Eka pyörä isolle ja vanhalle

Motohaaveilija

Hakusessa olisi ensimmäinen moottoripyörä itselleni. Kriteerit: Helppo ajaa, hinta n. 3-4000. Olin ajatellut Yamaha Virago 750 tai Honda NT 650 Deauville.
Kuskin ikä 46-v. Paino 108 kg. Pituus 192 cm, joten täytyy olla iso pyörä..
Ehdotuksia, kiitos

39

1592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HondaMonkey29

      Rollaattori. Unohda koko juttu.

      • Anonyymi

        Shut up....


    • matkaenduroita

      Kerro ensin, mitä aiot moottoripyörälläsi tehdä?
      Meinaatko vaan ajella kauniina iltana rannan kuppilaan? Vai pakkaatko pakaasit päälle ja käännät nokan Lappiin?

      Kahvilla piipahtamiseen sopii parhaiten mielestäni joku kevyt nakupyörä. Sen päältä näkee hyvin liikenteen ja sen pakollinen kaataminen ei tule niin kalliiksi kuin kokokatetun pyörän.

      Tuossa kehysbudjetissa tulee mieleen joku Suzuki V-Strom 65o tai Kawasaki Versys 650, hyviä isokokoiselle kuskille. Taitavat tosin mennä vähän yli budjettisi..

      • PelleHarley103cin

        Vitun matkaendurot. Isolle (läskille) iso pyörä, helppo ajella karhumiehensä kaa hinttibaareihin. Ei se muuta sillä tee. 300kg terästä jalkojen välis kasvattaa kullii 5cm pituutta. Tai luulee ainaski. Mut pelle on kuiteski pelle.


      • HD1600

        Jos kasvattaa 5cm nin sithän sulla ois jo 13 cm !


    • Vanhalle?
      Meinaatko hankkia isälles syntymäpäivälahjaksi?
      Itse alotin kun olin juuri täyttäny 65 v, ja kyselin myös neuvoja.
      Eräs parhaista oli, että "kokeile ensin alkaako kiinnostaa, ennenkuin sijoitat kovin paljoa. Vuokraa vaikka..."
      No ma kyselin vuokria, ja totesin että muutaman viikon vuokralla voin itselleni ajokin joka hyvässä lykyssä kestää koko kesän, ja niin sijoitin muutaman satasen kevariin (olen vähän pienempi niin että se sopi hyvin mittoihini).
      Seur. v. ostin 500 ccm Suzukin, kiertelin Ruotsit, sitä seuraavana 750 Hondan, jolla kiertelin Norjat, jne.
      Nyt minulla on ensikesäksi hankittuna ja kunnostettuna 850 ccm Yamaha DTM (voisi soveltua hyvin sinun mittoihisi) jolla aion lähteä vähintäänkin Liettuaan, ehkä jopa Slovakiaan.
      Sellainen tunne on että olen edennyt oikeassa järjestyksessä, kun ajohalut senkun lisääntyvät :)
      Tämän pyörän ed. omistaja oli ottanu sen ensi pyöräkseen, ja kaatoi sen melkein heti, ja siihen olivat menohalut tyssänneet.

    • Motohaaveilija

      Kiitos vastauksista.
      Tarkoitus olisi ajaa Etelä-Suomen pikkuteitä kylästä kylälle ensi kesänä.
      Olen tykästynyt plekseihin ja laukkuihin hoten naku tai enduro ei ole meikäläisen makuun.
      Kävin liikkeessä kokeilemassa Moto-Guzzi Nevadaa mutta se oli liian matala. Pitäisi löytää iso helppoajettava pyörä ja vielä halvalla. Vuosimallilla ei väliä!

    • gsx1400

      Osta Suzuki GSX 1400. On helposti ajettava leppoisa ajopeli. Halvat ylläpitokulut, kenties halvin mp-vakuutus mitä on ja laite kulkee ihan riittävästi. Minä itse ostin sellaisen itelleni 60-vuotislahjaksi muutaman vuoden tauon jälkeen enkä kadu vähääkään moista tekoa. Muutamalla tonnilla saat todella moottoripyöräilyn kaiken ilon ja peli on kooltaan kokoisellesi just eikä melkein.

    • Gaor

      Olen hieman lyhyempi kuin sinä ja lähes saman painoinen.

      Itsellä oli Honda Shadow VT1100. Liikkui mitä ravitsi, vakuutuskaan paljoa maksa. Kaksi päälläkin jaksaa. / vuotta sitten kiersin moisella Ruotsin kautta Tanskan läpi Saksaan, sieltä Tsekkeihin ja takaisin Saksaan Stralsundiin, josta taas Ruotsin läpi Tukholmaan ja laivalla kotiin.
      Prahasta tultiin kaksi päällä kaikkine kamoine, ja hyvin jaksoi.

      Etuja: nestejäähdytys ja kardaaniveto.

      Ja täältähän niitä löytyy hintahaarukkaasi sopivia:

      http://www.nettimoto.com/honda/vt/moottoripyora?id_sub_type=21&efrom=1100&eto=1100&pto=4000


      HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

    • Enska60vee

      Noin pitkälle sopii hyvin "matkaenska" Moto-guzzi stelvio, BMW R 1200 tai vastaava. Ovat tehokkaita ja mukavia ajaa

    • BMWGS1200BMW800jamuita

      Ensinnä; viisas kysyy. Esittämäsi molemmat pyörät ovat sinulle sopivia, tehot alhaisia ja kardaanivetoisia, ok. Kardaani tosin ei anna anteeksi kuten vanha ketjuvetoinen kaasutinkone. Riittävät täyttämään tarpeesi. Olen ajanut noin 100 erilaista pyörää. Kaikissa on "se jokin." Yamaha Virago 750 on loivempikeulainen noista, olen omistanut ko. laitteen 1990-luvulla. On aluksi kaatumaan alttiimpi tiukoissa käännöksissä (sisäkaarteeseen). Kun opit jamaan, asia on ok. Älä välitä tehopuheista. OPIT OIKEASTI AJAMAAN pienempitehoisella pyörällä. Kun ostaa isotehoisen, ei opi kunnolla ajamaan, paitsi kun ajat rataa jonkun määrän. Vaaransa siinäkin. Avopyörä antaa parhaat fiilikset Yammuun saa hyvän pleksin, osta kunnollista laatua. Yammun startista aikanaan varoiteltiin. Minulla kesti hyvin. Pienempikin Virago oli hyvää laatua, liian pieni sinulle. Deauville (Ranskassa tehty) on noista parempi ajaa. Vanha huollettu BMW tehot 60-70 hv olisi mahdollinen.

      • Motohaaveilija

        Kiitos kaikille asiallisista ja asiantuntevista kommenteista. Taidan etsiä NT:n itselleni ensi kesäksi.
        Kerro vielä tietämättömälle miten keppivetoinen eroaa ketjuvetoisesta ajo-ominaisuuksiltaan..


      • mkfe

        Sulla mitään moottoripyöriä oo ollukkaan. Olet keharipelle Kuhmosta, maksa paskana, jne.


    • Vanhalle_iso_Intruder

      Sillä ajelee loppuelämän eikä tarvite parkissakaan selitellä. Kaikki tietävät legendaarisen ikiliikkujan. Helppo ajaa aloittelijankin ja vääntöä riittää.

      • IntissäOllut

        Intruder on kopiokone. Tiedätte kyllä, mistä.


    • Peräkammaripelle

      Alottaja voi kiillottaa tekarinsa ja mennä potkukelkal bingoon. Unoha motukat.

    • Meekauppaanälä

      Hajabusa tai ZZR1400. Ei lopu sitten heti kesken.

      Cagiva Elefant.

      • Anonyymi

        Liian vaaralliset vasta alkajalle ja hölöille torveloille...


    • Motonomi

      Minulla on pituutta ja painoa saman verran kuin sinullakin. Käyttö- ja matkapyöränä palvelee BMW K100RS -84. Tehoa on paljon enemmän kuin saman ikäisissä boksereissa. Harrastepyöriä on sitten erikseen. Helppo ajettava ja riittävän tilava isokokoiselle. RT-mallissa kate tulee taaemmaksi, joihin en mahdu istumaan. Uudempiin pyöriin en mahdu istumaan isoja enduroita lukuunottamatta.

      Moottoripyörillä olen ajanut säännöllisesti 16-vuotiaasta lähtien ja nyt on ikää 62 vuotta. Suurimpana ongelmana on itselläni satulan ja jalkatappien välinen etäisyys. Jostain syystä mitta on uudemmissa pyörissä koko ajan pienentynyt. Pitkistä koivista johtuen monien pyörien ajoasento on minulle kuin kyykkypaskalla istuisi. Tuohon vanhaan Bemariin saan hyvän ajoasennon ja sillä jaksaa ajaa pitkiä päivämatkoja.

      Bemaritkin ovat madaltuneet vuosi vuodelta. Viime prätkänäyttelyssä irvistelin monen pyörän esittelijälle koeistuttani, että missä ovat ne Eurooppaversiot. Tämähän on Afrikan vientimalli ja suunniteltu pygmeille.:-)

      Suosittelisin kuitenkin ekaksi pyöräksi jotain 500-650-kuutioista. Ne ovat vähän kevyempiä käsitellä, kunhan löydät pyörän missä saat hyvän ajoasennon. Toisaalta ajaessa se pyörän massa häviää. Raskaan pyörän ongelma on lähinnä pysäyttämiset ja paikallaan käsittelyt. Tasapainon hallinta pitää olla hyvä, ettei pyörä ole kyljellään joka liikennevaloissa. Tosin se joka ei ole pyöräänsä vielä paikaltaan kaatanut ei ole ajanut tarpeeksi.:-)

    • jhgse

      Alottaja voi mennä Kustaankartanon vanhainkotiin tai saattohoitoon. Noin ruma ja lihava kääkkä ei saa pillanderii rullatuolilla eikä motukalla. Tapa ittes.

      • oiuyghjkgfghjk

        Köyhyys tekee kateelliseksi ja katkeraksi tietyn tyyppiset ihmiset. Sinulla ei ole näköjään ajokorttia, eikä rahaa minkäänlaiseen pyörään.


      • Motohaaveilija

        Nöyrät kiitokset asiantuntevasta kommentistasi. EI ollut tarkoitus etsiä naista. Saman vaaleahiuksisen naisen kanssa oltu naimisissa 20 vuotta..
        Mutta onnea sinulle etsimiseen, Soliferin kanssa. Kustaankartanosta varmaan löydät...


      • KawaHondaKia

        Blondi vaimo? Osta Honda Monkey.


      • hlrt
        oiuyghjkgfghjk kirjoitti:

        Köyhyys tekee kateelliseksi ja katkeraksi tietyn tyyppiset ihmiset. Sinulla ei ole näköjään ajokorttia, eikä rahaa minkäänlaiseen pyörään.

        se on varmasti tosi kyllä näitä perseaukisiä kyrsii kun ei ole edes tuulen huutomaa persettä ja akneki pukkaa päälle


    • Ähägutzi

      25 vuoden ajokokemuksella voin sanoa, että älä osta ainakaan mitään, jonka nimessä on Moto-Guzzi tai Guzzi -ikinä. Paitsi jos kaipaat ongelmia, niin mikäs siinä.

      • nonitaliano

        Tästä on helppo olla samaa mieltä ja lisätä Ducati listaan. Ellet ole lottovoittaja eikä pyörälläsi tarvitse lainkaan ajaa. Ducati on pajalla enemmän kuin ajossa ihan kuin Guzzikin.


      • sähkötsolmussa

        Sitten vielä Hyosung. Siinä sitä on kesäpuuhaa ongelmien selvittelyssä, ei tartte paljon ajella.


      • Anonyymi

        Ajomiehet luottaa Hondaan,,, huollettuna pettämättömän varma......

        KTM uusista hyvä käsitellä ja laadukas pyörä.....


    • ksert

      Kääkkä Kustaankartanon vanhainkotiin, lonkkaproteesiin silikonia, testamenttia tekemään. Unohda motukat, viritä tahdistintas. Kääkkä saa mannapuuroa, pornoa netistä, suoli toimii. Tyydy siihen. Noutaja tulee kohta.
      Voimia omaisille.

      • 20plus16

        siis sun omaisille...


      • VajakkiMuualle

        Mikä vajaaälyinen mukula täällä taas perseilee. Mene vaikka runkkaamaan, kun et muutakaan osaa.


      • ksert

        Imetkö, hinttapuli?


    • bekkenpauer

      kiertelyä mp-liikkeissä suosittelen.Eivät pane pahakseen jos koe-istuu jonkun käytetyn.Sillalailla alkaa asia selvitä,mutta jos sattuu kuitenkin "vääränlainen "ostettua niin jalkatappeihin ,ohjaustankoihin on vaihtoehtoja.Jotakin isompaa customia varmaan ajattelisin sinun miettivän,ei tuonkokoista kroppaa jaksa 125cc kuljettaa,eikä oikein välikoko customitkaan.Kaikissa pyörissä on omat hyvät ja huonot puolensa sen olen havainnut pikkasen yli 40vuoden harrastamisen ohella.Itse olen lyhyt ja vankka(en lihava omasta mielestäni) ja aivan sopiva tuntuu Rocket lll olevan,jota en kuitenkaan halua suositella ENSIMMÄISEKSI pyöräksi.

    • KTM1290

      Teillä mitään moottoripyörii oo. Kunhan kävelette keharihoitajienne kanssa kaupoilla, ja sitten lepositeisiin. Käyhän se niinkin. Menkää vittuun täältä itkemään.

    • HondaKurko

      Aloittajakääkkä kävelee rollaattorilla aamumannapuurollensa palvelutalossa, ja sitte kyselee täällä 6 lasiensa läpi motukoista. Tapa ny vittu ittes jo, ei sulla oo tulevaisuutta. Voimia omaisille.

    • mrguzzi

      Itsensä avioepäonnen ja työttömyyden tuskassa pitää tänne kirjoittaa kaikenmaailman idiootit. Osoittaa myös koulumenestyksen. Jäi koulussa kirjoittaminen ja lukeminen vähälle. Nyt pitää purkaa tyhmyys asiallisiin kysymyksiin, jota aloitteleva motoristi kysyy. Kommentti Ducati ja guzzi-arvosteluun. Pyörät ei sovi sellaiselle, joka ei pysty tekemään käsillään muuta kirjoittaa asiattomia kommentteja. 45v motoristi elämää takana. Japskeja mahtuu siihen ensimmäisiin vuosiin. 2000- luvulla aloin kiinnostumaan ajo-ominaisuuksista. Siitä lähtien olen ajanut italian pyörillä. Eikä kaduta. Ducateilla yli 300.000 tuhatta. Ilman huolenhäivää. Apina, ne ei ole laiskan pyöriä, vaan motoristin. Motoristin joka osaa huoltaa itse pyöränsä. Viimeinen 10 v guzzilla. Nyt menossa 187000km ajettu 1200 norge. Ei huolen häivää. Japseista sai korjailla laturia, starttia ja venttiilejä säätää tämän tästä.
      JOten aloitteleva motoristi, osta italian pyörä. Maltillinen teho ja loistava ajaa.

    • HondaKurko

      Itkekää, italiapellet. Mun kaveril on 2011 Vmax 1700 jolla on ajettu nyt kai 90tkm, eikä mitään vikaa oo ollu, paittes renkaat ovat kulutustavaraa.
      Jos italiaimpolla ei oo varaa viedä motukkaansa huoltoon, joka taas lisää maamme ja alan ammattilaisten työllisyyttä, parasta jatkaa taskubiljardin pelaamistaan.

      • Anonyymi

        Joo ja bemari on nääs parempi kuin tojota....
        KOSKA kasvatte isoiksi???


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1733
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1421
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1116
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      879
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      204
      806
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      775
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      664
    Aihe