Miten käytännössä toimii?

MitenToimia

Tuossa juuri laskin lainoja ja vippien yhteissumman olevan noin reilu 10,000e. Maksukyky ei ole riittänyt enään pitkään aikaan kaikkien hoitamiseen, vaikka maksusuunnitelmankin olen pariin lainaan tehnyt.

Olisiko kannattavinta laittaa kaikki lainat ulosottoon?
Uo:n toimenpiteet vielä kateissa. Kuinka hyvin mahtaa pystyä laina ajasta ja maksujen määristä neuvottelemaan? ottavatko suoraan palkasta puolet vai miten toimii.

Palkka ei ole häävi kun vuokratyöntekijä, tienaan noin 1300/kk.
Oma asunto josta pitäisi maksaa 750e/kk ja pienemmäksi ei enään saa. Tuohon vielä puhelinlasku, netti, ruoka ja noin 100e/kk bensoihin jotta pääsee töihin.
Eli niin sanottua ylimääräistä rahaa jää tilistä käteen noin 300e!!
Mitenköhän tässä nyt kannattaisi toimia? Neuvoja ja apuja, kiitos.

5

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entinenuossa

      Kannattashan ne kaikki maksella yhdellä isolla velalla mieluiten nii ei tartteis uo:n kanssa setviä asioita, sinun tilanteessa kun kyse tienaamisessa on 1300e uo ottaa siitä summasta 2/3 jotka ylittää suojaosuuden(suojaosuus noin 700e) jos taas palkka ylittää 2x suojaosuuden(n1400e) menee palkasta 1/3 ulosotolle (esimerkki 1500e=500e ulosotolle). Jos rahat ei riitä toimeentuloon niin sosiaaliviraston luukulle hakemaan toimeentulotukea, koska ulosottoon menneet rahat katsotaan menoiksi. Eipä siinä muuta sit ku hommaat vielä kännyliittymän nettiliittymät ja auton omiin nimiin koska kohta alkaa olla kaikki nuista sitte vaikeampaa ku luottotiedot pois, niin ja mielellään muuttaa nyt johonki asuntoon missä tietää että asuu tovin :) vaikka ite muuttanu yli 10kertaa 5vuoden aikana, aina ollu setviminen ja selittely&2-3kk vuokratakuut henkilötakaus. Itse ollut uo:n asiakas 2010-2014, viime syksynä siis loppui uo jonne makselin n.10000e=pikavippejä muutamalla tonnilla, kasvoivat hieman korkoja ja perintäkuluja, onneksi nykyään eivät voi kiskuroida nuita hurjia perintäkuluja), sitte maksellu perintätoimistoille pari tonnia, ensi jouluna häviää viimeiset merkinnät eli luottotiedot palautuu. Veronpalautukset mennyt itsellä 4vuotena suoraan uo:lle. Jossain vaiheessa tosin valtio maksoi omaa velkaa, liitonrahoja nostelin uo:lle meni 200e/kk jonka sain toimeentulotukena takaisin.. Päivä kerrallaan kyllä ne siitä, suosittelen vaan ehdottomasti pienimmät velat maksaa yhdellä isommalla lainalla, raastavaa ku itellä oli n.30pientä vippiä/parkkisakkoa/laskua jokaisesta omat kulunsa, parkkisakko merkinnät tais kyllä hävitä hetiku ne makso. Kyllä se elämä siitä vielä voittaa, oppiipahan elämään tasapainoisemmin ja arvostamaan sitä rahaa eri tavalla. Tsemppiä! Niin ja eipä sun kannata muuta tehdä ku olla aktiivinen velkojes kanssa, eivät uo:ssa tykkää jos et välitä hevonvittua/vastaa puheluihin.. Ja koita saada joku velkajärjestely laina niinku mutsi sai 15000e laina makselee 300e kuussa sinne, käy paljo helpommin ja säästää paljon ku ei juokse ulosotossa kaikenmaailman kuluja koko aikaa..

    • 811

      No nyt sulla on kyllä huono tilanne. Jos sulla ei ole huollettavia, kuten tosta kuukauden kuluista voisi arvata, niin siitä lähtee ulosottoon noin 400 euroa. Noin isolla velkamäärällä ei paljoa voi neuvotella, vaan ulosotto joutuu ottamaan sen minkä laki määrää. Kuten tossa yllä ehdotetaan, järjestelylaina voisi auttaa, vaikkei sulla hirveästi ole maksuvaraa senkään hoitamiseen. Ota nyt kuitenkin heti yhteyttä velkaneuvojaan ja Takuu-Säätiön velkalinjalle. Jos asiaan ei ole tullut mitään ratkaisua ennen ulosottoa, niin älä tee mitään maksusopimusta ulosoton kanssa, jotta saat toimeentulotukea. Sossu ei välttämättä laske vapaaehtoista ulosottoon maksamista pakolliseksi menoksi.

    • Kuukaisittain ulosmitattavan summan voi laskea maksukieltolaskurin avulla: https://asiointi.oikeus.fi/web/asiointi/maksukieltolaskuri Muut antoivatkin jo hyviä neuvoja ja tosiaan noin 400 euroa sinulla menisi ulosottoon jos nettotulosi ovat 1300. Ulosotto voikin olla sinulla väistämättä edessä. Mutta ei se missään nimessä mikään katastrofi ole. Se on vain yksi velkojen järjestelemisen keino, jossa on myös hyviä puolia. Järjestelylainan saamiseksi sinulla jää tällä hetkellä aika niukasti ylimääräistä maksuvaraa, sillä vuokran jälkeen myös peruselämisen välttämättömiin kustannuksiin tulee varata rahaa.

      Sinun olisi kuitenkin hyvä nyt selvittää tilannettasi hieman tarkemmin esimerkiksi varaamalla ajan kotikuntasi velkaneuvojalle. Myös Takuu-Säätiön maksuton Velkalinja auttaa arkisin klo 10-14 numerossa 0800 9 8009 tai voit kysyä neuvoja Kysy rahasta -chatissa http://www.takuu-saatio.fi/hae_apua/kysy_rahasta/

    • sivullinen_

      Takuu säätiö:
      "Ulosotto voikin olla sinulla väistämättä edessä. Mutta ei se missään nimessä mikään katastrofi ole. Se on vain yksi velkojen järjestelemisen keino, jossa on myös hyviä puolia."

      Ulosotto ON katastrofi. Ä.l.k.ä.ä neuvoko ihmisiä päästämään velkojaan ulosottoon. Anteeksi nyt vaan, mutta näkee ettei mitään omakohtaista kokemusta/ tajua reaalimaailmasta. Sellaisen henkilön sanomaa, jolla itsellään talous kunnossa vailla huolen häivää. Ulosotto ei ole kenellekkään mikään vaihtoehto= lupa varastaa kaikki irtoava, kun olet vähänkin velkaa etkä pysty maksamaan.

      Jos ulosottoon kuitenkin joudut, niin älä ainakaan tee maksusuunnitelmaa ennen kuin tiedät täysin mihin sitoudut. Tietenkin jos et omista mitään, asut vuokralla, on töitä jne. mutta tekevätkö edes maksusuunnitelmaa jos ei ole mitään omaisuutta kaapattavaksi/ pila hinnalla myytäväksi, jos et pystykkään maksamaan...? Sivullisten omaisuus kun myös käy vallan loistavasti ulosmitattavaksi prkl. ¤&%¤# Ihan pirun sairasta ja niiiin kaukana velkojen järjestely keinosta.

      Ja suojaosa? Hah mikä vitsi. Ei semmosta ole. Työttömyysrahat, toimeentulotuet kaikki kiristetään lain vastaisesti.

      Jos on töitä, niin yritä saada järjestelylaina, tai vaikka mene velkaneuvojalle ja kysy myös sosiaalisesta luototuksesta, jos kunnasta löytyy sellainen mahdollisuus. Ulosotto EI OLE vaihtoehto---> ne vie vaatteetkin päältä (sivullisiltakin) kirjaimellisesti.

      Velalliset, jotka ovat jääneet vastaamaan veloistaan (???) saavat kärsiä NIIN PALJON, kun taas luikerot, joilla ei aikomustakaan hoitaa velkojaan--> pääsevät kuin koira veräjästä. Pitäisi olla toisin päin? Ei vielä vuonna 2015 Suomessa ole näin. Oksettavaa.

      Toisaalta sivullisena kärsijänä sanon nyt, että älkää jääkö vastaamaan, koska ei kannata jäädä puukotettaksi/ nyljettäväksi. Vieläkin parempi neuvo: älkää velkaantuko. Älkää ottako lainoja, vippejä, käyttäkää luottokortteja vain harkiten ja sen verran minkä tiedätte pystyvänne maksamaan (mielummin ei ollenkaan), debitillä OMALLA RAHALLA ostokset ym. eläkää vain omalla rahalla sillä mihin on varaa, niin elämä hymyilee.

      kun elätte velkarahalla, eikä olekkaan varaa maksaa takaisin---> olette pian kuusen alla kodittomana koko lähipiiri putsattuna.

      Siinä teille velkaneuvontaa.

    • sivullinen_

      Tohon vielä lisättäköön, että säästäminen on myös tosi kova juttu. Laittakaa aikuisten oikeesti sitä rahaa "sukan varteen" kokoajan vaikka vain 20 euroa kuussa, niin ei koko talous kaadu työttömyyden/ sairastumisen tms. myötä.

      Olen puhunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      39
      7848
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4636
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      67
      3301
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2176
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1719
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1687
    7. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      17
      1536
    8. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      358
      1518
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1199
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      278
      1098
    Aihe