Pakolaisuus-termiä käytetään törkeästi väärin.

PoliitikotHerätys

Nyt Faktat pöytään EU koettelevasta uudesta elintasomuuttamisen siirtolaisuudesta joka maskeerattu pakolaistermin alle.
"Pakolainen on henkilö, joka on paennut vieraaseen maahan peläten vainoa syntyperän, uskonnon, mielipiteiden tms. vuoksi.[1]

Kaikki kotimaastaan paenneet eivät ole pakolaisia. Jotta ihminen määriteltäisiin pakolaiseksi, hänelle täytyy myöntää pakolaisen asema eli pakolaisstatus.[2] Pakolaisuutta koskee ja sitä määrittelee Geneven pakolaissopimus vuodelta 1951 ja sen pöytäkirja vuodelta 1967.[3]

YK:n määritelmän mukaan esimerkiksi sota, nälänhätä tai ympäristökatastrofi eivät ole varsinaisesti pakolaiseksi oikeuttavia syitä. Mutta sen sijaan huoltajan puuttuminen; esimerkiksi orpous tai sotaorpous on. Yleissopimuksen mukaan pakolaista ei voida palauttaa maahan, jossa hänen henkeään tai vapauttaan uhataan.[
"

Faktaa peliin viranomaiset ja hallitus! Erikoisesti peräänkuuluttaisin pakolaisiin ylipäätään myönteisesti suhtautuvien tahojen ulostuloa ja realiteettien myöntämistä, ilman mitään mainintaa muukalaisvihasta tai rasismista. Rehelllistä argumentointia mistä tässä tilanteessa on nyt kyse? Riittääkö tuohon kanttia - todennäköisesti ei.

On täysin selvää ja todistettavaa (myös viranomaisten kuten Migran ja Poliisin, sisäministeriön ja puolustusvoimien) tiedossa että kansainvaellus joka nyt on vaarassa romuttaa yhteiskuntarakenteet ja hyvinvointivaltioiden edellytykset ja roolin toimia oikeasti edes virallisten pakolaisten auttamiseksi, saati oman yhteiskunnan pitämiseksi jaloillaan, on jo täysin muuta kuin "pakolaisuutta".

Argumentointi joka kestää ei löydy, sallia tämä tilanne. Puolustava argumentointi ajautuu ajatusmahdottomuuteensa eli on sama kuin todellakin rajat aukaistiin kaikille halukkaille tai jopa kannustetaan ja rahoitetaan salakuljettajien sijasta tilannetta. Eli päästää miljoonat halukkaat ( ihmisen motiivia etsiä parempaa huomista ja elintasoa ei tule tietysti kyseenalaistaakaan!) osaksi parempaa huomista ja elintasoa eli saada pakolaisteeman kautta oleskelulupa uuteen kohde maahan. Tätä vartenhan estämään on juuri tehty lainsäädäntöä ja valtioilla on rajat, puolustusvoiman, oma identiteetti jne että globaalissa maailmassa jossa liikkumisen välineet ovat muuttuneet helpottamaan tilanne, ei tämän kaltaista laittomaksi todettua massamuuttamisessa tulisi voida tällaista sallia.

Jos tuota pakolaisuuden määritelmää käsitellään löyhästi kuten liberaaliset tahot haluavat (Suomessa Vihreät, RKP, Vasemmistoliitto sekä joukko kansalaisjärjestöjä jne), ollaan argumentoinnissa umpikujassa. Kaikki henkilöt tällöin esim. luonnonkatastrofi alueiden tai sota-alueella (olipa sissi, ISIS, hallituksen joukoissa, vastarintajoukoissa jne) voivat vedota henkensä tai vapautensa uhkaan kohdistuvaan vaaraan. Vaara voi olla fyysinen (kuolemanuhka vastapuolen osalta sotaa käyvissä maissa) tai osittain symbolinen uhka (rekrytointi johonkin sotaa käyvän osapuolen joukkoihin vastoin henkilön omaa tahtoa) tai vaikka elintasoon liittyvä uhka (ei ruokaa, ei työtä, tai luonnonkatastrofi on aiheuttamat ongelmat).
Tällä umpikuja tilanteeseen on täysin selvä, suhteessa "maasta siirtymiseen" toiseen - tällöin periaatteessa kaikille tulijoille pitäisi antaa oleskelulupa ja sosiaalietuuudet sen päälle kohdemaasta. Eikö se olisi ihmillisesti ottaen reilua?
Kuka viranomainen voi toiselta evätä syyn ja päästää toisen? On täysin mahdotonta tuossa ajatusyhtälössä varmistaa oikeusturva päätöksiin miksi henkilö a saa luvan ja miksi henkilö b ei saisi. Kärjistäen Syyrin ja Irak tilanteesta, kuka tahansa voi vedota että on uhka kuolla sotatilassa olevissa maissa - mutta se ei ole peruste saada turvapaikkaa YK:n ohjesääntöjen perusteellakaan. Jos tuota linjausta ei noudateta, ei ketään ko. maiden miljoonista ihmisistä voida estää tulemasta asumaan ja elämään muualle. Ihminen voi maksaa esim. 7000 dollaria kuten uutisoitu polisiin esitutkinta materiaaleissa laittoman maahantulijan maksamista matkakustannuksista, että hän pääsee pois "parempaan elämään". Tätä ei voida hyväksyä pakolaistermin alle tapahtuvaksi oleskeluluvan saamisen syyksi.

Jos vapaa siirtyminen sallittaisiin noin, olisi kyse jostain utopiasta jossa vaikuttaa elävän liian moni Suomessakin eikä nähdä miten se romuttaa sen vähänkin hyvän yhteiskuntamallin joka on rakennettu vuosisatojen ajan. Hyvin nopeasti vieläpä.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PoliitikotHerätkää

      Mikäli YK:n määriteltävää pakolaislinjausta ja sopimuksia tulkittaisiin tiukasti, mitä enemmistö hyvinvointivaltioiden kansalaisista ympäri maailmaa loppujen lopuksi haluaa demokratioissaan (osa maista suojelee tiukasti rajojaan sekä humanistisen maahan muuton että laittoman elintaso eli ns. pakolaismaahan muuton suoranaiseksi estämiseksi), pitäisi sitoutua ottamaan tietty määrä oikeasti pakolaisleireiltä tutkitusti todettuja humanitäärisen pakolaisuuden kriteerit täyttävät henkilöt, vieläpä niin että prioriteetti olisi heissäkin kaikista heikompiosaisten auttaminen eli niiden joiden selviytyminen pelkästään vaikeissa oloissa leireillä on uhattuna.

      Kaikkeen muuhun laittomaksi todettuun maahantulemiseen (elintasopakolaisuus termiin liittyvää siirtolaisuutta) tulisi suhtautua yksimielisen tiukasti ja estää se välittömästi sekä palauttaa henkilöt välittömästi pois. Tämä antaisi myös oikean signaalin koko touhua pyörittävään puolirikolliseen ja järjestäytyneeseen "matkustuksia järjestäville organisaatioille" sekä olisi inhimillisesti oikein myös siirtolaisuutta yrittävälle, eli hän säästäisi rahansa kotimaansa tilanteeseen ilman nykyistä riskiä että erittäin kalliisti rahoitettu matka ei päädy kuitenkin osalta pettymykseen joka palauttamisesta syntyy.

      Näin yhteiskuntien resurssit myös hoitaa oikeasti hätää kärsivät humanistisen pakolaisuuden kiintiöpakolaisuudet ( tässä pitää muistaa että humanistinen pakolaisuus auttaa aina vain valittuja, ei koskaan kaikkia voida auttaa. Siksi auttaminen pitäisi kohdentaa kaikkein hädänalaisimpiin joita ei voi olla saapuneet kävelykuntoiset raavaat miehet jotka osaavat valehdella motiivinsa hyvin) jokseenkin voivat riittää eikä lopputuloksena ole nk. epäonnistuneessa monikulttuurisuudessa rypevät valtiojärjestelmät.

    • EttäpäNäin

      SPRn Pekka Annala kirjoittaa KSML lehdessä (samalla paljastaen todellisuuden tulevat ongelmat kääntäen, ehkä tahtomattaa mutta inhorealistisen selvästi rivien välistä):
      "Annala arvioi että noin puolet tulijoita saa jäädä maahan. Annalan mielestä pakolaisten pitää jakaa takaisesti kuntiin ja niissä eri asumisalueille".

      Utopiaa.Tuohon voi todeta että missä vaiheessa Suomessa voidaan pakottaa ihminen asumaan sijoitetussa kunnaan tai sen asuinalueella? Täyttä typeryyden ylistämistä SPRn johtohenkilön suusta, kuin tietämättömyyden ummistamista mistä mikä on todellista jo nyt Suomessa asumisen ja sen slummiutumisen osalta ja mitä on tapahtunut 25 vuoden aikana kiintiöpakolaisten osalta. Tuota ei ole muuten P. Annala pystytty missään päin maailmaan ratkaisemaan koska siihen ei ole edes oikeasti halua - rikas eliitti haluaa asua omillaan, slummit ovat oma "maailmansa".
      Maailman todellisuutta.

      Miten ihminen on suomessakin käyttäytynyt koko historian ajan kantaväestön osalta (ns. hyvät asuinalueet, ns. huonot asuinalueet). Tuo ei eroa siten edes pakolaisten osalta. He muuttavat lopulta "omiin lähiöihinsä" ja keskittyvät jopa tiettyihin kaupunkeihin, joka on täysin luonnollista ihmisen toimintaa ja perusteltua inhimillisesti. Asuminen on edullisempaa slummissa ja siellä asuu tuttuja, samoista tapakulttuureista tulevia henkilöitä.

      Seuraavaksi Pekka Annala jatkaakin, sahaten oksaa utopististen ajatuksiensa alta:
      "Suomessa ei pidä missään nimessä tehdä niin, että joku kaupunginosa on pelkästään maahanmuuttajille. Jos tälle linjalle mennään, siitä tulee ikäviä seurauksia. Tässä kuntien asuntopolitiikalla on oma roolinsa".

      Artkikelissa mm. viitataan Ruotsin Rosengårdin alueeseen Malmössa, jonka asukkaista 90 prosenttia on maahanmuuttajia (huomioi, pakolaispohjaisen humanistisen maahanmuuton tapauksia erikoisesti, ei firmoihin rekrytoituja työperäisiä siirtolaisia tms). Ja jonka erittäin ikävät ongelmat jo koko Ruotsin kansantalouteen, turvallisuuteen ja kansalliseen kehitykseen tunnustetaan laajasti.
      Aluetta kuvataan pahimmillaan että se ei ole edes enää Ruotsia. Onko se sitten monikulttuurisideologian umpikuja? Surkea epäonnistuminen? Syntynyt syöpäpesäke Ruotsin valtiolle johon ei auta enää tässä vaiheessa mitkään solulääkkeet?

      Eli P.Annala myöntää ja sahaa oksaa pois humanisten maahanmuuton onnistumisen edellytyksiltä todeten "ikävät seuraukset", joita yhteiskunnallisesti tilanne tulee aiheuttamaan. Utopiaa näet on että kuntien asuntopolitiikalla on mitään keinoja ja edes interesteja tuota muuttaa. Ihmisiä ei voi pakottaa asumaan muualle Suomessa mihin ihminen ei lopulta sopeudu. Kuntien sisäisessä politiikassa vaikuttavat suuremmat voimat, eivät salli edes sitä että pakolaiset tulevat asumaan pysyvästi hienostoasuinalueille. Tätä kehitystä sääntelee myös markkinatalouden voimat, kun puhutaan kiinteistöjen ja asuntojen arvoista joita ei haluta vaarantaa slummiuttamalla aluetta sekä mm. kaavoitukseen vaikutetaan sen osalta miten mahdollistetaan edes pakolaisten saapuminen edullisiin vuokra-asuntoihin, vaikkapa Sipoon rantaan, arvokiinteistöjen ja asumisilmapiiriin.

    • uhkakuva
    • PohtikaaToimikaa

      Kiteytettynä mistä kaikessa on kyse, miksi asia nähdään ONGELMANA.
      Ihmiset eivät halua elinympäristöönsä kerättynä ongelmia, turvallisuusuhkia, hallitsemattomia muutoksia ja riskitekijöitä. Tämä on ihan luonnollista, ihmisen elämiseen liittyviä perustoiveita.

      Ihmiset ymmärtävät että Suomeen jo 25 vuotta ajettu humanisen pakolaisuuden verhoon tai "kaapuun" paremminkin puettu muutostilanne, on muuttanut yhteiskuntamme noissa näkökulmissa huonommaksi. Tuota kehitystä pelätään aiheellisesti.

      Mitä nuo vaaralliset tekijät sitten ovat.
      - Kehitykseen liittyy Islamistisuuden ongelmat jotka voidaan havaita jo yhteiskunnissa jotka ovat tässä epäilyttävässä kehityksessä pidemmällä.

      - Turvallisuusuhkat slummiutumisesta ja sen vaikutuksista rikollisuuteen ja ihmisten valintoihin jotka slummeissa asuvat sopeutumattomina yhteiskunnan kehittämiseen (uudet tavat "yrittää" yhteiskunnan sisällä ovat harmaa työ, rikollisuus kuten huumekauppa, paritus &prostituutio yms). Pakolaisten ottaminen lisää slummiutumista kantaväestön slummien "rinnalle", uudemmin, jopa vaikeammin hallittavaksi ongelmaksi kuin aiemmat "suomalaisten slummit".

      - Kansantaloudelliset riskit - kustannukset ovat valtavat ja jäävät pysyviksi riippakiviksi yhteiskunnalle.

      - Moraalinen rappio yhteiskunnassa ja erilaisten vastakkainasettelujen radikalisoituminen

      jne...näitä voisi luetella vaikka kuinka paljon lisää.

      Valitettavasti myönteistä puolta ei, sellaiset kun on vähissä tai vaikutuksiltaa vähäpätöisiä suhteessa haittoihin. Lisäksi niihin liittyvät argumentoinnit esim. työvoiman saatavuudesta on jo usealta taholta todettu valheelliseksi virheinformaatioksi koska työvoimapulaa ei tule johon tämä asiayhteys mitenkään tulisi liittymään, eikä ole näköpiirissäkään tulevaisuudessa.

      Pakolaisten ottaminen yleisesti nähtynä, pitäisi tunnustaa yhteiskunnan voimavaroja syöväksi asiaksi, reilusti. Jopa niin että ei edes yritetä sanoa muuta.

      Jos annat ns. romanikerjäläiselle lantin, on se Sinulta pois mutta hänelle. Tuo lantti ei tule tuottamaan kuin henkistä mielihyvää sekä Sinulle että hänelle.
      Auttamista, inhimillistä.

      Huomenna saat antaa uuden lantin and so on...

    • monen.hulluuden.tässä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11041
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3093
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      213
      2945
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1918
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1739
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1736
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      50
      1630
    9. 85
      1628
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1627
    Aihe