AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / 9mm puoliauto

9mm puoliauto

15 Vastausta 1 428 Lukukertaa
No niin, hakusessa on nyt 9mm puoliautomaatti. Elikkäs vinkkejä, neuvoja ja ohjeita otetaan vastaan; mikä on;

a) toimintavarma
b) tarkka
c) nopean huoltopurun omaava (ilman työkaluja!)

ase?

Harkinnassa on ollut Glock, mutta se ei välttämättä ole se mitä haen, tuntuu liikaa olevan muovia. Toinen vaihtoehto Sig Sauer P226 taikka muu vastaava. Sigistä on aikaisempia hyviä kokemuksia Mosquiton osalta.

Niin ja hei, jos jollain on käytetty ase myynnissä, niin ilmoittakaa! Hyväkuntoiset ja sopivan hintaiset otetaan huomioon! Jätetään ne off-topicit muuten pois, kun ei kiinnosta lukea mitään aiheeseen liittymätöntä....

CZCZCZCZ, sitä tuskin tarvitset

Baby Eagle täyttää kriteerit. Alat vain selaamaan aseliikkeitä netissä. 450€ paikkeilla käytetyt. 560€ uudet.

:)

Tuo Baby Eagle alkoi kiinnostamaan, varmaan osittain jo pelkästään "nimen" takia. :D Kävin netissä katselemassa kuvia ja hiukan hintoja mutta pitää vielä etsiä mistä löytäis suomalaisen myyjän. Ei muuta kuin puhelin pärisemään ja Aseteknolle ja Asetalolle ja Teräasekeskukselle ja muille soittoja! :D Tattis!

CZ Shadow

Unohda klokki. Siinä on erittäin huono liipaisu.
Jos haluat pistää paljon rahaa kiinni, hommaa heklerin uspi expert. Se on kyllä vähän kohlo.
CZ:lla on ihan käyttökelpoisia aseita. Shadow on hinta laadultaa hyvä. Tavallinen 75 on ihan jees, mutta shadow on hintansa väärtti.
Älä osta muovipyssyä.

USP Expert...

USP Expert on ihan hyvä. Tähtäinlinja on tosin turhan ylhäällä ja etujyvä liian korkea. Onhan se vähän kolho, eikä sovi monen käteen, mutta itse ammun paremmin hanskat kädessä kuin avokäsin ko. aseella.

Kävin tuossa illalla ampumassa, mutta ei oikein osunut. Kunhan paineita purin:)

Shadow

Itselläni on shadow, johon on vaihdettu yksitoiminen säädettävä laukaisukoneisto ja alukahvat. Ase on erittäin nopea ja vakaa ampua sekä tomii kuin kello. Hallintalaitteet mukavasti käsillä. Varmasti yksi parhaista.

G17

Mulla oli aikoinaan tuo Glock 17 ja muuten hyvä ase ja erittäin toimintavarma mutta liipasinta kun vaihtoi ns NY triggeriin niin parani huomattavasti.

Beretta 92 f

Siinä klassikko.

CZ9mm

Ei CZ ole kranttu patruunoille sen enempää kuin muutkaan. Piippu kestää saman laukausmäärän kuin clokillakin. Heklerillä on diakonaalirihlattu piippu, joten teoriassa sen rihlat eivät voi kulua kun niitä ei ole.
Outo väite cz menemisestä jumiin likaisena. Itsellä ei ole niin koskaan käynyt. Mikä siinä jämähtää? Oletko vaihtanut luistin palautusjousen ohjurin metalliseen. Se pyörähtää helposti väärään asentoon ja luisti jää jumiin. Muovisella ei tule ongelmaa ja se kestää tuhansia laukauksia.
CZ ei ole heikko ase vaan erittäin kestävä. Aseen luistin palautinjousen vaihtoväli on muistaakseni 5000 laukausta. Jos jousi on kuoleentunut taikka vaihdettu tarkoituksella kevyemmäksi, hakkaa luisti lukitussalvan poikki.
CZ :n osat ovat halpoja ja suurin menoerä ovat patruunat. Eli kannattaa ampua halpaa käyttökelpoiseksi osoittuvaa patruunaa ja vaihtaa sitten esim piippu kun se on kulunut. Voi myös ampua kalliimpaa patruunaa, mutta uusi piippu on paljon haävempi kuin 50000 patruunan hinnanero.
Itselläni on vanha cz 85 jolla on ammuttu varovasti arvioiden 30 000 patruunaa ja luistin jousi on vaidettu kolme kertaa. Lukitussalpa on vielä alkuperäinen samoin kuin koko muu ase ja vielä toii kuin kello. Toinen ase cz shadow jola on vasta ammuttu n. 2000 patruunaa ilman ainoatakaan "jumittumista". Käytän kummassakin sellierin bulkkia ja vanhemmalla osumat pusuvät valkoisilla ja uudemmalla napakympin kokoisella alueella.

