AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Toimiiko kännykkä

Toimiiko kännykkä

1 Vastausta 435 Lukukertaa
Minulla on suomalainen kännykkäliittymä (Sonera).
Jos menen työreissulle Yhdysvaltoihin (Galifornia)
niin toimiiko minun kännykkä siellä normaalisti, vai pitääkö minun tehdä jotain erillisiä sopimuksia paikallisten operaattoreiden kanssa?

Toinen kysymys liittyy kännykän lataamiseen siellä. Yhdysvalloissahan on eri jännitteet ja taajuus ja varmaankin myös paikallinen pistorasia eroaa meidän suomalaisesta. Eli mitä minun pitää tehdä latauksen suhteen?

kyllä toimii, mutta ole tarkkana

Tarvitset vähintään ns. kolmitaajuuspuhelimen, GSM-teknollogia on muilta osin samoin kuin täällä mutta on oltava 900, 1800, 1900MHz taajuusalueet. (USA 1900MHz)
Useimmat uudehkot puhelimet ovat nykyään kolmi- tai nelitaajuuskoneita joten ne toimivat siellä.
Datapuhelut, wap- multimedia yms. toiminevat, mutta ovat todella kalliita.
Itse suomalaisella liittymällä ei ole väliä onko Sonera tms. kunhan sillä on ns. roaming-sopimus usalaisen yhtiön kanssa.
Puhelinoperaattoreita on monia, ja hinta riippuu suomalaisyhtiön ja usalaisyhtiön välisestä sopimuksesta.

Kännykän käyttö on sitten todella kallista, ja verkkojen kattavuus on suomeen verrattuna huono, ne toimivat yleensä suuremmissa kaupungeissa mutta vähänkin syrjäseudulla ei verkkoa- ilmoitus on tavanomainen. Syrjäseuduilla liikuttaessa kannattaa sammuttaa koko laitteen sähköt sillä puhelin kuluttaa paljon virtaa etsiessään tukiasemaa joita ei ole olekaan ythä tiheään kuin täällä. Ulkomailla ollessa on käytäntönä että myös tulevat puhelut lisäävät laskua.
Hintaseuranta kannattaa sekä terveen järjen käyttö.

Verkkojännite on 110 V/ 60 Hz euroopan 230V/ 50 Hz sijaan. Ainakin Nokian laturi näyttää olevan 100-240 V /50/60Hz toimiva. Seinäpistorasia on erilainen joten pistorasiaa varten on hankittava sovitin joita voit kysellä sähköliikkeistä.

Jos käytössäsi on auto, niiden tupakansytyttimet ovat samanlaisia kuin täällä, joten puhelimen autolaturi toimii myös siellä.

Ajelin muutaman osavaltion läpi keväällä 2004, kolmitaajuuspuhelimena oli nokia 6610, lataukseen käytin autoon sopivaa tupakansytytinlaturia.
En mielestäni käyttänyt puhelinta paljonkaan mutta kotosuomessa odotti yli X0 euron lasku, kun normaalilaskuni on n. 1/2X0E / puolivuotiskausi.
ts. parin viikon puhelut maksoivat sen minkä keräämiseen menee normaalisti 3-4kk...
 /   /  /  / Toimiiko kännykkä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta