Uskonnon menneisyys osoituksena sen asemasta

lightofshartan

Palstalla vedotaan Jehovan todistajien uskonnon historiaan osoituksena siitä ettei se ole jumalavetoinen. Onkin aivan oikein ymmärrettävissä ettei uskonto, joka toistuvasti kompuroi näkemyksissään ja ennustuksissaan voi olla ainoa oikea uskonto.
Kuitenkin tuntuu siltä, että palstan muut uskovaiset unohtavat joko ymmärtämättömyyttään tai tarkoituksella, että koko kristinuskon historia on täynnä virheitä, raakuuksia, riitoja, raamatun lakien rikkomista, peittelyä ja oppimuutoksiakin.
Kristinusko ja sen emouskonto juutalaisuus pyrkivät ohjaamaan, säätelemään, kieltämään ja rankaisemaan ihmistä hänen teoistaan ja tekemättömyyksistään. Voisi siis sanoa, että uskonnolla tai oikeamminkin sen edustajilla on tarve määrätä kaikesta ihmiseen liittyvästä. Taustalla on monoteistisen uskonnon tarve hävittää muut uskonnot jumalat. Kristitty tietää vallan mainiosti, että on turhaa uskoa johonkin Zeukseen, mutta jostain syystä hän on sokea oman uskonsa epäkohdille eikä ymmärrä kyseensalaistaa sitä, onko hänen jumalansa yleensä olemassa.
Kristinusko sai alkunsa pienestä (tai keskisuuresta) liikehdinnästä juutalaisuuden sisällä. Tuo liike odotti taivasten valtakunnan tuloa pikaisesti. Raamatun jakeista voidaan helposti havaita, että Jeesus odotti itse tulevansa pikaisesti takaisin (Matthew 16:27,28; Matthew 24:25-34; Mark 13:26-30; Luke 21:27-32; Matthew 26:63, 64). Tuo sukupolvi, joka ei katoa esiintyy niin monesti, että se väistämättä heijastelee Jeesuksen ja hänen opetuslastensa näkemystä siitä, että häneltä odotettiin pikaista paluuta. Hänen seuraajiensa näkemyksiä juuri tästä asiasta löytyy myös raamatusta (Hebrews 1:1-2; 1 Corinthians 10:11; Hebrews 10:24-25; 1 John 2:18; 1 Corinthians 7:27,29-31; 1 Peter 4:7; 1 Thessalonians 4:15-17; 1 Cor. 15:51; James 5:8, 9; Revelation 1:3; Revelation 22:6,7,10,12,20). Olivat hyvin listattuna tuolla
https://blacknonbelievers.wordpress.com/jesus-failed-prophecy-about-his-return/
Jo kristinuskon alkumetreillä siis odotukset menivät pieleen. Mutta sen sijaan, että Jeesuksen seuraajat olisivat ottaneet lusikan kauniiseen käteen ja myöntäneet, että taisi tulla erehdys, he ryhtyivät rakentamaan muita selityksiä sille miksi kävi niin kuin kävi. Tätä kutsutaan kognitiivikseksi dissonanssiksi. Se helpottaa oloa, kun tulee pettymys, eikä pettyneen tarvitse näin kohdata omia tunteitaan ja myöntää olleensa väärässä. Tästä seuraa se, että koko kristinusko perustuu kyseiselle selittelymekanismille. Vääriä ennusteita ja toteutumattomia profetioita. Jeesus oli väärässä ja väärä profeetta/messias (5. Moos. 18:22).
Siirrymme ajassa eteenpäin ja kohtaamme Paavalin, joka edusti ns. hellenististä juutalaisuutta ja sittemmin ohjasi kristinuskoa hellenistiseen suuntaan pois juutalaisuudesta ja sen tavoista. Paavalin ei kerrota koskaan tavanneen Jeesusta elävässä elämässä, on vain raamatin ristiriitainen kertomus, siitä miten Paavali sai jonkin kohtauksen tiellä Damaskoon. Mielenkiintoisia kysmyksiä herättää mm. se, miksi Saulus Tarsolainen vainosi Jeesuksen seuraajia vasta tämän kuoleman jälkeen, ei ennen sitä. Ottamatta siihen sen enempää kantaa, joudutaan kuitenkin melko pian raamatun lehdillä oppimuutostilanteeseen. Jeesus ilmoitti hyvin suorasanaisesti, ettei hän tullut lakia lopettamaan (Matt. 5:17-19). Lakiin sisältyy hyvin selkeäsanaisesti mm. ympärileikkaus sekä moninaisia muita säädöksiä. Kuitenkin Paavalin suuntaus poisti nämä lain vaatimuksen lähes kokonaan. Paavali siis käveli Jeesuksen yli. Jeesus ei myöskään antanut mitään erityisiä määräyksiä naisten asemasta, itse asiassa naisten vapaampi käyttäytyminen muodostuikin ongelmaksi johon Paavali otti kantaa vedoten lakiin, jota ei ole (1. Kor. 14:34). Paavalin ansiota on siis naisten alistaminen ja syyllistäminen. Raamattu, eikä Paavalikaan kieltänyt orjuutta, väitetäänpä hänen jopa karannutta orjaa vaatineen palaamaan isäntänsä tykö. Nykyaikanakin kristinuskossa silti esiintyy vaatimuksia naisten alisteisesta asemasta, mutta orjuus toki on kielletty, ainakin virallisesti. Voidaan sanoa, että kristikunta kävelee jälleen Jeesuksen yli.

54

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lightofshartan

      Alkukristillisyyteen kuului siis moninaisia ryhmiä ja lahkoja, joilla oli erilaisia näkemyksiä siitä mikä on oikein ja mikä ei. Jos kyseessä olisi ollut todellinen taivaasta ohjattu tapahtuma ja Jeesus se joksi itseään luuli/muut häntä luulivat, tällaista ei olisi tapahtunut. On selvää, ettei Jeesukselta ja apostoleilta jäänyt kirjallista tuotantoa senkään vuoksi, että he odottivat kaiken olevan pian ohi, messiaanisen aikakauden vallitsevan jne. Tarinoiden mukaan juutalaiskristityt oleilivat enemmän Lähi-Idän alueella ja siellä piti hallussaan tärkeimpiä uskonnollisia paikkoja Jeesuksen verilinjaan kuuluvat henkilöt, Roomassa taas oli enemmänkin hellenistisesti suuntautuneempi osio. Konstantinus Suuren otettua kristinuskon siipiensä suojaan asiat muuttuivat. Juutalaiskristillinen osa sai väistyä ja Roomassa oleva kristinuskon suutaus muuttui hallitsevaksi. Se sai Konstantinukselta maallista valtaa, vaurautta ja aseman. Jeesus syrjäytettiin jälleen kerran, ilmeisesti seuraajat olivat väsyneet häntä odottamaan. Lisäksi hänestä leivottiin Jumalan persoona Nikean kirkolliskokouksessa 325 ya. Kristinuskon hajanaisuus haluttiin korvata yhteisillä näkemyksillä ja laadittiin uskontunnustus, joka suuntautui pääasiallisesti Areiolaista oppia vastaan. Pyhän hengen asema kuitenkin jätettiin lepäämään toistaiseksi. Näin ollen krikkoisien käsitykset ja tulkinnat, jotka epäilemättä lainasivat muista filosofioista ja uskonnoista näkemyksiä tekivät Jeesuksesta jotain, jota hän ei koskaan väittänyt olevansa.
      Jeesukselle määrättiin syntymäpäivä, jolla ei ollut mitään tekemistä alkuperäisen kanssa. Häneen liitettiin muiden jumalien mytologioita ja juhlia. Jeesuksen nimissä vainottiin ihmisiä ja pakotettiin kääntymään kristinuskoon.
      Rooman kirkko johti kristinuskoa vuosisatoja. Sen johtajiin liitettiin lukuisia väärinkäytöksiä. Osa paaveista oli seksuaalisesti aktiivisia ja/tai naimisissa, paaveilla oli aviottomia lapsia. Katolinen kirkko väärensi asiakirjan omaksi edukseen
      "Lahjakirjassa Konstantinus antaa paavi Sylvester I:lle ja hänen seuraajilleen vallan Roomaan ja Länsi-Rooman kaupunkeihin.[1] Tämä oli niin sanottu Pyhän Pietarin perintö. Lisäksi asiakirjan mukaan paaville annettiin keisarin arvomerkit ja papeille senaattoreja vastaava arvo"
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Konstantinuksen_lahjakirja
      Aikanaan Martin Luther vaikutti siihen, että katolisesta kirkosta erosi luterilainen suuntaus. Luterilaiset kirkot ja suuntaukset ovat jatkaneet omalla tavallaan kristinuskon perintöä pakottamalla ihmiset omaan uskoonsa, vainoamalla toisinajattelijoita, syyllistymällä seksuaaliseen väärinkäytökseen ja pimittämällä näitä asioita. Lisäksi koko viimeisen 2000 vuoden ajan on esiintynyt väärää ennustelua Jeesuksen takaisinpaluusta.
      Avatkaa silmänne ja ymmärtäkää ettei kristinuskolla erilaisinen alajaostoineen ole takanaan minkäänlaista jumlallista ohjausta, on vain ihmisiä, jotka väittävät niin ja käyttävät valtaansa yli muiden.

      • Mustetahra

        ,,,"lahjakirjassa Konstantinus..." Kymmenkunta vuotta sitten Lahjakirja tutkittiin uusimmilla laitteilla , tulos oli , että paperi oli K; n ajalta , mutta muste noin -1000 vuotta nuorempaa ,


    • M.t

      Nyt tällä erää kiiressälyhyesti sanottuna. : Jeesus ennustikin, että kristinuskon levitessä kristittyjen joukossa tulee olemaan sekä vehnää että rikkaviljaa. Hän opetti myös,että se tie , joka vie elämään ja pelastuskseen on kapea ja se tie, joka johtaa kadotukseen on leveä. Hän ennusti, että on oleva Hänen tosi seuraajiaan ja on oleva luopumusta ja väärin toimimista hänen nimeään väärinkäyttäen.

      Ja niinhän on asia mennytkin. Kristityissä on ollut paljon väärin ja julmasti toimineita ja näissä on varmaan paljon juuri sitä rikkaviljaa. Sitten on kuitenkin kautta vuosisatojen ollut myös rakkaudellisia ja oikeamielisiä kristittyjä, jotka ovat toimineet hyvää hedelmää kantaen. Se, että vääryyttä ja vastoin Raamatun opetuksia toimimista on ollut itseään kristityiksi nimittävien joukossa paljon täyttää sekin vain Raamatun ennustuksen asiasta eikä suinkaan todista, että Jumalaa ei ole tai etteikö Jeesuksen tosi seuraajia olisi ollut kautta vuosisatojen ja edelleenkin.

      Jeesus sanoi,ettei jokainen joka sanoo Herra, Herra pelastu vaan se, joka tekee minun taivaassa olevan Isäni tahdon. Niinpä Jumalan tahdon vastaisesti toimivat katumattomat ihmiset eivät ole mitään Jumalan puolella olevia Jeesuksen seuraajia, vaan rikkaviljaa, joka ei katumattomina pelastu. Ei rikkaviljan toimintaa kuvailemalla voi tuomita Jumalaa tai Jeesuksen aitoja seuraajia.

      Raamattu eivätkä nykyajan kristityt ole koskaan väittäneetkään, että kaikki itseään kristityiksi väittävät ovat toimineet oikein ja ovat saaneet Jumalan hyväksynnän ja pelastuvat. Ei, Raamatussahan opetetaan päinvastoin, että se tie, joka johtaa pelastukseen on kapea ja harvat sen löytävät. Menneitten aikojen kristityiksiitseään nimittäneitten ihmisten elämän ja teot ja sydämen tilan tuomitsee Jumala ja voi niitä, jotka ovat julmasti ja pahoin toimien eläneet...Niin Raamattu opettaa, ei se, että joku nimittää itseään kristityksi, mutta ei välitä Jumalan tahdosta, pelasta Häntä.

      Nykyaikoihin kun tullaan, niin yleisesti ottaen mikään kristillinen kirkkokunta ei väitä olevansa ainoa Jumalan käyttämä kanava meidän aikanamme ja vieläpä ennustele jatkuvasti täyttymättömiä lopuntulon päivämääriä samalla. J.todistajat toimivat näin tehden itsestään samalla Väärän profeetan, josta on Raamatussa ennustettukin. Jos joku muukin lahko toimii samoin, sekin muuttuu Vääräksi profeetaksi toimintansa ansiosta.

      Kuten muinoin eläneitten itseään kristityiksi nimittäneiden joukossa, niin myös meidän aikanamme keskuudessamme elää itseään kristityiksi nimittäviä ihmisiä. Osa heistä on rikkaviljaa ja osa vehnää, joka saa Jumalan suosion. ei ole mitään yhtä "vehnäaittaa2, yhtä tiettyä kirkkokuntaa, jonne Jeesuksen tosi seuraajat olisi koottu, vaan heitä on lukuisissa eri kristillisissä kirkkokunnissa. Sitten on tietysti myös kokonaisia eksyttäjäliikkeitä kuten Jehovan todistajat, mormonit,äärikarsimaattiset NewAgesta vaikutteita imeneet ryhmittymät jne.

      Mutta vaikka eksytystä ja rikkaviljaa on ollut läpi koko historian kristillisyyden alusta asti, se ei poista Jumalaa olemassaolostaan eikä sitä tosiasiaa, että maan päällä on ollut ja on edelleen Häntä rakastavia, Hänelle uskollisia seuraajia, jotka ilmentävät Raamatun henkeä ja opetuksia elämäntavassaan.

      • M.t

        On hyvin Jt-lahkon kaltaista niputtaa kaikki kristityiksi itseään sanoneet ja kaikki kristikunnan suuntaukset ja ryhmittymät samaan ja tuomita koko joukko osan tekojen ja toiminnan perusteella. Kaikki kristikunnan ihmiset eivät ole pakotettuja toimimaan ja ajattelemaan samoin erotetuksi joutumisen uhalla. Kristittyjen joukossa on paljon variaatiota niin nyt kuin muinaisinakin vuosina. (Sen sijaan Jt-lahko on tunnettu siitä, että se painostaa jäsenensä ryhmäkuriin ja muuttamaan ajattelu-ja toimintatapojaan kulloisenkin "uuden valon" mukaiseksi tai lahkon jäsen joutuu ulos koko lahkosta. Jt-lahko pakottaa jäsenensä yhtenäismuottiin ja lahkon jäsenet ovat alistuvaisia lahkojohdolleen. Eipä siis ihme, että he itsekin niputtavat itsensä hyvin tiiviiksi kokonaisuudeksi.)

        Jeesus ei niputtanut kristityiksi itseään sanovia kaikkia yhteen, vaan Hän nimenomaan opetti, että Hänen seuraajikseen tulee kutsumaan itseään sekä rikkaviljaa edustavat, joita Jeesus ei myönnä tuntevansa ja vehnän kaltaiset yksilöt, jotka toteuttavat elämässään Jumalan tahtoa ja joilla yksilöillä on hyvä hedelmä kristillisen elämäntapansa seurauksena.

        Raamatussa ennustettiin, että Jumala tukee ja johdattaa monia vilitönsydämisiä ihmisiä, mutta lukuisat ihmisjoukot luulevat palvovansa Jumalaa, mutta ovatkin oikeasti kaukana Hänestä.

        Ei Jeesus ennustanut, että suurin osa ihmisistä ottaa kristinuskon vastaan eikä Hän ennustanut, että edes suurin osa kristityiksi itseään nimittävistä olisi aidosti vehnää eli Jeesuksen tosi seuraajia. Päinvastoin Raamatusta tulee juurikin se kuva, että suuri osa jopa kristityiksi itseään kutsuvista on ollut tai on nykyään lavella, kadotuksen tiellä.

        Niinpä mitä sinä arvostelet ja tuomitset koko kristikunnan historian perusteella kristillisyyttä ja yksittäisiä kristittyjä. Asioittenhan pitikin mennä ennustusten mukaan näin kuten ne ovat menneet. Miljoonat nimikristityt(tai itseään tosikristityiksi luulleet rikkaviljan kaltaiset) ovat hölmöilleet, sekoilleet ja eksyttäneet kuten on ennustettukin, mutta nimikristityt väärine toimintoineen eivät poista aitojen kristittyjen arvoa. Viime kädessä tietenkin Jumala on tuomari, joka jakaa ihmiset vuohiin ja lampaisiin, kadotukseen tai palastukseen päätyviin. Mutta tottakai historiassa on nähtävissä rikkaviljan/ vuohien mellastus kristityn hämäävä nimikilpi peitteinään, mutta ei se hämää Jumalaa eikä sen tarvitse hämätä meitäkään. Hyvän ja pahan taistelu myös kristillisen kulttuurin ja kirkkokuntien keskellä on ennustettu ja ennemminkin vahvistaa Raamatun ja Jumalan luotettavuutta kuin heikentää sitä.

        Kristityksi haluavan on ponnisteltava syntisiä taipumuksia osoittautuakseen vehnäksi, mutta ennenkaikkea meistä jokaisen on turvauduttava Jeesuksen ristintyöhön puolestamme. Hän kärsi meidän kaikkien syntien tähden ja näin meillä on mahdollisuus ikuiseen elämään Jumalan yhteydessä, vaikka me kaikki olemme syntisiä.


      • >Jeesus ennustikin, että kristinuskon levitessä kristittyjen joukossa tulee olemaan sekä vehnää että rikkaviljaa.
        Tällaisia itsestäänselvyyksiä osaa ennustaa kuka tahansa.


      • M.t
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        >Jeesus ennustikin, että kristinuskon levitessä kristittyjen joukossa tulee olemaan sekä vehnää että rikkaviljaa.
        Tällaisia itsestäänselvyyksiä osaa ennustaa kuka tahansa.

        Tokihan Raamatussa on paljon yksityiskohtaisempia ja erikoisempiakin ennustuksia, jotka ovat toteutuneet (mm Jeesuksen elämää koskien), mutta kerroin tuosta vain siksi, että se tosiasia, että kristityiksi itseään kutsuvien joukossa on ollut paljon rikkaviljan kaltaisia, ei todista mitään kristinuskoa vastaan, koska itse Jeesuskin ennusti näin tapahtuvan ja vieläpä sen, että vain vähemmistö tulee koskaan olemaan Jeesuksen tosi seuraajia ja Hänen nimissään tullaan tekemään paljon pahaa ja vääryyttä. Hän kuitenkin ennusti myös, että kautta aikojen tulee olemaan myös vehnää, lampaankaltaisia ihmisiä vuohien joukossa ja nämä loistavat valona ihmisten joukossa ja auttavat toisiakin Jumalan tuntemukseen.

        Se, että on olemassa Väärä profeetta ja eksyttäjälahko Jehovan todistajat, ei poista sitä tosiasiaa, että on olemassa myös Jeesuksen tosi seuraajia ja yhteys Luojaamme on löydettävissä.

        Me kristityt rukoilemme joka päivä kautta maailman, että lukuisat ihmiset myös Jehovan todistajien ansalahkosta löytäisivät vapauteen ja Kristuksen yhteyteen.


      • M.t kirjoitti:

        Tokihan Raamatussa on paljon yksityiskohtaisempia ja erikoisempiakin ennustuksia, jotka ovat toteutuneet (mm Jeesuksen elämää koskien), mutta kerroin tuosta vain siksi, että se tosiasia, että kristityiksi itseään kutsuvien joukossa on ollut paljon rikkaviljan kaltaisia, ei todista mitään kristinuskoa vastaan, koska itse Jeesuskin ennusti näin tapahtuvan ja vieläpä sen, että vain vähemmistö tulee koskaan olemaan Jeesuksen tosi seuraajia ja Hänen nimissään tullaan tekemään paljon pahaa ja vääryyttä. Hän kuitenkin ennusti myös, että kautta aikojen tulee olemaan myös vehnää, lampaankaltaisia ihmisiä vuohien joukossa ja nämä loistavat valona ihmisten joukossa ja auttavat toisiakin Jumalan tuntemukseen.

        Se, että on olemassa Väärä profeetta ja eksyttäjälahko Jehovan todistajat, ei poista sitä tosiasiaa, että on olemassa myös Jeesuksen tosi seuraajia ja yhteys Luojaamme on löydettävissä.

        Me kristityt rukoilemme joka päivä kautta maailman, että lukuisat ihmiset myös Jehovan todistajien ansalahkosta löytäisivät vapauteen ja Kristuksen yhteyteen.

        Voisitte myös tajuta, että vuohet ovat fiksumpia eläimiä kuin lampaat. Vuohienvastainen propagandanne on nätisti sanottuna outoa.


      • M.t
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Voisitte myös tajuta, että vuohet ovat fiksumpia eläimiä kuin lampaat. Vuohienvastainen propagandanne on nätisti sanottuna outoa.

        Hih! Hauska vastaveto, mutta vuohet ovat itsepäisempiä ja Jumala ei haekaan seuraajikseen erityisesti vain älykkäitä vaan ennenkaikkea nöyräsydämisiä Hänen puoleensa janoavia ihmisiä oli äo sitten mikä tahansa.

        Jumala haluaa, että mahdollisimman moni hakeutuu Hänen yhteyteensä. Jos on kovin jukuripäinen ja ylpeä luonne kuten ilmeisesti vuohet ovat, ei ole niin helppo kehittää itsessään lampaan kaltaista nöyryyttä ja lempeyttä ja halua olla alamainen Luojallemme. Mutta kaikki on kuitenkin mahdollista ja tätä nykyä vuohenkaltainenkin voi vielä muuttua lampaaksi Jumalan silmissä.

        (Ainakaan minä en ole luonnostani luonteeltani kovinkaan lampaan kaltainen, ikävä kyllä, mutta haluan kuitenkin seurata Jeesusta ja pyrkiä olemaan Hänen lampaansa. Monen luonteiset ihmiset voivat seurata Jeesusta, ajatellaanpa vaikka kiihkeää ja tempperamenttista Pietaria, jolle sattui ja tapahtui ja paljon virheitäkin, mutta hän aina katui ja korjasi suuntaansa ja oli lampaankaltainen Jumalan silmissä.)

        Ainakaan minä en erityisesti pyri olemaan ketään vastaan, vaan Jumalan seuraamisen puolesta kaikkien ihmisten omaksi parhaaksi ja Jumalan kunniaksi. :)

        Ps: Kiva, kun sanot ihan vaan nätisti! ;)


      • M.t kirjoitti:

        Hih! Hauska vastaveto, mutta vuohet ovat itsepäisempiä ja Jumala ei haekaan seuraajikseen erityisesti vain älykkäitä vaan ennenkaikkea nöyräsydämisiä Hänen puoleensa janoavia ihmisiä oli äo sitten mikä tahansa.

        Jumala haluaa, että mahdollisimman moni hakeutuu Hänen yhteyteensä. Jos on kovin jukuripäinen ja ylpeä luonne kuten ilmeisesti vuohet ovat, ei ole niin helppo kehittää itsessään lampaan kaltaista nöyryyttä ja lempeyttä ja halua olla alamainen Luojallemme. Mutta kaikki on kuitenkin mahdollista ja tätä nykyä vuohenkaltainenkin voi vielä muuttua lampaaksi Jumalan silmissä.

        (Ainakaan minä en ole luonnostani luonteeltani kovinkaan lampaan kaltainen, ikävä kyllä, mutta haluan kuitenkin seurata Jeesusta ja pyrkiä olemaan Hänen lampaansa. Monen luonteiset ihmiset voivat seurata Jeesusta, ajatellaanpa vaikka kiihkeää ja tempperamenttista Pietaria, jolle sattui ja tapahtui ja paljon virheitäkin, mutta hän aina katui ja korjasi suuntaansa ja oli lampaankaltainen Jumalan silmissä.)

        Ainakaan minä en erityisesti pyri olemaan ketään vastaan, vaan Jumalan seuraamisen puolesta kaikkien ihmisten omaksi parhaaksi ja Jumalan kunniaksi. :)

        Ps: Kiva, kun sanot ihan vaan nätisti! ;)

        >vuohet ovat itsepäisempiä
        Se on kyllä totta. Pidän tätä kuitenkin enemmän viehättävänä kuin huonona piirteenä.


      • lightofshartan

        "Nyt tällä erää kiiressälyhyesti sanottuna"

        Onneksi et sanonut sitä pidemmin. Taisi tulla merkkimääräkin täyteen
        "Jeesus sanoi,ettei jokainen joka sanoo Herra, Herra pelastu vaan se, joka tekee minun taivaassa olevan Isäni tahdon. "
        Tästä jää helposti sellainen pointti uskovaiselta huomaamatta, ettei ole olemassa mitään absoluuttista totuutta sen suhteen mikä on se "taivaassa olevan isän tahto". Se näet riippuu raamatun tulkinnasta ja niitähän riittää.
        "yleisesti ottaen mikään kristillinen kirkkokunta ei väitä olevansa ainoa Jumalan käyttämä kanava meidän aikanamme"
        Näitä erilaisia ennustuksia ja odotteita on kuitenkin ollut ja edelleenkin kristityiksi luettavia ennustajia löytyy. Ja vaikkei löytyisi yhtäkään, ei se pese kirkkoja tai muita ryhmiä korruptiosta ja väärinkäytöksistä, ne jo osoittavat ettei niitä mikään jumalaa ole ohjannut eikä ohjaa. Selitellä voi aina, niin teet sinä ja niin tekevät muutkin uskovaiset.
        "Osa heistä on rikkaviljaa ja osa vehnää"
        Kukaan ei ole rikkaviljaa tai vehnää jonkin uskovaisen tekemän raamatuntulkinnan perusteella. Me olemme kaikki ihmisiä, joissa on hyvää ja pahaa. Eikä se paha ole mistään saatanasta peräisin.
        " Sitten on tietysti myös kokonaisia eksyttäjäliikkeitä kuten Jehovan todistajat, mormonit,äärikarsimaattiset NewAgesta vaikutteita imeneet ryhmittymät jne."
        Ja sitten on se aikoinaan juutalainen lahko, jota nykyään kutsutaan kristikunnaksi. Isompaa kusetusta maailmanhistoriasta saa hakea.
        "se ei poista Jumalaa olemassaolostaan "
        Jumalan olemassaolosta ei ole minkäänlaisia todisteita.


      • lightofshartan
        M.t kirjoitti:

        On hyvin Jt-lahkon kaltaista niputtaa kaikki kristityiksi itseään sanoneet ja kaikki kristikunnan suuntaukset ja ryhmittymät samaan ja tuomita koko joukko osan tekojen ja toiminnan perusteella. Kaikki kristikunnan ihmiset eivät ole pakotettuja toimimaan ja ajattelemaan samoin erotetuksi joutumisen uhalla. Kristittyjen joukossa on paljon variaatiota niin nyt kuin muinaisinakin vuosina. (Sen sijaan Jt-lahko on tunnettu siitä, että se painostaa jäsenensä ryhmäkuriin ja muuttamaan ajattelu-ja toimintatapojaan kulloisenkin "uuden valon" mukaiseksi tai lahkon jäsen joutuu ulos koko lahkosta. Jt-lahko pakottaa jäsenensä yhtenäismuottiin ja lahkon jäsenet ovat alistuvaisia lahkojohdolleen. Eipä siis ihme, että he itsekin niputtavat itsensä hyvin tiiviiksi kokonaisuudeksi.)

        Jeesus ei niputtanut kristityiksi itseään sanovia kaikkia yhteen, vaan Hän nimenomaan opetti, että Hänen seuraajikseen tulee kutsumaan itseään sekä rikkaviljaa edustavat, joita Jeesus ei myönnä tuntevansa ja vehnän kaltaiset yksilöt, jotka toteuttavat elämässään Jumalan tahtoa ja joilla yksilöillä on hyvä hedelmä kristillisen elämäntapansa seurauksena.

        Raamatussa ennustettiin, että Jumala tukee ja johdattaa monia vilitönsydämisiä ihmisiä, mutta lukuisat ihmisjoukot luulevat palvovansa Jumalaa, mutta ovatkin oikeasti kaukana Hänestä.

        Ei Jeesus ennustanut, että suurin osa ihmisistä ottaa kristinuskon vastaan eikä Hän ennustanut, että edes suurin osa kristityiksi itseään nimittävistä olisi aidosti vehnää eli Jeesuksen tosi seuraajia. Päinvastoin Raamatusta tulee juurikin se kuva, että suuri osa jopa kristityiksi itseään kutsuvista on ollut tai on nykyään lavella, kadotuksen tiellä.

        Niinpä mitä sinä arvostelet ja tuomitset koko kristikunnan historian perusteella kristillisyyttä ja yksittäisiä kristittyjä. Asioittenhan pitikin mennä ennustusten mukaan näin kuten ne ovat menneet. Miljoonat nimikristityt(tai itseään tosikristityiksi luulleet rikkaviljan kaltaiset) ovat hölmöilleet, sekoilleet ja eksyttäneet kuten on ennustettukin, mutta nimikristityt väärine toimintoineen eivät poista aitojen kristittyjen arvoa. Viime kädessä tietenkin Jumala on tuomari, joka jakaa ihmiset vuohiin ja lampaisiin, kadotukseen tai palastukseen päätyviin. Mutta tottakai historiassa on nähtävissä rikkaviljan/ vuohien mellastus kristityn hämäävä nimikilpi peitteinään, mutta ei se hämää Jumalaa eikä sen tarvitse hämätä meitäkään. Hyvän ja pahan taistelu myös kristillisen kulttuurin ja kirkkokuntien keskellä on ennustettu ja ennemminkin vahvistaa Raamatun ja Jumalan luotettavuutta kuin heikentää sitä.

        Kristityksi haluavan on ponnisteltava syntisiä taipumuksia osoittautuakseen vehnäksi, mutta ennenkaikkea meistä jokaisen on turvauduttava Jeesuksen ristintyöhön puolestamme. Hän kärsi meidän kaikkien syntien tähden ja näin meillä on mahdollisuus ikuiseen elämään Jumalan yhteydessä, vaikka me kaikki olemme syntisiä.

        "On hyvin Jt-lahkon kaltaista niputtaa kaikki kristityiksi itseään sanoneet "
        Minä näen kaikki uskonnot huuhaana, joten taisit nyt rajata tuota näkemystä ja sitten ulkoistit sen toiveikkaasti väärään suuntaan.
        "Kaikki kristikunnan ihmiset eivät ole pakotettuja toimimaan ja ajattelemaan samoin erotetuksi joutumisen uhalla."
        Muistelen, että kirosta eroaminen on ollut sallittua vasta noin 100 vuoden ajan ja muihin uskontokuntiin kuuluminen tai kuulumattomuus alle sadan vuoden ajan. Nykyäänkään itseään ainoina oikeina uskovaisina pitävät eivät kunnioita toisten uskonnonvapautta. Onhan se kirkon valinnanvapaus aika hyvä, joko kuulut kirkkoon tai palat helvetissä. Todellista valinnanvapautta, sano. Ei se siitä juuri eroa mitä todistajat uhkaavat, paitsi että loppua kärsimykselle ei näy.
        "Ei Jeesus ennustanut, että suurin osa ihmisistä ottaa kristinuskon vastaan"
        Sinun kannattaisi katsoa aloituksen raamatunpaikat sen suhteen, mitä Jeesus uskoi itse pikaisesta takaisintulemisestaan.
        "Niinpä mitä sinä arvostelet ja tuomitset koko kristikunnan historian perusteella kristillisyyttä ja yksittäisiä kristittyjä. "
        Koska kristikunnan historia osoittaa ettei kristikuntaa ole johtanut mikään jumala. Edes Jeesusta ei johtanut mikään jumala vaikka hän niin luuli.
        "mutta ennenkaikkea meistä jokaisen on turvauduttava Jeesuksen ristintyöhön puolestamme. "
        Sen lisäksi, että luet Jeesuksen ajatukset pikaisesta paluustaan ajatuksella, kannattaa lukea myös hänen seuraajiensa ajatukset pikaisesta paluusta. Sen jälkeen voit unohtaa turvautuminse johonkin ristintyöhön.


      • Pieni_kyssäri

        Kuka on väittänyt, että kristikuntaa johtaisi, tai olisi johtanut Jumala? Ainoastaan Jehovan todistajat sellaista väittävät järjestöstään.


    • Himmel.Hav

      Kiitos tästä yhteenvedosta. Tuntui kiukkua lievittävältä tämän lukeminen.
      Kiukkua, joka on herännyt vääryyksien tajuamisesta ja omista pettymyksistä.
      Entä, jos ei olisi ollut sitä toivoa Jumalan Valtakunnasta, uusista taivaista ja
      uudesta maasta? Minkänlaista elämää se olisi ollut? Minusta ala-arvoista ihmiselle.
      Entä jos Jeesus ei olisi organisoinut saarnaamistyötä ja luvannut olla seuraajiensa
      kanssa päivien loppuun asti? Minusta itsekästä, jollei haluaisi jakaa sitä toivoa,
      jonka mukaan itsekin yritän ojentautua, toisille. Päivittäin ohittaa henkilöitä, joille
      haluaisi antaa jonkun rohkaisevan sanan evääksi. Nuoria, jotka eivät vielä
      tunne edes itseään, lähtöisin apinoista, korvikkeita ystävien sijaan, kaikenlaisia vaikeuksia koulussa, vanhempansa ehkä työttömiä, huolissaan, ärsyyntyneitä.
      Vanhenevia vaivojen ja sairauksien puremia, jotka hortoilevat lääke-huumeissa.
      Eivätkö kaikki halua uutta hallitusta ja arvokasta tehtävää hoitaakseen,
      rikastuttaakseen elämäänsä ja kehittyäkseen koko ajan ihmisinä?
      Muutenhan sitä joutuisi täysin ihmisten mielivallan alaisuuteen.
      Mitä naisten alistamiseen tulee niin Paavali raskautti sitä, mikä alkoi Aadamista.
      Hyväsydämisiä ihmisiä löytyy kaikkina aikoina kaikista ryhmistä.
      Kun se naivi, viaton luottamus katoaa, tuntee menettäneensä jotain arvokasta.
      Vaikka todellisuudessa menetti vain ruusunpunaiset lasinsa.

      • M.t

        Kuten Jeesus ennusti Hän voi olla tukena joka päivä elämässämme, jos seuraamme Häntä. Itselleni elämäni tärkein asia on Jeesuksen seuraaminen, usko Jumalaan. Kaikkien haasteiden keskellä se vahvistaa ja tuo iloa ja varmuutta siitä, että elämä ei ole vain tässä vaan se voi jatkua ikuisesti Jumalan yhteydessä. Ja jo nyt elämä kristittynä on täydempää ja onnellisempaa kuin ilman yhteyttä Luojaamme.

        Jeesus varoitti myös eksytyksestä ja Väärästä profeetasta. Niistä tulisi pysyä kaukana tai erota, jos sellaisessa on mukana, mikäli haluaa Jumalan hyväksynnän. Itse kuuluin pitkään Jt-lahkoon, mutta kun havaitsin sen täyttävän Väärän profeetan tunnusmerkit ja muutenkin eksyttävän, huijaavan ja alistavan sekä aiheuttavan jopa vaaraa, erosin lahkosta. tätä nykyä olen jeesuksen seuraaja ja kristitty.

        Mikäli kuulut Jt-lahkoon, suosittelen lämpimästi eroamaan siitä ja hakeutumaan Jeesuksen seuraajaksi, kristityksi. Jumala vetää kaikkia vilpitön sydämisiä ihmisiä puoleensa ja hän voi auttaa ja johdattaa monin eri tavoin. Monella J.todistajalla silmät aukeavat, kun he huomaavat Jt-tiedottajan Veikko Leinosen huijaavan ja valehtelevan julkisuudessa ja kun osa J.todistajista saa selville esim Australiassa tapahtuneet lahkon pimittämät pedofiiliskandaalit. Jt-lahko esittää ainoaa Jumalan käyttämää kanavaa meidän aikanamme, mutta se ei ole mikään kanava ollenkaan vaan Väärä profeetta (itsensä nostaminen profeetan asemaan Jumalan ainoaksi kanavaksi ynnä jatkuvat väärät ennustelut), joka on saanut monet ansaansa...minutkin moniksi vuosiksi, mutta Jumalalle kiitos vapauduin sieltä.


      • Himmel.Hav
        M.t kirjoitti:

        Kuten Jeesus ennusti Hän voi olla tukena joka päivä elämässämme, jos seuraamme Häntä. Itselleni elämäni tärkein asia on Jeesuksen seuraaminen, usko Jumalaan. Kaikkien haasteiden keskellä se vahvistaa ja tuo iloa ja varmuutta siitä, että elämä ei ole vain tässä vaan se voi jatkua ikuisesti Jumalan yhteydessä. Ja jo nyt elämä kristittynä on täydempää ja onnellisempaa kuin ilman yhteyttä Luojaamme.

        Jeesus varoitti myös eksytyksestä ja Väärästä profeetasta. Niistä tulisi pysyä kaukana tai erota, jos sellaisessa on mukana, mikäli haluaa Jumalan hyväksynnän. Itse kuuluin pitkään Jt-lahkoon, mutta kun havaitsin sen täyttävän Väärän profeetan tunnusmerkit ja muutenkin eksyttävän, huijaavan ja alistavan sekä aiheuttavan jopa vaaraa, erosin lahkosta. tätä nykyä olen jeesuksen seuraaja ja kristitty.

        Mikäli kuulut Jt-lahkoon, suosittelen lämpimästi eroamaan siitä ja hakeutumaan Jeesuksen seuraajaksi, kristityksi. Jumala vetää kaikkia vilpitön sydämisiä ihmisiä puoleensa ja hän voi auttaa ja johdattaa monin eri tavoin. Monella J.todistajalla silmät aukeavat, kun he huomaavat Jt-tiedottajan Veikko Leinosen huijaavan ja valehtelevan julkisuudessa ja kun osa J.todistajista saa selville esim Australiassa tapahtuneet lahkon pimittämät pedofiiliskandaalit. Jt-lahko esittää ainoaa Jumalan käyttämää kanavaa meidän aikanamme, mutta se ei ole mikään kanava ollenkaan vaan Väärä profeetta (itsensä nostaminen profeetan asemaan Jumalan ainoaksi kanavaksi ynnä jatkuvat väärät ennustelut), joka on saanut monet ansaansa...minutkin moniksi vuosiksi, mutta Jumalalle kiitos vapauduin sieltä.

        Tuntuu hyvältä lukea kommenttejasi, jotka ovat asiallisia.
        Niistä kuultaa läpi hyväntahtoisuus, vaikka tuotkin esille epäkohtia,
        jotka olet huomannut. Se on vastuullista ja auttaa punnitsemaan
        omia käsityksiään aivan eri tavalla kuin "hitlereiden" raivokas herja.
        Haluaisin palata myöhemmin asiaan, mutta juuri nyt tämä kurssikeskus
        muuttui muurahaiskeoksi, enkä kykene edes ajattelemaan.
        Hyvää päivänjatkoa sinulle :)


      • lightofshartan

        "Entä, jos ei olisi ollut sitä toivoa Jumalan Valtakunnasta, uusista taivaista ja
        uudesta maasta? "
        Uskonto antaa toivoa monille. Valitettavasti se tarkoittaa sitä että siihen toivoon täytyy pakottaa myös muita. Kuitenkaan millekään raamattuun tai muuhun uskonnolliseen teokseen nojaavalle toivolle ei ole konkreettisia perusteita. Lottovoittokin napsahtaa todennäköisemmin. Odottaa toki saa tempausta tai harmaa, kuinka vaan, mutta muiden ihmisten puoskarointi (raamattuun perustuvilla) valheilla on väärin.
        " Minusta itsekästä, jollei haluaisi jakaa sitä toivoa,
        jonka mukaan itsekin yritän ojentautua, toisille."
        Miksi tarvitse jonkin uskonnon tuohon motiiviksi? Eihän se ole silloin sinun halusi auttaa toisia vaan toimit jonkin kuvitellun päämärän hyväksi, mahdollisesti jotkut jopa vain koska niin vaaditaan. Ihmisiäm voi auttaa myö ilman uskonnollista ideologiaa, jolloin ei auta vain jotta voisi tuputtaa jotain uskontoa.
        "Eivätkö kaikki halua uutta hallitusta "
        Epäsuoiren kansanvaalien tuloksena on hallitus joka ei vastaa toiveitani. Kyllä sen voisi vaihtaa.
        "Mitä naisten alistamiseen tulee niin Paavali raskautti sitä, mikä alkoi Aadamista."
        Paavali vetoaa lakiin. Ainakaan Mooseksen laki ei määrää naista alistumaan ja vaikenemaan. Tästä johtuen esim. karaiitit, jotka eivät hyväksy suullista lakia, hyväksyvät naisille uskonnollisen toimen, jos hän ei ole rituaalisesti epäpuhdas.
        "Hyväsydämisiä ihmisiä löytyy kaikkina aikoina kaikista ryhmistä.
        Kun se naivi, viaton luottamus katoaa, tuntee menettäneensä jotain arvokasta.
        Vaikka todellisuudessa menetti vain ruusunpunaiset lasinsa."
        Mikään ei estä sinua tekemästä pieniä hyviä asioita tai vaikka suurempiakin jos se on mahdollista. Tämä maailma tulee paremmaksi vain jos ihmiset sen sellaiseksi tekevät. Jos siinä matkan varrella haluaa turvata johonkin jumalaan tai Jeesukseen tai vaikka Zeukseen, niin mikäpä siinä jos se helpottaa. Monoteistisillä uskonnoilla on kuitenkin taipumus tuomita muita ja korostaa sitä omaa ryhmää ja omaa tulkintaa mikä helposti vaikeuttaa asioita. Jos uskonto esittää, että vain joku tulevaisuudessa palaava Jeesus tai jumala on ainoa ratkaisu ongelmiin, se tarkoittaa käytännössä "kädettömäksi" jäämistä. Mitään ei voi tehdä asioiden parantamiseksi vaanpitää vain rukoilla ja odottaa. Jos tällä tavalla olisi toimittu historiassa, meillä ei olisi lääketieteen kehitystä eikä nykyistä tiedettä ja esim. sosiaaliturvaa. Raamattuhan ei sellaisesta mitään tiedä.


      • M.t
        Himmel.Hav kirjoitti:

        Tuntuu hyvältä lukea kommenttejasi, jotka ovat asiallisia.
        Niistä kuultaa läpi hyväntahtoisuus, vaikka tuotkin esille epäkohtia,
        jotka olet huomannut. Se on vastuullista ja auttaa punnitsemaan
        omia käsityksiään aivan eri tavalla kuin "hitlereiden" raivokas herja.
        Haluaisin palata myöhemmin asiaan, mutta juuri nyt tämä kurssikeskus
        muuttui muurahaiskeoksi, enkä kykene edes ajattelemaan.
        Hyvää päivänjatkoa sinulle :)

        Mukavaa kuulla! Hyvää päivänjatkoa sinullekin! :)


      • Himmel.Hav
        lightofshartan kirjoitti:

        "Entä, jos ei olisi ollut sitä toivoa Jumalan Valtakunnasta, uusista taivaista ja
        uudesta maasta? "
        Uskonto antaa toivoa monille. Valitettavasti se tarkoittaa sitä että siihen toivoon täytyy pakottaa myös muita. Kuitenkaan millekään raamattuun tai muuhun uskonnolliseen teokseen nojaavalle toivolle ei ole konkreettisia perusteita. Lottovoittokin napsahtaa todennäköisemmin. Odottaa toki saa tempausta tai harmaa, kuinka vaan, mutta muiden ihmisten puoskarointi (raamattuun perustuvilla) valheilla on väärin.
        " Minusta itsekästä, jollei haluaisi jakaa sitä toivoa,
        jonka mukaan itsekin yritän ojentautua, toisille."
        Miksi tarvitse jonkin uskonnon tuohon motiiviksi? Eihän se ole silloin sinun halusi auttaa toisia vaan toimit jonkin kuvitellun päämärän hyväksi, mahdollisesti jotkut jopa vain koska niin vaaditaan. Ihmisiäm voi auttaa myö ilman uskonnollista ideologiaa, jolloin ei auta vain jotta voisi tuputtaa jotain uskontoa.
        "Eivätkö kaikki halua uutta hallitusta "
        Epäsuoiren kansanvaalien tuloksena on hallitus joka ei vastaa toiveitani. Kyllä sen voisi vaihtaa.
        "Mitä naisten alistamiseen tulee niin Paavali raskautti sitä, mikä alkoi Aadamista."
        Paavali vetoaa lakiin. Ainakaan Mooseksen laki ei määrää naista alistumaan ja vaikenemaan. Tästä johtuen esim. karaiitit, jotka eivät hyväksy suullista lakia, hyväksyvät naisille uskonnollisen toimen, jos hän ei ole rituaalisesti epäpuhdas.
        "Hyväsydämisiä ihmisiä löytyy kaikkina aikoina kaikista ryhmistä.
        Kun se naivi, viaton luottamus katoaa, tuntee menettäneensä jotain arvokasta.
        Vaikka todellisuudessa menetti vain ruusunpunaiset lasinsa."
        Mikään ei estä sinua tekemästä pieniä hyviä asioita tai vaikka suurempiakin jos se on mahdollista. Tämä maailma tulee paremmaksi vain jos ihmiset sen sellaiseksi tekevät. Jos siinä matkan varrella haluaa turvata johonkin jumalaan tai Jeesukseen tai vaikka Zeukseen, niin mikäpä siinä jos se helpottaa. Monoteistisillä uskonnoilla on kuitenkin taipumus tuomita muita ja korostaa sitä omaa ryhmää ja omaa tulkintaa mikä helposti vaikeuttaa asioita. Jos uskonto esittää, että vain joku tulevaisuudessa palaava Jeesus tai jumala on ainoa ratkaisu ongelmiin, se tarkoittaa käytännössä "kädettömäksi" jäämistä. Mitään ei voi tehdä asioiden parantamiseksi vaanpitää vain rukoilla ja odottaa. Jos tällä tavalla olisi toimittu historiassa, meillä ei olisi lääketieteen kehitystä eikä nykyistä tiedettä ja esim. sosiaaliturvaa. Raamattuhan ei sellaisesta mitään tiedä.

        Jos keskittyisin nyt tuohon sinun viimeiseen kannustukseesi tehdä hyvää
        omissa olosuhteissani omin resurssein, kuten sinut ymmärsin.

        No, asia on niin, että en ole koeputki-tuotantoa, joten perheenjäseniä on
        pyörinyt ympärillä ja periaatteessa minun olisi pitänyt kyetä tukemaan heitä,
        koska geenit ja olosuhteet yhdistivät: Mutta, mutta mutta...
        Tulin aika tietoiseksi lastenkamarista asti, että en siihen kykene omin eväin:(
        Kun kasvoin ja elämänkysymykset tulivat pakottaviksi - sehän alkaa lapsena:
        "Äittä, lintu on kuollut, missä se nyt on?" "Voi hyvä Sylvi!", "Älä nyt kysele!"
        Niin sitä alkoi etsimään kotipiirin ulkopuolelta ja kas kummaa, löysi Jumalan!
        Ei ! Löysi JEHOVAN, joka nimensä mukaan kykeni tulemaan miksi tahansa tarve vaati! Riemun-kiljahdus ja pää edellä sitä julistamaan kotiväestä alkaen.
        Mitäs minä, rääpäleistä surkein kykenisin, olisin kellekään, mutta Jehova
        saa aikaan sen, jonka minä haluaisin saada aikaseksi, - siitä se alkoi ja
        piiri pieni pyörii jatkuvasti! Ihanaa saada "Vartiotorni" - vieläkin.
        Ja siinä niitä kysymyksiä piisaa, joten olen jo nyt Paratiisissa!, kuten
        talonpoika, joka istuu saunan lavoilla ja syö voita, juo kermaa.
        Kun näki jonkun kärsivän, niin heti oli lehti ojossa, kas tässä on ratkaisu!
        Nyt sitten on alkanut ihmetellä: Pitääkö Jehova minua pilkkanaan, kun
        samat profetiat väännetään ja käännetään ypäri kuin lapaset kerran toisensa jälkeen? Kun niitä oikeita raamatunkäännöksiä tulee nyt 4-5 riippuen kielestä.
        Eikö nyt parissa vuosikymmenessä olisi saanut "valotettua" luotettavaksi, ettei sitä tarvitsisi korjata koko ajan paremmaksi ja paremmaksi.
        Alkaa mennä pää pyörälle, kun "Se vanha käsitys oli näin, mutta nyt asia ymmärretään!" Mennäkö viemään niitä lehtiä selitellen, että näin on TOTUUS tänään, mutta muutaman kuukauden kuluttua tuon vielä paremman totuudden!
        Ensi vuonna tulee vielä parempi raamatunkäännös! Kivaa! Kyllä meidän kelpaa!
        Tähän asti sitä on ollut niin ylenpalttisessa työnpaljoudessa, mutta nyt kun ehtii ajattelemaan, niin on purskahtaa nauruun niiden lehtien kanssa,
        ei tiedä mitä sanoa, kun kielen alla on hysteerinen nauru!
        Silti luen niitä, mutta vain yhdellä silmällä ja niin kauan vien haluavillekin.
        Mutta enää ei voi mennä luottavaisesti lehdet kädessä rohkaisemaan ketään.
        Kas, tässä on minun ongelmani tällä hetkellä. Et ehkä ymmärrä sitä.
        Mitä minä, epätäydellinen ihminen voisin antaa mitään hyvää kenellekään!?


      • semmosta..vaan
        Himmel.Hav kirjoitti:

        Jos keskittyisin nyt tuohon sinun viimeiseen kannustukseesi tehdä hyvää
        omissa olosuhteissani omin resurssein, kuten sinut ymmärsin.

        No, asia on niin, että en ole koeputki-tuotantoa, joten perheenjäseniä on
        pyörinyt ympärillä ja periaatteessa minun olisi pitänyt kyetä tukemaan heitä,
        koska geenit ja olosuhteet yhdistivät: Mutta, mutta mutta...
        Tulin aika tietoiseksi lastenkamarista asti, että en siihen kykene omin eväin:(
        Kun kasvoin ja elämänkysymykset tulivat pakottaviksi - sehän alkaa lapsena:
        "Äittä, lintu on kuollut, missä se nyt on?" "Voi hyvä Sylvi!", "Älä nyt kysele!"
        Niin sitä alkoi etsimään kotipiirin ulkopuolelta ja kas kummaa, löysi Jumalan!
        Ei ! Löysi JEHOVAN, joka nimensä mukaan kykeni tulemaan miksi tahansa tarve vaati! Riemun-kiljahdus ja pää edellä sitä julistamaan kotiväestä alkaen.
        Mitäs minä, rääpäleistä surkein kykenisin, olisin kellekään, mutta Jehova
        saa aikaan sen, jonka minä haluaisin saada aikaseksi, - siitä se alkoi ja
        piiri pieni pyörii jatkuvasti! Ihanaa saada "Vartiotorni" - vieläkin.
        Ja siinä niitä kysymyksiä piisaa, joten olen jo nyt Paratiisissa!, kuten
        talonpoika, joka istuu saunan lavoilla ja syö voita, juo kermaa.
        Kun näki jonkun kärsivän, niin heti oli lehti ojossa, kas tässä on ratkaisu!
        Nyt sitten on alkanut ihmetellä: Pitääkö Jehova minua pilkkanaan, kun
        samat profetiat väännetään ja käännetään ypäri kuin lapaset kerran toisensa jälkeen? Kun niitä oikeita raamatunkäännöksiä tulee nyt 4-5 riippuen kielestä.
        Eikö nyt parissa vuosikymmenessä olisi saanut "valotettua" luotettavaksi, ettei sitä tarvitsisi korjata koko ajan paremmaksi ja paremmaksi.
        Alkaa mennä pää pyörälle, kun "Se vanha käsitys oli näin, mutta nyt asia ymmärretään!" Mennäkö viemään niitä lehtiä selitellen, että näin on TOTUUS tänään, mutta muutaman kuukauden kuluttua tuon vielä paremman totuudden!
        Ensi vuonna tulee vielä parempi raamatunkäännös! Kivaa! Kyllä meidän kelpaa!
        Tähän asti sitä on ollut niin ylenpalttisessa työnpaljoudessa, mutta nyt kun ehtii ajattelemaan, niin on purskahtaa nauruun niiden lehtien kanssa,
        ei tiedä mitä sanoa, kun kielen alla on hysteerinen nauru!
        Silti luen niitä, mutta vain yhdellä silmällä ja niin kauan vien haluavillekin.
        Mutta enää ei voi mennä luottavaisesti lehdet kädessä rohkaisemaan ketään.
        Kas, tässä on minun ongelmani tällä hetkellä. Et ehkä ymmärrä sitä.
        Mitä minä, epätäydellinen ihminen voisin antaa mitään hyvää kenellekään!?

        Ihmiset täällä tekevät asioita, ei kukaan muu. Minkäänlaista havainnon palaa ei ole jumalista eikä enkeleistä, ne ovat vain mielikuvitusolentoja joista toiset saavat turvaa ja toiset mystiikkaa elämäänsä.
        Eihän se todistajien tulkinta muutenkaan kestä mainostamista. Seura jakaa valmiit kysymyt ja lähes valmiit vastaukset ja sitten niillä pitäisi mennä? Halloota. Mietippä niitä, jotka paasasivat ennen vuotta 1975 ja jatkoivat kaikesta huolimatta sen jälkeenkin. Millaista pokkaa tai sokeaa uskoa siinä oikein vaaditaan? Et tosin ole tainnut olla tuolloin vielä olemassa.
        Ei Jehovan todistajilla ole mitään totuutta, joka johtaa ikuiseen elämään. Tai joka olisi ainoa oikea jumalan kanava.
        Anteeksi nyt, ryhdyin taas paasaamaan.
        Jokainen ihminen löytää itsestään asioita, joita ei aina edes uskoisi olevan olemassa. Jo sillä kun on osa yhteiskuntaa ja toimii sen mukana, maksaa veronsa eikä aiheuta ongelmia, on avuksi omalla tavallaan. Jos on sellainen, joka tykkää auttaa ihmisiä, voi osallistua vapaaehtoistoimintaan, johon aina kaivataan uutta verta. Jos olet hyvä yhteiskunnallisissa asioissa, voit koettaa osallistua politiikkaan. Olemalla sopivan kohtelias toisille, puhumalla toisista vain totta, autat tätä maailmaa tulemaan paremmaksi. Osaatko korjata jotain? Kirjoittaa? Maalata? Jos et, niin so what. Yhdenkään ihmisen todellinen ihmisarvo ei ole siitä kiinni mikä on hänen yhteiskunnallinen statuksensa. Käytännössä se tosin taitaa sinne päin kallistella.
        Ihmisen olennaisia yhteiseloa haittaavia ominaisuuksia ovat itsekkyys, kateus ja kyynärpäät. Kaikki ominaisuuksia jotka turvaavat yksilön säilymistä, mutta voivat myös aiheuttaa paljon pahaa.
        Usein puhutaan rehellisyydestä ja valehtelusta. Rehellisyys ei minusta tarkoita sitä, että aina on pakko kertoa oma näkemyksensä toisista rehellisesti. Voi olla diplomaattinen tai olla hiljaakin. Sen sijaan silloin kun valehdellaan tietoisesti muista ihmisistä, syyllistytään paitsi valehteluun, myös mahdollisesti rikokseen. Kun ei osallistu ainakaan siihen kaikkein pahimpaan juorukööriin, tekee palveluksen kaikille.
        Aika ihme höpinää tuli nyt, taitaa tuosta puuttua jotain hyvin ollennaista, joku muu sen kertokoon. Useimmat meistä kuitenkin elävät vain tavallista elämää alusta loppuun tekemättä koskaan mitään suuria asioita yhteiskunnallisesti. Aina emme kykene auttamaan niitäkään joita haluaisimme auttaa. Silloin sen tuskan kanssa on vain itse elettävä ja sitä kannettava.
        Elämä jatkuu, kunnes se päättyy. (tää oli kyllä aika huikea ;) )

        Ajatteletko lähteä pois todistajista?


      • Himmel.Hav
        semmosta..vaan kirjoitti:

        Ihmiset täällä tekevät asioita, ei kukaan muu. Minkäänlaista havainnon palaa ei ole jumalista eikä enkeleistä, ne ovat vain mielikuvitusolentoja joista toiset saavat turvaa ja toiset mystiikkaa elämäänsä.
        Eihän se todistajien tulkinta muutenkaan kestä mainostamista. Seura jakaa valmiit kysymyt ja lähes valmiit vastaukset ja sitten niillä pitäisi mennä? Halloota. Mietippä niitä, jotka paasasivat ennen vuotta 1975 ja jatkoivat kaikesta huolimatta sen jälkeenkin. Millaista pokkaa tai sokeaa uskoa siinä oikein vaaditaan? Et tosin ole tainnut olla tuolloin vielä olemassa.
        Ei Jehovan todistajilla ole mitään totuutta, joka johtaa ikuiseen elämään. Tai joka olisi ainoa oikea jumalan kanava.
        Anteeksi nyt, ryhdyin taas paasaamaan.
        Jokainen ihminen löytää itsestään asioita, joita ei aina edes uskoisi olevan olemassa. Jo sillä kun on osa yhteiskuntaa ja toimii sen mukana, maksaa veronsa eikä aiheuta ongelmia, on avuksi omalla tavallaan. Jos on sellainen, joka tykkää auttaa ihmisiä, voi osallistua vapaaehtoistoimintaan, johon aina kaivataan uutta verta. Jos olet hyvä yhteiskunnallisissa asioissa, voit koettaa osallistua politiikkaan. Olemalla sopivan kohtelias toisille, puhumalla toisista vain totta, autat tätä maailmaa tulemaan paremmaksi. Osaatko korjata jotain? Kirjoittaa? Maalata? Jos et, niin so what. Yhdenkään ihmisen todellinen ihmisarvo ei ole siitä kiinni mikä on hänen yhteiskunnallinen statuksensa. Käytännössä se tosin taitaa sinne päin kallistella.
        Ihmisen olennaisia yhteiseloa haittaavia ominaisuuksia ovat itsekkyys, kateus ja kyynärpäät. Kaikki ominaisuuksia jotka turvaavat yksilön säilymistä, mutta voivat myös aiheuttaa paljon pahaa.
        Usein puhutaan rehellisyydestä ja valehtelusta. Rehellisyys ei minusta tarkoita sitä, että aina on pakko kertoa oma näkemyksensä toisista rehellisesti. Voi olla diplomaattinen tai olla hiljaakin. Sen sijaan silloin kun valehdellaan tietoisesti muista ihmisistä, syyllistytään paitsi valehteluun, myös mahdollisesti rikokseen. Kun ei osallistu ainakaan siihen kaikkein pahimpaan juorukööriin, tekee palveluksen kaikille.
        Aika ihme höpinää tuli nyt, taitaa tuosta puuttua jotain hyvin ollennaista, joku muu sen kertokoon. Useimmat meistä kuitenkin elävät vain tavallista elämää alusta loppuun tekemättä koskaan mitään suuria asioita yhteiskunnallisesti. Aina emme kykene auttamaan niitäkään joita haluaisimme auttaa. Silloin sen tuskan kanssa on vain itse elettävä ja sitä kannettava.
        Elämä jatkuu, kunnes se päättyy. (tää oli kyllä aika huikea ;) )

        Ajatteletko lähteä pois todistajista?

        Olipa hyvää luettavaa:) Jatka ihmeessä vastaisuudessa omia mietiskelyjäsi
        2elämän-polkua tallotessasi", noin niinkuin kuvaannollisesti.
        En nyt ala "perkaamaan sanontojasi sievästi kuin silliä lautasen reunalle".
        Oli virkistävää lukea sen vastapainoksi, että saa "Vartiotornissa"
        kysymykset ja vastaukset ja uskovat pitävät ympärillä huolta, ettei
        niihin mitään lisätä! Siihen se seurustelu-keskustelu sitten jääkin.
        Kaikki on tarkasti valmiiksi määriteltyä, aika laskettu, konemaiset
        tervehdykset alkajaisiksi, kiireesti, ärsyyntyneesti käsiä varistellen.
        Kaikkia kun täytyy kädestä tervehtiä, mutta kaikista ei pidä...
        Joku vertasi sitä "Hubotti-toimintaan", niihin ihmistä muistuttaviin
        koneisiin, jotka täyttävät ihmisten tarpeet. Ja hyvässä vauhdissa
        ihmisistä tulee jo puolikoneita. Minullakin on sisälläni niin paljon
        peltiä ja naulaa, että jos katto alkaa vuotaa, apu on lähellä.
        Todistajista pois en voi lähteä, kun en ole koskaan heihin kuulunutkaan!
        Ei sinne kaikkia hyväksytä! Onhan niissä seuroissa tosin pyörinyt.
        Nimi saattaa olla jossain arkistoissa, mutta mitä merkitystä sillä on?


      • sisaretolivatmukavia
        Himmel.Hav kirjoitti:

        Olipa hyvää luettavaa:) Jatka ihmeessä vastaisuudessa omia mietiskelyjäsi
        2elämän-polkua tallotessasi", noin niinkuin kuvaannollisesti.
        En nyt ala "perkaamaan sanontojasi sievästi kuin silliä lautasen reunalle".
        Oli virkistävää lukea sen vastapainoksi, että saa "Vartiotornissa"
        kysymykset ja vastaukset ja uskovat pitävät ympärillä huolta, ettei
        niihin mitään lisätä! Siihen se seurustelu-keskustelu sitten jääkin.
        Kaikki on tarkasti valmiiksi määriteltyä, aika laskettu, konemaiset
        tervehdykset alkajaisiksi, kiireesti, ärsyyntyneesti käsiä varistellen.
        Kaikkia kun täytyy kädestä tervehtiä, mutta kaikista ei pidä...
        Joku vertasi sitä "Hubotti-toimintaan", niihin ihmistä muistuttaviin
        koneisiin, jotka täyttävät ihmisten tarpeet. Ja hyvässä vauhdissa
        ihmisistä tulee jo puolikoneita. Minullakin on sisälläni niin paljon
        peltiä ja naulaa, että jos katto alkaa vuotaa, apu on lähellä.
        Todistajista pois en voi lähteä, kun en ole koskaan heihin kuulunutkaan!
        Ei sinne kaikkia hyväksytä! Onhan niissä seuroissa tosin pyörinyt.
        Nimi saattaa olla jossain arkistoissa, mutta mitä merkitystä sillä on?

        "Todistajista pois en voi lähteä, kun en ole koskaan heihin kuulunutkaan!

        Ei sinne kaikkia hyväksytä! Onhan niissä seuroissa tosin pyörinyt.

        Nimi saattaa olla jossain arkistoissa, mutta mitä merkitystä sillä on?"
        Aa, no sitä hiukan arvelin, mutta ei sitä ihan varma voi olla. Ihmisillä on niin monenlaisia elämäntilanteita.
        Ei sillä mitään merkitystä ole onko nimi arkistossa vai ei. Ei kyseessä kuitenkaan ole mikään iso kirja ;)
        "Siihen se seurustelu-keskustelu sitten jääkin.

        Kaikki on tarkasti valmiiksi määriteltyä, aika laskettu, konemaiset

        tervehdykset alkajaisiksi, kiireesti, ärsyyntyneesti käsiä varistellen."
        Ei se ihan noin mennyt silloin kun aikoinani salilla kävin. Kyllä siellä ihan ollaan ihmisiä, tervehditään iloisesti ja voidaan jutellakin jos kokous ei ole menossa. Monet todistajat ovat mukavia ihmisiä, ainakin niin kauan kun ei kuulu ns. huonoon seuraan. Mutta muutenhan se ei toki ole mikään oikea uskonto, sen enempää kuin muutkaan uskonnot.


    • Trumppappaa

      Lahkohan on täysin kristiuskon hengen vastainen. "Rakasta lähimmäistäsi" on tärkein kristityn ohje Raamatussa. Rakkaus on lahkossa yksi iskulause, tilalla käräyttämisvelvollisuus lahkorikkomuksista, joita pitää urkkia ja salakatsella selville, sitten karttamisen nimellä vaadittu henkinen väkivalta, hyljeksintä ja kieltäminen.

      Tuolla sitten lahko tuottaa Uskiontojen uhrien tuki ry:n suurimman asiakasryhmän. Lisäksi murhaa verensiirtokiellollaan. Vaikka jo 3 Moos 17:15 salli veren syömisenkin.

    • Merkittävä.ero

      Kommentoinpa vähän tätä alkua.

      "Palstalla vedotaan Jehovan todistajien uskonnon historiaan osoituksena siitä ettei se ole jumalavetoinen. Onkin aivan oikein ymmärrettävissä ettei uskonto, joka toistuvasti kompuroi näkemyksissään ja ennustuksissaan voi olla ainoa oikea uskonto.

      Kuitenkin tuntuu siltä, että palstan muut uskovaiset unohtavat joko ymmärtämättömyyttään tai tarkoituksella, että koko kristinuskon historia on täynnä virheitä, raakuuksia, riitoja, raamatun lakien rikkomista, peittelyä ja oppimuutoksiakin."

      Kyllä nuo kristittyjen vanhat synnit ovat jokaisella peruskoulun käyneellä tiedossa ja muistissa. Tilanne muilla kristityillä ja Jehovan todistajilla on kuitenkin erilainen. Historiaa käytetään Jehovan todistajia vastaan koska he edelleenkin väittävät olevansa teokratia ja Jumalan viestintäkanava. Muut kristityt eivät näin väitä ja voivat siksi pestä kätensä vanhoista vääryyksistä. Jos Jehovan todistajat poistaisivat hallintoelimen profeetallisen aseman, niin hekin saisivat syntinsä anteeksi.

      • Knutsson

        Kristikunta ei ole foorumin puheenaihe.
        Lahkoa tulisi verrata vartiotorniin, omaan pyhään julkaisuunsa, mutta, mutta ...

        Tokihan lahko myös omaksuu jotain Raamatusta, kristinoppia vastaan se taas hyökkää, jostain syystä


      • ihmejauhantaa

        "Tilanne muilla kristityillä ja Jehovan todistajilla on kuitenkin erilainen. Historiaa käytetään Jehovan todistajia vastaan koska he edelleenkin väittävät olevansa teokratia ja Jumalan viestintäkanava. Muut kristityt eivät näin väitä ja voivat siksi pestä kätensä vanhoista vääryyksistä. "
        Tässäkin aloituksessa toisaalla kerrotaan miten Jehovan todistajat, mormonit, äärikarismaattiset, ym. ovat harhaoppisia. Niin kauan kuin tällaisia lausahduksia näkyy, ymmärrät varmaan ettei kukaan (tai ainakaan minä) ota kommenttiasi vakavasti.
        Tuolla on aamenesta öylättiin se mikä kirkon mielestä pelastaa, muut voivat unohtaa pelastusasian
        http://www.evl2.fi/sanasto/index.php/Pelastus
        Lisäksi vaikka kirkko ei nykyään ekskommunikoi ketään, niin eronneet ovat sen mielestä ekskommunikaation tilassa
        "Luterilaisuuden mukaan kirkosta eronnut elää ekskommunikaation tilassa eli näkyvän kirkollisen yhteyden ja sakramenttiyhteyden ulkopuolella."
        http://www.evl2.fi/sanasto/index.php/Jäsenyys_kirkossa
        Sakramentit puolestaan ovat "Jumalan armon ja rakkauden näkyviä merkkejä, joiden kautta hän pelastaa kadotuksesta, tekee ihmisen hengellisesti eläväksi, puhdistaa hänet synnistä ja ravitsee häntä taivaan lahjoilla. "
        http://www.evl2.fi/sanasto/index.php/Sakramentti
        Voisi siis sanoa, että yhteys jumalan pelastukseen katkeaa kirkon näkökulmasta.
        Tässä yhteydessä ei varmaankaan tarvitse käydä enempää tätä läpi, on selvää että itse itsensä ainoiksi oikeiksi kristillisiksi kirkoiksi tai suuntauksiksi julistaneet tahot tuomitsevat toiset pelastuksen ulkopuolelle. Vaikkei sitä suoraan sanottaisikaan.
        Mikä tahansa uskonto, jonka historiaan liittyy kähmintää ja korruptiota, on väärä uskonto. Oikeita uskontoja ei ole.


      • Merkittävä.ero
        ihmejauhantaa kirjoitti:

        "Tilanne muilla kristityillä ja Jehovan todistajilla on kuitenkin erilainen. Historiaa käytetään Jehovan todistajia vastaan koska he edelleenkin väittävät olevansa teokratia ja Jumalan viestintäkanava. Muut kristityt eivät näin väitä ja voivat siksi pestä kätensä vanhoista vääryyksistä. "
        Tässäkin aloituksessa toisaalla kerrotaan miten Jehovan todistajat, mormonit, äärikarismaattiset, ym. ovat harhaoppisia. Niin kauan kuin tällaisia lausahduksia näkyy, ymmärrät varmaan ettei kukaan (tai ainakaan minä) ota kommenttiasi vakavasti.
        Tuolla on aamenesta öylättiin se mikä kirkon mielestä pelastaa, muut voivat unohtaa pelastusasian
        http://www.evl2.fi/sanasto/index.php/Pelastus
        Lisäksi vaikka kirkko ei nykyään ekskommunikoi ketään, niin eronneet ovat sen mielestä ekskommunikaation tilassa
        "Luterilaisuuden mukaan kirkosta eronnut elää ekskommunikaation tilassa eli näkyvän kirkollisen yhteyden ja sakramenttiyhteyden ulkopuolella."
        http://www.evl2.fi/sanasto/index.php/Jäsenyys_kirkossa
        Sakramentit puolestaan ovat "Jumalan armon ja rakkauden näkyviä merkkejä, joiden kautta hän pelastaa kadotuksesta, tekee ihmisen hengellisesti eläväksi, puhdistaa hänet synnistä ja ravitsee häntä taivaan lahjoilla. "
        http://www.evl2.fi/sanasto/index.php/Sakramentti
        Voisi siis sanoa, että yhteys jumalan pelastukseen katkeaa kirkon näkökulmasta.
        Tässä yhteydessä ei varmaankaan tarvitse käydä enempää tätä läpi, on selvää että itse itsensä ainoiksi oikeiksi kristillisiksi kirkoiksi tai suuntauksiksi julistaneet tahot tuomitsevat toiset pelastuksen ulkopuolelle. Vaikkei sitä suoraan sanottaisikaan.
        Mikä tahansa uskonto, jonka historiaan liittyy kähmintää ja korruptiota, on väärä uskonto. Oikeita uskontoja ei ole.

        Sinä puhut ihan eri asiasta. Vain Jehovan todistajilla on olemassa oppi teokratiasta ja muilla suomessa rekisteröidyillä kristityillä yhteisöillä ei sellaista oppia ole. Näin ollen Jehovan todistajat on ainoa järjestö, jota voi kokonaisuudessaan kutsua vääräksi profeetaksi vanhojen pieleen menneiden ennustusten takia. Muilla uskontokunnillakin voi toki olla vääriä profeettoja, mutta he ovat yksittäisiä henkilöitä.


      • mietippäuudelleen
        Merkittävä.ero kirjoitti:

        Sinä puhut ihan eri asiasta. Vain Jehovan todistajilla on olemassa oppi teokratiasta ja muilla suomessa rekisteröidyillä kristityillä yhteisöillä ei sellaista oppia ole. Näin ollen Jehovan todistajat on ainoa järjestö, jota voi kokonaisuudessaan kutsua vääräksi profeetaksi vanhojen pieleen menneiden ennustusten takia. Muilla uskontokunnillakin voi toki olla vääriä profeettoja, mutta he ovat yksittäisiä henkilöitä.

        Sinäkin olet täällä kertomassa mitkä ryhmät ovat harhaoppisia, joten sinä esität silloin ehdottomia sääntöjä pelastuksesta.


      • Merkittävä.ero
        mietippäuudelleen kirjoitti:

        Sinäkin olet täällä kertomassa mitkä ryhmät ovat harhaoppisia, joten sinä esität silloin ehdottomia sääntöjä pelastuksesta.

        Olenko? Mielestäni olen tässä puhunut vain siitä mikä erottaa Jehovan todistajat muista kristityistä historian kaivelun kannalta.


      • sejasama3434
        Merkittävä.ero kirjoitti:

        Olenko? Mielestäni olen tässä puhunut vain siitä mikä erottaa Jehovan todistajat muista kristityistä historian kaivelun kannalta.

        Voi olla että sotken toiseen aloitukseen. Joka tapauksessa, se on usein luettavissa oleva kommentti, että Jehovan todistajat ovat harhaoppisia. Siksi heitä ei lueta (kuten mormonejajaan) kristillisiksi liikkeiksi. Tämä taas on valtakristillisyyden asettamista ainoaksi oikeaksi kristinuskon muodoksi.


      • M.t
        Merkittävä.ero kirjoitti:

        Sinä puhut ihan eri asiasta. Vain Jehovan todistajilla on olemassa oppi teokratiasta ja muilla suomessa rekisteröidyillä kristityillä yhteisöillä ei sellaista oppia ole. Näin ollen Jehovan todistajat on ainoa järjestö, jota voi kokonaisuudessaan kutsua vääräksi profeetaksi vanhojen pieleen menneiden ennustusten takia. Muilla uskontokunnillakin voi toki olla vääriä profeettoja, mutta he ovat yksittäisiä henkilöitä.

        Nimenomaan näin! osuit juuri asian ytimeen! samaa olen itsekin miettinyt!


      • olettrolli
        M.t kirjoitti:

        Nimenomaan näin! osuit juuri asian ytimeen! samaa olen itsekin miettinyt!

        En kyllä löytänyt tuosta minkäänlaista ydintä. Niin kauan kuin on muita harhaoppisiksi väittäviä uskovaisia ja niitä joita pitää käännyttää on myös niitä joiden mielestä oma uskonto on se oikea ja muiden väärä.


    • lightofshartan

      Jostain syystä nyt näyttää siltä, että aloituksessa olevat raamatunkohdat, jotka osoittavat Jeesuksen luulleen tulevansa pikaisesti takaisin ja hämnen seuraajiensa ajatelleen samoin, on ohitettu kokonaan. Kopsailen ne tähän jossain vaiheessa, kun tulen takaisin. En oikeasti ymmärrä miten joku voi ohittaa ne ajattelematta asiaa.

    • onsenoloa

      Onhan tuo melko noloa kun mitkään odotetut ennusteet eivät ole toteutuneet lähimainkaan. Ennen harmagedoniahan on liuta tapahtumia joiden pitäisi tapahtua, edes nämä eivät ole mitenkään nähtävissä. Aika on käymässä vähiin ja sitä enemmän jt-uskonto joutumassa noloon valoon.

      • Tohvelieläin

        Onhan ne säälittävässä kunnossa kun ne todistajat tulevat puhumaan innostunutta olevinaan että kun se Raamattu on alettu nyt ymmärtämään ...

        Alettu ymmärtämään että Jeesuksen puhuma sukupolvi on Raamatussa, vartiotornissa 2 sukupolvea.

        Nuoret sanovat etteivät tiedä rokotuskiellosta. Eihän siitä kauan ole kun todistajat ylpeinä kertoivat kuinka heidän vanhempansa olivat tehneet hapolla rokotusjälkiä.


    • sejokuvalo

      No niin, katsotaanpa sitten niitä kohtia joissa Jeesus odotti itse tulevansa pikaisesti takaisin (Matthew 16:27,28; Matthew 24:25-34; Mark 13:26-30; Luke 21:27-32; Matthew 26:63, 64). Laitan vain olennaiset kohdat, epäuskoiset katsotkoot itse raamatusta.
      Matthew 16:27,28
      "..tässä seisovien joukossa on muutamia, jotka eivät maista kuolemaa, ennenkuin näkevät Ihmisen Pojan tulevan kuninkuudessaan"
      Jeesuksen sanojen mukaan siis hänen lähellään olevassa joukossa olisi pitänyt olla muutamia, jotka eivät kuole ennen kuin Jeesus palaa takaisin. Näinhän ei tapahtunut.
      Matthew 24:25-34
      ".. tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat."
      Hyvin selvää asiaa vaikka kristityt ovat tuota kahden tuhannen vuoden ajan selitelleet kuka milläkin tavalla. Kaikkien mainittujen asioiden joista Jeesus puhui piti tapahtua sen sukupolven aikana, jossa hän itse seisoi. Tu on tietysti epämääräinen ilmaisu, mutta varmaa on se, ettei se sukupolvi kyllä elänyt nykyaikaan saakka.
      Mark 13:26-30
      ".. tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin nämä kaikki tapahtuvat.
      Sama asia hiukan lyhyemmin kuin Matteuksessa. Aikamääritelmä ei muutu miksikään. Sama sukupolvi löytyy myös Luke 21:27-32. Sukupolvea siis toistettiin niin hartaasti, että siihen uskottiin ja haluttiin muidenkin vakuuttuvan asiasta. Ironista kyllä sukupolveen vetoaminen onnistuu vieläkin jos ei tarkastele asioita riittävästi.
      Matthew 26:63, 64
      ".. tästedes te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien päällä.."
      Matteuksessa kerrotaan Jeesuksen ja ylimmäisen papin välisestä keskustelusta. Jeesuksen lupaus papille ei toteutunut.
      ---------------
      Sitten niitä kohtia, jotka osoittavat miten Jeesuksen seuraajat uskoivat mestarinsa sanomaan ja odottivat häntä myös pikaisesti takaisin.
      Hebrews 1:1-2
      ".. on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta.."
      Näinä viimeisiniä päivinä... ei siis joskus tulevaisuudessa tapahtuvana aikana vaan noina viimeisinä päivinä.
      1 Corinthians 10:11
      ".. kirjoitettu varoitukseksi meille, joille maailmanaikojen loppukausi on tullut.."
      1 Cor 7:27,29-31
      "...veljet: aika on lyhyt; olkoot tästedes nekin, joilla on vaimot, niinkuin ei heillä niitä olisikaan"
      1 Cor. 15:51
      " Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme"
      1 Thes 4:15-17
      "..me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.."
      ".. sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan .."
      1 Peter 4:7
      " Mutta kaiken loppu on lähellä.."

      Hebrews 10:24-25
      "..kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.."
      1 John 2:18
      "Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika"

      James 5:8,9
      "..Herran tulemus on lähellä.."
      Revelation 1:3; 22:6,7,10,12,20
      "...aika on lähellä!"
      "Ja katso, minä tulen pian..."
      "Älä lukitse tämän kirjan profetian sanoja; sillä aika on lähellä."
      "Katso, minä tulen pian..."
      "..."Totisesti, minä tulen pian".."

      Useimpia näistä kohdista on tälläkin palstalla käsitelty ja itse olen varsinkin tuos Tessalonikalaiskirjeen täällä nähnyt ensimmäistä kertaa itse. Hyvin silmät avaava kohta jokaiselle joka haluaa tietää asioista enemmän.
      Selvää on, että Paavali odotti Jeesuksen tulevan pian takaisin ja koetti rohkaista seurakuntia kun näiden usko alkoi hiipua ja osa seuraajista oli jo kuollut.

      • Turhaa.on.myyräntyösi

        Nämä asiat on selitetty tälläkin palstalla jo moneen kertaan, mutta ei sinulle riitä sama mikä muille. Olet kai vielä Vartiotornin vallassa siinä määrin, että kuvittelet uskon vaativan täsmällistä tietoa. Mutta todellinen uskova ei takerru lillukanvarsiin, koska usko ei perustu pelkkään tietoon. Oikeasti uskossa oleva ei ole tuollaisilla jutuilla käännytettävissä.


      • tarpeellistahommaa
        Turhaa.on.myyräntyösi kirjoitti:

        Nämä asiat on selitetty tälläkin palstalla jo moneen kertaan, mutta ei sinulle riitä sama mikä muille. Olet kai vielä Vartiotornin vallassa siinä määrin, että kuvittelet uskon vaativan täsmällistä tietoa. Mutta todellinen uskova ei takerru lillukanvarsiin, koska usko ei perustu pelkkään tietoon. Oikeasti uskossa oleva ei ole tuollaisilla jutuilla käännytettävissä.

        Selitetty? Heh, no ei ainakaan vakuuttavasti.
        "Olet kai vielä Vartiotornin vallassa siinä määrin, että kuvittelet uskon vaativan täsmällistä tietoa. "
        Jaa että toisilta vaaditaan täsmällistä tietoa, toisilta ei.
        "Oikeasti uskossa oleva ei ole tuollaisilla jutuilla käännytettävissä."
        Siinä tapauksessa "oikeassa" uskossa oleva on niin pahasti aivopesty ettei kykene edes ajattelemaan.


      • Turhaa.on.myyräntyösi
        tarpeellistahommaa kirjoitti:

        Selitetty? Heh, no ei ainakaan vakuuttavasti.
        "Olet kai vielä Vartiotornin vallassa siinä määrin, että kuvittelet uskon vaativan täsmällistä tietoa. "
        Jaa että toisilta vaaditaan täsmällistä tietoa, toisilta ei.
        "Oikeasti uskossa oleva ei ole tuollaisilla jutuilla käännytettävissä."
        Siinä tapauksessa "oikeassa" uskossa oleva on niin pahasti aivopesty ettei kykene edes ajattelemaan.

        Kuten sanoin, sinulle ei riitä sama mikä muille riittää. Uskoon tuleminen ei edellytä juurikaan tietoa, eikä suuria todisteita. Eniten se vaatii omaa halua tulla uskoon. Sitten kun sen saavuttaa, ei siitä halua pois.


      • onpakiusallistasinulle
        Turhaa.on.myyräntyösi kirjoitti:

        Kuten sanoin, sinulle ei riitä sama mikä muille riittää. Uskoon tuleminen ei edellytä juurikaan tietoa, eikä suuria todisteita. Eniten se vaatii omaa halua tulla uskoon. Sitten kun sen saavuttaa, ei siitä halua pois.

        Jos siis minä en suostu elämään valheessa se tarkoittaa sitä että minulle ei riitä sama mikä muille? Ei se ole minun vikani jos sinä haluat elää kuplassa.


      • Ei.kiusallista
        onpakiusallistasinulle kirjoitti:

        Jos siis minä en suostu elämään valheessa se tarkoittaa sitä että minulle ei riitä sama mikä muille? Ei se ole minun vikani jos sinä haluat elää kuplassa.

        Tarvitset ylitsepursuavat todisteet ja kaiken pitää täsmätä pilkulleen, ennen kuin uskot. Monille riittää vähempi. Oma uskoontulon kokemus ja henkilökohtainen suhde Jumalaan ylittää monilla tuollaiset epäselvät asiat.

        Mitä pahaa on kuplassa elämisessä, jos siihen on itse tyytyväinen ja se tuo onnellisuutta ja turvallisuuden tunnetta elämään? Jos usko on oma vapaaehtoinen valinta, niin se ei varmasti tee elämää ainakaan huonommaksi.


      • sesiitä
        Ei.kiusallista kirjoitti:

        Tarvitset ylitsepursuavat todisteet ja kaiken pitää täsmätä pilkulleen, ennen kuin uskot. Monille riittää vähempi. Oma uskoontulon kokemus ja henkilökohtainen suhde Jumalaan ylittää monilla tuollaiset epäselvät asiat.

        Mitä pahaa on kuplassa elämisessä, jos siihen on itse tyytyväinen ja se tuo onnellisuutta ja turvallisuuden tunnetta elämään? Jos usko on oma vapaaehtoinen valinta, niin se ei varmasti tee elämää ainakaan huonommaksi.

        Ohitit aika näppärästi kiusalliset raamatunjakeet ja siirryit keskustelemaan henkilöistä. Voidaan siis sanoa, että olet hävinnyt.


      • Huppistakeikkaa
        sesiitä kirjoitti:

        Ohitit aika näppärästi kiusalliset raamatunjakeet ja siirryit keskustelemaan henkilöistä. Voidaan siis sanoa, että olet hävinnyt.

        Hävinnyt? Minkä? Ei tässä mitään voittajia ja häviäjiä etsitä. Vai onko tämä sinulle joku kilpailu? Trolli olet, ei voi muuta sanoa.


      • samamenojatkuu
        Huppistakeikkaa kirjoitti:

        Hävinnyt? Minkä? Ei tässä mitään voittajia ja häviäjiä etsitä. Vai onko tämä sinulle joku kilpailu? Trolli olet, ei voi muuta sanoa.

        Olet hävinnyt oman uskosi oikeellisuuden versus muut uskonnot.
        Trolliksi nimittely on vain yksi henkilökommentoinnin muoto, siihen yleensä siirrytään kun perusteluja ei ole.


      • Huppistakeikkaa
        samamenojatkuu kirjoitti:

        Olet hävinnyt oman uskosi oikeellisuuden versus muut uskonnot.
        Trolliksi nimittely on vain yksi henkilökommentoinnin muoto, siihen yleensä siirrytään kun perusteluja ei ole.

        Jaahas. Millähän perusteella uskoni oikeellisuus olisi jotenkin riippuvainen sinun juttujesi kommentoinnista tai siitä, että sinä olet tehnyt itse selväksi, että olet trolli. Jumala antakoon tuomionsa aikanaan. Sinun mielipiteelläsi minun uskoni suhteen ei ole minulle mitään väliä.


      • keikkaaitellesvaan
        Huppistakeikkaa kirjoitti:

        Jaahas. Millähän perusteella uskoni oikeellisuus olisi jotenkin riippuvainen sinun juttujesi kommentoinnista tai siitä, että sinä olet tehnyt itse selväksi, että olet trolli. Jumala antakoon tuomionsa aikanaan. Sinun mielipiteelläsi minun uskoni suhteen ei ole minulle mitään väliä.

        Se on riippuvainen juttujeni sisällöstä. Trollaat sitten kuinka paljn hyvänsä niin näin se menee.


      • Huppistakeikkaa
        keikkaaitellesvaan kirjoitti:

        Se on riippuvainen juttujeni sisällöstä. Trollaat sitten kuinka paljn hyvänsä niin näin se menee.

        Sinun juttujesi sisältö siis määrittelee mikä on oikea usko? Et sitten aseta itseäsi yhtään sen vähäisempään kuin Jumalan asemaan. Huh huh huijaa..


      • lueoikein
        Huppistakeikkaa kirjoitti:

        Sinun juttujesi sisältö siis määrittelee mikä on oikea usko? Et sitten aseta itseäsi yhtään sen vähäisempään kuin Jumalan asemaan. Huh huh huijaa..

        Minun juttujeni sisätlö määrittelee sen ettei mikään uskonto ole oikea.


    • turhaa-juoksua

      Eniten säälittää jotku varsinkin tienraivaajat jotka ovat olleet kenttätyössä useita vuosikymmeniä ja kaikki ihan turhaan. Sekin aika olisi ollut parempi laittaa johonki parempaan. Sitten kuolinvuoteella havaittavissa selvää katkeruutta kun harma ei omana elinaikanaan tullutkaan. Mutta usko on silti kova vielä.

      • HukkaVuosienJälkeen

        Minä olin kauan tienraivaajakin yms, mutta pääsin onneksi pois lahkon ansasta ja olen nykyään tyytyväinen kristitty. Kyllähän se tietenkin harmittaa, että tuli hukattua vuosia Jt-lahkossa, mutta pääasia, että lopulta löysin lahkosta ulos ja Jeesuksen seuraajaksi ja nyt voin hyödyntää niitä hukkavuosiani auttamalla muitakin Jt-lahkon ansaan joutuneita sieltä vapauteen .


      • Öhöj

        Ei juma, mitä julmuutta! Lahkon uhrin oot heti valmis työntämään toiseen allikkoon.


    • sad-but-true

      Ikävä tosiasia on se, että useat ihmiset eivät opi virheistä vaan toistavat samoja virheitä läpi elämänsä. Toiset eivät usko, vaikka kuinka asiat osoittautuvat huuhaaksi, vaikka kuinka olisi selvät todisteet kaikista pieleen menneistä ennusteista. Sitä vain sulkee silmät ja kulkee unessa sillä sitä jaksaa eteenpäin.

      Ehkä moni jo sisimmässään vaistoaakin, että jokin on pielessä niin ei vain voi jättäytyä pois ja jt-uskonnossa on vielä karttamismenetelmä suurimpana syynä siihen, että sieltä ei niin vain voi lähteäkään jos mukana on sukulaisia ja ystäviä.

    • tämämpahamaailma

      Eikö Juutalaisuus ollut Jeesuksen aikana "oikea uskonto"?
      Oliko se virheetön tekivätkö sen kuninkaat virheitä ?
      Kuka raamatun mukaan ohjasi tätä uskontoa ?

      • ihminenonpaha

        "Eikö Juutalaisuus ollut Jeesuksen aikana "oikea uskonto"?
        Oliko se virheetön tekivätkö sen kuninkaat virheitä ?
        Kuka raamatun mukaan ohjasi tätä uskontoa ?"
        Olihan se Jeesuksen aikaan juutalaisille se oikea usko, ei tietenkään roomalaisille tai muille. Selvää on, että kyseinen uskonto ei kestä kriittistä tarkastelua, joten mitään suurta totuutta se ei edusta.
        Pitäisikö sitä käsitellä vielä? Ettei kukaan luule, että tämä on joku puolustuspuhe juutalaisuudelle? Sitähän se ei ole.


    • InhoanLoisia

      Vartiotorniuskonto on sitten loisimassa tuossa juutalaoisuuden - kristinopin liepeillä.

      Murhaa ihmisiä vaikka jo 3 Moos 17:15 salli veren syömisenkin, UT sanoo lisäksi ettei vanha laki ole edes voimassa. Vartiotorni sitten muistuttaa että seura ottaa kyllä testamentatun vastaan, älkää unohtako testamentin tekoa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4153
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3744
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2598
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1737
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1501
    Aihe