9mm patruuna

Barnaulilla ja wolffilla sotketaan ruudin joukkoon ilmeisesti suoloja, jotta suuliekin leimahdus pysyisi pienenä. Ihan hyvä ajatellen omia joukkoja.
Sellierin bulkkipakattu patruuna maksaa isommissa erissä 17-18 senttiä kappale.

jepjep

Joo täytyy myöntää että on hiukan epämukavaa aina maitokauppaan mennessä pukeutua kalastusliiviin, että mahtuu ase kunnolla piiloon. Zetori on kyllä aika iso pyssy.

Olenkin kesäkuumalla ottanut ihan vaan pari kranaattia reppuun, että pääsee kevyemmällä ylävarustuksella.

Nyt kun lääkitys saatiin kohdalleen, niin kävin kerran saunassakin jo ilman asetta.

Rapussa asuu pari epäilyttävää mummelia, joten haulikko on myös teipattuna sängyn pohjaan.

Edelliselle

Taitaa olla yksi hoplofoobikkokin eksynyt tälle palstalle.

Se, ettei Suomessa saa kantaa asetta ei ole peruste vihjailla, että ihmiset, jotka kantavat asetta maissa, joissa se on luvallista, olisivat psyykkisesti sairaita.

Aseen koko ja tulivoima käyvät yleensä käsi kädessä. Pieni ase on helpompi kätkeä, mutta lipaskoko on pieni, lyhyt etäisyys tähtäimien välillä huonontaa osumatarkkuutta, eikä pahimmillaan kahden sormen ja peukalon ote kahvasta ole hyvä. (Suomessahan näitä "taskuaseita" eivät saa hankkia muut kuin keräilijät.)

Riippuu tietysti asianomaisen maan/osavaltion laeista, kuinka viimeisen päälle ase pitää piilottaa. Joissain USA:n osavaltioissa ase ei saisi edes rypistää vaatteita, joiden alle asetta kannetaan. Monessa muussa maassa tulkinta on lievempi.

Täh?

Mikäs tää nyt on? Tän takia just pyysin että ei tulis mitään offtopicceja kun kaikki idiootit alkaa kirjoitteleen tällaista...

Kaikkihan ne on....

Eiköhön tuo pyssyn hankinta ole vähän makuasia. Itsellä on muovi- ja teräsrunkoisia 9mm pislareita, ja kummassakin materiaalissa on puolensa. Noihin a, b ja c kohtiin mahtuu Glock. Siinä on vain 34 osaa, kaikki ovat itse irrotettavissa parilla työkalulla. Osat ovat todella halpoja, ja lippaita saa lähes joka kaupasta parillakympillä kappale. Jos haluat tehdasviritetyn pyssyn niin H&K USP Expert. Tosin se maksaa liki tuplasti Glockiin tai CZ:aan verrattuna. CZ on myös hyvä valinta, itsellä ollut liki 15 vuotta CZ 75 käytössä, ja hyvin soi edelleen.

Jostain syystä ihmisillä tuntuu olevan harhaluulo, että muovirunkoiset aseet kestävät teräksisiä huonommin. Sehän on paskapuhetta. Muovirungon huono puoli on, että ase tulee väkisin yläpainoiseksi, koska luistissa on 90% aseen massasta.

Sig Sauer on laatuase mutta ei mielestäni hintansa väärti, uusi P226 on jossain 1300 euron paikkeilla. Beretta F92 on kooltaan melkoinen halko, muuten ihan käypä peli.

Jos raha ei ole este, niin esim. Sphinx tahi STI

Ainakin Glockin tapauksessa kaikki osat ovat eri aseyksilöiden kesken vaihdettavissa (sama malli pitää tietenkin olla) ilman sen kummempaa sovittelua. Tämä ei onnistu kokoteräksisissä aseissa. Myös lippaat ovat yhteensopivat, esim malli 17:ta lippaat sopivat G19:ta ja G26:een. Luulisin, että myös H&K USP osat ovat vaihtokelpoisia suoraan eri yksilöiden välillä.

Osta sellainen ase, joka miellyttää ja istuu kuin hanska käteen, äläkä tuijota merkkiin liikaa.

Näinhän se on.

Jos liikaa merkkiin tuijottaa, varsinkin läheltä, silmän säteettäislihas väsyy. Voi melkein sanoa sen kramppaavan. Tämähän on mitä suuremmassa määrin epätoivottavaa, varsinkin kun kyse ammunnasta.

PS: Muovi tietysti erinomainen asia vesipistoolista puhuttaessa.

Muovipyssy

Nämä vesipyssyjutut ovat, niin kuin edellä mainittua, paskapuhetta. Katsopa minkä tahansa asevalmistajan uudempia tekeleitä. Melkolailla kaikissa on vähintään runkorakenne ja lippaat muovia. Jos muovisuus sinua häiritsee niin kannattaa alkaa hamstrata kokoteräspyssyjä, ne tulevat olemaan katoava luonnonvara. PS. Suomen poliisi ja armeija ei varmaakaan käytä Glockejaan vesiruiskuina.
 /   /  /  / 9mm puoliauto

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta