AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kesyrottien Normaali elinikä? :)

Kesyrottien Normaali elinikä? :)

25 Vastausta 2 067 Lukukertaa
Niin eiköhän mun kysymykseni tossa Otsikossa näy :)
Kesyrottien normaali elinikä on mikä? en löytänyt mitään tietoo netistä niiden eliniästä :O jossain luki että 15-16 vuotta olis muka normaali?

MITÄÄH?

Mistä moisen lukeman löysit? On kyllä niin pahasti päin honkia, ettei tosikaan. Rottien elinikä on erittäin lyhyt. Oman rottailuni aikana rotat ovat eläneet 1,2 - 2,3 vuotta. 3 vuotias rotta on jo harvinaisuus. Harva rotta myöskään poistuu tästä maailmasta omin avuin. Kasvaimet ja hengitystieinfektiot koituvat monen kohtaloksi, joka vaatii lopetuksen.

Ai noinko vähän aikaa ne muka elää??

Silloinhan gerbiilitkin olisivat pitkäikäisempiä! Oon lukenu et ne elää 10-vuotta! En ujsko että noin vähä elää! Ootko sitten hoitanu niitä sun rottias huonosti, ku niin vähän aikaa eli...tai sitte se o totta....et ne elää niin vähä! En tiennykäään

Rotta on lyhytikäinen.

Menepä tutkimaan asiaa vaikka Suomen kesyrottayhdistyksen sivuille. Useimmiten rotan elinajaksi arvioidaan 2-3 vuotta, mutta kaksi vuotiaskin rotta on jo pitkään elänyt. Ja kyllä gerbiilit ja hamsterit yms. otukset elävät rottaa pidempään, mutta rotasta on sata kertaa enemmän seuraa sen elinaikana! :)

huhhuh

No jos mietit asiaa fysiikan kannalta, pienten eläinten sydänkin hakkaa minuutissa monen monen kertaisesti nopeammin kuin esim. ihmisen, tottahan silloin elämänkaarikin on lyhyempi, kun kaikki fyysiset muutokset tapahtuu huomattavan paljon nopeammalla tahdilla.

Rottakin on valmis lisääntymään vain muutaman viikon ikäisiä.

elävät

3-4 vuotiaiksi. Ilman kasvaimia jopa 7 vuotiaiksi.

muka

vaikka ei olis kasvaimia ei ne seitsemän vuotta elä mun toisella rotalla ei ollut kasvainta ja kuoli alla kaksi vuotiaana eikä johtunut huonosta kasvatuksesta. netissä aina liiotellaan rottien ikää
Ne vi elää 7 vuotiaiks!!!Mä oon monta kertaa kuullu rotasta joka on eläny 7,4vuotiaks!
Hei ei kannata mennä syytelemään toista rottien huonosta hoidosta jos itelläs ei oo edes ollu. Mieti vähä Pälli
Rotta elää 1,5vuoden molemmin puolin. Ilmain kasvaimia ja rohinoita voi saavuttaa maximissaan 3 vuoden iän. Siitä ei rotta paljon yli mene. Hiiretkin elää samaa ikäluokkaa, mutta gerbiilit elää sen 2-5vuotta. Pitkä haitari tuossa, eli se riippuu yksilöstä ja on perinnöllisiä sairauksia. Jos haluaa pitkä ikäisempää elukkaa niin kani tai marsu voi sitten elää monta vuotta enemmän. Tosin jos niitä liika jalostetaan niin niidenki elinikä tössää siihen 3-4vuoden ikään.
rotat eivät pysty elää 15 vuotta!! yleensä tavallinen elin ikä on 1,5 - 3 vuotta. Kolme vuotias rotta on AIKA harvinainen ... olen kuullut että joku rotta oli elänyt viisi vuotiaaksi mutta tuskin. :D
Kolme vuotta maksimi-ikä.Meillä vain yksi pappa eli niin vanhaksi.Vuosia ollut rottia ja muita jyrsijöitä...
Valitettavasti rotta on kovin lyhytikäinen,
3-4 vuotta... Aika törkeää hiujausta on jossain ollut jos kerran oelt rottien eliniäksi lukenut 15-16 vuotta!
Sehän on koirien elinikä se 15-16vuotta.
Rottien keski-ikä Suomessa oli pari vuotta sitten 20kk. Tuskin on siitä noussut.
itellä tällä hetkellä neljä rottaa ja viikko sit kuoli mun ensimmäinen rotta joka kerkes täyttää 6 vuotta ja kuolin syytä en tiiä.. varmaan vanhuus :( ikävä tuli <3
Riippuu mistä roikkuu. Omalla kohdalla kävi todella hyvin ja ekat rotat (poikia) elivät molemmat yli 5v ja kuolivat sitten luonnollisesti pois ilman kasvaimia. Kaverilla taas samasta poikueesta olleet rotat kuolivat parin vuoden iässä.
Keskimäärin juurikin se 1,5-2 v.

En ole koskaan kuullut mitään yhtä naurettavaa, kuin 15-16 v :'D Sehän on koiran elinikä!!
mulla on tällä hetkellä 2 reilu 3vuotiasta rottaherraa ja terveinä ovat olleet, kasvaimia ei ainakaan viel havaittu ja muutenkin terveitä ovat olleet <3
Hei oikeesti, ettehän te voi kuvitella että pallerot eläisi edes reilun 3-vuotiaiksi.. Laittakaas kysely skey:n sivuille;) täällä kukaan kymmenistä pojista mitä on ollut niin ei ole elänyt yli 2,5vuotta. Nyt taitaa mennä sen piikkiin että olette ostanut eläin kaupasta pikkusenne joten iästä ei ole tarkkaa tietoa. Tytöt saattaa elää poikia vähän pidempään mutta ei liioitella. Ottakaa tosiaan mietintään realistinen asia..jos rotat eläisi pidempään niin maapallo olisi täynnä niitä, hyvin nopeasti lisääntyvä laji. Täälläkin on moni poika ollut lopetettava kuin keho ei vaan toimi enää vanhana vaikka mieli olisi halukas. Rottien elinkaari on meihin verrattuna noin neljä- viisi kymmenen kertain.
"Ottakaa tosiaan mietintään realistinen asia..jos rotat eläisi pidempään niin maapallo olisi täynnä niitä, hyvin nopeasti lisääntyvä laji."
- Hei ihan tosi? :D Ootko IKINÄ kuullut, että rotta on saaliseläin? Aika moni eläin syö rottia. Luonnonrotta ei elä useimmiten vuottakaan, kun se syödään... Onko joku oikeasti noin ulkona biologiasta? Ei maailma oo täynnä papukaijoja tai norsujakaan, vaikka ne elää ties kuinka kauan, koska ympäristötekijät ottaa vastaan :P Rottia tosin on maapallo aika täynnä, kun helppoa ravintoa on saatavilla.
Juu ja jos minä olen ulkona biologiasta niin sinä taidat olla sit sarkastisesta huumorista;-) niin ja muuten mangnustit saalistaa kans rottia, ei ole enään mun sulosia hellyyttäviä rakastettavia pikku tähystäjiä ...prk
Muutamaa vuotta vanhan tilaston mukaan urokset elävät keskimäärin naaraita himpun pidempään.
Oon lukenu kans et jotain keskimäärin 1,5- 2 vuotta. Toinen rotta kuoli 2,3 vuoden ikäsenä vatsaontelokasvaimeen ja toisella oli neljän kuulauden iläisenä kasvain, joka leikattiin pois ja siitä pitäen eli terveenä 3,1 vuotiaaks kunnes vanhuuden vaivat alko ja takapää petti. Tänään sitte päästettiin juustomaahan minun pieni mummeli<3
Mä oon aina ajatellut että tytöt eläisi kauemmin, nyt tuli päivitettyä tieto varmaksi. Tarvi eilen oikein tarkastaa tuo mun vanha herran syntymä aika... Viime ystävänpäivänä tuli kaksi vuotta:D herra taitaa tehdä uuden vanhuus ennätyksen mun pojista. Tuntuu että kaveri vaan nuorenee alati, taitaa olla vanhuuden höpö:) Yleensä kavereista huomaa puolentoista vuoden kohdalla vanhenemisen.
Meillä tosiaan kuoli molemmat rottapojat 10kk ikäisinä, tosin molemmilla ollut lievää hengityksen rohinaa koko ikänsä, joka ei ole kummiskaan elämään kummemmin vaikuttanut. Pojat kuolivat samoihin aikoihin, samana iltana, lieko toinen ensin ja toinen järkytyksestä perässä, olivat nimittäin hyvin läheisiä koko ikänsä. Nyt ovat molemmat pojat rottien taivaassa, liitelevät valkoisilla siivillä ja syövät kaiken maailman herkkuja c:
En halua syyllistää mutta kävitkö lääkärille näyttää rottia rohinan takia vai...?
 /   /  /  / Kesyrottien Normaali elinikä? :)

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta