Hätähuuto vanhustyöstä

tuntemattomatsotilaat

Kirjoituksen otsikko on Minun voimieni raja on nyt ylitetty.

Lähihoitaja vertaa työtään ennen ja nyt. Aiemmin aamuisin istahdettiin vartiksi ryhmänä yhteen ja käytiin asiakkaat läpi. Työntekijät, vanhukset ja omaiset tunsivat toisensa. Nyt suuri ryhmä hoitaa asiakasta. Hoitajalla on puhelimessa asiakaslista, josta näkyy asiakkaan nimi, osoite ja tehtävät sekä se, kuinka kauan hänen luonaan saa olla.

”Kukaan ei ota vastuuta mistään”

”Olen sijaisuuksia tehdessäni kohdannut liian paljon itkeviä hoitajia, kun he eivät jaksa työssään. Olen myös kohdannut liian paljon vihaisia omaisia ja asiakkaita, kun heistä tuntuu, ettei kukaan tiedä heidän asioistaan mitään eikä kukaan enää ota vastuuta mistään”, hoitaja kirjoittaa.

Hän raivostuttaa. Vanhusta ei hoideta enää kokonaisvaltaisesti, vaan koko työ on pilkottu. Hoitoa annetaan vain niin sanotuille hoidollisille asiakkaille. Kaikki muu kuin hoitotyö tehdään yksityissektorilla.

Hoitajan mielestä nyt pitäisi pistää hanttiin.

”Olisi mielenkiintoista nähdä kuinka käy, jos kaikki päättäisimme näin. Tehdään rauhallisemmin kaikki ja sanotaan päättäjille, ettei nykyinen systeemi enää käy. Käyttäisimme voimamme läheistemme auttamiseen. Olisiko tässä mieltä?”

Hän ennustaa, että tilanne vanhustyössä räjähtää lähitulevaisuudessa käsiin loppuunpalaneiden hoitajien vuoksi.

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3501019-hatahuuto-vanhustyosta-olen-kohdannut-liian-paljon-itkevia-hoitajia

7

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muutosten_kautta
      • Kaikkeekanssa

        Ei se Tervaskannon malli kotihoitoa auta! Kotihoito on eri maailma, kuin laitos!
        Missä on kotihoidon malli, että saadaan tyytyväisiä asiakkaita ja ennenkaikkea työntekijöitä?


      • tosiasiamyönnettävä

        Koko kotihoito on täyttä sutta ja skeidaa. Kotihoidon tarkoitushan on vain käydä tarkistamassa että onko "asiakas" elossa vai ei. Se vaan on näin ja piste.


    • Sote-ei-auta

      Sehän on koko länsimaisen lääketieteen ongelma ja vika: hoidetaan ihmistä niin kuin hänellä olisi kaikki elimistön paikat ja kohdat erikseen, irti ja irrallaan muusta.

      Kokonaisuudesta ei kukaan ymmärrä mitään, lääkäritkään, jotka tekevät hoitoa käytännössä saatika nyt päättäjät, jotka jakavat vain väheneviä resursseja eivätkä tajua jutusta muuten yyyhtään mitään.

    • skdfrhufhuthy

      En tiedä alkuperäisen kirjoituksen sattumoisin lukeneena, tykkäänkö tuollaisesta rekisteröity- nimimerkki- julkisella palstalla- pilkkatrollaamisesta tällaisella nimettömällä palstalla - tuskin. Alkuperäinen lähihoitaja tais olla empaattinen, oli sitä mieltä, että vanhusten omaisilla olis oikeus tietää ketkä vanhuksia hoitaa. Kukaan tai mikään vanhusten omainen ei vastusta hoitajien oikeutta ruokataukoihin tai vessassa käymiseen. Mutta sitä saattais vastustaa aika monikin kotihoidossa olevan vanhuksen omainen, että jos esimerkiksi 300 eri ihmistä vuoden aikana käy "hoitamassa" kunnallisen kotihoidon nimissä yhtä samaa kotona asuvaa vanhusta ja jos vanhus silti ei saa maksamallaan kuukausihinnalla edes peruspalveluita, vaikka "hoivan hinta" kuukaudessa olisi vähintään 400 euroa kunnallisesta "palvelusta", missä ei tehdä muuta kuin tuodaan lääkepurkki vanhuksen piirongin pöydälle.


      Verrantona, että noin 400 euron kuukausikorvauksella mitä kotihoidossa olevat vanhukset VÄHINTÄÄN KAIKKI MAKSAVAT kotihoitajien pelkästä piipahtelusta kodeissaan per kuukausi, esimerkiksi lapsiperheellinen saisi vaikka Mannerheimin lastensuojeluliitosta hoitajan lapsilleen noin 27:lle tunnille kuukaudessa ( jos pitää paikkansa, että niiden tuntikorvaus on 15 euroa), tai vaikkapa rikas työikäinen joka haluaa kotiinsa siivouspalveluita, saisi siivoojan hintaan 400 euroa samalle 27:lle tunnille, joskaan siivoojille itselleen ei tietysti niinkään paljoa makseta kupparifirmojen välistävedon jälkeen. Sanon, että jos joku veroja maksanut mikä tahansa vanhus maksaa kunnallisen palvelun vanhusten kotihoitajien ( joilla kaikilla ei edes koulutusta) "päivää"- sanan sanomisesta ja lääkepurkin kerran tai kaksi päivässä pöydälle tuomisestä 400 euroa kuussa, on törkeää, että niin huonosti palkattujen työikäisten hoitajien lapsiperheiden palkanmaksajina ovat AINOASTAAN hädänalaiset vanhukset. Tässä maassa olis viiskymppisiäkin: eikö ne ole ikinä pystyneet käymään se ikäluokka 1960- eteenpäin syntyneet syntyneet riittävästi töissä, kun nyt vuonna 2016 pitää nillittää lapsiperhe-etuuksia joiltakin 1920-luvulla syntyneiltä tai suurilta ikäluokilta ja syytellä kaikesta iäkkäitä seitsenkymppisiä? Olen alta nelikymppinen lapseton, enkä senttiäkään haluaisi, että mun veroista koskaan maksettaisi ikäisilleni ainakaan lapsiperheellisille, koska sen olen tästä yhteiskunnasta todennut, että jos ei ole lapsia, minkäänlainen sosiaaliturvan saaminen on kiven takana.

      • Kaikkeekanssa

        Nyt haukut ihan väärää puuta. Eivät kotihoidon työntekijät käynneistä tai niiden pituudesta päätä, vaan tietokoneohjelmoitu toiminnanohjausjärjestelmä.


      • liirumjalaarum

        skdf.... Olet siis itsekin koko ikäsi päässyt nauttimaan veronmaksajien tuista. Vai väitätkö ettei äitisi tilille maksettu sinustakin lapsilisiä ensimmäiset 17 vuotta? Väitätkö ettet käynyt veronmaksajien maksamaa peruskoulutusta, etkä varmaan lapsena koulussa myöskään antanut keittäjälle rahaa syömästäsi kouluruoasta? Mites ammattiopinnot: Maksoitko kymmeniätuhansia euroja lukukaudessa omasta pussistasi opinnoistasi, vai saitko sittenkin jopa veronmaksajien maksamaa opintotukea? Koita nyt tajuta: Olet täsmälleen samanlainen rahareikä, kuin jokainen meistä. Vanhukset, jotka asuvat laitoksissa, eivät yleensä maksa hoidostaan kuin murto-osan, vai pidätkö kalliina 750/kk siitä, että saat 4-5 ateriaa päivässä, ympärivuorokautisen hoidon, avun arkisiin toimiin 24/7 ja kodin kuolemaan saakka? Ei täällä kukaan ole ilmainen, ei yksikään meistä ja tämän halvemmalla ei tarvitse kenenkään päästäkään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3400
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2902
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2770
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2668
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2574
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2385
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      222
      1909
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1797
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      39
      1699
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      153
      1552
    Aihe