toivottavasti ei

ruottalais

Suomen armeijaa käymätön puolustusministeri on kauheus historiassa. Toivottavasti ruottalaispuoluetta ei hyväksytä vuosikymmeniin hallituksiin.

23

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gomorron

      On kyllä parhaasta päästä mitä meillä noita puolustusministereitä on ollut, ei hännystele ryssiä, vaan sanoo suoraan, että ei niihin luota. Kyllä puolustusministerin pitää ymmärtää mistä sunnasta Suomen uhka tulee, jos on tullakseen.
      Se on vaan niin, että kovin yksinkertaiset ihmiset ei ymmärrä, koska nukkuneet koulun pakkoruotsin tunnilla.

      • Tätsy

        Aivan samaa mieltä olen kirjoittajan kanssa.


    • harripotteri

      Aivan, ei ministerin hommissa ole mitään apua alikessun natsoista, tai vänrikin napeista. Nykyisin kun Ruotsin kanssa kehitellään yhteistyötä, tuolla ruotsin kielen taidolla on tosiaan käyttöä.
      Hyvin tuo CH on hommansa hoitanut.

    • KönkhänPilikka

      Ei Elisabeth Rehnkään ole käynyt armeijaa ja niin vain samaa postia hoisi. Eli ihan sama kuka siellä on.

    • eiollapuolueeton

      Noh, Elisabetti oli kyllä samasta puolueesta, mutta onneksi aikana, jolloin pärjäsi kun kiherteli telkkariin maireasti, kuinka oli jättekiva kokemus hornetin kyydissä.
      Nyt jos pannaan joku Kepulainen joka kumartelee ryssiä, höpittää jostain kekkosen paasikiven linjajasta, niin ei siitä hyvää seuraa, koska ollaan kuitenkin länsimaa nykyisin.

    • sskkl

      Aloittajaa kauhistuttaa armeijan käymättömyys, se ei kyllä ole mikään kummallisuus, ei tuossa mainittu "Elisabetti" ollut armeijaa käynyt. Lähempi tarkastelu voisi löytää niitä enempikin, vaikka oikeasti tuolla armeijan käymisellä ei puolustusministerin hommissa saavuteta tuumaakaan enempi kompetenssia. Pinkkojen taitteleminen ja äkseeraaminen ei tuo ministeritason osaamista. Ei myöskään ampumataito, tai muukaan mitä varusmiehille opetetaan.
      Kadettikoulusta valmistuu nykyisin ns. sotatieteen maistereita, mahtaisiko sekään antaa enempi särmää puolustusministerin tehtäviin, tuskinpa vain. Maanpuolustuskorkeakoulun tohtorin tutkinto voisi antaa laajemman kuvan puolustusvoimien tarpeista ja tilasta, mutta sen ministerit saavat ministeriön virkamiehiltä. Kaikki hallituksen ministerit ovat tilanteessa, jossa heillä on ministeriöiden virkamieskunta käytössä ja briiffaamassa ministerejä. Ei niistä ministerien hommista muuten mitään tulisikaan, koska ministerin hommat ovat varsinaista pätkätyötä vain.
      Tämä nykyinen puolustusministeri on hoitanut postinsa varsin mallikkaasti, on tuossa surkeassa hallituksessa yksi niistä harvoista, jota ei voi haukkua. Taitaa aloittajalla vain painaa se ministerin puolue enemmän kuin pätevyys.

      • Armyman

        Eli olet sitä mieltä, että ministeri toimii vain kumileimasimena ja virkamiehet tekevät oikeasti työn.
        Olen samaa mieltä kun kyseessä on mainitsemasi ministereiden tasoiset ministeri kuten Rehniä ja Häglund.


    • veteraani

      Suomen ainoa turvallisuustae on, kun pysytään hyvissä väleissä naapureiden kanssa.
      Herra paratkoon, jos Suomen turvallisuus jätetään puolustusministerin linjausten varaan.
      Venäjäsuhteita ei saa jättää pelkästään asevoimilla hoidettavaksi, siinä käy varmasti "ohrasesti." Venäjä katsoo nyt Naton olevan sen päävihollinen. Suomen ei missään nimessä tule hakeutua Venäjän pääviholliseksi.

      • omapuolustuskuntoon

        "Herra paratkoon" ota hieman selvää kuinka hallitus toimii, ennen kuin puhut läpiä päähäsi.

        Taidat ollakin niitä ryssän trolleja, jotka sieltä trollitehtaasta suoltaa valetta ja propagandaa.


      • realipolitiikkaa

        Eikös Suomi pyri olemaan ystävällisissä väleissä naapureiden kanssa ? Nytkin tiivistetään puolustusyhteistyötä Ruotsin kanssa, se on sentään jotain. Itään päin noudatamme EU:n linjaa, koska olemme sen jäsenvaltio. Ystävyyttä itään pidämme yllä niissä puitteissa, eikö niin ?
        Totta Venäjän nykyinen "ystävyys" vaatii meiltä vahvaa panostusta omaa puolustukseen, koska Venäjän uho alkaa olla jo sitä luokkaa, että sen ystäviä jo hirvittää. Ei Venäjän nykypolitiikalla ystävyyttä etsitä. Jos ne touhut tuosta pahenee, niin se paljon pelätty NATO jäsenyys alkaa olla varteen otettava, ainoa järkevä ratkaisu.


    • rauhanrollo

      Venäjä-Ukrainasuhde on erilainen kuin "normaalien" rajanaapureiden. Niillä on paljon sellaisia rakenteita, jotka sitoo heitä yhteen. Siksihän siellä tuli ropleemoita, kun EU ja USA menivät niitä riippuvuuksia sotkemaan.
      Kannattais varmaan teidän natointoilijoiden tutustua toisen mailmansodan aikaiseen sistoriaan, joka mielestäni osoittaa, että ei se ollut venäjä (n-liitto), joka oli ensimmäisenä höökimässä naapurimaiden kimppuun.
      Kuvitelkaa tilanne, että Venäjän ja Naton välille syntyisi aseellinen selkkaus ja Suomi olisi naton jäsen, taistelutanner olisi ensimmäiseksi meidän rakas isänmaamme.
      Teidä alikessujen ja sattumakorppien on turha intoilla. Sodan sattuessa teillekkin käy kehnosti.

      • rahaapuolustusvoimille

        Taitaa tosiaan olla venäjän nettitrolli liikkeellä. Että Neukut oli se rauhaa rakastava osapuoli silloin ? Et ole sattunut Talvisodan historiaa vilkuilemaan ? Vai eikö Pietarin trollitehtaassa ole muuta kuin Venäjän omia versioita historiasta ?
        Että Eu oikein meni USA:n kanssa sotkemaan, heh,heh. Uskotko nyt itsekään tuohon ?
        Ukraina se taisi aktiivinen osapuoli EU.n suuntaan olla. Itsenäisenä valtiona sillä on ihan kaikki oikeudet päättää mihin liittoon haluaa kuulua. Tapaus vain osoittaa Venäjän röyhkeyden ja piittaamattomuuden itsenäisten valtioiden koskemattomuudesta.
        Naura sinäkin jo itsellesi, tulee sullekin parempi mieli siitä.


    • rauhanrollo

      Usko jo "rahaa puolustusvoimille", sotimalla ei venäjälle pärjätä.
      Nato ja Venäjä, jos joutuvat keskenään sotaan, siitä tulee todennäköisesti tasapeli.
      En ole venäjärollo, ajattelen omilla aivoilla.
      Isäni ja hänen neljä veljeään, joista kaksi kaatui, taisteli Hitlerin rinnalla aikanaan suursuomea tavoitellen. Sille tielle en soisi enää Suomen joutuvan.

      • rahaapuolustusvoimille

        Olet aivan selvästi venäjärollo, mielipiteet puhuvat puolestaan.
        Suomi ei yksin Venäjää voita, mutta kun puolustusvoimat on kunnossa ja nykyaikainen, pystyy pitämään yllä sellaista pelotetta, että ryssä pysyy omalla tontillaan.

        Venäjätrolli se on ainoa joka uskoo Venäjän vielä olevan suurvalta, sitä ei muut usko, mutta ryssät itse vielä luulee sitä.
        Ei venäjällä rahkeet riitä Natoa vastaan, persaukinen maa hyvä jos koko järjestelmä ei romahda tuolla menolla.

        Kukaan Suomalainen ei ole sotinut Hitlerin rinnalla, vain joku ryssänrollo puhuu noin.
        Me kävimme sotaa, mutta ideologisesti oltiin kaukana Hitleristä. Sieltä saatiin välineet joten ei voitu olla kovin kranttu liittolaisista. Minun isäni joutui olemaan siinä alusta alkaen Lapin sodan loppuun, hengissä säilyi, vaikka oli Ihantassa tulenjohtajana. Siellä teikäläiset toppasi kuin seinään.


    • ulti-ukko

      Aloittaja on aivan oikeassa, puolustusministeli maalailee kauhukuvia, sodan uhkasta vaikka sellaista ei ole, mutta se on tarkoitettukin kansan natomyönteisyyden kasvattamiseksi, eikä se ole suomen edun mukaista.

      Kokoomus ajaa natoon liittymistä viimeisillä voimillaan, sen natomyönteisyyden takia kokoomus on menettänyt kannatustaan.
      Suomen pitää pysyä puolueettomana, heittää natokumppanuus romukoppaan niin suomen turvallisuus vahvistuu.

      • nykypäivää

        Missä maailmassa se ulti-ukko oikein elää, "Suomen pitää pysyä puolueettomana"
        Suomi ei ole ollut puolueeton enää 90-luvun. Suomi on EU-maa ja niin muodoin hyvinkin puolueellinen.
        Joillekin näkyy olevan henkinen mahdottomuus elää nykyaikaa, itsepetos on kovaa, jos ei kyetä myöntämään tosiasioita. Kuuluu kai siihen kommunismin ihannointiin, eikö niin ?


    • natoton

      Miten se EU on puolueellinen, noin sotilaallisesti?
      Minä olen käsittänyt, että EU:n toimintaajatus on nimenomaan olla rauhan ja taloudellisen yhteistyön liittymä.
      "nykypäivää" on tietysti olla Natohärillään.
      On kuitenkin huonoja kokemuksia noista Venäjän vastaisista länsiliitoista, jotka on sinne olleet höökimässä, esim. Napoleon ja Hitler.
      Sovussa eläminen, naapureidn kanssa, on ainoa mahdollisuutemme.

      • nykyaikaa

        Eu ei tosiaan ole mikään puolueeton organisaatio, vaikka ei sotilaallisesti sitä arvioitaisi, suurin osa EU-maista kun kuuluu Natoon.
        Se Suomen puolueettomuus meni jo Kekkoslovakian myötä, vaikka kommunistien on se mahdoton tunnustaa.
        Sovussa toki koitamme elää, mutta antaako itänaapuri siihen mahdollisuutta, se on jo sen asian toinen puoli. Natossakin koittaisimme elää sovussa, mutta on tosi naivia yrittää keppuroida tässä tilanteessa, olemalla muka kuin maailma olisi entisenlainen.
        Se on itänaapuri se osapuoli joka on kansalliskiihkon vallassa, ei mikään Natomaa, tai muukaan länsimaa.
        Tuo Natovastaisuus on juuri sitä venäjätrollien infoa jota suolletaan foorumeille. Tyhmät sitten nielee madon koukkuineen.


      • hiillostus

        Niinpä juuri. Euroopan unioni ( teräs ja hiili) perustettiin puolustamaan rauhaa...


    • niiskuilija

      Stupit ja kumppanit paitsioon hallituksesta. Suomi kyllä pärjää sitoutumattomana, omat puolustusvomiat jne. Ruotsiin ei ole kannattanut luottaa ikinä. Yhteisen historian aikana suomalaiset sotivat, ruotsalaiset mässäilivät. Talvisodassa eivärt ruottalaiset valtiona uskaltaneet apuun, vain vapaaehtoiset. Ruottin kanssa ei kannata puolustusyhtestyötä liiemmin harrastaa. Stubin johdolla Suomi on kurjistunut juppilaksi. Pikkunen ruottalaisministeri hihkuu tosin Suomen puolesta, mutta ottaisivat ruotsalaissäätiöiden rahat puolustuskäyttöön, niin se ehkä kansaa auttaisi. Etuoiketettu ruottalaisporukka ja spin porukat ulos hallituksesta seuraavalla vaalikaudella...

      • näinmeillä

        Yhteisen historian aikana suomalaiset sotivat kyllä ruotsalaisten apuna, mutta ei ruotsalaiset mitenkään helpommalla siinä päässeet.
        Mikään valtio ei sekaannu toisen sotaan, mikäli ei ole samassa puolustusliitossa, ei Suomikaan olisi mennyt Ruotsin apuun.
        Eri asia jos ollaan liitossa. Ruotsin kanssa puolustusyhteistyö ei ratkaise meidän puolustusta, mutta ei se siihen ole tarkoitettukaan. Ehkä saadaan vähän halvemmalla kalliita asejärjestelmiä. Se kun tuon uskottavan puolustuksen ylläpito alkaa yksittäiselle maalle olla kohta liian kallista puuhaa. Natoon ei vielä haluta liittyä, joten sitä liittymistä voidaan lykätä jonkin verran näillä yhteishankkeilla.
        Sitoutumattomana ei kukaan enää taida pärjätä, eikä me mitään sitoutumattomia olla, vaan ollaan EU:n jäsenmaa.


    • meillänäin

      Miksi eukko ei tee lumitöitä?
      tasaarvoako
      8.2.2015 14:09
      Hänen mukaansa se on miesten hommaa, kuten roskienkin vienti. Koko ajan toitottaa tasa-arvosta mutta ymmärtääkö hän edes mitä se tarkoittaa. Ettei tuokin olisi vain tekosyy huonolle itsetunnolle tai laiskottelulle. Miten teillä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe