Cesar Millan koirakuiskaaja

annukka345

Luen jatkuvasti eri palstoilta negatiivista palautetta Cesarin käyttämiä tekniikoita vastaan.
Miksi?
Koira on laumaeläin ei sitä palkita laumassa namuilla,leluilla.Tottakai koiran ongelma poistuu ku se tietää että namia yms saa aina kun tekee oikein.Ei se poista ongelmaa.Jos laumanjäsen toimii väärin kyllä sitä näykitään ja alistetaan.Olen nähnyt myös sen että vaikka koira läähättää ja on väsynyt ni se myös huomaa että hei ei mulla ole hätää ei mun tarvitse olla jatkuvasti puolustus kannalla.Se on mun mielestä hyvä asia.

Victoria ei saa ihan sellaista aikaiseksi.Koiran pitää luottaa sinuun ilman namuja yms.Oppikkaa tuntemaan koira,sen eleet jne.

Tuire Kaimio kirjoittaa hyvin että joo pitää olla koulutus ennen ku vois ryhtyä kouluttajaksi/psykologiksi.
Mut hei ajatelkaa näin,joku tekee kouluttajan hommia rahan takia jne.Tällainen ammatti kuten koirienkouluttaja ei vaadi mitään koulutusta vaan kokemusta.Cesar soveltuu siihen alalle koska ymmärtää koiria ja niiden tarpeita.Jos se on sydän läheinen asia ja siitä on kiinnostunut niin mksi täytyy tuomita jonkun koulutuksen puuttumisen takia?

Cesar tekee sitä työtä sydämmellä ei voi sanoa monesta muusta suomalaisesta kouluttajasta samaa.Kävelee ja katsoo että joo anna nyt nami ku se istus ei he perehdy yhtään koiraan vaan antaa yleisiä ohjeita.Jokainen meistä on yksilö ja myös koirat ovat yksilöitä,miksi sitten pitäisi tepsiä kaikkiin sama metodi?

Itselläni on kissoja,joita on tunnetusti vaikea kouluttaa.Puhutaan että kissa rakastaa kotia ja koira omistajaa.Sen myytin olen murtanut.Jos näytän kissalle että arvostan sitä ni odotan myös että se arvostaa minua.Kaikki lähtee kissalla arvostuksesta jos se ei sua arvosta voi unohtaa koulutuksen,temput ja hyvän käytöksen.Usein luullaan että otetaan kissa ja annetaan sen olla.Ei se käy niin.
Monet ihmiset ovat kyselleet että miten sä saat ne kissat hihnassa seuraamaan sua eikä silleen että kissa lojuu jossain pensaassa eikä liiku mihinkään minne se ei halua.Ensin osoitin että olen luottamuksen arvoinen eikä heidän tarvitse pelätä mitään kun olen mukana.
En ole ikinä palkinnu kissaa namuilla yms ainostaan kehuilla ja taputtamalla.
Kehon kieli on tärkein jos sä ymmärrät sun lemmikkiä ja arvostat niin mitä todennäköisemmin lemmikki vastaa sulle todella suurella kunnioituksella ja hellydellä.
Täytyy olla se laumanjohtaja jotta agressivisuutta ja häiriökäyttäytymistä ei tule.


Cesar käyttää kehonkieltä jota eläimet aistii todella hyvin.Ei tarvitse tökkimällä satuttaa eläintä vaan sen voi myös hoitaa hellästä.Sitähän Cesar tekee,eihän se lyö jalalla niin että koira ulvahtaa.Ihmiset vaan näkee sen julmana koska se on ihmisten keskuudessa rikos tökkäistä toista mut koira ei ole ihminen.

51

5576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikeasti toimii

      Olen seurannut Millanin Koirakuiskaajaa jo toista vuotta, ja heti alussa syntynyt myönteinen käsitys on vain vahvistunut. Vihdoinkin joku, joka ymmärtää koirien päälle. Tietysti TV-ohjelman tekemisellä on omat vaatimuksensa, ja näihin lillukanvarsiin sotkeutuvat usein Millanin arvostelijat. Ei nähdä metsää puilta. Ne periaatteet, joilla hän lähestyy koiraa, ovat oikeat. Mielestäni Millania oikeutetusti verrataan "hevoskuiskaaja" Monty Robertsiin. Molemmat ovat jo lapsesta lähtien työskennelleet eläinten kanssa ja oppineet ymmärtämään eläimen motiiveja ja tarpeita, sekä lajinmukaisia käytösmalleja. Monty korjaa ongelmahevoset, Cesar ongelmakoirat. Molemmat kommunikoivat kehonkielellä, eikä lahjontaa tarvita. Luottamus syntyy siitä, että kommunikaatio toimii. Heidän opeillaan olen kirkastanut käsityksiäni niin hevos- kuin koiraharrastuksessani, eikä ole enää tullut ihmeempiä ongelmia. Yleensä arvostelijoiden lähtökohdat ovat ihmispsykologiset, ei ymmärretä mitä tarkoittaa kommunikointi eri lajin kanssa. Ei myöskään osata erottaa temppukoulutusta laumakäyttäytymisen lainalaisuuksista.

    • 2 koiran omistaja

      Olen myös ehdottoman kiinnostunut ja kannatan Cesarin oppeja. Toimii jatkossakin, kunhan opin itse joka päivä koiristani lisää.

      Luulenpa vain että ihmisillä joilla ei ole muutenkaan kykyä ymmärtää edes koiran perustarpeita ja elekieltä, ei todellakaan voi soveltaa mitään hänen oppejaan kunnolla omiin koiriinsa.

    • "Miksi?" No oiskohan ihan siksi,että ihmiset ovat eri mieltä asioista,niin tästäkin,kuin yleensäkin.

      Koira on laumaeläin.Mikä estää palkkamasta tai motivoimasta ruualla tai lelulla? Nythän puhutaan ihan kesykoirista,jalostuksen tuotteista.Ei villieläimistä,jotka keskenään kykenevät lajinomaisesti kommunikoimaan keskenään ja elävät pelkästään lajityypillistä elämää,ei sellaista,jota me ihmiset haluamme.
      Minä en ole ikinä näykkinyt,en alistanut koiria.Meillä ei sitä koirat keskenäänkään harrasta.Eli toisinsanoen,tapansa ehkä kullakin o_O,mutta yleistää ei ihan ehkä kannata ;)
      Ja yhä edelleen,namit,välineet ym.ei poista ongelmia,jos niitä on,mutta tarvittaessa poiston tukena niitä voi käyttää.

      CM on ongelmakoirakouluttaja,ei kouluttaja.Jos verrataan,niin ehkä kannattaisi verrata vastaavaan.
      Kiinnostaakin,ketä ongelmakoirakouluttaja toimii "kävelee ja katsoo..." tyyliin ?

      "Täytyy olla se"...Kyllä.Mutta siihen voidaan pyrkiä eri tavoin.

      CM on erinomainen siinä,miten hän toimii.Sitä tuskin voi kieltää.Ja omaa selkeästi auktoriteettiä.
      Tuomitsematta :D,itse sanoisin,että hänellä on ihan hyvä ajatusmaailma koiriin nähden,taitoa.
      Mutta on myös sellaisia juttuja,joista en pidä tai voisi tehdä toisinkin.Toisaalta,mitä olen jotain jaksoja myöhemmin katsonut,niin lisää hyviä juttuja on tullut kehiin :).Ja sitä itse aina arvostan,että ihminen myös,vaikka kuinka varma ja uskoo toimintaansa,on kuitenkin myös valmis muitakin vaihtoehtoja huomioimaan ja miettimään lisänä tai ohessa :)

      Ja eiköhän muitakin kouluttajia löydy,kuin myös ongelmakoirakouluttajia,jotka hommaansa tekee ihan sydämellä cesari lisäksi.Niin Suomessa,kuin muuallakin.Ja sitten ihan jotain muutakin.Kuten muussakin,laidasta laitaan löytyy joka paikassa,joka asiassa.

    • Olen vahvasti sitä mieltä, että Milanon ja Stillvellin opit ovat molemmat todella hyviä, mutta suunnattuja erityyppisille koirille. Kun katsoo Milanon kouluttamia koiriaa, huomaa paljon oikeasti luonnostaan vahvatahtoisia koiria, kuten bulldogit, staffit, pittbullit, yms. Kun taas Stillvell kouluttaa pääasiassa kotikoiria, joilta löytyy miellyttämishalua ja luuonnekin on luonnostaankin pehmeämpi. Minusta molempien koluttajien opit ovat hyvät, mutta erilaisille koirille.

      Nykyinen kääpiövillakoirani menisi äkkiä lukkoon monesta Milanon opetuksesta, mutta aiempi bulldoggini olisi viis välittänyt Stillvellin opeista.

    • 3xrottweiler

      Ette voi olla tosissanne. miten voitte sanoa sitä pilipaliukkoa koirakuiskaajaksi, jos hänen "kuiskaustaitonsa" perustuvat kipuun (mm. sähköpanta, piikkipanta)?
      Kyllä on kouluttajassa/omistajassa vikaan jos tuollaiseen pitää ryhtyä. Mutta kun omat taidot loppuvat niin väkivalta alkaa.. :)))

      • milan on mahtava :D

        hahhaha luuletko et se käyttää tommosii keinoi saatanan typerys xD sähköpantoja hei cmoon??? xD


      • vompatti :)

        Me asuimme 3 vuotta australiassa perheeni kanssa ja Cesar tuli apuun kahden koiramme vuoksi molemmat olivat rescue-koiria eivätkä tulleet toimeen juuri kenenkään kanssa paitsi perheen. Cesar oli todella sydämellinen vaimonsa mukana ei mitään kuritus välineitä. Koulutuksemme kesti kolmisen viikkoa. Olemme silloin tällöin yhteyksissä. sympaattisempaa ihmistä koiria ja ihmisiä kohtaan saa hakea.


      • **********
        milan on mahtava :D kirjoitti:

        hahhaha luuletko et se käyttää tommosii keinoi saatanan typerys xD sähköpantoja hei cmoon??? xD

        "Millanin metodien katsotaan olevan koiralle haitallisia, ja useissa maissa ne täyttävät eläinrääkkäyksen tunnusmerkit.[5]

        Esimerkiksi Suomessa ei näytetä televisiossa Koirakuiskaaja-ohjelman kohtauksia, joissa Cesar Millan käyttää sähkö- tai piikkipantoja koulutusvälineinä [6], koska niiden käyttö on Suomen eläinsuojelulain vastaista [7] [8].

        Vuonna 2011, Cesar Millan joutui perumaan esiintymisensä Ruotsissa ruotsalaisten koiraharrastajien ja -asiantuntijoiden vastaliikkeen johdosta.[9]. Myös Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry on ilmaissut kielteisen kantansa Cesar Millanin koulutusmetodeihin" Lue tuosta. Ja sitten you tubelta löytyy videoita joita ei saa alle 18-vuotiaat edes katsoa


      • qwr
        milan on mahtava :D kirjoitti:

        hahhaha luuletko et se käyttää tommosii keinoi saatanan typerys xD sähköpantoja hei cmoon??? xD

        Kylläpä taas menee nämä keskustelut 10 vuotiaan tasolle. Kaikilla on oma mielipiteensä ja varmasti saa milaninkin opeilla koiransa toimimaan ihmisen haluamalla tavalla. Siinäpä se just on että Milan keskittyy ihmisen haluihin, miten koira käyttäytyy ja rankaisee kaiken "ongelmatoiminnan" pois niin, että koira ei enää vain uskalla toimia rankaisun pelossa. Itse kannatan koiran palkitsemista ja ohjaamista muita metodeja käyttämällä kuten oikean käytöksen vahvistamista palkalla kuten lelu tai ruoka. On eri koirarotuja mitkä suodattaa koulutus tyylit eritavoin. Otetaan esim husky, saat hyvin aran koiran rankaisemalla sitä. Koira menee täysin lukkoon että mitä uskaltaa tehä ja mitä ei. Toisaalta taas saksanpaimenet ovat vähän voimakkaamman luontoisia ja ne kestää enemmän fyysistä rankaisua. Mutta on niilläkin rajansa. Huskyilla on yleensä pelkoreaktiona pakeneminen ja sakemanneilla ja muilla palveluskoiraroduilla aggressio. Kannatan ihmisiä olemaan harkitsevia koirankoulutus tiedoillaan mitä saatte. Saat varmasti hyvin toimivan koiran muidenkin kouluttajien kuin Caesar milanin avulla. Caesar Milan on amerikkalainen TV tähti. On paljoin kouluttajia, jotka käyttävät psykologiaa apunaan kouluttamisessa. Kaikki toiminta perustuu kannattavuuteen. En itse usko dominanssi teoriaan, ja siihen että koira haluaisi "Olla laumanjohtajana". Koira tekee sitä mikä sitä kiinnostaa ja mikä sille on kannattavaa. Vahvistamalla haluttuja käytöksiä muokataan kiinnostuksen kohdetta enemmän ihmiseen kuin ympäristöön. Koira kiinnittää siis enemmän huomiota täten sitä ohjaavaan ihmiseen eikä vastaantulevaan koiraan.Milanin opit perustuu rankaisuun, "Koira on laumaeläin ja haluaa olla laumanjohtajana" Tämä on todistettu olevan vanhaa tietoa tieteellisesti. Tässäpä tuli hajanaista tietoa mitä nyt satuin joutessani vänkäämäämään,mutta pähkinän kuoressa: En kannata Caesar Milania, en tosin syytäkkään ketään jos häntä joku kannattaa, se on hänen oma asiansa. Itse kannatan palkalla kouluttamista ja niin minä olen saanut iloisia ja luotettavia koiria jotka myös luottavat minuun, eivätkä säikähdä jos teen äkkinäisiä liikkeitä.


    • Millan fanittaja

      Täälläkin on yksi Cesar fani. Mielestäni koirankoulutuksessa tulee valita oikea metodi oikealle koiralle ja Cesar on nomenomaan ONGELMAkoirien kouluttaja. Omille sesseilleni valitsisin mieluummin pehmeämmän metodin esim. Victoria Stillwellin käyttämän nami-metodin. Jos minulla olisi oikeasti ongelmakoira veisin sen mieluiten Millanille, koska ongelmaan löytyisi ratkaisu samantien. Antaa kaikkien kukkien ja metodien kukkia.

    • Pen_tu

      Itse en välitä Millanin menetelmistä, koska ne perustuvat koiran pakottamiseen. Esim. yhdessä jaksossa oli koira, joka pelkäsi kynsien leikkaamista. Koira pakotettiin kyljelleen ja kynnet leikattiin "väkisin". Koira läähätti ja oli selvästi stressaantunut.

      Lisäksi en usko, että koira lopettaa hihnassa vetämisen, jos joku tyyppi käy tunnin verran nykimässä hihnasta. Lisäksi Millan tavallaan "potkaisee" koiraa toisella jalallaan sen vetäessä. Koira oppii, että ihmisen lähellä olemisesta seuraa inhottavia asioita ja se vetää entistä enemmän.

      Itse ainakin kannatan koiran palkitsemista sen tehdessä asiat oikein. Tällöin koulutus ja uusien asioiden oppiminen on koirasta kannattavaa ja kivaa. Minusta on mukavaa, että koira tottelee minua siksi, että se itse haluaa, eikä siksi että sen on pakko ja sitä rangaistaan, jos se ei tottele. Rankaisemalla ja pakottamalla ihmisestä tulee koiran kannalta aika ikävä tyyppi. Mielestäni koiran koulutus perustuu molemminpuoliseen luottamukseen ja kunnioitukseen. Vaikka ihminen onkin ylempänä arvoasteikossa, hän ei saa käyttää valtaansa väärin.

    • Koiran ehdoilla

      Samaa mieltä nimimerkin Pen_tu kanssa tästä. Ja ennen kuin ehditään kommentoimaan tyyliin "Ei Cesar Millan potki koiria, se on vaan kosketus" tms. niin kannattaa katsoa tämä video:

      http://www.youtube.com/watch?v=1eIqouuh3nY

      • Leena T.

        Oksettavaa! Minäkään en usko koko ukkoon. Ja ei hän sitä hommaa kuitenkaan pyyteettömästi tee vaan tahkoaa rahaa joka liikahduksesta ja neuvosta.


      • Koiran ehdoilla

    • maijaheikki

      Pyyteettömästi? Sinäkö ilmaiseksi työtäsi teet?
      Olen Millanin opein kasvattanut koirani ja minulla on hienosti käyttäytyvä koira josta olen onnellinen. Kovia otteita ei tarvita silloin, kun asiat alusta alkaen tehdään oikein.
      No, ensimmäinen kynsien leikkuu oli yhteenotto, sen koommin ei ole ongelmia ollut. Koira vain rentona ojentaa tassunsa, EN OLE KOSKAAN SITÁ SATUTTANUT.
      Pakottanut - kyllä, koska tiedän paremmin kuin koira. Meillä ei ole tasa-arvoinen suhde. Koira kunnioittaa minua "pomona" ja noudattaa käskyjäni. Rangaistuksena riittää toruminen, tai "POIS"-käsky. En anna sen valita, tottelisiko tällä kertaa vai ei. Ison koiran on oltava hanskassa, eikö vaan? Perustottelevaisuudesta ei palkita, temppuja harjoitellessa kylläkin.
      No, nyt tietysti jo arvellaan, että koirani vapisee ahdistuneena häkissä piikkipanta kaulassaan. Miun petillä se pötköttää kissan vieressä. Oikea halinalle. Sohvalla vierekkäin katellaan Koirakuiskaajaa. Joskus ihan huono omatunto iskee, miten sitä lellinkään.Tottelevaiselle koiralle voi antaa etuoikeuksiakin, koska se ei yritä pomottaa.
      Kirjoitin tämän siksi, että itse noudatin johtajuustyyliä jo ennen kuin Millanista mitään tiedettiin, olin hyvilläni kun julkisuuteen tuotiin asiallista osaamista. On noudattanut moni muukin. Heidän ei tarvitse täällä foorumeilla olla apuja kyselemässä. Tulokset puhuvat puolestaan.

      • Leena T.

        Alussa minäkin pidin ohjelmasta, mutta eräässä jaksossa koira ei päästänyt ihmistä ruokakupille. No odotappas kun "kuiskari" meni lähemmäs, koira tietysti murisi. Muutaman tsit tsit -sylkäisyn ja tönäisyn jälkeen koira ei enää murissut, päästi kupille ja ihme oli tapahtunut, hallelujaa!
        Sattuipa kuitenkin silmään se että murinan aikana ikkunasta näkyi kun siellä ilmeisesti joku assistentti kyyristeli ja härnäsi, ikkuna oli heti ruokakupin takana olevalla seinällä.
        Siihen loppui katselu!
        Aurinkoista viikonloppua kaikille!


    • 93

      Olen pannut merkille että CM ohjelmassa ei ikinä palkita koiraa silloin kun se tekee oikein. Se ei mahdu minun päähäni ollenkaan.

    • 567567567

      Oon nähny joissain jaksoissa CM käyttää nameja houkuteluun jos koira kovasti rkailee/pelkää jotain tilannetta vaikka.

    • karvahali

      C.M käyttää koulutusohjelmissaan kehon kieltä?? Tarkoitit kai - rahan kieltä?

      Minäkin elän sinkkuna BB-talossa, vaikka oikeesti olen kahden lapsen kotiäiti ja kaksi koiraa heiluu lasten kanssa touhuamassa. Nyt otan kaikista patterit irti ja suljen kameran. On päiväunien aika.

    • pevika oppilas

      Ja tässä taas yksi höpömami joka luulee olevansa joku koirakuiskaaja.. Hohhoijaaa näitä.

    • ei namuja

      Koiraa ei pelkillä nameilla ja haleilla kouluteta.Tulee ihan samanlaisia kusipäitä kun nykykasvatuksella ihmis pennuistakin.Koiran pitää aina totella 100% omistajaa kaikissa tilanteissa.Jotkut rodut on vieläpä sellaisia,jotta kokeilevat ihan kunnolla kuka pomo talossa kerran vuodessa varsinkin uroskoirat.Käyvät jopa kunnolla päälle eikä siinä namit auta esim Laika ja husky urokset.

      • namia ja halia

        Meidän koira on kasvatettu nameilla ja haleilla, ei ole koskaan ketään purrut, ei tappele koskaan toisten koirien kanssa vaikka uros on, on leikkisä ja iloinen koira.


    • Nasse-tätyli

      Mistä lie johtuu et eri koulutusmenetelmiä ollaan niin hanakasti lyttäämässä? Kaikesta tietämästään kun poimii itelleen, tai paremminkin sanottuna omalle koiralle sopivat menetelmät niin varmasti hyvä tulee.

      Ite suhisen omalle koiralleni, en Millanin oppien mukaan vaan ohjailin samalla suhinalla ennen hevostani. Sieltä juontaa myös voimakas kehonkielen ja -paineen käyttö. Fyysisesti mun ei tarvii koiraan koskea paitsi joskus kehu tilanteissa kosketan kevyesti päätä (silitän).

      Nameja käytän kun opetellaan uusia (joskus turhia) asioita ja esim. luoksetuloa vahvistan aika-ajoin nami palkalla. Omani kun on sen verran ruualle perso et kiipee vaikka peppu eellä puuhun kun on herkkuja luvassa.

      Sit jotkut asiat tehdään koska on pakko ja muita vaihtoehtoja ei ole, esim. hihnassa kulkeminen. Alkuun käytin tässäkin nami palkkaa mut huomasin et nätisti kuljetaan vaan sillon kun on namia tiedossa ja jos ei ollu niin meno oli sen mukasta.

      Kun koirani alussa loikki vasten kun tulin kotiin/ vieraita tuli, otettiin käyttöön rauhottavat eleet ja huomioimattomuus. Vieraat ei siis meillä saa huomioida koiraa millään lailla.

      Naksutintakin käytetään erinäisten temppujen opettelussa, joten meijän koulutus menetelmät on melkonen sekasorto kaikkee mahollista mut näin on meillä saatu parhaat tulokset aikaan. Miks siis pitäis lytätä yks mies, Millan tai vaikka Peetsa koska molemmilla on varmasti paljon tieto taitoo ja kokemuksen kautta tullutta varmuutta asioihin mitä ihan kaikilta ei löydy?

      Ja jos ihan sokeesti vaan vannoo yhen menetelmän/ metodin nimeen niin tulos saattaa olla melkosen ei-toivottu. Mun mielestä kannattais mielummin käyttää vähän järkee ja vaikka ahmia kirjoja ja kaikkee mahollista saatavaa tietoo kaikenlaisesta koiran koulutuksesta et sais vähän eri näkökulmia siihen mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä just sen oman koiraqn kanssa. Kaikki koirat kun ei toimi samalla tyylillä.

      Eikä Millankaan ole ihan siihen yhteen tyylin vannoutunu. On se joissain harvoissa jaksoissa käyttäny nami/ lelu palkkaa ja joku aika sit näin sen käyttävän kolinapurkkia ja sillon se just sano et eri menetelmiä kanattaa koittaa et löydettäis se oikea tyyli ratkoa ongelma.

    • Oikeasti näinkö?

      Ihan totta, tosi rasittavaa kuunnella noita kommentteja "potkimisesta". Joo-o, on se tavallaan potkaisu, mutta sattuuko siihen koiraan oikeasti? Onko kengänkärjellä tönäisy koiran huomion saamiseksi sitä kauheaa väkivaltaa?

      Cesarin hyvän koulutuksen näkee anteeksi vaan sen omissa koirissa. Pystytkö itse ulkoiluttamaan n. 40 koiraa jollain arolla middle of no-where ilman hihnaa? Ilman tappeluita?

      Tosi rasittavaa kuunnella näiden nössyköiden opetusmetodeja, jotka ei osaa muuta kun piipittää ja sössöttää että " tänne tänne, ei noin saa tehdä, äläs mene sinne... " ja sitten annetaan herkkuja. Ja oikein SUOSTUTAAN koiran ehtoihin.

      Kun koira ei suostu menemään laiskuuttaan, itsepäisyyttään ulos, niin mitä tehdään? No se tietysti KANNETAAN! " Kun ei toi meidän Musti suostu niin tää on ainoo keino... oi kun se on niin hyvä poika! " Paskanmarjat.

    • hoplaa

      Kengänkärjellä tönäisyyn saa taitava ihminen paljonkin voimaa taakse.

    • kylläjaei

      En jaksanut lukea koko viestiketjua, mutta itsekin pidän monista Cesarin keinoista. Kokenut koiraihminen selvästi ja osaa hommansa. Kaikille Cesarin kannattajille kuitenkin tiedoksi, että Suomen televisiosta kun on sensuroitu jaksot, joisssa Cesar kayättää sähköpantaa. Sähköpantahan on Suomen laissakin kielletty kapistus. Koirien potkiminen ja säköpannat ovat mielestäni huonoja keinoja opettaa koiraa. Kuten varmaan Cesarkin on sanonut, johtajuutta ei oteta vaan se ansaitaan. Johtaja ei myöskään koskaan rankaise koiraa ruumiillisesti. En ymmärrä tuota väkivaltaa!

    • djfksdfjiejriej

      Katson yleensä jaksot, ja olen (ollut) sitä mieltä että kaveri osaa hommansa. Joskus on kuitenkin vaikea ymmärtää miksi se just sillä hetkellä tönäisi koiraa jalallaan (esim. tuossa youtube-videossa), koirahan oli rauhallinen. Ikäänkuin kameraa varten pitäisi saada vähän actionia...?

      Vaikka pidän Ceasaria ammattitaitoisena, niin en haluaisi hänen kouluttavan omia koiriani. Eli ehkä en hyväksykään hänen menetelmiään? Tosin omat koirani eivät kovin ongelmallisia olekaan.

      Nasse-tätylin kanssa samaa mieltä että eri koulutustavoista voi poimia jotain itselleen. Miksi seurata sokeasti yhtä tapaa, kun voi poimia omalle koiralle sopivat asiat monelta kouluttajalta. Kuria jossakin tilanteessa, namia toisessa. Ennen kaikkea, paljon touhuamista koirien kanssa, sillä se suhde rakennetaan.

      • koiran_ehdoilla

        "Ikäänkuin kameraa varten pitäisi saada vähän actionia...?" Juurikin näin... Tässä ohjelman sadannessa erikoisjaksossa kerrotaan miten yksi Cesarin omista koirista (alunperin ollut ohjelmassa koulutettavana koirana) on usein mukana kuvauksissa koska se on hyvä tuomaan esille koulutettavista koirista huonon/aggressiivisen/pelokkaan käytöksen ("brings out the anxiety in dogs").

        Myös pätkässä puhuva kaveri joka työskentelee kuvausryhmässä on erityisen hyvä saamaan koulutettavat koirat reagoimaan huonosti jotta Cesar sitten pääsee korjaamaan käytöstä. Se ei ole mielestäni missään nimessä oikein koulutettavia koiria kohtaan ja on myöskin erittäin haitallista koiran käytöksen muuttamisen kannalta - pelkoaggressiivisia koiria laitetaan viihdyttävän television nimissä useita kertoja tilanteisiin joissa ne saavat yhä lisää huonoja kokemuksia esim. muista koirista tai ihmisistä...

        Siinä on sitten hyvä selittää että katsokaa miten red-zone tämä koira on, kun kuvausryhmä on ensin pelotellut ja ärsyttänyt koiran sietokykynsä äärirajoille. Ja huomatkaa muuten piikkipanta Cesarin koiran kaulassa... Tämäkö mies on sitten se maailman suurin koirien ystävä?

        http://www.youtube.com/watch?v=FPRAQXOAMz0


      • eikovinsuuritosiaan
        koiran_ehdoilla kirjoitti:

        "Ikäänkuin kameraa varten pitäisi saada vähän actionia...?" Juurikin näin... Tässä ohjelman sadannessa erikoisjaksossa kerrotaan miten yksi Cesarin omista koirista (alunperin ollut ohjelmassa koulutettavana koirana) on usein mukana kuvauksissa koska se on hyvä tuomaan esille koulutettavista koirista huonon/aggressiivisen/pelokkaan käytöksen ("brings out the anxiety in dogs").

        Myös pätkässä puhuva kaveri joka työskentelee kuvausryhmässä on erityisen hyvä saamaan koulutettavat koirat reagoimaan huonosti jotta Cesar sitten pääsee korjaamaan käytöstä. Se ei ole mielestäni missään nimessä oikein koulutettavia koiria kohtaan ja on myöskin erittäin haitallista koiran käytöksen muuttamisen kannalta - pelkoaggressiivisia koiria laitetaan viihdyttävän television nimissä useita kertoja tilanteisiin joissa ne saavat yhä lisää huonoja kokemuksia esim. muista koirista tai ihmisistä...

        Siinä on sitten hyvä selittää että katsokaa miten red-zone tämä koira on, kun kuvausryhmä on ensin pelotellut ja ärsyttänyt koiran sietokykynsä äärirajoille. Ja huomatkaa muuten piikkipanta Cesarin koiran kaulassa... Tämäkö mies on sitten se maailman suurin koirien ystävä?

        http://www.youtube.com/watch?v=FPRAQXOAMz0

        Osio:Dog whisperer got bitten. Millan taluttaa koiran kanveesille, koira on rauhallinen mutta se on saatava nyrjähtämään joten koiraa nyhdetään ja heilutellaan päätä kaulaimella. Koira saa hepulin ja yrittää purra Millania, koira tökätään maahan, se on alistunut. Koppa nokkaan koira heiluttaa vaisusti häntäänsä.
        Harjoiteltu juttu kaikkinensa! Katselin muutamia videoita, taitaa Millan olla pelkästään rahojen ystävä, ei niinkään koirien.


      • Sinuun kyllästynyt
        koiran_ehdoilla kirjoitti:

        "Ikäänkuin kameraa varten pitäisi saada vähän actionia...?" Juurikin näin... Tässä ohjelman sadannessa erikoisjaksossa kerrotaan miten yksi Cesarin omista koirista (alunperin ollut ohjelmassa koulutettavana koirana) on usein mukana kuvauksissa koska se on hyvä tuomaan esille koulutettavista koirista huonon/aggressiivisen/pelokkaan käytöksen ("brings out the anxiety in dogs").

        Myös pätkässä puhuva kaveri joka työskentelee kuvausryhmässä on erityisen hyvä saamaan koulutettavat koirat reagoimaan huonosti jotta Cesar sitten pääsee korjaamaan käytöstä. Se ei ole mielestäni missään nimessä oikein koulutettavia koiria kohtaan ja on myöskin erittäin haitallista koiran käytöksen muuttamisen kannalta - pelkoaggressiivisia koiria laitetaan viihdyttävän television nimissä useita kertoja tilanteisiin joissa ne saavat yhä lisää huonoja kokemuksia esim. muista koirista tai ihmisistä...

        Siinä on sitten hyvä selittää että katsokaa miten red-zone tämä koira on, kun kuvausryhmä on ensin pelotellut ja ärsyttänyt koiran sietokykynsä äärirajoille. Ja huomatkaa muuten piikkipanta Cesarin koiran kaulassa... Tämäkö mies on sitten se maailman suurin koirien ystävä?

        http://www.youtube.com/watch?v=FPRAQXOAMz0

        Onko sulla muuta elämää, kuin odottaa sormet syyhyten, että joku kirjoittaa jotain Millanista, että pääset samat linkit linkittämään ja saman paskan toistamaan, minkä olet tehnyt monessa, monessa ketjussa?

        Miten sinä muuten korjaisit koiran ei toivottua käytöstä, jos niitä asioita mistä se ärsyyntyy ei saa lähistöllä olla? Olisiko pyöreä ja pehmustettu täysin ärsykkeitä vailla oleva huone sopiva ympäristö? Sinulle se ainakin olisi...


      • eikovinsuuritosiaan
        Sinuun kyllästynyt kirjoitti:

        Onko sulla muuta elämää, kuin odottaa sormet syyhyten, että joku kirjoittaa jotain Millanista, että pääset samat linkit linkittämään ja saman paskan toistamaan, minkä olet tehnyt monessa, monessa ketjussa?

        Miten sinä muuten korjaisit koiran ei toivottua käytöstä, jos niitä asioita mistä se ärsyyntyy ei saa lähistöllä olla? Olisiko pyöreä ja pehmustettu täysin ärsykkeitä vailla oleva huone sopiva ympäristö? Sinulle se ainakin olisi...

        Hanki vaan itse se oma elämä ja pehmustettu koppi ja kokeile välillä työn tekoakin. Palsta on vapaa jokaisen kirjoittaa.


      • Sinuun kyllästynyt
        eikovinsuuritosiaan kirjoitti:

        Hanki vaan itse se oma elämä ja pehmustettu koppi ja kokeile välillä työn tekoakin. Palsta on vapaa jokaisen kirjoittaa.

        Mikä noin suuresti kosketti? Taidat olla itse "koiran ehdoilla" -nimimerkillä kirjoittava... Sitäpaitsi mulla on työ ja elämä, onko sinulla? Ei taida olla...


      • koiran_ehdoilla
        Sinuun kyllästynyt kirjoitti:

        Mikä noin suuresti kosketti? Taidat olla itse "koiran ehdoilla" -nimimerkillä kirjoittava... Sitäpaitsi mulla on työ ja elämä, onko sinulla? Ei taida olla...

        "Onko sulla muuta elämää, kuin odottaa sormet syyhyten, että joku kirjoittaa jotain Millanista, että pääset samat linkit linkittämään ja saman paskan toistamaan, minkä olet tehnyt monessa, monessa ketjussa?" Varmasti helpotut kun kerron, että kyllä minulla on muutakin elämää, ei tarvitse huolestua. Mutta taitaa vaan osua mun kommentit Cesarin keinoista pahaan paikkaan kun niistä noin kovasti hermostutaan? TÄmä kuitenkin on KESKUSTELUpalsta joten tänne jokainen voi jakaa omia mielipiteitään oman mielensä mukaan - jos et tykkää mun kommenteista niin jätä ne lukematta, muussa tapauksessa osallistu keskusteluun ja kerro esim. miten sinun mielestäsi tuon linkittämäni videon asiat ovat oikeutettuja (koirien härnääminen show'ta varten).

        "Miten sinä muuten korjaisit koiran ei toivottua käytöstä, jos niitä asioita mistä se ärsyyntyy ei saa lähistöllä olla?" Tässä se juju onkin - ei sitä ei-toivottua käytöstä tarvitse korjata, vaan palkitaan toivotusta käytöksestä. Koiraa ei myöskään ehdoin tahdoin laiteta tilanteeseen jossa sen tiedetään käyttäytyvän huonosti, esim. toisen koiran ohittaminen läheltä, vaan aloitetaan treeni tarpeeksi kaukana ja rauhallisesta käytöksestä palkiten. Ei ole kovin vaikeaa, koiraa koulutetaan koko ajan rauhallisessa mielentilassa joten koira oppii tehokkaammin eikä oteta myöskään riskiä että koira oppii huonoa käytöstä lisää tai ongelmakäytös pahenee kun sitä altistetaan vaikeisiin tilanteisiin liikaa.

        Mutta se mikä henkilökohtaisesti ärsyttää tällä palstalla on tuo nimimerkkien käytön vähäisyys. Esim. en ole koskaan nähnyt nimimerkkiä "Sinuun kyllästynyt" tällä palstalla mutta ilmeisesti olet kuitenkin minunkin kommentteja lukenut ja siis ehkä myös kommentoinut jollain muulla nimimerkillä? Minä käytän aina samaa nimimerkkiä, koiran ehdoilla ennen rekkausta ja nyt rekisteröityneenä koiran_ehdoilla. Helppo on huudella sieltä kymmenen eri nimimerkin takaa, olisi paljon kohteliaampaa muita keskustelijoita kohtaan käyttää yhtä ja samaa nimimerkkiä.


      • Sinuun kyllästynyt
        koiran_ehdoilla kirjoitti:

        "Onko sulla muuta elämää, kuin odottaa sormet syyhyten, että joku kirjoittaa jotain Millanista, että pääset samat linkit linkittämään ja saman paskan toistamaan, minkä olet tehnyt monessa, monessa ketjussa?" Varmasti helpotut kun kerron, että kyllä minulla on muutakin elämää, ei tarvitse huolestua. Mutta taitaa vaan osua mun kommentit Cesarin keinoista pahaan paikkaan kun niistä noin kovasti hermostutaan? TÄmä kuitenkin on KESKUSTELUpalsta joten tänne jokainen voi jakaa omia mielipiteitään oman mielensä mukaan - jos et tykkää mun kommenteista niin jätä ne lukematta, muussa tapauksessa osallistu keskusteluun ja kerro esim. miten sinun mielestäsi tuon linkittämäni videon asiat ovat oikeutettuja (koirien härnääminen show'ta varten).

        "Miten sinä muuten korjaisit koiran ei toivottua käytöstä, jos niitä asioita mistä se ärsyyntyy ei saa lähistöllä olla?" Tässä se juju onkin - ei sitä ei-toivottua käytöstä tarvitse korjata, vaan palkitaan toivotusta käytöksestä. Koiraa ei myöskään ehdoin tahdoin laiteta tilanteeseen jossa sen tiedetään käyttäytyvän huonosti, esim. toisen koiran ohittaminen läheltä, vaan aloitetaan treeni tarpeeksi kaukana ja rauhallisesta käytöksestä palkiten. Ei ole kovin vaikeaa, koiraa koulutetaan koko ajan rauhallisessa mielentilassa joten koira oppii tehokkaammin eikä oteta myöskään riskiä että koira oppii huonoa käytöstä lisää tai ongelmakäytös pahenee kun sitä altistetaan vaikeisiin tilanteisiin liikaa.

        Mutta se mikä henkilökohtaisesti ärsyttää tällä palstalla on tuo nimimerkkien käytön vähäisyys. Esim. en ole koskaan nähnyt nimimerkkiä "Sinuun kyllästynyt" tällä palstalla mutta ilmeisesti olet kuitenkin minunkin kommentteja lukenut ja siis ehkä myös kommentoinut jollain muulla nimimerkillä? Minä käytän aina samaa nimimerkkiä, koiran ehdoilla ennen rekkausta ja nyt rekisteröityneenä koiran_ehdoilla. Helppo on huudella sieltä kymmenen eri nimimerkin takaa, olisi paljon kohteliaampaa muita keskustelijoita kohtaan käyttää yhtä ja samaa nimimerkkiä.

        En jaksa alkaa keksimään itselleni mitään nimimerkkiä, joten kirjoitan milloin milläkin. En ole sun kirjoituksia aiemmin kommentoinut, eikä Millanistakaan mitään kovin vahvoja mielipiteitä ole, muuta kuin että yleensä näyttää onnistuvan siinä mitä tekee.

        Sinussa itseäni vain on alkanut kyllästyttää tuo että jaksat toistaa aina saman paskan uudestaan. Jos minun pitäisi hyppiä sinun kommenttejesi yli, niin mikset sinä voi jättää lukematta Millaniin liittyvät kirjoitukset, kun tuollaista pinnan kiristymistä aiheuttaa?

        Lisäksi en ole tainnut sun kirjoituksiin muissa ketjuissa törmätä, kun vaan Millaniin liittyvissä, en ainakaan muista, joten tästä on tullut käsitys että et muusta aiheesta kirjoita kun vaan "Cesar on ikävä ihminen ja rääkkääjä" -onko näin?

        Tässä palstalla on esim. muutamakin suht. uusi aloitus, jossa pyydetään apua koiranpentujen koulutukseen. Mikset kerro siellä neuvoja? Tunnut olevan ainakin omasta mielestäsi hyvä kouluttamaan, niin jaa ihmeessä tietojasi. Sillä tavalla ehkäisisit ongelmakoirien syntyä, ja silloinhan Millaneitakaan ei tarvita, kun ei ole ongelmia.


      • eikovinsuuritosiaan
        Sinuun kyllästynyt kirjoitti:

        En jaksa alkaa keksimään itselleni mitään nimimerkkiä, joten kirjoitan milloin milläkin. En ole sun kirjoituksia aiemmin kommentoinut, eikä Millanistakaan mitään kovin vahvoja mielipiteitä ole, muuta kuin että yleensä näyttää onnistuvan siinä mitä tekee.

        Sinussa itseäni vain on alkanut kyllästyttää tuo että jaksat toistaa aina saman paskan uudestaan. Jos minun pitäisi hyppiä sinun kommenttejesi yli, niin mikset sinä voi jättää lukematta Millaniin liittyvät kirjoitukset, kun tuollaista pinnan kiristymistä aiheuttaa?

        Lisäksi en ole tainnut sun kirjoituksiin muissa ketjuissa törmätä, kun vaan Millaniin liittyvissä, en ainakaan muista, joten tästä on tullut käsitys että et muusta aiheesta kirjoita kun vaan "Cesar on ikävä ihminen ja rääkkääjä" -onko näin?

        Tässä palstalla on esim. muutamakin suht. uusi aloitus, jossa pyydetään apua koiranpentujen koulutukseen. Mikset kerro siellä neuvoja? Tunnut olevan ainakin omasta mielestäsi hyvä kouluttamaan, niin jaa ihmeessä tietojasi. Sillä tavalla ehkäisisit ongelmakoirien syntyä, ja silloinhan Millaneitakaan ei tarvita, kun ei ole ongelmia.

        Koiran_ehdoilla on eri ihminen kun minä, mutta olen ollut hänen kanssaan monta kertaa samaa mieltä asioista.

        Olen neuvonut moneenkin kertaan uuden pennun omistajia palstalla ja monenlaisissa muissakin ongelmissa.

        En ole kehunut täällä kummemmin osaamisiani koskaan.

        Eläkkeellä olevana en havittele töihin, ei ole tällä hetkellä tarvetta. Kirjoittaa edelleen aion palstalle vaikka kuinka kyllästyisit minuun. Tämähän on vapaa
        palsta.


      • koiran_ehdoilla
        Sinuun kyllästynyt kirjoitti:

        En jaksa alkaa keksimään itselleni mitään nimimerkkiä, joten kirjoitan milloin milläkin. En ole sun kirjoituksia aiemmin kommentoinut, eikä Millanistakaan mitään kovin vahvoja mielipiteitä ole, muuta kuin että yleensä näyttää onnistuvan siinä mitä tekee.

        Sinussa itseäni vain on alkanut kyllästyttää tuo että jaksat toistaa aina saman paskan uudestaan. Jos minun pitäisi hyppiä sinun kommenttejesi yli, niin mikset sinä voi jättää lukematta Millaniin liittyvät kirjoitukset, kun tuollaista pinnan kiristymistä aiheuttaa?

        Lisäksi en ole tainnut sun kirjoituksiin muissa ketjuissa törmätä, kun vaan Millaniin liittyvissä, en ainakaan muista, joten tästä on tullut käsitys että et muusta aiheesta kirjoita kun vaan "Cesar on ikävä ihminen ja rääkkääjä" -onko näin?

        Tässä palstalla on esim. muutamakin suht. uusi aloitus, jossa pyydetään apua koiranpentujen koulutukseen. Mikset kerro siellä neuvoja? Tunnut olevan ainakin omasta mielestäsi hyvä kouluttamaan, niin jaa ihmeessä tietojasi. Sillä tavalla ehkäisisit ongelmakoirien syntyä, ja silloinhan Millaneitakaan ei tarvita, kun ei ole ongelmia.

        "niin mikset sinä voi jättää lukematta Millaniin liittyvät kirjoitukset, kun tuollaista pinnan kiristymistä aiheuttaa?" Ei minun pinna ole kireällä ;) Mutta mielestäni on tärkeää tuoda esille vastakkaisia näkemyksiä kuin mitä Cesar Millan ohjelmassaan ja hänen kannattajansa esim. tällä palstalla esittävät. Enkä ole muuten yksin siinä vastarinnassa, vaan tällä palstalla on monia muitakin jotka ovat sitä mieltä että Millanin metodit ovat haitallisia koirien hyvinvoinnille ja ihmisen ja koiran väliselle suhteelle. Samaa mieltä ovat myös useat ulkomaiset eläinlääkäri- ja eläinsuojelujärjestöt, sekä esim. SEY Suomessa.

        "Lisäksi en ole tainnut sun kirjoituksiin muissa ketjuissa törmätä, kun vaan Millaniin liittyvissä" Olen kirjoitellut muihinkin aiheisiin, voit löytää niitä uudempia kommentteja profiilini kautta, ja vanhempia keskusteluhaun kautta (http://keskustelu.suomi24.fi/search/s24search/"koiran ehdoilla" tid:3526?term_keywords="koiran ehdoilla")

        En ole noihin uusimpiin avunpyyntöihin ehtinyt vastaamaan, kun mulla tosiaan on sitä muutakin elämää... ;) Enkä ole mielestäni mikään täydellinen koirankouluttaja, mutta koko ajan oppii lisää kun harrastaa aktiivisesti koiran kanssa (metsästys, agility, haku, toko), lukee, käy kursseilla ja luennoilla ja keskustelee muiden koiranomistajien kanssa.


      • Hyi
        koiran_ehdoilla kirjoitti:

        "niin mikset sinä voi jättää lukematta Millaniin liittyvät kirjoitukset, kun tuollaista pinnan kiristymistä aiheuttaa?" Ei minun pinna ole kireällä ;) Mutta mielestäni on tärkeää tuoda esille vastakkaisia näkemyksiä kuin mitä Cesar Millan ohjelmassaan ja hänen kannattajansa esim. tällä palstalla esittävät. Enkä ole muuten yksin siinä vastarinnassa, vaan tällä palstalla on monia muitakin jotka ovat sitä mieltä että Millanin metodit ovat haitallisia koirien hyvinvoinnille ja ihmisen ja koiran väliselle suhteelle. Samaa mieltä ovat myös useat ulkomaiset eläinlääkäri- ja eläinsuojelujärjestöt, sekä esim. SEY Suomessa.

        "Lisäksi en ole tainnut sun kirjoituksiin muissa ketjuissa törmätä, kun vaan Millaniin liittyvissä" Olen kirjoitellut muihinkin aiheisiin, voit löytää niitä uudempia kommentteja profiilini kautta, ja vanhempia keskusteluhaun kautta (http://keskustelu.suomi24.fi/search/s24search/"koiran ehdoilla" tid:3526?term_keywords="koiran ehdoilla")

        En ole noihin uusimpiin avunpyyntöihin ehtinyt vastaamaan, kun mulla tosiaan on sitä muutakin elämää... ;) Enkä ole mielestäni mikään täydellinen koirankouluttaja, mutta koko ajan oppii lisää kun harrastaa aktiivisesti koiran kanssa (metsästys, agility, haku, toko), lukee, käy kursseilla ja luennoilla ja keskustelee muiden koiranomistajien kanssa.

        Harrastatko sinä metsästystä? Ja haukut toista rääkkääjäksi, vaikka itse pystyt tappamaan eläimen. Ei pysty ymmärtään.


      • koiran_ehdoilla
        Hyi kirjoitti:

        Harrastatko sinä metsästystä? Ja haukut toista rääkkääjäksi, vaikka itse pystyt tappamaan eläimen. Ei pysty ymmärtään.

        Syötkö sinä lihaa? Jos syöt, niin muista joka kerta laittaessasi kinkun/pihvin/kananpalaa suuhusi että sekin eläin on jossain vaiheessa tapettu, jotta sinä saisit syödä sitä... Ja jos metsästys on mielestäsi rääkkäystä, niin sekö ei sitten ole rääkkäystä, että lihan ostamisella ja syömisellä aiheutat sen että eläimiä pidetään tuotantolaitoksissa epäinhimillisissä olosuhteissa, kasvatetaan epäluonnollisen lyhyessä ajassa mahdollisimman suureksi ja sen jälkeen tapetaan jotta saisit kaupasta lihaa? Vaikka et itse olekaan niitä tappamassa, niin jos tosiaan syöt lihaa, et ole kyllä tässä ruokaketjussa sen syyttömämpi kuin minäkään.

        Sanoisin jopa että riistan syöminen on eettisempää kuin tehotuotetun lihan syöminen. Minä kyllä syön oikein hyvällä omallatunnolla riistalinnun lihaa, etenkin jos olen sen itse ampunut - tiedän sillä olleen hyvän elämän luonnollisessa ympäristössä. Samaa ei voi sanoa niistä linnuista jotka päätyvät kaupan broilerinfilepaketteihin. Enkä kyllä muistaakseni missään kohtaa sanonut Cesar Millania rääkkääjäksi, ainakaan juuri noilla sanoilla.


      • Hyi
        koiran_ehdoilla kirjoitti:

        Syötkö sinä lihaa? Jos syöt, niin muista joka kerta laittaessasi kinkun/pihvin/kananpalaa suuhusi että sekin eläin on jossain vaiheessa tapettu, jotta sinä saisit syödä sitä... Ja jos metsästys on mielestäsi rääkkäystä, niin sekö ei sitten ole rääkkäystä, että lihan ostamisella ja syömisellä aiheutat sen että eläimiä pidetään tuotantolaitoksissa epäinhimillisissä olosuhteissa, kasvatetaan epäluonnollisen lyhyessä ajassa mahdollisimman suureksi ja sen jälkeen tapetaan jotta saisit kaupasta lihaa? Vaikka et itse olekaan niitä tappamassa, niin jos tosiaan syöt lihaa, et ole kyllä tässä ruokaketjussa sen syyttömämpi kuin minäkään.

        Sanoisin jopa että riistan syöminen on eettisempää kuin tehotuotetun lihan syöminen. Minä kyllä syön oikein hyvällä omallatunnolla riistalinnun lihaa, etenkin jos olen sen itse ampunut - tiedän sillä olleen hyvän elämän luonnollisessa ympäristössä. Samaa ei voi sanoa niistä linnuista jotka päätyvät kaupan broilerinfilepaketteihin. Enkä kyllä muistaakseni missään kohtaa sanonut Cesar Millania rääkkääjäksi, ainakaan juuri noilla sanoilla.

        Lopetin lihan syönnin vuosia sitten, kun näin telkkarista miten eläimiä pidetään. Mun mielestä metsästäjät on vinksahtaneita, ainakin kaikki mitkä tunnen. Jotenki niin väkivaltaisen olosia hulluja. Hyi. En pysty ikinä ymmärtään miten kykenee tappamaan kauniin ja nuoren terveen eläimen ja saa siitä vielä nautintoa, sillä harrastustenhan on tarkotus tuottaa hyvää mieltä ja nautintoa.


      • koiran_ehdoilla
        Hyi kirjoitti:

        Lopetin lihan syönnin vuosia sitten, kun näin telkkarista miten eläimiä pidetään. Mun mielestä metsästäjät on vinksahtaneita, ainakin kaikki mitkä tunnen. Jotenki niin väkivaltaisen olosia hulluja. Hyi. En pysty ikinä ymmärtään miten kykenee tappamaan kauniin ja nuoren terveen eläimen ja saa siitä vielä nautintoa, sillä harrastustenhan on tarkotus tuottaa hyvää mieltä ja nautintoa.

        Tämä nyt menee pahasti ohi topiikin mutta pakko kommentoida.. Vai väkivaltaisen olosia hulluja :D Suomessa on noin 300 000 metsästäjää, enkä kyllä sanoisi että kaikki on väkivaltaisia hulluja, tietty niitäkin voi sekaan mahtua noin isoon porukkaan... Ehkä kannattaisi perehtyä vähän paremmin metsästykseen eikä tehdä hätäisiä johtopäätöksiä vähäisillä tiedoilla. Pääosassa ainakin omassa metsästyksessä ovat koiran kanssa työskentely, luonnossa liikkuminen ja sen tarkkailu sekä rauhoittuminen arjen kiireistä, riistaonni on vain mukava lisä noiden päälle.

        Ja jos pääsee riistan kanssa kosketuksiin, laukaukset ammutaan harkiten niin, että osuminen on niin varmaa kuin se voi olla ja eläin kuolee nopeasti eikä jää kitumaan. Tietenkin kaikki riista sitten hyötykäytetään, syödään ja/tai käytetään koiran kouluttamiseen (esim. linnuista siivet). Itse en metsästä hirviä mutta tutuilta hirvenmetsästäjiltä saan sisäelimiä ja luita koiralle. Metsästäjät muuten myös tekevät arvokasta riistanhoitotyötä, esimerkiksi kanalintujen elinolosuhteiden suojelua ja parantamista, riistakantojen laskentaa ja hirvien määrän pitämistä kurissa (vaikuttaa esim. hirvikolarien määrään).

        Mutta se tästä aiheesta, jokaisella on onneksi tässä maassa oikeus omaan mielipiteeseensä :)


      • Hyi
        koiran_ehdoilla kirjoitti:

        Tämä nyt menee pahasti ohi topiikin mutta pakko kommentoida.. Vai väkivaltaisen olosia hulluja :D Suomessa on noin 300 000 metsästäjää, enkä kyllä sanoisi että kaikki on väkivaltaisia hulluja, tietty niitäkin voi sekaan mahtua noin isoon porukkaan... Ehkä kannattaisi perehtyä vähän paremmin metsästykseen eikä tehdä hätäisiä johtopäätöksiä vähäisillä tiedoilla. Pääosassa ainakin omassa metsästyksessä ovat koiran kanssa työskentely, luonnossa liikkuminen ja sen tarkkailu sekä rauhoittuminen arjen kiireistä, riistaonni on vain mukava lisä noiden päälle.

        Ja jos pääsee riistan kanssa kosketuksiin, laukaukset ammutaan harkiten niin, että osuminen on niin varmaa kuin se voi olla ja eläin kuolee nopeasti eikä jää kitumaan. Tietenkin kaikki riista sitten hyötykäytetään, syödään ja/tai käytetään koiran kouluttamiseen (esim. linnuista siivet). Itse en metsästä hirviä mutta tutuilta hirvenmetsästäjiltä saan sisäelimiä ja luita koiralle. Metsästäjät muuten myös tekevät arvokasta riistanhoitotyötä, esimerkiksi kanalintujen elinolosuhteiden suojelua ja parantamista, riistakantojen laskentaa ja hirvien määrän pitämistä kurissa (vaikuttaa esim. hirvikolarien määrään).

        Mutta se tästä aiheesta, jokaisella on onneksi tässä maassa oikeus omaan mielipiteeseensä :)

        Joka vuosi metsiin jää kitumaan metsästäjien jäljiltä paljon elukoita. Lisäksi metsästäjät tappaa pedot sukupuuttoon, ja vihaavat viattomia luontokappaleita. Minä nautin metsästä käymällä marjastamassa koirani kanssa, tai muuten vain lenkillä. Hämmästyin vaan että joku joka niin inhoaa Millania, ja pitää jotain pientä tökkäystä koiran kylkeen pahimpana tekona maailmassa, kykenee itse tappamaan puolustuskyvyttömän nuoren terveen kauniin eläimen. Mitä tuhlausta, sillä ainahan pyritään tappamaan se komein ja suurin, eli toisin sanoen elinvoimaisin ja parhaan geeniperimän omistava yksilö.


    • hajnalka

      Niin, niissä Millanin ohjelmissahan ei ole lainkaan kyse koiran kouluttamisesta. Eihän koiria todellakaan potkimalla kouluteta. Ohjelmissa kuntoutetaan kouluttamattomia/väärin koulutettuja koiria sekä koulutetaan omistajia toimimaan oikein. Se "potku" viestii yleensä koiralle että nyt kuuntelet. Kun koira on tottunut tekemään mitä huvittaa ihmisestä piittaamatta. Huomion herättämistä.
      Niissä aina varoitetaan käyttämästä nähtyjä metodeja, koska, jos osaamattomat rupeavat rouhimaan koiraansa, päällehän se tulee.
      Monet tapaukset Millan ratkaisee totuttamalla rauhallisesti ja palkitsemalla makupaloin. Koiran dominointiin vaan eivät tällaiset keinot auta yhtään.

    • missä on jj
    • abbc

      Niinpä.
      Ei saa sekottaa käsitteitä koirapsykologia ja tavallinen koirankoulutus. Cesar kuntouttaa henkisesti häiriintyneitä koiria, Victoria koulyttaa, ja opettaa ihmisiä kouluttamaan koiria.

      Jos ihmiset osaisivat kouluttaa jä käsitellä koiriaan, ei ajauduttaisikaan tilanteisiin jossa tarvittaisiin koirapsykologia.

      Ja tosta palkitsemisesta. Jos koira on häiriintynyt, ei sitä palkita siitä että se kuntoutuu ja käyttäytyy normaalisti. On ihan itsestään selvää, että koira ei pure ihmisiä, muita koiria, ei saa hepulia kun näkee pölynimurin ym.
      Se riittää koiralle pakkioksi, että se kuntoutuu ja ja sillä on hyvä olo. Ja että sen omistajat järkevöityvät. Vikahan on niissä.

      Eihän ihmistenkään psykoterapia perustu palkitsemiseen, että sulle sanotaan että saat 10.000 euroa kun lakkaat olemasta hullu.
      Ei. Ihminenkin pitää laittaa kohtaamaan omat pelkonsa, käymään kaikki omat ongelmansa läpi. Vaikka kuinka kipeää tekisi.
      Toi perustuu ihan samaan juttuun.

    • yh-mama

      olen nähnyt ongelmakoirakouluttajan joka opetti kuritonta ja vetävää isoa koiraa.kunnon hihnasta vetäisyt tehosivat..eikä läpsäisytkään olleet kiellettyjä siis en tarkoita nyt lyömistä.
      koira muuttunut haastavasta ns. helpoksi..hmm..millanin kannalla olen,kuitenkaan en 100%.oma tyyli jokaisella,koiraa kunnioittaen.

    • teeeeeeeeee

      Korjaus MOLOSSI n puheeseen :) : Cesar Millan EI ole ongelmakoirakouluttaja vaan koirapsygologi :). Hän kuntouttaa koiria ja kouluttaa ihmisiä :D. Siinä on suuri ero. Ongelmakoirakouluttajaan :).

      • ...

        Ympäri maailman psykologi on suojattu ammattinimike, joka vaatii vähän enemmän taustaa kuin omakohtaista kokemusta.

        Mä itse hurjistuin ja lähdin vaihteeksi vähän enemmän kuntoutusta lukemaan. Nyt takana jo melkoisen paljon kuntoutustieteen opintopisteitä ja edelleen vain enemmän ja enemmän päässä lyö tyhjää Millanin ja kuntoutuksen yhdistämisessä... Miten se menikään? Minkälaisen kuntotuksen määritelmän mukaisesti CM kuntouttaa koiria? Tai no suoraan; tietääkö ihminen, joka väittää hänen olevan kuntouttaja, mitä kuntoutus yleensäkin tarkoittaa?

        Nimittäin minä en tiedä vieläkään ja kai siksi juuri sitä opiskelenkin...


      • Uusi minä, uusi koira

        Miten niin Cesar ei palkitse? Anteeksi vain, mutta kun koira esimerkiksi alistuu Cesar kertoo omistajille mitä hän teki ja miksi. Sen jälkeen hän voi sanoa juuri jotain "juuri noin, loistavaa tuota me halusimmekin", eli hän siis kehuu koiraa aina välillä. Olen myös huomannut, että Victorian namitekniikka tehoaa paremmin pikku koiriin, kuin isompiin. On tullut myös huomattua, että koira tottelee tätä kyseistä tekniikkaa mm. Lenkillä niin kauan, kunnes namit loppuu. Nykyään olen ottanut Cesarin opit käyttöön ja olen huomannut, että näin saan paremman yhteyden koiraan, jolloin se kuunteleekin minua paremmin ja tää kyljelleen "kaato" on tosi tehokas, koska se rauhoittaa koiran uskomattoman hyvin ja se on opettanut koiralleni kärsivällisyyttä, joka on myöskin ihanaa, kun iloinen ja energinen koira kyseessä. Mutta hyviä jatkoja koirienne kanssa ja koittakaa viettää ihania päiviä luottokaverinne kanssa! :))


    • tuijola

      Ehkä tarvitset sitä kokemusta käytännössä niin älyät :D. Mikään opiskelu ei auta. Vaan kokemus :D.

    • Kouluttaja kohta

      hassua minusta tää teidän väittely täällä!! Nykyään kaikki koirankouluttajat niin ongelma kuin vaikka toko kouluttajat puhuvat PAKOTTEESTA. eli kun koira käyttäytyy huonosti tai ei toivotulla tavalla annetaan kielto käsky tai ääni merkki jos ei viesti mene perille siitä seuraa PAKOTE pakotteena voidaan käyttää ilmapainetta/ sitruunasuihketta / nykäisyä pannasta / nopeaa ja terävää työntöä kaulan alueelle...eli aikas sama juttu musta ?? Eli sitruunapanta esim haukkuvalle koiralle on PAKOTE !! kaikkea hyvää käytöstä voidaan aina palkita nameilla rapsutuksilla, mutta kun koira pelkää arastaa on jännittynyt sitä ei missään nimessä saa palkita kyseisestä käytöksestä koska kaikki tämä vaan lisää juuri sitä kyseistä ei toivottua käytöstä.

    • ei tosiaankaan

      Millan ei ole hyvä kouluttaja .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe