AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Valmistuminen ja opintotuki

Valmistuminen ja opintotuki

2 Vastausta 109 Lukukertaa
Miten menee yliopistossa se, että jos ottaa paperit ulos joulukuussa mutta opinto-oikeushan jatkuu vielä heinäkuun loppuun, niin saako siltä ajalta enää opintotukea? Olen ymmärtänyt, että Kela maksaa sitä ainostaan "tutkintoon johtavaan koulutukseen" mutta miten esim. tällaiset "ylimääräiset opinnot, kuten vaikka pedagogiset, jotka jatkuvat vielä koko kevään? Vai kannattaako ottaa paprut ulos vasta, kun viimeinenkin kurssi on suoritettu loppuun? Opintotoimistosta eivät tienneet ja Kelassa en ole vielä ehtinyt käydä.
Miksi ottaisit paperit ulos, jos kaikki opinnot eivät ole suoritettuna? Ja käsittääkseni opinto-oikeus loppuu siihen, kun otat paperit ulos, ellet sitten ole saanut erillisopinto-oikeutta noihin pedagogisiin. Pedagogiset yksin ei ole tutkintoon johtavaa koulutusta, joten olisi helpompaa vain suorittaa ensin kaikki opinnot ja ottaa sitten vasta paperit. Kela voi kieltäytyä maksamasta opintotukea keväälle, jos et ole enää heidän mielestään opiskelija.
Kysyisin tässä yhteydessä sellaista, että jos valmistun elokuussa, niin eikö ole aivan sallittua ilmoittautua yliopistoon läsnäolevaksi koko vuodeksi? Ilmoittautumismaksu on kuitenkin 90e ja silloin saan lukuvuositarran opiskelijakorttiini ja opiskelija-alennuksia mm. VR:ltä, Matkahuollolta ja paikallisliikenteestäkin. Saa varmasti nopeasti ton 90e takaisin.
 /   /  /  / Valmistuminen ja opintotuki

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta