Varastaminen

Tyttö77

Elikkäs voiko kaljan varastamisesta jäädä kiinni turvakameroille? Ja jos jää niin kauanki sinun kiinni saamisessa kestää? Ja jos esim. Varkauden yhteydessä maksaa kortilla, jääkö tietosi kaupalle ja narahdat siitä saman tien? Vastatkaa pliis ei trolleja

35

7709

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 43ewfdsr

      "Elikkäs voiko kaljan varastamisesta jäädä kiinni turvakameroille? "

      No eivät ne turvakamerat ketään kiinni ota. Ne ovat elottomia esineitä, joiden tarkoitus on etävalvoa ja/tai tallentaa myymälän tapahtumia. Mutta tottakai niiden ansiosta voi jäädä kiinni. Riippuu monesta asianhaarasta.

      "Ja jos jää niin kauanki sinun kiinni saamisessa kestää?"

      No pelkästään antamillasi lähtötiedoilla on mahdoton sanoa. Turvakameroiden nauhoitus päällekirjoitetaan rajallisen tallennustilan vuoksi tavallisesti muutamien päivien tai korkeintaan muutamien viikkojen kuluessa, riippuen monesta asiasta. Jos taasen joku on sinut jo bongannut ja tekosi huomannut, niin näpistyksen vanhenemisaika on kaksi vuotta. Kauhea kiire siis siitä ei ole sinulle ilmoittaa.

      "Ja jos esim. Varkauden yhteydessä maksaa kortilla, jääkö tietosi kaupalle ja narahdat siitä saman tien?"

      No et sinä tietenkään samantien narahda. Ei se korttisi kerro, että "hei, tämän kaverin kassissa on ylimääräisiä, joita ei aio maksaa". Mutta sitten kun jotain kautta, vaikkapa niiden turvakameroiden ansiosta, saadaan selville, että et maksanutkaan kaikkea, niin tietenkin korttimaksutietojen ansiosta sinun henkilöllisyytesi on heti selvillä. Kuinka pian jäät kiinni riippuu sitten siitä kauanko onnistut poliisia pakoilemaan.

      • Tyttö66

        Kiitos paljon vastauksesta!!


      • "Ne ovat elottomia esineitä," kyllä aina välillä kun menen kauppaan niin alkaa sellanen "panoramakamera" elämään ja seuraamaan mua...

        Siinä sitten vilkuillaan hetki ja pysähdytään kameran kohdalle ja näytetään että "tule tänne livenä jos on asiaa" ja sama toistetaan muutama kertaa jos kamerat jatkaa seuraamista.... ikinä ei ole kukaan vielä uskaltanut tulla kertomaan livenä mitä asiaa on, johtuen siitä että olen hieman "pienempää" sorttia normi vartioihin nähden :)


    • aerjte

      No siis jonkunhan pitää sitä monotoria katsoa juuri silloin jos sinä varastat jotain. Eli kaupoissa on turvakameroita, niiden monitorit ovat vartijoiden pienissä kopeissa. He tuijottavat niitä silmät ristissä ja yrittävät saada näpistelijän kiinni. Mutta kameroita on kaupoissa tietääkseni yleensä ( isoissa marketeissa) n. 40. Ja monitoreja heidän kopeissaan mitä ilmeisimmin yleensä 2-4. Vartijoilla on jonkinlainen säädin josta he voivat vaihtaa kameran joka monitoreista näkyy. Joten itseasiassa on hyvin pieni riski, että he juuri katsoisivat juuri monitoria josta sinä näyt siellä kaljaosastolla. Tähän kun vielä laskee sen tosiasian, että vartijat hääräävät kaupoissa yleensä kaikenlaista muutakin ( kuten työntelee kärryjä ja kantaa koreja, tätä vartijat eivät halua myöntää, koska tietävät itsekin kuinka turhauttavaa ja noloa se on) on varsin pieni todennäköisyys prosentti, että jäät näpistelystä kiinni. Tosin se mahdollisuus on olemassa. Mutta hyvin pieni. Todennäköisyys prosenttia kasvattaa huomattavasti mikäli näytät jollain tavalla "epämääräiseltä" koska sellainen ihminen joutuu aina tarkkailtavaksi ja vartijat seuraavat sellaisia kameroiltaan, todennäköisesti paljon herkemmin kun tavallisen Matti Meikäläisen näköistä junttia. Myös reppu on sellainen mikä luulisi heitä kiinnostan. Eli jos se paljain silmin tahi monotorilta näkevät sinun menevät kauppaan repun kanssa, voi olla että seuraavat sinua niin kauan kameroilta kun poistut kaupasta. Itse en näpistele, koska se on typerää touhua. Joskin ymmärrän niitä jotka tässä äärikapitalistisessa maassamme varastaa ruokaa tarpeeseen kun nälkä tulee.

      • Reppumukana

        "Myös reppu on sellainen mikä luulisi heitä kiinnostan. Eli jos se paljain silmin tahi monotorilta näkevät sinun menevät kauppaan repun kanssa, voi olla että seuraavat sinua niin kauan kameroilta kun poistut kaupasta."

        Olen sitten ollut jo varmaan parikymmentä vuotta tarkkailun alaisena käydessäni kaupoissa. :) Minulla niin kuin niin monella muullakin on reppu mukana kaupassa ostosten kuljettamista varten. Reppu on minulla kylläkin selässä koko ajan. En laita sitä ostoskärryyn, koska en halua, että se häviää tai sen sisältö. Repun otan selästä vasta alkaessani pakata tavaroita kassalla maksamisen jälkeen. Usein ei kaikki mahdu reppuun, vaan on ostettava muovikassi lisäksi.

        En oikein käsitä sitä, miten reppu voisi olla epäillyttävämpi kuin esimerkiksi mukana tuotu tukevampi kassi ostoksia varten. Ihmisähän sitä paitsi jatkuvasti kehotetaan toimimaan ekologisesti ja välttämään muovikassien ostamista.


    • juurikatonäi

      Älä varastele jumaluata!½!!! Tottakai voit jäädä kiinni. Yleensä tallennin päälle kirjoittaa noin kahden viikon kuluttua. On ihan mahdollista että jäät kiinni, poliisit saattavat soitella vasta viikkojen päästä. Käräjille pääsyyn saattaa mennä 1,5 vuotta.
      Mene tunnustamaan tekosi, niin sillä siitä pääset.

      • rhs

        Heh, tätähän epätoivoiset vartijat aina yrittävät. " tallennin päälle ". Hahahhahahha. Niin, kyllä sen uskon, että on tallennin mutta mitä siitä? Jonkunhan pitäisi ne sitten myös kelata ja tarkastaa kaikki nauhat jne. Eli ei mene noin. Vai väitätkö, että kun vartija käy vaikka paska*la niin kun hän palaa takaisin koppiinsa, että hän alkaa selailemaan nauhoja? Eikö joku voi silloinkin juuri näpistää kun sinä kelailet nauhojasi? Eriasia varmasti on jos varastaa jotain isompaa ja kaupanhenkilökunta huomaa sen, sitten voidaan alkaa tarkistelemaan nauhoja. Mutta kukaan ei tiedä jos elintarvikkeita katoaa hyllystä. Niitä ei voi tarkastaa mistään, eli ihan turha taas antaa kuvaa täällä, että kaikkien asiakkaiden kaikki asiat tiedetään vartijan pienessä kopissa. En ainakaan itse todellakaan tunnustaisi mitään, koska kukaan ei tiedä jos sinä aloittaja olet varastanut kaupasta kaljaa, ellei sitten joku ole ottanut sinua ns. verekseltään kiinni. Jälkeen päin ei mitään kuulu pienistä näpistyksistä, koska se on täysin mahdotonta. Vartijoilta tietysti jos asiaa kysytään niin heitä on aina kaupassa vähintään se 20 ja jokainen näpistelijä saadaan kiinni. Tosiasia on vain jotain ihan muuta. 99% kaupoista on 1 vartija, lopuissa 2. Kaksi silmää per vartija. Muutaman monitori. Ja tosiaan vartija tekee paljon muutakin vielä kun katselee niitä monitorejaan. Eli toisin sanoen, kun vartija työntelee kärryjä tai muuta "hienoa" niin kukaan ei ole katsomassa mitä kaupan puolella tekee, piste.


      • kamerakyylä

        Tässä kun näitä paljastuksia tehdään niin tiedettäköön että lähes kaikki myymäläkamerat tallentavat vain liikettä. Itse ainakin pikaselaan varkauksille alttiita paikkoja aina määräajoin.. Ja voin luvata että jäät kiinni viimeistään kun seuraavan kerran asioit ko myymälässä. Saa näppärästi taskuunsa kaksi anastusilmoitusta yhden sijasta.


    • kuuskytkaks

      Aika pohjalle pitää vajota ett varastaa kaljaa
      kannattais harkita elämäntapamuutosta

      • muurahaispesä

        Ja näin, valistamalla nuorta tapahtuu ihmeellinen muutos parempaan ja kenties alkaa käymään sunnuntaisin kirkossa taikka löytää uuden mielenkiintoisen harrastuksen perhosten keräilystä.

        Ihminen on se mikä se on. Aina löytyy juoppoja, narkkeja ja muita laitapuolen kulkijoita vaikka kuinka yritettäisiin sääntöjä kehitellä ja valistaa. Kaikkia ei kiinnosta elää yhteiskunnan normien mukaan.


    • 192

      Joskus on nähnyt, että pitkässä kassajonossa joku on syönyt jäätelötuuttinsa, ettei se ehdi sulaa. Laittanut koriin siististi päällyspaperin ilmeisestikin tarkoituksena maksaa.

      Toinen kerta on ollut, kun vähän krapulaisen näköinen mies kaljapattereista latasi ostoskoriin muutaman oluen ja joi niistä siellä hyllyjen välissä yhden. Laittoi koriinsa tyhjän tölkin täysien kaveriksi. Ilmeisesti hänellä oli tarkoitus maksaa juotukin. Vartija kuitenkin ilmestyi siinä samassa. En jäänyt seuraamaan, miten kävi. Oliko muuta ongelmaa kuin alkoholin nauttiminen myymälässä, joka ei ole sallittua?

    • hgtfsd

      Kaupat tulostaa vakionäpistelijöiden kuvia tauko ym. huoneisiin. Niitä kun päivittäin katselee ohi mennessään, niin naamat jää hyvin muistiin ja tunnistavat sinut jo kauppaan kävellessä..

      • näintoimivat

        Näin tekee vartijat kopeissaan. Kaikki kiinniotettujen kuvat löytyy koneelta. Ja tätähän ei saisi edes tehdä, mutta silti tehdään. Kaikki kylän nilkit tiedetään nimiltä ja heti varoitetaan muita kauppoja jos joku tutuista nilkeistä liikkuu lähistöllä. Nilkki = näpistelijä, varas, narkkari, juoppo jne.


      • mitenon
        näintoimivat kirjoitti:

        Näin tekee vartijat kopeissaan. Kaikki kiinniotettujen kuvat löytyy koneelta. Ja tätähän ei saisi edes tehdä, mutta silti tehdään. Kaikki kylän nilkit tiedetään nimiltä ja heti varoitetaan muita kauppoja jos joku tutuista nilkeistä liikkuu lähistöllä. Nilkki = näpistelijä, varas, narkkari, juoppo jne.

        Miten vartijat määrittelevät "narkkarin"?


      • mitenon
        näintoimivat kirjoitti:

        Näin tekee vartijat kopeissaan. Kaikki kiinniotettujen kuvat löytyy koneelta. Ja tätähän ei saisi edes tehdä, mutta silti tehdään. Kaikki kylän nilkit tiedetään nimiltä ja heti varoitetaan muita kauppoja jos joku tutuista nilkeistä liikkuu lähistöllä. Nilkki = näpistelijä, varas, narkkari, juoppo jne.

        Miten vartijat tietävät jonkun ihmisen olevan "narkkari"?


      • Anonyymi
        mitenon kirjoitti:

        Miten vartijat tietävät jonkun ihmisen olevan "narkkari"?

        Vartijat ovat erittäin hyviä määrittelemään ihmisistä, kuka on narkkari, juoppo, huora, hampuusi, pelle, vammanen tai tyhmä. He ovat tässä asiassa asiantuntijoita ja spesiaaleja. He kun työkseen tarkkailevat ja tuomitsevat ihmisiä katseillaan joka päivä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vartijat ovat erittäin hyviä määrittelemään ihmisistä, kuka on narkkari, juoppo, huora, hampuusi, pelle, vammanen tai tyhmä. He ovat tässä asiassa asiantuntijoita ja spesiaaleja. He kun työkseen tarkkailevat ja tuomitsevat ihmisiä katseillaan joka päivä.

        Kyllä. Vartijoilla on loppuun asti hiottu timanttinen koulutus taustalla, ja mukaan kelpuutetaan vain yhteiskunnan ehdotonta eliittiä.


    • Hffk

      Olen ja kiinni en oo jääny

    • 64765

      En suosittele kaupoista varastelua. Suurimmassa osassa on aktiivinen vartiointi ja riskit on liian suuret siksi. Pikkukaupoista joissa sellaista ole ei taas saa mitään niin arvokasta, että sitä edes kannattaisi varastaa. Jos tekee mieli kössiä niin ulkoa löytyy vaikka kuinka paljon tavaraa jonka voi ihan hyvällä omalla tunnollakin viedä ja sitten olla ylpeä urastaan. Polkupyöriä lukottomana, puhelimia, lompakoita on pudonnut, koruja, avaamattomia kaljoja löytyy paljon, joku mummo unohtanut ostoksensa bussipysäkille, ravintola jättänyt lasipullot astioihin pihan roskakatokseen jne. Kiinnijäämisen riski on periaatteessa nolla, kun olet niinkuin olisit tavaroiden omistaja. Julkista aluetta eivät aktiivisesti vartioi kuin poliisit ja heillä ei ole kiinnostusta/resursseja ruvata selvittelemään kadonneiden tavaroiden sijaintia vaikka joku ne ilmoittaisikin.

      • Linssintakana

        Hehheh, että vain poliisi valvoo julkista aluetta? Kai tiedät että Tieliikennekeskuksella on tuhansia kameroita valvomassa ihan julkisia kävely/ autoteitä, vartiointiliikkeen kamerat kuvaavat bussipysäkkejä, ja lähikauppasi ulkokamera saattaa nähdä 300m päähän tunnistettavalla kuvanlaadulla :D Kuka tahansa kohtaamasi tuntematon saattaa olla vartija työtehtävissä siviiliasussa. Ette jumalauta uskokaan kuinka mielenkiintoisissa ja "turhissa paikoissa" on valvontaa.


      • Vitunidiootitmietivähä
        Linssintakana kirjoitti:

        Hehheh, että vain poliisi valvoo julkista aluetta? Kai tiedät että Tieliikennekeskuksella on tuhansia kameroita valvomassa ihan julkisia kävely/ autoteitä, vartiointiliikkeen kamerat kuvaavat bussipysäkkejä, ja lähikauppasi ulkokamera saattaa nähdä 300m päähän tunnistettavalla kuvanlaadulla :D Kuka tahansa kohtaamasi tuntematon saattaa olla vartija työtehtävissä siviiliasussa. Ette jumalauta uskokaan kuinka mielenkiintoisissa ja "turhissa paikoissa" on valvontaa.

        Jep, aivan turhissakin paikoissa on kamerat. Mutta joissain tärkeissä paikoissa ei aina ole.


    • Perkele132

      En oo jääny kertaakaan kiinni moni näpistelee kaupoista esim. Juomia.

      • kaikkinähdään

        Kleptomania on mentaalisairaus. Kyse on varastamisen himosta, eli itsehillinnän kontrollin menettämisestä. Oikean ja väärän ymmärryksen kadottamisesta. Suositelen että haette psykologista apua, kun tällaisesta toiminnasta tulee teillä arkea.
        Rikoslaki uudistuu ja tulevaisuudessa näpistyksistäkin saadut maksamattomat sakot istutaan linnassa. Kannattaa siis hakeutua sairaudestaan eroon.


    • omanelämänvaras

      Oletko huomannut että tuttavasi seuraavat liikkeitäsi, moni ei varmaan mielellään päästä sinua tiloihin missä on helposti käteen jäävää. Hoitoa on saatavilla.

    • Anonyymi

      Mä pöllin viime vuonna jbl go 2 ja tän vuoden alussa ne logitecin g332 kuulokkeet



      lol

      • Anonyymi

        No jäitkö kiinni


    • Anonyymi

      2019 jbl go 2 xdd okok oisit vaa suoraa ottanu extreme 2

    • Anonyymi

      Näin kun eräs hlö joi kaupassa ksljan helttaan, en huomsnnu montako, lähti sit vapaan kassan kautta pois. Ja tää paikkakunta on pieni. Miten muualla? Onko havaintoja?

    • Anonyymi

      JÄITKÖ KIINNI

    • Anonyymi

      Se olisi itseasiassa ihan unelmaa, jos ne kamerat olisivat niin hyvällä tekoälyllä varustettuja, että huomaisivat sinun pöllivän kaljaa ja kolkkaisivat heti siihen paikkaan. Vartijan tarvitsisi enää vain kärrätä sinut kolkattuna pihalle ilman niitä kaljoja. Pääsisi vartijan planttu perkeleen paljon helpommalla ja takaisin koppiin tylsistymään.

    • Anonyymi

      Sinut hakataan

    • Anonyymi

      Jos on pakko pölliä niin pöllikää lidlistä

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Miksi Lidlistä siellähän on vartioita vaikka millä mitalla


    • Anonyymi

      Kysymys kuuluu. Miksi haluatte niin kovasti kaljaa varastaa

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe