PERSUJEN VALHEELLINEN LOANHEITTOKAMPANJA JULKI!

werwrwrwe

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eituuikävä
      • Tämän_ne_osaa

        Heps Kuk Kuu

        Teukka on opettaja. Asia on todistettu . Teukalla kun on toi viinaongelma ,häntä janottaa väärässä paikassa. No asian päätti korjata työkaveri Juha ,joka vei Teukalle raittiussanoman ja kertoi viinan kiroista. Teukka kuunteli Juhan jutut ja sai Juhan tarkistelemaan kantansa asiasta uudestaan, jonka seurauksena Juha rupesi juomaan ja pani vähän ranttaliksi Espanjassa , yritti tietty salata asian . Juttu kumminkin vuoti julkisuuteen.

        Onhan toi Teukka sentään saannut jotain aikaan kansanedustajakautenaan, nimittäin Juhan juomaan

        Tässäkö

        tulevat persu ministerimme? Hei Kelatkaa nyt vähän !

        http://images.iimg.in/c/5243e418e4eed47ca10000d9-4-500-375-1380181033/funniest-drunken-people-around-the-world-5243e4182abac.img

        Hoh Hoh Hoo repesin

        jo pelkästä ajatuksesta Teukka ja Juha ministereinä.

        Buaaaaaaaaaah Buaaaaaaaaaaah Buaaaaaaaaah

        Ärhis se vasuri

        Minusta televisiossa esitetty elokuva Juoppohullun päiväkirja kuvasi hyvin persuja ja heidän luulojaan . Alku oli jo hyvä jossa poliisit hyökkäsivät täysin ulkopuolisen afrikkalaisen kimpuun ja töissä käyvän mamun mollaaminen joka silti säilytti tyyneytensä , puhumattakaan AA-kerhon sotkeminen jeesusteluun . Ihan persu tyyliä. Kolmikko toi hyvin mieleen teukan ,juhan ja allah-noha puheet ja sekoilut

        Tässä tuleva

        ministerimme tekee kehysriihipaketin hetkessä.

        http://www.riemurasia.net/video/Heinähommissa/73890


    • realismi

      totuuden puhujista ei vaan pidetä suomessa?

    • onnee

      Sipilä loukkaantui bisneskysymyksistä

      Iltalehti selvitti keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän bisneksiä.

      Juha Sipilä piti kysymyksiä jopa loukkaavina, koska niissä udeltiin sisäpiiritiedon käytöstä.

      Mies puhtaalta pöydältä. Vaatimaton miljonääri. Keskustan kultasormi. Hyvä ja kiltti mies.

      Juha Sipilää on kehuttu ja paljon. Sipilän tie keskustan yllätyspuheenjohtajasta kannatuskyselyjen kärkeen on ollut nopea. Siinä vauhdissa ei miehen taustojakaan ole ehditty paljon julkisuudessa aukaista.

      Tiedetään, miten hän omaisuutensa loi ja tiedetään hänen uskonnollinen taustansa, ei paljon muuta.

      Sipilä on ollut monessa mukana: auttamassa lukuisia yrityksiä ja tekemässä hyväntekeväisyyttä. Tässä jutussa kuitenkin valotetaan muitakin puolia.

      Sipilän rikastuminen tapahtui vuonna 1996. Hän myi amerikkalaisille Solitra Oy:n, jonka pääomistaja ja toimitusjohtaja hän oli.

      Sipilä tienasi matkapuhelinverkkoihin suurtaajuussuodattimia valmistaneesta yrityksestä noin 12 miljoonan euron myyntivoitot. Sipilä ryhtyi sijoittamaan rahojaan.

      Arctos Capital

      Arctos Capital oli pääomasijoitusyhtiö, jonka suurin omistaja oli Jouhkien perhe. Huhtikuussa 1998 yhtiön hallitukseen astui Juha Sipilä, jonka yhtiö Fortel Communications Oy oli noussut Arctosin kymmenenneksi suurimmaksi omistajaksi.

      Suurien omistajien joukkoon nousi myös Sipilän serkun, veroprofessori Heikki Niskakankaan Kapitum Oy.

      Vuonna -98 Arctosin kurssi alkoi nousta heinäkuun loppupuolella. Jotkut ostivat reippaasti yhtiötä.

      26. elokuuta Arctos ja Peter Fagernäsin luotsaama Conventum ilmoittivat fuusioituvansa täyden palvelun investointipankiksi. Rahoitustarkastus kiinnostui, miksi jotkut tiesivät ostaa reippaasti Arctosin osakkeita juuri ennen fuusiota.

      Sipilän sukulaismies Niskakankaan osakekaupat tulivat ilmi myöhemmin. Loppukesällä 2002 Niskakangasta kuulusteltiin epäiltynä veropetoksesta. Niskakangas oli veroilmoituksessaan jättänyt ilmoittamatta Arctosin osakkeilla tekemänsä kaupat.

      Niskakangas oli ostanut omiin nimiinsä reippaasti Arctosin osakkeita ennen fuusiota ja myynyt niitä sen selvittyä. Hän oli laittanut peliin 900 000 markkaa ja tienannut lyhyessä ajassa kurssinousun myötä noin 200 000 markkaa.

      Niskakangas on kertonut, että noihin aikoihin hän huolehti myös sekä oman yhtiönsä Kapitum Oy:n että Sipilän Fortel Invest Oy:n arvopaperisalkkujen hoidosta.

      Niskakangas sanoo, että sisäpiiritietoa ei liikkunut hänen ja hallituksen jäsenen Sipilän välillä.

      - En saanut Juha Sipilältä etukäteen tietoa fuusiosta, hän sanoo.

      Samaa sanoo Sipilä.

      - Minä kuulun siihen suomalaiseen enemmistöön, joka ei ole selvillä serkkujensa sijoituksista tai taloudenhoidosta.

      Sipilä ei osaa suoralta kädeltä sanoa, kävikö Niskakangas tuona samana aikana kauppaa Arctosin osakkeilla myös Fortel Investin puolesta. Asia on hänen mukaansa tarkistettavissa kaupankäynnin arkistosta.

      Niskakankaan veropetossyyte kaatui korkeimmassa oikeudessa vuonna 2006. Oikeuden mukaan Niskakangas ei ollut toiminut tahallisesti jättäessään ilmoittamatta osakevoittonsa verottajalle.

      JOT

      JOT Automation tunnetaan Veikko Lesosen ja Jorma Terentjeffin luomuksena. Elektroniikkateollisuuden tuotantoautomaatiota valmistanut firma, joka teki parivaljakosta miljonäärejä.

      Huhtikuussa 2000 Helsingin Sanomat uutisoi, että JOT:n hallituksen jäsenet olivat alkuvuonna 2000 myyneet omistamiaan JOT:n osakkeita 837 miljoonalla markalla. Osakkeita oli myyty pitkin alkuvuotta, mutta kuitenkin ennen JOT:n huhtikuun alussa antamaa tulosvaroitusta. Hallituksessa istunut Juha Sipilä oli myynyt omia JOT-osakkeitaan tammikuun lopussa 6,6 miljoonalla markalla.

      - Kaikessa yhtiön osakkeilla tapahtuvassa kaupankäynnissä noudatettiin yhtiön prosesseja, jolla varmistettiin, että osto- ja myyntihetkillä ei ollut kaupan esteenä olevaa tietoa. Näin myös tehtiin tässä tapauksessa. Pidän kysymystä jopa loukkaavana, koska sisäpiiritiedon käyttö on lain mukaan rikos, Sipilä sanoo.

      Rahoitustarkastus selvitteli, miten JOT Automation oli tammikuussa tiedottanut kehityksestään ja saanut kurssinsa nousuun, kolme kuukautta ennen tulosvaroitusta. Rata antoi yhtiölle nuhteet ja kehotuksen parantaa tiedotustaan ja laskentajärjestelmiensä toimivuutta.

      Seuraavana vuonna JOT ajautui voimakkaiden säästötoimien eteen, tappiota tuli ja konsernista irtisanottiin lähes 200 työntekijää. Huhtikuussa 2002 ilmoitettiin, että oululaiset JOT ja Elektrobit yhdistyvät.

      Elektrobit

      Kun tietoliikennealan suunnittelupalvelua tarjoava Elektrobit löi hynttyyt yhteen JOT Automationin kanssa, toimitusjohtajaksi nousi Juha Sipilä.

      Sipilä jatkoi toimitusjohtajana kolme vuotta. JOT saneerattiin kovalla kädellä ja irtisanomisilla kuntoon, jotta se ei upottaisi koko konsernia.

      Elektrobitin omistajana Sipilä on jatkanut aina näihin päiviin saakka.

      Elokuun 8. päivä 2013 Elektrobit tiedotti, että Sipilän sijoitusyhtiö Fortel Invest Oy on myynyt osakkeita ja sen omistusosuus yhtiöstä on laskenut alle 5 prosenttiin. Samana päivänä yhtiö tiedotti, että se aloit

      • onnee

        aloittaa yt-neuvottelut 150 työntekijän lomauttamiseksi.

        Sipilä pitää jälleen loukkaavana kysymystä, käyttikö hän näissä kaupoissa hyväkseen sisäpiiritietoa.

        - Osakemyynti liittyi aikomukseeni luopua kaikista yrityssidonnaisuuksista Genelecin hallituksen jäsenyyttä lukuun ottamatta, hän sanoo.

        Green Rock

        Sipilä on bisnesenkelinä sijoittanut rahojaan lukuisiin yhtiöihin. Yksi monista on GIN aqua ja Green Rockin nimillä toiminut jätevedenpuhdistamoita valmistanut yritys. Sipilästä tuli sen hallituksen jäsen vuonna -98, taivalta kesti aina vuoden 2011 kesään. Sipilä muistelee, että Fortel Invest Oy:n omistusosuus olisi ollut noin viidesosa yrityksestä.

        Jätevesiasetuksesta, joka määräsi haja-asutusalueellekin jätevesipuhdistamot, tuli viime hallituskaudella kirosana keskustan kenttäväen keskuudessa.

        Kansalaisten kiukku purkautui myös jäteveden puhdistamoiden valmistajia kohtaan. Suusta suuhun levisi tarinoita, miten kalliit pienpuhdistamot eivät toimineet ja miten kaupparatsut puolipakolla myivät puhdistamoita kansaneläkkeen perusosan varassa sinnitteleville leskirouville.

        TM Rakennusmaailma julkaisi loppuvuonna 2011 laajan vertailun pienpuhdistamoista. Testin mukaan useimmilla pienpuhdistamoilla "pääsee hyväksyttävään tulokseen, jos vähänkään viitsii nähdä vaivaa". Sipilän omistaman Green Rockin pienpuhdistamot arvioitiin testissä puhdistamoiden kärkeen, vaikkakin niitä moitittiin typenpoiston ongelmista ja tukkeutumismahdollisuudesta.

        Miten te suhtauduitte tähän kansalaisten kiukkuun, koska olitte samaan aikaan mukana yrityksessä, joka myi pienpuhdistamoita?

        - Tietojeni mukaan Green Rockin laitteet toimivat testeissä parhaiten, Sipilä vastaa.

        Solitra

        Palataan vielä lopuksi Solitraan, josta Sipilän alkuvarallisuus on peräisin. Kauppojen jälkeen Sipilä jatkoi vielä yrityksen toimitusjohtajana aina syksyyn -97.

        Tiistain Ajankohtaisessa kakkosessa Solitralla vuonna -94 töissä ollut Jarmo Stoor väitti, että yhtiö laiminlöi noihin aikoihin työsuojeluasioita. Sipilä kiisti väitteet tiukasti.

        Iltalehden esiinkaivamat työsuojeluraportit kuitenkin paljastavat, että Oulun työsuojelupiirin tarkastaja näki Solitrassa useita epäkohtia.

        - Riittämätön valaistus kokoamistiloissa, ei kunnollisia työtuoleja, verstaassa epäjärjestys, suodatinosastolla ei yleisilmanvaihtoa, juotospisteissä ei juotoskäryjen kohdepoistoja, tarkastaja kirjoitti tarkastuspöytäkirjaansa lokakuussa 1992.

        Solitran myynnin jälkeen Sipilä menestyi muutaman vuoden mainiosti sijoittajana. Kauppalehden syyskuussa julkaiseman analyysin mukaan Sipilän yhtiöiden tulokset ovat sittemmin olleet enemmän miinuspuolella.

        Sijoitusyhtiö Fortel Invest Oy on tehnyt pääosan voitoistaan ennen vuotta 2001, sen jälkeen on tullut yhteensä 2,6 miljoonaa tappiota. Muidenkin Sipilän yritysten tulokset ovat Kauppalehden mukaan olleet pääosin mollivoittoisia.


    • apinaa_koijataan

      Jätevesiasetus – Neljän miljardin kupla

      Kotitaloudet maksavat yli 10 000 euroa per talous toimimattomasta jätevesijärjestelmästä. Näitä maksumiehiksi joutuvia talouksia on Suomessa yli 400 000.

      Jätevedenpuhdistuslaitteisiin on tehty jo satojen miljoonien hukkainvestointi. Mitä nämä toimimattomat laitteet sitten tekevät? Kansankielellä sanottuna ne toimivat kahvinsuodatuspaperin tavalla. Porot jäävät paperiin, mutta vahva neste läpäisee järjestelmän. Eli tässä tapauksessa vain pökäleet saadaan pois, kiteyttää perussuomalaisten työmies Matti Putkonen.

      Perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa puhunut Putkonen perää ympäristöministeriön vastuuta. Putkosen mukaan ongelmallisinta on se, että Syke ja ympäristöministeriö sälyttävät vastuun ostajalle – eivätkä laitteen tehneelle yritykselle tai järjestelmän rakentajalle.

      – Valmistajalla on EU:n mukaan aina vastuu myymästään tuotteesta, Putkonen muistuttaa.

      Jäljet johtavat Vanhasen hallitukseen

      Hajavesiasetus on Vanhasen hallituksen peruja vuodelta 2004.

      – Sen toteutus aiheutti heti hämminkiä. Ihmisten oikeudenmukaisuustaju ei puhunut samaa kieltä, Putkonen kertoo.

      Perussuomalaiset ovat vaatineet lain toimeenpanon keskeyttämistä.

      – Kiviniemen hallitus joutuikin pakon edessä lieventämään lakia, koska se pelkäsi korvausvastuuta. Jo silloin oli myyty tuotteita, jotka eivät täyttäneet asetusten mukaisia normeja, Putkonen tarkentaa.

      Putkosen mielestä poliittinen vastuu CE-merkin salailusta ja yritysten vastuiden siirtämisestä yrityksiltä ostajille kuuluu ex-ministeri Paula Lehtomäelle (kesk.), kansliapäällikkö Hannele Pokalle (kesk.) ja ympäristöministeri Ville Niinistölle (vihr.).

      Myyntimiehinä ovat toimineet
      kuntien virkamiehet

      Tilaisuuden asiantuntijapuhuja, riihimäkeläinen pesukemikaaliyrittäjä Esa Mäkinen kiinnostui aiheesta vuonna 2008, kun hän tutki CE-merkin ja CE-testin välistä yhteyttä Syken raportista.

      – Huomasin, että niiden tiedot eivät täsmänneet keskenään. Samaan aikaan kunnalliset rakennusvalvonnat vielä ihmettelivät, mitä CE-merkki oikein tarkoittaa, ja miten se suhtautuu Suomen jätevesiasetuksen asettamiin vaatimuksiin, hän sanoo.
      Esa Mäkinen puhumassa tiedotustilaisuudessa.

      Esa Mäkinen puhumassa tiedotustilaisuudessa.

      Myös Syke huomasi testanneensa laitteet huomattavasti pienemmällä kuormalla kuin mitä Suomen jätevesiasetuksen mitoitusvaatimukset edellyttivät.

      – Tästä tietoisena virkamiehet antoivat valmistajan vakuutuksen ympäristöministeriön nimissä, leimojen kera, jossa vakuutettiin, että kyseinen CE-merkitty tuote täyttää asetuksen vaatimukset, Mäkinen kertoo.

      Useat tahot ovat huomauttaneet
      Suomen ympäristökeskusta

      Prosessia läheltä seurannut Mäkinen kertoo, että vuoden 2008 jälkeen Suomen ympäristökeskus on saanut myös huomautuksia tai virheen havainnollistavia lausuntoja sekä tutkimuksia asiasta. Oikeuskansleri moitti Sykettä jo keväällä 2012.

      Mäkinen kertoo myös, että Syke kieltäytyi suorittamasta maaperäkäsittelyn tieteellistä tutkimusta yhdessä Helsingin yliopiston kanssa.

      – Testin järjestely ei onnistunut. Syke kieltäytyi, koska tulokset olisivat olleet julkisia ja testaajana yliopisto, Mäkinen tarkentaa.

      Mäkinen mainitsee vielä vuonna 2010 julkaistun TM Rakennusmaailman tutkimuksen, jossa todetaan, että maaperäkäsittelyn toimivuutta ei voida pitää luotettavana.

      Kyläpuhdistamot unohdettu

      Mäkinen nostaa esiin unohdetun kyläpuhdistamon.

      – Niitä ei valvota eikä niiden toiminnasta ole mitään takuita.

      Jätevesiasetuksessa tuli virhe näiden kohdalla. Ne jäivät koko asetuksen ulkopuolelle. Niiden tekniikka sama kuin pienpuhdistamoissa, mutta laite on vain suurempi.

      – On varsin mahdollista, että viime kesän uimavesiepidemioiden norovirusbakteerit ovat peräisin kyläpuhdistamojen laitteista.

    • onnee

      Turunen: Jätevesiasetus kumottava oikeudenmukaisesti

      On valitettavaa, että epäonnistunut jätevesiasetus loi markkinat vähintäänkin harmaalla alueella toimiville liikemiehille. Viranomaisten vaatimuksesta ja kauppamiesten painostuksesta moni kansalainen onkin jo tehnyt vaadittuja investointeja.

      Perussuomalaiset eivät jätä pulaan niitä, jotka ovat jo tehneet virheinvestoinnin. Haluan kertoa, että me emme vaadi heitä purkamaan vanhoja järjestelmiä tai hankkimaan uusia. Ne jotka ovat jo tehneet (virhe) investoinnit nykyisen lainsäädännön 2004 jälkeen, on vapautettava tulevista mahdollisista uusista velvoitteista. Vastuu- ja korvauskysymykset virheinvestoinneista on selvitettävä.

      Nykyinen asetus ja laki on kaadettava, ja on otettava selkeä muutaman vuoden aikalisä.

      Kuntalaisten yhdenvertaisuus lain edessä on taattava, myös taloudellisessa mielessä. Yksityisten jätevesiosuuskuntien (kyläpuhdistamo) laillisuus on asetettava harkintaan. Kunnan järjestelmään liittyminen maksaa noin 2 000 euroa, kun taas pakkoliittyminen yksityiseen jätevesisosuuskuntaan maksaa pahimmillaan 30 000 euroa. Sitten kun mummo on rahastettu, vesiosuuskunta liitetään kunnan ylläpitämään vesihuoltopiiriin, johon liittyminen maksaakin enää 2 000 euroa.

      Miksi mummo joutui maksamaan 28 000 euroa enemmän, siis hinnalla jolla olisi saanut kirkolta kaksion? Tästä löytyy eläviä esimerkkejä.

      Laitteita myyviltä yrityksiltä pitäisi voida vaatia laatujärjestelmä. Eli yksityinen auditointi organisaatio valvoisi satunnaisesti laitteistojen toimintaa laatujärjestelmän ylläpitämiseksi.

      Laatusertifiointi voitaisiin peruuttaa jos laatukriteerit eivät täyttyisi. Myös kyläpuhdistamoilta on vaadittava aina ympäristölupa.

      Mahdollisen uuden lain kustannusvaikutukset ja teknologian taso on tutkittava huolellisesti etukäteen, ennen kuin mitään uusia vaatimuksia voidaan esittää.

      Suomen Ympäristökeskuksen myöntämät EU:n rakennusasetuksen vastaisesti myönnetyt laitteiden CE-merkit on peruttava. Lain on oltava teknologianeutraalia eli emme voi suoraan ottaa kantaa siihen, mikä menetelmä toimii.

      Valmistajalla on oltava yksiselitteinen vastuu ja näyttötaakka siitä miten laite toimii. Nyt vastuu on kuluttajalla. Näin ei voi olla. Päin vastoin, jos kuluttaja väittää, että laite ei toimi, on valmistajan vastuulla osoittaa laitteen toimivuus.

      On muodostettava riippumaton taho, joka testaa EN-standardin ulkopuoliset menetelmät tieteellisesti samoin periaattein kuin CE-merkityiltä tuotteiltakin vaaditaan, jotta eri teknologiat eivät olisi keskenään eriarvoisessa asemassa eli kaikilta menetelmiltä on vaadittava tieteellinen näyttö, myös maaperäkäsittelyltä.

      Näin toimien jätevesiasetuksen kumoaminen tapahtuu oikeudenmukaisesti. Lisäksi on mahdollistettava jo olemassa olevien saoskaivojen hyödyntäminen jätevesien puhdistuksessa. Näin kustannukset jäisivät murto-osaan nykyisin vaadittavasta.

      Kaj Turunen
      kansanedustaja (ps.)
      Savonlinna

    • Halla-ahon_äänestäjä

      KESKUSTALLA EI OLE KANNATUSTA VAIN SIPILILLÄ JA NYT SIPILÄ PUTOSI JALUSTALTA SARJAAN WAHLROOS, rikkaiden menetelmillä verojaan vähentänyt

      Sipilän kaltaista ei voida päästää pääministeriksi sormeilemaan toisten veroja koska on itse käyttänyt rikkaiden menetelmiä perheensä verosuunnitteluun. MIHINKÄÄN KEHITYSMAALAISEEN TILANTEESEEN EMME VOI MENNÄ JOSSA RIKKAAT OMAISUUKSIA JÄRJESTELYIN KERÄNNEET VEROJEN VÄLTTELIJÄT ISTUVAT MÄÄRÄÄVISSÄ VEROTEHTÄVISSÄ HALLITUKSESSA

      Kyseessä on Sipilän perheen monimutkainen yritysjärjestely josta Sipilä ei halua puhua. On hyvin mahdollista että Sipilä ei itse omista tulosta vaan on jakanut kaiken perheelleen välttääkseen perintöveroa, eli ETTÄ KYSE ON SIPILÄN PERHEEN SISÄISESTÄ MONIMUTKAISESTA YRITYS- JA VEROSUUNNITTELUTOIMESTA

      http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/sipila lapset verotus perinto vero-18814

      Sipilä jakoi omaisuuttaan lapsilleen – Paheksuu veropakolaisuutta Sipilä on lahjoittanut miljoonaomaisuuden viidelle lapselleen, mikä ilmenee sijoitusyhtiö Fortel Investin yhtiökokouspöytäkirjasta. Lehden mukaan yhtiöllä oli viime vuoden lopulla 4,8 miljoonan euron jakokelpoiset varat. Asiantuntijan mukaan huojennetussa sukupolvenvaihdoksessa osakeyhtiö on vähintään kymmenen prosentin siivuina lahjoitettu lapsille. Lasten pitää jatkaa yhtiön elinkeinotoimintaa, mutta hallitusjäsenyys riittää siihen, toinen järjestelyyn tutustunut ekspertti sanoo KL:lle. Huojennetussa lahjoituksessa sukupolvenvaihdoksen verokohtelu on hyvin edullista, ja siitä on luultavimmin haettu verottajan ennakkoratkaisu.

      Järjestelyt ovat monimutkaisia kertoo Sipilä, ja koska näin on, ainoa syy tällaiseen on tietenkin verojen välttely

      http://m.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/2015032719432582_eb.shtml Sipilän sijoitusyhtiö Fortel Invest Oy omisti yrityksestä Sipilän mukaan noin viidesosan. – Siinä on aika monimutkainen malli, jossa ensimmäisessä vaiheessa ei siirry ollenkaan rahaa. Summa ei ole vielä selvillä, se on pitkän tähtäimen suunnitelma. Enkä niitä (summia) haluaisi edes lähteä avaamaan, Sipilä vastasi tuolloin.

      http://m.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/2015032719432582_eb.shtml

      Perussuomalaisten Suomen Uutiset -lehden päätoimittaja Matias Turkkila kertoo, että rakennusalan ammattilaisen arvioiden mukaan Green Rockin 5590 euroa maksavia IISI Sako 6 -pienpuhdistuslaitteita on asennettu Suomeen jopa kymmenen tuhatta kappaletta. – Kymmenen tuhannen laitteen alviton myyntihinta tarkoittaisi 42,5 miljoonan euron kokonaissummaa, Turkkila laskee. Tarkkaa arviota siitä, kuinka paljon Sipilä on jätepuhdistinbisneksellä perussuomalaisten mielestä rikastunut, Turkkila ei esitä.

    • nhfc

      Kepu pettää AINA.

    • valepersuaina

      Tuossahan tuota persutuubaa jo taas tulikin! Saakohan spämmäri soinilta palkkaa?
      Vale- emävale- tilasto- persuvale!

      • realismi

        kyllä nämä ovat ihan virallisia uutisia il ja is sivuilta?


    • kepu_pettää

      Näin Juha Sipilä järjesteli miljoonansa

      Maanantai 17.11.2014 klo 07.04

      Pääministeriehdokas Juha Sipilä kainostelee kertoa, kuinka paljon rahaa hän sai varakkaan sijoitusyhtiönsä Fortel Investin osakkeista.

      Juha Sipilä luopui viime vuonna yritysomaisuudestaan. Pääomatuloja järjestelystä ei juuri kertynyt. (JARNO JUUTI)
      VARAKAS, SUOSITTU JA SALAPERÄINEN

      Juha Sipilä oli 1990-luvun ensimmäisiä IT-miljonäärejä. Hänen kerrotaan saaneen 12 miljoonaa euroa, kun myi radiotaajuuskomponentteja valmistaneen Solitra Oy:n.

      Sipilä nousi eduskuntaan 2011 ja heti seuraavana vuonna keskustan puheenjohtajaksi. Puolue oli kärsinyt kirvelevän vaalitappion ja kannatus mateli pohjamudissa. Nyt keskusta on gallupien ykkönen ja Sipilä vahva pääministeriehdokas.

      Sipilä on kertonut luopuneensa kaikesta yritysomaisuudestaan viime vuoden aikana. Torstaina hän täsmensi, että "hyvin pieni osa järjestelyistä on tehty aivan tämän vuoden alussa".

      Oppositiojohtaja Sipilä ei ole halunnut kertoa omaisuudestaan tarkemmin julkisuudessa. Mahdollinen ministeriys voi muuttaa tilanteen vaalien jälkeen. Ministerit joutuvat antamaan eduskunnalle selvityksen omistuksistaan.

      Kun Sipilästä tuli keskustan puheenjohtaja, hän ilmoitti luopuvansa yritysomaisuudestaan. Hän toteutti lupauksensa viime vuoden aikana.

      - En omista enää puhelinosakettakaan, Sipilä kirjoitti blogissaan huhtikuussa 2014.

      Juha Sipilän omistusten kultamunalta vaikuttaa varakas Fortel Invest -sijoitusyhtiö. Viime vuonna sijoitusyhtiö lunasti Sipilän kokonaan ulos firmasta. Nyt sen omistavat hänen lapsensa.

      Juha Sipilän Fortel Invest-osakkeiden tasearvoksi voi laskea karkeasti 3,1 miljoonaa euroa. Verotietojen mukaan Sipilän pääomatulot jäivät kuitenkin viime vuonna alle 20 000 euron.

      Mitä oikein tapahtui?

      Vaalien yli

      Iltalehti kävi asiantuntijan kanssa läpi Fortel Investin kaupparekisteriin toimittamat tilinpäätöstiedot. Viime vuoden tilikausi on päätetty jo marraskuussa. Tämän poikkeusjärjestelyn takia Sipilän osakkeistaan saama rahasumma paljastuu vasta vaalien jälkeen, kun yhtiön seuraava tilinpäätös pitää toimittaa kaupparekisteriin.

      Sipilä antaa ymmärtää, että hän sai osakkeista vähemmän kuin 3,1 miljoonaa euroa.

      - Lunastuksista on käytetty käypää arvoa, joka ei tietystikään ole aina sama kuin tasearvo. Määritelty käypä arvo oli jonkin verran tasearvoa pienempi. Fortelin osakkeista tuli kuitenkin merkittävä voitto, Sipilä myöntää Iltalehdelle.

      Kun yhtiö lunasti vuonna 2012 huomattavasti pienemmän määrän osakkeitaan, se näyttää tapahtuneen tasearvolla. Silloin yhtiö lunasti irtisanottujen kahden työntekijänsä osakkeet.

      Osakkeiden käyvän arvon määrittelyä varten oli ainakin asiantuntemusta käytössä. Fortel Investin hallituksen jäsenenä on tunnettu veroprofessori Heikki Niskakangas, joka on Sipilän serkku.

      Kauppojen suma

      Sipilän koko yritysomaisuuden myynti oli melkoinen operaatio. Iltalehdelle Sipilä täsmentää, että hänen järjestelynsä koostuu noin 70 erillisestä kaupasta tai toimenpiteestä.

      - Verotettava tulo koostuu viime vuonna tehtyjen järjestelyiden lopputuloksesta.

      Suomeksi sanottuna osa hänen sijoituksistaan on tuottanut raskaasti tappiota. Kun voitoista vähennetään tappiot, verotettavaa pääomatuloa jäi alle 20 000 euroa.

      Lisäksi joitakin omistuksia on päätynyt myös Sipilän ja hänen vaimonsa perustamalle säätiölle.

      - Muun muassa ylivelkaantuneita auttavalle säätiöllemme olemme lahjoittaneet vuosittain jo 18 vuoden ajan. Viime vuonna lahjoitin sinne joitain omistuksia/saamisia.

      Sipilän lapset eivät rikastu, koska sijoitusyhtiö on köyhtynyt isä-Sipilälle maksetun kauppahinnan verran.

      - Kuten olen aikaisemmin kertonut, lapsilleni en ole lahjoittanut mitään.

      • mihinkähänjoudutaan

        Ei ne Pohjois-Suomen mummot usko tuota äänestäessään.


    • Ei_kansa_pidä
    • usotsie

      Juokse sinä humma,kun taivas on niin tumma ja kotiin tässä hiljaan mennään.
      Humma on poijaalla sellainen ratsu,että sellaista ei ole kellään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1026
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      56
      742
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe