AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Luottotiedot mennyt ja vakuutus toisen nimiin?

Luottotiedot mennyt ja vakuutus toisen nimiin?

16 Vastausta 3 108 Lukukertaa
Tuttavani auton kanssa kävi muutama kommellus ja nyt päädyttiin pisteeseen, jossa autolla ei ole vakuutusta. Hänellä ei ole luottotiedot kunnossa, joten vakuutusyhtiö vaatisi maksamaan vakuutuksen etukäteen, mutta varaa ei ole. Lupasin, että voi ottaa vakuutuksen omiin nimiin, jotta saa vakuutuksen maksettua osissa. Miten tämä kuitenkin käytännössä onnistuu? Joudunko ottamaan koko auton nimiini ja tuttavani vain auton haltijaksi? Vai voinko ottaa vakuutuksen vain toisen autoon ilman mitään sämpläyksiä? Ja jos otan minun nimiini niin mitä se käytännössä tarkoittaa? Tarkoittaako se sitä, että myös kaikki verot, parkkisakot ja ym. tulee minun nimiini ja viime kädessä minun vastuulleni? Ja mitä jos tuttavani jättää vakuutuksen maksamatta? Voiko vakuutuksen vain irtisanoa vai onko sekään niin yksinkertaista sitten enää?

Kas näin

Soita vakuutusyhtiöön, tee vakuutus omille nimillesi eli tee itsestäsi vakuutuksenottaja ja lisää itsesi autoon 2.haltijaksi auton rekisteröintivaiheessa. Sekä omistajaksi että 1. haltijaksi tulee kirjoittaa tuttavasi nimi
(Rekisteröintitodistuksen takaa löydät täyttöohjeet).
Ajoneuvovero menee tällöin 1.haltijalle.
Mikäli tuttavasi jättää vakuutuksen maksamatta sinulle, se on sinun ja hänen välinen asia.
Sinä vakuutukseottajana vastaat vakuutuksen maksusta vakuutusyhtiölle.
Ja lisätietoja saat tietenkin vakuutusyhtiöstäsi.

Bulvaanitoimintaa

Tuo on ihan selkeää bulvaanitoimintaa ja on ehdottomasti kiellettyä. Tuollainen toiminta pitää vakuutusmyyjän /asiakaspalvelijan tunnistaa ja jättää vakuutus tekemättä mikäli se on mahdollista. Myöskään kenenkään ei pidä tällaiseen suostua, koska vakuutusyhtiö voi esimerkiksi rahoitusyhtiön omistaman auton jättää bulvaanitoimintaperusteella maksamatta.
Perheen sisällä jossa kaikki asuvat samaa osoitetta tällainen on mahdollista, mutta muuten en missään nimessä suosittele.

joojoo

Se on ihan jokapäiväistä, eikä missään suhteessa kiellettyä.
Mitä suostumukseen tulee, omistaja voi lisätä vakuutukseottajksi ihan kenet vain, kunhan tietää nimen ja hlötunnuksen.
Että kannattaa tuhota ne laskut ym. paperit missä oma hlötunnus komeilee, ennenkuin heittää ne taloyhtiön keräyspaperiastiaan.
Henkilötunnuskauppa kukoistaa.
Asiasta on KKO:n ennakkopäätös, joka ei kylläkään maalaisjärkeen mahdu.

http://www.kko.fi/37328.htm

Miksi

Ihan hyvinhän tuo päätös "mahtuu maalaisjärkeen".

Kyllä vakuutusyhtiön on tiedettävä kuka sillä autolla tosiasiassa ajelee, että voisi arvioida vakuutusmaksun suuruuden, eli riskin.
Ja myöskin vakuutusta myöntäessään tiedettävä, kenelle se vakuutus tosiasiassa myönnetään, koska luottohäiriömerkinnän kyseessä ollessa vakuutusyhtiöllä on oikeus evätä vakuutus.
Myöskin tuossa tapauksessa on selvästi salattu tosiasiallisen vakuutuksen ottajan todellinen henkilöllisyys.
Tuo tapaus ei vaan liitty asiaan, koska siinä on kyse kaskosta. Sen sijaan liikennevakuutus olisi yhtiön ollut pakko myöntää myös luottohäiriöiselle - etumaksun kanssa. Mielestäni sinun kannattaisi kuitenkin säästää se 300, jotta saat liikennevakuutuksen.

Maksajaksi jäi

Tuossakin tapauksessa maksajaksi jäi se kaveri joka oli toiminut ystävälleen bulvaanina. Eiköhän tullut selväksi, että karhunpalvelukseksi menee ja riski on jokaisen arvioitava itse kannattaako kaverin puolesta tehdä mitään soppareita.
haista vittu
Niin haistakaa mummon v ittu vaan p erkelen juntti moahahaa
Nuole te vaan kissanperse s aatanan v itun kusimu lkkuja

Lainaa RAHAT

anna sille kaverille pari tonnia niin homma on siinä....

Voi helvetti

Voiko joku olla todellakin noin käsittämättömän tyhmä.

luottotiedoton

minäkin.ja epätoivoisena olin samassa tilanteessa.mutta tein netistä fenniaan liikennevakuutuksen.ja sain samantien sen voimaan ja tulostettua ja auton rekisteröityä.

Ja vuoden

Ja sitten kun lasku tulee, niin maksat sen vuoden maksun etukäteen.

Noinhan se toimii liikennevakuutuksen kohdalla. Kaskoa et sitten enää saakkaan.
No eihän luottotiedottoman tarvitse maksaa koko maksua...
En jaksanu lukea koko rimpsua MUTTA.
Bulvaani toimintaa on tässä maassa pakko harrastaa jos meinaat ylipäätään pyörittää firmaa... Tää on niin paska järjestelmä ja niin yrittyjävastainen paskaperäkylä ettei bulvaanisuus tee kenestäkään huonoa ihmistä.
IF esim. ei suostunut tekemään firmalle pelkkää liikenne vakuutusta koska yritys on alle vuoden vanha. Joo-o, Osakkaat on kuitenkin rehtejä puhtailla tiedoilla. Mutta ei annettu edes mahdollisuutta henkilötakaukseen vaan ainoastaan vuoden vakuutus etukäteismaksulla. VAIHTUI VAKUUTUSYHTIÖ! ja bulvauksella yli 5000,- vakuutusmaksut meni muualle.
 /   /  /  / Luottotiedot mennyt ja vakuutus toisen nimiin?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta