mikä on lempikukkasi

punainenpioni

Kasvatatko kesäkukat itse vai ostatko valmiiksi kukkivana ?
Mulla on viis pionia pihassa,amppelikukat ostan ehkä lumihiutaleet terassille roikkumaan.

155

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ulkorapun molemmin puolin kukkivat nyt juuri eriväriset tulppaanit, orvokit, helmihyasintit, narsissit jne. Upplannin maakuntakukka, kirjopikarililja, joita minulla on 1 kpl. on juuri lopettanut kukintonsa, mutta vieressä kukkivat siniset iirikset. Unikot ovat seuraavana vuorossa, kurjenpolvet ovat kasvussa ja auringonkukat syksyllä Ruusuja on varmaan talon joka sivulla plus juhannusruusu jonka toin Suomesta. Mahonia kukkii ja tuomet, mutta sireenit ovat vasta nupulla. Olen istuttanut daalioita vanhaan pataan ja kylvänyt runsaasti luonnonkukkia pensaiden juurille, kasvimaan reunaan jne tuomaan pölyttäjiä tuoksuillaan ja väriloistollaan. Pioni on, alppiruusu ja laventelia useita puskia. Puutarhahortensia ja köynnösruusu ja onhan niitä....luionnonkukista rehoittavat juuri nyt kevätesikot joita en raatsi antaa leikkuuttaa pois ja ovenpielessä taitaa olla voikukkakin...rakastan kukkia, sekä ulkona että sisällä.

      • punainenpioni

        Oi sulla on ihanan paljon kukkia ja varmaan iso piha että mahtuvat olemaan. Mulla on vaan rivitalopiha ei mikään iso.


      • PalomaLennosta
        punainenpioni kirjoitti:

        Oi sulla on ihanan paljon kukkia ja varmaan iso piha että mahtuvat olemaan. Mulla on vaan rivitalopiha ei mikään iso.

        Piha on aika iso, mutta hiekkamaa ei oikein suosi kaikkia kukkia vaan olemme joutuneet tuomaan paljon kukkamultaa kukkapenkkeihin. Ikivanhat jättikoivut portin molemmin puolin imevät myös ravinteita maasta.
        Joo, on meillä paljon kukkia kun toi Lutunen on kukkien ystävä niin minä, entinen nokkostenviljelijä yritän pitää tonttia värikkäänä koko kesän. Paljonhan tässä vanhassa talossa on perittyä entisiltä omistajilta mutta tulppaanit ja orvokit ovat minun istuttamiani :))


    • Kesä.on.ihanaa

      Ennen ostin paljon kukkia joka kevät. Nyt olen tyytynyt lähes kokonaan monivuotisiin kukkiin pihallani. Tällä hetkellä kukkii Narsissit, Tulppaanit, Iirikset ja heti Tuomikin. On Ukonhattua, kahdenalaista Särkynyttä sydäntä, Kultapalloksi olen kutsunut korkeaa keltakukkaista, Keisarinkruunut on levinneet joka puolelle, en edes tiedä kaikkien nimiä. Ostin muutaman Orvokin ja laiton penkkiin äitienpäiväruusun entisten lisäksi, ovat pysyneet hengissä monta vuotta. Lumipallo koiranheisipuu on näyttävä puu kukkiessaan. Juhannusruusu on, ja muitakin ruusulajikkeita, tietysti myös Sireeni.
      Kun tässä luettelin, en edes tajunnut kuinka paljon on erilaisia kukkia pihallani, varmaan jotain jäi vieläkin pois. Ei ole mitään erityistä lempikukkaa, aina se joka sillä hetkellä kukkii.

      • Kesä.on.ihana

        Äsken katselin ulkona, jäi paljon pois luettelosta. Pioni, Vuorenkilpi, Kurjenmiekka, Keltapäivänlilja, Ukonhattu, Malva, Akilleija.. Näitä on vuosien mittaan tullut, Nyt kukkii vielä Esikkokin, Akilleija kasvaa ihan villinä.
        En oikeasti edes ole tiennyt mitä aarteita pihallani kasvaa, Vanhat perennat ovat sitkeitä, vielä on yksi keltakukkainen iso pensasmainen en tiedä nimeä.


    • Annan-luonnon-kasvaa

      Kaikki. Mitkä tienoolla näkyy. Luonnonvaraisina. Mitä järkeä sirkuksessa jonka joutuu tekemään joka vuosi uudestaan ja uudestaan? Kukat tee muuta kuin keräävät ylimääräisiä ötököitä. Vihreä nurmikko mökin pihalla kaikkein kaunein kukka, ympärillä sammaloituneet kalliot ja jotain luonnon antamia omiaan alkaen kanervista ja mitä vuokkoloita ja orvoloita ja voirasioita niitä onkaan kukkien nimellä.

    • Viatonsivullinen

      Perenat riittää niitä on paljon ja toiset niistä jo vuosikymmenet viihtyneet pihassa. Nähneet hyviä ja huonoja aikoja, sitkeitä olleet, harvinainen keisarin kruunu levinnyt useaan paikkaan. Nyt narsissit kukkii, ne levinneet myös moneen paikkaan, navetan takanakin komea mätäs, en viitsi siirtää olkoot siellä kun viihtyvät, otan maljakkoon ja haudalle sieltä.
      Orvokkeja ostin ja kylvän krassinsiemeniä(pensas). Kiinnostava on keto
      jota olen hoivaillut, siemeniä sinne heittelen, toiset lähtee toiset ei.
      Kedossa on runsaasti luonnonkukkia jo. Rikkaruohot vain vetelen pois.
      Minulla on myös viisi pionia.

    • ent.siivoojaparka

      Minun ei tarvitse liata käsiäni mullassa. Olen etuoikeutetussa asemassa.
      Aina kun lähden ulos, niin harvoin minä tähän meidän pihalle jään ihailemaan pelkästään näitä naapureitten tekemiä istutuksia.
      Aijai, miten kauniita kukkapenkkejä näkee, kun kiertelee tuossa kylällä. Kaikki ihan ilmaiseksi ja vaivatta minun silmieni ilona. Aivan kuin minua varten laitettu.
      Sitten, kun lähtee tuonne rantalenkille, niin siellä kukkivat ja tuoksuvat tuomet ja kielot minulle kilpaa.
      Toisten siivellä.

    • ö-Öö

      Voikukka ja horsma, kaks erinomista pihakukkaa.

      =DW=

      • Voi-on-aina-kukka

        Nakkaisin nokkosiakin mukaan ja kehuisin kukiksi. Mikä täydellisyys.
        Ja ne lapsuusajan koiranputket. Niistä sai mukavia puhallusputkia ampua katajanmarjoja. Myöhemmin pihlajanmarjoja.


      • keltavalvatti

        Nuohan kukkivat jo alkukesästä. Voisit lisätä muutaman ohdakkeen ja päivänkakkaran syksypuolen kukkimista varten että olisi silmäniloa pidempään.


      • siilimuori

        Unohit lupiinin.


      • siilimuori
        siilimuori kirjoitti:

        Unohit lupiinin.

        Lisään vielä et yksi kesän kohokohtia on kun kesäkuun kymmenennen päivän jälkeen pääsee hakemaan kukkia puutarhamyymälästä. Jo se et pääsee katselemaan sitä kukkaloistoa, antaa ainai minulle paljon. Oikien rinnasta ottaa se mukava tunne mikä siellä tulleepi.


      • Viatonsivullinen

        Kyllä on kauniita voikukat, nokkoset, horsmat, tuomet eli kaikki luonnonkukat. Nehän ne vasta kesän tekeekin, heinät. Minun pihasta
        maaseudulla löytyy vaikka mitä, piha on suuri, maasto vaihteleva.
        Pylväskatajaa rinteessä jossa ollut aikanaan lampaita aitauksessa.
        Osa pihasta luonnontilassa, mäenpäällä on mustikoitakin.


      • Viatonsivullinen
        Viatonsivullinen kirjoitti:

        Kyllä on kauniita voikukat, nokkoset, horsmat, tuomet eli kaikki luonnonkukat. Nehän ne vasta kesän tekeekin, heinät. Minun pihasta
        maaseudulla löytyy vaikka mitä, piha on suuri, maasto vaihteleva.
        Pylväskatajaa rinteessä jossa ollut aikanaan lampaita aitauksessa.
        Osa pihasta luonnontilassa, mäenpäällä on mustikoitakin.

        Pieni korjaus.
        Ei heinät kesää tee, mutta kuuluvat, kesän kauniiksitekeviin kasveihin.


      • Lupiini.lupsakka.mies
        siilimuori kirjoitti:

        Unohit lupiinin.

        En unohtanut. Mökillä, vanhalla gramofonilla, kuuntelen J. Karjalaisen kappaletta Villejä lupiineja.


      • pinkkipioni

        Mun lempikukka on Hunkskukka, kukkii harvoin mutta kukkiessaan häikäisee.


      • keltavalvatti
        siilimuori kirjoitti:

        Unohit lupiinin.

        Lisätään vielä rento akankaali


    • Korppis1

      Minun tontilla ei kuki vielä mikään, on sen verran vilpoista ollut. Tänä vuonna pidättäydyn liiasta hössötyksestä. Aijon laittaa pieneen kasvihuoneeseeni valmiita yrttiruukkuja ja salaattimaahan salaatinsiemeniä. Rannan kivikkopuutarhassa alkaa näkyä heräämistaä samoin pirtin ikkunan alla olevassa kukkapenkkissä.

      Pitsikuistille ostin orvokkeja, siellä ne ovat yöpakkasilta turvassa, mahdollisuuksien torilta ostamieni yrttin- ja kukantaimien kanssa.

      Ostanen orvokkeja jokusen ja muutaman riippukukan.

      Pihalla olevassa pienessä tuomessa on kymmeniä kukanalkuja ja syreenissä lehdenalkuja. Sisääntulokuistin vieressä oleva pensas on alkanut kukkia keltaisia kukkasia. Pensas kukkii ensin ja kukista kuoriutuu lehdet.

      Rapun isoon kukkapurkkiin aijon laittaa timattituijan. Se on vielä pirtissä odottamassa yölämpötilojen lämpenemistä.

      Minun tämän kesän jutska on elävöittää puutarhaani keramiikkaesineillä, joita laitan kantojen nokkiin ja kuistille sekä laituriolohuoneeseen ; ) Niitä kun tuli tehtyä alkuvuodesta oikein urakalla.

      Saattaahan niitä kukka ylilyöntejäkin tulla, mutta katsotaan jahka lämpenee.

    • siilimuori

      Mulla on menossa kukkapenkkien hävitys kun varsinkin tuohon suurimpaan iski toissa kesänä semmonen koiranputken näkönen rikkakasvi, jota ei saa millään pois. Paraskasvuinen kasvi koko kukkapenkissä. Koitan pelastaa sieltä vielä pois muutaman perennan ja siirrän ne pienempään penkkiin. Vuorenkilvet saavat uuden kodin ulkorakennuksen takaa, siellä kukoistakoon jos ovat kukoistaakseen.

      Kivikkokukkapenkin värkkäsin omilla pikku kätösilläni viime kesänä ja ainakinhan nuo kasvit näyttävät siellä olevan elossa. Piha pitäisi kivetyttää uudelleen, takapihalle haluaisin sellisen katetun terassin, johon saisi laittaa sitten vaikka kasveja ruukkuihin.

      Kun vaan nyt ensin se kesälämpötila saavuttaisi meidänkin korkeusasteen. Ja loppusi tuo himskatin monta viikkoa kestänyt vesisade. Ainii, sitten se suosikkikukka. Vaaleanpunainen pioni on omalla pihallani ollut uksi suosikeistani. Samoin yksi keltainen kukka, jonka nimeä en tiedä. Olen saanut sen alun jostain tuolta eteläsuomesta. Sen tiedän et voikukka se ei ole :).

      • Olisiko vuohenputki tuo vauhdilla leviävä rikkakasvi, on sitä meilläkin ja tosi ikävä kaveri. Senhän näköjään voisi syödä pois vastuksina olemasta, niin kuin nokkosetkin.

        http://yle.fi/uutiset/vuohenputki_on_ruokaisa_rikkaruoho/6169972

        Tuosta keltaisesta kukastasi tuli mieleen vuohenjuuri, sen unohdin omasta listastani, kukkii parhaillaan.


      • siilimuori

        No just tuo vuohenputki näkyy olevan. Tuossa luki et pohjoisessa siitä eivielä ole ollu vaivaa (v. 2012) mutta kyllä se ainaki meillä on niin satoisa kasvi et nälkään ei kuole jos tuota alkaa ravintona käyttää :).

        Tuo keltainen kukka ei ole vuohenjuuri, sitä meillä on erikseen.


      • siilimuori

        Olin unohtanut sen nimen, googletin keltainen perenna ja kyllähän se helokki on.


      • mielikki.neito.1
        siilimuori kirjoitti:

        No just tuo vuohenputki näkyy olevan. Tuossa luki et pohjoisessa siitä eivielä ole ollu vaivaa (v. 2012) mutta kyllä se ainaki meillä on niin satoisa kasvi et nälkään ei kuole jos tuota alkaa ravintona käyttää :).

        Tuo keltainen kukka ei ole vuohenjuuri, sitä meillä on erikseen.

        Vuohenputki on viheliäinen jos sen saa pihaansa. Leviää hulluna käyn leppymätöntä sotaa sitä vastaan. En ole maistellut, olen myös kuullut että on syötävä. Kaikkea ei jaksa syödäkään.


      • Suunnittelin.tätä

        Entä jos hommaa vaan pari Vuohea syömään nurmikoita. Samallahan ne lannoittaa eikä tarvitse ruohonleikkuria. Eläviä robotti-imureita.


      • Anceli kirjoitti:

        Olisiko vuohenputki tuo vauhdilla leviävä rikkakasvi, on sitä meilläkin ja tosi ikävä kaveri. Senhän näköjään voisi syödä pois vastuksina olemasta, niin kuin nokkosetkin.

        http://yle.fi/uutiset/vuohenputki_on_ruokaisa_rikkaruoho/6169972

        Tuosta keltaisesta kukastasi tuli mieleen vuohenjuuri, sen unohdin omasta listastani, kukkii parhaillaan.

        Oho, vai valkuaista sisältää! Äidillä oli vihreät peukalot. Hän sanoi että sen vuohenputken todellakin voi syödä pois. Olen itekin tehnyt silleen että olen lehdet nyppinyt (ei lautaselle kuitenkaan kun meillä on elukoita), ja kun on tarpeeksi sinnikäs sen kanssa, se lähtee. Pieni alue kerralla, ja seuravana vuonna toinen paikka. Mutta sitten olisi pitänyt mennä naapuriin kitkemään, ja siihen jätin homman :))
        Silleen siis harvinainen kasvi että ei tarvi juuria myöten kitkeä.


      • siilimuori
        mielikki.neito.1 kirjoitti:

        Vuohenputki on viheliäinen jos sen saa pihaansa. Leviää hulluna käyn leppymätöntä sotaa sitä vastaan. En ole maistellut, olen myös kuullut että on syötävä. Kaikkea ei jaksa syödäkään.

        Se ON todella viheliäinen. Sen takia hävitän nyt surimman osan kukkapenkeistä ja laitan nurmelle. Ei muuta kuin ruohonleikkurila yli vaan kaikki mikä pänsä nurmesta nostaa.


      • siilimuori
        hmp.f kirjoitti:

        Oho, vai valkuaista sisältää! Äidillä oli vihreät peukalot. Hän sanoi että sen vuohenputken todellakin voi syödä pois. Olen itekin tehnyt silleen että olen lehdet nyppinyt (ei lautaselle kuitenkaan kun meillä on elukoita), ja kun on tarpeeksi sinnikäs sen kanssa, se lähtee. Pieni alue kerralla, ja seuravana vuonna toinen paikka. Mutta sitten olisi pitänyt mennä naapuriin kitkemään, ja siihen jätin homman :))
        Silleen siis harvinainen kasvi että ei tarvi juuria myöten kitkeä.

        Minä olen nyt kaksi kesää nykkiny ja ei lähe ku leviää vaan joten nostan kädet pysyyn ja luovutan. Olokoot.Mulla on muutaki tekemitsä kesälä kun vuohenputken kanssa tappelu.


      • siilimuori
        Suunnittelin.tätä kirjoitti:

        Entä jos hommaa vaan pari Vuohea syömään nurmikoita. Samallahan ne lannoittaa eikä tarvitse ruohonleikkuria. Eläviä robotti-imureita.

        Me suunniteltiin tuota, et vuohia. Mut sitten tuli eteen kysymys, mihin ne talveksi sitten, ne vuohet. Pääsiäispöytään paistiksi ei lemmikkiä kyllä laiteta.


      • siilimuori kirjoitti:

        Minä olen nyt kaksi kesää nykkiny ja ei lähe ku leviää vaan joten nostan kädet pysyyn ja luovutan. Olokoot.Mulla on muutaki tekemitsä kesälä kun vuohenputken kanssa tappelu.

        Joo, ei luonnon kanssa kannata hakata päätä seinään, jos ei niin ei. Täytyy elämässä olla muutakin kuin sitä. Seinää :))
        Ne viimeiset vuodet omakotitalossa kannattais varmaan tehdään hommia yötä-päivää, että kun ei jaksa enää hoitaa, ei tule haikailtua takaisin. Ajattelee vaan että onneksi ei tarvi enää...


      • hmp.f kirjoitti:

        Oho, vai valkuaista sisältää! Äidillä oli vihreät peukalot. Hän sanoi että sen vuohenputken todellakin voi syödä pois. Olen itekin tehnyt silleen että olen lehdet nyppinyt (ei lautaselle kuitenkaan kun meillä on elukoita), ja kun on tarpeeksi sinnikäs sen kanssa, se lähtee. Pieni alue kerralla, ja seuravana vuonna toinen paikka. Mutta sitten olisi pitänyt mennä naapuriin kitkemään, ja siihen jätin homman :))
        Silleen siis harvinainen kasvi että ei tarvi juuria myöten kitkeä.

        En kyllä jaksaisikaan kitkeä koko pihasta, meillä on noin hehtaari tätä ns. piha- ja puutarha-aluetta. Kukkapenkeistä napsin pois sen minkä jaksan, tuskin kaikkea pystyisi syömäänkään, voisi tulla noottia jos ruokapöydässä olisi joka päivä vuohenputkisalaattia. Tai toisaalta, voisihan olla etteivät huomaisi mitään muutosta. :)


      • Anceli kirjoitti:

        En kyllä jaksaisikaan kitkeä koko pihasta, meillä on noin hehtaari tätä ns. piha- ja puutarha-aluetta. Kukkapenkeistä napsin pois sen minkä jaksan, tuskin kaikkea pystyisi syömäänkään, voisi tulla noottia jos ruokapöydässä olisi joka päivä vuohenputkisalaattia. Tai toisaalta, voisihan olla etteivät huomaisi mitään muutosta. :)

        Hehtaari on aika paha! Meillä ainakin tulee nopeasti noottia jos kolmena päivänä peräjälkeen samaa ruokaa poltetaan :) ihme väkeä kun tunnistavat vielä mustanakin...
        Sitä round uppia on keksitty taistelua varten, mutta ite en uskalla luottaa siihen että todellakin häviää itsestään. Myrkky mikä myrkky. Olihan se DDT:kin jossain vaiheessa oikein ihmeiden ihme. Ja vuohenputken kanssa sitä ainetta olis tynnyritolkulla pahimmillaan.


      • hmp.f kirjoitti:

        Hehtaari on aika paha! Meillä ainakin tulee nopeasti noottia jos kolmena päivänä peräjälkeen samaa ruokaa poltetaan :) ihme väkeä kun tunnistavat vielä mustanakin...
        Sitä round uppia on keksitty taistelua varten, mutta ite en uskalla luottaa siihen että todellakin häviää itsestään. Myrkky mikä myrkky. Olihan se DDT:kin jossain vaiheessa oikein ihmeiden ihme. Ja vuohenputken kanssa sitä ainetta olis tynnyritolkulla pahimmillaan.

        En ole kovien myrkkyjen kannattaja vaikka niitäkin meiltä löytyy. Pitää yrittää käsivoimin kitkeä.
        Juuri ulkona puuhastelin ja huomasin etten muistanut mainita ruusupuskiani ollenkaan. On juhannusruusuja, tornionlaakson ruusuja ja pari muutakin lajia. Toinen joku vanha, isoja, komeita kukkia myöhään syksyyn saakka tekevä.


      • siilimuori
        hmp.f kirjoitti:

        Joo, ei luonnon kanssa kannata hakata päätä seinään, jos ei niin ei. Täytyy elämässä olla muutakin kuin sitä. Seinää :))
        Ne viimeiset vuodet omakotitalossa kannattais varmaan tehdään hommia yötä-päivää, että kun ei jaksa enää hoitaa, ei tule haikailtua takaisin. Ajattelee vaan että onneksi ei tarvi enää...

        No en kyllä ala yötä päivä vaan jarruttelen ja jähyttelen jo. Laittakoot uusi asukki sitten mieleisensä pihan. Minä ajan vaan nurmen ja oikkusen kukkia et on silmille iloa ja pääsee mullassa möyrimään, edes vähän.


      • siilimuori
        hmp.f kirjoitti:

        Hehtaari on aika paha! Meillä ainakin tulee nopeasti noottia jos kolmena päivänä peräjälkeen samaa ruokaa poltetaan :) ihme väkeä kun tunnistavat vielä mustanakin...
        Sitä round uppia on keksitty taistelua varten, mutta ite en uskalla luottaa siihen että todellakin häviää itsestään. Myrkky mikä myrkky. Olihan se DDT:kin jossain vaiheessa oikein ihmeiden ihme. Ja vuohenputken kanssa sitä ainetta olis tynnyritolkulla pahimmillaan.

        Round upissa on olut vakava varoituksia et on syöpää aiheuttava myrkky.


      • siilimuori kirjoitti:

        Round upissa on olut vakava varoituksia et on syöpää aiheuttava myrkky.

        Ohho! Mennyt multa (<-hah) ihan ohi tuo uutinen. Saako tähän sanoa että mitä minä sanoin! Vähänkös joskus harmittaa olla oikeassa. Sitten kun haluaa olla oikeassa, sitten oon väärässä.


      • ent.siivoojaparka
        siilimuori kirjoitti:

        Minä olen nyt kaksi kesää nykkiny ja ei lähe ku leviää vaan joten nostan kädet pysyyn ja luovutan. Olokoot.Mulla on muutaki tekemitsä kesälä kun vuohenputken kanssa tappelu.

        Olen minä helpolla luistanut elämässäni, kun ei ole tarvinnut edes nähdä vuohenputkia moneen kymmeneen vuoteen, kun näkee minkälaista harmia se on toisille tuottanut.


      • siiimuori
        ent.siivoojaparka kirjoitti:

        Olen minä helpolla luistanut elämässäni, kun ei ole tarvinnut edes nähdä vuohenputkia moneen kymmeneen vuoteen, kun näkee minkälaista harmia se on toisille tuottanut.

        No vuohenputki olisi ollut harmeistasi suurin, helpollapa olet luistanut :). Todella.


      • siilimuori
        siiimuori kirjoitti:

        No vuohenputki olisi ollut harmeistasi suurin, helpollapa olet luistanut :). Todella.

        siis no jos olisi ollut


    • Kaikki kukat ja kukkivat puut sekä pensaat ovat kauniita, en tiedä yhtään ainoata, jota voisi rumaksi sanoa.
      Tuomet kukkivat jo, rentukat runsaina, suopursut lammen rannalla, luonnossa on paljon ihailtavaa pitkin kesää.
      Pihassa ovat norjanangervot nuppuja täynnä, samoin suklaakirsikka, jasmiinit kukkivat vähän myöhemmin, pensashanhikit keltaisina ja valkoisina, syreenit lilat sekä valkoiset, lumimarjat ja rusopajuangervot ajallaan.
      Helmililjat ja krookukset ovat jo kukkineet, tulppaanit, narsissit ja vuorenkilvet jatkavat vielä hetken aikaa.
      Kukkapenkeissä ukonhattua, päivänkakkaraa, särkynyttä sydäntä, leimukukkaa, jaloritarinkannusta, arovuokkoa, kuunliljaa, pikkusydäntä, kevätkaihonkukkaa, tarha-alpia, syysasteria, palavaa rakkautta, angervoa, iristä, pähkämöä ja on kai siellä jotain muutakin.
      Kivikossa mehitähteä, patjarikkoa, muualla siellä täällä pientä ja isoa maksaruohoa, suikeroalpia, pari lajia joiden nimeä en koskaan muista.
      Havut eivät kuki, vaan kauniita ovat nekin.
      Nyt on vain orvokkiamppeli ostettuna, voi olla etten muuta hankikaan, laitan noita itse kasvatettuja ahkeraliisoja astioihin ja amppeleihin.
      Pelakuut ja pasuunakukat pääsevät pian ulos, samoin kaktukset kesän ajaksi raittiista ilmasta nauttimaan.
      Samettikukat saavat mennä kasvimaan laidoille ötököitä karkoittamaan.
      Kesäkurpitsakin kukkii isoin ja komein kukin, auringonkukka meinas unohtua, niitä laitan kasvimaalle.

      • Kysymys: oletko kasvattanut kesäkurpitsan kasvihuoneessa kun se kukkii jo? Minulla on isot taimet, mutta kukkia ei ole vielä.
        Tai siis, ehkä siellä on paremmat kasvuolosuhteet ja enemmän lämpöä.
        Muuten pihasi ja kukkapenkkisi ovat paljolti samantyyppisiä kuin minun: mitä enemmän sitä kauniimpaa :)


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Kysymys: oletko kasvattanut kesäkurpitsan kasvihuoneessa kun se kukkii jo? Minulla on isot taimet, mutta kukkia ei ole vielä.
        Tai siis, ehkä siellä on paremmat kasvuolosuhteet ja enemmän lämpöä.
        Muuten pihasi ja kukkapenkkisi ovat paljolti samantyyppisiä kuin minun: mitä enemmän sitä kauniimpaa :)

        Eihän se vielä kuki, mietin ja kirjoitin muistamiani komeita kukkia. Kesäkurpitsan taimeni ovat vielä pieniä poikasia, tarkoituksella jätin siementen istuttamisen myöhäisempään kuin ennen. Eivät katkeile ja kaatuile niin helposti kasvimaalle istuttaessa, kuten joskus on tapahtunut.
        Luulen että teillä siellä on paremmat ja lämpöisemmät olosuhteet, sen mitä olen kertomastasi ymmärtänyt.
        Nuo vanhat perennat ovat parhaita, kestäviä ja kauniita, jotain uutta olen välillä kokeillut, mutta eivät ole kestäneet, joko huonoa maata tai kehnoa hoitoa. Liian vaativaisia näin maalaisoloihin.


    • Mitään en kasvata, kun ei ole sellaisia ikkunoita. Ehkä mulla ensi vuonna on kasvihuone.... ehkä. Sitten kun se tulee, kasvatan siellä.
      Ruukkukukista, ihastuin viime vuonna kerrottuun petuniaan. Löysin sellaisen valkoisen, jonka keskellä oli häivähdys liilaa. Nyt kun bingasin löysin kellertevän vaihtoehdon. Ostin halvalla myös tulilatvan. Se oli nuukahtanut K-rautaan, kannoin sen kotiin ja saksin nuutuneet pois, ja se alkoi kukkimaan niin upeasti. Sitkeä veijari, josta tuli suosikki.
      Ja sitten kun saan sen kasvihuoneen ostan puksipuita. Kun ne maksaa aika paljon, harmittaa vaan jos ne ei kestäkään talvea.
      Begonian ja pelargonien värit mun on aina vaikea vastustaa. Orvokit ja niiden kurkkivat naamat ovat kivat alkukesästä, mutta mitä enemmän niitä joutuu nyppimään, sitä enemmän alkaa muakin nyppimään.
      Pihakukista, tykkään ihan sikana kuunliljoista. Kärhöistä, varsinkin se lumi-versio. Pionit ovat ihanat, ja yrtit! Laventeli ja mäkimeirami. Minttukin on nätti, ja tuoksuu hyvälle, mutta leviää pahemmin kuin vuohenputki. On kerran karannut minulta jopa ruukusta.

    • Olen mies.
      Sikäli harvinainen mies
      että lempi-kukkani on koti-maassa kasvatettu ja jalostettu Brassica oleracea.
      Talo-yhtiössä on ainakin kaksi naista.
      Toinen pyylevä, toinen normaalia hiukan laihempi.
      He mylläävät pitkin pihoja.
      Tänäkin aamuna juttelin sen laihemman kanssa, kun parkkeerasin autoni.
      Tyttö nyhti voikkareita.
      Rouvat ovat saaneet kuulema joskus piha-palkinnonkin ponnisteluistaan.
      Minulle se sopii, onhan tuota silmää kauneudellekin.

      Verenpisara olisi hyvä istutettava minulle.
      Kaunis ja moni-mutkaisen näköinen.
      Nyyh...äiti niitä aina laittoi.
      En kuitenkaan ala.

      H.

    • punainenpioni

      Kiitos tähän mennessä kirjottaneille,en ala jokaiselle erikseen vastaamaan. Paljon monenlaista kukkaa jos rikkaruohoakin pihoistanne löytyy.
      Kasvatusmenestystä kaikille kukkia hoitaville ja mukava kun yks mieskin kirjotti,laita hunksi verenpisara parvekkeellesi vaikka äidin muistolle.

    • Heikunkeikku

      Kasvatan itse, sekä ostan taimimyymälästä.

      Joo, Pioni on todellakin kaunis kukka.
      Tykkään kaikenmoisista ruusuista.
      Etupihallani on ruusupuska ja takapihalla on kaks ruusupuskaa.
      Sitten ruusubegonia on miun maun mukainen.
      Ja tietysti rhodorendo.

      • Nyökkäilee täällä hän rhodolle. Azaleasta haaveilen, kävin viime vuonna halaamassa puita Mustilassa, iso ja vanha alppiruusu-azaleapuisto täällä vetelässä :)
        Sireeniaitaa laitan kohta. Siitä tulee mummi mieleen. Kun hän ilmestyi kylään, tiesi että aha, sireeni taitaa kukkia.


      • Heikunkeikku
        hmp.f kirjoitti:

        Nyökkäilee täällä hän rhodolle. Azaleasta haaveilen, kävin viime vuonna halaamassa puita Mustilassa, iso ja vanha alppiruusu-azaleapuisto täällä vetelässä :)
        Sireeniaitaa laitan kohta. Siitä tulee mummi mieleen. Kun hän ilmestyi kylään, tiesi että aha, sireeni taitaa kukkia.

        Googlasin kuvia Azaleasta. Hiton hienoja.
        Äläs leuhki, että sielä vetelä-Suomessa on alppiruusu-azaleapuisto. Jos luulit, että VAAN siellä vetelässä on, niin erheysprosenttisi on sata. Näet ja nimittäin myös täällä on alppiruusupuisto. Tosin se on tehty vasta muutama vuosi sitten, että kovin kukoistavan isoja ne puskat eivät vielä ole. Eri lajeja on ylipaljon ja vieressä kyltti, että mistä moisesta oikein on kyse.

        Viime kesänä olin kaverin kans kävelyretkellä (termospullo mukana tietysti:)) Villan puistossa, aika lähellä keskustaa tai melko lähellä. Sielä oli aivan kertakaikkisen Mahtavia alppiruusuja. Yksi oli iso puu ja täynnänsä kukkia. En tiedä mitä lajia oli, kun oli ittensä puuksi venyttänyt. Semmonen olis kans kiva omas pihas.

        Sireeniaita. Kyllä tuloo hieaaaano. Mulla on takapihalla kaks sireenipuskaa. Yks isompi ja toinen vasta tarhaikäinen.


      • Heikunkeikku kirjoitti:

        Googlasin kuvia Azaleasta. Hiton hienoja.
        Äläs leuhki, että sielä vetelä-Suomessa on alppiruusu-azaleapuisto. Jos luulit, että VAAN siellä vetelässä on, niin erheysprosenttisi on sata. Näet ja nimittäin myös täällä on alppiruusupuisto. Tosin se on tehty vasta muutama vuosi sitten, että kovin kukoistavan isoja ne puskat eivät vielä ole. Eri lajeja on ylipaljon ja vieressä kyltti, että mistä moisesta oikein on kyse.

        Viime kesänä olin kaverin kans kävelyretkellä (termospullo mukana tietysti:)) Villan puistossa, aika lähellä keskustaa tai melko lähellä. Sielä oli aivan kertakaikkisen Mahtavia alppiruusuja. Yksi oli iso puu ja täynnänsä kukkia. En tiedä mitä lajia oli, kun oli ittensä puuksi venyttänyt. Semmonen olis kans kiva omas pihas.

        Sireeniaita. Kyllä tuloo hieaaaano. Mulla on takapihalla kaks sireenipuskaa. Yks isompi ja toinen vasta tarhaikäinen.

        Mun piti haastaa sut atsaleasotaan ja pommittaa sua Mustilan Arborretumkuvilla. Eikä löytynyt heidän sivuilla yhtään! Ne on sun puolella :))
        Kävin siellä viime vuonna, kesäkuun aikana, kukkaloisteessa. Kännykkää latasin täyteen kuvia, kun keksin miten saan ne ladattua nettiin, mä pommitan saakeli :P Mitään näin hienoooo ei oo muilla tienooo. Ne saa oikein runollisiksi.
        Ei vais. Varmasti on muuallakin :) Vähän tuo Mustila harmitti siinä mielessä, että kun se on metsätila, vanha sellainen, nuo rhodot oli kasvaneet ylisuuriksi. Pitkiä ronkkoja runkoja, ja kukat oli jossain siellä yläilmoilla. Eikä niitäkään paljon. Atsalealaaksoon oli panostettu, ja voi sitä kukkamerta...namskis.


      • Heikunkeikku
        hmp.f kirjoitti:

        Mun piti haastaa sut atsaleasotaan ja pommittaa sua Mustilan Arborretumkuvilla. Eikä löytynyt heidän sivuilla yhtään! Ne on sun puolella :))
        Kävin siellä viime vuonna, kesäkuun aikana, kukkaloisteessa. Kännykkää latasin täyteen kuvia, kun keksin miten saan ne ladattua nettiin, mä pommitan saakeli :P Mitään näin hienoooo ei oo muilla tienooo. Ne saa oikein runollisiksi.
        Ei vais. Varmasti on muuallakin :) Vähän tuo Mustila harmitti siinä mielessä, että kun se on metsätila, vanha sellainen, nuo rhodot oli kasvaneet ylisuuriksi. Pitkiä ronkkoja runkoja, ja kukat oli jossain siellä yläilmoilla. Eikä niitäkään paljon. Atsalealaaksoon oli panostettu, ja voi sitä kukkamerta...namskis.

        Huomenta sinne vetelään :)

        Kauhian vaivan nyt mulle annoit noista Atsaleoista. Aamukahvisession aikana vahtasin sillä silmällä mun takapihaani, että mihinkähän voisin istuttaa semmosen atsalean. Löysin yhen sopivan paikan, tosin hieman varjohkossa, mutta ne ei kait suorasta auringonpaisteesta piittaakaan.
        No annas kun selitän. Lähden kohta "kirkolle". Meen etsimään itselleni uudet juhlakengät. Ajattelin samalla reissulla mennä taimimyymälään katsomaan josko siellä olisi atsalean taimia myytävänä. Ostan semmosen ja kyllä teikäläistä sitten pistää vihaksi, kun mul on ja sul ei :)))
        Mikä sen pensaan nimi olikaan, joka aikaisin keväällä kukkii keltaisin kukin?
        Minä pölkkypää en muista sen kasvin nimeä. Sinulla on kuulemma semmonen. Mietin nimittäin, jos samalla katsoisin semmostakin puskaa.


      • Heikunkeikku kirjoitti:

        Huomenta sinne vetelään :)

        Kauhian vaivan nyt mulle annoit noista Atsaleoista. Aamukahvisession aikana vahtasin sillä silmällä mun takapihaani, että mihinkähän voisin istuttaa semmosen atsalean. Löysin yhen sopivan paikan, tosin hieman varjohkossa, mutta ne ei kait suorasta auringonpaisteesta piittaakaan.
        No annas kun selitän. Lähden kohta "kirkolle". Meen etsimään itselleni uudet juhlakengät. Ajattelin samalla reissulla mennä taimimyymälään katsomaan josko siellä olisi atsalean taimia myytävänä. Ostan semmosen ja kyllä teikäläistä sitten pistää vihaksi, kun mul on ja sul ei :)))
        Mikä sen pensaan nimi olikaan, joka aikaisin keväällä kukkii keltaisin kukin?
        Minä pölkkypää en muista sen kasvin nimeä. Sinulla on kuulemma semmonen. Mietin nimittäin, jos samalla katsoisin semmostakin puskaa.

        Niin, hiiivatti! Vihreäksi veteläiseksi meinaat mut laittaa... no ei se mitään, vihreä on uusi musta muodissa sanottiin joskus, vai meniköhän sekin aika jo. Koskaan ei muuten tuu niin vanha fiilis kuin sen muodin kanssa.
        Heheh sun kans :)))) arvaas vaan nauratitko mut taas.
        Mutta, se parhaiten nauraa joka viimeiseksi nauraa! Mä en kerro sulle mikä keltakukka on! Niin että kun sä lällätät mulle sun atsaleasta, mä lällätän takas kultakutrista.
        Ei vais, se on onnenpensas, forsythia :)


      • hmp.f kirjoitti:

        Niin, hiiivatti! Vihreäksi veteläiseksi meinaat mut laittaa... no ei se mitään, vihreä on uusi musta muodissa sanottiin joskus, vai meniköhän sekin aika jo. Koskaan ei muuten tuu niin vanha fiilis kuin sen muodin kanssa.
        Heheh sun kans :)))) arvaas vaan nauratitko mut taas.
        Mutta, se parhaiten nauraa joka viimeiseksi nauraa! Mä en kerro sulle mikä keltakukka on! Niin että kun sä lällätät mulle sun atsaleasta, mä lällätän takas kultakutrista.
        Ei vais, se on onnenpensas, forsythia :)

        Hmpf, mua sä nauratit. Vaiko sittenkin mut? Kyllähän se koko keho joskus silleen tirskahtelee..


      • Heikunkeikku
        hmp.f kirjoitti:

        Niin, hiiivatti! Vihreäksi veteläiseksi meinaat mut laittaa... no ei se mitään, vihreä on uusi musta muodissa sanottiin joskus, vai meniköhän sekin aika jo. Koskaan ei muuten tuu niin vanha fiilis kuin sen muodin kanssa.
        Heheh sun kans :)))) arvaas vaan nauratitko mut taas.
        Mutta, se parhaiten nauraa joka viimeiseksi nauraa! Mä en kerro sulle mikä keltakukka on! Niin että kun sä lällätät mulle sun atsaleasta, mä lällätän takas kultakutrista.
        Ei vais, se on onnenpensas, forsythia :)

        Kiitos hooämpee tuosta kasvin nimestä. Kirjoitin sen oikein paperille, että varmasti muistan.
        Munkin naamani on vihertänyt, kun oon lueskellut ihmisten ihanista kukista, joita heillä on pihassaan. Jahka oon ostanut noi kaks pensasta, niin johan saa naamavihreys kyytiä.:)


      • ihmevastaus
        hmp.f kirjoitti:

        Hmpf, mua sä nauratit. Vaiko sittenkin mut? Kyllähän se koko keho joskus silleen tirskahtelee..

        Oottes te niin ku sama ton heikun kaa kun?


      • siilimuori
        ihmevastaus kirjoitti:

        Oottes te niin ku sama ton heikun kaa kun?

        :D, hyvä huomio. Kun kirjoittaa monella, joskus lipsahtaa sitten tarkkaavaisuus :).


      • Heikunkeikku
        ihmevastaus kirjoitti:

        Oottes te niin ku sama ton heikun kaa kun?

        Miten niin häh?
        Tuo hmp.f on Vetelä-Suomesta (niin olen ymmärtänyt), minä puolestani oon Lättänä- Suomesta.
        Täälä päin on kaaheen aakeen laakeeta.:)


      • Heikunkeikku
        siilimuori kirjoitti:

        :D, hyvä huomio. Kun kirjoittaa monella, joskus lipsahtaa sitten tarkkaavaisuus :).

        "siilimuori"
        En kirjoita kuin tällä yhdellä nimimerkillä.
        Suututtaa nyt :/
        Lopetan siis kirjoittamisen tältä erää.
        Enkä ala väittelemään oonko se ja se ja se.
        Olen minä ja sillä siisti. Joko uskotte tai ette usko.
        Minä itse kuitenkin tiedän ja se riittää.


      • ihmevastaus
        Heikunkeikku kirjoitti:

        "siilimuori"
        En kirjoita kuin tällä yhdellä nimimerkillä.
        Suututtaa nyt :/
        Lopetan siis kirjoittamisen tältä erää.
        Enkä ala väittelemään oonko se ja se ja se.
        Olen minä ja sillä siisti. Joko uskotte tai ette usko.
        Minä itse kuitenkin tiedän ja se riittää.

        Älä ny ihmettelin kun toi hmpf kehui ittensä häntä naurattavan.


      • siilimuori
        Heikunkeikku kirjoitti:

        "siilimuori"
        En kirjoita kuin tällä yhdellä nimimerkillä.
        Suututtaa nyt :/
        Lopetan siis kirjoittamisen tältä erää.
        Enkä ala väittelemään oonko se ja se ja se.
        Olen minä ja sillä siisti. Joko uskotte tai ette usko.
        Minä itse kuitenkin tiedän ja se riittää.

        No elä ny hermostu. Kommentit johtuivat tästä viestistä, jossa hmpf vastaa isse isselleen :D.


      • siilimuori
        ihmevastaus kirjoitti:

        Älä ny ihmettelin kun toi hmpf kehui ittensä häntä naurattavan.

        Juuri näin myös ymmärsin :). Mut sattuuhan sitä paremissaki piireissä et ite itelleen :D.


      • siilimuori kirjoitti:

        :D, hyvä huomio. Kun kirjoittaa monella, joskus lipsahtaa sitten tarkkaavaisuus :).

        Kuka kirjoittaa monella?? Kirjoitin hmp.f nikillä ja jatkoin itse hmp.f nikillä kun huomasin että mulla oli tyhmä kielioppivirhe kun vastasin Heikunkeikulle joka taas on jonkun toisen nikki. Kirjoitin nähkääs että hän nauratti mut, kun piti olla kaiketi että hän nauratti mua.
        Tarvitteko lisää sisälukuohjeita vai saanko määkin poistua?


      • ihmevastaus kirjoitti:

        Älä ny ihmettelin kun toi hmpf kehui ittensä häntä naurattavan.

        Hmpf on tuhahdus, hmp.f on nikkini. Ero on pieni mutta huomattava. Kärpäsenpaskan pieni ero voisi sanoa. Tommonen -> .


      • ihmevastaus kirjoitti:

        Oottes te niin ku sama ton heikun kaa kun?

        "ihmevastaus"

        Tota...
        En minä ihan turhaan kommentoi hänelle kirjoittaen "humps"

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "ihmevastaus"

        Tota...
        En minä ihan turhaan kommentoi hänelle kirjoittaen "humps"

        H.

        Sehän on äänne-asultaan kuin hunks.
        Ei kai se vaan ole jotain huomion-hakuisuutta :)

        H.


      • ent.siivoojaparka
        ihmevastaus kirjoitti:

        Oottes te niin ku sama ton heikun kaa kun?

        Jotkut ne nauraa itsekin omille vitseilleen (jos ei kukaan toinen älyä sanoa, että kyllähän nauratti) ...


      • pirrepälorenamorena
        ihmevastaus kirjoitti:

        Oottes te niin ku sama ton heikun kaa kun?

        Meneehän sitä joskus vanhakin vipuun eli ei heti muista että vastaa ja kysyy. Samojahan täällä on monetkin.


    • kopoko

      Ehdottomasti perennoista punahattu. On oikein perhosmagneetti. Kasvaa metrin korkuiseksi ja kukkii pitkään. Ruusuista keltainen juhannusruusu. Tai oikeasti pimpinellafolian ja persian keltaruusun risteymä, jota sanotaan kai Harrisoninruusuksi. "Viljamin keltaruusua" ei erota juhannusruususta muuten kuin syvän keltaisesta väristään. Täysin talvenkestävä. Kerron lisää ja myyn taimiakin, jos viitsit soittaa Heinolaan 040- 52 79 620

    • Viatonsivullinen

      Parempi hoitaa hyvin ne mitä on, eikä haalia lisää. Tärkeintä on että kasvit
      näyttävät hyvinvoivilta ja nurmikot hyvässä kunnossa. Sekin vaatii osaamista. Pihanhoito oltava rentoa puuhaa, ei työtä.

    • Ei mulla oo kun kaks silmäterää tual pihalla,ne on alppiruusuja toinen pensas ja toinen puu runkonen,älkää kysykö nimiä.
      Kukinta aikana tuijottelen niit ja annan silmien levätä samal paseeran ko kukko niitten ympäril.
      Ne on kauniin karuja kasveja ja todella niist tykkään sit on sellanen pihan mittanen metrin levynen penkki mihin olen keränny kaik näkemäni ominaikoinen nousseet kukat.
      En mä niistäkään tunne ko rinkeplummat,kylmäliljat, keisarinkruunut ja villiorvokit,kovin noi pikkupörisijät niitten kimpus touhuvat.
      Täytyy vissiin tehrä taas semmonen sokeriasema niillekkin kesäks.

      • Tee hyönteishotelli, minunkin tekisi mieleni sellaista. Parissakin tv-ohjelmassa olen niitä nähnyt, helppo rakentaa.

        Omenapuut ja jo kukkivat luumupuut jäivät pihapuistani mainitsematta, kukista keisarinkruunut sekä nauhus jonka sain toissasyksynä naapurilta Lapin tuliaisena.
        Vaahterat kukkivat parhaillaan, tammessakin on jo viherrystä.


      • Heikunkeikku

        Minä kans, minä kans tahdon sokeriaseman.
        Ikinä tommosesta en ole kuullut.
        Vaikuttaa niin houkuttelevan mielenkiintoiselta, että voisiko
        koti-kiusattu olla niin hyvä ja neuvoa, miten semmonen sokeriasema tehdään.
        Olisi mukava lintujen syöttämisen lisäksi ruveta syöttämään pörriäisiä.
        Siilit ovat löytäneet pihaani. Niille annan kissan kuivapapanoita. Rouskis-rouskis nams nams, sanovat siilet ja popsivat innokkaasti murkinaa. Vesiastia on ruuan vieressä, niin saavat ruuan kostuketta.


      • k-kk
        Heikunkeikku kirjoitti:

        Minä kans, minä kans tahdon sokeriaseman.
        Ikinä tommosesta en ole kuullut.
        Vaikuttaa niin houkuttelevan mielenkiintoiselta, että voisiko
        koti-kiusattu olla niin hyvä ja neuvoa, miten semmonen sokeriasema tehdään.
        Olisi mukava lintujen syöttämisen lisäksi ruveta syöttämään pörriäisiä.
        Siilit ovat löytäneet pihaani. Niille annan kissan kuivapapanoita. Rouskis-rouskis nams nams, sanovat siilet ja popsivat innokkaasti murkinaa. Vesiastia on ruuan vieressä, niin saavat ruuan kostuketta.

        Heikulle
        Otin pesusienen puhtaan tietenkin , laitoin sen mansikkahillopurkkiin sellanen punanen muovinen matala pönttö.
        Kaadoin siihen sieneen sellasta lientä mis oli fariini/ruokosokeri ja hunaja seosta, reilusti vaan imeytä ja annalopun mennä pöntön pohjalle syystä jonka kerron.
        Aina myöhään ehtoolla voit käännellä sitä sientä ja imeyttää uutta ainetta pohjalta.
        Laita se pönttö sellaseen paikkaan mis ei päivisin kuljeta , meinaan kun siin on sellanen määrä ampiaisiakin et pikkasen hirvitti touhuta siin vieressä.
        Laitan toisen fiksumman ohjeen perhosia varten mut huomasin et kaik siivekkäät oli sikin sokin siin sienessä.
        http://teeitsepuutarhaan.blogspot.fi/2013/04/perhosten-baari.html


      • k-kk kirjoitti:

        Heikulle
        Otin pesusienen puhtaan tietenkin , laitoin sen mansikkahillopurkkiin sellanen punanen muovinen matala pönttö.
        Kaadoin siihen sieneen sellasta lientä mis oli fariini/ruokosokeri ja hunaja seosta, reilusti vaan imeytä ja annalopun mennä pöntön pohjalle syystä jonka kerron.
        Aina myöhään ehtoolla voit käännellä sitä sientä ja imeyttää uutta ainetta pohjalta.
        Laita se pönttö sellaseen paikkaan mis ei päivisin kuljeta , meinaan kun siin on sellanen määrä ampiaisiakin et pikkasen hirvitti touhuta siin vieressä.
        Laitan toisen fiksumman ohjeen perhosia varten mut huomasin et kaik siivekkäät oli sikin sokin siin sienessä.
        http://teeitsepuutarhaan.blogspot.fi/2013/04/perhosten-baari.html

        "feikki-k-kk"

        Nousi baaristasi mieleeni kauhistuttavat uutiset Mehiläisten joukko-kuolemista.
        Mitä sinulla on Mehiläisiä vastaan?

        Vitsi vitsinä mutta olen aina vanvasti teollisesti prosessoituja elin-
        tarvikkeita vastaan.
        Lukuun-ottamatta tuore-pakasteita.

        Keski-pakoistettu Hunaja ainakin saa pussit pyörimään Mehiläisten jaloissa.
        Uskon minä.
        Siirappoitu teollisuus-sokeri sitten?
        Se saattaa olla kuin metsä-palon jälkeinen Mahla.
        Kelpaa vain Koppa-Kuoriaisille.

        Taidat olla pönttöinesi pönttö, jota kohta seuraa Naaras-karhujen lauma.

        Joten, eiköhän ole parasta että alat kääntelemään uusia kukka-penkkejä.
        Vaimo neuvoo.
        Uskon minä.

        yst.
        Huum.

        H.


      • Heikunkeikku
        k-kk kirjoitti:

        Heikulle
        Otin pesusienen puhtaan tietenkin , laitoin sen mansikkahillopurkkiin sellanen punanen muovinen matala pönttö.
        Kaadoin siihen sieneen sellasta lientä mis oli fariini/ruokosokeri ja hunaja seosta, reilusti vaan imeytä ja annalopun mennä pöntön pohjalle syystä jonka kerron.
        Aina myöhään ehtoolla voit käännellä sitä sientä ja imeyttää uutta ainetta pohjalta.
        Laita se pönttö sellaseen paikkaan mis ei päivisin kuljeta , meinaan kun siin on sellanen määrä ampiaisiakin et pikkasen hirvitti touhuta siin vieressä.
        Laitan toisen fiksumman ohjeen perhosia varten mut huomasin et kaik siivekkäät oli sikin sokin siin sienessä.
        http://teeitsepuutarhaan.blogspot.fi/2013/04/perhosten-baari.html

        koti-kiusattu

        Tulin vartavasten sun takia kurkistamaan, josko olisit vastannut mulle ja TRADAAAAAA olit olit olit.
        Täs ei nyt sitten auta muu, kuin lähteä kauppaan ostamaan pesusienen ja muut makiat.
        Kyllä mun pihan pörriäiset hämmästyy, kun kiikutan ulos sokeriaseman.
        Ihan täs innostusta pukkailen.

        Mitäs tota semmonen, että kun siinä pesusienes on noita hunajoita siirapoita, niin mötiäisten jalat tallailee sitä mönjää, niin kun ne lentää johonkin muualle, vaikka talon seinään, niin jos ne tarrautuu siihen kiinni.
        Niinku liimaisesti. Pitäiskö laittaa joku vesilautanen, että voisivat huljuuttaa kinttujaan :)

        Voi ei, kaikkea sitä tuleekin mieleen.
        Olisko ideaa laittaa pesusienen päälle joku muovi ja muoviin reikiä, josta ne mötiäiset sais imettyä herkkua?


      • Heikunkeikku kirjoitti:

        koti-kiusattu

        Tulin vartavasten sun takia kurkistamaan, josko olisit vastannut mulle ja TRADAAAAAA olit olit olit.
        Täs ei nyt sitten auta muu, kuin lähteä kauppaan ostamaan pesusienen ja muut makiat.
        Kyllä mun pihan pörriäiset hämmästyy, kun kiikutan ulos sokeriaseman.
        Ihan täs innostusta pukkailen.

        Mitäs tota semmonen, että kun siinä pesusienes on noita hunajoita siirapoita, niin mötiäisten jalat tallailee sitä mönjää, niin kun ne lentää johonkin muualle, vaikka talon seinään, niin jos ne tarrautuu siihen kiinni.
        Niinku liimaisesti. Pitäiskö laittaa joku vesilautanen, että voisivat huljuuttaa kinttujaan :)

        Voi ei, kaikkea sitä tuleekin mieleen.
        Olisko ideaa laittaa pesusienen päälle joku muovi ja muoviin reikiä, josta ne mötiäiset sais imettyä herkkua?

        äläpä heikku hätäile, ei ne möttiäisten jalat siihen sieneen tartu, katos kun päivän tuulet ja aurinko aina kuivattaa sen.
        Kun ehtoolla kääntelet uuret liemet päällepäin niin aamulla se on passelin kuiva möttiäisen tulla ja työntää kärsä sokeriin.
        Huomasin et kaupassa on valmistakin ruokintalientä olemassa suositellaan syksyllä kun kukat alkaa lakastumaan ja elukat tankkaa talven varalle.


      • Heikunkeikku
        koti-kiusattu kirjoitti:

        äläpä heikku hätäile, ei ne möttiäisten jalat siihen sieneen tartu, katos kun päivän tuulet ja aurinko aina kuivattaa sen.
        Kun ehtoolla kääntelet uuret liemet päällepäin niin aamulla se on passelin kuiva möttiäisen tulla ja työntää kärsä sokeriin.
        Huomasin et kaupassa on valmistakin ruokintalientä olemassa suositellaan syksyllä kun kukat alkaa lakastumaan ja elukat tankkaa talven varalle.

        Hohoi koti-kiusattu !
        Tuli yhtäkkinen hoitohomma, kun pojanpoika oli eskarissa sairastunut.
        Minä kiiruhdin sinne. Kerroin hänelle mimmonen suunnitelma mulla on pikku ötököille. Innoissaan poika kuunteli ja sanoi, että hänkin haluaa semmosen.
        Vanhempien tultua töistä kiiruhdin kiiruusti kauppaan. Tarvikkeet on nyt ostettu ja tein juuri sekoituksen.

        Laitoin fariinisokeria ja ruokosokeria ja pehmeää hunajaa ja sitten vielä siirappia, koska se hunaja ei ollutkaan niin pehmeää ja juoksevaa, vaikka tötsän päällä luki, että pehmeää.
        No sitä vaan tulin tänne sanomaan, että ei siitä kamalan juoksevaa tullut. Pitäiskö sitä vähän lämmittää tai mitä häh. Nyt se seos on jotain löyhähkön(mut ei kauhean löyhän) ruispuuron oloista. Tuntuu, että se ei helposti imeydy sieneen. Eihän siihen seokseen vettä laiteta?
        Vai kenties ne sokerit sulaa ja löysyttää seosta. Tarttee mennä kurkistamaan kuppiin. Oon vaan niin malttamaton :) Olisko seoksen löyhyys sopivin, jos se on ku kiiseli?

        Voisi kokeilla myös sitä perhosbaaria. Outoa, että siihen laitetaan olutta tai viiniä ja hiivaa. Ettei mee niitten mahat ruikulle:)

        Vien aamulla purkin roikkumaan kirsikkapuun oksaan, niin näen ikkunasta hyvin, kun puu on niin lähellä.

        Kiitos vaan sokeriaseman vinkistä.
        Ans kattoo kuinka käy.
        Aattele tän asuntoalueen KAIKKI linnut on mun pihassa ja kohta KAIKKI pikku ötökätkin. Kyllä alueen väki kynsii päätä ja ihmettelee, että mihin eläimistö on oikein kadonnut. Kun ne siiletkin on mun pihassa:)


      • Heikunkeikku kirjoitti:

        Hohoi koti-kiusattu !
        Tuli yhtäkkinen hoitohomma, kun pojanpoika oli eskarissa sairastunut.
        Minä kiiruhdin sinne. Kerroin hänelle mimmonen suunnitelma mulla on pikku ötököille. Innoissaan poika kuunteli ja sanoi, että hänkin haluaa semmosen.
        Vanhempien tultua töistä kiiruhdin kiiruusti kauppaan. Tarvikkeet on nyt ostettu ja tein juuri sekoituksen.

        Laitoin fariinisokeria ja ruokosokeria ja pehmeää hunajaa ja sitten vielä siirappia, koska se hunaja ei ollutkaan niin pehmeää ja juoksevaa, vaikka tötsän päällä luki, että pehmeää.
        No sitä vaan tulin tänne sanomaan, että ei siitä kamalan juoksevaa tullut. Pitäiskö sitä vähän lämmittää tai mitä häh. Nyt se seos on jotain löyhähkön(mut ei kauhean löyhän) ruispuuron oloista. Tuntuu, että se ei helposti imeydy sieneen. Eihän siihen seokseen vettä laiteta?
        Vai kenties ne sokerit sulaa ja löysyttää seosta. Tarttee mennä kurkistamaan kuppiin. Oon vaan niin malttamaton :) Olisko seoksen löyhyys sopivin, jos se on ku kiiseli?

        Voisi kokeilla myös sitä perhosbaaria. Outoa, että siihen laitetaan olutta tai viiniä ja hiivaa. Ettei mee niitten mahat ruikulle:)

        Vien aamulla purkin roikkumaan kirsikkapuun oksaan, niin näen ikkunasta hyvin, kun puu on niin lähellä.

        Kiitos vaan sokeriaseman vinkistä.
        Ans kattoo kuinka käy.
        Aattele tän asuntoalueen KAIKKI linnut on mun pihassa ja kohta KAIKKI pikku ötökätkin. Kyllä alueen väki kynsii päätä ja ihmettelee, että mihin eläimistö on oikein kadonnut. Kun ne siiletkin on mun pihassa:)

        Täs kiireen keskellä tuppaa unohtumaan kyl mä nimenomaan kuumaan veteen liottelin sen sokerin ja hunajan .
        Katos kun siel ulkona siihen kumminkin jossain vaihees sataa ja ei se haittaa , mut muista se et älä laita ovenpieleen sitä surina magnettia.


      • Heikunkeikku
        koti-kiusattu kirjoitti:

        Täs kiireen keskellä tuppaa unohtumaan kyl mä nimenomaan kuumaan veteen liottelin sen sokerin ja hunajan .
        Katos kun siel ulkona siihen kumminkin jossain vaihees sataa ja ei se haittaa , mut muista se et älä laita ovenpieleen sitä surina magnettia.

        He he heeee, en voi muuta kun nauraa. Pikkuusen oli sottasta työtä.
        Pistin sen töhnäpurkin tiskialtaaseen, jossa oli lämmintä vettä, aattelin josko letruuntuis paremmin. Lisäilin hunajaa ja siirappia ja taas siirappia ja hunajaa. Ajattelin, että se siitä vielä paremmin notkistuis.
        Aika notkeetonta oli, kun sitten kaadoin toiseen purkkiin osan töhnästä ja laitoin se sienen siihen ja lorautin aimo kasan möhnää päälle. Painelin sientä, että paremmin olisi imeytynyt. Imeytyi huonosti.
        Jätin muhimaan. Sitten tulin tänne ylös ja istahdin koneen ääreen. Sinä olit sillä aikaa kun minä tohisin alakerras, vastannut, jonka jälkeen meikäläinen sitten kiiruhti alas ja otin sienen pois ja yritin veitsellä kaapia sienen päältä, alta ja sivuilta sitä paksua liisteriä. Osa räpäji tiskipöydälle. Lusikoin takaisin pienemmästä sieniastiasta mönjän suurempaan astiaan muiden töhnien joukkoon. Ja taas räpäji. Lämmitin vettä kuumaksi ja lorahutin mönjän sekaan. Noku ei heevetti, tais liikaa lurahtaa, siitä tuli niin kauhian vetelää, että päätin lisätä fariinisokeria ja ruokosokeria lisää. Taas räpäji. Tuumin, että kaipa sitä hunajaakin pitää vielä lisätä. Lisäsin. Räpäji. Kaadoin loput siirapit. Räpäji.
        Lopuksi minulla olikin kivasti ämpärillinen töhnää töhnäisen tiskipöydän päällä, kädet töhnässä.
        Kaadoin alkuperäiseen sieniastiaan mönjän, asetin paksusti kuorrutetun sienen vetelään mönjään. Räpäji.
        Nyt on yks kippo pistetty takapihalle. Jännää.
        Loput mönjästä on kannellisessa kipossa. Ei sitä nyt ihan ämpärillistä tullut, vähä liioittelin, mutta paljo sitä on.:)
        Meen huomenna taas hoitamaan pojanpoikaa (kuumettä 39 ast.) ja vien hänelle ylläriksi sokeriaseman. Mönjää riittää vielä kolmanteen astiaan.
        Että kyllä tällä muorilla sokeriasemia piisaa.

        Kiitos vaan aiheuttamastasi sotkusta mun keittiössä, kun unohdit mainita sen kuuman veden. Heh.
        Sotkut on siivottu. Kaikki hyvin siis.


      • Heikunkeikku kirjoitti:

        He he heeee, en voi muuta kun nauraa. Pikkuusen oli sottasta työtä.
        Pistin sen töhnäpurkin tiskialtaaseen, jossa oli lämmintä vettä, aattelin josko letruuntuis paremmin. Lisäilin hunajaa ja siirappia ja taas siirappia ja hunajaa. Ajattelin, että se siitä vielä paremmin notkistuis.
        Aika notkeetonta oli, kun sitten kaadoin toiseen purkkiin osan töhnästä ja laitoin se sienen siihen ja lorautin aimo kasan möhnää päälle. Painelin sientä, että paremmin olisi imeytynyt. Imeytyi huonosti.
        Jätin muhimaan. Sitten tulin tänne ylös ja istahdin koneen ääreen. Sinä olit sillä aikaa kun minä tohisin alakerras, vastannut, jonka jälkeen meikäläinen sitten kiiruhti alas ja otin sienen pois ja yritin veitsellä kaapia sienen päältä, alta ja sivuilta sitä paksua liisteriä. Osa räpäji tiskipöydälle. Lusikoin takaisin pienemmästä sieniastiasta mönjän suurempaan astiaan muiden töhnien joukkoon. Ja taas räpäji. Lämmitin vettä kuumaksi ja lorahutin mönjän sekaan. Noku ei heevetti, tais liikaa lurahtaa, siitä tuli niin kauhian vetelää, että päätin lisätä fariinisokeria ja ruokosokeria lisää. Taas räpäji. Tuumin, että kaipa sitä hunajaakin pitää vielä lisätä. Lisäsin. Räpäji. Kaadoin loput siirapit. Räpäji.
        Lopuksi minulla olikin kivasti ämpärillinen töhnää töhnäisen tiskipöydän päällä, kädet töhnässä.
        Kaadoin alkuperäiseen sieniastiaan mönjän, asetin paksusti kuorrutetun sienen vetelään mönjään. Räpäji.
        Nyt on yks kippo pistetty takapihalle. Jännää.
        Loput mönjästä on kannellisessa kipossa. Ei sitä nyt ihan ämpärillistä tullut, vähä liioittelin, mutta paljo sitä on.:)
        Meen huomenna taas hoitamaan pojanpoikaa (kuumettä 39 ast.) ja vien hänelle ylläriksi sokeriaseman. Mönjää riittää vielä kolmanteen astiaan.
        Että kyllä tällä muorilla sokeriasemia piisaa.

        Kiitos vaan aiheuttamastasi sotkusta mun keittiössä, kun unohdit mainita sen kuuman veden. Heh.
        Sotkut on siivottu. Kaikki hyvin siis.

        Hitto ku alko naurattamaan sun touhus
        luulin naisen tajuuvan luonnostaan sen lämmön sulattavan vaikutuksen.
        Ihan oikeesti ellei se liemi ole niin notkeeta kuin kunnon sahti niin eihän se imeydy sieneen.
        Kun saat imeytettyä sitä sieneen oikein kunnolla niin siit sienestä tihkuu osa läpitte purkin pohjalle ja siit saat vaivatta uutta kosteutta sienees.
        Jos sä liisteröit sen sienen paksulla möjällä niin tarttuuhan siihen kiinni kaik oravaa pienemmät elukat,


      • koti-kiusattu kirjoitti:

        Hitto ku alko naurattamaan sun touhus
        luulin naisen tajuuvan luonnostaan sen lämmön sulattavan vaikutuksen.
        Ihan oikeesti ellei se liemi ole niin notkeeta kuin kunnon sahti niin eihän se imeydy sieneen.
        Kun saat imeytettyä sitä sieneen oikein kunnolla niin siit sienestä tihkuu osa läpitte purkin pohjalle ja siit saat vaivatta uutta kosteutta sienees.
        Jos sä liisteröit sen sienen paksulla möjällä niin tarttuuhan siihen kiinni kaik oravaa pienemmät elukat,

        Tuli mieleen et se paksu mönjä sun purkis herättää möttiäisen kummastuksen.
        En usko et ne alkais lohkomaan sitä ja kantais pesiinsä ,sellasia sokeripalan kokosia klimppejä selässään veisivät.
        Olis ne etevän näkösiä ,kauhees sokerihumalas pitkin seiniä ja ikkunoita mellastaisivat.
        Tarttusivat ikkunoihin kiinni ja siit ihmiset kävis niit irrottelemas veitin kärjellä ja eikun lento jatkuis lohkareet seläs.
        Olen joskus katellut kukan sisälle ja ihmetellyt mitä ne möttiäiset imee kun ei silmällä erota,yhtä ohutta tavaraa ne sienestäkin keräävät.


      • Heikunkeikku
        koti-kiusattu kirjoitti:

        Hitto ku alko naurattamaan sun touhus
        luulin naisen tajuuvan luonnostaan sen lämmön sulattavan vaikutuksen.
        Ihan oikeesti ellei se liemi ole niin notkeeta kuin kunnon sahti niin eihän se imeydy sieneen.
        Kun saat imeytettyä sitä sieneen oikein kunnolla niin siit sienestä tihkuu osa läpitte purkin pohjalle ja siit saat vaivatta uutta kosteutta sienees.
        Jos sä liisteröit sen sienen paksulla möjällä niin tarttuuhan siihen kiinni kaik oravaa pienemmät elukat,

        No sitähän mä pelkäänkin, että käy niin, kun aikasemmin päivällä kirjotin, että joka ötökkä lentää jalkoihin tarrautuneen kasvin lehden kera. Ei kivaa, jos ittensä kuvittelis samalla tavalla lentelevän.
        Pitäiskö mun hakea se sieni-mönjä-kippo takaisin sisälle? Kun siinä sienes todellakin on mönjää päällä, jota en saanut kaikkia kaavittua pois. On mulla lisää uusia pesusieniä, että ei se niistä oo kiinni.
        Ei se oo kivaa jos joka ötökällä on jalanpohjat ku pakettiteipin pinta.

        Luin sun ohjettas ku raamattua, enkä tietenkään voinut laittaa kuumaa vettä, koska et käskenyt. Ajattelin, että kuuma vesi olisi järkevää, mutta en silti laittanut. Tulin kiltisti koneelle kysymään lisäneuvoja, jotka sitten annoitkin: "Lisää kuumaa vettä. Oho, unohdin mainita".

        Ei kyllä mä nyt lähden hakemaan sen kipon takas, nakkaan sienen pois ja pistän uuden sienen tilalle.

        Kyllä tästä ihan hyvä juttu tulee, usko huvikses. Sokeriasema vaan antaa odotututtaa ittiään.

        Nyt lähden hakemaan.
        Toivottavasti en kovin räpäjytä sitä, kun teen vaihtotoimenpiteen.


    • siilimuori

      15 metriä vuorenkilpiä sai eilen lähtöpassit. Vielä pitää juuret kaivella maasta.

    • Voi kun kaipasin jo jotain kevyempää,
      uutta musiikkialoitusta jo kaipaisin
      tänne muuten läkähtyy...

      https://youtu.be/44yFLEYOE7k

      ruusut ja pionit
      vuosikausia uskollisesti kukkivat
      kertovat kukkiessaan muistoja
      tuoksuillaan, väreillään,
      krassit heittelen sekaan

      • mikääneikelpaa

        Tämä on ollut sopuisa ketju, loppua kohti sitäkin alkanut esiintyä.


      • mikääneikelpaa kirjoitti:

        Tämä on ollut sopuisa ketju, loppua kohti sitäkin alkanut esiintyä.

        Tää palsta keskittyy ihan liikaa henkilöihin, ei tarvi kauan rupatella mukavia aiheesta, niin jo aletaan nikkejä puimaan tai sitten henkilöt niiden takana.
        Yhteissummana tämän palstan käytös vituttaa siinä määrin, että meikä pakkaa nyt kesälomalle. Ja otan kaikki nikkini mukaan, eli hmp.f, hmp.f ja hmp.f. Olkoon kesänne sopivasti sateinen, ja sopivan aurinkoinen.


      • siilimuori

        Voivoi humps. Älä anna tämän palstan veetuttaa sen kummemmin, ei ole sellaisten tunnekuohujen väärti. Ainahan tääll on tällaista, kukin vuorollaan saa ja antaa :). Ja jos vielä tuosta sun kirjoituksestas saattoi saada sen käsityksen et itte vahingossa ittelles vastasit, siis ymmärrys oli lukijan.

        Mut kivaa kesälomaa, satoi tai paistoi D.


      • hmp.f kirjoitti:

        Tää palsta keskittyy ihan liikaa henkilöihin, ei tarvi kauan rupatella mukavia aiheesta, niin jo aletaan nikkejä puimaan tai sitten henkilöt niiden takana.
        Yhteissummana tämän palstan käytös vituttaa siinä määrin, että meikä pakkaa nyt kesälomalle. Ja otan kaikki nikkini mukaan, eli hmp.f, hmp.f ja hmp.f. Olkoon kesänne sopivasti sateinen, ja sopivan aurinkoinen.

        Niin riittää ainakin toistaiseksi minullekin tämä ilmapiiri, aiheettomat epäilyt ja haukkumiset.

        Hyvää kesää sinulle.


      • Heikunkeikku
        hmp.f kirjoitti:

        Tää palsta keskittyy ihan liikaa henkilöihin, ei tarvi kauan rupatella mukavia aiheesta, niin jo aletaan nikkejä puimaan tai sitten henkilöt niiden takana.
        Yhteissummana tämän palstan käytös vituttaa siinä määrin, että meikä pakkaa nyt kesälomalle. Ja otan kaikki nikkini mukaan, eli hmp.f, hmp.f ja hmp.f. Olkoon kesänne sopivasti sateinen, ja sopivan aurinkoinen.

        Hei hmp.f
        Kyllä muakin alkoi risomaan eilen, mutta vieläkin enemmän olisi hituttanut, jos mua olis luultu joksikin muuksi kuin suksi. Kun suksi luultiin, niin tuli semmonen tunne , et vähäköku sillee ku sais ylennyksen jossakin työpaikalla :)) Oon aina tykännyt lukea sun juttujas ja jos nyt häivyt, niin ei tunnu mukavalta ei.
        Mitä sillä loppujen lopuksi on väliä, mitä jotkut arvelee ja luuleskelee. Oon aivan varma, että moni palstalainen ei laisinkaan ajattele, että sää ja mää oltais yhen nahan sisällä.

        Jos mä olisin Suna ja sä olisit Muna,
        niin mä söisin sut. (Heheeeeeee)

        Älä häivy!!!!


      • mikääneikelpaa kirjoitti:

        Tämä on ollut sopuisa ketju, loppua kohti sitäkin alkanut esiintyä.

        Läkähtymiseni johtui 60 palstan aloituksista, jotenkin kaikki tuntuivat niin raskailta. kesä ja kevyempi mieli.

        Sopuisaa on mielestäni aina, en puutu tai edes lue kinasteluja jos niitä silmiini sattuu. Kaikkien kirjoittajien paikka ja sana kuuluvat tänne, niitä ei lainkaan ollut tarkoitus arvostella..

        Olen täällä ja pysyn kunnes sen seittemänkymppiseni täytän...huh vielä niin monta vuotta edessä...on siinä kestämissä...mutta joskus on hauskaa lukea ja jokunen kommentti väliin heittää...


      • ja.juhlat.jatkuu
        Anceli kirjoitti:

        Niin riittää ainakin toistaiseksi minullekin tämä ilmapiiri, aiheettomat epäilyt ja haukkumiset.

        Hyvää kesää sinulle.

        Taas kaksi rekattua lisää tuli puskajuhliin kun päivänvalo häikäisee.


      • älänukuyölläkään
        ja.juhlat.jatkuu kirjoitti:

        Taas kaksi rekattua lisää tuli puskajuhliin kun päivänvalo häikäisee.

        Eipä käy sullakaan aika pitkäksi kun kyyläät ja vainuat kuka mistäkin puskasta kirjottaa.
        Muista myös joka päivä vihjailla ja vittuilla heille joita epäilet joksikin muuksi.


      • heitäriittää
        älänukuyölläkään kirjoitti:

        Eipä käy sullakaan aika pitkäksi kun kyyläät ja vainuat kuka mistäkin puskasta kirjottaa.
        Muista myös joka päivä vihjailla ja vittuilla heille joita epäilet joksikin muuksi.

        Tuo sopii ohjeeksi monelle täällä ;)


      • vapaastipuskasta
        ja.juhlat.jatkuu kirjoitti:

        Taas kaksi rekattua lisää tuli puskajuhliin kun päivänvalo häikäisee.

        Eipä näy enää olevan rekattu joten huolehdit turhaan ;))


      • maastonvärisenä
        vapaastipuskasta kirjoitti:

        Eipä näy enää olevan rekattu joten huolehdit turhaan ;))

        Ei näissä puskajuhlissa saa enää rekattuna ollakkaan. Entiset rekatut naamioituneina.


    • Aikuinenkokonainen

      Näinhän se on että toiset lähtee ja toiset jää. Uusia tulee ja palsta elää omaa elämäänsä. Pitäsikö tässä kohti TAAS sanoa et voi älkää menkö kun tulette kuitenkin tai jäätte . Kuka milläkin nikillä. Jos tämä niin vituttaa niin miksi ei voi vain jäädä pois ja sillä sipuli. Tarviiko siitä mitään draamaa tehdä.

      • siunaajavarjele

        Käviköhän niin että se koira älähti johon kalikka kalahti? Koska nähdäkseni täällä ei ole tapahtunut mitään ennenkuulumatonta.


      • ei.kuulu.mulle

        Muutama hullu luulosairas pilaa palstan jatkuvilla nalkutuksillaan, ei täällä kohta muita olekaan kuin puskia ja mitä sitten ei se mua haittaa. Enkä mä pahana pidä jos kaverille hyvää kesää toivottaa.


      • korvenkätköstä
        siunaajavarjele kirjoitti:

        Käviköhän niin että se koira älähti johon kalikka kalahti? Koska nähdäkseni täällä ei ole tapahtunut mitään ennenkuulumatonta.

        Tästä saadaankin seuraava riitaketju ;))


      • siunaajavarjele
        korvenkätköstä kirjoitti:

        Tästä saadaankin seuraava riitaketju ;))

        Se jää nähtäväksi. Jos haluaisi voisi hieman muutamaa vielä sohaista mutta jääköön seuraavaan kertaan. Sen verran sanon et puhdas pulmunen ei liene ollut täällä kukaan. Ei puska eikä rekattu. Jos ottaisi sen kannan et vituttaisi nämä jutut, täällähän saisi pitää kestovitutuksen päällä.


      • Aikuinenkokonainen
        siunaajavarjele kirjoitti:

        Se jää nähtäväksi. Jos haluaisi voisi hieman muutamaa vielä sohaista mutta jääköön seuraavaan kertaan. Sen verran sanon et puhdas pulmunen ei liene ollut täällä kukaan. Ei puska eikä rekattu. Jos ottaisi sen kannan et vituttaisi nämä jutut, täällähän saisi pitää kestovitutuksen päällä.

        Kärsimyskukka on oikeastaan aika nätti.


      • nauttikaanyt
        Aikuinenkokonainen kirjoitti:

        Kärsimyskukka on oikeastaan aika nätti.

        Vittuilu se jatkuuuuuuuuuuu..


      • siilimuori
        nauttikaanyt kirjoitti:

        Vittuilu se jatkuuuuuuuuuuu..

        Kukka kuitenkin liittyy aiheeseen toisin kuin tämä ketjun loppuosan ritaketju :).


      • kenelle.nuppu.kuuluu
        siilimuori kirjoitti:

        Kukka kuitenkin liittyy aiheeseen toisin kuin tämä ketjun loppuosan ritaketju :).

        Kukka vai nuppu vasta?


    • Heikunkeikku

      Minä en ainakaan ala riitelemään, mutta parit sanat nakkaan vielä.

      Minkä takia ei ymmärretä sitä henkilöä/henkilöitä joka suutahtaa jostakin asiasta ja sen sanoo. Ruvetaan puhumaan draamasta ja vähätellään ihmistä, joka on loukkaantunut.
      Miksei mesota niille, jotka ovat aiheuttaneet suuttuneen suuttumisen.
      "ihmevastaus" ja "siilimuori" ovat luulleet luulevansa, mutta eivät ole kommentoineet ollenkaan, että luulevatko luulevansa vielä edelleenkin ja jos ei, niin voisihan sen sanoa, vaikkapa että "sori, ei ollut tarkoitus" tai muuta vastaavaa.

      Jos minä en olisi ikinä koskaan evö evö evö kirjoittanut tälle palstalle yhtään mitään, niin hmp.f:ää ei olisi luultu muksi. Elikkä mua harmittaa, jos toi hooämpee häipyy, niin se on mun vika.

      Ne jotka ei usko meillä olevan samaa nahkaa, samaa päätä, samoja sormia, niin voishan joskus semmosiakin "puskia" olla jotka kirjoittavat heidän uskovan mua ja hooämpeetä. Tällä palstalla porukka on niin kamalan negatiivista. No ei, ei kaikki ei, ei tietenkään, mutta kovin moni on.

      • siilimuori

        Sanoinhan: "Ja jos vielä tuosta sun kirjoituksestas saattoi saada sen käsityksen et itte vahingossa ittelles vastasit, siis ymmärrys oli lukijan. "
        Siis omasta mielestäni osoitin tuossa ymmärrystä. Mut vastaantuloa en näe missään kommentissa.


      • siilimuori
        siilimuori kirjoitti:

        Sanoinhan: "Ja jos vielä tuosta sun kirjoituksestas saattoi saada sen käsityksen et itte vahingossa ittelles vastasit, siis ymmärrys oli lukijan. "
        Siis omasta mielestäni osoitin tuossa ymmärrystä. Mut vastaantuloa en näe missään kommentissa.

        Ja toisaalta, mua lähinä naurattaa tää hässäkkä. Kuten joku tuolla sanoi, ei täällä mitään ennenkuulumatonta ole tapahtunut. Paljon rumemmastikin on toisia kohdeltu enkä kyllä anteeksipyyntöjä ole nähnyt. Joten se siitä.


      • siunaajavarjele
        siilimuori kirjoitti:

        Ja toisaalta, mua lähinä naurattaa tää hässäkkä. Kuten joku tuolla sanoi, ei täällä mitään ennenkuulumatonta ole tapahtunut. Paljon rumemmastikin on toisia kohdeltu enkä kyllä anteeksipyyntöjä ole nähnyt. Joten se siitä.

        Samaa mieltä. Pienet on vitutuksen aiheet.


      • Heikunkeikku
        siilimuori kirjoitti:

        Ja toisaalta, mua lähinä naurattaa tää hässäkkä. Kuten joku tuolla sanoi, ei täällä mitään ennenkuulumatonta ole tapahtunut. Paljon rumemmastikin on toisia kohdeltu enkä kyllä anteeksipyyntöjä ole nähnyt. Joten se siitä.

        "siilimuori"
        Ok. Minä vastaan, että minä tulen vastaan, joten nyt näet vastaantulon.
        Kaikki siis hyvin valtakunnassa :)

        Sinä erehdyit, mutta erheytyksesi on nyt pois pyyhitty.
        Ja jos se hooämpeekin nyt palajais Sorrentoon vetelästä, niin mainiota olisi:)


      • siilimuori
        Heikunkeikku kirjoitti:

        "siilimuori"
        Ok. Minä vastaan, että minä tulen vastaan, joten nyt näet vastaantulon.
        Kaikki siis hyvin valtakunnassa :)

        Sinä erehdyit, mutta erheytyksesi on nyt pois pyyhitty.
        Ja jos se hooämpeekin nyt palajais Sorrentoon vetelästä, niin mainiota olisi:)

        No myönnän virheeni, mutta minä en sitä aloittanut vaan se toinen joka kiinnitti huomiota siihen et humpsi olisi itselleen vastannut. Ja kun sitä luki, sellaiseen käsitykseen todella saattoi päästäkkin. Mut mä en ainakaan pahalla tarkottanut ja varsinkin jos olisin arvannut et siitä tämmönen vitutus tuli useammalle niin pyyhkisin pois jos voisin. Tai kääntäisin ajan ratasta taaksepäin. Ehkä en itse koe tuollaista asiaa niin merkittävänä niin en osannut asettua toisten asemaan siinä mielessä.


      • Heikunkeikku
        siilimuori kirjoitti:

        No myönnän virheeni, mutta minä en sitä aloittanut vaan se toinen joka kiinnitti huomiota siihen et humpsi olisi itselleen vastannut. Ja kun sitä luki, sellaiseen käsitykseen todella saattoi päästäkkin. Mut mä en ainakaan pahalla tarkottanut ja varsinkin jos olisin arvannut et siitä tämmönen vitutus tuli useammalle niin pyyhkisin pois jos voisin. Tai kääntäisin ajan ratasta taaksepäin. Ehkä en itse koe tuollaista asiaa niin merkittävänä niin en osannut asettua toisten asemaan siinä mielessä.

        Jätetään tämä nyt sitten tähän.
        Tästä ketjusta voi vielä kehkeytyä suber-hyber-positiivisen mukava, kiva, rattoisa, viihdyttävä, iloinen ja ja...

        Minä ainaskin oon niin hyvällä tuulella, että mua ei voisi suututtaa mikään. Minulla on pian Sokeriasema :) Siistii:)
        Ja kun vielä ratkon sen pulman, ettei pörriäisten jalanpohjat muutu liimamaiseksi, ettei näkyisi pihapiirissä lentelevän semmosia mötiäisiä, joilla kaikilla on jaloissaan kiinni jonkun kasvin lehti, niin tottavie voin sitten trallatella. :)


    • hympf.sanon.minä

      Kasvatin itse lobelioita, pelargonioita, samettikukkaa, astereita ja kerrottua ahkeraliisaa. Kellarista otin ulos apinankukkia ja ruusuja muutaman purkin talvisäilöstä. Kehäkukkaa kylvin kasvimaan reunalle.
      Tällä hetkellä kukassa narsissit ja scillat, japanin akileijat alkavat kohta kukkimaan. Lempikukkiani ovat asterit, leijonankidat, särkyneet sydämet, pionit, maarian kellot, syreenit ja lumipalloheisikin ovat kauniita kukkiessaan, samoin omenapuut.
      Vaahterakin on kukkinut.

    • kunvastaaeikäkysytä

      Kyllä mä odotan, että milloin yks eero vastaa kookoolle niinku eerolle ja hunks vastaa teeveelle ja anceli demeterille jne... eikä kukaan olis moksiskaan...

      • Voi jumalanpyssyt ja puukuulat sun järjenjuaksua oleks sä onneton ihan pimiä?
        Eik sul ol muut homma ko yä kauret suunitella jotta ihmelist salaliitto teoria ,siinäpä ihmettelet ,kuhan ei vaan tulis aikas pitkäks.
        Lopeta tommone hulluttelu jos se toimenpire enää nyt on sun vallassas


      • 1eero

        En jaksa vastailla tai miksi en jollekin simasuulle jaa mistä kirjoutusten perusteella voi päätellä minkä näköinen jaa onko kaikki kirjoitukset rehellisiä,,tuskin :)


      • 1eero kirjoitti:

        En jaksa vastailla tai miksi en jollekin simasuulle jaa mistä kirjoutusten perusteella voi päätellä minkä näköinen jaa onko kaikki kirjoitukset rehellisiä,,tuskin :)

        Toi kirjottaja koitti vihjasta et mää ja sää olla yks ja sama kirjottaja.
        Mite on oleks sä mun alias?


      • 1eero
        koti-kiusattu kirjoitti:

        Toi kirjottaja koitti vihjasta et mää ja sää olla yks ja sama kirjottaja.
        Mite on oleks sä mun alias?

        Mitä hää meinaa, oudonlaista vihjaillua ?


      • tiällä.luuloo
        1eero kirjoitti:

        Mitä hää meinaa, oudonlaista vihjaillua ?

        Oiskohan hää vaan naureskellut noiden muiden luuloille. Vai luulenks mä nytten sitten...


      • siilimuori
        tiällä.luuloo kirjoitti:

        Oiskohan hää vaan naureskellut noiden muiden luuloille. Vai luulenks mä nytten sitten...

        Eiku kyllä määäääääää luulen nääs et tosissaan eppäili. Eerokkii on välillä millon minkäki niminen puska ;D.


      • vapaastipuskasta
        siilimuori kirjoitti:

        Eiku kyllä määäääääää luulen nääs et tosissaan eppäili. Eerokkii on välillä millon minkäki niminen puska ;D.

        Puskalla on vapaus vaihtaa toiseen puskaan ;))


      • pöheikkönä
        vapaastipuskasta kirjoitti:

        Puskalla on vapaus vaihtaa toiseen puskaan ;))

        Ai onks hää nyt vapaastipuskassa?


      • vapaastipuskasta
        pöheikkönä kirjoitti:

        Ai onks hää nyt vapaastipuskassa?

        Joku on.


      • siilimuori
        pöheikkönä kirjoitti:

        Ai onks hää nyt vapaastipuskassa?

        Hauska nimitys, pöhheikkö :).


      • pöheikkönä kirjoitti:

        Ai onks hää nyt vapaastipuskassa?

        Se on toi vapaakauppa sopimus ja vapaapuska alue kompukses.
        Siin alueel voi vapaast vaihdella nimii ja palstoja ja kukaan ei oo mistään kenelläkkään vastuussa voi meitä Sortavalan poikia.


      • saaollavapaa
        koti-kiusattu kirjoitti:

        Se on toi vapaakauppa sopimus ja vapaapuska alue kompukses.
        Siin alueel voi vapaast vaihdella nimii ja palstoja ja kukaan ei oo mistään kenelläkkään vastuussa voi meitä Sortavalan poikia.

        Paha on kenenkään syytellä et rekattu on puskas kun ei enää ole rekattu .


      • pöheikkönä
        koti-kiusattu kirjoitti:

        Se on toi vapaakauppa sopimus ja vapaapuska alue kompukses.
        Siin alueel voi vapaast vaihdella nimii ja palstoja ja kukaan ei oo mistään kenelläkkään vastuussa voi meitä Sortavalan poikia.

        Kah, tuu sie veikkonen tänne puskii, köllötämme yhdessä ja leikimme laiva on lastattu pusikolla, puskalla, pöheiköllä :)
        Kaho täällä on miun lempukka, huumorinkukkakkii.


      • pöhheikkönä
        siilimuori kirjoitti:

        Hauska nimitys, pöhheikkö :).

        Eikö ookkii, kaik kasvattaa kesäpartaa eikä muutenkaan seivata nii.


      • pujopartanakkii

        Nyt nämä puskat vallan villiintyi. Pujoa pukkaa.


      • siilimuori
        pöhheikkönä kirjoitti:

        Eikö ookkii, kaik kasvattaa kesäpartaa eikä muutenkaan seivata nii.

        Emmävaan partaa kasvata.


      • siilimuori
        pujopartanakkii kirjoitti:

        Nyt nämä puskat vallan villiintyi. Pujoa pukkaa.

        Nii, villipuskat.


    • tiällä.mässäilöö

      Voi jumalan pyssyt ja puukuulat. Kyllä mä olen nauranut ihan kyyneleet silmissä tätä ketjua lukiessani. Että taitaa olla niin jotta täällä mä olen sokerihumalassa, mulla on ihan oma sokeriasema, omaan käyttöön. Kävin hakemassa ihanaa salmiakkisuklaata, siinä on semmosia salmiakkihippusia jotka rouskuu mukavasti. Ostin mä jätskiikii iltapalaksi. Tämän sokeripöhnän katson ansainneeksi, kun työviikko mennä hujahti ja kiitosta sateli ja halauksia.

      Ai niin, se lempikukka on orvokki, sellainen surusilmä. Mutta kyllä mä pidän rentukastakii, sillä on nätti nimikii.

      Niin ja se vielä, että ei olis tullut pieneen mieleenikään epäillä, että hmpf.fi klenksuttais Heikun kengällä. (yksikössä kenkä)

      • siilimuori

        Nii, halavat on huvit. Ettäs kehtot leuhkia mässyilläs. Minäki lähen kohta hakemaan. Jonkun Oikean Mättösäkin.


      • tiällä.kellekehtii
        siilimuori kirjoitti:

        Nii, halavat on huvit. Ettäs kehtot leuhkia mässyilläs. Minäki lähen kohta hakemaan. Jonkun Oikean Mättösäkin.

        Siis leuhka mikä leuhka oon. Ei männynnä koko levy kituksiin. Kyllä sitä pitää juhlia ja ittiään olkapäälle hyvin tehdystä työstä.
        Mättösen vai Möttösen hajet? Möttönen on meilläpäin semmottinen lihapiirakka jonne laitethaan paksutpaksut siivot makkaroo ja mielhalujesa mukkaan lisukkeita.


      • siilimuori
        tiällä.kellekehtii kirjoitti:

        Siis leuhka mikä leuhka oon. Ei männynnä koko levy kituksiin. Kyllä sitä pitää juhlia ja ittiään olkapäälle hyvin tehdystä työstä.
        Mättösen vai Möttösen hajet? Möttönen on meilläpäin semmottinen lihapiirakka jonne laitethaan paksutpaksut siivot makkaroo ja mielhalujesa mukkaan lisukkeita.

        Mää häkkiin semmosen lakumix mättöpussin. Pitää sitä ihtiään palkita kerran viikossa ainakin.


      • 1eero
        siilimuori kirjoitti:

        Mää häkkiin semmosen lakumix mättöpussin. Pitää sitä ihtiään palkita kerran viikossa ainakin.

        Voikukkanen uusi kansalliskukka, perhoset niityllä leikkiä lyö ja helluntai heilat ilakoi suviyössä :)


      • tiällä.mässäilöö
        siilimuori kirjoitti:

        Mää häkkiin semmosen lakumix mättöpussin. Pitää sitä ihtiään palkita kerran viikossa ainakin.

        Pitää pitää ja nimenomaan silleen pussit tyhjiksi ja koht sillään on suolasen nälkä ja eikun lihhaa ja sitten janottaa ja sitten huikoo... mukavaa kun on viikonlopun alku :)


      • siilimuori
        1eero kirjoitti:

        Voikukkanen uusi kansalliskukka, perhoset niityllä leikkiä lyö ja helluntai heilat ilakoi suviyössä :)

        Ha, suutuppa :D.


      • siilimuori
        tiällä.mässäilöö kirjoitti:

        Pitää pitää ja nimenomaan silleen pussit tyhjiksi ja koht sillään on suolasen nälkä ja eikun lihhaa ja sitten janottaa ja sitten huikoo... mukavaa kun on viikonlopun alku :)

        Joo, onhan se, kiva kun on viikonlopun alku. Tuokin on totta et ensin suolasta ja sitten makiaa, kunnes taas suolaista ja janottaa. Neste kertyy elimistöön ja aamulla ei saa silmiä auki kun ovat niin turvoksissa.


      • 1eero
        siilimuori kirjoitti:

        Joo, onhan se, kiva kun on viikonlopun alku. Tuokin on totta et ensin suolasta ja sitten makiaa, kunnes taas suolaista ja janottaa. Neste kertyy elimistöön ja aamulla ei saa silmiä auki kun ovat niin turvoksissa.

        Mistä nyt suuttuisin Pah itellesi senkin Kempeleläinen muija.
        Terveisiä saunasta naama punasena parta ajettuna viikset ojennettuna ,yyh mitä vielä ai niin huomenna nimettömän veneen lasku Saimaaseen.


      • siilimuori
        1eero kirjoitti:

        Mistä nyt suuttuisin Pah itellesi senkin Kempeleläinen muija.
        Terveisiä saunasta naama punasena parta ajettuna viikset ojennettuna ,yyh mitä vielä ai niin huomenna nimettömän veneen lasku Saimaaseen.

        Kempeleleläinen? Ahhaaaaaaaaaaaaa..........................................
        Laitappa viiksiin vahat. Kierrät sillain rullalle sivusta.
        Millon on venneen ristiäiset? JOoo on nimi valmiina?


      • siilimuori
        siilimuori kirjoitti:

        Kempeleleläinen? Ahhaaaaaaaaaaaaa..........................................
        Laitappa viiksiin vahat. Kierrät sillain rullalle sivusta.
        Millon on venneen ristiäiset? JOoo on nimi valmiina?

        Ei ku siis joko?


      • 1eero
        siilimuori kirjoitti:

        Ei ku siis joko?

        Mikkelissä oli aikoinaan pieni matkustaja laiva nimeltään "JOKU" joku tuli satamaan, mikä, joku tuli, jos laittaisi nimeksi "kuka".


      • siilimuori
        1eero kirjoitti:

        Mikkelissä oli aikoinaan pieni matkustaja laiva nimeltään "JOKU" joku tuli satamaan, mikä, joku tuli, jos laittaisi nimeksi "kuka".

        Nii............................... varmaan aika vaikea keksiä nimi veneelle.


      • armain

        Armas, siinä sulle nimi hieno.


      • 1eero
        armain kirjoitti:

        Armas, siinä sulle nimi hieno.

        No se, voi mun armaani annatko pienet kyydit iha kahdestaa keskellä järven selkää seilattais kohti auringon laskua. Juu "armas" siit tykkään.


      • armain

        On armas mulle aallon tie, kun veet tyrskivät. Kyydit kai antaa se armas .


      • siilimuori
        1eero kirjoitti:

        No se, voi mun armaani annatko pienet kyydit iha kahdestaa keskellä järven selkää seilattais kohti auringon laskua. Juu "armas" siit tykkään.

        Joo, nyt sitten vaan lasket Armaasi laulellen vesille. Kai nyt laitat kesäkukan veneeseen amppeliin roikkumaan?


      • 1eero
        siilimuori kirjoitti:

        Joo, nyt sitten vaan lasket Armaasi laulellen vesille. Kai nyt laitat kesäkukan veneeseen amppeliin roikkumaan?

        Jee kuha amukahvi herättää kunnolla hörp !


      • siilimuori
        1eero kirjoitti:

        Jee kuha amukahvi herättää kunnolla hörp !

        Minä lähen mullanhakkuun ja sitten siemenet multiin. Jos vaikka tälle kesälle vielä kerkiäis.


    • Kaiseonnaa

      Kun koko sakki on mitä on ei täällä ilkee olla jos ei ole pari kolme puska
      nimmaria. Mietintämyssy päähän ja sekoilemaan.

      • vintagepöheikkö

        Ei kait sitä sen kummosempaa puskanikkiä tarvihe. Kohta sillään muuten siitäkin syntyy kina jotta kenellä on se kaikkein parhain.


      • siilimuori

        Niin ja kellä riviväli levveempi kuin toisilla ja miksi?


      • taasvaihtuu
        vintagepöheikkö kirjoitti:

        Ei kait sitä sen kummosempaa puskanikkiä tarvihe. Kohta sillään muuten siitäkin syntyy kina jotta kenellä on se kaikkein parhain.

        Kätevintä ja turvallisinta on vaihtaa puskanikkiä joka ketjuun niin ei hyökitä kimppuun nikin takia.


      • vintagepöheikkö
        taasvaihtuu kirjoitti:

        Kätevintä ja turvallisinta on vaihtaa puskanikkiä joka ketjuun niin ei hyökitä kimppuun nikin takia.

        Niin kai se olisi viisainta. Aina ei jaksa, se on vähän kuin koltun vaihto, ei ole mitään päälle pantavaa :)


      • päläpäläääää

        Miten tämä joutava jorina liittyy ketjun aiheeseen????


      • joutavatajorinata
        päläpäläääää kirjoitti:

        Miten tämä joutava jorina liittyy ketjun aiheeseen????

        Ellet ole aloittaja niin turhaan valivalitat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4167
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4016
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3632
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      65
      2983
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2741
    6. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2518
    7. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2518
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2406
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2289
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2245
    Aihe