Aseiden myynti

AseidenMyynti

Mikä on turvallisin tapa myydä kuolinpesän aseet?
Metsästystä, enkä kilpa ammuntaa harrasta, joten lupia lienee turha edes yrittää hakea, koska niitä tuskin myönnetään, jollei harrasta metsästystä "metsästyskortti" tai kilpa-ammuntaa "ampumaseuran jäsenyys".

Kuolinpesässä on pienoiskivääri, haulikko ja lintukivääri.

Paikallinen eräliike ottaisi kyllä aseet myyntiin ja antaisin ostokuponkeja, joilla voi ostaa erätarvikkeita tai vaihtaa aseilla esim. ilmakiväärin.
Helpoin tapahan se olisi päästä aseista eroon, vaikka aseista ei kovin paljon rahaa saisi, mutta jotain kuitenkin.
Aseliike hoitaisi myös kaiken byrokratian ja kaikki menisi lain mukaan.

Tai sitten laittaisi aseet myyntiin nettiin, mutta siinä taas on omat riskinsä.
Myyjän vastuulle jää varmistaa ostajan luotettavuus ja tarkastaa ostajan henkilöllisyys.
Ostajalle täytyy toimittaa kopiot 2kpl perunkirjoituksen osakkaiden tiedot, kopiot 2kpl allekirjoitus sivusta, osakkaiden valtakirja siitä, että valtuutettu saa myydä aseet, jotka ostaja toimittaa poliisille ostolupaa hakiessaan ostajan henkilötodistuksen kopio.

Vasta kun ostajalla on poliisin myöntämä aseen hankkimislupa kyseiselle aseelle 4kpl, johon ostaja ja myyjä täyttävät henkilötietonsa.
Yksi osa jää myyjälle, mikä on todiste siitä, että myyjä on myynyt aseensa ja ostaja antaa rahat ja myyjä luovuttaa aseen ostajalle.
Aseen myyjä joutuu käymään poliisilaitoksella näyttämässä hankkimisluvan kopion, joka on todiste siitä, että hän on myynyt aseen ja kopiossa näkyy ostajan tiedot.

Eikös se noin mene, vai unohtuiko jotain?
Panosten kanssa varmaan kannattaa tehdä niin, että myy ne ostajalle tai sitten vaan antaa panokset kaupanpäälle aseen ostajalle, koska ei niitä panoksia mihinkään enää tarvitse, eikä voi käyttää, kun aseet on myyty.

11

2621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • S.A.45

      Kannattaa ehkä kysyä useammasta asekaupasta paljonko tarjoavat.
      Itse olen aina antanut "vanhan" aseen vaihdossa aseliikkeeseen josta olen uutta
      hankkimassa.Luulisin että aseliikkeeseen myyminen on turvallisinta, rahallisesta
      kannattavuudesta en tiedä.

    • yksi-mahdollisuus
      • gfedf

        Kyllä tietysti voi aseet myydä netinkin kautta ja kaupat sopia vaikka poliisi-asemalle kunhan pitää huolen että ei asetta viedä sinulta kun olet menossa sinne kaupantekopaikalle mutta jos ei ole tietoa lainkaan aseiden myynnistä niin kannattaa viedä aseliikkeeseen vaikka myyntitilille tai sopia vaihto tavaraan mutta hintoja kannattaa selata netistä ettei aivan silmään k....ta.


    • ammuskelija

      Aseiden nettimyynnissä ei ole myyjällä mitään ongelmia.

      Ostaja lähettää postitse ostoluvan, myyjä ottaa siitä oman kappaleensa ja toimittaa matkahuollolla (posti ei kuljeta aseita) aseen ja loput lupakaavakkeet ostajalle. Poliisi hoitaa ostajan tarkastamisen. Lähetys laitetaan ennakkopakettina, jolloin rahat saa ennen kuin ase luovutetaan. Paketin voi myös lisävakuuttaa, jolloin matkahuolto maksaa täyden korvauksen. Normikorvaus on naurettavan pieni, joten sen varaan ei kannata jättäytyä. Aseiden lähetys matkahuollolla on täysin laillista ja hyväksyttävää. Itse olen ostanut muutamia aseita netin kautta keskustelematta myyjän kanssa vain sähköpostitse. Kannattaa sopia tarkasti miten menetellään eri tapauksissa, jottei tule turhia riitoja. Olen myös ostanut aseen auton takakontista myyjän kaverilta ison marketin parkkipaikalla. Lupalaput täytettiin etupenkillä, rahat laskettiin ja ase kuljetettiin jätesäkissä kotiin. Kaikki menee näinkin ihan laillisesti. Vähän varovainen tietenkin kannattaa olla eikä sopia tapaamisia minnekkään pimeille takapihoille.

      Mitä aseita olet myymässä? Nykyjää aseiden kauppa on vähän nihkeää, mutta sopivalla hinnalla onnistut varmasti. Jos yrität myydä aseliikkeessä nähtävällä hinnalla, et tule koskaan tekemään kauppoja.

    • koettukerran

      jos niilä eri ole arvoa sinullle merkittävästi veikkaan että noin alle tonnin niin helpoin tapa lienee vähällä paperisodalla luovuttaa ne poliisille ja sanoa pitäkää rahanne ja aseenne?

      • ammuskelija

        Poliisille luovuttaminen ja asekauppaan myyminen vaatii saman paperisodan. Asekaupasta saa edes jonkinlaisen korvauksen.


    • kolmenkymppikriisi

      Posti kyllä kuljetti ainakin 2008 vuonna aseen ostajalle. Onko systeemit muuttunut. Kyselin etukäteen postilta ja sanoivat että on ok jos patruunat ei ole mukana.
      Tiskillä akka alkoi kitisee ja sanoin että soita ja kysy ,niin sen jälkeen lähti paketti matkaan ihan ok. Ostoluvan ostaja lähetti etukäteen postissa.

      • ammuskelija

        Aseiden lähettäminen postitse on kielletty. Asian voi varmistaa postin nettisivuilta. Tämä postin oma kielto on saanut viranomaisten hyväksynnän ja on postilain mukainen.
        Mitään rangaistusta asiasta ei kylläkään ole määritelty, joten paketti vain pahimmassa tapauksessa palautuu lähettäjälle.
        Jos purat aseen osiin ja lähetät piipun, rungon, tukin ja lukon omina lähetyksineen, niin posti ei voi kieltäytyä niiden kuljettamisesta.


    • HuutoNet-

      Huuto.netin kautta menee ase kuin ase kaupaksi.

    • AseetPoissa

      Helpoiten aseista pääsi eroon, kun eräliike osti aseet.
      Sai niistä aseista edes pienen korvauksen lahjakorttien muodossa, jotka voi käyttää eräliikkeessä tai läheisessä ruokakaupassa.
      Jos aseet olisi luovuttaunut valtiolle, niin ei olisi saanut yhtään mitään, vaan pahimmassa tapauksessa olisi voinut jopa joutua maksamaan.
      Nyt on viety aseiden luovutus paperit poliisilaitokselle, eikä tarvi enää poliisilaitokselle jalallaan astua, eikä poliisit ala kyseleen, kun 6kk tulee täyteen, että mitä meinaat aseille tehdä.
      On kuin valtava kivenjärkäleen olisi saanut pudottaa alas harteilta, kun sai ne aseet viimeinkin pois käsistä.

      Nettisivulle yritin laittaa aseita myyntiin, mutta ei onnistunut, kun ilmoitus sisälsi kiellettyjä sanoja "kivääri, haulikko, ase"
      Jätin netissä kauppaamisen, koska siitä on vaan paljon vaivaa, enkä ala lähetteleen aseita ympäri suomea, eikä se aina ole edes niin turvallista, kuin myydä aseliikkeeseen, viedä aseet paikanpäälle ja tehdä paperit paikanpäällä.

      En jaksanut lähteä aseisiin lupiakaan hakemaan, koska siinä on aina oma vaivansa lupaprosessissa ja olisi pitänyt metsästyskortti suorittaa, kun en ampumarata ammuntaa ole harrastanut, enkä tule harrastamaan.
      Eikä se luvan saanti varmaa ole, vaikka kaikista kokeista, testeistä ja haastatteluista olisi päässyt läpi.
      Poliisi voi evätä luvan, jos poliisilla on huono päivä tai poliisi katsoo, että hakijan pärstäkerroin on senverran paha, ettei sen perusteella lupaa myönnetä.

    • 88fjkb

      Älä missään tapauksessa laita nettiin yleisesti. Saiteille metsästys ja aseet. Älä näytä niitä pimeillä paikoilla ja pyydä ensin kopio ostotoluvasta vaikka s-postiisi ja sitten vasta tapaat ostajan, kuvia voit lähettää myös halukkaalle, mutta varjele identiteettiäsi ainakin aluksi. Muistan tapauksen jossa kaverini laittoi pistoolin myyntiin Keltaisessa pörssissä ja näytti asetta kotonaan ja menetti henkensä. Aseliikkeet ovat hyvä paikka, kun hinta ei kuitenkaan nouse tuhansiin euroihin. Vantaalla on yksi hyvä liike ja ympäri Suomea, anna niille myytäväksi pyssyt ns, myyntitiliin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe