Ihminen Jeesus ei valehdellut

mnaat

Monet ex-jt:t, ateisti sellaiset sanovat Jeesuksen harhaanjohtaneen alkukristittyjä väittämällä että hän tulisi heidän elinaikanaan takaisin,eikä sitten tullutkaan.
Mutta väittikö hän niin vai olisiko se pelkkä toteamus?
Yleisluontoinen toteamus että hän saattaisi tulla?

Eihän hän itsekään tiennyt asiaa,eikä sitä tarkalleen sanottuna edes väittänytkään vaan väitti että Isä sen omassa vallassaan tietää.Ja olihan hän ihminen joka saattoi toivoa pikaista paluuta.

Jeesuksella on eräs vertaus jossa tulee esille aikajakso.Matt.21:33,34.

"Oli isäntä (jumala)....vuokrasi tarhan ja muutti itse pois maasta.
Kun korjuuaika oli käsillä...."
Sadon piti kypsyä tietyn ajan ja sitten tuli korjuuaika.
Kauanko sato kypsyy? Oman aikansa,mutta tarkkaa kypsymispäivää ei tiedetä.Tiettyjen merkkien mukaan voi kuitenkin odottaa että niin tapahtuisi.

Matt.24:14 kertoo tästä sadon kypsymisestä:"Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkeen maailmaan...."
Jeesuksen elinaikana eikä edes hänen elinaikansa jälkeisinä vuosina tuota sadon kypsymistä ei tapahtunut.
Evankeliumi piti ensin julistaa joka paikkaan.

Siksi Jeesuksen ja joidenkin apostolien viittaus pikaiseen paluuseen oli enemmänkin kuvauksellinen,houkutteleva ja jakava ihmisiä uskoviin ja epäuskoviin.Uskoviin ja pilkkaajiin.Se olisi uskon koetus.

Pilkkaaminen alkoi jo ensimmäisellä vuosisadalla.2.Piet.3:3-7.
"....lopun aikoina tulee pilkkaajia....He sanovat pilkaten:"Onko hän muka tullut...."

Jeesus ei siis ihmisenä valehdellut kun viittasi joidenkin olevan "tässä joukossa" elossa kun hän saapuu.
Siitä uskovien joukosta on elossa aina jokuja nyt niitä on erityisen paljon.Miljoonia ja taas miljoonia.
Ja onhan nuo opetuslapsetkin elossa,kaikki koska he ovat jo Jeesuksen kasvojen edessä.Kaikki nuo 12 apostolia odottaa malttamattomana sanomaa Isältä:"NYT"!

Pilkkaajat jatkavat pilkkaamista loppuun asti.
He ovat siirtyneet tekemään syntiä Pyhää Henkeä vastaan ja heidän kohtalonsa tulee olemaan kauhea.
Heidän nimeään ei näy elämän kirjassa ja he paikkansa tulijärvessä jonne heitetään lopulta sielut.Heidänkin sielut.

41

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskovakova

      Pelkkää sanoilla kikkailua. Raamattu on tarukirja ja tuossa on yksi esimerkki siitä ettei Raamattu ole oikeassa eikä totta.

    • ihnselvääkauraa
      • VartiotorninsaLukenut

        Onhan vartiotorniseura kirjoittanut ilmestyskirjasta viisi lopullista oikeaa selitysteosta vuoteen 1988 mennessä. Onko sen jälkeen tullut kuudetta, piti kysymäni ?


      • kysynvaan
        VartiotorninsaLukenut kirjoitti:

        Onhan vartiotorniseura kirjoittanut ilmestyskirjasta viisi lopullista oikeaa selitysteosta vuoteen 1988 mennessä. Onko sen jälkeen tullut kuudetta, piti kysymäni ?

        Ei mitänä tietoa. Miten liittyy asiaan?


      • Muistelisin

        Yksi ilmestyskirjaselitys kertoi, että Jeesusken paluu taphtuu juuri sellaisena "ilmestyksenä", mutta sitten toinen ilmestyskirjasewlitys että Jeesus oli palannut, mutta ilmestymättömänä, tai siis näkymättömänä, ja sen vuoksi voitiin pyyhkiä yli maailmanloppu vuodelta 1914, niin pyramidin mitat kuin sen osoittivatkin.


      • ookkonasammoomielt
        Muistelisin kirjoitti:

        Yksi ilmestyskirjaselitys kertoi, että Jeesusken paluu taphtuu juuri sellaisena "ilmestyksenä", mutta sitten toinen ilmestyskirjasewlitys että Jeesus oli palannut, mutta ilmestymättömänä, tai siis näkymättömänä, ja sen vuoksi voitiin pyyhkiä yli maailmanloppu vuodelta 1914, niin pyramidin mitat kuin sen osoittivatkin.

        Jaa. Todistajien kirjoissa nyt voi lukea kaikenlaista, joka ei mitenkään kumoa linkin takana olevien raamatunpaikkojen asiaa. Niiden sanoman voi tiivistää lyhyesti: kristinuskn historian ensimmäinen väärä profeetta oli Jeesus.


    • Tarkkaväännös

      Ilm.1:7. Katso, hän tulee pilvissä, ja kaikki silmät saavat nähdä hänet, niidenkin, jotka hänet lävistivät, ja kaikki maan sukukunnat vaikeroitsevat hänen tullessaan. Biblia. Katso, hän tulee pilvien kanssa, ja jokaisen silmän pitää hänet näkemän, ja ne, jotka häntä pistäneet ovat ja kaikki maan sukukunnat pitää parkuman.

    • pikainen_paluu

      Jeesus todellakin lupasi palata niiden elinaikana _joille puheensa kohdisti_ ja heidän näkevä Valtakunnan voimallisen tulemisen.

      Myös sana oli jo saarnattu koko asutussa maasa, myös antikristukset olivat tulleet ja kerrottiin, että _viimeinen hetki_ oli tullut.

      Miten kaiken tuon voimakkaan 'todistuksen' kuulijoiden odotettiin suhtauvan itse Mestarin sanoihin?

      Myös juutalaiset odottivat kiivaasti Messiastaan jo tuolloin ja hekin jatkavat odottamista.

      Myös Vt-seura on useaan otteeseen ennustanut Harmagedonin tulemisen ja Jumalan Valatkunna alkamisen ajan ja sitä perustellusti siitä kritisoidaan, mutta kun itse Jeesuksen ja aposteleiden sanat eivät toteudu, niin uskovien mielestä noin 2000-vuoden odottelun jatkaminen on aivan perusteltua.

      - ->

      ”Lapsukaiset, on viimeinen hetki, ja niin kuin olette kuulleet, että antikristus on tulossa, niin onkin nyt tullut monia antikristuksia; siitä me tiedämme, että on viimeinen hetki.” (1. Joh. 2:18 UMK)

      ”Mutta nämä kohtasivat heitä toistuvasti esimerkkeinä, ja ne kirjoitettiin varoitukseksi meille, joille asiainjärjestelmien loput ovat saapuneet.” (1. Kor. 10:11 UMK)

      2.Kol. 1:23 "Tämä evankeliumi on julistettu kaikille luoduille taivaan alla,"

      Matteus 10:23 "Totisesti: te ette ehdi käydä kaikissa Israelin kaupungeissa ennen kuin Ihmisen Poika tulee."

      Kol. 1:23 UMK ”...edellyttäen tietysti, että pysytte uskossa, perustukselle laskettuina ja vakaina, horjahtamatta pois sen hyvän uutisen toivosta, jonka olette kuulleet ja jota on saarnattu kaikessa luomakunnassa, joka taivaan alla on. Tämän hyvän uutisen palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.

      Mat. 24:34 ”Totisesti minä sanon TEILLE, että TÄMÄ sukupolvi ei missään tapauksessa katoa, ennen kuin kaikki nämä tapahtuvat.”

      Mark. 9:1 Hän sanoi vielä: "Totisesti: tässä joukossa on muutamia, jotka eivät kohtaa kuolemaa ennen kuin näkevät, että Jumalan valtakunta on tullut voimassaan."

      - ->

      Onhan näitä ollut eri muodoissaan kautta ihmiskunnan historian.

      "Luettelo maailmanlopun päivämääristä"

      "Assyrialaiseen noin vuodelta 2800 eaa. peräisin olevaan savitauluun oli kaiverrettu sanat: "Meidän maamme rappeutuu näinä viimeisinä päivinä. On olemassa merkkejä, joiden mukaan maailma on nopeasti lähenemässä loppuaan. Lahjonta ja korruptio ovat yleisiä."

      - https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_maailmanlopun_päivämääristä

    • mnaat

      Jeesuksen seurassa liikkui satoja opetuslapsia.Heistä muutamat olivat aposteleita.
      Osa noista opetuslapsista hylkäsivät Jeesuksen mutta ainakin 11 apostolia seurasivat Jeesusta kuolemaansa asti.Yksi kuoli vasta noin vuonna 96.

      Mutta ainakin nuo 11 apostolia,lisäksi myöhemmin Juudaksen tilalle valittu apostoli ovat jo odottamassa käskyä:"NYT"!
      Jeesukselle uskova,häntä seuraava opetuslapsi elää vaikka olisikin kuollut.
      "Eikä yksikään joka minuun usko ikinä kuole ja vaikka kuolisikin saa elää.".
      Hyvin maallista on ateistipilkkaajan ajatusmaailma,mutta eihän muuten olisikaan maallisia,lihallisia.Ei hengellisiä.

    • pikainen_paluu

      "Hyvin maallista on ateistipilkkaajan ajatusmaailma,mutta eihän muuten olisikaan maallisia,lihallisia.Ei hengellisiä."

      Onhan se nyt merkillistä ette'ei uskovalle edes itse Raamattu sovellu, vaan sen omat ristiriitaisuudet luokitellaan henkilökommenttien saattelemana maallisiksi.

      Itsellen voi vapaasti valehdella jos siihen jostakin syystä kokee tarvetta, jota tuo hengellisyys vaikuttaa edellyttävä, jossa on kyse toistuvasta kongitiivisestä dissonanssista.

      Sitten nämä yksisuuntaiset julistajat vielä kehtaavat oudoksua miksi heidän julistuksensa ei saa ajattelevissa ja asioita analysoivissa vastakaikua.

    • pilkkaajia-siellä-on

      Kyllä niitä pilkkaajia riitti jt-seurakunnassa. Ihan aikuiset ihmiset jopa vanhemmistoon kuuluvat pilkkasivat ja nauroivat seurakunnan vajavaiselle ja heikolle kun ei ollut TÄYDELLINEN kuten he. Jt:t ovat itsensä ylistäneet jalustalle ja ovat ylpistyneitä kuten panettelija haluten itseään palvottavan.

    • Toisaalta

      " Mat. 24:34 ”Totisesti minä sanon TEILLE, että TÄMÄ sukupolvi ei missään tapauksessa katoa, ennen kuin kaikki nämä tapahtuvat.” "

      -Minulla on vartiotorni, jossa sanotaan, että ensistäänkin se kuuluu kristinoppiin, toisekseen vartiotorniuskonnon mukaan tuo koskee vuotta 1914 ja sitten lisäksi vielä on kysymyksessä kaksi sukupolvea eikä yksi.

      • pikainen_paluu

        "-Minulla on vartiotorni, jossa sanotaan, että ensistäänkin se kuuluu kristinoppiin, toisekseen vartiotorniuskonnon mukaan tuo koskee vuotta 1914 ja sitten lisäksi vielä on kysymyksessä kaksi sukupolvea eikä yksi."

        Nyt oli kuitenkin kyse _Jeesuksen lupauksesta aikalaisilleen_, ei muiden vääristä lupauksista ja vääristä tulkinnoista.

        Vartiotorniseuran väärät ennustelut ja vuoden 1914-sukupolviopin fiasko eivät kuitenkaan muuta muuksi Jeesuksen lupaamaa _pikaista paluutaan_ kuulijoidensa elinaikana joille lupauksensa kohdisti, josta edellä laitoin lainauksia.

        Huomio. Tuossa kristinopin keskeisenä oppina ja odotuksena olevassa Jeesuksen _paluussa_ ei ole kyse Raamatun kertomasta Jeesuksen pikaisesta _näyttäytymisestä_ ylösnousemuksensa jälkeen. Nämä ovat kaksi aivan eri asiaa.


    • näinseon

      Ateistit ottaneet roolikseen olla Jumalan kaltaisia ilman uskomista Jumalaan.Heille riittää 1Moos.3:5 väiitämä:"...teidän silmänne avautuvat ja teistä tulee Jumalan kaltaisia....".
      Eivät he tarvitse enää Jumalaa.

      • pikainen_paluu

        "Ateistit ottaneet roolikseen olla Jumalan kaltaisia ilman uskomista Jumalaan."

        Miten ylipäätään on mahdollista, että jonkun mielessä voi syntyä noin päättömiä ja täysin mielivaltaisen epärelevantteja villejä väittämiä ..... ja tämä vastauksena siihen, että Jeesus ei palannut lupauksensa mukaisesti kuulijoidensa elinaikana joille ko. lupauksen kohdisti.

        Tuo lupauksensa toteutumattomuus ei ole agostien tai ateistien tai muiden ihmiskunnan uskontojen ja jumaluuksien vastuulla.

        Kerta toisensa jälkeen toistuu sama kaava. Uskovat eivät ole kykeneviä antamaan loogisia ja tyydyttäviä vastauksia Raamatun ristiriitaisuuksiin ja ongelmallisuuksiin. He vain kiusaantuvat, kiivastuvat ja käyvät käsiksi noiden ongelmallisuuksien esille nostajiin, jotka eivät niistä ole vastuussa.


      • mnaat

        Aloituksessahan se jo oli.Mitä hoet?
        Sinulla on mantra jäänyt päälle.

        Lupaus toteutuu kunhan ensin evankeliumi on julistettu kaiken maan päällä.
        Evankeliumia ei julistettu kaikkeen maailmaan ensimmäisellä vuosisadalla.
        Jeesus toivoi paluun tapahtuvan aikanaan,koska hän oli myös ihminen joka näki asioita myös ihmisen näkökannalta.

        Myös jotkut ennustukset ennen lupauksen toteutumista on täyttymättä.Ne on ensin toteuduttava.

        Mutta sinä et voi sitä ymmärtää koska olet lihallinen ihminen et hengellinen.

        Tämän maailman viisaus on hullutusta Jumalalle ja Jumalan viisaus hullutusta tämän mailman ihmiselle.
        Sinulle on aivan turhaa asiaa jankkaa koska et tule sitä ymmärtämään.
        Se on valitettavaa että jotkut ihmiset valitsevat egoistisen minä tien ja tulevat tuomion alaisiksi.
        Omat sanasi sinut tuomitsevat.Sääli.

        1Kor.2:14-15."Ihminen ei luonnostaan ota vastaan Jumalan Hengen puhetta,sillä se on hänen mielestään hulluutta.Hän EI PYSTY TAJUAMAAN sitä,koska sitä on tutkittava Hengen avulla."

        Ps.14:1."Mieletön se,joka sanoo:"Ei Jumalaa ole".
        On myös seuraavanlaisia entisiä uskovia (esim.ex-jt:a)jotka ryhtyvät ateisteiksi tai hienommin sanottuna:uskonnottomiksi.Sama asia.

        Room.1:21,22."Vaikka he ovat tunteneet Jumalan,he eivät ole kunnioittaneet ja kiittäneet häntä Jumalana,vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet TURHANPÄIVÄISIKSI ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
        22.He väittävät olevansa viisaita mutta ovat TYHMIKSI tulleet".

        Yleensä pitää kertoa uskosta osattomille evankeliumia,mutta uskosta luopuneille pitää varoittaa tuomionsanomaa joka on raamatussa.
        Joka ei vastaanota pelastusta joutuu hirveän odotuksen piinaan,aivan niinkuin ne henget jotka ovat kapinoineet Jumalaa vastaan.


      • pikainen_paluu
        mnaat kirjoitti:

        Aloituksessahan se jo oli.Mitä hoet?
        Sinulla on mantra jäänyt päälle.

        Lupaus toteutuu kunhan ensin evankeliumi on julistettu kaiken maan päällä.
        Evankeliumia ei julistettu kaikkeen maailmaan ensimmäisellä vuosisadalla.
        Jeesus toivoi paluun tapahtuvan aikanaan,koska hän oli myös ihminen joka näki asioita myös ihmisen näkökannalta.

        Myös jotkut ennustukset ennen lupauksen toteutumista on täyttymättä.Ne on ensin toteuduttava.

        Mutta sinä et voi sitä ymmärtää koska olet lihallinen ihminen et hengellinen.

        Tämän maailman viisaus on hullutusta Jumalalle ja Jumalan viisaus hullutusta tämän mailman ihmiselle.
        Sinulle on aivan turhaa asiaa jankkaa koska et tule sitä ymmärtämään.
        Se on valitettavaa että jotkut ihmiset valitsevat egoistisen minä tien ja tulevat tuomion alaisiksi.
        Omat sanasi sinut tuomitsevat.Sääli.

        1Kor.2:14-15."Ihminen ei luonnostaan ota vastaan Jumalan Hengen puhetta,sillä se on hänen mielestään hulluutta.Hän EI PYSTY TAJUAMAAN sitä,koska sitä on tutkittava Hengen avulla."

        Ps.14:1."Mieletön se,joka sanoo:"Ei Jumalaa ole".
        On myös seuraavanlaisia entisiä uskovia (esim.ex-jt:a)jotka ryhtyvät ateisteiksi tai hienommin sanottuna:uskonnottomiksi.Sama asia.

        Room.1:21,22."Vaikka he ovat tunteneet Jumalan,he eivät ole kunnioittaneet ja kiittäneet häntä Jumalana,vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet TURHANPÄIVÄISIKSI ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
        22.He väittävät olevansa viisaita mutta ovat TYHMIKSI tulleet".

        Yleensä pitää kertoa uskosta osattomille evankeliumia,mutta uskosta luopuneille pitää varoittaa tuomionsanomaa joka on raamatussa.
        Joka ei vastaanota pelastusta joutuu hirveän odotuksen piinaan,aivan niinkuin ne henget jotka ovat kapinoineet Jumalaa vastaan.

        "Lupaus toteutuu kunhan ensin evankeliumi on julistettu kaiken maan päällä."

        "Evankeliumia ei julistettu kaikkeen maailmaan ensimmäisellä vuosisadalla."

        Raamattu väittämästäsi poiketen nimenomaan kertoo sanan tuolloin jo olleen saarnattu kaikille luoduilla taivaan alla ja laittoi esille muutkin todisteet siitä, että loppu oli saapunut.

        2.Kol. 1:23 "Tämä evankeliumi on julistettu kaikille luoduille taivaan alla,"

        Sekä:

        ”Mutta nämä kohtasivat heitä toistuvasti esimerkkeinä, ja ne kirjoitettiin varoitukseksi meille (siis tuolloisille MEILLE) , joille asiainjärjestelmien loput ovat saapuneet.” (1. Kor. 10:11 UMK)

        Viimeinen hetki oli jo tuolloin noin 2000-vuotta sitten:

        ”Lapsukaiset, on viimeinen hetki, ja niin kuin olette kuulleet, että antikristus on tulossa, niin onkin nyt tullut monia antikristuksia; siitä me tiedämme, että on viimeinen hetki.” (1. Joh. 2:18 UMK)

        - ->

        "Sinulle on aivan turhaa asiaa jankkaa koska et tule sitä ymmärtämään."

        Niin, jankkaamiseksihan se julistajan taholta menee kun joutuu sivuuttamaan itse Raamattuun kirjoitetunkin ja keksimään pakoteitä teesilleen.

        Turhaa sinun on allekirojittaneelle kiukutella ja syytä täysin epärelevantteja ad hominemeita, koska Jeesuksen hyvin selvä lupaus paluustaan aikalaistensa elinaikana ei toteutunut.


    • päivätuleeeiyö

      Kiitos ! mnaat hyvästä aloituksesta.

      Jeesus sanoi että ei tiedä ajankohtaa mikä todistaa myös sen että profeetoista sitä ei voi laskea, jos voisi olisi sen laskenut, kun oli vähän älykkäämpi kuin kukaan muu ihminen.

      Siksi ennusteet siitä ajasta eivät koskaan voi eivätkä ole voineetkaan onnistua.

      Ajankohta kiinnostaa tietenkin niin kuin apostolejakin.

      Kysynkin mitä olet ajatellut asiasta onko jehovantodistajien ajatus siitä että Jumala on päättänyt tietyn päivämäärän mitäkohti mennään vai että hän katsoo maailman tapahtumia ja tekee niiden mukaan ratkaisun.

      Jos vastaat niin mielellään jos olet tukea vastaukselle raamatusta löytänyt niin kiinnostaisi.

      • mnaat

        Sinulle pikainen paluu:
        1.Kor.1:23 julistettu ei tarkoita ajallista julistamista menneisyydessä vaan:"julistettu aikaan ja paikkaan sitoamatta,kunnes se on julistettu loppuunsa."
        Ethän kuitenkaan tarkoita "kaikille luoduille",hevosia,lehmiä y.m.s. vaan ihmisiä?

        Jos ajallisesta jaksosta olisi ollut kysymys, ei Kolossan seurakunnalle julistamisen jälkeen olisi enää evankeliumia julistettu.
        Paavali kävi m.m. viimeisinä vuosinaan Espanjassa tuntemattomassa paikassa.Turhaanko,koska evankeliumi oli jo julisttettu?

        Kolossa ei ollut maailman ääri,eikä Espanja.Minä ymmärrän maailman äären silloin kun katson maapallon karttaa.Se löytyy sieltä.Esim.eräässä tutussa maassa muodossa joka on "maanloppu". Myös Suomeksi/Finland sitä sanotaan.Onhan noita muitakin.

        Ei oteta yhtä raamatunkohtaa tekstiyhtydestä.Vaan koko tekstiyhteys.

        Sinulle:päivätuleeeiyö

        Jehovantodistajilla ei ole mitään raamatunkohtaa tukena vuosilleen tai päivilleen.
        Se on ollut pikemminkin "piiskakeino" saada jt:t pysymään ruodussa.
        Vähän niinkuin tyyliin:"ollaan tänävuonna aktiivisia",sitten kun aika on mennyt ohi:"ollaan taas tänä vuonna aktiivisia".
        Näin 1914,1925 jam.m. 1972,1975.
        Heidän usko perustuu paljonkin syklistä sykliin elämistä.
        Sitä on vähän vaikea selittää henkilölle joka ei ole sitä kokenut.

        Uudestisyntyneen usko ei perustu sellaiseen.Uudestisyntyneelle se on, vähän se ja sama tuleeko Jeesus minun elinaikanani vai myöhemmin,kunhan itse pysyn "valossa" elämäni loppuun asti.JOS tulee minun elinaikanani,niin mikäs siinä.Mukavaa.

        Siksi tästä kysymyksestä ei alkuseurakunnan aikanakaan tullut suurta haloota vaikka paluuta tietenkin odotettiin ainakin jossain määrin ja jotkut luopuivat uskosta vaikka sitä ei tullutkaan HÄNEN odottamanaan aikana.Näistä kirjoittaa m.m. apostoli Pietari,mutta ei se ollut mikään suuri keskustelunaihe.

        Mutta uudestisyntyneet uskovat eivät ole perustaneet toivoaan tiettyyn sykliin tai ajanjaksoon.

        He kuitenkin ovat uskoneet siihen,että:"joka ikinä minuun uskoo ei ikinä kuole ja vaikka kuolisikin saa elää."

        Jumalalla on tietenkin oma aikataulunsa,mutta Hän ei kerro sitä tarkalleen kenellekkään.
        Mutta kun tietyt tapahtumat tulevat on SE aika.

        Yksi suuri tapahtuma on kerrotaan Room.11:15.
        "Jos juutalaisten hylkääminen (alkuseurakunnan alussa) on avannut maailmalle (pakanoille.meille) pääsyn sovintoon,niin mitä tapahtuu,kun Jumala ottaa heidät(juutalaiset) yhteyteensä? SILLOIN KUOLLEET HERÄÄVÄT ELOON."

        Koska tuo kuolleiden ylösnousemus alkaa,emme tarkkaan tiedä,mutta sen tulevat huomaamaan kaikki jotka elävät silloin.
        Siis ei päivää tai hetkeä vaan merkkejä joita on mukava seurailla.

        Tai mitenkä käy ikivanhan ennustuksen Damaskoksesta?

        Muutama vuosi sitten ei tuntunut todennäköiseltä että Damasko autioituisi.Se on kuitenkin yksi raamatun ennustus.
        Entä nyt? Ei olisi mikään ihme kun aamulla heräämme saisimme kuulla uutisista:"Ei ole enää Damaskosta".Jes.17:1,2.

        Damaskos on yksi mailman vanhimpia kaupunkeja ja se ei ole ollut autio koskaan.
        Mutta vielä tulee aika:
        Jes.17:1,2."Damaskos ei enää ole kaupunki,siitä on tullut rauniokasa.Kaupungit joita se hallitsi(Syyria)jäävät hylätyksi,ne jäävät karjalaumoille..."

        Moni Syyrian kaupunki joita Damaskos hallitsee ovat JO nyt raunioita.Pian tulee raamatun mukaan Damaskoksen vuoro.Ennustus 2500 vuoden takaa.

        Muutama vuosi sitten kerroin tästä raamatun ennustuksesta Syyrian sodan alkaessa.Minulle naurettiin.Onkohan naurut vähentyneet.
        Kiitos raamatun, Jumalan sanan johon voimme luottaa.


      • pikainenpaluu
        mnaat kirjoitti:

        Sinulle pikainen paluu:
        1.Kor.1:23 julistettu ei tarkoita ajallista julistamista menneisyydessä vaan:"julistettu aikaan ja paikkaan sitoamatta,kunnes se on julistettu loppuunsa."
        Ethän kuitenkaan tarkoita "kaikille luoduille",hevosia,lehmiä y.m.s. vaan ihmisiä?

        Jos ajallisesta jaksosta olisi ollut kysymys, ei Kolossan seurakunnalle julistamisen jälkeen olisi enää evankeliumia julistettu.
        Paavali kävi m.m. viimeisinä vuosinaan Espanjassa tuntemattomassa paikassa.Turhaanko,koska evankeliumi oli jo julisttettu?

        Kolossa ei ollut maailman ääri,eikä Espanja.Minä ymmärrän maailman äären silloin kun katson maapallon karttaa.Se löytyy sieltä.Esim.eräässä tutussa maassa muodossa joka on "maanloppu". Myös Suomeksi/Finland sitä sanotaan.Onhan noita muitakin.

        Ei oteta yhtä raamatunkohtaa tekstiyhtydestä.Vaan koko tekstiyhteys.

        Sinulle:päivätuleeeiyö

        Jehovantodistajilla ei ole mitään raamatunkohtaa tukena vuosilleen tai päivilleen.
        Se on ollut pikemminkin "piiskakeino" saada jt:t pysymään ruodussa.
        Vähän niinkuin tyyliin:"ollaan tänävuonna aktiivisia",sitten kun aika on mennyt ohi:"ollaan taas tänä vuonna aktiivisia".
        Näin 1914,1925 jam.m. 1972,1975.
        Heidän usko perustuu paljonkin syklistä sykliin elämistä.
        Sitä on vähän vaikea selittää henkilölle joka ei ole sitä kokenut.

        Uudestisyntyneen usko ei perustu sellaiseen.Uudestisyntyneelle se on, vähän se ja sama tuleeko Jeesus minun elinaikanani vai myöhemmin,kunhan itse pysyn "valossa" elämäni loppuun asti.JOS tulee minun elinaikanani,niin mikäs siinä.Mukavaa.

        Siksi tästä kysymyksestä ei alkuseurakunnan aikanakaan tullut suurta haloota vaikka paluuta tietenkin odotettiin ainakin jossain määrin ja jotkut luopuivat uskosta vaikka sitä ei tullutkaan HÄNEN odottamanaan aikana.Näistä kirjoittaa m.m. apostoli Pietari,mutta ei se ollut mikään suuri keskustelunaihe.

        Mutta uudestisyntyneet uskovat eivät ole perustaneet toivoaan tiettyyn sykliin tai ajanjaksoon.

        He kuitenkin ovat uskoneet siihen,että:"joka ikinä minuun uskoo ei ikinä kuole ja vaikka kuolisikin saa elää."

        Jumalalla on tietenkin oma aikataulunsa,mutta Hän ei kerro sitä tarkalleen kenellekkään.
        Mutta kun tietyt tapahtumat tulevat on SE aika.

        Yksi suuri tapahtuma on kerrotaan Room.11:15.
        "Jos juutalaisten hylkääminen (alkuseurakunnan alussa) on avannut maailmalle (pakanoille.meille) pääsyn sovintoon,niin mitä tapahtuu,kun Jumala ottaa heidät(juutalaiset) yhteyteensä? SILLOIN KUOLLEET HERÄÄVÄT ELOON."

        Koska tuo kuolleiden ylösnousemus alkaa,emme tarkkaan tiedä,mutta sen tulevat huomaamaan kaikki jotka elävät silloin.
        Siis ei päivää tai hetkeä vaan merkkejä joita on mukava seurailla.

        Tai mitenkä käy ikivanhan ennustuksen Damaskoksesta?

        Muutama vuosi sitten ei tuntunut todennäköiseltä että Damasko autioituisi.Se on kuitenkin yksi raamatun ennustus.
        Entä nyt? Ei olisi mikään ihme kun aamulla heräämme saisimme kuulla uutisista:"Ei ole enää Damaskosta".Jes.17:1,2.

        Damaskos on yksi mailman vanhimpia kaupunkeja ja se ei ole ollut autio koskaan.
        Mutta vielä tulee aika:
        Jes.17:1,2."Damaskos ei enää ole kaupunki,siitä on tullut rauniokasa.Kaupungit joita se hallitsi(Syyria)jäävät hylätyksi,ne jäävät karjalaumoille..."

        Moni Syyrian kaupunki joita Damaskos hallitsee ovat JO nyt raunioita.Pian tulee raamatun mukaan Damaskoksen vuoro.Ennustus 2500 vuoden takaa.

        Muutama vuosi sitten kerroin tästä raamatun ennustuksesta Syyrian sodan alkaessa.Minulle naurettiin.Onkohan naurut vähentyneet.
        Kiitos raamatun, Jumalan sanan johon voimme luottaa.

        Riippumatta siitä miten Kolossalaiskirjeen 1:23 kuuluisi kääntää ja ymmärtää, Jeesuksen omat käsitykset ja Paavalin kirjoiukset tukevat näkemystä pikaisesta paluusta. Jeesusta odotettiin PIAN takaisin ja kun häntä ei kuulunut, seuraajia tietysti pilkattiin. Sitkeitä alkuaikojen odottajia ilivat myös montanolaiset
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Montanolaisuus
        Toki tuossa vaiheessa jo ymmärretiin ettei arvon herra ole tulossa takaisin useimpien taholta.


      • awr0gkjkojepoierwa
        pikainenpaluu kirjoitti:

        Riippumatta siitä miten Kolossalaiskirjeen 1:23 kuuluisi kääntää ja ymmärtää, Jeesuksen omat käsitykset ja Paavalin kirjoiukset tukevat näkemystä pikaisesta paluusta. Jeesusta odotettiin PIAN takaisin ja kun häntä ei kuulunut, seuraajia tietysti pilkattiin. Sitkeitä alkuaikojen odottajia ilivat myös montanolaiset
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Montanolaisuus
        Toki tuossa vaiheessa jo ymmärretiin ettei arvon herra ole tulossa takaisin useimpien taholta.

        Uupss. käytin melkein samaa nikkiä vahingossa kuin joku toinen "pikainenpaluu".
        Lisään edelliseen kommenttiini " pikainenpaluu 2.9.2015 20:14" vielä seuraavaa:
        Jakeessa 6 Paavali kertoo jälleen, että hyvää uutista on saarnattu koko maailmassa:
        joka on tullut teidän tykönne, niinkuin se on myös kaikessa maailmassa, missä se kantaa hedelmää ja kasvaa, samoin kuin teidänkin keskuudessanne siitä päivästä alkaen, jona te kuulitte ja opitte tuntemaan Jumalan armon totuudessa,
        Siis KAIKESSA MAAILMASSA ja jae 23 täydentää tätä puhumalla evankeliumin toivosta jota on julistettu/julistettiin/on jo julistettu " kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut."
        Lisäksi Roomalaiskirjeen 1:8 puhuu jälleen koko maailmasta:
        Ensiksikin minä kiitän Jumalaani Jeesuksen Kristuksen kautta teidän kaikkien tähden, koska teidän uskoanne mainitaan kaikessa maailmassa
        Saman kirjeen luku 10: 18
        Mutta minä kysyn: eivätkö he ole kuulleet? Kyllä ovat: "Heidän äänensä on kulkenut kaikkiin maihin, ja heidän sanansa maan piirin ääriin".
        Lisää kaikkialle kuulunutta sanaa löytyy 1 Tess. 1:8
        Sillä teidän tyköänne on Herran sana kaikunut; ei ainoastaan Makedoniaan ja Akaiaan, vaan kaikkialle on teidän uskonne Jumalaan levinnyt, niin ettei meidän tarvitse siitä mitään puhua.
        Näkemys siitä, että Paavali odotti Jeesuksen tulevan omana aikanaan vain vahvistuu näitä raamatunjakeita vasten.


      • pikainen_paluu
        mnaat kirjoitti:

        Sinulle pikainen paluu:
        1.Kor.1:23 julistettu ei tarkoita ajallista julistamista menneisyydessä vaan:"julistettu aikaan ja paikkaan sitoamatta,kunnes se on julistettu loppuunsa."
        Ethän kuitenkaan tarkoita "kaikille luoduille",hevosia,lehmiä y.m.s. vaan ihmisiä?

        Jos ajallisesta jaksosta olisi ollut kysymys, ei Kolossan seurakunnalle julistamisen jälkeen olisi enää evankeliumia julistettu.
        Paavali kävi m.m. viimeisinä vuosinaan Espanjassa tuntemattomassa paikassa.Turhaanko,koska evankeliumi oli jo julisttettu?

        Kolossa ei ollut maailman ääri,eikä Espanja.Minä ymmärrän maailman äären silloin kun katson maapallon karttaa.Se löytyy sieltä.Esim.eräässä tutussa maassa muodossa joka on "maanloppu". Myös Suomeksi/Finland sitä sanotaan.Onhan noita muitakin.

        Ei oteta yhtä raamatunkohtaa tekstiyhtydestä.Vaan koko tekstiyhteys.

        Sinulle:päivätuleeeiyö

        Jehovantodistajilla ei ole mitään raamatunkohtaa tukena vuosilleen tai päivilleen.
        Se on ollut pikemminkin "piiskakeino" saada jt:t pysymään ruodussa.
        Vähän niinkuin tyyliin:"ollaan tänävuonna aktiivisia",sitten kun aika on mennyt ohi:"ollaan taas tänä vuonna aktiivisia".
        Näin 1914,1925 jam.m. 1972,1975.
        Heidän usko perustuu paljonkin syklistä sykliin elämistä.
        Sitä on vähän vaikea selittää henkilölle joka ei ole sitä kokenut.

        Uudestisyntyneen usko ei perustu sellaiseen.Uudestisyntyneelle se on, vähän se ja sama tuleeko Jeesus minun elinaikanani vai myöhemmin,kunhan itse pysyn "valossa" elämäni loppuun asti.JOS tulee minun elinaikanani,niin mikäs siinä.Mukavaa.

        Siksi tästä kysymyksestä ei alkuseurakunnan aikanakaan tullut suurta haloota vaikka paluuta tietenkin odotettiin ainakin jossain määrin ja jotkut luopuivat uskosta vaikka sitä ei tullutkaan HÄNEN odottamanaan aikana.Näistä kirjoittaa m.m. apostoli Pietari,mutta ei se ollut mikään suuri keskustelunaihe.

        Mutta uudestisyntyneet uskovat eivät ole perustaneet toivoaan tiettyyn sykliin tai ajanjaksoon.

        He kuitenkin ovat uskoneet siihen,että:"joka ikinä minuun uskoo ei ikinä kuole ja vaikka kuolisikin saa elää."

        Jumalalla on tietenkin oma aikataulunsa,mutta Hän ei kerro sitä tarkalleen kenellekkään.
        Mutta kun tietyt tapahtumat tulevat on SE aika.

        Yksi suuri tapahtuma on kerrotaan Room.11:15.
        "Jos juutalaisten hylkääminen (alkuseurakunnan alussa) on avannut maailmalle (pakanoille.meille) pääsyn sovintoon,niin mitä tapahtuu,kun Jumala ottaa heidät(juutalaiset) yhteyteensä? SILLOIN KUOLLEET HERÄÄVÄT ELOON."

        Koska tuo kuolleiden ylösnousemus alkaa,emme tarkkaan tiedä,mutta sen tulevat huomaamaan kaikki jotka elävät silloin.
        Siis ei päivää tai hetkeä vaan merkkejä joita on mukava seurailla.

        Tai mitenkä käy ikivanhan ennustuksen Damaskoksesta?

        Muutama vuosi sitten ei tuntunut todennäköiseltä että Damasko autioituisi.Se on kuitenkin yksi raamatun ennustus.
        Entä nyt? Ei olisi mikään ihme kun aamulla heräämme saisimme kuulla uutisista:"Ei ole enää Damaskosta".Jes.17:1,2.

        Damaskos on yksi mailman vanhimpia kaupunkeja ja se ei ole ollut autio koskaan.
        Mutta vielä tulee aika:
        Jes.17:1,2."Damaskos ei enää ole kaupunki,siitä on tullut rauniokasa.Kaupungit joita se hallitsi(Syyria)jäävät hylätyksi,ne jäävät karjalaumoille..."

        Moni Syyrian kaupunki joita Damaskos hallitsee ovat JO nyt raunioita.Pian tulee raamatun mukaan Damaskoksen vuoro.Ennustus 2500 vuoden takaa.

        Muutama vuosi sitten kerroin tästä raamatun ennustuksesta Syyrian sodan alkaessa.Minulle naurettiin.Onkohan naurut vähentyneet.
        Kiitos raamatun, Jumalan sanan johon voimme luottaa.

        "1.Kor.1:23 julistettu ei tarkoita ajallista julistamista menneisyydessä vaan:"julistettu aikaan ja paikkaan sitoamatta,kunnes se on julistettu loppuunsa."

        Miksi koetat mielivaltaisesti vääristellä hyvin selkeitä ja yksiselitteisiä lainattuja Raamatun jakeita ja sitä mitä niissä hyvin selkeästi sanotaan?

        "Ethän kuitenkaan tarkoita "kaikille luoduille",hevosia,lehmiä y.m.s. vaan ihmisiä?"

        Miksi minulta kysyt syytä ko. jakeiden sanamuotoon, joka perustunee alkukieleen ja aikansa kieliasun kontekstiin, sekä erinäisiin myöhempiin kopoihin?

        "Jos ajallisesta jaksosta olisi ollut kysymys, ei Kolossan seurakunnalle julistamisen jälkeen olisi enää evankeliumia julistettu."

        "Paavali kävi m.m. viimeisinä vuosinaan Espanjassa tuntemattomassa paikassa.Turhaanko,koska evankeliumi oli jo julisttettu?"

        Näin niitä toteutumattomia lupauksia sitten joutuu selittelemään jälkikäteen. Tämä on yksi hyvin merkittävä, ellei suurin Raamatun ristiriidoista.

        Koska hyvin selkeästi aikalasille annettu lupaus osoittatui fiaskoksi, mutta siihen siitä huolimatta nojattiin ja toivo siihen edelleen perustettiin, niin ododusta ja saarnaamista jatkettiin ja edelleen noin 2000-vuotta tuonkin jälkeen jatketaan.

        Juuri tästä syystä jo tuolloin ilmeni kiistoja ja teorioita Jeesuksen paluun ajasta, sitä julistaneita pilkattiin (aivan kuten pilkkaat VT-seuraa sen vastaavista) ja hänen täyttymätöntä lupaustaan seliteltiin jälkikäteen.

        Myös juutalaiset odottelivat kuumeisesti Mesiastaan tuollin ja sama odotus heilläkin edelleen jatkuu.

        Myös VT-seura on joutunut ja joutuu kehittelemään erinäisiä selityksiä toistuvasti vikaan tekemistään Harmagedonin ennusteluista. Myös sen noin puolen vuosisataa julistama vuoden 1914-sukupolven aikana toteutuva Harmagedon ja 'uusi maailma' osoittaui fiaskoksi ja se joutui pakon edessä rakentamaan kahden rinnakkaisen sukupolvioppi-teorian.

        Siltikin myös todistajien piirissä 'uuden järjestelmän' vakuuttunut odotus on suuri ja saarnaamista jatkavat ja edelleen laajentavat. Maailma on paha, lopun merkit ilmassa ja loppu on pian.

        Muutkin kristityt edelleen kovasti odottavat Jeesuken palaavan hyvin pian ja sitä toisillekin saarnaavat, samalla kun tähyilevät "merkkejä" maailman tapahtuista loputonta odotustaan tukemaan.

        Ei uutta taivaan alla senkään suhteen ja eri aikalaiset ovat aina nähneet syitä ja merkejä odotuksilleen.

        "Luettelo maailmanlopun päivämääristä"

        "Assyrialaiseen noin vuodelta 2800 eaa. peräisin olevaan savitauluun oli kaiverrettu sanat: "Meidän maamme rappeutuu näinä viimeisinä päivinä. On olemassa merkkejä, joiden mukaan maailma on nopeasti lähenemässä loppuaan. Lahjonta ja korruptio ovat yleisiä."

        - https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_maailmanlopun_päivämääristä


    • päivätuleeeiyö

      "Uudestisyntyneen usko ei perustu sellaiseen.Uudestisyntyneelle se on, vähän se ja sama tuleeko Jeesus minun elinaikanani vai myöhemmin,kunhan itse pysyn "valossa" elämäni loppuun asti.JOS tulee minun elinaikanani,niin mikäs siinä.Mukavaa."

      " Koska tuo kuolleiden ylösnousemus alkaa,emme tarkkaan tiedä,mutta sen tulevat huomaamaan kaikki jotka elävät silloin."

      Olen ymmärtänyt että
      Jehovan todistajissa uskotaan osan menevän taivaaseen ja osan heräävän maanpäälle.

      Miten tässä uudestisyntyneissä asia ymmärretään ?

      • bruuuuut

        "Koska tuo kuolleiden ylösnousemus alkaa,"
        Olisiko tuolla jotain tekemistä niiden pyhien ylösnousun kanssa, josta ei löydy aikalaisdokumentteja?


      • mnaat

        Jehovan todistajat uskovat vain harvojen nykyään olevan uudestisyntyneitä ja he kaikki ovat tietty, ainoastaan jehovantodistajia.Noin 12.000.Loput paratiisiin pääsiät ovat n.s. suurta joukkoa.

        Uudestisyntyneiden määrä piti heidän mielestään tulla täyteen 1935,eikä sen jälkeen tuohon 144.000:n ryhmään otettu kuin äärimmäisessä harvinaisessa tilanteessa.Kun joku 144:000 jäännöksestä luopui jehovantodistajuudesta.Siis silloinkin kun tuo jehovantodistajuudesta luopunut kuitenkin katsoi olevansa kutsuttu edelleen,mutta ei uskonut enää jehovantodistajien olevan mikään totuus.

        Eihän lahkossa oleminen pitäisi asiaan millään muodoin vaikuttaa.

        Uusitestamentti on jehovantodistajien mielestä kirjoitettu pääasiassa uudestisyntyneille.Siksi moni uudentestamentin kohta on heidän mielestään pelkkää historiaa.Kuten kertomukset armolahjoista,kielillä puhumisista,parantamissta,Voiman saamisesta j.n.e.


      • päivätuleeeiyö

        Kiitos mutta kysymykseni kuului mitä uudestisyntyneet uskoo ketkä menevät taaseen vai menevätkö kaikki ja jos ei niin ketkä heräävät ylösnousemuksessa maahan.

        Missä on uudestisyntyneiden mielestä paratiisi?

        Mitä taivaassa tehdään ?

        Jehovien oppi löyti heidän sivuiltaan,mutta uudestisyntyneiltä en ainakaan vielä netistä näihin kysymyksiin vastauksia löytänyt.


    • minunmielipide

      Raamattu on niin moneen kertaan kopioitu ja käännetty, että siinä voi olla virheitä. Alkuperäinen tekstikin perustuu muistelmiin ja kertomuksiin, joten ihan täsmällisen oikein ei välttämättä ole Jeesuksen sanoja siihen alun perinkään talennettu. Ei siis kannata takertua johonkin yksittäiseen lauseeseen. Odotellaan ihan rauhassa vaan.

    • molempihuonompi

      On järkeenkäypä selitys, että Jeesus ja apostolit erehtyivät. Toinen mahdollisuus on valehtelu. Varmaan on, etteivät he osuneet oikeaan.

      Vaikka kyseessä olisi tahaton erehdys, tämä herättää tietysti kysymyksiä Jeesuksen ja apostolien valtuuksista ja heidän sanomansa luotettavuudesta muissa asioissa.

      • mnaat

        He olivat ihmisiä.Jeesus oli Jumalan poika,mutta ei tiennyt asioita joka oli Isän vallassa.Apostolit ja opetuslapset eivät pitäneet asiaa maailman tärkeimpänä asiana,niinkuin näyttää joillekin nykyään olevan.

        Mutta hyvä niin että vilja ja akanat siivilöidään.
        Raamattu ei epäile missään heidän valtuuksiaan,eikä sano heidän ollleen kaikkitietäviä.
        Mutta onneksi näitä kaikkitietäviä herjaajia löytyy nykyäänkin."Missä on.."?

        Joku onneton menee heidän näsäviisautensa perässä ja menettää ikuisen elämän.
        "Ei ole heille enää uhria" sanoo raamattu.

        Minulle raamattu on ihmisten kirjoittama kirja,epätäydellisten sellaisten/tai kuten Jeesuksen tapauksessa,ei hänellekään annettu kaikkea tietoa.Eikä ainakaan Isän määräämää paluu ajankohtaa.
        Se ei muuta valtuutusta miksikään.

        Jos raamatussa sanottaisiin että uskoon tulon yhteydessä tullaan täydellisiksi niinkuin uskon arvostelijatkin, tilanne olisi toinen.Mutta sittenhän ei Jeesuksen uhria tarvittaisikaan ja ikuinen elämä olisi automatic.

        Raamattu keskittyy ensisijaisesti pelastussanomaan ja miten se saadaan.

        Tästä on turha jatkaa kun et usko,niin et usko.Usko tai ole uskomatta.
        Oma on ongelmasi.Olen tehnyt oman osani.Jumala Poikansa kautta hoitakoon loput.

        Sanon vielä:
        Jumalalle ja Jeesukselle on turha vihoitella jos on pettynyt JT-oppiin.


      • entä.jos.ei.pysty
        mnaat kirjoitti:

        He olivat ihmisiä.Jeesus oli Jumalan poika,mutta ei tiennyt asioita joka oli Isän vallassa.Apostolit ja opetuslapset eivät pitäneet asiaa maailman tärkeimpänä asiana,niinkuin näyttää joillekin nykyään olevan.

        Mutta hyvä niin että vilja ja akanat siivilöidään.
        Raamattu ei epäile missään heidän valtuuksiaan,eikä sano heidän ollleen kaikkitietäviä.
        Mutta onneksi näitä kaikkitietäviä herjaajia löytyy nykyäänkin."Missä on.."?

        Joku onneton menee heidän näsäviisautensa perässä ja menettää ikuisen elämän.
        "Ei ole heille enää uhria" sanoo raamattu.

        Minulle raamattu on ihmisten kirjoittama kirja,epätäydellisten sellaisten/tai kuten Jeesuksen tapauksessa,ei hänellekään annettu kaikkea tietoa.Eikä ainakaan Isän määräämää paluu ajankohtaa.
        Se ei muuta valtuutusta miksikään.

        Jos raamatussa sanottaisiin että uskoon tulon yhteydessä tullaan täydellisiksi niinkuin uskon arvostelijatkin, tilanne olisi toinen.Mutta sittenhän ei Jeesuksen uhria tarvittaisikaan ja ikuinen elämä olisi automatic.

        Raamattu keskittyy ensisijaisesti pelastussanomaan ja miten se saadaan.

        Tästä on turha jatkaa kun et usko,niin et usko.Usko tai ole uskomatta.
        Oma on ongelmasi.Olen tehnyt oman osani.Jumala Poikansa kautta hoitakoon loput.

        Sanon vielä:
        Jumalalle ja Jeesukselle on turha vihoitella jos on pettynyt JT-oppiin.

        >>Joku onneton menee heidän näsäviisautensa perässä ja menettää ikuisen elämän.
        "Ei ole heille enää uhria" sanoo raamattu.<<

        Voiko ihmistä mielestäsi moittia siitä, ettei hän suostu rakentamaan elämäänsä kaksi vuosituhatta sitten lausuttujen ja petettyjen lupausten varaan?

        Raamattukaan ei käsittääkseni kannusta hyväuskoisuuteen. Jos ei pysty uskomaan, mitä pitäisi tehdä? Teeskennellä uskovaa, vaikkei sydämessään sellainen ole?


      • hyvinsurullista
        mnaat kirjoitti:

        He olivat ihmisiä.Jeesus oli Jumalan poika,mutta ei tiennyt asioita joka oli Isän vallassa.Apostolit ja opetuslapset eivät pitäneet asiaa maailman tärkeimpänä asiana,niinkuin näyttää joillekin nykyään olevan.

        Mutta hyvä niin että vilja ja akanat siivilöidään.
        Raamattu ei epäile missään heidän valtuuksiaan,eikä sano heidän ollleen kaikkitietäviä.
        Mutta onneksi näitä kaikkitietäviä herjaajia löytyy nykyäänkin."Missä on.."?

        Joku onneton menee heidän näsäviisautensa perässä ja menettää ikuisen elämän.
        "Ei ole heille enää uhria" sanoo raamattu.

        Minulle raamattu on ihmisten kirjoittama kirja,epätäydellisten sellaisten/tai kuten Jeesuksen tapauksessa,ei hänellekään annettu kaikkea tietoa.Eikä ainakaan Isän määräämää paluu ajankohtaa.
        Se ei muuta valtuutusta miksikään.

        Jos raamatussa sanottaisiin että uskoon tulon yhteydessä tullaan täydellisiksi niinkuin uskon arvostelijatkin, tilanne olisi toinen.Mutta sittenhän ei Jeesuksen uhria tarvittaisikaan ja ikuinen elämä olisi automatic.

        Raamattu keskittyy ensisijaisesti pelastussanomaan ja miten se saadaan.

        Tästä on turha jatkaa kun et usko,niin et usko.Usko tai ole uskomatta.
        Oma on ongelmasi.Olen tehnyt oman osani.Jumala Poikansa kautta hoitakoon loput.

        Sanon vielä:
        Jumalalle ja Jeesukselle on turha vihoitella jos on pettynyt JT-oppiin.

        "He olivat ihmisiä.Jeesus oli Jumalan poika,mutta ei tiennyt asioita joka oli Isän vallassa."
        Sinun mielestäsi siis jumala salli Jeesuksen kuolla tietämättä mitä tämä tekee vaan antaa hänen höpötellä omiaan pikaisesta takaisin tulosta.
        Kuitenkin raamattu sanoo ettei kukaan tunne isää kuin poika.. lisäksi kolminaisuusopin mukaan (en tiedä onko tämä virallinen oppi, sana tullessaan lihaksi ei koskaan lakannut olemasta jumala. Jos sana oli lihana Jumala, hän olisi tiennyt kyllä tarkemmin millaisista ajanjaksoista puhutaan. Selittelyä.
        Sen sijaan Jeesuksen epätoivoinen huuto ristillä kertoo karua kieltään siitä, ettei hän ollut jumala eikä edes tiennyt uskoneensa liikaa omiin ja oman uskonsa asioihin "Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit" Jeesus oli myös kristinuskon ensimmäinen ja juutalaisuuden ties kuinka mones uskonnon uhri.


    • mnaat

      Entä jos pystyy ja on varma uskostaan?
      Onko se sinulta pois?

      Ateisti ei ole huolissaan lähimmäisensä ikuisuudesta.Hän on huolissaan VAIN itsestään.Hän ei ole tilivelvollinen Jumalalle,mielestään,mutta siinä hän erehtyy.

      Uskova on murheissaan siitä että joku on tiellä joka vie kadotukseen.
      Ei sinua auta yhtään se että viljelet hienoja ulkomaalaisperäisiä sanoja.Olet ehkä sanojesi kanssa viisaan oloinen mutta:"tämän maailman viisaus on Jumalan silmissä tyhmyyttä".

      ainakaan minun kohdallani ei ole mitään merkitystä sivistyssanojen käytöllä.

      Room.1:21,22. "Vaikka he ovat tunteneet Jumalan,he eivät ole kunnioittaneet ja kiittäneet häntä Jumalana,vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet turhanpäiväisiksi ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.He väittävät OLEVANSA VIISAITA mutta ovat tulleet TYHMIKSI".

      Ai,kun raamattu on ihana kirja!!!
      Jumalan sanaa jota kannattaa käyttää elämässään.

      • jostäsmentäisit

        >>Ei sinua auta yhtään se että viljelet hienoja ulkomaalaisperäisiä sanoja.Olet ehkä sanojesi kanssa viisaan oloinen mutta:"tämän maailman viisaus on Jumalan silmissä tyhmyyttä".

        ainakaan minun kohdallani ei ole mitään merkitystä sivistyssanojen käytöllä.<<

        Kenelle vastaat ja mihin viittaat? Viestihierarkia antaa ymmärtää, että mnaat vastaa mnaat:lle, mutta Suomi24:n tavat tuntien vastaukset voivat mennä joskus vääräänkin paikkaan.


      • joopjoo

        "Ateisti ei ole huolissaan lähimmäisensä ikuisuudesta"
        Ateisti ymmärtää ettei ikuisuus ole hänen päätettävissään ja ettei mikään ristiriitainen uskonnollinen opus omaa oikeaa tietoa mistään kuoleman jälkeisestä. Siksi ateisti rakentaa tavallista elämää ja käyttää sen muuhun kuin ikuisuuden odotteluun.
        "Hän on huolissaan VAIN itsestään."
        Ilman ateisteja me eläisimme edelleen pimeää keskiaikaa, jota kirkko hirmuvaltiaana johtaisi. Koskaan ei tietäisi milloin joku halua sinunkin omaisuutesi ja ilmoittaa sinun olevan noita. Edelleen kirkko vainoaisi tiedemiehiä, jotka uskaltavat avata suunsa ja olla eri mieltä.
        "än ei ole tilivelvollinen Jumalalle,mielestään,mutta siinä hän erehtyy."
        Perusteetonta pelottelua. Tuollainen uskovaisuus edustaa juuri sitä pelottelumentaliteettia jolla kristinuskon ajettiin väkisin maailmalle. Sen vuoksi se on niin levinnyt, ei sanomansa takia. Ennen sanan "painoarvoa" oli vielä helppo lisätä sotilaallisella mahdilla, kidutuksilla ja kansalaisten vainoamisella. Järkyttävä uskonto siinä mielessä, vaikka siinä aikanaan olikin edistyksellisiä piirteitä verrattuna niihin jotka uhrasivat vielä ihmisiä.
        "Ai,kun raamattu on ihana kirja!!!"
        Ihmisten epämääräinen kokoelma jota ei saisi tiukkapipoisten uskovaisten mielestä kyseenalaistaa, koska totuus kirjasta voi selvitä.


    • tiedänmitätiedät

      Ateisti tietää mitä uudestisyntynyt tietää paremmin kuin hän itse ja samoin hän tietää paremmin mitä jehovantodistajat tietää.

      Uudestisyntyneet tietää paremmin mitä ateistin tulisi tietää ja tietää miten väärin jehovantodistajat tietää.

      jehovantodistajat ei tiedä mitään muuta, kuin että he tietävät kaiken ja muut eivät tiedämitään.

      Mitäköhän se Jumala tietää tästäkaikesta ?

      • tunnetkoyhtään

        Mikä jumala? Ei mitään havainnonpalaa mistään jumalista.


      • mnaat

        On ja paljon.Katso itseäsi ja ylistä Jumalaa että saat vielä elää ja tehdä parannuksen.


      • harhojakonäät
        mnaat kirjoitti:

        On ja paljon.Katso itseäsi ja ylistä Jumalaa että saat vielä elää ja tehdä parannuksen.

        Katsoin, näin itseni, en jumalaa.


    • päivätuleeeiyö

      http://www.suomenhelluntaikirkko.fi/tunnustus_ja_opetus_2/uskon_paakohdat

      Onko tämä ymmärrysmyös täälläsivustolla olevien uudestisyntyneiden käsitys ylösnousemuksesta ?

      9. Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa.

      10. Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.

      • näinymmärsin

        Jos ymmärsin tuon oikein, niin kaikki kuolleet kokevat ruumiin ylösnousemuksen, jonka jälkeen Jeesus tempaa ns. omansa mukaansa taivaaseen.
        Toki en ole helluntailainen.


    • Faktaaon

      Raamatun jakeisiin vetominen on aivan turhaa, sillä raamattu on vain eri ihmisten kirjoittama satukirja, jossa niin paljon ristiriitaisuuksia, että vain fakki- idiootit uskovat sen koottuihin tarininoihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5778
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3535
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1576
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1378
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe