Castanedan lähestymistavasta

MonteCarlos

Vastaan tässä tällä palstalla esitettyihin ns. skitsofreniaksi kutsuttuun ilmiöön liittyviin ongelmiin esitettyihin kysymyksiin Carlos Castanedan esittämän kognitiivisen järjestelmän näkökulmasta. Kyseessä on Castanedan mukaan muinaisten tietäjien kehittämä kokonaisvaltainen lähestymistapa ja elämäntapa ihmisenä olemisen haasteisiin vastaamiseen. Riippumatta siitä, minkälaisia tulkintoja esitetään esim. siitä, millä tietoisuuden tasolla kyseinen järjestelmä on laadittu, se on erityisen hyödyllinen tarkasteltaessa epätavanomaisia tietoisuuden sisältöjä, jotka ovat hyvin tavanomaisia sekä tietäjien elämässä; koska tietäjät tietoisesti niihin pyrkivät, että tällä palstalla käsiteltyihin kokemuksiin liittyen.

Keskeinen käsite tuossa lähestymistavassa on kokoomapiste, joka valitsee ja korostaa ne asiat, jotka nousevat ihmisen tietoisuuteen. Kokoomapisteen tyhjentävä selittäminen rationaalisesti ei ole mahdollista, mutta voidaan ajatella, että sillä on yhteyksiä ainakin siihen, mitä tavallisesti kutsutaan muistiksi. Kokoomapisteen kulloinenkin sijainti määrittää sen, mikä ihmisen kokemusmaailma tuolloin on. Epätavanomaiset tietoisuuden sisällöt ovat merkki kokoomapisteen epätavanomaisesta sijainnista. Lähestymistavassa pyritään siihen, että ihminen oppisi itse liikuttamaan kokoomapistettään hallitusti. Lähestymistapa on hyvin käytännöllinen ja selväjärkisyyteen pyrkivä sen kuvauksien yhteydessä esitettyjen; Castanedan omakohtaisten, hänen kirjoissaan kuvaamiensa kokemusten outoudesta huolimatta.

Castanedan esittämä lähestymistapa on varsin laaja ja kattava, keskittyen nimenomaan epätavanomaisten kokemusten kanssa elämisen asettamiin haasteisiin vastaamiseen. Tämän palstan sisällön kannalta hänen teoksistaan hyödyllisimmiksi voitaisiin ehkä arvioida seuraavat:
- Carlos Castaneda: "The Art of Dreaming", 1993; suomennettu 1994 otsikolla "Unennäön taito".
- Carlos Castaneda: "The Fire from Within", 1984; suomennettu 1987 otsikolla "Tietoisuuden hehku".

13

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MonteCarlos

      "1) Miksi äänet joita kuulemme ei ole sana-puuroa vaan äänet on ihan selviä, oikein tavattuja lauseita?"
      Äänet ovat sitä selkeämpiä ja voimakkaampia, mitä vahvempi kokoomapisteen kiinnittyminen tiettyyn sijaintiinsa on. Kokoomapisteen liikehdintä aiheuttaa äänten sisältöjen vaihtelut. Erityisesti tunnetilojen vaihtelut saavat aikaan sellaista liikehdintää, joka muuttaa merkittävästi äänten koettua luonnetta. Huomion kiinnittyminen tietynlaiseen tunnetilaan nostaa tietoisuuteen tuota tunnetilaa vastaavia aiempia kokemuksia. Prosessin tarkoituksena on mahdollistaa aikaisempien kokemusten hyödyntäminen uuteen kokemukseen liittyen. Tyypillinen äänten kuuleminen johtuu siitä, että ne kuvaavat ihmisen aiempia kokemuksia, vaikka ihminen ei välttämättä tiedostakaan kokeneensa niitä aiemmin. Vahva kokoomapisteen kiinnittyminen tuottaa täysin alkuperäistä vastaavan kokemuksen. Tietäjät käyttävät tuota ilmiötä hyväkseen tutkiessaan elämäänsä. Äänet ovat tallentuneet kokoomapisteen aiempiin sijainteihin. Kaikki epätavanomaiset kokemukset ovat seurausta kokoomapisteen liikkeestä pois alkuperäisestä sijainnistaan.

    • MonteCarlos

      "2) Miksei aivot terveenny, kun olihan ne terveet suurimman osan nuoruusajasta, ja aivojen rekisterissä pitäisi olla terveen aivon data?"
      Kyse on viime kädessä kokoomapisteen kiinnittymisestä epätavanomaiseen sijaintiinsa. Kokoomapisteellä on luontainen taipumus palata takaisin alkuperäiseen sijaintiinsa. Kokoomapisteen liike epätavanomaiseen sijaintiin on kuitenkin merkki siitä, että ihminen on aiemmin tiedostetusti tai tiedostamattomasti aikonut tuon liikkeen. Kokoomapisteen liikuttaminen esimerkiksi takaisin alkuperäiseen sijaintiinsa on mahdollista tietyillä edellytyksillä jatketun aikomuksen avulla. Kuitenkin, jos aiempi aikomus sen liikuttamisesta epätavanomaiseen sijaintiinsa on voimakkaampi ja pitkäkestoisempi, kuin uudempi aikomus sen liikuttamisesta takaisin alkuperäiseen sijaintiinsa, niin se ei tietenkään liiku alkuperäiseen sijaintiinsa. Kokoomapisteen alkuperäinen sijainti on seurausta varhaislapsuuden kokemuksista, joihin liittyen aikuiset ovat kiinnittäneet sen tietoisesti tai tiedostamattaan kyseiseen sijaintiinsa. Jos kiinnittyminen on alun perin ollut heikko, kokoomapisteen liikuttaminen pois alkuperäisestä sijainnistaan on helpompaa, kuin jos kiinnittyminen on ollut vahva. Aikomuksen vaikutus kokoomapisteen liikkeeseen on luonteeltaan kertyvää. Voimakkaat tunnetilat häiritsevät kokoomapisteen luontaista palautumista alkuperäiseen sijaintiinsa, koska ne vahvistavat kokoomapisteen kiinnittymistä sen epätavanomaisen sijainnin läheisyyteen. Kokoomapisteen epätavanomainen sijainti on hyödyllinen, jos ihminen osaa liikuttaa kokoomapistettä aikomuksensa avulla ja ongelmallinen, jos ihminen ei osaa liikuttaa sitä aikomuksensa avulla, mikä on tavanomainen tilanne. Kokeneet tietäjät osaavat liikuttaa kokoomapistettään hallitusti, jolloin sen epätavanomainen sijainti ei ole heille ongelma, vaan mahdollisuus. Tietäjät pyrkivät ensisijaisesti havaitsemaan sen, mikä liikuttaa kokoomapistettä, sen sijaan, että kiinnittäisivät huomionsa siihen, minkälaisia kokemuksia tietty kokoomapisteen sijainti tuottaa.

    • MonteCarlos

      "3) Miksi skitsofreniaan liittyvät salaliittoteoriat pitää terveitten aina kumota? Se saa maailman tuntumaan matalaälyiseltä kangaistukselta."
      Salaliittoteorioissa on kyse siitä, että ihmisen mieli etsii selitystä oudoille tilanteille ja epätavanomaisille kokemuksille. Tässä kontekstissa koetuista salaliitoista merkittävä osa on sellaisia, että niille ei ole todellista vastinetta kokoomapisteen tavanomaisessa sijainnissa. Toisaalta, se miten ihminen kokee sellaiset salaliitot, joille on vastine kokoomapisteen tavanomaisessa sijainnissa riippuu myös siitä, mihin hänen kokoomapisteensä on liikkunut. Tämän vuoksi kokoomapisteen liikkeen hallinta on hyödyllistä salaliittojen luonteesta riippumatta. Kokoomapisteen liikkuminen salaliittoteorioita vastaaviin sijainteihin johtuu noiden salaliittojen olemassaolon mahdollisuuden kiehtovuudesta tai pelottavuudesta. Kokoomapisteen epätavanomaisissa sijainneissa ihminen on epätavanomaisessa mielentilassa, joten aivojen tuottamat selitysmallit ovat myös epätavanomaisia. Se, minkälaisia erityisiä selitysmalleja aivot tms. tuottavat johtuu nimenomaan siitä, mihin sijaintiin kokoomapiste on liikkunut. Kokoomapisteen epätavanomaisissa sijainneissa ihminen on usein myös kokemusten outouden vuoksi herkistyneessä mielentilassa, jolloin salaliittoteorioiden muodostumisen perusteena toimivat nimenomaan ne kokemukset, jotka ovat voimakkaimpia teoriaa muodostettaessa kyseisessä sijainnissa. Kyse on siitä, että kokoomapiste kiinnittyy tietyn teorian mukaiseen sijaintiin. Kokoomapisteen kiinnittyminen tiettyyn sijaintiin saa ihmisen kokemaan maailman tuon sijainnin mukaisella tavalla. Tietäjät pyrkivät kokoomapisteen liikuttamiseen sellaisiin sijainteihin, jotka edistävät kokoomapisteen ymmärtämistä ja sen hallittua liikuttamista edelleen uusiin sijainteihin. Erilaisista vaihtoehtoisista salaliittoteorioista tietäjät kiinnittävät huomiota vain niihin, jotka edistävät noita tavoitteita.

    • MonteCarlos

      "4) Miksi äänten pitää olla ilkeitä satanisteja, kun luulis että jokainen sielullinen haluaa rakkautta ja harmoniaa?"
      "5) Miksi osa äänistä on kivoja, mutta ne ilkeät on voitolla?"
      Kyse on yksinkertaisesti kokoomapisteen sijainnista. Ihminen on aikonut tuon sijainnin tietoisesti tai tiedostamattaan osoittamalla kiinnostusta kyseisiin asioihin. Kiinnostus tarkoittaa tässä jatkettua huomion kiinnittymistä, joka on aiheuttanut kokoomapisteen siirtymän. Syynä voi olla esimerkiksi yleisluonteinen kiinnostus tai pelko kyseisiä asioita kohtaan tai hankalat aiemmat kokemukset kokoomapisteen tavanomaisessa sijainnissa. Skitsofrenia-diagnoosin saaneille on keskimäärin tyypillisempää kuin muille se, että heidän kokoomapisteensä ei luontaisesti liiku sellaisiin sijainteihin, jotka he kokisivat itselleen hyödyllisiksi. Tämän vuoksi on täysin loogista, että äänet koetaan tuossa ihmisryhmässä usein ilkeiksi. Kokoomapisteen sijainti kuvaa ja heijastaa ihmisen odotuksia tilanteeseensa liittyen. Hankalaksi koettuja kokoomapisteen sijainteja kohtaan ei kannata osoittaa erityistä mielenkiintoa niiden ilmeisestä häiritsevyydestä huolimatta, koska koettuihin kokemusten sisältöihin ei voi vaikuttaa millään muulla tavoin kuin liikuttamalla kokoomapistettään muihin sijainteihin. Esimerkiksi äänien käskyttäminen on täysin turhaa, paitsi jos se toimii keinona uudelleenkoostaa jokin sellainen kokoomapisteen sijainti, jossa ei ole ongelmallisiksi koettuja kokemuksia. Koska äänet ovat tallentuneet kokoomapisteen sijainteihin, ne ovat aina olemassa kyseisissä kokoomapisteen sijainneissa ihmisen toiminnasta riippumatta. Ihminen ei voi tehdä mitään muuta kuin liikuttaa kokoomapisteensä johonkin muuhun sijaintiin, jos haluaa välttyä tiedostamasta jonkin hankalaksi koetun kokoomapisteen sijainnin sisältöä tilanteessa, jossa kokoomapiste ei luontaisesti palaa alkuperäiseen sijaintiinsa, pyrkiessään kuitenkin säilyttämään saavuttamansa tietoisuuden tason.

    • MonteCarlos

      "6) Miksi aivoissani puhuva taho (joku ryssä) käskee minua menemään töihin ja vaatii rahaa?"
      Koska olet kiinnittänyt huomiota kyseisiin asioihin enemmän, kuin muihin asioihin. Olet kiinnittänyt niihin huomiota, koska koet, että ne ovat tärkeitä. Koet niiden olevan tärkeitä, koska kokoomapisteesi on sijainnissa, jossa muistelet tärkeinä pitämiäsi asioita, kuten esimerkiksi työntekoa, rahaa ja venäläisten vaikutuksia. Aivoissasi puhuvan tahon tulkinta ns. ryssäksi johtuu kokoomapisteesi sijainnista. Jos kokoomapisteesi sijainti olisi toinen, tulkitsisit tuon äänen esimerkiksi avaruusolennoksi, henkiolennoksi, opettajaksesi, naapurin kissaksi, Naton agentiksi tai miksi tahansa. On ensiarvoisen tärkeää tiedostaa, että kokoomapisteen epätavanomaisissa sijainneissa koetut ilmiöt eivät ensisijaisesti liity loogisesti vaan aikomuksen kautta niihin ilmiöihin, joita esiintyy kokoomapisteen tavanomaisessa sijainnissa. Jos osaat liikuttaa kokoomapistettäsi, niin saat esimerkiksi tuon "ryssän" ikään kuin puhumaan mitä haluat tai voit muuttaa sen esimerkiksi Naton agentiksi. Tietenkään kyseinen "ryssä" ei oikeasti mihinkään häviä, eikä miksikään muutu, vaan kyse on siitä, että energia, joka luo tuon ilmiön kohdistuu tuolloin toiseen kokoomapisteen sijaintiin tuoden esiin toisenlaisen hahmon. Nuo molemmat hahmot ovat todellisia, mutta energia, joka ne luo, on vielä todellisempaa. Sen vuoksi tietäjät kiinnittävät ensisijaisesti huomionsa mielen sisällöt luovaan energiaan. Sitä, että kokoomapistettä voidaan liikuttaa itsenäisesti, ei voida korostaa liian paljon, joskin tuo liikuttaminen on vaikeaa, koska ihmisillä ei ole siitä juurikaan tietoista kokemusta ja he eivät tyypillisesti myöskään ole saaneet siihen mitään erityistä opetusta.

    • MonteCarlos

      "7) Mitä henkiolento tekee rahalla vai onko sittenkin niin, että meillä on mikrosiru aivoissa ja rahaa vaatii venäjän mafia?"
      Henkiolento ei tee rahalla mitään. Todennäköisempää kuin se, että meillä olisi mikrosiru aivoissamme kokoomapisteen tavanomaisessa sijainnissa on se, että meillä on sellainen kokoomapisteen epätavanomaisessa sijainnissa, koska kokoomapisteen liike itsessään voi tuottaa mitä tahansa, kun sen sijaan kokoomapisteen tavanomaiseksi tulkitun sijainnin sisällöt voivat muuttua vain tiukkojen tavanomaista todellisuuskäsitystä heijastavien rajoitusten puitteissa. Mikrosiruun voi vaikuttaa siirtämällä kokoomapistettään. Erilaiset koetut olennot heijastavat ihmisen omia odotuksia vastaten kokoomapisteen sijaintia. Ihmisellä on kokoomapiste, jonka kautta ihminen voi vastaanottaa kaiken sen, mikä on ihmiselle mahdollista. Mitään muuta; kuten esimerkiksi mikrosiruja, ei tarvita epätavanomaisten kokemusten tuottamiseen. Esimerkiksi kokemus mikrosirusta aivoissa on kokoomapisteen tietyn sijainnin luomus. Jos tuo luomus esiintyy kokoomapisteen tavanomaisessa sijainnissa, niin muutkin voivat havaita sen.

    • MonteCarlos

      "8) Miksi NATO tai mikä tahansa muu kova poppoo ei suojele alueitaan ulkopuolisilta rikollisilta?"
      "9) Miksi poliisi tai muut viranomaiset ovat vaiti, paitsi ufologi/lääkäri Rauni Leena Luukanen Kilde?"
      Poliisi ei voi pidättää henkiolentoja. Sekä poliisi, henkiolennot, että ihminen itse nauravat tuollaiselle ajatukselle, jos heillä on riittävästi huumorintajua kyseisessä kokoomapisteen sijainnissa. Viranomaisilla ei ole keinoja vaikuttaa koettuihin asioihin. Ihminen on aina yksin näiden ilmiöiden kanssa. Samanlaisia kokemuksia omaavien kanssa niitä toki voi vertailla, etenkin jos kokijoiden kokoomapisteiden sijainnit ovat läheisiä. Kokoomapisteen lukemattomat erilaiset mahdolliset sijainnit ja niiden tyypillinen läheisyys samankaltaisen taustan omaavien ihmisten parissa selittää mm. erilaisten uskontokuntien moninaisuuden ja tiettyyn uskontokuntaan kuuluvien ihmisten samankaltaiset tulkinnat koskien todellisuutta. Tässä tapauksessa kyse on siitä, että kokoomapisteesi on sijainnissa, jossa ilmeisesti koet Venäjän vaikutukset voimakkaampina ja kiinnostavampina, kuin mitä ne kokoomapisteen tavanomaisesta sijainnista tarkasteltuina olisivat. Ainoa asia, mitä voidaan tehdä noiden ilmiöiden saamiseksi tietystä näkökulmasta omaan hallintaansa, on kokoomapisteen liikuttaminen, joka on toimintaa, jota lähinnä vain tässä kuvattua lähestymistapaa edustavat tietäjät harjoittavat. Tuolloinkin nuo ilmiöt ovat hallinnassa vain tietyntyyppisissä kokoomapisteen uusissa sijainneissa.

    • MonteCarlos

      "10) Miksi niin laajalti uskotaan Jeesukseen tai muuhun huuhaahan, mutta ei siihen, mitä me ajatellaan/tiedetään?"
      Kyse on siitä, että ihmisjoukkojen kokoomapisteet ovat kiinnittyneet tiettyihin sijainteihin. Uskonnot ovat nimenomaan järjestelmiä, joiden tarkoituksena on kiinnittää kokoomapiste tiettyyn, kullekin uskonnolle tyypilliseen sijaintiin. Uskonnoissa tosin ei tietysti puhuta asiasta tämän termin kautta, koska niissä tyypillisesti pyritään kokoomapisteen kiinnittämiseen, sen ymmärtämisen ja liikuttamisen sijasta. Se, miten esimerkiksi Jeesus-käsite tulkitaan, riippuu täysin siitä, mikä kokoomapisteen sijainti on. Jotkut ihmiset tarkastelevat tuota käsitettä sellaisesta kokoomapisteen sijainnista, joka vastaa hyvin heidän tarpeitaan, kun taas muilla kokoomapisteen sijainti on toinen. Kokoomapisteen sijainnit ovat erilaisia näkökulmia todellisuuteen. Epätavanomaiset kokemukset ovat todellisia, mutta vain kyseisissä kokoomapisteen sijainneissa. Tietäjät siis pyrkivät kokoomapisteen ymmärtämiseen ja sen hallittuun liikuttamiseen. Tavalliset ihmiset pyrkivät yleensä sen liikuttua sen palauttamiseen takaisin sen alkuperäiseen sijaintiin. Psykiatria taas pyrkii ensisijaisesti kokoomapisteen epätavanomaisista sijainneista johtuvien kokemusten tiedostamisen estämiseen ja/tai niihin reagoinnin rajaamiseen niihin puitteisiin, joita pidetään ns. normaalina käytöksenä kyseisessä kulttuurissa. Kokoomapisteestä psykiatriassa tietysti ei välttämättä yleensä puhuta mitään, koska se ei ole osa psykiatrien koulutusta heille tyypillisessä kokoomapisteen sijainnissa.

    • MonteCarlos

      "11) Onko radio ja mikroaallot mahdollista lähettää kuuloaistiin, mikrosirun kautta?"
      Kokoomapisteen liikkeiden selittäminen teknologian vaikutusten kautta on vain tyypillinen nykyiseen teknologiapitoiseen aikakauteen liittyvä kokoomapisteen sijainti. Kokoomapisteen liikuttaja on aikomus. Pyrkimys selittää tuo liike teknologiaan liittyen on tulkinta, johtuen kokoomapisteen kyseisestä sijainnista. Jos aiomme selittää kokoomapisteen liikkeen esimerkiksi mikrosirujen vaikutusten kautta, kokoomapisteen liike tuottaa nimenomaan tulkinnan, jonka mukaan tuo liike johtuu mikrosirujen vaikutuksista. Todellinen kokoomapisteen liikuttaja kuitenkin on aikomus. Äänten kuulemista esiintyy lukemattomissa kokoomapisteen sijainneissa, joissa ei esiinny lainkaan mikrosiruja. Osa noista sijainneista on myös sellaisia, joissa äänten kuulemista pidetään normaalina kokemuksena.

    • MonteCarlos

      "12) Mitä pitäisi ajatella johtajista, kun tämmöistä suvaitaan?"
      Johtajista ei tarvitse tässä kontekstissa välttämättä ajatella mitään erityistä. Heidän toiminnastaan tai toimimattomuudestaan riippumatta tärkeintä on hallita tai ainakin ymmärtää ja pyrkiä hallitsemaan oman kokoomapisteensä liike. Ihmisillä on luontainen kyky liikuttaa kokoomapistettään itsenäisesti, joskin suurin osa ihmisistä ei tiedosta tuon kyvyn olemassaoloa. Periaatteessa, jos johtajat olisivat kiinnostuneita asiasta ja toimisivat vastuullisesti, niin he edistäisivät kokoomapisteen hallittua liikkumista edistävän tietämyksen leviämistä, kehittämistä ja hyödyntämistä. Johtajien kokoomapiste on kuitenkin tyypillisesti sellaisessa sijainnissa, jossa pyritään kokoomapisteen kiinnittämiseen sen liikuttamisen sijasta, joten ei ole realistista olettaa, että heistä olisi juurikaan hyötyä asiaan liittyen.

    • MonteCarlos

      "13) Miksi nämä 12 edellistä kysymystä saa ihmiset vastaamaan vastauksia, jotka tuntuu kangaistukselta?"
      Syy on se, että heidän kokoomapisteensä sijainti on eri kuin sinulla. Kokoomapisteen selittäminen on mahdollista tietyssä kokoomapisteen sijainnissa. Kokoomapisteen liikuttaminen ei ole mahdollista pelkällä sen liikuttamisen ajattelemisella, vaan keskittymällä jatketusti tuon liikkeen aikomiseen. Tietäjät käyttävät koko elämänsä kokoomapisteen liikkeen hallinnan harjoittamiseen ja sen liikuttamiseen. Jos ei omaa aiempaa kokemusta aikomisesta, niin kokoomapisteen liikkeelle saaminen hallitusti voi olla hyvin hidas prosessi. Toisaalta, vahvojen tietäjien kokoomapiste liikkuu heidän aikomustaan noudattaen tarvittaessa mihin tahansa. Tuon hallitun liikkeen ansiosta he voivat toimia välittäjinä tavanomaista kokoomapisteen sijaintia ja epätavanomaisia kokoomapisteen sijainteja vastaavan tietoisuuden välillä. Castaneda on kuvannut mm. keinoja tuon hallitun kokoomapisteen liikkeen ymmärtämiseen ja sen aikaansaamiseen 12:ssa kirjassaan.

    • defs

      Humpuukilta kuulostaa. Onko sen sivut ees hyvää paperia perseen pyyhkimiseen?

      • MonteCarlos

        Kokoomapisteen liikuttaminen aikomuksen avulla lähestymistavan mukaisesti on ehdottomasti mahdollista, mutta se on hyvin vaikeaa ja vaatii yleensä pitkällistä harjoittelua. Tiedossani ei ole muita tapoja tälle aihealueelle tyypillisten ilmiöiden kanssa menestyksellisesti toimimiseen, ainakaan siinä merkityksessä, että ei jouduttaisi samalla madaltamaan keinotekoisesti tietoisuuden tasoa, esimerkiksi neuroleptien avulla. Ilmeinen ongelma on siinä, että jos kokoomapiste palautetaan väliaikaisesti alkuperäiseen sijaintiinsa, mutta taustalla vaikuttavia syitä sen hallitsemattomaan siirtymiseen hankaliksi koettuihin epätavanomaisiin sijainteihin ei ratkaista, niin ihmisestä tulee riippuvainen lääkkeistä tai hän joutuu kohtaamaan uudelleen samankaltaisia kokemuksia, keskeyttäessään syystä tai toisesta lääkityksen käytön. Don Juan kehottaa tarkastelemaan jokaista vaihtoehtoista lähestymistapaa ihmisenä olemisen haasteisiin vastaamiseen yksityiskohtaisesti ja tarkoituksellisesti, mutta valitsemaan vain sellaisen, jonka kokee olevan yhteensopiva nimenomaan ns. omien syvimpien tunteidensa kanssa. Castanedan kirjat eivät ole lääketieteellistä kirjallisuutta, vaan omakohtaisia kuvauksia pyrkimyksistä ymmärtää ja saada hankalia epätavallisia kokemuksellisia ilmiöitä aikomukselliseen hallintaansa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      31
      1459
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe