Sinne meni, taas.

Poissaonhän

Mies ilmoitti eilen että haluaa erota. Kymmenen vuoden yhdessäolon ja kolmen pienen lapsen jälkeen. Nuorin vasta muutaman kuukauden ikäinen. Voi per*e.

Onhan meillä ollut kitkaa kauan, ja olen toki ymmärtänyt että se rakkaus, mikä meillä joskus oli, on kuollut tai nukkuu. Mutta silti sitä jotenkin ajattelee että eteenpäin, yhdessä. Kuviossa ei ole ollut mitään väkivaltaa tai näin, pelkästään kaksi täysin erilaista ihmistä. Olemme toki tehneet tämän saman erohommelin jo kahdesti, silloin kun ei ollut lapsia, ja silloin, kun lapsia oli vain yksi. Mutta molemmilla kerroilla herra aneli tiensä takaisin kuukauden kuluttua. En kylläkään usko että näin tulee käymään tällä kertaa. Ja hölmöhän minä olin kun suostuin, saan ihan itseäni syyttää.

Tunneskaala tällä hetkellä on laaja. Osittain olen helpottunut, ei enää riitoja jostain tyhmästä, enää ei tarvitse varoa sanojaan ettei vaan vahingossa loukkaisi tai suutuspäissään sanoisi jotain liian räikeää. Ja nyt ei tarvitse manata kotitöistä taikka kustannusten jaosta. Mutta osittain olen surullinen, ahdistunut, huolissani (minulla ei ikinä ole varaa jäädä tähän asuntoon yksin) ja pettynyt. Ei tämän näin pitänyt mennä. Meillä piti olla ehjä perhe ja lapsilla ehjä koti.

Välillä suunnittelen jo tulevaisuutta täyttä häkää, välillä vatsaa kramppaa surusta niin että oksettaa. Ja nuo perhanan kyyneleet. Nousevat silmiin ihan miten sattuu. Lasten takia olen erityisen surullinen.

Tiedänhän minä että nämä ekat päivät ovat karseimmat, sitten helpottaa. Mutta tie tuntuu mahdottoman pitkältä ja kiviseltä. Mutta pakko jaksaa, lapset tarvitsevat minua. Miten huoltajuushommat sitten tulevat menemään on seuraava asia, juuri nyt en oikein jaksa ottaa asiaan kantaa. Ensin täytyy vähän parantua sisäisesti.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voimia

      Olen ihan sanaton, mutta voimia sinulle. Selviät kyllä. Toivottavasti sinulla on jokin tukiverkko, jolle voit jakaa tuntemuksiasi.

      • Poissaonhän

        Kiitos sinulle lämpimistä sanoista! Tukiverkko onneksi on, mutta toisaalta pelkään näitä "mitä minä sanoin"-kommentteja kun viimeksi otin takaisin. Hävettää, vaikkei kai pitäisi. Yritin vain uskoa rakkauteen.


    • suvimaaria123

      Ei sinun tarvitse hävetä mitään! On aivan normaalia että tunnet surua ja tunteet heittelevät. Mutta itsekin sanot että toisaalta on helpottavaa kun ei tarvitse riidellä eikä jälkeenpäin miettiä mitä tuli sanottua. Jokainen eron käynyt suree sitä ettei ''onnistunut'' vaikka pitihän sen liiton kestää ja sillä mielellähän liitto solmittiin.
      Käy sinäkin surutyösi läpi!
      Ei sinun tarvitse kaikkia asioita heti päättää ja ratkaista, raha-asioita, asuntoon liittyviä ja muuta. Seinät tuntuvat kaatuvan päälle jos stressaat liikaa. Luota vaan siihen että asiat järjestyvät ajallaan. Muista että lapset ovat myöskin miehesi vastuulla. Vaikka hän ilmoitti haluavansa erota, ei hänellä ole oikeutta vaan kääntää selkäänsä ja kävellä tiehensä. Hänen täytyy osaltaan huolehtia siitä että lapsilla on koti jms.
      Tulee vielä sekin päivä kun asiat ovat selkiytyneet ja nautit vapaudestasi ja siitä kun saat päättää itse elämästäsi ja näet lastesi kasvavan!

      • Poissaonhän

        Kiitos, tekstisi lohdutti! Kyllä asiat järjestyy, tiedän. Ja ollaan sovussa, myös lasten asioissa, mikä onneksi helpottaa. Mies haluaisi vuoroviikoin, mutta koska itse olen tällä hetkellä äitiyslomalla ja miehen työ alkaa aamuisin ennen kuin päiväkoti on auki, niin järkikin jo sanoo että esim joka toinen viikonloppu on parempi ratkaisu. Ja tulkoon vaikka joka päivä hengailemaan niiden kanssa mun puolesta.

        Kaipa tämä tästä. Nyt elän sitä vaihetta kun kaikki muistuu ruusunpunaisena ja ikävät asiat unohtuvat tyystin. Yritän muistella minkä takia itsekin olen miettinyt eroa välillä, mitkä asiat harmitti ja mitkä sai kunnolla näkemään punaista. Ja samalla mietin että mitä jos olisin tehnyt sitä ja tätä toisin. Mutta ihan turhaan, ei se mene niin.


      • uteliasluonne

        Miksi te muuten hankitte vielä sen 3 lapsen kun suhde jo väljähtynyt jo pitkään?


    • huyn

      Sen häpeän vuoksi liian moni tekee vieläkin surkeampia asioita eli etsii lohtua sieltä, mistä sitä ei ikimaailmassa pitäisi etsi. Luulee olevansa jotenkin huonompi ihminen eron vuoksi, mikä ei todellakaan pidä paikkaansa, mutta saattaa viedä paikkoihin, joissa todella leimataan huonoksi etsiessään sitä lohtua juuri vääristä paikoista.

      Kun uskoisi niihin tukiverkkoihin ja lapsien vuoksi myös olisi heidän kanssaan, sillä onhan ero lapsille hyvin rankka paikka. Ei se ole sitä että he siinä menevät pakolla mukana, he todella kärsivät ja pelkäävät. Onhan heiltä hajonnut koti, toivottavasti niitä uusia suhteita ei lähimpään vuoteen ainakaan ole yhtään missään ja yhtäkään.

      Kyllä sitä ehtii siihen seuraavaan tuhoon pienemmälläkin kiireellä.

      Eronnut et ole huono ihminen, olet suureessa tunneryöpyssä, jossa eläminen on tosi vaarallista. Joten jos suinkin sinulla vanhemmat, jotka välittävät tai tasapainoisia tukijoita muita, niitä tarvitaan tuohon tilanteeseen. Tiedän että suustasi sinkoilee mitä hirveämpiä, mutta siinä samalla purat taakkaasi, joten niiden kuuntelijoiden pitää olla vahvoja, jotta eivät loukkaannu noista purkauksistasi.
      Itkeä saa ja pitääkin, mutta uutta seuran hakua en todella suosittele, lapset tarvitsevat tukea ja paljon, eivät he ymmärrä toisenkin katoamista.

      • Poissaonhän

        No joku uusi mies on ehkä vihoviimeinen asia mikä tällä hetkellä on mielessä, ja totuus on, että kolmen lapsen vajaa nelikymppinen äiti ei ehkä ole kuuminta hottia seurustelumarkkinoilla anyway;) Ja toisaalta olen niin kiinni tuon pienimmän kanssa etten kyllä edes pääse mihinkään paikkaan missä ketään edes vahingossa voisi löytää. Ainut mahdollisuus olisi tyyliin ruokakauppa tai taloyhtiön piha;) Ja yksin on hyvä olla, passaa minulle hyvin. Tuntuisi todella oudolta tuoda lasten eteen joku ihminen joka ei ole niiden isä.

        Olen elänyt tätä vaihetta ennenkin, ja jotenkin tuntuu helpommalta tällä kertaa. Vaikkei se helppoa eikä mieluisaa ole millään lailla. Jospa voisin kelata vaikka kaksi viikkoa eteenpäin, silloin tuntuu luultavasti paremmalta ja elämä on varmaan hitaasti lähtenyt liikkeelle uudella tavalla.


    • yksiexvaimo

      Pakko sanoa, et voimia. Arki pienten lasten kaa ei oo helppoa mutta kaikesta selviää. Niin ja mitä tulee tohon muiden kommentointiin niin älä välitä. Tää on sun elämä ja sä päätät miten sä sitä elät ja mitä teet! Pitää aina muistaa, että kaikki päätökset on tehty sen hetkisen tietojen ja fiilisten pohjalta.

    • TFtango

      Kaikki järjestyy kyllä! Ihan turhaan häpeät. Ja mietit, ettei lapsilla ole enää eron jälkeen "ehjää" kotia. Koti voi olla eron jälkeen lapsille paljon ehjempi kuin vanhempien liiton aikana.

      Lasten tapaamisista teidän kyllä täytyisi sopia paremmin. Ei se käy, että mies tapaa lapsia säännöllisesti kotona silloin kun sattuu huvittamaan. Kiusaat vain tällaisella ratkaisulla etenkin itseäsi, mutta myös lapsia. Eikä pienille lapsille sovi 50/50 asuminen ollenkaan. Ja nuorimmainen tarvitsee yhden huoltajan. Alle vuoden ikäistä lasta ei ole hyvä raahata isälle edes joka toiseksi viikonlopuksi. Näin kyllä suosittelee asiantuntijatkin.

    • tiedäntunteen

      Toivotan sinulle ap voimia ja erityisen paljon, kun lapsesi ovat noin pieniä. Itselläni lapset ovat jo isoja, mutta tunneskaalan kyllä tunnistan ja huolen huomisesta.
      Minua läheisimmät ovat yrittäneet tsempata ja valaa uskoa uudenkin kumppanin löytämisestä (itse olen tätä asiaa jo pitkään läpi käynyt) aikanaan. Ainakin tiedän mitä piirteitä ihmisessä en lainkaan hyväksy tulevaisuudessa.

    • Jaksamista.sinulle

      Onhan se aika hel.vettiä kun yhdessä perhettä perustetaan ja kun lapset on aikaan saatu, herra ilmoittaakin eroavansa. Tässäkö on tämän ajan mies, vastuuntunnoton, lyhytjännitteinen ja keskenkasvuinen??!
      Tuosta vaan voidaan lähteä mitään välittämättä siitä mitä on aikaan saatu, miten lasten tuleva elämä järjestyy ja mitä vaurioita se pienimmille aiheuttaa.
      Tällaisessa maailmassako lasten äitien on lapsia synnytettävä ja elämää rakennettava? En ihmettelisi lainkaan vaikka lapset tästä maasta katoaisi kokonaan tämän vastuuttomuuden vallatessa ihmisiä. Pettämiset ja uskottomuus, järjetön itsekkyys on sairasta kuin kulkutauti joka etenee kaiken aikaa. Vaikka aikuinen ihminen pärjää, tehdään lasten elämä vaikeaksi aikuisten ihmisten tyhmyyden ja rikkonaisuuden tähden. Takana on aina vain itsekkyys, ei ole haluakaan korjata tai yrittää mitään perheenä. Ovatko nämä ihmiset terveitä psyykkisesti, sitä vahvasti epäilen. Suututtaa tämä hulluus tässä ajassa.

    • OsaaNaisetkin

      Löytyy noita naisistakin. Minulla vaimo koki jonkun herätyksen 6 avioliitto vuoden jälkeen ja ilmoitti ettei rakasta enää. Selvisi että oli löytänyt uuden rakkauden. Nyt asuu pääasiassa sen luona ja pieni lapsi kulkee oman kotinsa ja sen uuden kodin välillä. Minulle täysi shokki koska elin normaalia perhe elämää ja perhe oli minulle kaikki kaikessa. Nyt kaikki särjetty.. Miten näistä voi päästä yli?

      • pikkaisennäkökulmaa

        Minua huolettaa nämä "jätetyt", jotka omasta mielestään eivät ole suhteessaan tehneet mitään väärää. Sitten, kun he aloittavat uuden suhteen, jonkun uuden ihmisen kanssa niin toistavat samat virheensä, kun ovat omasta mielestään niin täydellisiä. Onneksi itse kävin puolisoni kanssa ammattiauttajalla niin että kumpikin tietää mitä meni vikaan. Jos toinen rakastuu toiseen ja lähtee luotasi niin kyllä siihen on jotkut syyt. Tottakai tuollainen tuntuu ikävältä, mutta tulloin voi vaan helposti sysätä syyn johonkin ulkopuoliseen asiaan.


    • Toivonvain

      Voimia kovasti aloittajalle. Olen itse lähes samanlaisessa tilanteessa, mies lähti helmikuussa joten aikaa on kulunut 5kk. Meillä ei ihan pientä lasta ole, mutta 3v nuorin.
      Kolmas lähtönsä oli meilläkin, kahdesti on madellut tiensä takaisin, toki minäkin tein silloin selväksi että haluan hänet takaisin. Vähän pienempi shokki se lähtö on kerta toisensa jälkeen ollut, mutta kyllä koko kevät meni ihan sumussa. Käyn perheneuvolassa psykologilla juttelemassa ja mulla on muutama hyvä ystävä, joiden kanssa myös keskustelen ajatuksista ja tuntemuksista. Ehdottomasti suosittelen keskusteluapua, pääsisit varmasti neuvolan kautta kun teillä on noin pieni lapsi. Kävimme yhdessäkin exän kanssa. Minä olisin halunnut hoitaa eron hyvin, yhteisiä lapsiamme kunnioittaen. Ikävä kyllä se ei ole ollut mahdollista ja tällä hetkellä emme jatka noita yhdessä.
      Nyt 5kk jälkeen olen alkanut ajatella, että miehen ratkaisu oli hyväksi minulle ja lapsillekin, meillä on niin rauhallista kotona. Alkuun koin meidän vain menettävän kovasti. Olen nähnyt asioita uudella tavalla ehkä terapian vuoksi, mutta myös etääntyminen tulehtuneesta avioliitosta on auttanut. Exäni on ehkä hankala ja kiukkuinen, koska en häntä takaisin ole pyytänyt. En keksi muuta syytä..
      Tuo häpeä on tuttu tunne minullekin. Olen alkanut miettiä miksi häpeän, minä elin arvojesi mukaisesti. Olin suht tyytyväinen avioliittoni ja erittäin tyytyväinen perhe-elämääni. Ex oli koko ajan levoton ja turhautunut. Se oli kovin raskasta itselle, kun joutui kierteeseen koittaa miellyttää exää ja helpottaa hänen elämäänsä, jotta tuntisi edes hetkellistä tyytyväisyyttä. Minä jatkoin arvojeni mukaisesti, lapset ja perhe on tällä hetkellä ne tärkeimmät, kun ovat niin pieniä. Lapsuus on kovin tärkeä koko elämän kannalta, ymmärrän nyt miten minulla meni paljon keskittymistä exään. Aivan liian paljon. Yhden vanhemman perhe voi olla ehjempi kuin ydinperhe.
      Minä en enää exää takaisin halua ja ainoa toiveeni on, että lapset ilman suurempia traumoja tästä elämänvaiheessa selviävät.

    • Katsos-akka-peiliin

      Taitaa se eron suurin syy näkyä sieltä.

      • Toivonvain

        Oliko kommenttisi tarkoitettu minulle?
        Olen kovasti tehnyt itsetutkiskelua koko kevään, enkä toki virheetön ole. Osuuteni oli minullakin huonoon avioliittoon ja erooni.
        Kiinnostaisi kuulla, mitä kommentillasi tarkoitit?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe