Vieraskilpiset ( EST) autot parkkipaikoilla

ajatuksia_aiheesta

Orimattilassakin on nykyään runsaasti vieraskilpisiä autoja kerrostalojen parkkipaikoilla - yleensä ( EST) tunnuksin ja kyseessä taitaa olla rakennusmiesten autoja. Näin se menee että Suomessa rakennusalalla on paha työttömyys ja samaan aikaan yrittäjät haalivat tänne työvoimaa eteläisestä naapurimaastamme.

Onkohan nämä virolaiset niin saakelin päteviä rakentajia vai tekevätkö työt huomattavasti edullisemmalla kun suomalaiset rakentajat? Ei taida virulaisen palkka olla lähelläkään rakennusalan TESSiä ... Sitähän tämä touhu on, että otetaan tekijät ulkopuolelta ja hinnat töillä on kuitenkin samat kun jos sen tekisi suomalainen, mutta jollekin jää tällä tavoin isompi siivu välistä vedettäväksi.

Yhteiskoulun julkisivuremontissakin taitaa olla virolaisia ... Kaupunkien pitäisi laittaa ehto että käytettävä suomalaista veroja maksavaa työvoimaa kun urakoita jaetaan.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä-Eestin-pojat

      EU määrää kilpailuttamaan julkiset urakat, halvin voittaa. Eestin pojat tienaa kyllä TES mukaisen palkan suomessa töitä tehdessään. Suomalainen rakennusmies ei töihin lähde taulokkopalkoilla. Suomalainen rakennusmies on niin suuri herra, että 8 tunnin työpäivästä on korkeintaan 3 tuntia töitä, loput on kahvittelua, tupakanpolttoa, yleistä jutustelua. Eestinpojilla on taito ja HALU tehdä kunnolla työnsä. Ei ihme kun urakat menee heille ja mielestäni ovat sen ansainneet. Mikäli minä vielä innostun rakenuttamaan jotain, varmasti otan työmiehet Eestin puolelta.

      • Tietoa_onnnnnnn

        Totta on että Suomalainen rakentaja tuskin lähtee taulukkopalkalla töihin ja se Suomalaisen ahkeruus on kaukana siitä mitä sillä palkalla pitäisi saada aikaan jota Suomipojalle maksetaan.

        Jos Suomalainen rakentaja on työmaalla 7 - 15:30 välisen ajan niin siitä on lakisääteisiä taukoja seuraavasti 9-9:12 kahvitauko, 11-11:30 ruokatauko ja 13:30 - 13:42 kahvitauko, eli taukoja on sovitusti yhteensä 54 minuuttia, mutta todellisuudessa kahvitauko on noin 20-25 minuuttia ja ruokatauko noin 45 minuuttia, lisäksi tupakkataukoja tai muita taukoja on vähintäänkin tunti ja työmaalta " karataan" 10-20 minuuttia liian aikaisin, ELI SUOMIPOIKA TEKEE TYÖTÄ TODELLISUUDESSA tuon 8,5 tunnin aikana vain noin 6 tuntia ja senkin hidastellen kun töitä tuosta 8,5 tunnista pitäisi tehdä 7 tuntia ja 36 minuuttia. Lisäksi Suomalainen rakentaja puhuu kännykkään useasti päivässä.


        Rakennusalan palkkaryhmittelyn
        mukaiset tuntipalkat
        Aikapalkkajärjestelmän mukaiset taulukkopalkat.
        Palkkoja korotetaan 1.5.2014 lähinnä jälkeen alkavan
        palkanmaksukauden alusta.
        Palkkaryhmä
        1.5.2014 1.6.2015
        I Aloitteleva työntekijä 9,79 € 9,83 €
        II Vähän kokemusta omaava
        työntekijä
        11,14 € 11,18 €
        III Aloitteleva ammattilainen 12,29 € 12,34 €
        IV Ammattilainen 13,63 € 13,68 €
        V Kokenut ammattilainen 14,90 € 14,96 €
        VI Erittäin kokenut ammattilainen 16,01 € 16,07

        Todellisuudessa vain hyvin harva Suomalainen suostuu töihin noilla taulukkopalkoilla ja uskon että Virolaisille maksetaan ainakin Suomalaisfirmoissa tuota 2. ja 3. luokan palkkaa joillekin ehkä 4. ja 5. luokkaakin.

        Suomalaisista rakentajista ammattitaidottomat apumiehetkin pyytävät työstä 15 euroa tunnissa, joten ei ole mikään ihme että täällä on ulkomaalainen työvoima tekemässä työt.


    • marmur

      Siitä on jo kymmenen vuotta, kun soomi-poika ei suostunut tekemään töitä lauantaina, kun piti kiireesti saneerata yksi liikerakennus Lohjalla. Eesti-poik tuli ja teki hommat kitisemäti ja sovitulla hinnalla, kävi jopa sunnuntaina töissä samaan hintaan. Jälki tosi hyvää.

      • duunarit-eestistä

        Niiiiin, miksiköhän palkataan mieluiten vironpoikia? Ne työttömät raksajunnut voi katsoa peiliin.


    • huijattuon

      Paljo on liikkeellä Liettuan rekisterissä olevia aj ne useinkin ovat tutkimassa asuinpaikoilla jos olisi jotain vietävää. Nyt ovet lukkoon ja tavarat pois näkyvistä ettei varasteta.

    • puolest

      Ei työttömien tarvi peilii katsoa, vaan tönantajien. Miksi heille ei kelpaa Orimattilan ahkerat, taitavat ja tunnolliset työntekijät? ?

      • Suosivirolaista

        Hah hah. Täältä ei löydy ahkeraa raksamiestä. Laskuttajia kyllä väärin tehdystä työstä. Hinnoittelu pilvissä, joten en kyllä yhtään ihmettele, että vironpoikia suositaan. Ahkeria ja laskutus kohdallaan. Tekevät vielä kaikenlisäksi tarkkaa työtä.


      • VAS-TAA
        Suosivirolaista kirjoitti:

        Hah hah. Täältä ei löydy ahkeraa raksamiestä. Laskuttajia kyllä väärin tehdystä työstä. Hinnoittelu pilvissä, joten en kyllä yhtään ihmettele, että vironpoikia suositaan. Ahkeria ja laskutus kohdallaan. Tekevät vielä kaikenlisäksi tarkkaa työtä.

        Mikä on mielestäsi sopiva hinta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      35
      7804
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4626
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      67
      3291
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2176
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1719
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1687
    7. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      17
      1526
    8. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      358
      1508
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1199
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      278
      1098
    Aihe