Kaupunginjohtajaksi hakenut 13, myös Dazid Oy/Mäkilä

EI ainakaan Mäkilä

Kaupunginjohtajan valintaryhmää johtaa Raili Hilden, merkonomi. Muut jäsenet ovat Timo Ihamäki, lääketieteen tri (entinen kansanedustaja), Kaija Järvinen, konstaapeli, Eero Aven, viihdetyöläinen, Timo Virtanen, yrittäjä ja Kirsi Timonen, viranhaltija, ylilääkäri. Ryhmän toisena viranhaltijajäsenä on va kansliapäällikkö Sinikka Malin.

Valintaryhmältä odotetaan objektiivisuutta. Pitäisi valita paras hakijoista, ei siis esim puoluekaveri (kristillisten Timonen valitsemassa ja kristillisten Mäkilä hakemassa).

Tässä Itä-Hämeessä ollut 13 hakijan hakijalista. Hildenin mukaan ”loppupeleissä” 13 hakijasta lähes puolella ei ole vaadittavaa koulutusta ja he putoavat pois. Putoaako DI Mäkilä?

- Erkki Hallikas, Helsinki, Master of Science in technology.
On tällä hetkellä töissä DeltaROM-yrityksessä, joka valmistaa robotteja esimerkiksi tehtaisiin ja varastoihin.

- Helin Saija, Lahti, Tradenomi YAMK.
Tällä hetkellä työttömänä. Toiminut myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä esimerkiksi UPM:llä

- Helppikangas Pekka, Kivijärvi, Oikeustieteiden kandidaatti, Varatuomari.
Toimii tällä hetkellä Kivijärven kunnanjohtajana. Toiminut Johtamistaidon opistossa kehittämisasiantuntijana. Vahvuutenaan hän pitää hyvää perehtymistä kuntapuolen johtamiseen.

- Hoffren Harri, Heinola, DI TKK.
Toimii tällä hetkellä kehittämispäällikkönä Sysmän kunnassa.

- Hyttinen Markku, Pornainen, Filosofian maisteri.
Toimii tällä hetkellä Pornaisten kunnanjohtajana, jossa tehtävässä 2,5 vuotta. Ollut aiemmin sivistystoimenjohtajana Pornaisisssa sekä Järvenpään kaupungissa apulaisrehtorin

- Laaksonen Raimo, Turku, Kauppatieteiden ylioppilas.
On tällä hetkellä laatupäällikkönä Turun seudun puhdistamo oy:ssä.

- Leivo Mika, Helsinki, Filosofian maisteri. Ei tavoitettu.
- Maattola Maria, Lahti, Fashion Design Master of Arts. Ei tavoitettu.

- Mäkilä Heikki, Heinola, DI. Työskentelee yrittäjänä omassa yrityksessään Dazid oy:ssä.. Kristillisdemokraattien valtuutettu. Kaupunginjohtajakriisiä selvittäneen työryhmän puheenjohtaja.

- Niemi Matti, Espoo, DI, KTM. Ei tavoitettu.

- Nykänen Heikki, Oulu, Hallintotieteiden maisteri. Tällä hetkellä vapaalla. Toimi viime kevääseen asti Oulu ICT Oy:n (entinen Oulun Puhelin Holding Oyj) talous- ja hallintojohtajana

- Rämä Erkki, Helsinki, Master of Economic Sciences. Ei tavoitettu.

- Simonen Ari, Lahti, TKK, TkL.
Jätti äskettäin Itä-Suomen huoltopalvelujen liikelaitoskuntayhtymän toimitusjohtajan paikan.

Kaupunginjohtajaksi hakee myös kristillisten edustaja Heikki Mäkilä, DI, jolla on työkokemusta omassa pienessä Dazid Oy –nimisessä konsulttifirmassa. Mäkilä oli kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja ja kaupunginjohtaja Tita Rinnevaaran erottamistyöryhmän puheenjohtaja, jolta Sinikka Malin tilasi asiantuntija-apua 15 000 eurolla. Jossain vaiheessa Malin jääväsi itsensä Malinin sihteröimästä työryhmästä mutta kirjoitti työryhmän raporttia jäävinäkin.

Heikki Mäkilä: moniroolisuus, kuten selvitysryhmän johtaja, selvitystyön tekijä, selvitysryhmän konsultti ja palvelujen tarjoaja (Rinnevaara esitti uusia järjestelyjä lasten hoitoon kaupungissa. Mäkilä vastusti, hänen vaimollaan on alan yritys, jota kaupunki käyttää). (kopioitu palstalta)

Heikki Mäkilä siis petasi itselleen kaupunginjohtajan pestiä kun niin kiihkeästi oli erottamassa pätevää kaupunginjohtajaa Tita Rinnevaaraa. Mäkilä muistetaan myös siitä, että kun kulttuuritoimistolle haettiin vuokrattomia tiloja muun muassa kaupungintalolta, Mäkilä kannatti Hildenin tyttären Saija Jäppisen toiveita.

Valitsijaryhmässä on "kaksoisagentti" Kirsi Timonen (sekä valtuutettuna että viranhaltijana) kristillisdemokraateista ilmeisesti tukemassa puoluekaveriansa Heikki Mäkilää.

Onko Mäkilä tuleva kaupunginjohtaja? Mäkilä muistetaan, miten innokkaasti toimi Rinnevaaran erottajana ja ostettuna asiantuntijana sekä kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana erottamistyöryhmässä.

Onko Mäkilällä kokemusta kunnanjohtajana? EI ole. Entä miten on lakiopintojen laita? EI ole..

Hakijoiden joukossa on päteviäkin esim. Pekka Helppikangas, joka toimii nykyisin Kivijärven kunnanjohtajana. Helppikangas on oik. kand., varatuomari. Toiminut Johtamistaidon opistossa kehittämisasiantuntijana.

Ketä haastatellaan ja kenet lähetetään soveltuvuustestiin?
Haastatteleeko Kirsi Timonen Heikki Mäkilää?

"Minulle on tullut kymmenkunta puhelinsoittoa. Soittajista osa saattaa antaa suostumuksensa virkaan, mikä kuntalain mukaan on mahdollista tehdä", toteaa Hilden Itä-Hämeessä. Onko kymmenkunta soittanut Hildenille ja kysellyt virasta vai onko Hilden soitellut ja kysellyt mielestään sopivilta? Ovatko kymmenkunta soittajaa 13 hakemuksen lähettäneiden joukossa vai ulkopuolisia.

Jos hakuaikaa ei jatketa, vaikka Hilden niin toivoo, niin otetaanko "Hildenille soitelleet" huomioon? Ketkä ovat Hildenille soitelleet määräaikaan mennessä? Tietääkö työryhmä hakuajan umpeuduttua, ellei hakuaikaa jatketa, ketkä hakivat hakuaikana?

65

1119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toteutuuko toive

      Kyllä uusi kj. on Mäkilä. Siellähän hän oli jo harjoittelemassa ja teki arvokasta kopiointityötään (15.000 euroa) kaupugintalon kolmannen kerroksen kulmahuoneesta talvella iltamyöhään valojen palaessa. Ei varmaan omassa toimistossa ollut niin mukavaa kuin kj-huoneessa.
      Ja huh, huh.

      Huomioni kiinnittyi myös lehdessä oleviin hakijoihin ja joista ei kenelläkään muulla kuin yhdellä ollut kokemusta kuntajohtamisesta...
      Eikö mm. J-P Bergman hae nyt, vaikka oli viime kerralla mukana.

      Toivon, että valintaryhmä -vihdoinkin- ajattelee heinolalaisia ja valitsee kaupuinginjohtajan joka ei aiheuta suuria tunneryöppyjä meissä kaupunkilaisissa, ainakaan niitä negatiivisiä.

    • Kokkari

      Ari Simonen (kok), r-rekisteri, ei käy. Sepän kavereita ja samalla vassarijohtaja Laitisen suosikki ? Mitä tekee Nina Varjo ? kelpaako veitsimies ja naisten...!
      arvon nuorelle rouvaalle, onhan hän puoluetoverikin.
      Tottapuhujen, olihan kehnot hakijat. Rinnevaaraiset ovat pelotelleen pätevät hakijat. Nyt pitää riittää ylipäänsä pelkkä suostumus virkaan, tehköön valtuusto sen perusteella valinnan.

    • rekrytointionnea!!!

      Heh heh. Heinola näyttää saavan ansaitsemansa kaupunginjohtajan. Kyllä näissä hakijoissa on mistä valita.

      Milloinkahan aletaan taas kerätä huolenilmaisuadressia. Nimien keruu lienee jo aloitettu...

    • Ettäs kehtaa

      Heinola on ankara kaupunki johtajilleen (HS 9.3. Merja Ojansivu)

      Po­lii­ti­kot pi­tä­vät ko­men­toa Hei­no­las­sa. Nyt tak­la­taan vii­det­tä kau­pun­gin­joh­ta­jaa.

      Kau­pun­gin­joh­ta­jat on Hei­no­las­sa ol­lut ta­pa­na ajaa nurk­kaan. Sik­si ny­kyi­sen va. kau­pun­gin­joh­ta­jan Tita Rinnevaaran koh­ta­lo ei ole yl­lä­tys: Hän tu­li kau­pun­kiin elo­kuus­sa, ja jo nyt osa po­lii­ti­kois­ta ha­luaa hä­nes­tä eroon.

      Muu­tos­joh­ta­jan si­jas­ta Hei­no­laan oli­si pi­tä­nyt pal­ka­ta kilt­ti tyt­tö tai poi­ka.

      -------------
      Näin siis toimittaja Ojansivun artikkeli alkoi Hesarissa.

      "Muutosjohtaja Rinnevaaran sijasta olisi pitänyt pakata kiltti tyttö tai poika", totesi toimittaja. Niin juuri, ja Hildenin olisi pitänyt olla valintaryhmässä valitsemassa sen kiltin tytön tai pojan, joka tekee niin kuin Hilden ja virkamiesmafia vaativat.

      Siis Rinnevaaran kannattajien syykö on se, että Heinolaan eivät pätevät kaupunginjohtajat enää hakeudu? Rinnevaaran kannattajat olisivat halunneet kaupunginjohtajalle työrauhan ja inhimilliset työolosuhteet johtajasopimuksen mukaisesti.

      Rinnevaara "taklattiin" rumasti mustamaalaamalla mediassa, päiväkirjan pidolla ja huolenilmaisuadressilla, johon painostettiin viranhaltijoita allekirjoittamaan huolensa Heinolan kehityksestä? Myös poliisi tutki "huolenilmaisijoiden" toimia kunnianloukkauksesta kaupunginjohtajaa kohtaan. Se on mediassa kerrottu, joten rohkeita ovat kaikki 13 kaupunginjohtajaksi hakeneet. Ehkäpä haastattelussa tai soveltuvuustestissä selviää, että ovatko riittävän kilttejä tyttöjä tai poikia Heinolaan.

      Kuka haastattelee Mäkilän? Onko kiltti, sopiva tai pätevä? Riittääkö insinöörin koulutus ja lyhyt liikealan johtamiskoulutus?

      Häikäilemätöntä Mäkilältä, että kehtaakin hakea kaupunginjohtajan virkaa erottamistouhunsa jälkeen. Jos Mäkilä valitaan kaupunginjohtajaksi, niin toivottavasti Heinolan asukkaat ryhtyvät keräämään adressiin nimiä huolisaan Heinolan kehityksestä ja pitämään päiväkirjaa Mäkilän tekemisistä. Ehkäpä Dazid Oy -konsulttifirman tulos paranisi ja Mäkilän vaimon terveyspalvelu-bisnes kukoistaisi Mäkilän johtaessa Heinolan taloutta, elinkeinoelämää ja investointeja?

      • Luottotiedoja?

        Sopivasti velipojan moottoripyöräreissusta oli iso juttu paikallislehdessä. Miten velipojan bisnekset, sopisivatko kaupunginjohtajaksi haluavan kuvioihin? Velipojan entisenä asiakkaana en luottaisi kumpaankaan.


    • Johtaja seminaariin?

      Hiden haluaisi jatkoaikaa kaupunginjohtajan valintaan, kun 13 hakijasta noin puolella ei ollut tarvittavaa koulutusta. Tulisiko jatkoajalla lisää päteviä tai epäpäteviä hakijoita ei tiedetä. Pitäisikö uuden kaupunginjohtajan olla mukana talousarvioseminaarissa 14. - 16.10. eli noin puolentoista kuukauden päästä. Miten pitkät irtisanomisajat ovat virassa tai toimessa olevilla johtajilla on? Vai otetaanko Mäkilä tai joku työtön kaupunginjohtajaksi paremman puutteessa?

      Heinolan kaupunginvaltuuston talousarvioseminaari pidetään Tallinnassa, Sokos Hotel Virussa 14. -16.10.2013.
      http://www.heinola.fi/Dynasty/kokous/20132634-7.PDF

      Viime syksynä talousarviota valmistelemaan joutui erotettu kaupunginjohtaja Tita Rinnevaara kylmiltään vieläpä ilman sihteeriä ja ilman tulosaluejohtaja-tukiryhmää. Pätevänä talous- ja elinkeino-osaajana Rinnevaaralta sujui talousarvion laatiminen, kuten muukin johtajasopimuksessa edellytetty osaaminen ja tehtävät. Samaa Rinnevaaran kykyä ja taitoa ei voida edellyttää Rinnevaaran seuraajalta, joten pitäisikö perehdyttää ja pitäisikö tukiryhmän tukea?

      Ehkä Heinolan talousarvio ja sen valmistelu joudutaan tekemään HEPO-OJAN toimesta, saahan hän siitä palkkaakin peräti 9 000 euroa/kk? Ja Viru-hotellissahan se valmistelu hoituneekin parhaiten? Hepo-ojan avulla?

      • Head hunter

        Hei, voitaisko käyttää head hunteria hyvän, pätevän ja sopivan johtajan löytämiseksi? Mitä ootte siitä mieltä ystäväiset?


      • Rehellinen valinta
        Head hunter kirjoitti:

        Hei, voitaisko käyttää head hunteria hyvän, pätevän ja sopivan johtajan löytämiseksi? Mitä ootte siitä mieltä ystäväiset?

        Uskoisin, että oikea head hunteri olisi huomattavasti parempi kuin nykyinen h.h. Hilden. Vaikka aina piilee vaara, että Hilden on kaapannut mahdollisen head hunterinkin. Olemme tilanteessa, josta ei näytä olevan ulospääsyä.
        Sinällään kyllä kannattaisin head hunterin käyttöä mikäli hän olisi riippumaton.


    • Ei Head hunteria

      Head hunter ei niitä "päitä" ilmaiseksi metsästä. Minkälaiset valintakriteerit mahdolliselle Head hunterille annettaisiin, jotta Heinolaan löytyisi sopiva kaupunginjohtaja esim. 51 adressivirkamiehelle, jotka olivat niin huolissaan Heinolan kehityksestä, että halusivat erottaa pätevän (kolme loppututkintoa ja kokemusta kaupunginjohtajana) kaupunginjohtaja Rinnevaaran ennenkuin tämä ehti edes johtaa Heinolaa.

      Kyllä se on niin, että Hilden on "Heinolan Head hunter", joka johtaa kaupunginjohtajan valintaryhmää, jonka on saanut valittua hildeniläiseksi eli mieleisekseen. Valintaryhmä tullee yksimielisesti esittämään Hildenin haluamaa ehdokasta kaupunginjohtajaksi, eikä siinä muita Head huntereita tarvita. Head hunterin palkkiorahat menisivät ihan hukkaan ja siis veronmaksajien piikkiin.

      • Ei sovi johtajaksi

        Se olisi varmaan viimeinen niitti Heinolan hengissä pysymiselle, jos Hildenin Heikki Mäkilä valittaisiin kaupunginjohtajaksi. Olisi siinä kaverilla kopioimista ja plagioimista, että saisi homman hoidettua.


    • 920 kg lukupaketti

      Tilapäisen valiokunnan puheenjohtaja Sanna Koponen esitteli Itä-Hämeessä syitä, minkä vuoksi pätevä kaupunginjohtaja Tita Rinnevaara erotettiin. Jotta uusi kaupunjohtaja olisi sopiva, eikä päiväkirjoihin ja adresseihin tarvitsisi turvautua, niin valinnassa pitäisi huomioida Sanna Koposen johtaman tilapäisen valiokunnan erottamissyyt.

      Mitään virkavirheitä Rinnevaaran erottamisen syyksi ei löydetty. Rinnevaaran johtajasopimuksen mukaiset tehtävät oli erittäin hyvin, joidenkin mielestä jopa liiankin hyvin, hoidettu.

      Tilapäisen valiokunnan puheenjohtaja Koponen esitti kolme "pääasiallista syytä", eli Koposen mukaan "Meillä on kaupunginjohtaja, jolla on

      1) puutteita henkilöjohtamisessa
      2) asianhallinnassa
      3) kyvyssä toimia yhteistyössä luottamusjohdon kanssa

      Kun kaupunginjohtajan tehtäväkuva uusittiin, olisiko pitänyt tehtäväkuvaan lisätä
      että tärkeintä on
      1) henkilöjohtaminen (kun 51 huolestunutta virkamiestä oireilivat ja kaksi siirtyi vesitorniin töihin ja Heinolassa henkilöstöjohtaja ei johda henkilöstöä),
      2) asianhallinta (että mitkä asiat voidaan julkistaa ja mitkä hoidetaan kaupungin sisäisinä, jotta Heinolan imago ei kärsi ja poliisi ei tutki virkamiesten tekemiä kunnianloukkauksia)
      3) kyvyssä toimia yhteistyössä luottamusjohdon kanssa (erityisesti hideniläisten kanssa siten, että etenkään Hildenin tytärtä, Saija Jäppistä ei kohdella huonosti tämän johtaessa kulttuuritointa, museotointa, kesäteatteria, kesäteatterin baaria ja kaupungin info-toimistoa Siwan kassan työkokemuksella ja oppisopimuskoulutuksella)

      Heinolan kaupunginjohtajalta ei edellytetä kaupungin talouden kuntoonsaattamista, eli talous- ja elinkeino-osaamista. Vahvuutena ei pidetä investointi- tai lakiasioiden osaamista, kun esim lakiasioissa apua voidaan ostaa Butzowilta ja kysyä neuvoa Kuntaliiton lakimiehiltä. Ja veronmaksajat maksavat kymmenien jopa satojen tuhansien eurojen ostetut laki- ja konsulttipalvelut.

      Mitä epäpätevämpi kaupunginjohtaja on, sitä huonompaa on Heinolan kehitys ja sitä kalliimmaksi tulee konsulttijohtaminen sekä lakipalvelujen ostaminen, mikä ei huolestuttanut 51 adressivirkamiestä, kun Heinolan asukkaat maksavat paitsi ylisuuret palkkansa myös konsulttijohtamisen ja ostetut lakipalvelut.

    • kj. / pormestari

      Valitaan Raili Hilden pormestariksi tai kaupunginjohtajaksi ja hänen lapsensa Satu Jäppinen kansliapäälliköksi.
      Olis varmaan hyvä valinta kaikille näille, jotka pilkaavat meitä täällä netissä kirjoittelevia, ja tyytyväinen olisi varmaan myös paikallislehti Itä-Häme.
      H. Mäkilä saisi apulaispormestrin paikan ja velipoika prinssin pestin.
      Kaupungissa olisi rauha ja kaikki hyvin... untako näin.

    • mini3

      Kuulehan siä, vanhat ihmiset sanoivat meille kun penskana ja nuorena uhiteltiin: "Sitä sanaa et sano mikä ei ettees tulisi ja toinen heidän viisauksistaan: "Toiveilla on tapana toteutua." Siksi ei kannata sanoa toiveitaan kovin herkästi ääneen, jos ei ole vakavissaan.

      • mitään emme mahda

        Voi tokkiinsa, kyllä se vaan ois mahtavaa jos noin menis.
        R.Hilden kaupungin johtajaksi ja Mäkilät prinsseiksi.

        Ja veikkanpa että nämä ittekin olis kovin tyytyväisii...


    • ilmojen haltija

      Kumma juttu Heinolassa on paljon työttömiä ja muitakin huono-osaisia että otsaa on päättäjillä pelehtiä kuntalaisten rahoilla.
      Taisipa olla Turunen joka valitti kuinka työtön tulee kaupungille kalliiksi...päättäjien on tehtävä asialle jotain eikä valittaa rahan menetystä.

      Rinnevaaran ulosheitto maksoi paksupäiden ansiosta aika paljon veronmaksajille.

      Otettaisko taas hyvä ehdokas joka ei kuvia kumarra, ai juu sisäpiiri ja työilmapiiri kärsii, niin tottakai.

    • Ei voi valittaa

      Ai miten Rinnevaaran ulosheitto maksoi. Heinolan mies hoiti asian kerralla pois päiväjärjestyksestä. Muuten olisi voinut varmaan maksaakin, eri oikeusasteissa, mutta Rämön moka pelasti meidät kerralla. Korkeimman oikeuden päätökseen tunnetusti ei voi valittaa.

      • Valittaa voi aina

        Sinulla ei varmaan ole oikein hyvä laskupää. Katsotaanpa sitten kun lopullinen rätinki on tehty, mitä maksoi. Ei se show tähänkään asti ilmaista ollut.


      • Lemmikki pojat
        Valittaa voi aina kirjoitti:

        Sinulla ei varmaan ole oikein hyvä laskupää. Katsotaanpa sitten kun lopullinen rätinki on tehty, mitä maksoi. Ei se show tähänkään asti ilmaista ollut.

        Mikään ei ole ilmaista. Rinnevaaran erotuslaslut on pieniä verrattuna Sepän aiheettomiin valituksiin (joita yksikään ei ole mennyt läpi) tai Kaattarin hankkeet (joista yksikään ei ole onnistunut). Seppä ja Kaattari oli Rinnevaaran lemmikkejä.


      • Aiheita valittaa on
        Lemmikki pojat kirjoitti:

        Mikään ei ole ilmaista. Rinnevaaran erotuslaslut on pieniä verrattuna Sepän aiheettomiin valituksiin (joita yksikään ei ole mennyt läpi) tai Kaattarin hankkeet (joista yksikään ei ole onnistunut). Seppä ja Kaattari oli Rinnevaaran lemmikkejä.

        Olet varmaan lähipiiristä ja olisit sinäkin halunnut olla lemmikki. Eipä taida kuitenkaan Rinnevaaran tyyliin kuulua lemmikit. Seppä on ollut ihan mies paikallaan. Hänkin on ollut valitettavasti Hildenin uhri, kuten moni muukin, joka ei toimi Hildenin yksioikoisen kaavan mukaan. Sepän valituksista ei muuten ole tullut erityisiä kustannuksia. Onhan niistä ehkä ollut vaivaa palkallisille työntekijöille, mutta siitähän heille palkka maksetaan. Työntekijöistähän kaupungintalolla ei kuulemma ole puutetta. Heitä on ehkä jonkin verran liikaa. Olen kuullut kerrottavan.


      • Kuka maksaa

        Kaupunginjohtaja Tita Rinnevaaran erottaminen tuee heinolalle erittäin kalliiksi
        - Malinin tilaamat raportit Butzow'ilta (Salla Pyymäki) raportit I ja II joissa selitetään yksityiskohtaisesti esim miten kaupunginjohtajia on erotettu Suomessa 25 § perusteella ja miten kaupungin tulisi kohdella kaupunginjohtajaa mustamaalanneita tulosauejohtajia ja virkamiehiä
        - Malinin tilaama asiantuntija-apu Heikki Mäkilältä (Dazid Oy) 15 000 euroa
        - Malinin tilaamat Työterveys Wellamon raportit

        Miten palljon Kuntaliiton lakimiehet laskuttavat palveluistaan sitä emme tiedä.

        Mitä tuli kaupungille maksamaan kaupunginjohtajan valinta, joka heti erotettiin, ennenkuin ehti työtään edes alkaa?
        - haastattelut, soveltuvuustestit, valintatyöryhmän kokouspalkkiot, tilapäisen valiokunnan valinnat ja kokouspalkkiot jne

        Samat maksut ovat edessä kun valitaan Rinnevaaran seuraaja
        - haastattelut, soveltuvuustestit, valintatyöryhmän kokouspalkkiot jne

        Entäpä miten paljon se tulee Heinolassa veronmaksajille maksamaan, kun Heinolassa sijaisjohtajana toimii Hepo-oja, jolla ei ole osaamista, kykyä eikä taitoa johtaa kaupunkia, tehdä talousarvioita, esitellä asioita, toimia elinkeinotoimikunnassa tai muutakaan "know how"ta, josta Hepo-ojalle 9 000 euroa kuukaudessa maksetaan? Mitä se tulee maksamaan kun valtuusto ja viranhaltijat "valmistelevat" talousarviota Viru-hotellissa Tallinassa? Tai mitä se maksaa, kun kulttuuriväki ja lautakunta rientää Turkuun tutustumaan turkulaiseen kulttuuriin?

        Hilden teetätti kaupunginhallituksessa (äänestyksen jälkeen, Heinola Nyt eri mieltä) ennakkopäätökset siitä, että viranhaltijat voivat edustustilaisuudessa tarjoilla alkoholia (lumumba ja hennessy) sääntöjen vastaisesti. On myös Hildenin johdolla ennakkopäätös siitä, että viranhaltijat voivat viettää nimipäiviään ravintolassa normaalina tyky-toimintanana. Eli että mitä se tuleekaan maksamaan veronmaksajille tulaisuudessa?

        Heinolan velkataakka kasvaa tänä vuonna 9,2 miljoonaa euroa. Kuka maksaa?


    • saakaswili

      Mielestäni Mäkilä on sopivin kaupunginjohtajaksi........sopii porukkaan mainiosti...

      • tumppu66

        Minä ehdotan että tämän palstan vakioväestä kootaan kaupunginjohtajan valintaraati. Sellaista kj:aa ei tosin olekaan jonka Rinnevaaran FanClub hyväksyisi - mutta ainakin pääsisi valitsemaan. Ettei tarvitsisi valittaa.


    • Tok-tok..

      Kas kun ei Tita hakenut uudelleen? Nyt ei olis edellinen virkakaan esteenä, kun se heitettiin Pyhäjärven kaupungintaloltakin ulos.. :D

      • hakijat

        ihmettelen samaa. tai miksi Maaninka ei hakenut, hänhän ihan väkisin halusi ainakin vielä talvella Heinolan palkkalistoille.


      • Silmä tarkkana

        Lue tarkemmin uutisia. Taidetaan pian Pyhäjärveltä heittää ulos ne heittäjät.


      • Sivistymätöntä
        hakijat kirjoitti:

        ihmettelen samaa. tai miksi Maaninka ei hakenut, hänhän ihan väkisin halusi ainakin vielä talvella Heinolan palkkalistoille.

        Jos Maaninkaa halusit hakijaksi, miksi sinä tai puoluetoverisi sitten kohtelitte häntä kuin villipedot, vailla mitään sivistyneisyyttä. Hävetkää!


      • Ahkerasti hakee
        hakijat kirjoitti:

        ihmettelen samaa. tai miksi Maaninka ei hakenut, hänhän ihan väkisin halusi ainakin vielä talvella Heinolan palkkalistoille.

        Maaninka on hakenut Kiteelle, Suonenjoelle, Ylöjärvelle.....etc. Vielä ei ole tärpännyt. Eiköhän hae meillekin hallinto- ja kehitysjohtajan paikkaa.


      • töitä tein ja teen
        Ahkerasti hakee kirjoitti:

        Maaninka on hakenut Kiteelle, Suonenjoelle, Ylöjärvelle.....etc. Vielä ei ole tärpännyt. Eiköhän hae meillekin hallinto- ja kehitysjohtajan paikkaa.

        No, joo, luulin että sitä pidetään negatiivisena asiana jos työhistoria on pitkä.
        Mutta tämän päivän suuntauksen mukaan se katsotaan vain eduksi jos on kokemusta useammasta työpaikasta.

        Mistä tämä pahansuopaisuus johtuu Rinnevaaraa tai Maaninkaa kohtaan.
        Rehellisesti meidän on myönnettävä, että he olisivat olleet varteenottava vaihtoehto Heinolan ylimmässä johdossa. (toivottavasti en ole yksin ajatuksen kanssa)
        Olisivat nyt valitsijat viisaita ja valitsisivat johtajan joka ei aiheuta samanlaista härdelliä kuin ed. johtajan valinnassa.
        Annetaan työrauha valitsijoille, ja oisko mahdotonta pyytää että tukisimme, kuin repisimme hajalle, valintaryhmällä on tärkeä asia päätettävänä.
        Kyllä sitä niin kaipaa J.Parosen kaupunginjohtaja aikaa. Jaa, sanonko minä kymmenien vuosien päästä samoin, mene ja tiedä.
        (en kyllä ole enää sitä kirjoittamassa)


      • Heinola on tyly
        Ahkerasti hakee kirjoitti:

        Maaninka on hakenut Kiteelle, Suonenjoelle, Ylöjärvelle.....etc. Vielä ei ole tärpännyt. Eiköhän hae meillekin hallinto- ja kehitysjohtajan paikkaa.

        Kylläpä sinä seuraat tarkasti Maaningan tekemisiä. Taitaa sinua kaduttaa se mitä hänelle tehtiin Heinolassa. Toivottavasti hänen kaltoinkohtelijansa saavat joskus kokea itse samaa.


      • Valtuusto päättää
        Heinola on tyly kirjoitti:

        Kylläpä sinä seuraat tarkasti Maaningan tekemisiä. Taitaa sinua kaduttaa se mitä hänelle tehtiin Heinolassa. Toivottavasti hänen kaltoinkohtelijansa saavat joskus kokea itse samaa.

        Ei siinä kenenkään katumiset auta. Rinnevaaralla ei ollu nääs lupaa valita kansliapäällikköä, vaikka siihen olis ollu ite herran enkeli tarjolla. Valtuusto valitsee. Ei pitäis olla epäselvää.


      • Rehellisellä teoilla
        Ahkerasti hakee kirjoitti:

        Maaninka on hakenut Kiteelle, Suonenjoelle, Ylöjärvelle.....etc. Vielä ei ole tärpännyt. Eiköhän hae meillekin hallinto- ja kehitysjohtajan paikkaa.

        On Maaninkaa jo tärpänny huhtikuussa, Et seuraa aikaasi, kiteeltä veti hakemuksen pois ennenkuin edes käsittelivät hakemuksia, (po. kaupungissa heinolan ongelmat), ja toisaalta oli jo toiseen virkaan valittu, suonenjoelle valittiin kotkan kaupungin talousjohtaja, Ylöjärvi keskeytti haun ja muutti nimikkeen hallintojohtajaksi, joka on haussa tällä hetkellä. Vaikka h ja s läiset yrittää tosissaan mustamaalata hänen maineensa, niin kaveri mennä porskuttaa.


      • He syntiset
        Heinola on tyly kirjoitti:

        Kylläpä sinä seuraat tarkasti Maaningan tekemisiä. Taitaa sinua kaduttaa se mitä hänelle tehtiin Heinolassa. Toivottavasti hänen kaltoinkohtelijansa saavat joskus kokea itse samaa.

        Synnin palkka on kuolema. Ahonen maksoi jo omat velkansa....


      • Suattaapi olla vai .
        Valtuusto päättää kirjoitti:

        Ei siinä kenenkään katumiset auta. Rinnevaaralla ei ollu nääs lupaa valita kansliapäällikköä, vaikka siihen olis ollu ite herran enkeli tarjolla. Valtuusto valitsee. Ei pitäis olla epäselvää.

        Suatat olla oikeessa tai suatat olla viärässä,
        Annetaan hallinto-oikeuden tai korkeimman ratkaasta, oliko oikeus vai ei? Ainaskii Heinolan hallintosäännön mukaan ois saanunna kjoht valita määräaikaseet työtekijänsä.
        Sitten ollaan kaikki viisampii, ku tulee oikeuden päätökset ja toisaalta mennyt on mennyttä, mitä sitä suremahan


      • Satatuhatta
        Ahkerasti hakee kirjoitti:

        Maaninka on hakenut Kiteelle, Suonenjoelle, Ylöjärvelle.....etc. Vielä ei ole tärpännyt. Eiköhän hae meillekin hallinto- ja kehitysjohtajan paikkaa.

        Tonni vetoa ettei hae!


      • H suusta kuultu
        hakijat kirjoitti:

        ihmettelen samaa. tai miksi Maaninka ei hakenut, hänhän ihan väkisin halusi ainakin vielä talvella Heinolan palkkalistoille.

        Höpö höpö, hänethän pyydettiin Heinolaan töihin, mutta hildenmafia miniöineen ja mäkilöineen halusi pois. Kato ei hildenmafia halua Kaupunkiin rehellisiä ja osaavia kavereita töihin.


      • Miten se meni turunen?
        H suusta kuultu kirjoitti:

        Höpö höpö, hänethän pyydettiin Heinolaan töihin, mutta hildenmafia miniöineen ja mäkilöineen halusi pois. Kato ei hildenmafia halua Kaupunkiin rehellisiä ja osaavia kavereita töihin.

        Ai kuka pyysi?


      • 7654
        Miten se meni turunen? kirjoitti:

        Ai kuka pyysi?

        Minä en ole turunen mutta vastaan kuitenkin. Rinnevaara pyysi, koska Heinolan täytyi antaa lausunto kuntarakennelaista valtiolle. Aikaa oli enää viikko jäljellä. Kansliapäälikkö eikä myöskään apulaissellainen halunneet tai osanneet sitä tehdä.
        Heillä olisi ollut aikaa tehdä lausunto useampi viikko. Mutta eivät tehneet. Muistatko miten valtuustossa kehuttiin ja kiiteltiin Maaningan tekemää lausuntoa ja juuri nämä samat ihmiset olivat antanee hieman aikaisemmin samana päivänä potkut lausunnon laatijalle. Typerää toimintaa kaupungilta.

        Toivon että tässä kaupunginjohtajan valinnassa käytetään kaikki mahdolliset varmistukset oikeudellisuuksista, jotta mitään typeriä mokia tule eikä Rinnevaara episodi toistu. Jokainen valtuuston jäsen varmistakoon mitä suustaan ulos päästää jottei tule kolleegoille väärinkäsityksiä. Toivon myös että tekniikka toimii äänestys tilanteessa sekä vielä että jokainen joka vähänkin liittyy millään tavalla hakeneisiin tai muuten vaan suostumiksensa antaneisiin henkilöihin jääväisivät itsensä.
        Voisihan Heinolassakin mennä jokin asia ilman valituksia. Vai mitä???


      • Kuntaliitokset
        Ahkerasti hakee kirjoitti:

        Maaninka on hakenut Kiteelle, Suonenjoelle, Ylöjärvelle.....etc. Vielä ei ole tärpännyt. Eiköhän hae meillekin hallinto- ja kehitysjohtajan paikkaa.

        Aika moni heinolalainen adressivirkamies joutuu vielä työttömäksi tai työn hakuun, kun Heinola Lahteen liitetään. Verokertymä ei pian riitä henkilöstökuluihin, kun kulut yhä nousevat ja työssäkäyvä väki vähenee, viranhaltijoita lukuunottamatta.

        Lahteen töihin ovat hakeneet niin Malin, Hepo-oja ja monet muut - Korttila taisi hakea Raumalle. Taitaa olla adressivirkamiehillä aika kova kynnys saada työtä muualta kuntaliitoksen jälkeen. Työssäkäynti Heinolassa, jossa virkamiesmafia erotti kaupunginjohtajan (viides kaupunginjohtaja oli Rinnevaara, kaltoin kohdeltuna), ei liene kovin hyvä meriitti. Eipä päässyt Kankaanpää Kouvolaankin, vaikka oli jo valittu, kun kaupunginjohtajan erottamispuuhastelut tulivat Kouvolassa esiin.


      • Sillä lailla
        Rehellisellä teoilla kirjoitti:

        On Maaninkaa jo tärpänny huhtikuussa, Et seuraa aikaasi, kiteeltä veti hakemuksen pois ennenkuin edes käsittelivät hakemuksia, (po. kaupungissa heinolan ongelmat), ja toisaalta oli jo toiseen virkaan valittu, suonenjoelle valittiin kotkan kaupungin talousjohtaja, Ylöjärvi keskeytti haun ja muutti nimikkeen hallintojohtajaksi, joka on haussa tällä hetkellä. Vaikka h ja s läiset yrittää tosissaan mustamaalata hänen maineensa, niin kaveri mennä porskuttaa.

        Kiitos, Rauno, koosteesta.


      • Näin se oli
        7654 kirjoitti:

        Minä en ole turunen mutta vastaan kuitenkin. Rinnevaara pyysi, koska Heinolan täytyi antaa lausunto kuntarakennelaista valtiolle. Aikaa oli enää viikko jäljellä. Kansliapäälikkö eikä myöskään apulaissellainen halunneet tai osanneet sitä tehdä.
        Heillä olisi ollut aikaa tehdä lausunto useampi viikko. Mutta eivät tehneet. Muistatko miten valtuustossa kehuttiin ja kiiteltiin Maaningan tekemää lausuntoa ja juuri nämä samat ihmiset olivat antanee hieman aikaisemmin samana päivänä potkut lausunnon laatijalle. Typerää toimintaa kaupungilta.

        Toivon että tässä kaupunginjohtajan valinnassa käytetään kaikki mahdolliset varmistukset oikeudellisuuksista, jotta mitään typeriä mokia tule eikä Rinnevaara episodi toistu. Jokainen valtuuston jäsen varmistakoon mitä suustaan ulos päästää jottei tule kolleegoille väärinkäsityksiä. Toivon myös että tekniikka toimii äänestys tilanteessa sekä vielä että jokainen joka vähänkin liittyy millään tavalla hakeneisiin tai muuten vaan suostumiksensa antaneisiin henkilöihin jääväisivät itsensä.
        Voisihan Heinolassakin mennä jokin asia ilman valituksia. Vai mitä???

        Rinnevaara ylitti valtuutensa, ei ollut valtuuksia kutsua/palkata töihin. Kansliapäällikön valitsee valtuusto. Tarkoitus ei pyhitä keinoja.


      • Vasten tahtoaan
        Näin se oli kirjoitti:

        Rinnevaara ylitti valtuutensa, ei ollut valtuuksia kutsua/palkata töihin. Kansliapäällikön valitsee valtuusto. Tarkoitus ei pyhitä keinoja.

        Kuka on valinnut Malinin va. kansliapäälliköksi ja hallinto- ja kehitysjohtaksi? Vai määrättiinkö? Malin valittiin Heinolaan henkilöstöjohtajaksi, jota virkaa on ilmoittanut hoitavansa mieluusti. Malin ilmoitti kirjeessään kaupunginhallitukselle hoitavansa VASTEN TAHTOISESTI muita virkoja.

        Miten Heinolassa henkilöstöjohtaja onkin joutunut hoitamaan vasten tahtoisesti sekä kansliapäällikön että kaupunginjohtajan virkoja? Eikö muita sopivia Hildenin klaanille ole löytynyt? Hoitaako Hepo-oja määrättynä, vasten tahtoisesti vai omasta halustaan va. kaupunginjohtajan virkaa, kun se on jokun TEHTÄVÄ.

        Heinolassa pätevä va. kaupunginjohtaja Tita Rinnevaara erotettiin epäluottamuksesta, kun 51 viranhaltijalla oli huoli kaupungin tulevaisuudesta pätevän johtajan johtaessa. Heinolassa luokan opettaja on määrätty kaupunginjohtajan virkaan ja väliaikaisen kaupunginjohtajan viransijaisena on toiminut vastentahtoisesti henkilöstöjohtaja, joka haluaisi vain johtaa henkilöstöä?

        Kahden huolestuneen tulosauejohtajan (Korttila, Kankaanpää) sekä sijaisjohtaja Hepo-ojan toimia tutki poliisi kunnianlouksesta kaupunginjohta Rinnevaaraa kohtaan. Nyt odotellaan Aluehallintoviraston lausuntoa asiasta, ennenkuin syyttäjä päättää jatkosta.

        Minkähän vuoksi henkilöstöjohtaja (myöhemmin vastentahtoinen va kaupunginjohtaja ja va kansliapäällikkö) Malin ei pyytänyt Aluehallintoviraston työsuojelun ammattilaisia Heinolaan tutkimaan kiusaamisilmoituksia (Teija Lepinsalo ja Terhi Kankaanpää), jotka tekivät kiusaamisilmoituksen Komosen viimeisenä työpäivänä) ja 51 adressivirkamiehen syvää huolta kaupunginjohtajan työtavoista ja Heinolan tulevaisuudesta?


      • Mäkilän meriitti?
        Vasten tahtoaan kirjoitti:

        Kuka on valinnut Malinin va. kansliapäälliköksi ja hallinto- ja kehitysjohtaksi? Vai määrättiinkö? Malin valittiin Heinolaan henkilöstöjohtajaksi, jota virkaa on ilmoittanut hoitavansa mieluusti. Malin ilmoitti kirjeessään kaupunginhallitukselle hoitavansa VASTEN TAHTOISESTI muita virkoja.

        Miten Heinolassa henkilöstöjohtaja onkin joutunut hoitamaan vasten tahtoisesti sekä kansliapäällikön että kaupunginjohtajan virkoja? Eikö muita sopivia Hildenin klaanille ole löytynyt? Hoitaako Hepo-oja määrättynä, vasten tahtoisesti vai omasta halustaan va. kaupunginjohtajan virkaa, kun se on jokun TEHTÄVÄ.

        Heinolassa pätevä va. kaupunginjohtaja Tita Rinnevaara erotettiin epäluottamuksesta, kun 51 viranhaltijalla oli huoli kaupungin tulevaisuudesta pätevän johtajan johtaessa. Heinolassa luokan opettaja on määrätty kaupunginjohtajan virkaan ja väliaikaisen kaupunginjohtajan viransijaisena on toiminut vastentahtoisesti henkilöstöjohtaja, joka haluaisi vain johtaa henkilöstöä?

        Kahden huolestuneen tulosauejohtajan (Korttila, Kankaanpää) sekä sijaisjohtaja Hepo-ojan toimia tutki poliisi kunnianlouksesta kaupunginjohta Rinnevaaraa kohtaan. Nyt odotellaan Aluehallintoviraston lausuntoa asiasta, ennenkuin syyttäjä päättää jatkosta.

        Minkähän vuoksi henkilöstöjohtaja (myöhemmin vastentahtoinen va kaupunginjohtaja ja va kansliapäällikkö) Malin ei pyytänyt Aluehallintoviraston työsuojelun ammattilaisia Heinolaan tutkimaan kiusaamisilmoituksia (Teija Lepinsalo ja Terhi Kankaanpää), jotka tekivät kiusaamisilmoituksen Komosen viimeisenä työpäivänä) ja 51 adressivirkamiehen syvää huolta kaupunginjohtajan työtavoista ja Heinolan tulevaisuudesta?

        Hyvin, hyvin vastentahtoisesti haluaisimme minä ja ystäväni kaupunginjohtajaksi johtajan paikalle. Mutta kun kyvyt eivät riitä lähes kymppitontun palkkaan, olemme rehellisiä itsellemme ja toisille. Yhteiskuntavastuutakin riittää meillä, niin ettei lähdetä tuhlaamaan toisten aikaa ja varsinkin rahaa turhiin hakuprosesseihin. Siksi on hyvin tärkeää että me täällä Niemen "roskasivustolla" pengotaan kaikkien poliitikkojen ja viranhaltijoiden motivaatiot ja varsinkin referenssit. Sen verran sylettää yhteisten verorahojen holtiton käyttö.


    • ennakointi

      Olisiko meidän kaupunkilaisten syytä aloittaa adressiin nimien keruu Hildenin kaupunginjohtajan valintaa vastaan? Näihän hän teki, ennenkuin Rinnevaara ehti astua virkaansa.

      • stop nyt

        Ok ! ymmärrän et tuntee voi kuumeta, mutta lasketaan kymmeneen ennen kuin hikeennytään.
        Jätetään nyt adressit ja keräämiset, ainut mitään voitais kerätä on itsehillintää.

        Luotetaan nyt valintaryhmään että tekevät oikean ratkaisun. Onhan tämä jo positiivinen signaali että hakuaikaa jatkettiin...

        Paukutellaan henkseleitä ja ja silvalletaan sanansäilällä, jos uutta ilmenee, siis jos.
        Jos kuitenkin koet että olet pätevä virkaan/virkoihin ei kait mikään estä laittamasta hakemusta ;)


      • Aikaansaamaton väki

        Miksi ei jo marssita? Täällä vaan haukutaan. Karavaani vaan matkaa ja Audit ajaa ohi.


      • Velka- ja verotaakka
        stop nyt kirjoitti:

        Ok ! ymmärrän et tuntee voi kuumeta, mutta lasketaan kymmeneen ennen kuin hikeennytään.
        Jätetään nyt adressit ja keräämiset, ainut mitään voitais kerätä on itsehillintää.

        Luotetaan nyt valintaryhmään että tekevät oikean ratkaisun. Onhan tämä jo positiivinen signaali että hakuaikaa jatkettiin...

        Paukutellaan henkseleitä ja ja silvalletaan sanansäilällä, jos uutta ilmenee, siis jos.
        Jos kuitenkin koet että olet pätevä virkaan/virkoihin ei kait mikään estä laittamasta hakemusta ;)

        Hakuaikaa jatkettiin, jotta Hilden voi suostutella jonkun mieleisensä hakemaan. Tytärtään ei saa kohdella Heinolassa huonosti. Tyttären pitää saada johtaa kulttuuritointa ja kesäteatteria sekä Heinolan info-toimintaa ilman koulutusta ja ilman kokemusta. Toivottavasti haastattelijat tietävät, mikä Heinolassa on tärkeintä, jotta oikea johtaja löytyy, eli nepotismi voi jatkua kuten ennenkin. Maanalainen parkkiluolasto rakennetaan, Hopeasilta rakennetaan 12 miljoonalla eurolla, jotta saadaan 60 vanhuspaikkaa lisää ja WPK-talon pihaan rakennetaan tyttärelle miljoonan uudisrakennus, kun kesäteatterin lipunmyynnin tulee sijaita kesäteatterin vieressä.


    • Täyttö ei riittävä

      Hilden esittää Hildenille, eli kaupunginjohtajan valintaryhmän johtaja Raili Hilden esittää kaupunginhallitukselle, jonka puheenjohtaja on Raili Hilden...

      Hilden toteaa Itä-Hämeessä 2.9.
      - Joukossa on hyviä hakijoita, mutta haluamme katsoa kortit loppuun asti ja jatkaa hakuaikaa, jotta heitä saataisiin mahdollisesti vielä laajempi valikoima, toteaa Hildén.
      Jos kaupunginhallitus hyväksyy hakuajan jatkamisen tai uuden haun - asian muodollinen puoli vaatii vielä tarkistusta - voidaan uusien hakijoiden joukosta poimia lisää haastateltavia, mikäli tarjonta antaa aihetta.
      Työryhmä esittää kaupunginhallitukselle, että viran täytössä otettaisiin huomioon myös suostumuksensa tehtävään antavat johtajaehdokkaat. Kuntalaki antaa tähän mahdollisuuden, mutta hallitus ei ole tehnyt asiasta vielä päätöstä.


      "jotta saataisiin mahdollisesti vielä laajempi valikoima"
      "voidaan uusien hakijoiden joukosta poimia lisää haastateltavia"
      "mikäli tarjonta antaa aihetta"
      "asian muodollinen puoli vaatii vielä tarkistusta"

      (Eli kuntaliiton lakimiehet kertovat, miten menetellä jatkoajan suhteen, kun päteviäkin hakijoita oli... ja voidaanko suostutella niitä, jotka eivät määräaikaan mennessä hakeneet. Vai kysytäänkö Butzowin Salla Pyymäeltä? )

      Työryhmä (Hildenin johtama) suosittaa kaupunginhallitukselle (Hilden puheenjohtajana) että "viran täytössä otettaisiin huomioon myös suostumuksensa tehtävään antavat johtajaehdokkaat". Kuka soittaa ja suostuttelee niitä, jotka eivät määräaikaan mennessä hakeneet tai antaneet suostumustaan???

      Kaupunginjohtajien tarjonta eli "täyttö" ei ole "product placement" huomioituna Hildenille ja työryhmällensä riittävä, joten "suostumuksensa tehtävään antavia suostutellaan". JEP JEP.

      Pitäisikö valintaryhmä vaihtaa? Hakijat vaihtaa?
      Onko kaupunginhallitus nyt luotettava vai epäluotettava, jotta Hildenille sopiva johtaja löytyy?

      • tumppu66

        Voi jos kaiken tuon skeptisen, kyynisen, pilkallisen, ivallisen, negatiivisen ja muuten vain veemäisen sanailun ja energian voisi kääntää positiiviseksi!
        Kyllä moni asia olisi aivan toisin jos Heinolan mollajat kääntäisivät kelkkansa kehittämistä kohti.
        Valitettavasti googlekääntäjässä ei ole negtiivisesta positiiviseksi- ominaisuutta mutta kokeilen yhtä kappaletta ihan itse:
        "Kaupunginjohtajien tarjonta eli "täyttö" ei ole "product placement" huomioituna Hildenille ja työryhmällensä riittävä, joten "suostumuksensa tehtävään antavia suostutellaan". JEP JEP. " -> käännettynä:
        "Kaupunginhallituksen puheenjohtajalla sekä valintatyöryhmällä on vielä uusia ajatuksia kaupunginjohtajan viran täyttämiseksi. Koska hoppua ei ole, on hyvä vielä katsoakin lisää vaihtoehtoja"

        Minä kysyn Sinulta edellisen viestin kirjoittaja, mitkä ovat tarkoitusperäsi? Mitä haluat saavuttaa kitkerillä kirjoituksillasi?


      • aurinko paistaa
        tumppu66 kirjoitti:

        Voi jos kaiken tuon skeptisen, kyynisen, pilkallisen, ivallisen, negatiivisen ja muuten vain veemäisen sanailun ja energian voisi kääntää positiiviseksi!
        Kyllä moni asia olisi aivan toisin jos Heinolan mollajat kääntäisivät kelkkansa kehittämistä kohti.
        Valitettavasti googlekääntäjässä ei ole negtiivisesta positiiviseksi- ominaisuutta mutta kokeilen yhtä kappaletta ihan itse:
        "Kaupunginjohtajien tarjonta eli "täyttö" ei ole "product placement" huomioituna Hildenille ja työryhmällensä riittävä, joten "suostumuksensa tehtävään antavia suostutellaan". JEP JEP. " -> käännettynä:
        "Kaupunginhallituksen puheenjohtajalla sekä valintatyöryhmällä on vielä uusia ajatuksia kaupunginjohtajan viran täyttämiseksi. Koska hoppua ei ole, on hyvä vielä katsoakin lisää vaihtoehtoja"

        Minä kysyn Sinulta edellisen viestin kirjoittaja, mitkä ovat tarkoitusperäsi? Mitä haluat saavuttaa kitkerillä kirjoituksillasi?

        en ole ed.viestien kirjoittaja, mutta tuli vaan tarve vastaamaan: ehkä me ei haluta enään linssiin viilamiista, eikä plagioituja raportteja, eikä verorahoilla kuitattuja kekkereitä, ei, ei tätä enään.

        tumppu66, olen kanssasi samaa mieltä, että tämän eripuran voiman voisi kääntää positiiviseksi. Ehkä meidän päättäjien, minä en ole, olis hyvä aloittaa positiivisuuden luominen.
        Siitäkin olen samaa mieltä kanssasi, että lk. hakuprosessissa otetiin aikalisä, se on hyvä uutinen, toivon ainakin niin.


      • Miksi aikalisä
        aurinko paistaa kirjoitti:

        en ole ed.viestien kirjoittaja, mutta tuli vaan tarve vastaamaan: ehkä me ei haluta enään linssiin viilamiista, eikä plagioituja raportteja, eikä verorahoilla kuitattuja kekkereitä, ei, ei tätä enään.

        tumppu66, olen kanssasi samaa mieltä, että tämän eripuran voiman voisi kääntää positiiviseksi. Ehkä meidän päättäjien, minä en ole, olis hyvä aloittaa positiivisuuden luominen.
        Siitäkin olen samaa mieltä kanssasi, että lk. hakuprosessissa otetiin aikalisä, se on hyvä uutinen, toivon ainakin niin.

        Jos kaupunginjohtajan hakuprosessissa otetaan aikalisä sen vuoksi, että Hilden ehtii suostutella mieleisiään "kilttejä poikia ja tyttöjä" hakemaan, kun eivät määräaikaan mennessä hakeneet, niin aikalisä on turha.


    • What goes around..

      Aika sekaisin te Rinnevaaralaiset näemmä olette edelleen.. Otan osaa. Josko lääkitys auttaisi? Eipä käy kateeksi, kun joudutte elämään tuollaisen harhaisen raivon vallassa aamusta iltaan... Toivonkin teille pitkää ja piinallista loppuelämää.

      • RH, äiti aurinkoinen

        Never mind "What goes around", sitä saa mitä tilaa ja niin makaat kuin petaat. Sinulle siis pitkää elämää "Hildenin hellässä huomassa".


      • Carpe diem

        Kiitos vaan toivotuksesta, ehkä joskus pitäisi ajatella mitä toivottelee.
        Taistelen kyllä positiivisuudella vastaan, että minun loppuaikani ei kääntyisi piinaksi.
        Meissä vain on niitä joille loppuaika on kerrottu... kuten minulle.

        Jos meillä Rinnevaaran tukijoilla on pasmat sekaisin,- uskon kun niin kirjoitetaan.-
        Väitän kuitenkin, että montaa agressiivisuuden sisältämää viestiä ei ole lähetenyt.

        Toivoin silloin kun johtaja Rinnevaara aloitti, että Heinolassa alkaisi uusi aika ja jäisi pois nämä riitelyt ja valitukset, mutta en kai ole ainut joka sanoo että hurjemmaksi on mennyt.
        Sitäkö ei huomata mitä Rinnevaara ehti saada aikaiseksi täällä johtajana olonsa aikana. Sitäkäänkö eikö muisteta mitä Maaninka ehti niiden muutaman päivän aikana tekemään. (mm. raportti jota valtuustossa kiiteltii)

        Toivotaan viisautta ja rehellistä päätöstä kaupunginjohtajan valintaryhmälle,
        uskon että he löytävät sen jokainen itsestään.


    • Valhetta vastaan

      Kiitos. Nyt ymmärrän, miten heinolalaiset ovat hildeniläisiä äänestäneet ja miksi valtuutetut toimivat hildenin tahdon tavoin. Äänestäjille ja päättäjille kerrotaan asioista positiivisesti ja jos ne ovat negatiivisia, niin ne käännetään "ihan itse" ->

      Käännähän "tumppu66" käännöksesi totuudellisesti Hildeniä analysoiden, niin se on -> käännettynä:
      "Kaupunginhallituksen puheenjohtajalla, merkonomi Raili Hildenillä sekä valintaryhmän puheenjohtajalla, merkonomi Raili Hildenillä on vielä halua katsoa kortit loppuun asti, eli ottaa vielä huomioon suostumuksensa antavat johtajaehdokkaat. Koska hoppua ei ole, kun Hepo-oja osaa valmistella talousarvion Viru-hotellissa, on hyvä vielä suostutella lisää vaihtoehtoja eli kilttejä tyttöjä ja poikia hakemaan Heinolaan".

      Joten nyt käänetty on kansankielelle, totuudenmukaiselle kun googlessa ei ole ominaisuutta kääntää tietämättömille tarkoitettuja "höpöhöpöjä" (joiden tarkoitushakuisuus tiedetään) ymmärrettäviksi. Mitkä ne ovat "valintatyöryhmän"
      (Raili Hilden, Timo Ihamäki, Kaija Järvinen, Eero Aven, Timo Virtanen, Kirsi Timonen ja Sinikka Malin) vielä uudet ajatukset? Ne uudet ajatukset, joiden vuoksi valintaryhmä esittää jatkoaikaa?

      Mitä luulet "tumppu66", miksi Heinolan asukkaiden tulisi ymmärtää erilaista viestintää, oppia erottamaan valhe totuudesta eli vaalivalheet käytännön toteutuksesta. Miksi pitäisi oppia lukemaan "rivien välistä" tekstiä analysoiden ja totuutta hakien.
      Tiedon salaaminen, pelottelu, aliarvioiminen, mollaaminen, vähättely jne, ovat vallankäytön muotoja, joilla itsekeskestä valtaansa ahneet päättäjät pönkittävät.
      Suuri bluffi oli adressivirkamiesten "huoli kaupungin tulevaisuudesta" Rinnevaaran toimiessa pätevästi kaupunginjohtajana, kun mitään kiirettä kaupunginjohtajan saamisella ei ole kun opettaja Hepo-oja toimii kaupunginjohtajana.

      "Vaikka Rinnevaara poistuisi, Heinolan ongelmat eivät poistu", totesi heinolalainen politiikko Rinnevaaran ajojahdin ollessa kuumimmillaan. Hän oli oikeassa. Nyt ne ongelmat ovat, kun uutta kaupunginjohtajaa haetaan eikä päteviä hakijoita ole riittävästi. Rinnevaaran hakiessa, päteviä hakijoita oli useitakin ja pätevin eli Rinnevaara valittiin, myös Kouvolan hallinto-oikeuden mukaan.

    • Vallaton johtajaksi

      Mitä kiltimpi tyttö tai poika kaupunginjohtajaksi valitaan, sitä suurempi valta on tulosaluejohtajilla ja uuden hallinnon mukaisilla "pikku pomoilla", hildeniläisillä. Johtosääntöä valmistellaan kiireesti siten, että talousvaltaa ja nimitysvaltaa kasvatetaan pikkupomoille ja tulosalujohtajille, jos vaikka uusi kaupunginjohtaja sattuisi ryhtyä hoitamaan virkaansa eli johtamaan kaupunkia kuntalain mukaisesti.

    • saakaswili

      Alkaa juoni paljastua.......Mr Mäkilä pääsi jatkoon................

      • jussi juonio

        mikä juoni???? mielikuvituksesi kierouden se korkeintaan paljastaa.


      • ????????????
        jussi juonio kirjoitti:

        mikä juoni???? mielikuvituksesi kierouden se korkeintaan paljastaa.

        Tottahan Mäkilälle tarvitaan palkkio paikka. Katellaan.. katellaan.....
        Miten on Mäkilän pätevyys kaupunginjohtajaksi. Koulutus ja kokemus????


    • saakaswili

      Hoida sinä "jussi juonio" vaan sitä "kulttuuria"....

    • entinen vaaltuutettu

      Kirjoittajalle, joka kertoi , että Mäkilä jotain kopio kaupunginjohtajan huoneessa ei suinkaan ollut Mäkilä vaan Rinnevaaran masinoima henkilö, joka kopioi Rinnevaaran valituksia eri oikusasteisiin. Ottaisit asioista selvää ennen kuin puhut asioista niin varmasti.

      Toivon, että entisisä kaupungin työntekijöistä ei ainakaan Pälkäneen nykyistä kunnanjohtajaa tänne valita kaupungin johtajaksi, olisi varmaan sama juttu kuin Rinnevaaran valinta

      • Olitko kopioimassa?

        Mistä sinä entinen valtuutettu niin tarkasti tiedät mitä kaupunginjohtajan huoneessa tapahtui? Olit varmaan itse siellä, kun niin tarkasti olet perillä asioista. Selityksesi vaikuttaa epäuskottavalta.


    • Kyllä näen on

      Ottakkeppas se Savonmies kaapunnin ruoriin, niin suatte karrannii jouhevanmiehen. Muuttuva vielä Hämäläisettii jouheviks jouhikkaiks

      • Kara ja kaks melliä

        Vuan mitenkä se nuin viärin sojahti. Antakee anteeks. Pit kirjottoo, että kerrannii. Vuan mitäpä näestä ,sanos Mankin MIkko


      • mukavaa luettavaa
        Kara ja kaks melliä kirjoitti:

        Vuan mitenkä se nuin viärin sojahti. Antakee anteeks. Pit kirjottoo, että kerrannii. Vuan mitäpä näestä ,sanos Mankin MIkko

        Hih, hih, sinä: Kara ... voisit kirjoittaa tänne useamminkin.
        En ehkä ihan ymmärrä tota "vääntöä", mutta hymyilemään ne kuitenkin saa, kiitos.


    • Puutaheinöö

      Eikö se kuulu olla juoheva, eikä jouheva?
      Hevosella on jouhet...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      63
      2061
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      178
      1668
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      17
      1272
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1198
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      155
      1151
    6. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      48
      879
    7. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      40
      862
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      58
      720
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      54
      692
    10. Oletko joskus pieni ja haavoittuva

      vai oletko aina vahva, miltä aina vaikutat? Nainen, oletko koskaan väsynyt ja haavoilla? Yritätkö silti pitää julkisivua
      Ikävä
      51
      658
    Aihe