Fiksuvesi, kokemuksia

Säästeliäs

Tässä omia kokemuksia taloyhtiöömme asennetusta, vettä säästävästä Fiksuvesi-palvelusta. Asennukset tehtiin vesihanoihin, vessanpönttöihin ja suihkuihin. Käyttömukavuuden ei pitänyt muuttua, mutta valitettavasti tämä lupaus ei ihan pidä.

Suihkun osalta vesi tulee erilaisella paineella, eli pistävämmin, ja täten suihkua on pakko pitää puoliteholla. Suihkun ääni on todella kova, eli se jokin ilmaa veteen sekoittava partikkeli suihkun sisällä pitää kovaa ääntä, ja suihkussakäynti ei siis ole enää mukavaa. Toisaalta tämä ajaa ihmisen helposti pikasuihkuihin koska suihkussa on epämiellyttävää, joten vettä tosiaan säästyy.

Vanhan malliseen vedettävään pönttöön asennettu vettä säästävä elementti toimii niin, että pienet hädät vedetään lyhyellä vedolla ja isommat pitkällä. Lyhyellä vedolla tuleva vesimäärä ei valitettavasti riitä edes vessapaperin vetämiseen, ja kun vessanpönttöön jää lyhyiden vetojen jälkeen pissaa ja paperia vessanpönttö likaantuu paljon nopeammin kuin ennen. Vessaa saa siis olla pesemässä useammin. Toisaalta tämä sitten saa ihmisen vetämään paljon pidempiä aikoja kuin aiemmin varmistaakseen tyhjenemisen, joten en ole varma säästyykö tässä sitten lopulta vettä. Nykyään olen alkanut epähuomiossa harrastamaan näitä pitkiä vetoja myös työpaikan vessassa, eli minusta on tullut veden tuhlari :(

Hanoissa säästölaitteet huomaa niin, että vesihanaa ei saa enää täysille. Aiemmin oli tapana huuhtaista lavuaari yhdellä nopealla vesiryöpyllä hammaspesun jälkeen, nykyään vettä täytyy valuttaa ja kädellä ohjailla vettä ympäri lavuaaria jotta se tulee puhtaaksi. Tästäkin tulee vähän sellainen tunnelma, että näiköhän vettä säästyy kun aiemmin asian sai hoidettua yhdellä nopealla ryöpsäyksellä.

Summa summarum, ei tuo Fiksuvesi-järjestelmä merkittävästi elämää haittaa mutta vähän kuitenkin, ja jotenkin epäilyttää että näinköhän sitä vettä sitten loppupeleissä säästyy kun sitä alkaa "tuhlaamaan" vettä kun sitä ei tule kuten ennen. Suihkunpää varmaan vaihdetaan uuteen koska se suihkun meteli on vaan niin epämiellyttävä.

Miten muut ovat kokeneet tämän?

51

6409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosi_viksua

      Näin fiksuja laitteita ei meillä ole eikä tule.

    • aeruwrtuy

      Veden säästämisen kaikki lääkkeet löytyy käyttäjien korvien välistä. Käyttötottumuksilla kulutusta on mahdollista pienentää huomattavasti. Kaikki veden säästöön tähtäävät "keksinnöt" tosiasiassa tulevat kalliimmiksi kuin mitä veden säästöllä saavutetaan.. Vesi kuitenkin maksaa alle 5€/kuutio...

    • Jösses1245

      Hei! En suosittele. Meille asennettiin vajaa pari viikkoa sitten kaikkiin vesipisteisiin Fiksuveden laitteet. Käsinpyykkauksen ja käsintiskauksen vaatima aika piteni, kun pitää odotella veden kertymistä altaaseen. Kokemus suihkussakäymisestä muuttui etelänmaan ja ruotsinlaivan suihkujen kaltaiseksi (vähän vettä, vähän suihkutuspisteitä, kova paine). Lisäksi laitteissa ei ole oikeasti tyytyväisyystakuuta (mitä ymmärtääkseni lupailtiin). Kun soitat ja kerrot, ettet ole tyytyväinen laitteeseen, sinulle selitetään, miten se toimii ja ehdotetaan, että yrität tottua siihen. Vessanpönttöön ihan ehdoton ja oikeasti paljon vettä säästävä innovaatio hanoihin ja suihkuun ei. Meillä taloyhtiö teki suuttimista päätöksen, asukkaalla ei asiaan juuri vaikutusmahdollisuuksia ollut.

      • Mutta kun ne suuttimet voi ihan itse vaihtaa toimiviin. Muutenkin koko vedensäästämisen tarve on ihan tuulesta temmattu, meillä riittää vettä eikä sitä maihin joissa sitä ei riitä voi järkevästi toimittaa.


    • Fiksusekäfilmaattinen
    • Insinöörione

      Heh heh,.. aika hyvä juttu,.. väännetään hanaa pikkuisen tai suntti pienelle, niin säästyy. Sama juttu toisin päin,.. mut miksi ihmeessä taloyhtiöt kuristaa lämmössä yms, koska se tuo kastepisteeet lähelle sisäseinää ja kas kummaa kehittyi hometalo,. kuten meidän useemmat koulut ovat onnistuneet säästämällä kasvattamaan pitsamausteisia koulurakennuksia. ;)

      Mutt jos joku kauppaa humpiikia ja joku haluaa siitä maksaa, niin suomi on vapaa maa silläkin alalla :)

    • mummeli10

      Meillä taloyhtiöön asennettiin fiksuvesi-tuotteet vajaa vuosi sitten. Kulutus tippui melkein 20 prosenttia. Tuotteisiin tottui nopeasti ja mielestäni suihkussa on parempi paine kuin siinä vanhassa oli. Kattila täyttyy kyllä nyt hitaammin, mutta muuten säästö tulee huomaamatta..

      • Näkeehän

        Enveran (Fiksuveden) pojat löytäny palstalle näköjään. Älkää uskoko näitä markkinapuhe -kommentteja!


    • hymyäpyllyyn

      Muistan kun omaan taloyhtiöön asennettiin ensin vessanpönttöön lyhyt ja pitkä veto. Vessojen virtsanhaju lemusi voimakkaasti ulkoalueella ja pytyt kävivät likaisiksi muutenkin. Asukkaat kun uskoteltiin litran veden riittävän parin litran virtsamäärän huuhteluun. Sittemmin on haissut puhdistusaineet tunteja. Kakanhajussa on myös totuttu asumaan, pääosin kun on uusavuttomia asukkaita paljon. Toisaalta isovanhempien luona päivähoidossa olevat pikkulapset tuottavat isovanhemmille liian suuren puhdistusongelman ratkaistavaksi muutoinkin.

      Ha, haa, kuka sen kissan hännän nostaa ellei kissa itse ja firman nimihän kuvaa usein sen pääideologiaa.
      On tullut taas likaa taloyhtiöön, kun kukaan ei saa millään puhtaaksi vessanpönttöään, lavuaarejaan ja lattiakaivojaan. Tupakoivat polttavat fiksuina korostetusti liioin enemmän ja peittävät "toisten" liat fiksuina tupakalla. Myös puhdistusaineet tai lika löyhkää ja ihmiset sairastuu ajan mittaan? Tällainen sopinee korkeintaan sellaiseen taloyhtiöön, jossa on jatkuva koneellinen tuuletus.

    • Hallituksessa

      Meillä kokemuksia 8kk ajalta: käyttömukavuus on uusilla suihkuilla kyllä hyvä, eikä hanoissakaan valittamista. Säästöt on olleet paremmat kuin lupailivat. En osaa moitteen sanaa sanoa, jämptiä toimintaa.

      • erikoista

        Entä tuo hanoista ja vesiputkista lähtevä ääni? Meillä kuuluu läpi muista asunnoista helposti ja hanat on osin vanhoja 25-15 vuotta vanhoja. Uusilla hanoilla ymmärtääkseni säästäisi jo niin paljon että eikö kannattaisi vaihtaa enemmin hanat ihan uusiin? Eihän ne ikuista kestä ainakaan vedenkulutusta hillitsevillä lisäosilla?


      • putkari57

        ääniongelmat johtuupi huonoista eristeistä.. Vain niin se on, että vanhalle putkistolle ois edukkaampi käyttää pienemmällä paineella... sillä kai ne uusiin taloihin laittaa vakiopaineventtiilin heti alust pitäen


      • Vesihana

        Kaikkeen tietysti tottuu, tottuuhan sitä hyvin nopeasti etelänmaissakin pieneen veden lorautukseen, vaikka se voi tuntua alussa hyvin turhauttavalta. Suomeen palatessa sitten taas täysillä juokseva hana tuntuu ihan luksukselta. Mutta miksi Suomessa pitäisi säästää vettä, tuskin siitä pulaa on tai tulee koskaan olemaankaan. Puhutaan siis rahasta: sitä voi ehkä säästyä jonkin verran, jos ei veden säästöstä johtuen tule muita kustannuksia. Minä ainakin olen valmis maksamaan hiukan enemmän käyttömukavuudesta! Eentäs sitten, kun miltein kaikkiin kaupunkiasuntoihin on asennettu nämä suodattimet, luuletteko, että veden hintaa ei silloin nosteta?


    • VedenSäästöUrpo

      Itse en ainakaan lähtisi kiristämään vessapöntön vedensaantia. Kaksi syytä: 1) se on ällöä jos vessa ei huuhtele kunnolla. 2) Putkistot kestävät pidempään kun niissä virtaa rittävästi vettä. Mikäli bakteerit jää putkistoon niin se syövyttää putkia ja taas putkiremontti tulossa. Putki firma alkavat varmasti lobbaamaan fiksuvesiä koska sitten tulee heille nopeammin putkitöitä. Lämminveden säästö on sitten eri asia, se näkyy samantien lompakossa. Kyllä näissä vedensäästöasioissa kannattaa miettiä ensisijaisesti mitä oikein säästää, ja missä se rahallinen säästö oikeasti on. Ei välttämättä kylmävedessä?

    • veslimbo

      lohjalla just vuokrataloissa suuri vesikatselmus ja putkien sekä hanojenvaihtoa nyt muutamien kuukauden sisällä kutsuttu joku vesifirma kartoittamaan ja toteamaan että vettä menee on fiksua vettä eikö tälläinen tyhjänpäiväinen insinööri ahaa idea rahastus voisi loppua hanojahan voi pitää pienemmällä talonpoikais järjellä ajatellen miten tälläistä hyväveli verkkoa ei kaupunginkaan päättäjät valvo ihmettelen?? sukituskin toi vain viemäripaskan hajut kämppiin..

    • jallitettu

      jos kilo paskia huuhtoutuu tolla litralla vettä ja pönttö sekä viemärit pysyy puhtaana ja auki on tuo miljoona bisnes,,mutta kun ei ole saa miettiä??tässä on vähän samaa kun fakiirin puuhissa työntää piikki toisen pyllyyn tuntematta itse mitään kipua,laillinen jallitus tämä homma.

    • pesves

      no nyt on lojon vuokrakämpässä yritetty nauttia tästä insinööri ahaa ideasta,suihkussa käy niin kun yläkerran vessa vedetään katoaa suihkusta viileä vesi ja paine tulee kiire suihkun alta jotta nahka ei pala että kiitos tästä viritelmästä onnkesi on oma suihku tilalle kun pesulla käymme

      • vesipeto

        meitin talossa saatiin ainakin putket kohisemaan ja ujeltamaan ei ollut ennen näitä ongelmia että fiksua on.


      • huulu

        edellisiin yhtyen meille riitti täällä lohjalla tämä vesi pelleily asumis mukavuus täysin nolla nyt näiden pihistimien vuoksi putket kohisee kunlentokentällä olis,tämä kaupungin vuokratalo on joka asukin mielestä nyt täysin pielessä ensimmäiset tukokset hajut niiden vuoksi kovia avaus aineita putkistoon viemärit jokin aika sitten sukitettu,kuin mahtaa käydä,eläkkeelle jäätiin jokinaika sitten myös ajatuksena että saa levätä ja paskat kello viisi alkaa semmoinen ujellus ja kohina vesiputkissa että pakkoherätys on tosi asia vielä kun putket läpäisee ylös mennessä meidän makuuhuoneen,Olemme vakavissamme alkaneet etsiä uutta huoneistoa asumiselle yritimme kauniisti vihjailla asennusfirman miehelle nämä epäilyt vanhasta talosta jotkanyt kävi toteen,,ei korvaansa lotkauttanut sen enempää kuin isännöitsijäkään kiinnostaa,ehkä sit kaupungin valtuustoa seuraavaksi.


    • vesputki

      juuri noin tässä tuntee ihminen insinöörin ja varsinkin vesi insinöörin rinnalla itsensä täysin pöljäksi,mitä veden säästöön tulee.

    • kirous

      kohisee ujeltaa asennusten jälkeen yläkerran asukaat nousee viideltä aamulla niin mekin nykyisin että kiitos vaan fiksua on ves.

    • asiakas_aape

      asentajat kävivät juuri. vaihtoivat suihkupäät ja toiseen kraanaan pään, eivät toiseen kun eivat saaneet avattua.
      ironista on että keittiön kraana selvästi vuotaa tiputtaen juuresta, eivät korjanneet sitä.
      taisivat rahojaan tulla säästämään. en tiennyt että on mahdollista tällainen humpuuki että vaihtavat vielä toimivat ja väriltään sopivammat vanhat uuteen joka ei oikein sovi, sekä että eivät korjaa oikeita vikoja. aika kosmeettista touhua.

    • Epäläinen

      Ei ole kokemusta mutta ei taida 'asentajat' olla putkimiehiä, vaan tekevät vain näitä jokajampan tehtävissä olevia letkun ja suutinten vaihtoja. Puhuvat vakuuttavasti mutteivät koskekaan oikeisiin ongelmiin.
      Lisäksi hyvä huomata että suihkuletkut, suuttimet ja pidikkeet kuuluu osakkaan vastuulle ja jos näitä johonkin vaihdetaan yhtiön piikkiin on kyse yhdenvertaisuuden vastaisesta touhusta.

      • asu_kaskas

        Jos vaihdetaan KAIKKIIN, niin ei ole yhdenvertaisuus loukattu sen puoleen.
        Muuten ei niin fiksua säästöä säästellä ainakaan wc-huuhtelusta, jos yhdenkin kerran pitää käydä viemärit avaamassa. Saati, jos alakerran kämpät täyttyvät viemärivedellä, kun on putket tukossa.


    • pihistin

      Nyt täällä lojossa asennuksen tuloksena on alkaneet viemärin avaajat juoksemaan kun fiksusti vettä vessasakin huuhteluun säästetään.Ei jaksa pitää puhtaana sillä arvioidulla vesi määrällä lisäksi ihmisiltä kuluu putken avaus aineita saastuttaen paikkoja kuluttaen putkistoja jotka sukitettuja on.Putken avaajat ei millään tavoin kritisisoi koska on oma bisnes näissä putkissa etusijalla.Kerrassaan ihme touhua jo isännöinnin kannalta,Kysymys mitä säästyy??

    • Fiksuvesikokemus

      Meillä ole ollut mitään ongelmaa. Jos jotain pientä on tullut niin heti on hoidettu kuntoon ja asiakaspalvelu todella miellyttävää. Säästötkin ovat olleet luvattua isommat.

    • ellu-70

      Meidänkin vuokrataloon asennutettiin isännöitsijän toimesta nämä Fiksuvesi-firman vedenilmaajasuuttimet hanoihin ja kyllä ottaa päähän käyttää keittiön hanaa joka kerta, kun sitä vettä tulee niin s**t*n*n hitaasti nykyään.

      Veden tulopaineita tai muuta ei muutettu, hanan suutin vain vaihdettiin sellaiseksi, että veteen sekoittuu ilmaa enemmän ja täten vettä pitäisi säästyä. Hermot sen sijaan kuluvat nykyään herkemmin.

      Irrotettiinkin meidän kämpässä keittiön hanasta se suutin ja nyt vettä tulee entistä enemmän - että se siitä säästöstä. Osataan laskea vettä hyvin ohuena vanana silloin kun tarvitsee ja kun astia pitää täyttää vedellä, niin tulee nopeasti. Varmaan nämä suuttimet sopivat valtaväestöä ajatellen, jos ja kun ihmiset eivät välitä vaan läimäyttävät hanan täysin auki oli mikä oli. Mutta ei sitä perhana jaksa vartoa koko päivää että saa kattilaan muutaman litran vettä!

      Myöskään lavuaarin/keittiön altaan "hulauttaminen" vedellä puhtaaksi esim. jugurtista, maidosta tms ei ole mahdollista Fiksuvesi-suuttimilla, kun se veden määrä on niin onneton...

      • sakoras

        "... lavuaarin/keittiön altaan "hulauttaminen" vedellä puhtaaksi esim. jugurtista, maidosta tms ei ole mahdollista ..."

        Miksi sä tollo niitä sinne kaatelet. Ne tuotteet on tarkoitettu juotavaksi/syötäväksi. Taidat ollakin todellinen tollo ruoanhaaskaaja.


    • Einytskulaa

      Vuokrataloomme vaihdettiin ja nyt suihku on vastenmielinen. Aikaa kuluu tuplasti entiseen pikasuihkuun verrattuna ja vesi tulee ikävästi pistävänä. Ei meillä ainakaan säästy suihkussa. Tuntuu typerältä.

    • Hallituksenpuheenjohtaja

      Envera Fiksuveden ansaintalogiikka asunto-osakeyhtiö-kerrostaloyhtiöömme oli se, että isännöitsijä oli tehnyt omin päin heidän kanssaan sopimuksen vesimittarien kameravalvonnasta. Sopimus maksaisi 2000 € vuodessa ja vesimaksut on 20 000 € vuodessa, joten kustannukset kasvaisi heti 10 % pelkällä etäseurannalla ja hei, vettä ei säästetä vielä tippaakaan. Ilmoitimme, että se leikki loppuu nyt heti.

    • kusetusta
    • Noolipafiksua

      Meilläkin vaihdettiin taloyhtiössä suihkupäät vettä "säästäviin." Suihku on kyllä todella inhottava. Vaikea uskoa että säästäisi enempää vettä kun vanhakaan, vaikka suihkun epämukavuuden takia sieltä tekisi mieli lähteä jo minuutin sisällä pois. Jostain syystä suihkussa tulee kuitenkin vietettyä jopa kauemmin aikaa kuin ennen. Liekö ärsyttävä veden tulo jonka veden pistelyä saa varoa ja suihkuttelu kestää kauemmin kun ei osaa keskittyä itse asiaan. :D :D

    • Taloyhtiöpj

      Kyllähän se sellanen vedätys oli. Luvattiin ns. kuu taivaalta ja mitä saatiin. Puoleen vuoteen ei kuulunut yhtään raporttia edes, että näkisi onko tulokia säästöistä. Kyllähän suihkussa saa olla huomattavasti kauemmin varsinkin naishenkilöt jos on enemmä tukkaa pestävänä. Nyt testattiin piruuttaan viikon verran hana yöksi hiljalleen auki vastaamaan putkirikon tilaa ja ei minkäänlaista ilmoitusta ole kuulunu. Eli summa summarum en todellakaan suositte järjestelmää.

      • Rivariasukas

        Kuka ostaa vasaraa jos ruuvaria tarvitsee. Eikö se ole aika selvää ettei vesimittarilla kyetä pieniä vuotoja havaitsemaan ja jos isompi vuoto kyseessä, niin mitä iloa on ilmoituksesta joka kiertää jossain ja joku sitten tulee jossain vaiheessa katsomaan, niin siinä on vahinko ja tuho jo käynyt. Meillä on rivariyhtiössä Leakomaticin vesivuotokytkin ja hyvin on toiminut. Tarkka ja hyvä peli. Kolme vuotta ollut ja kolme vuotoo havainnut, yhdeltä isommalta vesivahingolta pelastanut. Päivitettiin uuteen systeemiin jossa etähallinta, niin nyt saadaan kaikki asukkaat tietoa jos se automaattisesti katkaisee veden.


    • lisääkokemuksia

      Missäs ne kokemukset luvatuista säästöistä on? Löytyy asukkaita, joiden taloyhtiöissä on asennuksen jälkeen kulutus ja kustannukset pudonneet?

    • hallitusheppu

      Näkyy löytyvän yrityksen sivuilta asiakkailta ihan omalla naamalla kokemuksia

      • Naavakalle

        Fikuveen kaverin kommentti toi edellinen, "hallitusheppu" . Tai muuten tuttu ;=) Toimiihan se näinkin.


    • Sähkösäätö

      Fiksuveden järjestelmää en ainakaan oman firman kokemusten perusteella suosittele vuotojen estämiseen. Muuten ihan pätevä softa vedenmittaukseen, mutta markkinoilla on olemassa parempia vaihtoehtoja kun vesivahingoista on kyse. Leakomatic taitaa olla näistä se monipuolisin sekä pienten tihkuvuotojen että isoimpien vuotojen osalta.

    • muovimuovijamuovi

      Ihmeviemäri joka ei ole vimäri mutta sinne nousee viemärivesi yleisestä viemäristä koske ensin se tulee pääviemäriin ja nousee sitten sivuvimäriin missä ei ole minkäänlaista kaatoa takaisin pääviemäriin. Huolto sekä pesu on suuritöinen ja vaikea. Saunan ilmaa ei voi kyllästää desinfiointi yms. tuotteilla evätkä ne seisovassa viemärimoskassa edes tehoa viruksiin, bakteereihin, loisiin yms. Viemärivesi nousee kaikkiin vesipisteisiin kun jossain vedetään vessa tms. Muovivesijohtoverkostot ovat surkeita tekelitä ja niitä suunnitellaan ja valmistetaan vielä surkeammin. Keittiön tiskiltaissa sama juttu. Kun toiseen laskee vettä se nousee toisesta ylös ja kaikki vesijohtopaska perässä. Ei ihme että ihmiset sairastavat ja syövät antibiootteja. Kaiken kruunaa ilmanvaihtojärjestelmä jonka puhdistaminen on viikottainen työ. Työtä on enemmän kuin omakotitalossa mistä hyvässä uskossa muutin uuteen kerrostaloon.

    • luotto1

      Meillekkin asennettiin tämä systeemi ja nyt huomasin, että esim. vessan hanasta tuli ennen muutosta kuumaa vettä suunnilleen puolessa välissä ja nyt saa kääntää 3/4 osaa kuuman puolelle, ennenkuin sieltä alkaa tulla kuumaa vettä. Ja bideesuihkun päähän ei asennettu minkäänlaisia estoja, niin siinä huomaa lämpötilaeron eli taloyhtiö selvästi "säästää" lämmitysveden laskussa, vaikka meillä onkin maalämpö.

      No eihän se suodatin montakaan euroa maksa siihen letkuun eli jos sen haluaa vaihtaa.

    • isännöitsijä

      Tästä palvelusta kannattaa pysyä kaukana. Rahastus on suorastaan törkeällä tasolla. Hyötyjä ei juurikaan ole ja raportteja ei toimiteta ajoissa.

    • Villekalle

      Selvää rahastusta hyödyt uppoaa kuluihin.älkää hyvät ihmiset sortuko tähän!!!!!!!

    • osmo55

      Eikös tuolla etäseurannalla ole tarkoitus se että päästään mahdollisemman nopeasti putkirikkoihin kiinni eikä vedensäätö voi mihin muuhun perustua kuin että vettä tulee hanoista vähemmän.

    • Anonyymi

      Rahastusta koko mittari.. Eihän tuolla "fiksuvedellä" voi seurata veden kulutusta kun ei päävesimittarit aina ole niin tarkkoja. Silloin fiksuvesi voi pestä kätensä tuosta heti ilman mitään vastuuta

    • Anonyymi

      Välttäkää Fiksuvesi-palvelua. Hinta on ihan törkeän kova hyötyihin nähden.

      - isännöitsijä

    • Anonyymi

      Firman markkinoita tapa on kyseenalainen. Meidänkin yhtiön asuntoihin oli tulossa vesikalusteiden tarkastus isännöitsijän luvalla ja yleisavaimella. Ei mitään tietoa hallituksella tai asukkailla, vain lappu osalle, että tämä tehdään. Osa harkitsi poliisille tutkintapyynnön tekemistä tunkeitumisesta luvatta asuntoon, jos olisivat tulleet. Hallitus esti tulon, mutta niin vain yritettiin tulla. Meidän yhtiössä loppui tämän firma mittariekin tarkkailu.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Terve. Olen lvi-alalla toimiva henkilö ja yrityksemme tekee myös välillä näitä vedensäästö urakoita. Fiksu vedestä alkuun hieman olen toimintaa seurannut vierestä useamman vuoden ja markkinointi on hyvin agressiivistä. Se ei perustu mielestäni faktoihin vaan muunneltuun totuuteen ja ongelmia mm ovat: asentajat eivät oli lvi asentajia vaan nuoria poikia, kalusteita ei kunnolla kartoitetaan samalla käynnillä joka on selkeä miinus, wc istuimissa ei missään tapauksessa saisi laskea veden huuhtelumäärää koska se kuormittaa putkistoa ja lisää tuloksia. Yksihuuhtelu wc ei voi muuttaa tuplahuujteluksi tämä on silkkaa valehtelua.

      Vesimittareihin asennettavat kamerat on ihan ok mikäli yhtiöllä ei entuudestaan ole mitään vedenkulutuksen seurantaa. Ilmeisesti nämä kamerat tosin ovat todella hintavia joten säästetty raha valuu maksuihin. Tuotteet eivät ole niin laadukkaita kuin kilpailijoilla esim suihkukahvat. Hyvä vedensäästö toimija kartoittaa kiinteistön etukäteen ja ehdottaa sopivia tuotteita. Suuttimissa on tarjolla kymmeniä eri vaihtoehtoja monilla eri litramäärillä. Myös suihku kahvoissa on eri vaihtoehtoja litramäärissä ja yhtiön kanssa tulisi aina käydä läpi nämä.

      Pitää myös ymmärtää että vedenpaine ei ole sama toimenpiteiden jälkeen ja sehän on koko touhun idea. Käyttömukavuus on kuitenki mahdollista saavuttaa kun tehdään asiat oikein. Tärkeitä asioita projektin onnistumiseen, on: teettää samalla käynnillä kattava vesikalusteiden kuntokartoitus sillä saa heti hyvän synergia edun ja rahoille enemmän vastinetta, kalusteet voi jälki käteen korjauttaa kerralla jolloin rahaa säästyy vs kalusteita korjataan yksittäin, tuotteiden valinta ja oikeat vesimäärät, ei mitään kiinteitä kuukausi maksuja vaan asuntokohtainen hinta sisältäen tuotteet.

      Suuret vuokranantajat tilaavat näitä paljon koska säästöt ovat merkittäviä. Olen ollut mukana yli 25.000 asunnon vedensäästö ssä ja keskimäärin vettä säästyy noin 15% joskus jopa 35%. Yksittäisissä taloyhtiöissä pitäisi kuunnella asukkaita yhtiökokouksessa ja vedensäästö tuskin kannattaa tilata jos vastustus on heti alkuun suurta. Yhtälailla tulisi kiinnittää huomiota vesikalusteiden kuntoon jo pelkästään ne korjaamalla vettä säästyy merkittävästi.

      Ottakaa tarjous useammalta toimijalta ja pyytäkää tarvittaessa tuotteet kokeiluun ennen päätöstä tällöin tiedätte mistä maksatte. Ainakin muutama muu yritys tekee myös vedensäästöä ainakin pk-seudulla: ekovirtaus ja hoviputki oy. Molemmat tekevät asunnoksi ainakin isoimmille vuokran antajille, mutta varmasti tarjouksia voi yksittäisetkin yhtiöt tiedustella.

      • Anonyymi

        Hoviputki oy ja talokuntoon.fi tekee yhteistyötä myös. Välttäkää kyseisiä yrityksiä!


    • Anonyymi

      Miten tuo hoviputki oy lähtee paskaan mukaan!!!

    • Anonyymi

      Katso samaa ilmaisua
      VOIMASSAOLEVAN TUKKUHINNASTON MUKAISESTI

      https://www.hoviputki.fi/yhteystiedot/hinnasto/
      Käytössä on alkavan tunnin laskutus. Minimiveloitus on muiden kuin sopimuskumppaneiden osalta kaksi tuntia. Tarvikkeet veloitetaan voimassaolevan tukkuhinnaston mukaisesti.

      Asennustarvikkeet laskutetaan voimassa olevien verkkokauppojen ja tukkuhintojen mukaisesti pientarvikelisä

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007930712.html
      Toisessa tapauksessa lvi-firma asensi hankkimani uuden hanan ja pesualtaan itse remontoimaani kylppäriin. Tässäkään tapauksessa työn laadussa ja käytetyssä työajassa ei ollut valittamista. Sen sijaan firman laskuttamat parisataa euroa vähäisistä, aivan standardien mukaisista lvi-pientarvikkeista – muutama putkipidike, puserrusliittimet, sulkuventtiilit ja pätkä kupariputkea – oli pöyristyttävä. Nämä käytetyt pientarvikkeet maksavat rautakaupassa korkeintaan satasen.

      Nettisivuillaan kyseinen firma mainostaa, miten heillä tarvikkeet veloitetaan voimassa olevan tukkuhinnaston mukaisesti.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe