Mikä pankki laskee vuokratuotot tuloiksi?

13plus18

Meillä on pieni ongelma Nordean kanssa. Eivät laske sijoitusasunnon tuottoja mihinkään lainalaskelmiin tuloiksi mukaan, että siis saisi enemmän lainaa. Tämähän vaikeuttaa sijoitusasuntojen hankintaa suunnattomasti.

Olisiko jollakulla vinkkiä pankista, jossa asuntosijoittajaa kohdellaan suopeammin, vai oliko tässä pärstäkertoimesta vain kyse?

15

276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vai_että_köyhälle_rahaa

      Et sinä ole mikään asuntosijoittaja, jos sinulla ei ole rahaa. Itse ostan vain silloin asuntoja sijoitukseen, kun tilille on kertynyt koko summa ylimääräistä, tämä on sijoittamista.

    • egf

      Oli joko pärstäkerroin-kysymys, tai puhuit väärän henkilön kanssa. Tai sitten olet ostamassa asuntoa alueella, jossa vuokralaisen saaminen ei ole mitenkään taattua.

      Tosin, jos olet ensimmäistä asuntoa ostamassa, käytäntö voi hyvinkin olla tuo. Ja varsinkin, jos osaamisesi on muutenkin sillä tasolla, että et erota kiinteistöä ja osaketta toisistaan.

    • ohoho

      Kokeile Säästöpankkia. Nordea ei antanut minulle lainaa toiseen sijoitusasuntoon, kun ei ollut 20% omia säästöjä. Säästöpankilta olisin saanut tarvittavan summan, mutta olisi pitänyt siirtää sinne tilin ja 2 muuta asuntolainaa tämä kolmas laina. Sen lisäksi oli huonommat lainaehdot kuin Nordeassa.

    • nallenpankki

      Ilmeisesti kyse ekasta sijoitusasunnosta? Ekaan asuntoon eivät minullekkaan laskeneet vuokria tuloiksi, mutta siitä eteenpäin ovat ottaneet asuntojen kassavirran huomioon tulona.

    • silläviisiin

      Asiaan perehtymättömänä mu-tu -tuntuma olisi, että asunnon vuokraustulo voi olla aika epävarma. Voihan olla ettet saa vuokralaista tai mahdollinen vuokralainen ei maksa vuokraansa. Siinä voi olla pissi sukassa jos olet vuoden ilman vuokraa ja siitä yhtiövastikkeet kertyy sinulle maksettavaksi sekä myöhemmin korjauskulut.

    • pankkiiriankka

      Yhden asunnon omistajalla on tuo vuokransaannin riski. Jos sinulla on useampi vuokra-asunto niin riski pienenee juomattavasti.

    • Konservativ

      Joopa joo. Huono vuokralainen lentää ulos heti, kun irtisanomisaika antaa periksi. Jos asunto
      on kohtalainen kunnoltaan ja sijainniltaan, ei mistään pienenevästä pikkukylästä, niin kyllä siihen kohtalaisella vuokrahinnalla aina asuja löytyy. Pessimistisesti ajatellen katkeaa vuokratuotto korkeintaan kuukaudeksi tai pariksi vuodessa. Naurettavaa toimintaa pankilta...

    • kassavirtaa

      Tarina ei kerro, että puhutko nyt vuokratuotoista vai positiivisesta kassavirrasta. Käytännössä tuotot eivät olekkaan kokonaisuudessaan tuloja. Ainoastaan se osa, joka jää kaikkien kulujen(myös verojen) jälkeen tilillesi. Oma kokemukseni on, että kun sijoitus on oikeasti hyvä, niin pankkia ei kiinnosta laisinkaan tuloni. Avain onkin se positiivinen kassavirta. Jos sitä ei ole, niin koko sijoitus kääntyy yhtäkkiä kuluksi ja se kannattaa jättää kokonaan tekemättä.

      Tässä hieman lukemista aiheesta.
      http://saastamallarikkaaksi.blogspot.fi/2015/03/4-askelta-miljonaariksi.html

    • 13plus18

      Onko tuoretta tietoa siitä, mihin pankkiin aloittelevan asuntosijoittajan kannattaa suunnata?

      • santtu-1975

        Itselläni on asuntosijoittamisen (kolme sijoitusasuntoa) lainakuviot sujuneet aina erittäin hyvin Nordean kanssa. Aloittajasta poiketen, on arvioitu vuokratuotto aina laskettu tuloksi kun laskelmia lainan maksukyvystäni on pankissa tehty.
        Mutta eri ihmisten jutuista päätellen tuo vuokratuoton laskeminen tai laskemattomuus on ihan konttori taikka jopa henkilökohtainen asia (hyvät, todelliset vuokratuottolaskelmat kannattaa aina tehdä ennen lainaneuvotteluita).


    • sadfaldsfj

      siirsin omat pankkiasiani Ålandsbankeniin juuri tästä syystä. Siellä ollaan varsin sijoittajaystävällisiä

    • kahdenkämpänasukas

      Mulle OP laski vuokratulot ilman muuta tuloiksi, vaikken ollut vielä laittamassa kämppää vuokralle. Tosin velkaa tarvitsin vain n 25% kämpän arvosta.

    • TyytyväinenOsuuspankkiin

      Kannatan itse ehdottomasti OP:ta. Nordea muut pankit eivät myöntäneet lainaa 100 000€ sijoitusasuntoon, koska ei ollut vakityötä, vaikka vakuudet tosiaan olivat täysin riittävät, eli ogelmatilanteessa pankki olisi saanut omansa pois. Riski oli siis lähinnä minulla siinä, että onko tuloja jatkossakin. OP kuitenkin myönsi noin 90 000€ lainan ja ongelmia maksukyvyn kanssa ei ole ollut. OP vieläpä myönsi lisää sijoitusasuntolainaa, kun onnistuin keräämään lisää vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta samaisilla tuloilla ja vuokralaisia on riittänyt. En usko että tulevaisuudessa kysynkään muilta pankeilta, koska en halua eroon OP:stä, siellä olen saanut parasta palvelua.

    • Suomi 100 vuotta, kaveri-kapitalismia ja samojen henkilöiden omistajuutta.
      Mitään yhteisiä arvoja tai tapoja ei tosipaikantullen ollut tässäkään lama-ajassa.
      2009-2016.
      Sipilä siivutti kansan kahtia, armoa ei jaettu vaan karensseja sekä tyhjiä lupauksia.
      Byebye isänmaallisuus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1812
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1459
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1245
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1150
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      261
      935
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      922
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      877
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      805
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe