AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Kleinspitz/mittelspitz

Kleinspitz/mittelspitz

15 Vastausta 4 722 Lukukertaa
Mitä eroa on kleinspitzillä ja mittelspitzillä?
Mikä on niiden saatavuus Suomessa ja kuinka paljon maksavat suurinpiirtein?

mitteli ja kleini

Kleinspitz on pienempi kuin mitteli. Kleinin säkäkorkeus on 23-29cm, mittelin 30-38cm. Pieni mitteli ja suuri kleini ovat kooltaan siis aika yhtä suuria. Ulkonäössä on kuitenkin eroa. Mittelillä ja kleinillä pitäisi olla erilainen pää, kleinin kuono on lyhyempi ja pää muutenkin "kääpiökoiramaisempi". Kuitenkin näkee paljon kleinimaisen pään omistavia mitteleitä.

Luonteeltaan spitzin ovat samantyyppisiä iloisia ja energisiä karvapalloja, joiden kanssa voi harrastaa esim. agilityä tai tokoa. Turkki on runsas ja kaunis, mutta helppohoitoinen. Ei huopaannu tai takkuunnu helposti kuten esim. cottonilla. Miinuksena voin todeta, että karvaa lähtee valtavasti kun on karvanlähtöaika.

Kleinin hintoja en tiedä, mutta mitteli maksaa noin 1000 euroa.

Kleinin hinta!

Kleinin hinta on myös 1000€. Tunnen sekä mittelin että kleinin pennun ja molemmat ovat tosi energisiä ja iloisia koiria. Meidän kleini on säkäkorkeudeltaan 26cm ja tuttu mitteli on 29cm, joten ne ovat melko samankokoisia. Todellakin niiden ulkonäkö poikkeaa siten että kleini on aikuisenakin pentumaisemman näköinen kuin mitteli, mutta suloisia molemmat.

Hinta

Kaikki pennut eivät ole tietenkään saman hintaisin, jos vanhemmat ovat monen maan valioita ja on jälkeläisnäyttöä niin pyydän kyllä 1200, jos vanhemmilla taas ei ole kovia näyttely tuloksia ainakaan vielä sillä hetkellä niin voin antaa 1000e, mutta harvinaista se on

FURminator

Poikkean vähän aiheesta mutta.... Auttaako FURminator karvanlähtöön?

kleini

olen ostamassa kleiniä ja maksaa 1200

Haukkuherkkyys?

Kleinihän on aika haukkuherkkä rotu? Haluaisin itse kovasti myös juuri kleinin, mutta mietin kerrostaloasukkina tuota haukkuherkkyyttä... Saako sitruunapannalla haukkumisen kuriin? Vai riittääköhän koulutukseen ihan pelkkä vesisuihkepullo? Tuo on nimittäin ainoa asia, miksi vielä mietin kleinin hankkimista... En itse pidä muutenkaan räksyttäjistä...

Pystykorvat

ovat yleensä lähes kaikki rodut hakkuherkkiä, koska ovat alunperin vahtikoirina käytettyjä. Haukkuminen on niillä geeneissä. Itselläni on japaninpystykorva, joka on myös hakkuherkkä. Ei kannata valita pystykorvaa, jos epäilee sen hakkumisen aiheuttavan ongelmia lähipiirissä mm. naapurit.

haukku

meillä itsellä on kelini joka ei todellakaan räksytä, kelinin luonne on sellainen että kun sen opettaa tapoihin se ne myös pitää eli esim. haukkuminen pitää kieltää opettamalla, joskus yrittelee mutta ei haukkua kun kieltää. Meidän kelini ei myöskään karkaa kun on opettettu niin eli esim.pihalla ei tarvii olla kiinni jne... pysyy omalla pihalla kun rajat on opetettu :) hyvä rotu on. Olen myös käynyt joskus lenkillä ilman hihnaa ja hyvin on onnistuttu.
Ostin kolme vuotta sitten omilla rahoillani kleinspitzin, tonnin maksoi. Mutta siis paperit ja kaikki sekä isä oli rotunsa paras edustaja vuosimallia...2005? Tai jotain. Asun maalla, ja autotielle on noin 300m. Koira pysyy ihan kouluttamattakin pihapiirissä, kamala suojeluvietti omistajiinsa.
Ja metsästys-vaistoa ei ole joten voi ihan rauhassa antaa olla vapaana. Koira haukkuu kun haukkuu, mutta vain kun joku tulee kylään ja rapsutuksien jälkeen se on kyllä ihan hiljaa. Eli siis tämä suojelu on tärkeä osa Kleinillä. JA!+++ Ei (ainakaan meillä) välitä jos pikkulapset silittää (vetää turkista) kovakouraisemmin. Eli siis ei näyki, ja rakastaa lapsia. Tosin, lapsihan minäkin. Ihana rotu, kannattaa ostaa ihmeessä.
Noh, eroista, ja roduista. Eli Koko ero on se tärkein, Kleininä ostettu voi muuttua "mitteliksi", jos kasvaa isoksi:)
Itse olen kyllä myös tutota Kleiniä äidin kanssa harkinnut. Kuulemma oppivainen ja vilpas. Yksi tapaamani oli kaksi kuukautinen ja älyttömän innokas, ja oli maksanut sen 1200 euroa. Mittelihän on isompi. Kleinillä säkäkorkeus noin. 26 cm, ja saa heittää kolmella sentillä, suuntaan tai toiseen. Mittelihän on joku 30 cm säkäkorkeudelta? Jos en liikaa valehtele, niin on kleinillä lyhyempi kuonokin.. Ihana olisi :)
mitä ootte maksaneet mitteli tytöstä jolla on värivirhe?
Eihän värivirhe sinänsä hintaa alenna. Ja tutuilla on kleini, saivat kouluttamalla haukkumisen pois, tosin kun ovikello soi juoksee ovelle ja haukahtelee, mutta ei sen pahemmin!
Niin ja urokset ovat haukkujerkempiä kuin nartut!
Meillä kohta puoli vuotias kleini tyttö ja kouluttamalla on haukkuminen pysynyt hyvin vähäisenä.Oli myös pieni ns.värivirhe ja sain 100€ alennusta 1200€ normi hinnasta.On oikea perheen ilo pilleri.
Minusta ei kuitenkaan ole ihan perinteinen syli ja seura koira vaan pitää aktiivisesta elämästä ja jaksaa tehdä tunnin kävelylenkkejä hyvinkin.
Ja jos tylsistyy alkaa kyllä keksimään keinoja että huomio on taattu ;D
Ihana rotu ja suosittelen!
 /   /  /  / Kleinspitz/mittelspitz

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta