AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kesyrottien Normaali elinikä? :)

Kesyrottien Normaali elinikä? :)

15 Vastausta 1 750 Lukukertaa
Niin eiköhän mun kysymykseni tossa Otsikossa näy :)
Kesyrottien normaali elinikä on mikä? en löytänyt mitään tietoo netistä niiden eliniästä :O jossain luki että 15-16 vuotta olis muka normaali?

MITÄÄH?

Mistä moisen lukeman löysit? On kyllä niin pahasti päin honkia, ettei tosikaan. Rottien elinikä on erittäin lyhyt. Oman rottailuni aikana rotat ovat eläneet 1,2 - 2,3 vuotta. 3 vuotias rotta on jo harvinaisuus. Harva rotta myöskään poistuu tästä maailmasta omin avuin. Kasvaimet ja hengitystieinfektiot koituvat monen kohtaloksi, joka vaatii lopetuksen.

Ai noinko vähän aikaa ne muka elää??

Silloinhan gerbiilitkin olisivat pitkäikäisempiä! Oon lukenu et ne elää 10-vuotta! En ujsko että noin vähä elää! Ootko sitten hoitanu niitä sun rottias huonosti, ku niin vähän aikaa eli...tai sitte se o totta....et ne elää niin vähä! En tiennykäään

Rotta on lyhytikäinen.

Menepä tutkimaan asiaa vaikka Suomen kesyrottayhdistyksen sivuille. Useimmiten rotan elinajaksi arvioidaan 2-3 vuotta, mutta kaksi vuotiaskin rotta on jo pitkään elänyt. Ja kyllä gerbiilit ja hamsterit yms. otukset elävät rottaa pidempään, mutta rotasta on sata kertaa enemmän seuraa sen elinaikana! :)

huhhuh

No jos mietit asiaa fysiikan kannalta, pienten eläinten sydänkin hakkaa minuutissa monen monen kertaisesti nopeammin kuin esim. ihmisen, tottahan silloin elämänkaarikin on lyhyempi, kun kaikki fyysiset muutokset tapahtuu huomattavan paljon nopeammalla tahdilla.

Rottakin on valmis lisääntymään vain muutaman viikon ikäisiä.

elävät

3-4 vuotiaiksi. Ilman kasvaimia jopa 7 vuotiaiksi.

muka

vaikka ei olis kasvaimia ei ne seitsemän vuotta elä mun toisella rotalla ei ollut kasvainta ja kuoli alla kaksi vuotiaana eikä johtunut huonosta kasvatuksesta. netissä aina liiotellaan rottien ikää
Hei ei kannata mennä syytelemään toista rottien huonosta hoidosta jos itelläs ei oo edes ollu. Mieti vähä Pälli
Rotta elää 1,5vuoden molemmin puolin. Ilmain kasvaimia ja rohinoita voi saavuttaa maximissaan 3 vuoden iän. Siitä ei rotta paljon yli mene. Hiiretkin elää samaa ikäluokkaa, mutta gerbiilit elää sen 2-5vuotta. Pitkä haitari tuossa, eli se riippuu yksilöstä ja on perinnöllisiä sairauksia. Jos haluaa pitkä ikäisempää elukkaa niin kani tai marsu voi sitten elää monta vuotta enemmän. Tosin jos niitä liika jalostetaan niin niidenki elinikä tössää siihen 3-4vuoden ikään.
rotat eivät pysty elää 15 vuotta!! yleensä tavallinen elin ikä on 1,5 - 3 vuotta. Kolme vuotias rotta on AIKA harvinainen ... olen kuullut että joku rotta oli elänyt viisi vuotiaaksi mutta tuskin. :D
Kolme vuotta maksimi-ikä.Meillä vain yksi pappa eli niin vanhaksi.Vuosia ollut rottia ja muita jyrsijöitä...
Valitettavasti rotta on kovin lyhytikäinen,
3-4 vuotta... Aika törkeää hiujausta on jossain ollut jos kerran oelt rottien eliniäksi lukenut 15-16 vuotta!
Sehän on koirien elinikä se 15-16vuotta.
Rottien keski-ikä Suomessa oli pari vuotta sitten 20kk. Tuskin on siitä noussut.
itellä tällä hetkellä neljä rottaa ja viikko sit kuoli mun ensimmäinen rotta joka kerkes täyttää 6 vuotta ja kuolin syytä en tiiä.. varmaan vanhuus :( ikävä tuli <3
Riippuu mistä roikkuu. Omalla kohdalla kävi todella hyvin ja ekat rotat (poikia) elivät molemmat yli 5v ja kuolivat sitten luonnollisesti pois ilman kasvaimia. Kaverilla taas samasta poikueesta olleet rotat kuolivat parin vuoden iässä.
Keskimäärin juurikin se 1,5-2 v.

En ole koskaan kuullut mitään yhtä naurettavaa, kuin 15-16 v :'D Sehän on koiran elinikä!!
 /   /  /  / Kesyrottien Normaali elinikä? :)

Keskusteluhaku

Laaja hakuFacebookissa suositeltua

Tietoa mainosten kohdentamisesta