AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / vanhanajan perunalaatikko

vanhanajan perunalaatikko

29 Vastausta 17 227 Lukukertaa
Voisiko joku ystävällisesti antaa perunalaatikon ohjetta?
Viipaloitua perunaa, sipulia..mitä mausteita? Suola? Musta- vai maustepippuri?
Sianlihasiivuja, entä tuleeko laatikkoon muuta lihaa?
Ja neste. Olen kuullut että munamaitoa käytetään, entä pelkkä lihaliemi?

Oliskos toi?

"Ruoka ja juoma" otsikon alla oleva "Perinneruoka" -osasto kokeilemisen arvoinen?

maailman helpoin

resepti:

Lihaa, viipaloituja perunoita ja sipulia kerroksittain, väliin suolaa ja pippuria. Käytä jotain rasvaista lihaa, paisti on "hyvää". Ja lihalientä päälle, se on siinä.

Ite laittasin porkkanaa ja lanttua tykö.

hahahhaaaaa!

Mummot eivät tienneet valkosipulista mitään! Tämä "Mummon Aidot Valkosipuliset Vuokaperunoita" on kyllä jotain niin irvokasta, että sen on täytynyt keksiä joku aivoton mediakonsulentti, joka ei tiedä ruuanlaitosta eikä lihasta mitään, tosin enemmän kuin palstan vakiohäirikkö, pamberbix nro_1.

Korhonen

tarkoittaa varmaan muroukkoa, ei se todellakaan mistään mitään tiedä, mutu-mulkku on oikeasti.
Monenko mummon perinteiseen keittiöön kuuluu ranskalaiset ? http://www.mummon.fi/index.php?29 Voe hyvän tähen sentään, sanon mie :))
Todella säälittäviä nuo linkittäjät, kai sitä nyt osaa jokainen googlettaa, mutta:

Ihan yleisperunaa viipaloituna, sanotaanko vaikka puoli kiloa
400 g sian kylkiviipaletta noin 5 sentin pätkissä,
iso viipaloitu sipuli
gnorr-kuutio
rouhittua mustapippuria
laakerinkehti
voita

Ruskista sian kylkiviipaleita pannulla niin kauan että rasva alkaa sulamaan, viipaloi sipuli ja perunat. Älä huuhtele pannua vaan tee siinä lihaliemi ja kiehuta sitä laakerinlehden ja mustapipppurin kanssa kunnes tunnet laakerinlehden tuoksun. Lado kerroksittain lihaa, perunaa ja sipulia uunivuokaan tiiviisti, kaada lihaliemi päälle ja pintaan voinokareita. Puolen kilon satsi saa hautua 175 asteessa reilun tunnin. Pinta saa olla ruskea ja laatikon rakenne pehmeä ja anna sen vetäytyä n 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Kiitos ahonen ! aika ihme juttu että en tuota perunalaatikkoa ole tullut koettaneeksi. yhdistän kumma kyllä nuo kylkiviipaleet silakkalaatikkoon mutta saattaa olla todella hyvää myös noin ,pitäneepä kokeilla , ja tahtoo aina olla tuo munamaitoliemi päälle ensimäisenä mielessä .. pitäs varmaan kokeilla lihaliemijutulla no menee kokeiluun, joten kiitos, Ahonen.=),

Ps. Täällä satakunnassa , heinäk. 6pv, aurinko paistaa ..
Maailman simppelein, eikä tule niin hyvää vähärasvaisesta sianlihasta. Munamaito ei tähän oikein käy, lihaliemi tai fondi, saa olla ihan vahva lihan maku joka imeytyy perunaviipaleisiin. Ne kylikviipaleet toki käy silakkalaatikkoonkin, mutta ruskeaski tiristettynä perunalaatikkoon on
ihan must. Valmiiksi viipaloitu kylki on parasta ja siinä on riittävästi rasvaakin makua antamaan. Jos tuntuu liiata niin ainahan sitä voi kaataa pois pannulta. Tiiviit kerrokset, suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä koska lihaliemestä sitä tulee riittävästi. Puu-uunihan tässä oisi paras tekotapa.

Täälläkin paistaa ja porottaa; tänään 7.7 28c varjossa ja vielä muuttopäivä takana... ruokana siis perushuttua eli makkarapataa kaikilla mahdollisilla kasvimaan vihanneksilla: varhaisperunaa, herneenversoa, persiljaa, lipstikkaa ,sekavihannesta ja sämpylöitä.

Nyt tekis mieli piimää ! palaneille hartioille....
Hyvä Ahonen!

Mikä tahansa resepti alle 10 aineksen on kokeilemisen arvoinen ja varmasti hyvää. Harvoin vain tällaisia enää näkee missään paitsi jotain tomaatti/mozzarella-salaattia balsamicolla, jota myös kortonkin ohjelmissakin tarjotaan muka faindaining-alkuruokana - eli siis tomaattia/basiliskoa/juustoa muka garmee-alkuruokana ja kukaan ei edes uskalla huomauttaa, että tää on jo nähty ja maisteltu - onko jotain muuta!
Onhan upeeta nostaa jotain vuoden vanhoja juttuja tänne. Ja vielä varsinaista kesäruokaa, mikset ahonen vain laittanut läskiperunavuokaasi omana aloituksena?
sekasin perunalaatikko ja lihaperunalaatikko
Perunat , liha , silli, joukkoon laitan myös ohra, tai riisi ryynejä.
Sipulia,maustepippuria, ja liemeksi joko lihalimi, tai suurstan sen sitten lopuksi pariruokalusikallista vehnäjauhoja ja lisään veden.
Maito ei kuulu vanhan ajan laatikkoon.Suolaa maun mukaan.
Kyse oli perunalaatikosta....Ihmisillä on ihmeellisiä reseptejä. Sillistä ja pyttipannusta??? Pitää vastata mitä joku kysyy.
http://reseptivihko.net/imelletty_perunalaatikko paras laatikko mitä oon ikinä tehny
!! Oma versio !!

Perunaa viipaloituna, Kylkiviipaletta kerroksittain jonka päälle maustepippuria, sipulia (itse käytän renkaita) ja suolaa sekä hiven vehnäjauhoja ettei vetisty. Muutamaan kertaan toistaen, tai niin kauan kun läskiviipaleita riittää. Lopuksi valkopippurilla maustettua munamaitoa niin että potut melkein peittyy. Niiden päälle muutamat siivut viipaleita vielä ja muutama maustepippuri. Luulen että tätä olit hakemassa
mitä munamaitoa laiteta,pöhkö
Pöhkö oot iha ite.Kyl voi laittaa munamaitoa ja laittaa mitä aineksia tykkää,tehdä
omanlaisensa perunalootan.
Kyllä tuo Ahonen antoi melkein oikean ikivanhanajan lihaperunalaatikon ohjeen.
...mutta näin se äiti sen ennen teki
(kas kun ei niitä gnorrin liemiä ennen ollutkaan):

Ihan yleisperunaa n. 8 kpl isohkoa viipaloituna,
iso silputtu sipuli
n. 400 g sian kylkiviipaletta noin 5 sentin pätkissä ja hiukan ruskistettuna
kokonaisia Maustepippuria 5-6 kpl (EI musta)
suolaa 1,5 teelusikallista
huuhtele paistinpannulta liemet perunoiden päälle
(jos suurustaa haluat, niin suurusteeksi sekoita 1 ruokalusikallinen ruisjauhoja
osaan kylmää vettä) vettä yhteensä noin ½ litraa
muutama nokare voita päälle
laitetaan vain perunoita,sipuli,(valkosipuli),pippuri,suola ja ruokakermaa vesi, voita ja korppujauhoja
viipaloin perunat monitoimikoneessa ja kaadoin lasiuunivuokaan.
sekoitin soijasta munamaitoa vastaavan seoksen ja
kaadoin perunoiden päälle lasiuunivuokaan
laitoin 200asteiseen uuniin
ja otin pois, kun olin ensin kokeillut perunoiden olevan kypsiä eli n. 45min
sellaisenaan syötynä ja suolalla maustettuna oli piiiiiiiitkästä aikaa herkkua
ja voin sanoa, että kun laitat pekonia tms rasvaista lihaa joukkoon, on vielä parempaa
ketsuppia päälle
Suomalaiset on hulluja kun tunkee munamaitoa joka laatikkoon ja näkeehän sen siitä ryynimäisestä koostumuksesta, että jotain on mennyt vikaan. Muuallapäin maailmaa ei juoksuteta ruokia munamaidolla.
lihaperunalaatikkoon ei laitetta mitään munamaitoja vain paistinpannun huuhteluvesi.
Ahoselta hyvä resepti. Itse laitan vielä palvikylkeä mukaan niin jopa sillä potkii monta poronkusemaa.
Yksinkertaisesti viipaloituja perunoita pataan ja päälle sianlihasiivuja tiheään, niin että perunat peittyy. Vahvaa lihalientä niin että perunat just ja just peittyy. Kun lihat on ruskistuneet niin käännä ne ja jatka paistamista. Tarkoitus olisi että nestettä haihtuisi jonkin verran ja sianlihaviipaleet olisivat rapsakoita päällä. Niin ja hitaasti hyvä tulee...
kinuskikastiketta kannattaa kokeilla laittaa ;)
Minä teen äidin ohjeella:
- viipaloituja perunoita
- läskistä possua (kylkisiivuja)
- maustepippuria
- suolaa
- sipulia pilkottuna pieniksi kuutioiksi
- vettä

Meidän tyylillä se kootaan näin: kerroksittain perunaviipaleita, sipulia ja possua, aavistus maustepippuria ja suolaa. Toistetaan niin kauan, että vuoka on täynnä. Kaadetaan vuokaan vettä sen verran, että perunat peittyvät. Viimeiseksi tuhti kerros kylkisiivuja ja päälle suolaa.

Nytkin tällainen herkku muhii leivinuunissa :)
Ei mikään noista....
Mummini vanhan ajan perunalaatikko ohje: naudan jauhelihaa, sipulia, perunat viipaleiksi, mustapippuria, suolaa, ja maustettu munamaito myös mustapippurilla /suolan kera päälle vaan ja siitä uuniin, niin voi voi kun siitä tulee hyvää, ja sitten seuraava päivä kun sitä paistinpannussa paistaa niin nami nam vaan!
 /   /  / vanhanajan perunalaatikko

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Facebookissa suositeltua

Tietoa mainosten kohdentamisesta