Roskaavat asiakkaat

mos111

Olen tehnyt myyntihommia autogrillillä ltasin ja öisin. Monet asiakkaat sotkee ja viskoo roskat ympäriinsä täysin surutta. Ravintoloissa vielä porukkaa käyttäytyy jollain tavalla (portsarin pelosta?) mutta grillillä sikaillaan sitten täysillä. Myyjää ei tervehditä, ei kiitetä. Jos on jostain tyytymätön haistatellaan päin naamaa. Kuinka kukaan jaksaa tehdä työdä grillikiskalla vuodesta toiseen.

Esimerkki. Neljä ehkä kaksvitosta tai kolmekymppistä äijää tuli paikalle vanhalla corollalla puolen yön aikoihin. Musiikki pauhas ja jengi oli kuskia lukuun ottamatta jo kaljoissa. Semmosia kaljalippis-flanellipaita hemmoja.

"Moi, mitä laitetaan" - "Kahet makkaraperunat ja kahet lihapullaperunat" - "Isot vai pienet?" - "Laita v***u isot" - "Laitetaanko mausteita" - "Pistä vaa niin saat*****i kaikkii v***n mausteita" - "Otatteko juotavaa?" - "Iso maito, siis v***u neljä isoo maitoo" - Syöttekö täällä vai laitetaanko kotipakettiin?" - "Kotipakettiin"

Keskustelun aikana kuski oli sytyttänyt tupakan, viskannut tyhjnetyneen röökiaskin myyntiluukun eteen maahan ja puhalteli nyt savua suoraan mun silmille. Vieressä istuva matkusta oli tyhjentänyt kaljatölkin, ruttasi sen ja heitti ikkunasta pihalle.

Maksamisen kanssa oli niin ja näin. Loppuja kolikoita kaiveltiin pitkään eikä täyttä hintaa löytyny millään. Saivat vähän alennusta, mikä olikin varmaan tarkoitus.

Kun ruuat oli sitten saatu, auto ajoi ehkä kolme neljä metriä sivuun parkkiin ja syöminen alkoi. Ikkunat auki, musiikki täysille. Ensin lensivät muovipussit, sitten foliokääreet, ruokailun jälkeen puoliksi syödyt annoslaatikot ja maitotölkit avoimina asfalttiin. Ranskalaisia ja maitoa levisi pitkin pihaa. Osa porukasta kävi virtsaamassa nurmikolle.

Sitten lopuksi kuski peritteli auton takaisin luukulle ja sanoi "Kaksi kahvia." Annoin kahvit enkä malttanut olla sanomatta hymyillen, että "On meillä roskiskin pihassa" "Haista paska, s****nan mulkku. Me ollaan maksavii asiakkaita ja heitetään roskat just siihen mihin meitä huvittaa. Sun hommas on kerätä ne!"

Että tämmöinen tapaus! (Ja monia samantyyppisiä, joka yö)

43

2018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asennevamma?

      Tuu pois sieltä! Et sä sovellu asiakaspalvelutehtäviin!

      • lörtsi

        Tosi on. Tosi typerä oot kun alat kitisemään maksaville asiakkaille roskista. Sä et tosissaan sovi myymään sinne grillikiskalle.


      • Karu totuus
        lörtsi kirjoitti:

        Tosi on. Tosi typerä oot kun alat kitisemään maksaville asiakkaille roskista. Sä et tosissaan sovi myymään sinne grillikiskalle.

        Jos eivät vanhemmat ole osanneet lapsiaan kasvattaa, niin ei siihen valitettavasti pysty grillimyyjäkään.

        Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että asiakas ei todellakaan ole aina oikeassa. Ehkä juuri siitä syystä minä en ole koskaan ollut asiakaspalvelussa. Menisi firmat konkurssiin, kun kieltäytyisin myymästä sioille. Vittumaisia myyjiäkin toki on, mutta 99% tapauksista se asennevamma on asiakkaalla.


      • none6
        lörtsi kirjoitti:

        Tosi on. Tosi typerä oot kun alat kitisemään maksaville asiakkaille roskista. Sä et tosissaan sovi myymään sinne grillikiskalle.

        Näinhän se on. Grillimyyjän ei kantsi ottaa henkilökohtasesti ja ruveta haukkumaan asiakkaitaan. Työ on työtä. Myy, ota fyffet asiakkailta ja siivoo lopuks. That's it.


    • rede85

      Kantsii ehkä vaihtaa alaa eikä käydä täällä kitisemään. Ihan normi käytöstä pojilta. Ei kannattais ruveta niille soittaan suuta siellä luukulla. Työnantajas tais menettää hyvät asiakkaat

    • Blaah1232

      No miten voit ihmetellä miksi käyttäytyvät noin.. varmaan just sen kännin takia! vaiha työtä jos et kesä!

    • samu86

      Hei haloo! Sun asiakkaat on vapaalla ja ottaa rennosti, tajuutsä. Ei kannata nipottaa ja huomautella vaikka et tykkää maahan tippuvista roskista.

    • jrklbmdb

      Se on ihan normaalia, että nuoret pyörii autolla pikku kaljoissa ja tiputtaa roskat maahan autogrillillä. Nuorena joskus 70-80-luvun taitteessa käytiin monta kertaa joka vkl grillillä hakemassa safkaa. Tultiin vanhalla jenkkiraudalla, musiikki pauhas, joka jätkällä nahkarotsi, nailonpaita auki ja kaulukset reteesti pystyssä. Tyyliin kuulu tietty ettei kukaan etsiny roskiksia. Mutta oltiin aina tervetulleita, grillin pitäjä moikkas ilosesti ja jutteli meidän kanssa.

      Ehkä kuvaamasi porukan toiminta ei kovin fiksua ollut, mutta ihan normaalia. Ei ne asiakkaat sulle mitään pahaa tarkottanu. Pilasit niiden fiilikset ja menetit ehkä hyvät asiakkaat.

    • raperape

      Ihan jees meininki jätkillä!

      • bipub89vf78cfc8o

        vitun jees meininki runkkarirotilla tosiaan. Ja vitun ihanaa ku yöllä ajan täysperällä kantavuuskuormalla talvella ni saa pelätä mitä kivii on tielle heitetty, ku suhteellisen lähellä pimeellä vast huomaa et tiellä oliki vitun mäkin pussi.


    • oiwejoie

      No vanha sanontahan kuuluu, että asiakas on aina oikeassa, mutta sehän ei pidä paikkaansa. Aloittajan kuvailemassa tapauksessa voi sanoa, että kun ei ole kauhalla annettu, niin ei niiltä teinixeiltä voi paljoa vaatiakaan.....v**un imbesillit lippispäät. Kun olisi mahdollista järjestää jonkin sortin vartiointi mm. mäkkärin pihoille, niin voisi näille kusipäille lähettää laskun sotkemisesta.....

    • voivoivo

      Meitä on joka lähtöön, tyypit todennäköisesti käyttäytyvät samaan tyyliin joka puolella.

      • ke-pappi

        Tuskimpa kotonaan kukaan viskoo ruoanjämiä pitkin lattiaa, heittelee kaljapulloja ja huutaa kokille haista v****u.
        Se on vaan alaikästen testosternipellejen uhoilua kato oon kova jätkä ku uskallan grillillä huudella ja riehua.
        Typerää ja ala-arvoista touhua.
        Kukaan aikuinen ei kyllä tee noin, vain nämä lököpöksyääliöt.


    • hypsrhjn

      Reteetä ja rentoo meininkii viskoo roskat auton ikkunasta autogrillill

      • iojeweijrtiewjrt

        Kerro osoitteesei niin minä tulen osoittamaan rentoo ja reteetä meininkii viskaamalla kaikki paskat sinun pihamaallesi.....


    • kaudegb

      Tää on ihan normaalia. Grillillä, mäkkärillä ja tollasilla kuuluu on normaalia heitellä jätteet ikkunasta pihalle. Turha kitistä tällasesta. Maksava asiakas nauttii safkansa miten nauttii ja henkilökunta siistii pihan niin kun pyyhkii pöydät ravintolassa.

      Kiroilu ja haistattelu asiakkaiden puolelta on tyhmää käytöstä, mutta aloittaja myyjänä provosoi tässä kännisiä asiakkaita huomauttelemalla.

    • SaanenKysyä

      kuinkas ne kahvit vielä osti jos rahat ei riittäny edes ruokaan...?

    • dijiuwh

      Oli kuinka rentoa meininkiä tahansa, niin voi sitä käyttäytyä asiallisesti. Ei oo ihme vaikka tulee nokkaan välillä.

      • thfgb

        Roskat voi heittää hyvin grillin pihalle. Ei siin oo mitään epäasiallista. Näin tekee tavalliset normiasiakkaat. Haistattelut ja muut törkeydet myyjiä kohtaan ei kyl ole sopivaa.


      • dapudatu
        thfgb kirjoitti:

        Roskat voi heittää hyvin grillin pihalle. Ei siin oo mitään epäasiallista. Näin tekee tavalliset normiasiakkaat. Haistattelut ja muut törkeydet myyjiä kohtaan ei kyl ole sopivaa.

        Kun ajellaan iltasin vkl mäkkärille tai grillille safkaamaan, kyllä heitetään roskat auton ikkunasta. Nuorempana se oli jonkinlaista hupia: kruisattiin autolla, oltiin pikku kaljoissa, retee fiilis. Ei vaan jaksa kerätä roskikseen. Helpompi viskellä sitä mukaa kun syö. Maksava asiakas on kuningas ja päättää mihin roskansa tiputtaa.


    • nbghjy

      juntit levittää ja viskoo grillillä ja mäkkärillä roskat autosta pitkin, mut on kliffaa olla reteesti juntti

      • kartsa2

        Kyl se sisäinen juntti herää kun baari illan jälkeen käy evästä rilliltä ostamassa. Roskat ja ruuan jämät just siihen missä on. Vaikka roskis olis ihan vieressä.


    • Mokomat kännihörhöt

      Onko se aina muka tollasta siellä päin? Meillä päin tollanen ei tulis kuuloonkaan! Huonosti kasvatettuja hörhöjä, jotka eivät välitä muista tuon taivaallista!

    • jage222

      Hei ne se on sun asiakkaita. Eli ne antaa sulle työtä ja leivän pöytään. Miks kitiset?

      • Asiakaspalvelussa.

        Juu, asennevammaisia näkyy täälläkin paljon olevan . Tosin voihan olla niin, että nämä juntit eivät edes tiedä mikä se astia siinä mäkkärin pihassa on, se jonka viereen ne kaikki paskat heitetään. Kuten aiemmin todettua, jos ei oo kauhalla annettu tähän maailmaan tullessa, ei voi paljoa imbesilleiltä vaatiakaan.....

        Asiakas on aina oikeassa, no ei tod.


    • Olen luullut

      että vain "vähemmistöön" kuuluvat heittelee roskat mihin sattuu.

      • vapise tero

        Mikähän vähemmistö sitten lie se joka roskaa grillin edustan lisäksi myös muut paikat. Yhdistyneet imbesillit ja aivoinvat ry.
        Oon töissä matkailukeskuksessa ja varsinkin viikonloppuna löytyy kaikkea pskaa varsinkin parkkikselta.
        On rikottu pulloja, poltettu kumia, viskelty pizzalaatikoita ja hampurilaisrasioita yms yms ympäriinsä.

        Meillä kun paikka aukeaa, niin yksistään parkkiksen raivaamiseen saa varata parisen tuntia. Näitten h..vetin ääliökakaroiden jäljiltä. Eipä ole kiva kun tulee lapsiperheitä ja joku satuttaa jalkansa rikottuun kaljapulloon.

        Koska kustannukset tulee tästä ylimääräisestä työstä yrittäjälle niin laitettiin nyt tallentava kameravalvonta paikalle. Illalla vielä kiertää vartija ottamassa rekkareita ylös.
        Pari kertaa on jouduttu soittamaan poliisit, näissä on myös rattijuoppoja.


    • lokin paskat sanon m

      Älä siivoa pihaa ollenkaan. Katso kauanko se corolla sutii siinä roskavuoren päällä kun pissikset yrittää päästä syömään. Mopoautot jumittuu varmaan ensiksi.

    • Porrggs

      Tunnen yhden grillimyyjän joka pakottaa asiakkaat siivoamaan roskansa pihasta. En tiedä miten hän sen tekee mutta joka kerta amispojat ja kauppistytöt keräävät kiltisti roskat roskiin eikä kukaan edes pahoita mieltään. Ja samat asiakkaat käyvät vuodesta toiseen. Ovat kyllä oppineet jo etukäteen laittamaan jätökset roskiin kun tämä myyjä on työvuorossa.

    • myyjäääääääääää

      On melkoisen rasittavaa kyllä siivota toisten jälkiä työnteon touhussa kiireisinä öinä tms. Jos pikaruokalan jokainen asiakas veisi ne 2-3 pientä roskaansa itse roskiin, säästyttäis paljolta. Omassa työpaikassani pitäs olla yks työntekijä ihan niitä roskia varten vaan, kun ihmiset ei oo oppinu et on olemassa roskis.

      Mitähän tilanteessa, jossa on ihan järjetön jono ovelle ja tyypit sotkee, pitäisi tehdä? Joko valitetaan siitä, että on niin paskasta, tai siitä, et ollaan niin hitaita palvelemaan (jos käydään siivoomassa > palvelu hidastuu tottakai)???

      • rally3

        Eipä tuu yögrillillä pikku tuubassa tai reilumassakaan kännissä roskiksia etsittyy.
        Älä välitä -Koita kestää!
        Vaikka sä oot töissä, sun asiakkaat on vapaalla ja viihteellä. Sä saat palkkas typerien roskaavien känniääliöiden rahoista. Kaikilla on omat duuninsa eikä työ oo aina kellään kivaa.


    • kinkkupurilainen

      Sinulla on varmaan tieto, mistä nimitys "roskaruoka" tulee. Väärin. Se ei tule huonosta ravintosisällöstä vaan jälkeenjäävien roskien määrästä.

      Kuuluu asiaan siis.

      Hamburger = Kinkkupurilainen

      • munkki Berliinistä

        Kuten tiedetään, hampurilainen on peräisin 1800-luvun Saksasta Amerikkaan lähteneiltä siirtolaisilta. He söivät toisinaan paistetun pihvin kahden leipäviipaleen välissä.

        Tästä tämä uusi ruoka saikin nimensä, Saksan Hampurista tulleista siirtolaisista.

        hamburger = hampurilainen, Hampurista peräisin


      • sdnggfr
        munkki Berliinistä kirjoitti:

        Kuten tiedetään, hampurilainen on peräisin 1800-luvun Saksasta Amerikkaan lähteneiltä siirtolaisilta. He söivät toisinaan paistetun pihvin kahden leipäviipaleen välissä.

        Tästä tämä uusi ruoka saikin nimensä, Saksan Hampurista tulleista siirtolaisista.

        hamburger = hampurilainen, Hampurista peräisin

        hamburger (beef) tarkoitti hampurilaista pihviä eli jauhelihapihviä.


    • RÖH RÖH

      Hinnoissa on jo roskaamislisä. Me ajetaan aina mäkkiiin mättösille ja heitetää roskat ulos autosta. Eihän koko hommassa ole tunnelmaa jos ei saa sotkee kunnolla

      • röh röh röh

        Olet kyllä aika juntti. Mutta ollaan vaan reteesti juntteja. Mäkkärillä ja autorilleillä roskaaminen on hupia


      • terevaa

        On perjantai. Hyvä ajatus lähtee kaveriporukalla ajelee ja mättösille 'junttityyliin' :D


    • kokki..

      Oon samaa mieltä. Ei ne roskikset koristeena suelä pönötä.

    • Kehitys on stop

      Vielä muutama vuosi niin tuollaiset tyypit varmaankin syö itse maasta, röhkien ja kiroillen.

    • tane2

      Iha hyvä tyyli äijillä. Tekis mieli lähtee rillille tai mäkkärille safkaamaan.
      Roskat kantsii viskoo maaahan. Kun on maksava asiakas ja huvittaa heitellä roskat maahan niin mikäs siinä. Kyl ne sit joku siitä pihasta siivoo, jolle sä maksat palkan kun ostat ylihintasii sapuskoita.

      • joku_roti

        Tyyli on hyvä. Tervetuloo meidän kylille. Tollaset velliperseet laitetaan itse siivoomaan jälkensä. Yleensä räkänokkaraukat ei usko ekaa kehoitusta. Toisen jälkeen nämä wannabe-kovikset siivoavat kiltisti itkun lomassa ja oppivat elämään ihmisiksi.


    • Perttinen

      Ei niin pahaa, ellei jotain hyvääkin joskus... opiskeluvuosinani tienasin vähän ekstraa pikaruokaravintolassa. Meillä oli vakioasiakkaana noin kerran viikossa käyvä mies, joka tuli aina humalassa sisään, mutta suostuttiin silti myymään hänelle ne ruoat, vaikka mies sotki niin perkeleesti joka kerta. Tapeltiin aina porukalla, kuka menee siivoamaan sen hepun jäljet. Olin sitten kerran vapaaehtoisena siivoamassa salia ja tämä kyseinen juoppo oli juuri lähtenyt, jättäen perinteisen sotkun paikalleen, tarjottimenkin oli heittänyt maahan.

      Vaan olipa kiva ylläri, kun löysin lattialta 2x50mk ja yhden 20mk setelin... se oli aika iso raha opiskelijalle silloin ja sillä täytettiin opiskelijamuonalla jääkaappi viikoksi.

    • makekoo_

      Hyvä perjantai-illan meininki äijillä! Älähä sie kitise ja nipota.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      412
      4205
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      235
      2078
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1540
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1357
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      66
      1029
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1015
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      131
      988
    8. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      232
      967
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      923
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      898
    Aihe