banaanipuun hoito

omia banaaneja

Olen saanut pienen banaanipuun alun. Mitenkähän
sen saisi kasvamaan, tuntuu pysyvän vain pienenä.
Pitäisiköhän se viedä kesäksi ulos?

35

18721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anne

      Bansku pitää siitä että sitä suihkuttaa useasti ja se vaatii todella ison ruukun, kävin tänään ostamassa omalle banskullekkin ison ruukun =)Jos tuntuu että et kehtaa olla sitä jatkuvasti suihkuttamassa niin laita sen purkin alle iso vesi astia niin siitä haihtuu koko ajan vettä ja muísta lannoittaa sitä useasti niin ja kesällä sen voi viedä ulos.....Onnea banskun kasvatukseen!!!!

      • Vihannes

        miten teen kun banaania pukkaa??? pitääkö ne kukat leikata pois??? pieniä terttuja on monta mutta sadon varmistaminen on sitten toinen juttu


      • kille
        Vihannes kirjoitti:

        miten teen kun banaania pukkaa??? pitääkö ne kukat leikata pois??? pieniä terttuja on monta mutta sadon varmistaminen on sitten toinen juttu

        mitä kun banskuun tulee valkoisia läikkiä?


    • jekkupatteri

      mullakin oli bannaani puu jonkun aikaa ja siihen tuli uusi noin 7 cm korkuinen uusi verso mutta sitten se kuopsahti jossai vaihees :D tarttis hankkii uuus

      • Anonyymi

        Mulla on pananipuu korkeus 1.5 siitä katkeaa alimmaiset lehdet mikä syy


    • raid

      Oikeastaan kaikki kasvit tykkää olla ulkona kesällä. Siellä kun on enemmän valoa kuin sisätiloissa, ja kasvuvauhti nousee sellaisiin mittoihin mihin sisällä ei päästä koskaan (ainakaan ilman erittäin mutkikkaita ja kalliita metallihalidivalaistusjärjestelyjä). Enpäs vaan tiedä millainen mahtaa olla banaanin auringonsietokyky. Kannatta varmistaa tykkääkö bansku olla suorassa paisteessa, vai pitäisikö järjestää esim. puolivarjoa.

      • eikä tämäkään

        Banaanipuuta pitää kastella niin ettei se pääse kuivahtamaan sekä suihkuttelu on hyväksi, mutta sen lehtiä ei saa pyyhkiä koska siinä on jonkinlainen "vaha" kerros ja se suojelee puun lehtiä :D


    • arska

      viet koko ruohon ulos ja istutat sen hugeen savipurkkiin. Hervottomasti vettä, ja mieluusti puolivarjoisa, tuulensuojainen paikka johon kuitenkin aurinko pääsee paistamaan päivittäin tunnin, pari. Ei silti kuitenkaan paahtavimpaan aikaan keskipäivällä.

      Bansku kestää pari astetta pakkastakin kun sen siihen varovasti totuttaa, joten ei sitä ihan helpolla saa tapettua kuin ehkä kuivuuteen. Suihkutus on aina hyväksi. Vesi ei kuitenkaan saa olla kylmää, joten unohda suoraan vesiletkulla töräyttäminen. Kesän jälkeen saattaa kuitenkin ongelmaksi muodostua banskun kuljetus kun se voi venähtää isoksi. Itselläni isoin lehti on ollut 38 cm leveä ja 106 cm pitkä ja jos näitä on paljon, niin kanna nyt tuollainen mohjake sisälle ja löydä sille paikka talveksi!

      • Ekakertaa

        Mahtavaa arska.Minä sain eilen omani äipältä.saas nähä mite kasvatus sujuu.


    • kahvi

      Mistä saitte banaaninalun?
      Olen ajatellut että kaupan banaanihedelmästä ottaisin niitä siemeniä ja istuttaisin, mutta tällä palstalla joku sanoi että niistä ei tule mitään koska banaaninsiemenet ovat isoja ja mustia.
      Myisikö/lahjoittaisiko joku onnekas banaaninomistaja minulle pistokkaan tai banaanin? Tai.. jos olette saaneet jostain banaanin siemeniä, niin kertokaa, mistä!

      • jekkupatteri

      • utelias

        Miksi haluat siemenen kun voit ostaa esim stockalta taimen?


      • tämä ei

        Mä ostin Banaanipuun Hongkongista (honkkarista) ns. ale tavaratalo ja se maksoi 9,95 € ja suht iso, et honkkariin vaan kukkaostoksille!


      • älämähäh

        Mulla on banaanipuuni viereen tullut "poikanen" enkä tiedä mitä tehdä sille, eli pitääkö poistaa vai ei, sen saa ken haluaa, mutta vasta tossa huhtikuun 17 päivä ja sen jälkeen sillä lähdemme nyt tiist. keskv välisenä yönä Kanarialle kahdeksi viikkoo. Toivotaan että se on vielä "elossa" kun tulemme kotiin. Katson hati kotiin tultuamme oletko vielä kiinnostunut ja vaihdetaan sit tietoja jos vaikka asuisimme jotakuinkin samalla suunnalla. Hyvää pääsiäistä! :)


      • minä
        tämä ei kirjoitti:

        Mä ostin Banaanipuun Hongkongista (honkkarista) ns. ale tavaratalo ja se maksoi 9,95 € ja suht iso, et honkkariin vaan kukkaostoksille!

        Lidl kaupassa on nyt banaanipuita myytävänä.Hinta on 3.50


    • Moi!!!! Autakaa!!!

      HEEEEIIIIIII!!!!!

      Kukaan ei nähtävästi tällä palstalla kerro tietoja, joita tarvitsisin.....
      Elikkä:
      1. Kuinka usein banskua pitää kastella?
      2. Kuinka ison ruukun se suunnilleen tarvitsee? (sen pitäisi käydä silloinkin kun bansku kasvaa....)
      3. Jos banskuun tulee banaaneita, irrotetaanko ne vaan ihan huolettomasti?
      4. Entäs jos siihen syntyy uusi verso? Pitääkö sen kasvaa, ennen kuin se leikataan pois ja voiko sen laittaa omaan ruukkuun jne....?
      5. Milloin banskun voi viedä ulos? (kuukausi, lämpöasteet, minkälaiseen paikkaan, kuinka kauaksi aikaa ym.)

      Olisin todella kiitollinen jos joku vastaisi, vaikka tämä on jo vanha foorumi:)

    • oksari

      kun ostin banani puun se alkoi tuattaa uusia banani puita saako ne laitaa toiseen kukka ruukkuun ne uudet bananipuut?

    • erkki!!

      mikä lannoten on hyvää puulle

    • hoito-ohje tarve

      olen ostamassa itelleni banaanipuuta ja haluaisin tarkat hoito ohjeet sen kasteluun. et pitääkö kastella kerran viikos, kuukaudes vai milloin tarvitsen todella neuvoja siitäkin et miten kastellaan kesällä ja miten talvella ja miten lainnoitteiden laita :/

      Pikaisesti vastausta odotellen. kiitän kaikkia vaikka en saisi vastausta kun on näin vanha foorumi :(

    • bansku aloittelija

      Hei!

      ostin tänään banaanipuun lähikaupasta se on noin 30cm ja sen ruukku halkaisijaltaan 11cm onko ruukku liian pieni? toinen asia on että tämä on minun toinen huonekasvini ja en löytänyt netistä minkäänlaista hoito-ohjetta banaanipuille joten kysyin täältä vaikka vanha foorumi onkin kuinka usein pitäs kastella kesällä ja kuinka paljon talvella minkä kokoinen ruukku ja tarviiiko lannoittaa ja jos tarttee niin mikä lannoite olisi hyvää.

      banaani puuni näyttäisi muuten olevan musa tropicana eli kasvaako kuinka isoksi?

    • Breton

      Minullakin on pieni banaanipuun verso, se jotenkin kuupsahtaa vaikka annan sille vettä ja juttelen sille :DD Haittaako talvi mitenkään banaanipuulle?

    • kasikasvinen

      Senku kasvatatte banaaneja huonekasveina ja ulkona, mutta hedelmiä niistä ei tule muita ku myrkyllisiä versioita meidän leveysasteilla..

    • kuinka kasvatan

      Kuinka ison ruukun banaanini tarvitsee, nyt se on noin 40 cm. korkea ja siinä on tiheänä kasvustona runsaasti lehtiä jotka eivät suuria ole.
      Olen saanut kasvin noin vuosi takaperin naapurilta joka oli verson irrottanut omasta kasvistaan.

      • kjhkjhkhjhkj

        ahtaan ruukun. No ei. Mutta jotakin leviämisvaraa tarvii, muttei paljon. Tykkää olla ahtaasti.
        Jos siitä on vuosi aikaa niinkuin kysymyskin on vuosis sitten tehty, niin voihan isontaa ruukkua.
        Kunnes se on niin ruma että aloita poikasesta uudestaan kasvatus, niin aloitat taas nuoresta.


    • pohdiskelua banaanis

      Moikka.
      Banaanista sellanen sananen,että kasvaa ulkona ainakin Roomassa kasvitieteellisessä ja muissa puistoissa.Sellä menee pikkupakkasille tammikuussa, ja joskus harvoin tulee hiukan lunta tai räntää.Silloin banaani käpristää lehdet ja talvehtii runkona.Kun kelit lämpenevät banaani kasvattaa uudet lehdet ja vanhat pitää leikata pois.Roomassa saattaa talvella sataa aika rutkasti,maa on aina pintamärkä/kostea.
      Muita talvella kylmiä paikkoja jossa olen nähnyt banaania on esim Hanoi ja Kenian ylängöt.
      Banaani tykkää luonnossa puolivarjosta.

      Minusta joka haluaapi kasvattaa banaania huonekasvina,ni banaani ehkä tarvitsi jonkinlaisen säävaihtelun.Lämpöpatterista lämmöt pois.Tai viileälle kuistille.Kastelujen välissä kuivatus ja kuivana aikana vain suihkuttelua.

      • Bananu

        Luulisin itsellä on kanssa aika pieni ja talvi ja kylmä häämöttää uutta ruukua ja multaa se tarvitsee ja jouluna kastele kerran kuukaudessa ja muuten kerran viikossa


    • poltinkarva

      Niitä banaaneja on eri versioita. Varsinainen hedelmiä tuottava kasvi tarvitsee lämpöä, ei ulos eikä kylmää.

      • los_bananos

        Kaikki ne hedelmää tuottaa. Kaupassa myytävien banaanien emokasveja ei kuluttaja saa mistään, ainostaan eri villibanaanilajikkeita joiden hedelmät on täynnä isoja ja kovia siemeniä.


    • MusaVeritas

      Jälleen kerran ihmetyttää tämä keskustelupalsta jota huumoriannoksena itselleni lueskelen.. ja sitten ärsyynnyn kun annetaan hyväuskoisille ihan ihmeellisiä neuvoja. Oma vika kun pitää jatkaa lukemista.

      Näin los-bananosille voisin mainita, että juuri ne syötävät (Cavendish sukuiset kääpiöt ja normikokoiset) ovat juurikin helpoiten löydettävissä Prismojen ja Lidlien ja kukkakauppojen hyllyiltä. Tosin Musa Basjoo (joka kestää niitä aasian pikkupakkastalvia) löytyy ja varmasti joitain "koristebanaanejakin". En usko että yksikään lajike on sellainen jolta pitäisi suoraa aurinkoa rajoitaa, ihan niin perusteellisen päinvastoin kuin vain saatte järjestettyä (ja sitten vielä ihan älyttömän paljon lisää). Eikä varmasti tee (se syötävä lajike) suomen oloissa banaaneja kotikasvattajalla.

      Laittakaa niin isot saavit kuin vain rahat ja voimat riittää ja pitäkää se multa märkänä! Muutenkin, kalenteri ei ole keino katsoa milloin kastellaan kasveja, vaan se miten se multa lajikohtaisesti aina tarvitsee kastelua. Nostelkaa sitä ruukkua tai tökätkää sormi multaan niin siitä sen oppii. Paljon sitä valoa, lämpöä ja kosteutta. Talvella kaikkea sitten kohtuudella.. hemmetti kun on taas stressit päällä.

      Niin. Jotkut kasvattaa näitäkin (kuten allekirjoittanut) siten että ne oikeasti kasvaa: noin lehti/viikko kasvukaudella.

      • erwerwet

        Ne on isoja ja kovia siemeniä täynnä ne banaanit, ääliö.


    • omabantsku

      Minun terrasta aikanani ostama banaani on lähes kattoon, ja nyt ilokseni huomasin kukkanupun tulevan. Voi tätä onnen päivää. Helppohoitoinen kasvi :-)

      • MusaVeritas

        Onneksi olkoon, hieno homma! Älä vaan mene syömään jos tekee hedelmiä, sillä jos sinulla ei ole satojen wattien kasvilamppuja ja usean vuoden ikäistä kääpiöcavendishia (joka olisi syötävä), niin kyseessä on joku koristelaji.

        Näin kanssaharrastajana olisi kiva kuulla miten vanhasta kasvista on kyse, ja jos jotain linkkejä kuviin löytyy niin sen parempi. Ja jos törmäät kaupoissa kääpiöcavendisheihin niin suosittelen kokeilemaan sitäkin.


    • banskuposkeen

      mikä siitä banaanista tekee myrkyllisen ja mitä tapahtuu jos joku menee syömään sitä? onko parempi poistaa kukat heti ettei lapset uteliaisuuksissan mene maistamaan

      • MusaVeritas

        En usko että mitkään lajikkeet mitä löydät kasvatukseen tarjolla (tai yleensäkään noista suvuista) on myrkyllisiä. Monista voit vaikka huoletta pureskella lehtiä jos ruohon mausta tykkäät (kyllä, olen Cavendish rouskutellut mielenkiinnosta) ja ennen kaikkea niitä lehtiä käytetään lautasina/ ruoanlaitossa muualla päin maailmaa. Voit haudutella vaikka risotot lehtirullassa notskilla! (asia minkä saatan kokeilla kun on ylimääräisen paljon lehtiä). Mutta varmaa tietoa siis ei koristelajikkeista ole - joten jos et ole varma, että on Cavendish, niin sitten omalla vastuulla.

        Jos saat kukkimaan ja niitä joitain banaaneja, tällöin uskon että on kyseessä joku koristelajike. En silloinkaan usko, että kyseessä on myrkyllinen juttu. Mutta varmastikaan ei kovin hyvän makuinen ja sisältä täynnä siemeniä.


    • Anonyymi

      Olen saanut kanarialta paketissa olevan saksanpähkinän kokoisen banaanin mukulan/ siemenen/ muuta sellaista. Kuvassa banaanipuu. Tulli katsoi ja homma selvä, banskun sai tuoda. Ja maaliskuussa multaan. Kesällä oli jo metrin mittainen. Useammqn useammenan kymmenen litran kokoinen iso ruukku puuilosta. Puutarhamultaa. Plantagenin tehoikkan kasvilamppu n.26e ja tähän johto ja kanta ja kattoon roikkumaan. Tulee muuten tosi hyvä valokin vielä eikä häikäse yhtään. Lamppu päällä n.10-12h/vrk. No nyt täytyi ikean pöytä poistaa banskun alta ja entistä suurempi ruukkuu käyttöön ja ruukku lattialta. En nähnyt minkään näin nopeasti kasvavan.pöytä hylätä kun bansku siirtyi oh lattiaan.vettä tarvitsee järjettömiä määriä ja lannoitusta peliin. Oli kesällä pitkään ulkona . Näin valkoisia läikkiä lehdissä. Ei mitään nukkaa tms le
      hden pinalla. Pistähän tämä värin kertominen johtuu? T. Leena

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe