AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / marsun kasvain

marsun kasvain

13 Vastausta 1 210 Lukukertaa
Hei,

Meillä marsu menossa viikon päästä leikkaukseen. Ilmeisesti kyseessä maitorauhaskasvain, vaikkakin lääkäri ei voinut varmasti asiaa sanoa. Vahva epäilys kuitenkin. Marsulla ei mitään ulkoisia oireita ole kuin tuo kova patti nisän alla. Marsu kolmen vanha nyt ja hyvässä kunnossa. Onko teillä ihmeiset mitään kokemuksii kasvainten leikkauksista, selvisikö marsu? Pelottaa kovasti onko tämä marsumme viimeinen viikko...

Marsun selviäminen

Teillä on vielä suhteellisen nuori marsu ja jos ei ole menettänyt painoa, niin ihan ok mahdollisuudet selvitä leikkauksesta. Meillä jouduttiin viemään juurikin maitorauhaskasvaimen takia marsu viimeiselle matkalleen eläinlääkärille.. Ikää sillä oli jo lähemmäs 5 vuotta ja kasvainta ei huomattu ennen kuin marsu oli laihtunut jo liikaa. Se oli niin heikossa kunnossa, ettei olisi kestänyt edes nukutusta. Joten annoimme sen elää siskonsa luona niin kauan kuin sen eloa saattoi sanoa marsunelämäksi, sen jälkeen annoimme sen mennä.

marsun tutkiminen

millä tavoin lääkäri teillä silloin diagnoosin teki, mitä tutkimuksia suoritti?

Tutkimus ja diagnoosi

Meillä Muumi siis vietiin lääkärille rajun laihtumisen takia. Lääkäri tutki Muumin nenästä varpaisiin aika rohkeasti painelemalla ja pyörittelemällä ja lopulta kertoi marsulla olevan pieni kasvain vasemmalla puolen poskea sekä huomattavasti isompi vasemmassa maitorauhasessa. Me avomiehen kanssa emme olleet niitä huomanneet (emme kai sitten olleet uskaltaneet painella niin paljoa).

Lääkäri ehdotti, että isommasta kasvaimesta voitaisiin ottaa ohutneulanäyte ja lähettää se Helsinkiin tutkittavaksi. Mietimme tuota vaihtoehtoa ja kysyimme, mitä hyötyä siitä olisi. Lääkäri vastasi, että saisimme ainakin tietää onko kasvain hyvän- vai pahanlaatuinen. Mutta leikkausta Muumille ei voitaisi suorittaa, koska se oli jo niin heikossa kunnossa ettei varmastikaan selviäisi leikkauksesta. Joten annoimme koepalaidean olla. Lääkäri yritti ottaa Muumista vielä verinäytteen, jotta oltaisiin voitu nähdä tulehdusarvot ja yleiskunto, mutta Muumin verenpaine oli niin alhainen ettei verta kertakaikkiaan tullut.

Joten lääkärin kanssa päädyimme siihen, että Muumin annettaisiin elää niin kauan kuin se kykenisi pitämään itsestään huolen, söisi ja joisi normaalisti ja liikkuisi vaivattomasti. Tämän lisäksi tietenkin paljon erilaista ruokaa ja vitamiineja. Sen enempää ei voitu tehdä Muumin olon helpottamiseksi.

Tuon diagnoosin jälkeen meni kaksi kuukautta, kunnes tajusimme, että Muumin unentarve kasvoi koko ajan kasvaimen syödessä energiaa ja ravintoa. Lattialla sen jalat eivät pitäneet ja mieluummin Muumi tepastelikin maton päällä. Päätös hyvästeille oli siis helppo kun tiesimme, kuinka paljon sen olo helpottuisi.

Lääkärillä Muumi ei edes hätkähtänyt ensimmäistä rauhoittavaa, nukahti vain rauhallisesti eikä sitten tajunnut enää mistään mitään.

Mutta kaksi kokonaista kuukautta meni huolehtiessa, miettiessä, itkiessä ja stressaamisessa Muumin tähden. Joka tapauksessa se sai elää niin kauan kuin jaksoi ja kun sen voimat loppuivat, sanoimme hyvästi.

Marsut

Meillä marsuilla ei ole huomattu mitään sairautta vielä.Uskon että marsu selviää!

Apua!

Marsullani on noin kolmen herneen kokoinen patti leuan alla.. Pitäisikö se käyttää eläinlääkärissä?? patin ympäriltä on lähtenyt karva ja se ei tunnu olevan kipeä. (vaikka onkin joskus vähän painanut sitä) patti on kova ja se on suurentunut huomattavasti edelliseltä viikolta saakka.. Teppo pystyy kyllä syömään ja se ei tunnu sitä häiritsevän,mutta onko se jokin kasvain??

Saattaa olla rasvapatti

Mutta kävisin tarkistuttamassa eläinlääkärissä. Omilla marsuilla ollu molempia patteja, sekä rasvapatteja että kasvaimia. Toisella, nykyään 4-vuotiaalla oli rasvapatti selässä. Kasvoi kyllä, mutta ei ihan viikottain. Lopulta marsu meni leikkaukseen ja kaikki sujui paranemista myöten tosi hyvin. Aikasemmalle marsulle ei sit käynykkään niin hyvin. Oli just täyttänyt 2 vuotta, ku huomasin kyljessä patin. Kasvo aika paljon viikossa, joten vietiin marsu eläinlääkärille, joka teki viillon pattiin ja totes sen kasvaimeks. Viikkoa myöhemmin oli patti kasvanut jo kananmunan kokoseks. Leikkaus ei ois ollu mahollinen, koska kasvain oli niin hankalassa paikassa, eikä marsulla takeita selviytyä niin vaikeesta leikkauksesta. Muutenki kasvain haittas hengittämistä, joten kävin lopetuttamassa marsun.

Eli kannattaa viedä marsu tarkastettavaks, varsinkin, jos patti kerta on kasvanu niin paljo lyhyessä ajassa
Marsullani oli iso pehmeä patti alapäässän.Se kasvoi koko ajan ja lopulta siihen tuli reikä josta valui pahanhajuista mätää pois.Vein marsuni eläin lääkäriin ja siellä sanottiin että marsullaki on mahdollisesti tulehtunut kasvain.Marsuni sai lääkekuurin ja sen jälkeen mennään näyttämään onko poisto mahdollista.Marsuni on uros.Onko kellään kokemusta tälläisestä ?
Kiitos etukäteen vastanneille
^ Lääkäri kyllä osaa sanoa tarkemmin, mikä marsuasi vaivaa.
Löysin marsultani patin leuan/kaulan alueelta noin kuukausi sen hankkimisen jälkeen. Kaveri kiikutettiin lääkäriin ja nukutettiin saman tien. Leikkauksessa selvisi, että kyseessä oli paise joka sitten tyhjenettiin. Hyvin toipui leikkauksesta.
Vuosi sitten löysin toisesta kyljestä patin ja kävin näyttämässä sitä lääkärille, joka ei osannut tarkkaan sanoa mikä se on (paise, kasvain, imusolmuke) eikä suositellut mitään hoitoa. Patti ei ole kasvanut oikeastaan ollenkaan, mutta puolisen vuotta sitten löysin uuden patin pyllyn päältä ja kasvaa edeltäjäänsä huomattavasti nopeammin. Onhan meidän herra jo aika vanhakin (4,5), että tiukasti patteja ja pojan yleiskuntoa tarkkailen.
Luulen, että on aika yksilöllistö miten marsut leikkauksissa pärjää ja myös lääkärin valinta on tärkeä. Omakohtaisen kokemuksen pohjalta voin sanoa, että jotkut eläinlääkärit jotka väittävät hoitavansa myös marsuja eivät välttämättä sitä osaa.
minkä hintaisia ovat nuo pattien leikkaukset olleet? minulla on marsu jolla on vähän peukalonpäätä isompi patti takapuolessa, eläinlääkäri määräsi antibiootti kuurin ja se onkin nyt syöty, oli vain silloin ihan pieniin eläimiin erikoistunut lääkäri lomalla eivätkä osanneet sanoa minkälainen patti on oikein kyseessä.
7
käytin just mun 6-vuotiaan urosmarsun, jolla oli jonkunlainen rasvakasvain , isompi kuin golfpallo. Se on jo hereillä mutta makoilee peiton alla. Eläinlääkäri sanoi että tänään ei saata paljoa syödä ja voin laittaa jtn porkkanaraastetta suoraan sen suuhun. Mutta huomenna sen pitäisi jo syödä. Hintaa tälle tuli 250e joka sisältää antibiootit ja kipulääkkeet. Paraneeko marsu tästä ja alkaa syödä ? Olen laittanut porkkanaraastetta ja ihan pieniä kurkunpalasia sen suuhun ja se alkaa syömään niitä mutta jos laitan nenän eteen , niin ei syö. Mutta voikohan sen vointi kohota huomiseksi ? kellään kokemuksia `? kiitos jo etukäteen vastauksista ! :)
Meijän toisella marsulla oli kasvain selässä ja se mentiin leikkauttamaan ja sit sen jälkeen e ei syöny kunnolla eikä juonu ni se ei sitte enää eläny ku neljä päivää pakko ruokinnalla:'(
Meidän viimeisellä mardulla on nyt neljä kasvainta käytiin lääkäissä ja se sano et niit ei voi leikata ja sit se sano että se voi antaa piikin jo viikonloppuna että se saisin nukkua pois ja ei kärsisi kivuista
 /   /  /  / marsun kasvain

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta