Miksi Kaleva ei ole tasapuolinen?

maaseudunmummo

Kaleva oli ennen aivan erinomainen lehti. Uutisia ja juttuja asiallisesti ja tasapuolisesti. Nyt on ollut jo monta kuukautta aivan toisin. Kaleva jatkuvasti ylistää elinatasopakolaisuutta. Muita uutisia ei lehteen enää paljon sovikaan. Mitään varsinaista kritiikkiä elintasopakolaisuudesta Kaleva ei salli alkuunkaan. Otan yhden esimerkin tuosta täydellisestä yksisilmäisyydestä. Eilen oli 2 sivun juttu "Miksi autan" (elintasopakolaisia). Jos Kaleva olisi tasapuolinen, kuten uutisvälineen kuuluu ehdottomasti olla, olisi lehdessä ollut myös toinen 2 sivun juttu "Miksi en auta" elintasopakolaisia. Kun ihmisiä haastatellaan Kalevassa elintasopakolaisuudesta, aina löytyy selvästi enemmän sen kannattajia, kuin kritiikkiä esittäviä, selvä toimittajan valinta. Tämän vuoksi lopetan Kalevan tilaamisen aivan piakkoin, kun määräaikainen tilaukseni loppuu. Kehotan kaikkia muitakin lopettamaan Kalevan tilaamisen. Toivon, että te nuoremmat, jotka osaatte, niin tehkää tänne nettiin jokin adressi, vetoomus tai mitä niitä onkaan, Kalevaa ja sen toimituspolitiikkaa ja tilaamista vastaan. Voitaisiin tehdä myös jokin boikotti niitä kauppaliikkeitä vastaan, jotka mainostaa Kalevassa. Ei mennä enää niihin ostamaan mitään. Tämä siksi, että saataisiin Kalevasta jälleen sellainen kunnollinen ja hyvä sanomalehti, jollainen se oli ennen.

51

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kepukaleva

      Meille on tullut Kaleva kestotilauksena ainakin 30 vuotta, mutta meilläkin lopetetaan vuoden lopussa tilaus. lehden pitäisi olla puolueeton, mutta on kyllä täysin kepun kannattaja tämä päätoimittaja. Sääli :(

      • PäätoimittajaMantilan

        aikaan Kaleva oli objektiivinen tiedottaja, mutta nykyisen päätoimittajan aikaan linja on yksinomaan elintasopakolaismyönteinen, mitään asiallista kritiikkiä asiasta tai että haastattaisiin toista mielipidettä edustavia, sellaista uutista ei Kalevasta löydy.

        Älykännyköistäkin esitettiin aika yksipuolinen kirjoitus, jonka en usko olevan totta kuin nimeksi. Ne prepaid-kortit maksamme me, taitanee kuulua luontoisetuihin, joita ei sisällytetä tuohon 316€/kk-summaan. Tupakkaa ainakin vetävät kuin korsteenit.

        Outoa on, että valtaosa näistä "pakolaisista" on parhaassa iässä olevia IRAKILAISIA, ei syyrialaisia, joiden kotimaassa Al-Assad murhaa ja teurastaa omaa kansaansa eli on kansanmurhaaja, nyt jo Venäjän ilmavoimien tuella.


      • kaikkipiansyyrialaisia
        PäätoimittajaMantilan kirjoitti:

        aikaan Kaleva oli objektiivinen tiedottaja, mutta nykyisen päätoimittajan aikaan linja on yksinomaan elintasopakolaismyönteinen, mitään asiallista kritiikkiä asiasta tai että haastattaisiin toista mielipidettä edustavia, sellaista uutista ei Kalevasta löydy.

        Älykännyköistäkin esitettiin aika yksipuolinen kirjoitus, jonka en usko olevan totta kuin nimeksi. Ne prepaid-kortit maksamme me, taitanee kuulua luontoisetuihin, joita ei sisällytetä tuohon 316€/kk-summaan. Tupakkaa ainakin vetävät kuin korsteenit.

        Outoa on, että valtaosa näistä "pakolaisista" on parhaassa iässä olevia IRAKILAISIA, ei syyrialaisia, joiden kotimaassa Al-Assad murhaa ja teurastaa omaa kansaansa eli on kansanmurhaaja, nyt jo Venäjän ilmavoimien tuella.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100620475747_uu.shtml
        - Vaimoni ja ystäväni kannustivat minua lähtemään. Odotan kohtaavani matkalla kuolemaa, mutta luotan Jumalaan. Puhun syyrialaisella aksentilla, jos minun täytyy kotiutuakseni jonnekin, 25-vuotias Mohammed Jassim kertoo Bagdadissa amerikkalaiselle Washington Postille.

        Jassim suunnittelee asettuvansa monien muiden irakilaisten tavoin Suomeen. Jassim kertoo Washington Postille olleensa yksi luokkansa parhaista valmistautumisvuotenaan, mutta insinöörintöiden sijasta hän on työskennellyt autonpesijänä.


    • LehtiVessastaAlas

      Joo. Eivät ole enää uutislehti, vaan tuputtavat nyt tuota maahanmuuton onnelaa. Tänään ainakin 3:n eri jutun voimin maahantulijoiden "kiitosmielenosoituksesta" Kastellissa.

      Naurettavan läpinäkyvä juttu: SPR ja askartelunohjaajat ovat olleet tehokkaina. Kaleva ei julkaissut asiallisia kommenttejani ja muutenkin kritisoivat kommentit alkoivat katoamaan ketjusta myöhemmin.

    • Kylläkansatietääjoo

      Ruattistahan sitä voipikattela mitä tuhoa siellä tekevät, eitka ne täälä sen suopeimiksi herkeä, pitenmääten rintamilla tapeleita ovat, kale tietoineen joutaa sinne huvituskämppään revittäväksi.

    • nonLesta

      Kyllä, Kalevan toimittajat haluavat kirjoittaa itsensä työttömiksi. Kestotilaus loppui myös meillä. Lesta -ja SPR -jutut eivät kiinnosta.

      • cfdhhdfj

        Jos jäävät työttömiksi, niin kyllä SPR:ltä löytyy hyväpalkkaisia töitä.


    • Hythkkk

      Taas perseaukiset rasistit peruvat "virtuaalitilauksiaan". Kaikki rahat ovat ovat tähänkin asti päihteisiin, ei mitään lehtitilauksia ole koskaan ole ollutkaan.

      • Suksikuuseen

        Sähän sen Kalevan moderaattorina tiedät.


    • 65438

      Demla.

    • 88877

      Samaa paskaa kuin muut valtamedian oksennusjulkaisut. Niillä voi pyyhkiä takapuolen, muuhun ei kelpaa.

      • Kokenut_senkin

        Ei voi edes pyyhkiä, koska perse tulee entistä likaisemmaksi!


    • LOPETIN

      Kalevan vuosia kestänyt kestotilaus sai loppua valheellisen maahanmuuttomanipuloinnin takia. kuukauden irtisanomisaika ja peruuntumisesta loppurahat takaisin tilille. Silläkin rahalla voi maksaa esim. nettimaksut ja saada puolueetonta tietoa kun vain viitsii vähänkin sieltä etsiä.

    • TerveisiäRajanTakaa

      Terveisiä Jyväskylästä, meidän Keskisyöpäläisemme on kokenut saman muutoksen, vaikka se on kyllä aina osannut ufot ja muut uskomushoidot hyvin uutisoida. Jos tilaus olisi oma eikä suvakkivaimon, niin loppuisi heti.

      • tutustunut

        eikö se oo se keskisomalialainen-paikallislehti sama lehti?


      • oiskojoaika

        alahan selittää järkee suvakkivaimos pääkoppaan.


    • Tämämuistetaan

      Minne hävisi juttutuvan tällä viikolla suosituin aloitus " MARSSITTIINKO POLIISITALOLLE HAKEMAAN VELVOLLISUUKSIA VAI OIKEUKSIA" ?????????
      Mihin ?
      Oli myös tykätyin aloitus ja satoja vastauksia jotka olivat aloittajan kanssa samaa mieltä. Selvitykseen menee ja sananvapauden takia!!!!

    • OnJoHuomattu

      KORRUPTIO-kortti sitä pitäis heilutta. R-kortti on jo käytetty. KORRUPTIO poliitikot KORRUPTIO.

    • KalevaOnHyväLehti

      KalevaOnHyväLehti

    • jöröz

      Päätoimittaja Karvosen aikana lehti mennyt alas kuin lehmän häntä.

      • Monet-karvoset-on

        Onko Karvonen lesta?


      • MakeMakeMantila

        Kyllä pohja osui kiville jo Markku "trollinmetsästäjä" Mantilan aikana.

        Mantilassa kyllä kuvastuu journalismin ja journalistien rappio.


    • Opiskelujahinta

      Kaleva on lestalehti js kepulipaskaa. Yrittävät kääntää huomion pois, jotta lestat saavat jatkaa loisimista ja lisääntyä toisten haitaksi ja laskuun nin kuin tähänkin asti. Pakko sitä on tilata, jotta näkee mitä paskaa Kaleva suoltaa.

    • konkkaan-menköön

      Kaleva ei ole hyvä edes perseenpyyhintään. Jotenkin jättää kutiavan olon. Kesämökillä testattu. Taloyhtiön lehtilaatikosta otamma joskus vanhoja kalevia mukkaan, itse emme ole tilanneet sitä mamutuslehteä moneen vuoteen.

    • konkkaan-menköön

      älä tilaa, äkä osta, älä lue! Se on täysin lainmukainen mielipiteen ilmaisu!

    • ukkooulusta

      Minä lopetin Kalevan tilauksen jo monta viikkoa sitten. On paljo keviämpi ole, kun ei tartte sitä sontaa edes selata. Tarpeelliset uutiset näkee telkkarista ja voi lukasta iltapäivälehdistä. Paljo on turhaa elintasopakolaishyssyttelyä sieläki, mutta on sielä myös toisenlaistakin tietoa.

    • Minnepaninfoliot

      Mitä isommat rahat pyörii kuvioissa niin sitä todennäköisemmin siellä on vapaamuurarit ja muut elitistit agendansa kanssa taustalla joihin portaittain vaikuttaa ylemmän tason agenda. Tästä agendasta JFK aikoinaan vihjasi, mutta ammuttiin. Se agenda on uusi Maailmanjärjestys... Yksinapainen maailma, turvallinen, läpinäkyvä, mutta täysin kontrolloitu (kansallisen turvallisuuden nimissä katsos).

      • Foliotaeiehkätarvi

        Mutta täysin pimennossa siltä osin, millaiset henkilöt sitä johtavat...


    • googlemeillen

      on niin suvakki lehti että hyi olokoon...tämän kuun saa tulla mutta sitten hyvästit heitän 30 vuoden tuttavuudelle!

    • selväpeli

      kaleva ei päästä kommenteista läpi näitä ns. pakolaiskriittisiä (maltillisiakin) kommentteja enään läpi kuin tietyssä suhteessa "pakolaisuskovaisten" myönteisiin kommenteihin. testattu on. sensuuri tehokasta!!

      • Vallanpuudelit

        OLET TÄSMÄÄLLEEN OIKEASSA!!!

        Yrittävät pitää "tietyn suhteen" eri osapuolien välillä, kuten myös Iltalehden netti "äänestykset". Testasin Kalevaa lähettämällä 2 eri viestiä, eri laitteista ja IP-osoitteista. Eivät menneet läpi! Samaan aikaan hyväksyttiin pakolaisia myötäileviä mielipiteitä joissa ihmeteltiin kriittisten kannanottojen puuttumisia!!! Tämä testi koski siis sitä ällötävän läpinäkyvää "kiitosmarssi" -juttua.


    • lopetintilauksen

      Kalevassa koko aukeama mafia Arinasta tehtyä juttua ilmaiseksi. Seuraavalla aukeamalla Citymarketin maksettu ilmoitus. Tämä on toistunut monta kertaa. Kaleva on sossut, lesta, Arina mafian yksi tukipilareista.

    • enole.enääKalevanTilaaja

      Epäilen ettei KALEVA ole julkaissut tätäkään:
      http://yle.fi/uutiset/poliisi_kaapumies_ei_ehka_ollutkaan_bussia_vastassa/8350191
      -Poliisilla ei ole todisteita, että kaapumiehellä olisi ollut kaapu päällään ensimmäisen turvapaikanhakijoita kuljettaneen bussin tullessa paikalle.
      -Kuvat kaapuun pukeutuneesta on otettu noin tuntia ennen ensimmäisen bussin saapumista.
      -Esitutkinnassa ei ole myöskään käynyt ilmi, että kaapumiehellä olisi yhteyksiä mihinkään ääriryhmiin.
      -Esitutkinnassa ei ole myöskään ilmennyt mitään viitteitä siitä, että kaapumies olisi heittänyt kiviä tai ilotulitteita.
      -Epäilty kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

      • PuhtaatValkeatLakanat

        No jos tämä nuorukainen miltei nojasi maijan kylkeen eikä poliisit siinä vaiheessa asuun eikä tekemisiin puuttuneet, niin onhan se päivänselvää ettei siinä ole rikostakaan tapahtunut. Käsky kävi korkeammalta tasolta etsiä tämä ja yrittää keksiä vielä rikoskin mistä syyttää, koska Suomen maine muka meni. Siitä on kyllä harvinaisen myöhäistä olla huolissaan, se on mennyt jo aikaa sitten.


      • tärkeysjärjestys

        Enemmänkin kannattaisi olla huolissaan siitä maineesta mikä Suomella on tällä hetkellä lähi-idässä.


      • tärkeysjärjestys
        PuhtaatValkeatLakanat kirjoitti:

        No jos tämä nuorukainen miltei nojasi maijan kylkeen eikä poliisit siinä vaiheessa asuun eikä tekemisiin puuttuneet, niin onhan se päivänselvää ettei siinä ole rikostakaan tapahtunut. Käsky kävi korkeammalta tasolta etsiä tämä ja yrittää keksiä vielä rikoskin mistä syyttää, koska Suomen maine muka meni. Siitä on kyllä harvinaisen myöhäistä olla huolissaan, se on mennyt jo aikaa sitten.

        Enemmän kannattaisi kantaa siitä maineesta huolta mikä Suomella on tällä hetkellä lähi-idässä.


      • kdjoiuoweriu
        tärkeysjärjestys kirjoitti:

        Enemmänkin kannattaisi olla huolissaan siitä maineesta mikä Suomella on tällä hetkellä lähi-idässä.

        Kyllä. Liian hyvä on - väkeä lappaa liikaa tänne. Huppumies ja papatit eivät auttaneet. Saksassa edes pakolaiskeskusten tuhopoltot ei auta. Kehitysmaalaista lappaa sisään tuhansittain. Rajat nyt kiinni!


      • mainettaon
        tärkeysjärjestys kirjoitti:

        Enemmänkin kannattaisi olla huolissaan siitä maineesta mikä Suomella on tällä hetkellä lähi-idässä.

        Se on totta. On todella oltava huolissaan siitä maineesta mikä Suomella on Lähi-Idässä. Siellä luullaan ja oikeammin tiedetään, että Suomi on paratiisi ja hölmöläisten maa. Kaikki "pakolaisten" valheet uskotaan. Kaikki elintasopakolaiset asutetaan, ruokitaan ja vaatetetaan ja päätä silitetään. Myös tulevilta terroristelta.


    • kepupettääaina

      Vai kepun lehti,lukekaapa muutama numero lappeenrannassa ilmestyvää etelä-saimaata niin tiedätte mikä on oikea kepun lehti,tilaajat häviää täälläkin.

    • LauluSeOnIlo

      Perutaan Kaleva Hei Hei Hei
      Perutaan Kaleva Hei Hei Hei
      Se on sentään meillä oikeus vielä tehdä

      • järkipäähän

        Tuohan me voijaan tehä. Mutta mitä se auttaa? Tai toki varmaan päätoimittaja saa kenkää, jos riittävän moni lopettaa tilauksen. Parempi olisi, jos Kalevasta tulis taas hyvä uutislehti. Kuinka saatas taottua järkeä päätoimitajan päähän? Hän se diktaattorina päättää lehden linjan.


    • Revalisti

      Niin.. perinteisesti Kaleva on kyllä aiemmin ollut virallisesti Kokoomuslainen, ihan oikeasti, mutta nyt vallan vaihduttua joitain vuosia sitten on ollut selkeästi nähtävissä kääntymistä lähinnä Lestadiolaisuuden äänenkannattajakasi, ei niinkään poliittisen aatteen mukaiseksi.

      Jos yrität mitään sellaista saada julki, joka hiukankaan heikentäisi Lessujen itsetuntoa tai vaikeuttaisi asemaansa tai paljastaisi heidän todellisen karvansa, niin et tule onnistumaan, sanompahan vaan.

      Olen yrittänyt kertoa monessa mediassa siitä, että Sipilän pahin teko tähän mennessä on oikeasti se 2500€ ilmainen tukiraha lapsen tekevästä naistyöntekijästä, mutta mikäänlehti suomessa ei sitä julkaise. Miksi se on paha, lähinnä siksi että se vääristää yritysten kilpailukykyä lessufirmojen hyväksi, sillä nehän palkkaavat kaikki sukulaisnaiensa muka töihin, ja kun he tekevät jokainen 10 - 12 lasta, niin saavat näinollen ilmaista tukea valtiolta 25 - 30 000€ / työntekijä. Minusta tämä on hirveä vääryys rehellisiä yrityksiä kohtaan, ja ihmeellistä on ettei edes tasa-arvo valtuutettu (kilpailuvirastosta puhumattakaan) tähän puutu.. lienevätkö hekin lessuja.

      • mikäraha

        Mikäs tommonen tukiraha 2500€ on? En ole kuullutkaan.


    • hyi_hyi

      En tilaa tätä paskaa enää koskaan, joskus otan ilmaisia tilauspätkiä mitä esim H-H tarjoaa. Tällä totean vain että eipä kannata tilata kun jutut on aivan hanurista.

    • 4578515877

      Nyt on oltu meidän perheessä jo viikko ilman Kalevaa vuosien yhteiselon jälkeen. Kyllä tähän tottuu, vaikka aluksi oli vähän outoa. Kuukauden ajan tutustuin tarkemmin iltapäivälehtiin ja totesin, että ne on paljo tasapuolisempia tuon pakolaisuutisoinnin suhteen. Siksi loppu Kalevan tilaus. Olen ennen pitäny iltapäivälehtiä sensaatio- ja roskalehtinä. Mutta oon tainnu olla väärässä. Tai sitte nuo lehdet on parantunu paljon. Vai liekö niin, että kun nyt oon verrannu niitä surkeaan Kalevaan, niin huonotki lehdet näyttää hyvältä? Joka tapauksessa ei Kaleva tuu meille ennen kun paranee paljo.

    • Kuoppakaivettiinihanitse

      Kaleva kertoo tänään Hesarin irtisanomisista, mutta ei julkaise kommentteja taaskaan. Hesarin tie on vuoren varmasti myös Kalevan tie: "Tiedotusvälineestä mielipiteentyrkyttäjäksi". Levikki laskuun ja YT:t käyntiin.

      • lfkdkiiekm

        Huonolle tosiaan näyttää Kalevan tilanne. Taloussanomista näkyi, että viime vuoden tulos oli selvästi tappiollinen. Kyllä tuo järjetön elintasomyönteisyys varmasti laskee edellen lukijoita. Ja oikeastaan toivon niin. Vain siten Kaleva voi palata hyväksi uutislehdeksi. Ensin on yt-neuvottelut ja sitten on ehkä päätoimittajan vaihto ja sitten suunnan muutos. Mutta kun potkkuja tulee, niin SPR saa paljon sinisilmäisiä vapaahetoisia.


    • musuton

      Kaleva kuolee Sipilää ja vl-porukkaa. Musut ovat sen erityissuojeluksessa.35vuoden kestotilaus loppui meidän perheessä.

    • muutentilausjatkuis

      puollisuuteen olen minäkin törmännnyt, ja kun tässö talossa säästetään. säästetään tässä-...

    • Poroton

      Kaleva myös harjoittaa saamelaisten nuoleskelua. Isoja juttuja saamelaisten muka-sortamisesta, miten tätä pienen muutaman prosentin suuruisen vähemmistön pitäisi saada ILO-diktatuuriasema Lapissa ja miten heille pitäisi saada tolkuttomat oikeudet, ei mitään velvollisuuksia. Ei vahingossakaan yhtään juttua enemmistön oikeuksista ja niiden puolustajista.

    • nonLessu

      Sama täällä, kestotilaus loppuu nyt!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2062
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      167
      1599
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1537
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1280
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      277
      1137
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      132
      1041
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1003
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      53
      857
    Aihe