AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / Troijalaisen poistaminen?

Troijalaisen poistaminen?

3 Vastausta 1 443 Lukukertaa
Omaa tyhmyyttäni menin avaamaan tuntemattoman tiedoston ja koneeni ilmoitti saman tien, että siihen on tarttunut troijalainen. Mitenhän pääsen siitä eroon? Nyt koko kone toimii hitaasti ja kaatuilee jatkuvasti.

Käytössäni on AVG Anti-Virus Free. Ohjelma ilmoitti viruksesta ja laittoi sen automaattisesti karanteeniin. Kun avaan karanteeni-sivun (virus vault), näen karanteenissa olevan troijalaisen ja vaihtoehtoina on Restore, Restore As ja Delete. Tarkoittaako tuo delete koko tiedoston poistamista vai viruksen poistamista karanteenista? Ohjelmassa näkyy tiedosto, josta tartunta on tullut. Poistin koko tiedoston ja tyhjensin roskakorin.

Luulin, että karanteeni auttaisi ensihätään, mutta Windows Defender ilmoittaa edelleen jatkuvasti troijalaisesta. Valitsin toimenpiteen "poista", mutta saan vain virheilmoituksen. Sen sijaan karanteeniin laittaminen onnistuu. Kun avaan karanteeni-sivun, mitään ei kuitenkaan näy olevan karanteenissa. Defender ilmoittaa viruksen olevan "trojan downloader: win32/renos.JM"

Apua kaivataan! Ja mieluiten rautalangasta vääntäen, sillä koneen ääressä on ei niin paljon tietokoneista ymmärtävä naishenkilö.

delete

tarkoittaa avg:ssä nimenomaan sitä, että se poistaa sen viruksen.
yksi vaihtoehto poistaa on, työkalut/ kansion asetukset/ näytä piilotiedostot. sen jälkee menet c asemalle ja siellä näkyy himmeämpänä avg virusvault §§§§ tommosten merkkien ympäröimänä. klikkaat sen aktiiviseksi näppiksestä shiftl+del ja enteriä perään.
Normaalisti kone menee uudelleenasennukseen jos teit tuon pääkäyttäjänä tai jos käyttöjärjestelmän päivitykset on laiminlyöty.
Täältä saat apua ongelmaan. http://www.virustorjunta.net, sivusto vaatii rekistöröitymisen.
 /   /  /  /  / Troijalaisen poistaminen?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta