Nettiautosta IF kuntoturva! ÄLÄ OTA

ÄLÄ OTA

Varoituksena if kuntoturvasta nettiautossa. Autoni OLI myynnissä nettiautossa ja hölmöyksissäni otin if kontoturvan, kapulakielestä käsitin asian niin, että ostaja voi HALUTESSAAN ottaa kuntoturvan, jonka myyjä tuolloin maksaa. Auto EI mennyt kaupaksi tuon kk aikana minkä ilmoitus on voimassa (jos ei uusi).
SITTEN myin auton tuttavalleni, IFiltä tuli minulle lasku 236e ! Ihmettelin asiaa ifille että autoni ei enää ollut netissä myynnissä kun teimme kaupan, niin kuinka minun pitäisi maksaa. Sanoivat että maksat TAI
OSTAJAN ON IRTISANOTTAVA MINUN VAKUUTUKSENI !Kaverini nauroi ja lupasi irtisanoa kaikki vakuutukseni.
Minun älliini ei moinen vakuutusmarkkinointi sovi !

Varmasti en ota vakuutusta milloinkaan ifistä - huijausta. Maksaa vakuutuksesta jota ei ole käytetty, eikä tosiaan ollut enää netissä edes myynnissä.

33

6948

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuluttajaneuvoja ?

      Kuluttajaneuvojan juttusille kannattais mennä. Järjetön turvan maksu jota ei ole käytetty. Vapaaehtoinenhan tuollainen pitää olla- haluaako ostaja. Mitä oikeasti korvaa ?

      • uskoisin ainakin

        Tuo kuluttajaneuvoja on aivan turha juttu, ne on aina tälläisen ison yhtiön puolella. OLISI pitänyt lukea se pienikin teksti,sopimuksen kääntöpuolelta. (Mitä ei meinaa nähdä edes lasit päässä) SIINÄ kolmannessa kappaleessa lause tarkoittaa- että, myytpä autosi kuntoturvalla tai et maksat IFille !


    • pakkomarkkinointia

      Kuntoturvan ottajaan ollaan heti IFiltä yhteydessä ja melkoisen "tyrkyttävällä" tavalla, kehoitetaan siirtämään kaikki vakuutukset IFille.
      Kyllähän tuo kuntoturva pitää olla vapaaehtoinen, myyjän ja ostajan sopima asia.
      Kuntoturvassa on eri tasoja; km ja ikä vaikuttaa, joten korvaakohan mitään, esim. 10v autoon,myynnin jälkeen tulleita vikoja- epäilen, joku "räntti" sopimusehdoissa on jäänyt lukematta, miksi ei juuri tämä hajoaminen kuulu.
      ÄLÄ ota - sanoisin

      • reaktiot

        Eikö nettiauto "puutu" tollaseen markkinointiin. Luulisi IFin tajuavan että moinen pakkomyynti aiheuttaa hallaa omalle toiminnalle, sana kiertää...


      • minulle IFi
        reaktiot kirjoitti:

        Eikö nettiauto "puutu" tollaseen markkinointiin. Luulisi IFin tajuavan että moinen pakkomyynti aiheuttaa hallaa omalle toiminnalle, sana kiertää...

        Kierrän kaukaa tuon yhtiön. Kauppaa vääränlaisilla "porkkanoilla" vakuutuksia.
        Ton kuntoturvan ottajalle haukkana soitetaan IFiltä, vaihda kaikki vakuutukset meille !
        EN siltä yhtiöltä ota koirallenikaan vakuutusta, sana on kiertänyt


      • ajattelematon
        minulle IFi kirjoitti:

        Kierrän kaukaa tuon yhtiön. Kauppaa vääränlaisilla "porkkanoilla" vakuutuksia.
        Ton kuntoturvan ottajalle haukkana soitetaan IFiltä, vaihda kaikki vakuutukset meille !
        EN siltä yhtiöltä ota koirallenikaan vakuutusta, sana on kiertänyt

        Tosi kiero tapa YRITTÄÄ saada asiakkaita. Mistä ko. tapauksessa ostaja tietää autosta, enempää kuin ifin yrityksestä kuse... jos auto on poistunut myynnistä. Vakuutusyhtiön kapulakieltä, kaikki niiden ehdot, joiden Suomentamiseen pitäisi ottaa lakimies


      • tyyliin,ala
        ajattelematon kirjoitti:

        Tosi kiero tapa YRITTÄÄ saada asiakkaita. Mistä ko. tapauksessa ostaja tietää autosta, enempää kuin ifin yrityksestä kuse... jos auto on poistunut myynnistä. Vakuutusyhtiön kapulakieltä, kaikki niiden ehdot, joiden Suomentamiseen pitäisi ottaa lakimies

        Melkoisen "alatyylinen" markkinointitapa. Eihän ostaja tiedä koko vi... turvasta jos ilmoitus on poistunut netistä. Melkonen "vakuutus" , pitäisi olla "huijaus" eikä turva, niminen


    • ei ymmärrä.

      hienoa tekstiä suoraan ifin sivuilta

      (9 omavastuu
      Omavastuu on 100 euroa koskien erikseen jokaista kohdan
      14 mukaisessa osaluettelossa mainittua auton osaa.)

      kaikki mitä hajoaa niin joka osasta se 100€ omavastuu!

      onhan se vakuutus tuokin :D

    • Jaakko_

      Itse jouduin myös IF:n uhriksi samalla tavalla - törkeää toimintaa vakuutusyhtiötä

    • Eroon IFistä

      Milloin porukka tajuaa, että IF on valehteleva roistoyhtiö!

      • xyz123

        On tajuttu jo...


    • if if

      Taitaa Ifillä mennä huonosti ostin auton liikkeestä sain vuoden ajaksi kaskon ILMAISEKSI!
      Vaihdoin siis pohjolasta ifiin tarjous oli sen verran arvokas! Mutta jos luulevat että saavat minusta pidempiaikaisen asiakkaan niin erehtyvät,kun ilmainen kasko loppuu vuoden päästä muutan vakuutukseni takas pohjolaan;)

    • Titidis

      Miten peruutan kuntoturvan jonka olen ottanut ilmoitukseeni kun auton ostaja ei halua tätä?

    • Mari Hätinen, If

      Hei,
      myyjä voi peruuttaa Auton Kuntoturvan ennen auton myyntiä, se onnistuu soittamalla Ifiin. Auton ostaja saa vakuutuksella turvaa uuden autonsa teknisten vikojen varalle. Siksi on tärkeää, että vain uusi omistaja voi kaupan teon jälkeen peruuttaa turvan, ei auton myyjä. Muuten olisi mahdollista, että epärehellinen auton myyjä kertoisi ottaneensa autoon Kuntoturvan mutta peruuttaisikin sen myynnin jälkeen säästyäkseen kuluilta. Vakuutusturvan peruuttaminen niin ennen kuin jälkeenkin kaupanteon siis onnistuu, jos tulee tunne, että turvalle ei ole käyttöä.

    • kyllästynytkusetettu

      if on nähtävästi täysi riistoyritys.

    • ifin uhri

      pysykää mahdollisimman kaukana ifistä!

    • Mailamies

      ei Ifiä kannattas käyttää ollenkaan.

    • Terho

      Tottakai If-yhtiön vakuutuksia tulee ottaa. Saattaahan se kuulua merkittävästi suomalaisomisteiseen Danske Bank verkostoon. Se oli ainakin joskus asiakasomisteinen Turkulainen reilu Sampo yhtiö. Jos kuntoturvaa ei ole siinä sitten askartelet rahattomana tuomarina tai lääkärinä autoasi korjaten, Vakuutus korjauttaisi autosi omavastuulla ammattilaisilla. Saattaa olla, että voit siitä omavastuu osuudesta vielä yrittää hyödyntää kotitalousvähennystä. Talous pyörii kuluttajien käyttäessä maksullisia palveluita ja kaikki hyötyvät eikä tarvitse etsiä pimeää korjaajaa tai puuhastella itse. Viivi Pumpanenkin osaa vakuutuksen vatiman kuntotarkastuksen tehdä, kuten opastusvideosta voi tarkistaa.

    • hessel1

      Pitäisi aina lukea ne vakuutusehdot tarkkaan! Tottakai ne vakuutusyhtiöt on tollasia se on niiden bisnes! Itse otin myytävään autooni if kuntoturvan eikä siinä ollut mitään epäselvää ehdoista. Piti lukea vain mitä se kattaa ja mitkä on ehdot! Enää en ota koska taas ostaja puoli ei ymmärrä sitä vaan luulee että se on jokin rasite! Itse kyllä vaadin sen jos ostan yksityiseltä auton, koska samalla myyjä syyllistyy petokseen jos ilmoittaakin tiedot väärin! Kun sanot pihajobbarille , että haluat kuntoturvan ja jos se ei käy niin heti tiedät ettå autossa on jotain mätää!!!!!!!

    • vakuutusmyyjä

      No ette kai te odota että vakuutus korvaisi auton vikoja? Mitä järkeä Ifin olisi sellaisia vakuutuksia myydä.

    • bubbiss

      Otin ifin kuntoturvan autooni, nytten uusi omistaja soitti että vaihdelaatikko on mennyt autosta. Ilmoitti että ifistä ei löydy mitään tietoja kuntoturvasta, vaikka nettiauton myynti-ilmoituksessa se kyllä näkyi. Sain myös seuraavanlaisen viestin ifiltä:
      If Auton Kuntoturva

      Hei!

      Teit hyvän valinnan, kun otit If Auton Kuntoturvan. Toivottavasti kaupat syntyvät nopeasti.

      Saat vakuutusehdot, ohjeet ja auton kuntotarkastuslomakkeen postitse noin viikon kuluttua. Tarvitset niitä kauppoja tehdessäsi.

      Mikäli myyt auton ennen postin saapumista, lue ohjeet www.if.fi/autonkuntoturva ja tulosta kuntotarkastuslomake.

      Kuntoturva tulee voimaan, jos autosi vaihtaa omistajaa 90 päivän sisällä tämän sähköpostin päiväyksestä ja uusi omistaja on yksityishenkilö. Lähetämme sinulle vasta sitten laskun.

      Jos autosi ei vaihda omistajaa 90 päivän sisällä, Kuntoturvan voimaantulo raukeaa. Emme silloin myöskään lähetä laskua.

      Ikinä ei laskua ole kuulunut, eikä mitään postia, vaikka uusi omistaja laittoi auton vakuutuksen ifiin. Oletin tottakai että ifistä tulee sitten lasku, olivathan he jo tietoisia asiasta kun postiakin olivat lähettäneet.

      Ifistä sanotaan että heillä ei ole mitään tietoa, että kuntoturva olisi otettu, vaikka tuo sähköposti mielestäni kertoo jo aika paljon. Nyt harmittaa aika huolella, että kuka vaihdelaatikon maksaa.

    • hm hm

      "Ifistä sanotaan että heillä ei ole mitään tietoa, että kuntoturva olisi otettu, vaikka tuo sähköposti mielestäni kertoo jo aika paljon."

      No viepäs se sähköposti IF:iin. Varmasti järjestelmästä löytyy tieto siitä... Noinko ne myöntää kuntoturvan myös DSG:hen?

    • Mari Hätinen, If

      Terve bubbiss, keskustelu osui silmiini, ja kommentoin lyhyesti Ifin puolesta; pyytäisin sinua lähettämään yhteystietosi ja lyhyen yhteenvedon tapahtuneesta (esim. tuo yllä oleva käy hyvin) osoitteeseen [email protected]. Vilkaistaan, mistä tässä on kyse!

    • bubbiss

      Terve taas!

      Asia on selvinnyt ja kaikki kääntynyt hyväksi. Pieni virhe tietokonemaailman matkalla, joita nyt sattuu jokaiselle.

      Marille kiitokset!

      • 80e/2vk

        Moottoripyörää ostaessani erehdyin nopeuttamaan rekisteröintiä ja otin edellisen omistajan vakuutusyhtiöstä, IFistä vakuutuksen siksi aikaa että saan kilpailutettua itselleni parhaan vakuutuksen.
        2 viikkoa venähti ennen kuin sain puolet halvemman vakuutuksen ja
        IFiltä 80e laskun kahdesta viikosta.
        Heidän seisonta-ajaton vakuutuksensa painottui huhtikuulle.
        Siat.


    • tomppa2

      Eipä tuo korvaa juuri mitään kun lukee noi vakuutusehdot.

    • Tyytyväinen asiakas

      Oma kokemukseni IFIn kuntoturvasta on pelkästään positiivinen. Myydessä maksoin uudelle ostajalle kuntoturvan, koska halusin turvata oman selustani, jos myymääni autoon tulee vikaa. Yksityisten välisissä kaupoissa ei tietty ole mitään takuuta tai kuluttajasuojan tapaista mutta on se silti kivempi, että uusi omistaja soittaa IFIlle eikä minulle, jos esim. vaihdelaatikko pamahtaa kuukauden päästä kaupasta.

      Uudessa autossani oli myös IFIn kuntoturva ja palvelu sekä korvauspolitiikka täysin moitteetonta. Ehdoissa mainitut viat korjattiin mutisematta ja korvauspäätös tuli nopeasti. Jopa puhelinpalvelusta sai ihan oikean ihmisen kiinni :)

      Tottakai korvattavien osien lista on lyhyt vanhassa ja paljon ajetussa autossa, mutta jos vertaa muihin vastaavia "takuita" tarjoaviin yrityksiin, on palvelun hinta sekä korvattavuus aika hyvä.

      Melko hätäisesti jengi kiihtyy kritisoimaan tätäkin asiaa.

      • Fennian asiakas

        Tyhjätaskureppanat ottaa kaikenlaisia vakuutuksia ym. turvaa, mutta sitten kun tulee maksun paikka niin aletaan valittamaan. Kivahan se olisi kaikenlaista saada ilmaiseksi.


      • Mainostaja tuli kir.
        Fennian asiakas kirjoitti:

        Tyhjätaskureppanat ottaa kaikenlaisia vakuutuksia ym. turvaa, mutta sitten kun tulee maksun paikka niin aletaan valittamaan. Kivahan se olisi kaikenlaista saada ilmaiseksi.

        Taitaa olla MAINOS tuo tyytyväinen asiakas, eli iF;iin kiittyvän kirjoitus, työntekijän tms.

        Mität tuon hätäisyyden löysit, asiahhan oli kaikki tekstit, sinä vain yksi poikkeus, joka todella tuntuio hieman Mainokselta


    • EinäinIF

      Otin Kuntoturvan myynnissä olevaan autooni - joka oli rahoitusyhtiön nimissä. Myyntiä helpottaakseni maksoin loppuvelan pois ja siirsin auton omiin nimiini. Nyt sain IFistä laskun kuntoturvasta - koska teknisesti ottaen auton omistaja on vaihtunut ja uusi omistaja on yksityishenkilö - minä itse.

      Ei heidän systeeminsä sitä vertaa asiaa tarkista että vertaisi esimerkiksi vakuutuksenottajan nimeä auton omistajan nimeen - tässä sitä jonotellaan sitten Ifin puhelinpalveluun taas kymmeniä minuutteja.

    • Heilutapysäkillä

      Joillekin ihmisille luonteva valinta olisi julkiset liikennevälineet.

    • IFFFF

      IF.n kuntoturva ei muutenkaan korvaa juuri mitään.
      Verratkaa mitä vastaava IF.n kuntoturva korva ja maksaa Ruitsissa.
      Suomalaisia on niin helppoa narrata.

    • Anonyymi

      Niin tuo on oikeustajun vastaista täysin. Juntteja tuolla ifillä.
      Hyvä kun muistutit taas tuon firman roistomaisuudesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2793
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1173
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1090
    Aihe