AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kuolinsyyntodistus viipyy ja viipyy

Kuolinsyyntodistus viipyy ja viipyy

16 Vastausta 1 483 Lukukertaa
Perunkirjoitusta ei voida pitää, kun vainajan kuolinsyyntodistusta ei ole vielä saatu oikeuslääketieteen laitokselta ja kuolemasta on kohta 3 kuukautta kulunut. Miten sen saisi sieltä nopeammin, onko mahdollista saada esim. väliaikaista todistusta tms?? Antaako verottaja tästä syystä lykkäystä perunkirjoituksiin? Kiitos, jos joku tietävä viitsii vastata!

Tarvitaanko

Eikö kuolintodistus riitä?

Ei ole mitään kuolintodistusta

Vainajasta ei ole olemassa mitään varsinaista kuolintodistusta. Vainaja kuoli kotonaan ja tehtiin oikeuslääketieteellinen kuolinsyyntutkimus, josta ei ole kuulunut mitään sen koommin. Kuoleman todennut ambulanssilääkäri ei kirjoittanut mitään todistusta. Esim. henkivakuutusyhtiö vaatii virallisen kuolinsyyntodistuksen ja perunkirjoitusta ei pääse tekemään, kun ei ole tietoa vainajan varallisuudesta ja veloista - kun ei ole sitä kuolinsyyntodistusta.

Täydennys?

Verottajalta voi tietysti pyytää lisäaikaa, mutta yksi vaihtoehto olisi tehdä perunkirjoitus nyt, olemassaolevilla tiedoilla, ja sitten tehdä täydennysperunkirjoitus kun vakuutusyhtiön jutut tulevat.

Oikeuslääketieteen laitoksellakin on ruuhkaa, liian vähän patologeja avauksien määrään nähden. Ja joidenkin testien tulosten saaminen voi kestää tosi kauan.

kiitos tiedosta,

Jos kerran on mahdollista täydentää perunkirjoitusta myöhemmin, perunkirjoitus voidaan tehdä varmaankin ajoissa - jos ei verottaja myönnä jatkoaikaa. Pitääkö siihen ekaan perunkirjaan laittaa se henkivakuutussumma jotenkin varauksena?

Kuolinsyytodistusta ei tarvita

Kun henkilö on kuollut, niin eiköpähän se kuolema hänen virkatodistuksestaan jo ilmene - aivan siitä riippumatta, mikä on ollut kuolinsyy. Virkatodistus siis tarvitaan - ei kuolinsyytodistusta.

Henkivakuutusyhtiö vaatii kuolinsyytodistuksen

Nimenomaan haluavat virallisen kuolinsyyntodistuksen, virkatodistus ei riitä. Johtunee siitä, että henkivakuutuksessa saattaa ehkä olla jotain ehtoja sille että summaa ei makseta, jos kyseessä x tai y?

Mutta perunkirjoitus

...ei vaadi. Toimita siis se perunkirjoitus säädetyssä ajassa.
Sain tiedon ,että henkilö oli ylipäätään kuollut, koska tiesin poliisitutkimusten vuoksi pyydetty vainajana olleen miehen löytyessä ulkoa jonkun "mökin" edestä
Poliisista osasivat kertoa mikä patologian laitos paikkakunnalla suoritti ruumiin-avauksen. Omaiset eivät mitään tietoa antaneet, eivät varmaan olleet halukkaita edes tietämään hyljätyn läheisensä kohtalosta.Kyseinen vainaja oli ollut kuolleena
2viikkoa, eikiä kukaan kaivannut häntä.

On TODELLA TÖRKEÄÄ MITEN KUKA TAHANSA IHMINEN ON YKSIN !!

Outo juttu jos hautauslupa on saatu

Onkohan tämä perunkirjoituksen este oma kehitelmä, vai onko joku viranomainen todella sen kieltänyt.
Sen vielä voisin ymmärtää, että jonkun osakkaan rikosepäilyn takia perintöä ei ainakaan kannata jakaa jos joku perillisistä voi perinnönjättäjään kohdistuneen rikoksen takia menettää perintöoikeutensa.

poliisi

Laissa kuolemansyyn selvittämisessä mainitaan ne tapaukset, joitten perusteella poliisi määrää suoritettavaksi oikeuslääketieteellisen kuolinsyytutkimuksen.
Avauspaikoilla saattaa tietysti olla ruuhkaa, mutta jos tehdään kuolinsyyn selvittämiseksi kemiallisia kokeita, niin niiden tulokset viipyvät kuukausitolkulla. Tällöin ei ole muuta tehtävissä, kuin odotella tuloksia.

Pelkkä kuolintodistus riittää

...ei vaadi. Toimita siis se perunkirjoitus säädetyssä ajassa. Niinkuin tuolla pari muutakin sanoi! Omaiseni kuoli kotonaan, todistus kuolemasta tuli vajaan kahden viikon aikana. Itse kuolintodistus, jossa ilmeni tarkempi kuolinsyy tuli muistaakseni vasta puolen vuoden jälkeen.

Kuolintodistus

vaaditaan hautausta varten, joten sen olette jo saaneet! Kuolintodistuksen tarvitsee myös hautausliike/kirkko, joten jos teiltä sitä ei löydy niin ehkä teistä omaisista joku on toimittanut sen hautausliiikkeeseen. Sieltä voisi sitä kysellä ensimmäiseksi.

virkatietä

>>Kuolintodistuksen tarvitsee myös hautausliike/kirkko, joten jos teiltä sitä ei löydy niin ehkä teistä omaisista joku on toimittanut sen hautausliiikkeeseen.<<

Ei "kirkolle" mitään todistusta kuolemasta tarvitse toimittaa. Kyllä sinne tieto kuolemasta tulee viranomaiselta virkatietä.

Nyt on kyllä

mennyt puurot ja vellit tässä ihan sekaisin....tieto kuolemastahan menee lähestulkoon heti virallisia teitä pankkeihin,vakuutuslaitoksiin,kelaan ym. Maistraatista saa kuolintodistuksen parissa pvässä, jota siis tarvitaan virallisten asioiden hoitoon.Oikeuslääkiksestä saatava kuolinsyytodistus sensijaan kestää melkein vuoden (meillä kesti 8 kk/Hki) ja sitä tarvitsee vakuutusyhtiö maksaakseen mahdolliset korvaukset vakuutuksista joita vainajalla oli.Että näin.

maistraatista saa virkatodistuksen

>>Maistraatista saa kuolintodistuksen parissa pvässä<<

Todistus, jonka maistraatista/seurakunnasta saa, on nimeltään VIRKATODISTUS, ei kuolintodistus.

Perunkirjoitukseen tarvitaan virkatodistus, ei kuolintodistusta.

Mitä järkeä toimittaa perunkirjoitus

Mieluummin sitä hakee lykkäystä verottajalta perunkirjoituksiin ja toimittaa sen sitten kun tietää tasan tarkkaan mikä oli vainajan varallisuus, omaisuus ja velat ja sen saa tietää sitten vasta kun henkivakuutus- ja eläkeyhtiöt maksavat korvaukset - jos maksavat, riippuen siis siitä kuolinsyyntodistuksesta...
 /   /  /  / Kuolinsyyntodistus viipyy ja viipyy

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta