Hotmail ei aukea: Varmistuskysely?

Hotmail_

En ole mies muistiin käynyt Hotmail-varaosoitteessani. Nyt kun kirjaudun (tapahtuu outlookin kautta) niin ohjelma kertoo, että sen pitää voida lähettää turvakoodi.

Sitten on kaksi vaihtoehtoa joista täpätä edetäkseen:

1) Jokin valmis [email protected] osoite. Mikä se on ja miten siihen on pääsy myöhemmin?

2) En voi tarkistaa tiliäni.

Vime kerralla tuo kakkoskohta muistaaksen laitoi karuselliin jossa nuo samat kysymykset toistuivat eikä vienyt asiaa etenepäin.

Vinkkejä miten tuon varmennuksen saisi kuntoon.

25

976

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1. Se on osoite jonka olet aikoinaan sinne laittanut varaosoitteeksi mihin varmistukset tulevat. Microsoft ei itse tee näitä varaosoitteita käyttäjilleen. Itselläni on esimerkiksi Gmailin osoite varana.

    • Dieu27rh

      Mulla oli joskus sama taistelu. Sen varmistuksen saa tilin tietoihin annettuun sähköpostiin tai puhelinnumeroon. Pitkään yritin enkä kumpaankaan ikinä saanut mitään. Yks päivä koitin vielä ja heti tuli. Jotain häikkää varmaan oli.

      • Hotmail_

        Yes, olen taannoin aiemminkin yrittänyt mutta sekavaa oli, pyöritteli valitsemiensa eri vaihtoehtojen jälken ympyrää ja toi aina samaan nollapisteeseen, kun joutui valitsemaan tuon reitin "en voi tarkistaa tiliäni" ja sitten seuraava > seuraava jne.


      • Hotmail_

        Ps. En enää edes muista varmuudella mikä maili-osoitteistani annoin tiliä avatessa.


    • Hotmail_

      En omaa enkä ole koskaan omannut ko. osoitetta, enkä tiedä miten se tuohon ilmestyy. Kun sen valitsee, niin se kysyy jotakin koodia, eli kyse vaikuttaisi olevan hotmailin palvelusta jonne toiseen e-mailiin saamansa varmistuskoodi tulisi lähettää.

      En ole edes päässyt niin pitkälle, että voisin pyytää ko. varmistuskoodia johonkin mailiini.

      • Silloin joku on päässyt tilillesi ja muuttanut tuon osoitteen.


      • bästföre

        "En omaa enkä ole koskaan omannut ko. osoitetta, enkä tiedä miten se tuohon ilmestyy."

        Tili lienee vanhentunut ja joku toinen on avannut saman osoitteen sitten uudelleen.


    • Hotmail_

      Tuon kakkosvaihtiehdon takaa tulee kysely haluaako puhelimen vai mailiin vastauksen "voidaksemme vaihtaa turvainformaationne" ja neuvo seurata saapuvia ohjeita.

    • Hotmail_

      Kyllä on hankala hässäkkä, systeemin logiikka ei aukene. Sain linkin emailiini jota klikattuaan se ohjasi hotmailii jossa kysyttiin olenko saanut koodin (joka vaikutti olevan antamani email osoite).

      Klikkasin kyllä ja sitten se ohjasi tilitietoihini, mutta ei antanut pääsyä mailiin. Klikkasi "homeen" ja sitten se kiepautti uudestaa kohtaa jossa kysyttiin olenko saanut koodin ja sillä kohdalla oli uudestaan tuo xx_ _ [email protected] jonka puuttuvat osat pyydettiin täyttämään. En kuitenkaan selaista saanut, ellei se sitten ollut juuri tuon avausessa kertomani osoite,joka näkyi täytenä.

      Kyllä on hankalsti tehty ja puuttellinen ohjeistus.

      • Ahaa eli noi kohdat piti täyttää? Silloin siihen annetaan se osoite mikä on Hotmailissa varaosoitteena.


      • Hotmail_
        kannyman kirjoitti:

        Ahaa eli noi kohdat piti täyttää? Silloin siihen annetaan se osoite mikä on Hotmailissa varaosoitteena.

        Miksi jankaat etkä ymmärrä?

        Toistan. Tuo osiote ei ole hotmailiin antamani varaosoite, vaan se näkyi ensimmäitä kertaa tilille yrittäessään kokonaisena ja on ehkä juurikin se pydetty koodi (?) ja olisi tullut kirjoittaa muistiin, mutta joka tulee antaa ensin varmennuspyynnin hotmailiin lähetettyään.

        Kaiken kaikkiaan erityisen sekava kuvio ja kunnolla ohjeistamaton. Sähköpostiin ei tullut luvattua "ohjeistusta" vaan pelkka linkki klikattavaksi.


      • Hotmail_
        kannyman kirjoitti:

        Ahaa eli noi kohdat piti täyttää? Silloin siihen annetaan se osoite mikä on Hotmailissa varaosoitteena.

        Niin, mailiin tullutta linnkiä klikatessa se vei hotmailin sivulle jossa kerottiin, että varmistusosoite on nyt vaihdettu ja tekstin peräsä näkyi juuri osoite jonne olin varmennuksen pyytänyt.

        Oletin, että myöhemmässä etapissa kysytään juurikin tuota mailia. Nada, sitten tulikin uudestaa tuo aivan outo osoite vajaana täydennettäväksi.


      • Hotmail_ kirjoitti:

        Miksi jankaat etkä ymmärrä?

        Toistan. Tuo osiote ei ole hotmailiin antamani varaosoite, vaan se näkyi ensimmäitä kertaa tilille yrittäessään kokonaisena ja on ehkä juurikin se pydetty koodi (?) ja olisi tullut kirjoittaa muistiin, mutta joka tulee antaa ensin varmennuspyynnin hotmailiin lähetettyään.

        Kaiken kaikkiaan erityisen sekava kuvio ja kunnolla ohjeistamaton. Sähköpostiin ei tullut luvattua "ohjeistusta" vaan pelkka linkki klikattavaksi.

        Miksi sinä vastailet näin? Ei taida ongelma olla suuri.


      • painu_jo_pois
        kannyman kirjoitti:

        Miksi sinä vastailet näin? Ei taida ongelma olla suuri.

        ei sen iso tarvitse olla kun se on päässä, kuten sulla


    • Hotmail_

      Nyt selaimen nuolinäppäimillä peruuttaesa pääsin takaisin Microsoft sivulla (account.microsoft.com) joossa hotmail-osoitteeni ja tilitiedot "tervetuloa' josa sessio on auki ja käyttäjätietoni ja muita asetuksia joita voin tarvittaessa muokata.

      Missään ei kuitenkaan ole namiskaa jolla pääsy sähköpostiin.

    • Hotmail_

      Oudo homma pelittää. Varmistukysely vei MS:n sivulle, joka hämäsi pahasti, eli ilmeisesti nyttemmin Hotmail edustaa samalla myös MS-tiliä kaikkineen.

      Pidin tuon MS-sivun kirjautumisen auki ja naputin uudestaan Hotmail-osoitteeni Outlookiin ja se avasi suoraan Hotmailiini, tyhjänä eli kaikki vanhempi liikenne deletoituna. Hieman outo äkiseen, mutta eiköhän tuohon totu ja riittää varaosoitteena. Mutta ainakin toistaiseksi toimii. Pitääpä kirjautua ulos ja koettaa uudestaan josko kaikki ok.

      Onnistuneeko jos koetan aktivoida toisen vanhan Hotmail-osoitteeni käyttäen tuota samaa äskeistä varmistusosoitettani myös siihen (muita osoitteitani en tuohon käyttöön haluaisi laittaa)?

      Vain onko MS:llä jokin useampien osoitteiden skannaussyteemi ja mahdollinen blokkaus?

      Äkiseen vois olettaa, että systeemi tunnistaa varmistusosoitteet ja siten jos on saman osoitteen takan toinen eri niminen ja käyttäjätietoinen Hotmail / Outlook.

    • Hotmail_

      Yes, nyt toimii kaiken sekavuuden jälkeen. Pitää katsoa miten tun toisenkin Hotmail osoitteen saisi aktivoitua.

    • Joko toimii? Se suojauskoodi on numeroyhdistelmä, jonka saa sähköpostina siihen vaihtoehtoiseen sähköpostiosoitteeseen.
      Minulla on pääasiallisessa käytössä @hotmail.com. Ja monta muuta, mm [email protected], jota en ole avannut aikoihin ja nyt innostuin testaamaan. Siinä tuli varmaan just se ruutu mikä sinullakin. "Voimme tuntua ylisuojelevilta...meidän on kuitenkin varmistettava, että pystyt vastaanottamaan suojauskoodin, jos et pääse tähän tiliin. Lisätietoja." (linkki lisätietoihin http://windows.microsoft.com/fi-FI/windows-live/account-security-password-information )

      No seuraavaksi tulee: "Anna koodi, jonka lähetimme osoitteeseen..." , Eli aukaise se vaihtoehtoinen sähköposti ja kirjoita siellä annettu numerosarja tähän Koodi -ruutuun. ja hotmail aukeaa. Saat vielä viestin Kiitos, että vahvistit suojaustietosi ...

      Kun avaa www.outlook.com > pääsee sivulle https://login.live.com ..... Sisäänkirjautumisruudun yllä on Microsoft-tili Lisätietoja, ja sitä klikkaamalla löytyy hitosti tietoa Microsoft -tilin jutuista.
      En tosin ole vielä löytänyt, mistä saa vaihdettua sen vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen.

    • Hotmail_

      @tattiaivo

      Yes, toimii kuten tuossa edellä kerroin.

      Joskus taannoin sain kuvaamaasi vastavan sivun, mutta nyt tuli hieman erilainen sivu jossa oli nuo avauksessa mainitsemani kaksi vaihtoehtoa joista piti valita täppäämällä.

      Koska ensimmäisen oudon sähköpostiosiotteen kautta tuli koodikyseley, koodi jota en omannut niin valistin kakkosvaihtoehdon, jonka takaa tuli kysymys haluaako varmistuksen puhelimeen vai sähköpostiin, valitsin sähköpostin (ja oletin saavani jonkin koodin).

      Mailliin ei tullut tekstissä luvattuja lisäohjeita eikä koodia, vaan suora namiska klikattavaksi, joka ohjasi jollekin sivulle jota en muista, mutta jossa sähköpostini oli merkitty varmennustunnisteeksi ja sitten yhden klikkauksen jälkeen aukesi MS:n sivu "account.microsoft.com" jossa oli Hotmailni tiedot ja tili aktivoituna.

      Ilmeisesti Hotmail ja Outlook tunnukset ovat samalla myös MS-tilitunnukset (?), tili jota en erikseen ole koskaan avannut, eli outo juttu sekin, että syteemi oon luonut tuon MS-tilin lupaa kysymättä. Tuolat ei kuitenkaan ollut pääsyä Hotmailiini.

      Sitten kokeilin tuota "account.microsoft.com" sulkematta mennä selaimen toisella välilehdellä suoraan Hotmailiin, eli tulee mennä Outlookiin jossa Hotmail-tunnukset toimivat.

      Simbsalabib ja Hotmail aukesi ilman salasanan syöttämistä. Lieneekö auki ollut "account.microsoft.com" mahdollisti sen(?).

      Suljin kokeeksi kummatkin ja sitten menin uudestaan Outlokin kautta ja kaikki ok, sekä tein yhden koelähetyksen, sekä toisesta mailista Hotmailiin päin ja kaikki toimi ok.

      Hieman ufo-jutti kaiken kaikkiaan, sillä tuo kuvaamasi reitti pitäisi ilmeisesti olla se vakio, mutta ei näemmä ainoa.

      • Juu, siinä on toinenkin reitti tilanteesta riippuen - vähän samanlainen mutta kuitenkin erilainen. Pääasia että sait toimimaan.
        Se MS-tili tuli automaattisesti, kun Hotmail ja MSN ja Live ja SkyDrive ja paljon muuta survottiin yhteen (v2012) ja Hotmail siirtyi toimimaan Outlookissa.
        8.1:ssä Hotmailin sähköpostit näkyy ilman Outlookiakin, varmaan juuri tuon MS-tilin takia - mikä on toisaalta vähän paha juttu - mutta niinhän ne näkyy kännykässäkin ilman salasanoja.
        Minusta vaan Hotmail on ollut kaikista sähköposteista kätevin käyttää, liitteet, kuvat ja videot saa helposti mukaan (ja roskapostit menee suoraan roskapostiin).


      • lokaluser_
        tattiaivo kirjoitti:

        Juu, siinä on toinenkin reitti tilanteesta riippuen - vähän samanlainen mutta kuitenkin erilainen. Pääasia että sait toimimaan.
        Se MS-tili tuli automaattisesti, kun Hotmail ja MSN ja Live ja SkyDrive ja paljon muuta survottiin yhteen (v2012) ja Hotmail siirtyi toimimaan Outlookissa.
        8.1:ssä Hotmailin sähköpostit näkyy ilman Outlookiakin, varmaan juuri tuon MS-tilin takia - mikä on toisaalta vähän paha juttu - mutta niinhän ne näkyy kännykässäkin ilman salasanoja.
        Minusta vaan Hotmail on ollut kaikista sähköposteista kätevin käyttää, liitteet, kuvat ja videot saa helposti mukaan (ja roskapostit menee suoraan roskapostiin).

        "8.1:ssä Hotmailin sähköpostit näkyy ilman Outlookiakin, varmaan juuri tuon MS-tilin takia"

        Kannattaa käyttää Windowsia paikallisella käyttäjätunnuksella, niin sähköpostit eivät näy vieraille.


    • Hotmail_

      "Se MS-tili tuli automaattisesti, kun Hotmail ja MSN ja Live ja SkyDrive ja paljon muuta survottiin yhteen (v2012) ja Hotmail siirtyi toimimaan Outlookissa."

      Olen tarkoituksellisesti välttänyt kaikkia ko. kaltaisia keskittyneitä "globaaleja" syteemejä, Google & Co joista myös muodostuu 'seurantasyteemejä'.

      Tuostapa tulikin mieleen, että miten toimii useammat pseudo-identiteetit Hotmailissa / Outlookissa ko. MS-pakko-tili-tapauksessa kuten moni luo erilaisia tilanteita varten vastatakseen vaikapa lehti-ilmituksiin, pikku ostot ja mynnit jne. eli eivät halua käyttää päämailiaan / mailejaan kaikkiin tilanteisiin tai antaa kaikkin maileihin virallisia tietojaan osoitetta luodessaan.

      "8.1:ssä Hotmailin sähköpostit näkyy ilman Outlookiakin, varmaan juuri tuon MS-tilin takia - mikä on toisaalta vähän paha juttu - mutta niinhän ne näkyy kännykässäkin ilman salasanoja."

      Eikö tuon voi valita asetuksista, sillä muutoinhan kyse on suoranaisesta tietoturvariskistä?

      Tuon "account.microsoft.com":ssa auki olleen session suljettuani namiskasta "poistu", niin Outlookin kautta Hotmailiin kirjautuessa tarvitsi myös salasanan syöttämisen ja hyvä näin.

      Itselle tuo Hotmail on ollut varaosoite, sekä mm. eri myynti-osto-ilmoituksiin antamani yhteystieto, eli en ole sen paremmin perehtynyt sen laajempiin ominaisuuksiin.

      Mulla on vielä toinenkin Hotmailosoite odotamassa uudestaan aktivointia, mutta en tiedä kannattaako sitä tehdä tuon saman liitännäisosoitteen avulla kun nyt tuo ensimäinen aktivoitu. Varsinaisia pääosoitteita en haluaisi kuitenkaan MS:lle antaa.

    • Hotmail_

      "8.1:ssä Hotmailin sähköpostit näkyy ilman Outlookiakin, varmaan juuri tuon MS-tilin takia - mikä on toisaalta vähän paha juttu - mutta niinhän ne näkyy kännykässäkin ilman salasanoja."

      Niin, lisäys. Voisiko tuo johtua siitä, että "account.microsoft.com":ssa on koko ajan sessio auki, eli pitäisi vain lopettaa sessio -> "poistu" namiskan kautta?

    • muumeilitmuuhun

      Hotmail on typerää microsoftin harrastamaa tietojen kalastelua muka turvallisuuden nimissä. En ikinä anna heille mitään henkilökphtaisia tietojani. Hotmailia käytän toisarvoisiin juttuihin missä vaaditaan pakollisena joku sähköpostiosoite. Menköön sinne kaikki spammi ja muu roskaposti.

    • Hotmail_

      Nyt kun menee Hotmailiin, pakosti aina Outlookin kautta, niin se yhdistää tuolle MS-sivulle ja ensiksi tulee aina uudestaan tuo tiedustelu / ilmoitus, että ko. mailille on joku laittanut varmistuskyselyn: "Oletko se sinä".

      Sitten tavitaan pari vastausklikkausta oikeisiin kohtiin ja vasta sen jälkeen Hotmail aukeaa jossa osoitteena .mail.live.com/.

      Hieman epävarma olo, että onko prosessi jotenkin kesken ja saattaa uudestaan blokata Hotmailin milloin vain.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe