ms-tautia sairastavien läheiset

särkyvä

siis, äidilläni todettiin viime syksynä ms-tauti. Äitini on 40-vuotias ja hänellä on taudin aaltoilevamuoto.
Otin asian jotenkin raskaasti, koska tiesin mitä tauti tulisi tekemään. Tämä laukaisi minulle jälleen keskivaikean masennuksen (olin juuri muutamia kuukausia sitten parantunut tästä). Nyt olen oppinut ehkä hyväksymään asian, tai sitten torjun sen vain mielestäni.

Minua kiinnostaisi muiden omaisten kokemukset, kun omalla läheiselläsi todettiin ms-tauti. Miten otit asian? Olisiko jotain vertaistukea.

10

1417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aaltonen.

      Tämähän on lähinnä pelkkä vittuilupalsta. Mene paremmille eli vähän asiallisemmille foorumeille hakemaan sitä "vertaistukea". Noin pikkuvinkkinä.

    • Ryhmyri
    • Päivä kerrallaan....

      Siis ms-taudin etenemisestä ei kukaan tiedä, joten on väärin ajatella , että tiedät mitä tauti tulee tekemään. On ihmisiä, joilla kahdenkymmenen sairaus vuoden jälkeen ei ole suurempia ongelmia ja on tapauksia, joissa voi lyhyessä ajassa mennä tosi huonoon kuntoon. Kun itse olen saanut diagnoosin (n.10 vuotta sitten), eka ajatus oli, että elämä loppuu nyt....mutta se vaan jatkuu ja jatkuu.
      On turha maalata piruja seinille, kukaan meistä, ei jonkun diagnoosin saaneet tai terveen kirjoissa olevat voi tietää huomisesta. Ms-tauti ei ole kuoleman tuomio!

    • mäsäläinen

      "Siis ms-taudin etenemisestä ei kukaan tiedä, joten on väärin ajatella, että tiedät mitä tauti tulee tekemään. "

      Samaa mieltä. Itse olen sairastanut jo kohta parikymmentä vuotta, mutta olen edelleen yhtä hyvässä kunnossa kuin ennen sairastumista. Toki on tapauksia myös toisesta ääripäästä ja kaikkea siltä väliltä. Tauti on yksilöllinen eikä sairastuneita voi sen takia verrata toisiinsa.

      • Paranemaan päin

        Hmmm.... Olet sairastanut kohta 20 vuotta ja olet vielä yhtä hyvässä kunnossa kuin olit ennen sairastumistasi. Eli olet siis terve.


      • tuota..
        Paranemaan päin kirjoitti:

        Hmmm.... Olet sairastanut kohta 20 vuotta ja olet vielä yhtä hyvässä kunnossa kuin olit ennen sairastumistasi. Eli olet siis terve.

        Ehkä edellinen tarkoitti, ettei sairaus ole edennut 20 vuoteen. Se on mahdollista ja eri asia kuin että sairautta ei olisi ollenkaan.


    • mäsäläinen

      ^Juuri tuota tarkoitin. Kiitos kun täsmensit asian puolestani :)

      t. EDSS 0

    • Huolestunut

      Minä en tiedä mihin mennä puhumaan tästä asiasta. Muille perheenjäsenille ja sukulaisille on vaikea kertoa tilanteesta kun pelkään ettei kukaan ymmärrä. Äidilläni on ollut Ms tauti koko elämäni ajan. Itse olen siis 20 vuotias ja asun vielä kotona. Olen päivät kotona, kun käyn iltatöissä tarkoituksenani olisikin muuttaa kohta omaan kotiin. Mutta asiani on semmoinen, että äitini Ms tauti on hitaasti etenevä, mutta hänellä ei oikein jalat enään toimi ja kunto aika lailla heikko... Silti hän yrittää kovasti tehdä kaikkea ja tuemme häntä jatkuvasti. Silti hän vaikuttaa hyvin vihaiselta minulle koko ajan. Hän tekee kaikki asiat nykyään raivoten ja vihaisena , Jos olen yrittänyt sanoa, että älä huuda, niin hän suuttuu minulle ja haukkuu minut pystyyn. En tiedä mitä tehdä en jaksa enään kuunnella sitä, että minulle huudetaan, vaikka pitäähän minun
      kin ymmärtää äitini tuskaa ja kuunnella.... Haluaisin vain tietää onko täällä muita jotka tuntevat itsensä ihan paskoiksi vaikka yrittää vain auttaa... ei ole kauhean riittävä olo.

      • Niiskuneiti91

        Hei.
        Meilä vois olla paljon yhteistä. Ymmärrän sun oloa ja tunteet. Minun avopuoliso sairastaa ms tautia.


      • minä vain
        Niiskuneiti91 kirjoitti:

        Hei.
        Meilä vois olla paljon yhteistä. Ymmärrän sun oloa ja tunteet. Minun avopuoliso sairastaa ms tautia.

        No, minä olen ms-tautia sairastava ja tunnistan itseni tuosta "vihainen ja raivoava". Enhän minä varsinaisesti kenellekään vihainen olo, paitsi ehkä itselleni ja elämälle. Kiukuttaa kun ei pysty eikä jaksa kaikkea mitä tahtoisi tehdä. Olen kai katkera.
        Monta kertaa olen läheisilleni sanonut, etten ole heille vihainen, vaikka se siltä voi tuntuakin, vaan kehenpä muuhun sen pahan olon purkaa kuin läheisiinsä. Ei tietenkään pitäisi. Anteeksi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5045
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe