Miten tarkka omakuva? Kaukolaukaisin tms? APUA!

omakuvaaja

Moikka! Hei haluaisin ottaa omakuvia järkkärilläni, mutta se on tosi hankalaa jonkun naulakon kanssa sitä kameraa tarkennella, niin osaisko kukaan neuvoa, että tekisikö noilla kaukolaukaisimilla sun muilla mitään?

Eli pointti on se, että haluan ottaa itsestäni kuvan niin, että kamera tarkentaa vasta kun seison sen edessä, että siitä oikeasti tulee tarkka (kun yrittää toisella kädellä jotain pehmolelua siinä heilutella niin yleensä ei onnistu... :D)

Kamerana on tuommonen alottelijajärkkäri, Canon 550D. Osaisko joku mulle kertoo mikä auttais/miten toimii/mitä suosittelisitte? :)

14

1415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hankalaa

      Laita joku esine (naulakko) malliksi tilallesi tarkasti oikeaan paikkaan. Tarkenna manuaalisesti ja laita kameran vitkalaukaisin päälle niin ehdit kuvaan ja hymyillä ennenkuin kamera laukeaa. Joihinkin kamera-kännykkäyhdistelmiin voi hankkia apsin jolla kameran voi laukaista kännykällä.

      Tai hanki kaukolaukaisin esim
      http://www.gigantti.fi/product/kamerat/kameratarvikkeet/HAMA5346/hama-kaukolaukaisin-ca-1
      http://www.digitarvike.fi/canon_rs-60e3_kaukolaukaisin_mm_60d_550d_600d_650d_1100d
      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/0426/cqsjt/Canon-RC-6-kaukolaukaisin
      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/42274/dcncg/Pixel-RW-221-E3-langaton-kaukolaukaisin-Canonille
      tms.

      • 920

        Tuossa oli kaikki asiaa, lähikuvissa kannattaa käyttää narutarkennusta. Kameran jalustaan sopivan mittainen naru, kiristä naru mitaten sillä etäisyys vaikka nenästä tai poskesta, AF:llä ja kaukolaukaisimella tarkennus narumittaan ja sitten AF poi päältä jonka jälkeen asetat narulla mitaten etäisyyden oikeaksi, päästät narun pois ja otat kuvan.


      • vastauson18

        Kameroissa on sellainen pieni merkki jossain kyljessä, usein siinä salaman kiinnityksen läheisyydessä. Merkki on pallo jonka läpi menee suora viiva, tämä on tarkennusetäisyys merkki. Mittaat mittanauhalla tästä merkistä "näyttelijän" silmiin ja väliin jäävä etäisyys kertoo tarkennuksen etäisyyden. Voit käsin säätää vaikkapa tarkennusetäisyyden yhteen metriin, ja mittaat mittanauhalla että olet metrin päässä tuosta tarkennusmerkistä, ajastin päälle, tai kaukolaukaisin on kanssa hyvä. Osta kaukolaikaisin jossa on tarpeaksi pitkä johto, jolloin voit tarkentaa itseesi vaikka seisot jo kameran edessä.


    • TSI-passikuvaaja

      Itse otan (virallisempia) omakuvia mieluiten läppäriä käyttäen. Tarpeeksi pitkällä johdolla saat sen viereesi ja voit helposti tarkistaa siitä tarkennuksen, säätää kameraa ja katsoa kuvat heti isolta näytöltä. Jos haluat katsoa ikäänkuin peilikuvaasi ja tehdä rajauksenkin tarkasti, niin voit laittaa näytön pöydälle tai tuolille kameran viereen. Kaukolaukaisimena toimii mikä tahansa tietokoneen sopiva ohjauslaite, esim. langaton hiiri. Jos kuitenkin ostat kamerallesi kaukolaukaisimen, niin ilman muuta sitten langaton. Sitä voi käyttää myös langallisen korvikkeena. Vaikka langalliseen saisikin jatkojohdon, niin vaikeaksi menee, jos kameran edessä meinaa käyttää.

    • Canonisti_minäkin

      Jos palataan kuitenkin kameroihin, niin tukeva jalusta on kaikkein tärkein varuste. Vähän makuasia, käyttääkö kuula- vai kinopäätä, itse käytän vaokuvauksessa miellummin kuulaa. Huonoista jalustoista on vain riesaa, joten jalustan valintaan kannattaa paneutua.

      Jos ei halua ostaa isoa jalustaa, joka maksaa halvimmillaankin päineen pari sataa, niin hyvä keino on ostaa kilo kuivattuja herneitä ja laittaa ne löysään kangaspussiin. Hernepussi on halpa ja jämäkkä tapa tukea kamera.

      Kaukolaukaisin ei ole välttämätön. Tuossa oli jo mainittu aikalaukaisin, joka on lähes kaikissa kameroissa, myös vanhemmissa Canonin satasissa. Lisäksi on mahdollista käyttää jo aikaisemmin mainittuja puhelinten appeja joissakin uudemmissa kameroissa. Kaukolaukaisimen huono puoli on se, että jos itse laukaiset kameran, se yleensä näkyy kuvassa pienenä jännityksenä.

      Muotokuvauksessa pitää olla myös siihen sopiva objektiivi. Croppirungoissa täyskennoisen 50 mm normaali on oiva tuohon käyttöön ja ne ovat usein todella halpoja. Esimerkiksi Canoniin sitä halvinta saa usein tarjouksessa hintaan 99€. F/1.4 versio on toki parempi. Suttuzoomien jälki on niin huonoa, että vaikka millit riittävät, niin en niitä käyttäisi tässäkään tapauksessa.

      • TSI-passikuvaaja

        No voi nyvvittu!! Mikä pakkomielle sulla on trollata propagandaasi joka aiheeseen???


      • Canonisti_minäkin

        Siis mikä ei kuulunut aiheeseen?


      • aiheeseen

        Jos palataan kuitenkin kameroihin, niin
        Jalusta ei kuulu kameroihin
        Kuula- vai kinopää ei ole välttämätön
        Kuva ei ole välttämätön
        Jalusta ei ole välttämätön
        Hernepussi ei ole välttämätön
        Kangaspussi ei ole välttämätön
        Puhelinten appeja ei ole välttämätön
        Aikalaukaisin ei ole välttämätön myös vanhemmissa Canonin satasissa
        Se, että jos itse laukaiset kameran ei ole välttämätön
        Croppirungoissa täyskennoisen 50 mm normaali ei ole välttämätön

        ”Suttuzoomi” kertoo vain tuon sanan käyttäjän tyhmyydestä, että vaikka millit riittävät :)


      • TSI-passikuvaaja
        Canonisti_minäkin kirjoitti:

        Siis mikä ei kuulunut aiheeseen?

        No lähes koko pitkä höpötyksesi meni aiheen vierestä... Lisäksi trollaat sun mielestä pakollisista kiinteistä objektiiveistä ja "suttuzoomeista" suunnilleen jokaisessa kommentissasi. Oletko todella niin tyhmä, ettet sitä itse tajua?? Aloittaja kysyi, miten saisi kuvan tarkennettua, kun käyttää itselaukaisinta ja menee sitten itse kameran eteen. Et maininnut tuosta tarkentamisesta sanallakaan!! Et taida ymmärtää ollenkaan, minkälaisesta ongelmasta on kyse? Nimim. 920:n narutarkennusvinkki oli ihan hyvä. Tuolille istuminen voisi myös helpottaa etäisyyden hallintaa tai katsoo vaan jonkin varvasmerkin lattiasta, kunhan on manuaalisesti säätänyt tarkennusetäisyyden kohdalleen.

        Taidat olla myyntimiehiä, kun joka ongelmaan ratkaisuna on ostaa tonnilla-parilla lisää kuvauskalustoa. Kas kun et suositellut ostamaan tehokkaampaa ulkoista salamaa. Tänä päivänä useimmat omistavat tuon kameran kanssa yhteensopivan kannettavan tietokoneen, jonka avulla voi saada automaattitarkennuksen toimimaan ilman kaupassa käyntiä. Bonuksena tulee korvike eteen kääntyvälle näytölle ja asetustenkin kauko-ohjaus. Jos itsellä olisi vastaava pulma, eikä läppärin käyttäminen onnistu, niin ostaisin varmaankin http://www.verkkokauppa.com/fi/product/42274/dcncg/Pixel-RW-221-E3-langaton-kaukolaukaisin-Canonille jonka nimim. hankalaa mainitsi. Itselläni on Canon RC-1, jonka toimivuus on huomattavasti rajoitetumpi eli osoitettava kameran IR-vastaanotinta kohti edestä päin, lyhyempi toimintaetäisyys, ei kaksitasoista laukaisinta, vaan tarkennus tapahtuu juuri ennen kuvan ottamista, mikä aiheuttaa laukaisuviivettä, IR-vastaanotin pitää laittaa päälle eli itselaukaisuasetukseen, ei voi käyttää jatkuvaan sarjakuvaukseen yms.. Edellä mainitun RF-kaukolaukaisimen lähetintä voi käyttää myös langallisena. Koko tietysti saisi olla pienempi. Useampien kuvien ottamiseen itselaukaisimen käyttö on ihan helvetillistä eestaas ravaamista. Sillä voi ottaa kyllä 2-10 kuvan sarjan, mutta kuvataajuus on salamallakin mun mielestä turhan nopea.


    • alotusviestinkirjoittaja

      Jooh.. kiitos avuista ;) pointti oli kuitenkin, että joku osaavainen voisi noista kaukolaukaisimista kertoa, että millainen kannattaisi ostaa. Naulakon kanssa on tosiaan jo sen verran tultu heiluttua, että haluaisin jonkun helpomman tavan.

      Jalusta minulla jo on tarpeeksi hyvä, sekä muotokuvaukseen sopivat objektiivit. Kysymykseni oli ilmeisesti jokseenkin epäselvä kun sain vastauksia täysin eri aiheeseen... pointti oli, että mikä suomeksi sanottuna on kaukolaukaisin ym., voiko sen avulla tarkentaa kuvan seisomalla itse kameran edessä eikä takana ja millaista suosittelisitte ;)

      • kuvvailija

        Siis kaukolaukaisimessa on luultavasti samanlainen nappi kuin kamerassakin. Kun painat sen puoliväliin, kamera tarkentaa, mikäli automaattitarkennus on päällä. Kun painat napin pohjaan, kamera ottaa kuvan. Tässä on tietenkin se ongelma, että kamera saattaa tarkentaa vaikka nenänpäähäsi, koska et pysty helposti kontrolloimaan tarkennusta. Käytettävä tarkennuspiste voi siis olla väärässä kohtaa naamaasi. Kannattaa valita manuaalisesti tarkennuspiste oikeasta kohdasta (jos kamerassasi löytyy riittävän tiheässä olevia tarkennuspisteitä). Sitten vain otat useita kuvia ja eiköhän jokin niistä ole tarkkaa. Syväterävyyttä voit kasvattaa tarkennuksen helpottamiseksi pienentämällä aukkoa, jos valoa vain riittää eikä taustan terävöityminen häiritse. Yksi mahdollisuus, joka tässä ketjussa on jo tullut ilmi, on käyttää käsintarkennusta. Tuossa on tuolalinen peruskaukolaukaisin kameraasi (joku on jo saattanut linkittää saman): http://www.verkkokauppa.com/fi/product/0426/cqsjt/Canon-RC-6-kaukolaukaisin


      • kuvvailija

        Niin ja PS. Suomi24:ssä kannattaa varautua siihen, että suurin osa kommenteista on aiheen vierestä enemmän tai vähemmän.


      • TSI-passikuvaaja
        kuvvailija kirjoitti:

        Siis kaukolaukaisimessa on luultavasti samanlainen nappi kuin kamerassakin. Kun painat sen puoliväliin, kamera tarkentaa, mikäli automaattitarkennus on päällä. Kun painat napin pohjaan, kamera ottaa kuvan. Tässä on tietenkin se ongelma, että kamera saattaa tarkentaa vaikka nenänpäähäsi, koska et pysty helposti kontrolloimaan tarkennusta. Käytettävä tarkennuspiste voi siis olla väärässä kohtaa naamaasi. Kannattaa valita manuaalisesti tarkennuspiste oikeasta kohdasta (jos kamerassasi löytyy riittävän tiheässä olevia tarkennuspisteitä). Sitten vain otat useita kuvia ja eiköhän jokin niistä ole tarkkaa. Syväterävyyttä voit kasvattaa tarkennuksen helpottamiseksi pienentämällä aukkoa, jos valoa vain riittää eikä taustan terävöityminen häiritse. Yksi mahdollisuus, joka tässä ketjussa on jo tullut ilmi, on käyttää käsintarkennusta. Tuossa on tuolalinen peruskaukolaukaisin kameraasi (joku on jo saattanut linkittää saman): http://www.verkkokauppa.com/fi/product/0426/cqsjt/Canon-RC-6-kaukolaukaisin

        "Siis kaukolaukaisimessa on luultavasti samanlainen nappi kuin kamerassakin."

        Langallisissa näin on, muttei infrapunalla toimivissa. Esim. tuossa RC-6:ssa tarkennus tapahtuu 2s viivettä käytettäessä näppäintä painettaessa ja "viiveettömässä" kuvauksessa se tarkentaa ensin ja ottaa kuvan heti sen jälkeen. Tietysti omakuvia ottaessa on syytä käyttää 2s viivettä, joten eipä sillä niin väliä ole tuossa käyttötarkoituksessa. Radioaalloilla ja erillisen lähettimen avulla toimiva malli on huomattavasti monikäyttöisempi.


    • Canon kameroihin löytyy remote laukaisimia ja monissa on jo valmiina WIF jonka kautta kameran voi tarkentaa matkapuhelimella ja myös laukaista. Puhelimen näytössä näet ja voit valita kohistettavan kohteen. Tietysti kuvien siirto onnistuu myös kamerasta puhelimeen.( Esimerkiksi EOS 70d)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe