Venäjä Turkin ilmatilassa

punikkija7kääpiötä

Venäjä Mig 26 ahdisteli kahta Turkin F16 hävittäjää sunnuntaina lukitsemalla tutkansa niihin.

Lauantaina Turkin ilmatilaa loukannut venäläishävittäjä pakotettiin kääntymään takaisin Syyriaan.

Voisiko joku ystävällinen taho toimittaa venäjän lennostolle opaskoiria ja sokeainkeppejä, ehkä jopa Here tai Google maps. Tosin ehkä liian tuoretta tekniikkaa njet ponimai.

Neuvon Turkkia ampumaan seuraavan venäläisen rajaloukkaajan alas sillä Natomaa Turkille Venäjä ei voi yhtään mitään. Tekisi pullistelevalle Putlerille hyvää, olisi nöyrää poikaa.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksvitussa

      Mig oli turkin ilmatilassa alle 10 sekunttia. Rajavyöhykkeellä.
      Aika pienestä tuli maailmanluokan uutinen.
      Länsi haluaa laajentaa sotaa Turkin maaperälle pakolaistulvan tyrehdyttämiseksi?

      • weeddoo

        Niin että tutkien lukitseminen Turkin hävittäjiin oli aika pieni uutinen? Eli venäläinen vahinko tuo? Outoa jos hävittäjän ohjaaja ei käsitä mitä nappuloita painelee.

        Lisäksi toinen venäläinen hävittäjä harhaili Turkin puolelle. Onko venäläinen hävittäjä noin alkeellinen kapistus ettei lentokartta ole ajantasainen?

        Aivan selvää riidan haastoa ja uhoamista venäjän osalta vaikka mitä sepustavat. Eivät ilmeisesti käsitä ettei Turkki ole pohjoismaa, Turkki saattaa hyvinkin ojentaa venäjää elle viesti nyt mene perille.


      • Sapelitemmimursu

        Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta, Australia ja Afganistanin laillinen hallitus syrjäyttivät Talebanin YKn peruskirjan 51. artiklan valtuutuksella syksyllä 2001. YK perusti ISAF:n joulukuussa 2001. Samalla todettiin YK:n avustusoperaatioiden täydentävän ISAFia.

        ISAF aloitti toimintansa tammikuussa 2012. Suomi oli heti mukana. YK pyysi Euroopan puolustusliitto Natoa ISAFn johtotehtävään elokuussa 2003.

        Bonnin sopimus hyväksyttiin YK:n turvallisuusneuvoston (TN) päätöslauselmalla 1386 (2001), ja kv. joukot kutsuttiin osallistumaan ISAFiin. TNn päätöksellä 1413 (2002) vahvistettiin ISAFin jatko, ja vahvistaminen on tapahtunut vuosittain.

        TNn päätöslauselmalla 1510 (2003) ISAFn mandaattia laajennettiin tukemaan Afganistanin siirtymäkauden hallitusta sekä YKta ja muita kv. siviilityöntekijöitä jälleenrakennuksessa ja hum. avussa. TNn päätöslauselmalla 1401 (2002) perustettiin UNAMA, joka yhdisti ja korvasi yllä mainitut YKn avustusoperaatiot, joita oli toteutettu 1993 lähtien.

        Operation Enduring Freedom (OEF) ei tarvitse TN:n erillistä mandaattia. OEF on YKn peruskirjan artiklan 51 mukainen YK:n turvaneuvoston ja YKn yleiskokouksen päätöksillä. TNn päätöslauselmalla 1368 (2001) YK pyysi jäsenmaita toimimaan saadakseen 9/11-iskujen suunnittelijat, järjestelijät ja tekijät sekä avustajat, tukijat ja suojelijat vastuuseen.

        TN:n päätöslauselma 1373 (2001) vahvisti, että OEF:n toiminta Afganistanissa on YK:n peruskirjan mukaista. TN:n päätöslauselma 1662 (2006) laajensi UNAMAn mandaattia ja mainitsee suoraan, että sekä ISAF että OEF tukevat UNAMAn toimintaa ja Afganistanin hallitusta lisäämällä turvallisuutta ja vakautta. TN:n päätöslauselma 1659 (2006) vahvistaa, että OEF tukee Afganistanin hallitusta lisäämällä turvallisuutta ja vakautta.

        Viimeksi TN vahvisti mandaatin 12 kuukaudeksi päätöslauselmalla nro 2096 19.3.2013. ISAF päättyi vuoden 2014 lopussa, ja nyt Afganistanissa on meneillään YK:n valtuuttama Kill the doctor -operaatio, ja Suomi on yhä mukava.


      • punikkija7kääpiötä

        Pieni vinkki kirjoittajalle: Ylläoleva kirjoitus ei liity aiheeseen mitenkään joten voisitko aloittaa oman ketjun.

        Jos tänne kirjoittaa, pitäisi olla käsitys siitä mitä muut kirjoittavat ja mikä on aihe.


      • keskeisinaihe
        punikkija7kääpiötä kirjoitti:

        Pieni vinkki kirjoittajalle: Ylläoleva kirjoitus ei liity aiheeseen mitenkään joten voisitko aloittaa oman ketjun.

        Jos tänne kirjoittaa, pitäisi olla käsitys siitä mitä muut kirjoittavat ja mikä on aihe.

        Aihe on tietysti se, että mitäpä seuraisi siitä, jos Venäjä vetäytyisi Krimiltä ja Itä-Ukrainasta. Noilta alueilta, jotka eivät Venäjälle kuulu. Se on aihe.


    • spädäm

      Mietippä kuinka kauas hävittäjä lentää 10 sekunnissa.

    • miksvitussa

      Taitaa olla sotilastehtävissä automaattilukitus tutkissa muihin kuin omiin koneisiin? Eli ei tarkoituksellisesti ole turkkilaisten koneet olleet maalitauluina.

      • joskusputooPutolev

        Eikä separatistitkaan tosiaan TAHALLAAN sitä matkustajakonetta pudottaneet. Mitä nyt oli sitä lukkiutumista. Kun oli sellaiset asetukset.


      • Molsuntti

        Taitaa olla lukitus omassa pääpäsessäsi.


      • saataiskorauha
        Molsuntti kirjoitti:

        Taitaa olla lukitus omassa pääpäsessäsi.

        jokoha Venäjä vetäytyy Krimiltä ja Itä-Ukrainasta, jokka ei kuulu


      • kummottisOllengan
        saataiskorauha kirjoitti:

        jokoha Venäjä vetäytyy Krimiltä ja Itä-Ukrainasta, jokka ei kuulu

        Vallan surgiaa kun ei Venäjä vanhoistakaan vetäydy ja alkaa kokonans uutta riehumaa!


    • Ympärikäydään

      Venäjä rakentaa kaasuputkea Turkissa. Turkki pommittaa Naton kumppaneita, kurdeja.

    • hjknvfhjkoplnhfhkkmj

      ISRAELIN ILMAVOIMAT TASOITTAVAT ISIS TERRORISTEILLEEN TIETÄ DAMASCUKSEEN JA LIBANONIIN.

      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1421630010324.html 19.1.2015 5:47
      Israel teki sunnuntaina helikopteri-iskun Syyriaan Hizbollah-järjestöä vastaan. Uutistoimisto Reutersin mukaan iskussa kuoli kuusi henkilöä. Libanonin Hizbollahia lähellä olevan lähteen mukaan iskussa kuoli järjestön edesmenneen johtajan, Imad Moughniyahin, parikymppinen poika Jihad. Lähteen mukaan kuolleiden joukossa oli myös Hizbollah-komentaja Mohammed Issa.

      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1421636739585.html 19.1.2015 11:21

      ISIS/ISIL-Terroristijärjestön varsinainen kohde on Libanonin Hizbollah, jonka se haluaisi kukistaa. Terroristijärjestö Isis on Telegraphin mukaan viime aikoina värvännyt ja harjoituttanut taistelijoita Syyrian ja Libanonin välisen rajan tuntumassa. Lounais-Syyriassa sijaitseva Qalamounin alue on sotilaallisesti tärkeä Syyrialle, mutta se saattaisi pahimmassa tapauksessa toimia myös rajanylityspaikkana terroristeille.

      http://www.magneettimedia.com/israel-auttaa-aari-islamistista-terroristijarjestoa-leviamaan-syyriassa/
      -Israelin tuoreet iskut Syyrian hallituksen puolella taistelevia Iranin Vallankumouskaartin ja Hizbollahin sotilaita vastaan osoittavat, että juutalaisvaltio tahtoo äärimmäisestä väkivallastaan tunnetun IS-terroristijärjestön voimistuvan.

      https://www.youtube.com/watch?v=QdwksvcSzLE
      al-Baghdadi, a Mossad agent named "Elliott Shimon" report -Published on Aug 7, 2014

      Abu Bakr al-Baghdadi, so-called ,” the head of ISIL (Islamic State in Iraq and the Levant) is not only an agent of Mossad, the Israeli named "Simon Elliott" or "Elliott Shimon. Publish Site American Veterans Today, a report in which he said that the leader of the "Daesh" Abu Bakr al-Baghdadi, is not only an agent of Mossad, the Israeli named "Simon Elliott" or "Elliott Shimon," was trained to head the organization Daesh in order to spread chaos in the Arab countries neighboring Israel.

      The report, published by the site, the "Abu Bakr al-Baghdadi," was born to Jewish parents and picked up Israeli intelligence services, to get highly trained to spy, and then been planted in one of the countries to assess the organization "Daesh", which was published chaos throughout the Arab world and the demolition of states, which increases the chances of Israel's control over the region.

      https://www.youtube.com/watch?v=TaH9LyYGjbk ISIS leader Abu Bakr Al Baghdadi is a Jewish Mossad Agent
      https://www.youtube.com/watch?v=7OF5Gr086kw Zionist Author Admits ISIS is Israeli Secret Intelligence Service

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015011919047649_ul.shtml 19.1.2015 klo 14.36
      Iranilainen kenraali kuoli Israelin iskussa Syyriaan Iran vahvisti maanantaina, että sen vallankumouskaartiin kuulunut kenraali sai sunnuntaina surmansa Israelin ilmaiskussa Syyriaan. Iskussa kuoli myös kuusi Hizbollah-järjestön taistelijaa.

      Hizbollah kertoi sunnuntaina omalla televisiokanavallaan, että taistelijat olivat tiedusteluretkellä. Ilmaisku tehtiin lähellä Kuneitran kaupunkia Golanin kukkuloiden Syyrian puoleisessa osassa. Libanonilainen Hizbollah-järjestö tukee Syyrian hallintoa ja on lähettänyt taistelijoita maahan. Hizbollah kävi verisen sodan Israelia vastaan kesällä 2006.

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=13157
      Kenraali Wesley Clark: Liittolaisemme rahoittivat ISIS:tä tuhotakseen Hizbollahin.
      Kenraali Clarkin lausunto on suorastaan hätkähdyttävä, koska se selittää useita Lähi-idän tapahtumia.

      Siihen nähden, että haastattelu julkaistiin CNN:n laajuisella uutiskanavalla, on se saanut mediapiireissä mitättömän vähän julkisuutta muuhun ISIS-uutisointiin nähden. Clarke kertoo, että mikäli haluttaan luoda kuolemaan asti Hizbollahia vastaan taisteleva joukko, ei silloin tule rekrytoida parempaa maailmaa tavoittelevia vapaaehtoisia. Tarvitaan ”fanaatikkojen” ja ”uskonnollisten fundamentalistien” muodostama joukko. Näin päädyttiin rahoittamaan fundamentalistista takfiri-ideologiaa kantavaa ISIS:stä.

      Clark ei mainitse ISIS:n rahoittajien nimiä, mutta epäilemättä kyseessä on Yhdysvaltain liittolaiset Lähi-idän alueella (Israel, Saudi-Arabia, Jordania, Turkki, Irak, Kuwait).


      http://svenska.yle.fi/artikel/2015/05/22/kontrollerar-nu-halften-av-syrien
      Turkiskt stöd för IS Den turkiska underrättelsetjänsten ska ha hjälpt till med att förse islamistiska rebeller i Syrien med vapen.

      Det kommer fram i hemliga dokument som nyhetsbyrån Reuters tagit del av.

      Turkiet vill få bort Syriens president Bashar al-Assad. Vapensmugglingen har hjälpt extremistgruppen IS eftersom flera rebeller senare anslutit sig till extremistorganisationen.
      Turkiet förnekar till anklagelserna om att de skickat vapen till terrorister i Syrien.

      Barn dödade i amerikanskt flygangrepp Två barn dödades troligen i ett amerikanskt flygangrepp i Syrien i november, uppger försvarshögkvarteret Pentagon. Uppgifterna kom fram efter en intern granskning av 46 fall där civila har rapporterats som offer

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1612
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      119
      1176
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      46
      1064
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe