Kaikki kohdallaan, mutta....

vitosvaihde

Olen ollut yli 15 vuotta Nightwishin fanittaja. Tarjasta pidin todella, Anetesta en, vaikka hänen kohdalleen osui yksi parhaista levyistä kokonaisuutena. Tosin Anette on ok laulaja, muttei Nightwishiin! Nyt diggaan Flooria laulajana ja ihmisenä ihan kympillä ja hän mielestäni istuu bändiin ulkoisesti ja keikkahabituksellakin vallan mainiosti!! Uusi levy; ei ole pettymys mutta se on jotenkin 'vaikeampi' levy kuin monet edeltäjänsä. Eikä niin synkkä. Menneiden vuosien varjoja aletaan pudottaa matkast pois. Kopionti ja biisien 'olen kuullut tämän ennenkin' vähän häiritsee, tosin kuuntelukertojen jälkeen se vähän hälvenee, mutta jotenkin välillä vähän tympäisee, että eikö Tuomas itse ole huomannut että tämähän on jo ennen tehty..??! Tai ihan kuin kaikki entiset biisit olisi laitettu bingopallokoneeseen jossa ne sekoitetaan ja sitten palloina nousee uusia biisejä jotka ovat itseasissa vain sekamuotoja vanhoista biiseistä. Arvostan kuiten Tuomasta huikeasti ja samoin koko bändiä. Jotenkin tuntuu että eniten innoissaan kaikesta on Floor jolle tämä kaikki on varmasti huikeaa levyineen ja keikkoineen! Mielestäni hän on ansainnut kaiken suosion ja palvonnan. Mutta miksen nyt innostu sen enempää... Oikein hävettää sanoa, että minua vähän väsyttää koko Nightwish ja musiikki ei tuo enää samaa esktaasia kuin ennen?! Vaikka kaikki on ihan kohdallaan niin jotenkin kaikki nämä vuodet ovat vähän kuluttaneet kuulijaa ja vaikka bändillä menee hyvin niin onko kaikkea draamaa ollut liikaa ja se on syönyt kiinnostusta vai millä tämän kaiken selittäisi. Tuntuu ettei mikään uutinen NW:n tiimoilta enää yllätä että lähes kaikki on jo nähty ja luettu. Jotain raikasta kaipaisin ja piristävää tai sitten kyllä on käymässä niin että pikkuhiljaa bändin ollessa mahtavimmillaan se ei pysty enää 'kasvamaan' vaan tästä alkaa jonkinsortin alamäki, mitä en tietysti toivo bändille!! Osaako joku toinen selittää tätä 'väsymystä' tai onko muita joita on alkanut väsyttää...??

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vitosvaihde

      ps. en tiedä pitääkö musiikkia kategorisoida aina, mutta mitä mieltä olette; onko Nightwish nykyisin progea, metallia, hevyä, kelttirockia, power metallia, vai mitä ihmettä?? Minä en löydä sellaista yhteistä nimittäjää. Vai pitäisikö sellainen edes löytää??

      • WorldischangingIdont

        Empä ole koskaan ymmärtänyt miksi musiikkia tai sen esittäjiä pitäisi gatekorisoida. Ehkä se juontaa jonkinlaisesta laumaan kuulumisen tarpeesta (esim. me metallifanit). 50 vuotta sitten rockin tehtävä oli rikkoa rajoja, nykyään luoda niitä, todella outoa. Kait se kertoo siitä mikä maailmassa on muuttunut.


    • Jurrin_Ykä

      Jopa Tarjan aikaan Tuomas ei oikein sulattanut sitä kun Nightwish istutettiin puoliväkisin johonkin kategoriaan.Tänä päivänä Nightwish on universaali bändi joka kulkee musiikillaan gatekorioiden yläpuolella.
      Tarjan aikaan jollotetut mahtibiisit olivat selvästi simppeleitä, joissa runkona oli hyvin tunnistettava melodia ja usein marssimainen poljento. Nyt kun tullut kolme teemalevyä peräkkäin, niistä ei heti saa otetta, vaikka ne sisältävät hyviä kokonaisuudesta irroitettavia biisejä.
      Eihän bändi eikä Tuomas ole korvaton, uskoakseni "Endless Forms Most Beautiful" on levy jossa orkestraatiot ovat saavuttaneet jo kulminaatiopisteen. Once-levystä saakka on taustalla häärinyt sama ryhmä samalla sabloonalla, nyt olisi aika pelkistää ja keksiä jotain simppeliä - vaikka sitä " akustista leirinuotiomusaa" - tämä piti olla bändin alkuperäinen genre.
      Floor Jansen on upea nainen, hyvä laulaja ja suuri sydämminen ihminen. Jokainen huomasi Floorin pestin jälkeen mitä tapahtui bändin ilmapiirissä ja kuinka se vaikutti live-keikkoihin. Yhtä tärkeää kun laulu- tai soittotaito on bändin ihmisten välinen kemia. Muistan aikanaan, kun bändin foorumilla tapeltiin Anetten valinnasta (ennen kun sivu sulejettiin) . Floor oli ensimmäisten joukossa onnittelemassa Anettea, ketään muita tunnettuja muusikkoja en sieltä bongannut. Floor Jansen on parasta mitä bändille ja faneille on tapahtunut.

      • elmeer

        Onkohan niin, että kun Pipistä ja muista Lontoon tyypeistä on tullut bändin ystäviä suorastaan, niin he eivät enää kehtaa olla pyytämättä näitä levylle? Minäkin toivoisin seuraavalle levylle pienempää ilmaisua, heillä on Troy ja muita muusikoita voidaan palkata tarpeen mukaan. Sen ison orkesterin voisi jo jättää pois ja ne kuorot myös. Bändissä on lahjakkaita laulajia omasta takaa, joten kaikki harmoniat ja taustalaulut kyllä hoituu omin voimin.
        Minusta Scrooge-levy on parempi kuin tämä uusi, siinä riittää kauniita melodioita ja tunnelmia laidasta laitaan ja pelkkä orkesteri ilman bändiä kuulostaa paremmalta.


      • 2346864213

        Ohoh. Ihanko Floor loi nimimerkin kommentoidakseen, vai käyttikö muutenkin bändin palstaa tuolloin?


    • gbtgbtnyhnyhyjmumj

      "mutta jotenkin välillä vähän tympäisee, että eikö Tuomas itse ole huomannut että tämähän on jo ennen tehty..??! Tai ihan kuin kaikki entiset biisit olisi laitettu bingopallokoneeseen jossa ne sekoitetaan ja sitten palloina nousee uusia biisejä jotka ovat itseasissa vain sekamuotoja vanhoista biiseistä."
      Tämän kysymyksen voi esittää kaikille pitkään musiikkia tehneille artisteille ja bändeille. Tuntuu jotenkin siltä että luotto Tuomaksen säveltäjänlahjoihin on mennyt vähän överiksi. Jotta asiat näkisi oikeassa mittasuhteessa niin keskustelunaloittajan olisi hyvä mennä vaikka AC/DC:n foorumeille ja huomauttaa samasta asiasta. Ei se Tuomas mikään Jumala ole, ainoastaan tämän ajan paras biisinikkari.

    • EFMBstaInnostunut

      Vastaavanlainen juttu on Within Temptationin kanssa, sen bändin levyjä kuunnellessa tulee aina silloin tällöin mieleen, että melkein saman olen kuullut aiemminkin. Tuomas sanoi joskus aiemmin, että osa riffeistä (oliko se 10%) laitetaan kierrätykseen. Samoin hän on jossakin haastattelussa hiljattain maininnut, että joku uuden levyn kappale on Last of the wildsin tai I want my tears backin jatkumoa (ei muista tarkkaa sanaa). Lopulliset sävellykset eivät ole lähelläkään itseplagiointia termin tarkassa merkityksessä, koska uusissa lauluissa on paljon enemmän uusia komponentteja kuin vanhoja.
      Scrooge-levy söi jonkin verran hyviä melodioita EFMB:lta. Siellä oli useampikin kappale, joista olisi varmaan saanut sopivasti muunneltuna myös hyvän rokki- tai metallibiisin. Kaikesta huolimatta EFMB on minusta hyvä albumi, jossa ei ole ainuttakaan huonoa kappaletta, mutta paneutumista albumi vaatii. Olen myös klassisen musiikin kuuntelija, joten siihen musiikkiin verrattuna EFMB ei tunnu erityisen vaikealta. Voi kun joskus Suomessa kuulisi Nightwishin kappaleita sinfoniaorkestereiden konserteissa.

      • NightwishTarot

        No tämä levy on puoliksi Marco Hietalan kanssa tehty:

        "Muutamat uuden levyn biisit syntyivät Tuomas Holopaisen ja Hietalan yhteistyönä.
        - Vein Tuomakselle kirjoittamaani musiikkia vuosi sitten. "
        http://www.iltalehti.fi/viihde/2015040519473029_vi.shtml

        Weak Fantasy voisi olla yhtä hyvin Tarotin levyllä.


    • Toistoa

      Taitaa jäädä nettikuuntelun varaan tuohon levyyn tutustuminen. En usko, että jaksaisin vanhoja biisejä muistuttavista biiseistä niin pitkään innostua, että levyn ostaminen kannattaisi.

      • liianhyvää

        Sinun tappiosi, otan osaa ;)


      • tuotatuota

        GSOE on Holopaisen mestariteos eikämielestäni muistuta mitään muuta ellei sitten...jotain elokuvabiisiä hieman.


      • 21-5

        Ja kuuntelet niitä rupisista tietokoneen kurkkupurkeista.

        Tämä levy vaatii kunnon äänentoistolaitteiston.

        Kunnon subwoofer, joka toistaa ne matalimmatkin äänet. The Greatest Show on Earth:n alku meteoroidien iskeytyessä maahan saa heikomman talon sortumaan. Voisi puhua jopa kaiuttimien tappajasta kuten Tsaikovskin 1812 overturen tykinlaukaukset.

        Kirkonkellot, -urut ja tykinlaukaukset seuraavalle Nightwishin levylle.


      • Vinkki_Holopaiselle

        "Traaginen-lisänimen saaneen sinfonian finaaliin kätkeytyy musertava äänentoiston koitos, kaksi hirviömäistä iskua. Ne peittoavat äkkidynamiikallaan, musikaalisuudellaan ja symboliarvollaan mennen tullen Tsaikovskin 1812-alkusoiton tylsät tykinlaukaukset, joista tuli aikoinaan kaiutinkalvojen puberteettinen tappotesti."
        http://www.inner-magazines.com/news/101/57/Ondine-Less-Is-More/


    • Todella_Kyllästynyt

      Eipä niitä ole oikein ketään muitakaan pop-musiikissa jotka ovat vanhemmiten parantuneet.
      Aivan kuten esim. suomalainen maahanmuuttopolitiikka seuraa pikkulapsen tavoin kaikki ruotsalaisten tekemät mokat, Holopainen seuraa edeltäjiensä polkua. Ikää tulee lisää ja projektit sekä yleinen meininki tulevat päivä päivältä nolommiksi.

      Esimerkiksi vihainen Metallica 80-luvulla oli aikalailla jotain muuta kuin ne 50 vee pälvikaljuuntuvat setä-miehet tänään. Holopainen taas on kaveri jonka muusikonuran paras balladi parhaalla tulkinnalla tulee aina ja ikuisesti olemaan vuodelta 1998.

      Tavallaan se on ikävää, että kun saavuttanut tietytyn aseman, niin persettä nuollaan, vaikka mitä keskinkertaista paskaa tulisi. Samalla sitten kuitenkin iso joukko todellisuudessa (!!!) naureskelee kaverin puuhasteluille selän takana.

      • Todella_Kyllästynyt

        Korjaus edelliseen, tietenkin Sleeping Sun maxi-single tuli vasta keväällä 99, vaikka Oceanbornin 98 "leimattu" julkaisu sen jo samana vuonna 1999 saikin sisäänsä.


      • hölynpölyäkokoplätty

        Kyllä tämä ylimainostettu Oceanborn on ihan puhtaasti amatöörien räpellystä. Ymmärrän hyvin että tuolloin 1998 juuri sopivassa iässä olleet teinit ovat saattaneet ihastua sydänjuuriaan myöten tuohon uuteen soundiin, mutta kylmät faktat puhuvat puolestaan. Selkeästi Holopaisella on ollut idean tynkää joista tuplabassolla ja hirveällä kohkaamisella on saatu mukiinmenevää powermetallia mutta köykäiset ovat eväät olleet. Oceanbornin soundin sitten "kruunaa" Tarjan amatööri-ooppera laulu joka musiikkiin jo pitempään tutustuneen korvissa aiheuttaa lähinnä myötähäpeää. Kuulostaahan se hauskalta sopivina annoksina mutta huumori muuttuu kärsimykseksi jos aikoo koko albumin kuunnella. No se oli sitä aikaa ja nyt on meno toisenlaista eikä voi kun hämmästellä miten jotkut ovat juuttuneet noihin menneisiin aikoihin, mutta sehän on heidän ongelmansa.


      • rautakanki_ooppera

        Komppaa kybällä! Toki nämä ovat makukysymyksiä, mutta musiikkitenisesti se on juuri noin. Tuubissa on näitä Tarja vs Floor tekeleitä niissä tämä ero on todella hupaisa. Toki on sanottava, että Tarjan laulutekniikka tuottaa läpitunkevan sopraanon joka poraa kuuluville jylhempienkin taustojen läpi, se on sitä metallia.


      • ykroj2

        Holopainen seuraa edeltäjiensä polkua ja ikää tulee lisää.... ja vieläpä Metallican äijät kaljuuntuvat! Kaupitteletko peruukkeja ja nuoruuden eliksiiriä vai mikä on motivaatiosi haukkua ihmisiöä moisita täysin luonnollisista asioista? Onneksi vaikutat itse pysyneen TODELLA nuorekkaana ja kiinni todellisuudessa. Onnea!


    • Zorgen

      Kyllä Tuomas osaa edelleen hyviä biisejä tehdä. Tuntuu vaan, että odotukset menevät ihmisillä överiksi, ei aina voi uudistua ja odottaa aina vain parempaa. Samalla kaavalla AC/DC on esimerkiksi vetänyt koko bändin olemassaoloajan, hyvin toimii silti. Nightwishiltä itse toivoisin paluuta pelkistetympään suuntaan, vähemmän orkesteripauhua ja kuorolaulua. Soitto- ja laulutaitoa bändistä löytyy riittävästi omastakin takaa.

      • acdct

        AC/DC ja muut kolmen soinnun orkesterit ovat vetäneet 30 vuotta samaa biisiä eri variaatioina.

        Mutta heillä ei olekaan biisintekijänä ketään joka pystyisi GSOEn säveltämään. Se kun on biisi jonka todellakin joutuu säveltämään...


      • kfdlsfksdlfkdsl

        Niin ja esimerkiksi Justin Bieber on myynyt maailmanlaajuisesti yli 25 miljoonaa levyä ja hänen Youtube-videoitaan on katsottu yhteensä yli 3,8 miljardia kertaa. Silti musiikki on aivan paskaa.

        Mitä tekemistä näille muilla artisteilla ja bändeillä on sen kanssa, että Nightwish yhtye on nykyisin lattea ja keskinkertainen. Ilkeämmin sanottuna vahvasti keski-ikäisen väsynyt.


    • flooristamäpidän

      Nyt kun instrumentaalina hakannut imaginaerumia ja efmb läpi niin silti jotenkin vaikea kyllä sanoa että vanhan kierrätystä vaikka aluksi se häirihti jonkin verran.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2022
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1559
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      146
      1475
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1328
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      274
      1090
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      126
      997
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      111
      976
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      51
      812
    Aihe