Millä perusteilla valitsette hautaustoimiston?

Janiska67

Kysyn mielenkiinnosta, kysymys jo otsikossa.
Sukulaisen kanssa tuli puhetta kun meidän veli piti haudata,
hän oli sitä mieltä että nyt pitää kiertää kaikki kaupungin hautaustoimistot ja kilpailuttaa ja ottaa vaan halvin. Itse olen vähän eri mieltä.
Ymmärrän sen jos rahaa ei ole yhtään, niin ei ole vaihtoehtojakaan,
mutta veljellä oli sen verran että ei tarvinnut sitä miettiä.

Tuli mieleen että noinko sitä vaan annetaan edesmenneen rakkaan "ruumis" ja käsittelyt ja kaikki järjestelyt "kenen tahansa joka tekee sen halvimmalla" hoitoon?
Itse pidän luotettavana esim. yrityksen ikää ja mainetta ja näkeehän ensi käynnillä sen palvelun tasonkin.

Kuinka moni valitsee halvimman vain hinnan takia; te jotka olette kilpailuttaneet, mikä on ratkaissut, minkälaista oli palvelu?

14

6798

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ryytine

      oli pakko ottaa halvin hautaustoimisto kaupungista isän hautajaisiin, koska sossulla oli sopimus niien kanssa. saatiin maksusitoumus jota ei voinu muuala käyttää. itse laitettiin rahaa sen verran kun pystyttiin että saatiin vähän enemmän ja jotain toiveitakin sai läpi, kun halvin sossun sitoumus olis ollu arkkuhautaukseen, isä halus tuhkauksen niinpä jouduimme itse maksamaan: uurnan, tuhkauksen ja kuljetuksen krematorioon yht n 500 e. sossun maksama arkku, vaatteet, kuljetus oli 470 e. ite maksettiin sitten myös kukat. jos oltais menty toiseen hautaustoimistoon minne oisimme halunneetkin, missä mummu haudattiin, olis pitänyt maksaa KAIKKI itse joten ei voitu. ei sekään silloin kallis ollu mutta olis ollu sellainen tuttu ja luotettava.

      • käyttää

        tunnettua, hyvämaineista ja vanhaa hautaustoimistoa, jos on toiminut vuosikymmenet asiat varmasti hoituvat kunnialla ja edullisesti.


      • oma kokemus
        käyttää kirjoitti:

        tunnettua, hyvämaineista ja vanhaa hautaustoimistoa, jos on toiminut vuosikymmenet asiat varmasti hoituvat kunnialla ja edullisesti.

        Käyttäkää vain Suomen hautaustoimistojen liiton jäsenliikkeitä (Logossa lintu tiimalasin päällä),
        niin saatte luotettavaa palvelua. kukat saa edullisimmin hautaustoimistosta jotka tekevät ne itse,
        eivätkä välitä jostain kukkakaupasta.


      • Kokemusta on
        oma kokemus kirjoitti:

        Käyttäkää vain Suomen hautaustoimistojen liiton jäsenliikkeitä (Logossa lintu tiimalasin päällä),
        niin saatte luotettavaa palvelua. kukat saa edullisimmin hautaustoimistosta jotka tekevät ne itse,
        eivätkä välitä jostain kukkakaupasta.

        Tuo ei pidä kyllä yksiselitteisesti paikkaansa.. liittoon kuuluu myös yrityksiä, joilla ei ole mitään käsitystä palvelusta oikeassa tilanteessa.. Voihan sitä paperilla olla vaikka kuinka luotettava ja edullinen, mutta totuus voi olla toinen.. eli ei liittoon kuuluminen mitään vakuuta! Itse menisin siiihen hautaustoimistoon/kukkakauppaan, jota muutenkin käytän, ja jonka kanssa asiat pelaa!


    • Kaikki toimi

      Meillä kävi tuuri, kun isä kuoli pari vuotta sitten. Tuttavat osasivat suositella hyvää ja edullista hautaustoimistoa. Palvelu oli erittäin asiallista. Arkku, ruumiin valmistelu ja kuljetus kappeliin oli laitettu suoraan yhteen hintaan ja hautausurakoitsija hoiti asiat itse. Urakoitsijalla oli myös suhteet kunnossa pitopalveluun ja kiven toimittajaan, joten ne tuli edullisesti ja hyvin.

      • utkopnenno

        "Meillä kävi tuuri, kun isä kuoli pari vuotta sitten."

        Varsinainen onnenpotku, onnittelen ;)


      • Alaa seuraava.

        Kyllä tuo litania taitaa päteä 90:een prosenttiin toimistoista. Kai siinä laskussa oli kuitenkin erittely.
        Monilla toimistoilla on myös omat pitopalvelut ja kiviedustus.

        Tuohon vanhaan toimistoon luottaminenkin voi pettää. Liikehän on voitu myydä yrittäjän siirryttyä eläkkeelle ja uudella omistajalla ei mitään hajua alasta, mutta ompahan vanha liike vanhoine nimineen ja hyvine maineineen.


      • Alalla oleva...
        Alaa seuraava. kirjoitti:

        Kyllä tuo litania taitaa päteä 90:een prosenttiin toimistoista. Kai siinä laskussa oli kuitenkin erittely.
        Monilla toimistoilla on myös omat pitopalvelut ja kiviedustus.

        Tuohon vanhaan toimistoon luottaminenkin voi pettää. Liikehän on voitu myydä yrittäjän siirryttyä eläkkeelle ja uudella omistajalla ei mitään hajua alasta, mutta ompahan vanha liike vanhoine nimineen ja hyvine maineineen.

        Totta, useat ns. vanhat ja luotetavat toimistot ratsastavat vanhalla maineella.
        Hinnatkin on sitten sen mukaiset !! sama palvelu saattaa maksaa satasiakin enemmän tällaisessa paikkakunnan vanhimmassa.
        Miten sitten se yrityksen 80 vuoden ikä tekee siitä 20 vuotiaasta autokuskista tai parivuotta alalla olleesta konttoritädistä huippuammattilaisen ???

        Käymällä toimistoissa ja vertailemalla ennen päätöksiä saa kyllä kuvan minkälaisista tekijöistä on kyse.


    • ei kovin tärekää

      Itselleni on ihan yks hailee, mitä omaiset tälle ajalliselle kuorelleni tekee. Kun keno on aikansa palvellut niin mullaksi se maatuu ja sielu ja henki muuttavat Isän tykö. Itse valitsen nämä palvelut aina tilanteen mukaan yhdessä toisten omasiten kanssa. Paljon vaikuttaa hautaustoimiston palvelualttius ja niissä on kyllä eroja.

    • JuhaJ58

      Käytin itse jokin aika sitten Hautaustoimisto Biederiä ( http://www.hautaustoimistobieder.fi ). Kyseessä on itse asiassa verkossa toimiva hautaustoimisto, mutta tuo ei haitannut yhtään. Kannattaa tietysti aina vertailla itse..

    • Anonyymi

      Hautaustoimisto Bieder rahastaa härskisti asiakkaita. Itselläni lasku viivästyi pari-kolme viikkoa, olin heihin yhteydessä kahteen kertaan ja pyysin, että eivät laita laskua perintään, vaan odottavat ehdottamaani maksupäivään. Se ei heille sopinut, vaan laittoivat laskun saman tien käräjäoikeuteen, joka ei ole yleinen tapa toimia (ei pari viikkoa myöhästynyttyä laskua yleensä laiteta käräjäoikeuteen).
      Näin ollen 400 euron laskuun laittoivat siis 140 euroa perintäkuluja, vaikka ei ollut kovin pitkästä myöhästymisestä kysymys. Tämän 140 euroa kun laittavat omaan taskuun monien asiakkaiden kohdalla, he tekevät aika hyvin tiliä näillä härskeillä perintäkululla. Ei ole kovin eettisesti hyvää asiakaspalvelua/bisnestä, että eivät suostu edes neuvotelemaan asiakkaan maksuehdotuksesta. En suosittele tällaista yritystä, enkä missään tapauksessa asioisi heillä enää uudestaan, sen verran oli tympeää asiakkaan kohtaamista. Tällainen härski rahastus ei ole oikein.

      • Anonyymi

        Kertomasi Hautaustoimisto Biederin rahastuksesta tuskin pitää paikkaansa. Kuluthan ovat todella pienet, koska käräjäoikeuskin laskuttaa yleensä jo tuon summan asian käsittelystä. Käräjäoikeus ei myöskään käsittele velkoja, jotka eivät ole vähintään kuukauden vahvoja, joten mistään paristaviikosta ei ole varmasti kyse. Jos Hautaustoimisto Bieder olisi käyttänyt perintätoimistoa, kulut olisivat paljon suuremmat. Kun maksaa ajoissa, niin ei tarvitse maksaa perintäkuluja :)


    • Anonyymi

      Tunnetut ja hyvämaineisuudellaan "ratsastavat" hautaustoimistot ovat sitten niitä joille suru on pelkkää bisnestä. Otetaan esimerkkinä, eräs ainoarkku jonka kate monessa hyvämaineisessa toimistossa on seitsenkertainen tukkuhintaan verrattuna. Samoin uurnissa katteet ovat samoilla tavoin kohdillaan. moni edullisemmalla tekevä joutuukin sitten huhupuheiden, mustamaalauksen ja netin "trollien" ajojahdin keskelle. Mikäpä sen mutkattomampaa, kuin vaikkapa valehenkilöllisyyden takaa haukkua netissä kilpailija. Muutoksen tuulet kuitenkin jo puhaltavat. Tulevaisuudessa ns. kivijalkatoimistot maireine korulauseineen tyyliin jo kolmannessa sukupolvessa asiantuntemusta häviävät pikkuhiljaa takavasemmalle. Katkeruuttahan se aiheuttaa, kun sen samaisen ainoarkun saa edullisemmalta kilpailijalta maksimissaan 2,5 kertaisella katteella ja uurniakin saa viidellä kympillä.

      • Anonyymi

        Uurnan voi tehdä itsekin jos on edes hiukakin kädentaitoja. Jotkin seurakunnat järjestää tällaisia uurnakursseja jossa tehdään itselle uurna (tai vaikka omaiselle). Sehän voi sitten odottaa jossain kaapin päällä käyttöä.

        Vanhempieni hautajaisiin käytin pientä perheomistuksessa olevaa hautaustoimistoa (tieto saatu alunperin puskaradion kokemuksista). Toimisto hoiti kaiken, valittiin ensin arkku ja uurna. Hautapaikka oli jo valmiina niin siunaus ja hautauspuoli sujui helposti. Muistotilaisuuden pitopaikka valittiin hautaustoimiston ja omien kokemusten perusteella. Tarjoilukin sujui hautaustoimiston kautta kun omistajan rouva keitti lihasopan ja palkkasi muutaman apulaisen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe