Voi Kingston minkä teit..

Kaikmeni

Lapin reissulla kävin kuvailemassa öistä kuutamo maisemaa ja revontulia. Katsoin kameran näytöltä kuvat läpi ja totesin että aika mukavasti näytti onnistuneen. Seuraava päivänä lähdin tunturiin kuvailemaan ja muutaman kuvan jälkeen kamera ilmoitti ettei kortti voi lukea. Sen jälkeen olen kokeillut netin ilmaisohjelmia ja käytin kameraliikkeessä mutta eivät sielläkään saaneet kuvia ulos. Ainoa vaihtoehto näyttää olevan jokin firma joka on erikoistunut tietojen pelastamiseen. Onko kokemuksia vastaavista tapauksista.
PS. Taitaa olla viimeinen Kingston minkä ostin.

15

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nikonmies

      Ainakin Nikonin D7100 ja ehkä koko D7xxx sarja sisältää kaksi korttipaikkaa joita voi käyttää seuraavasti.

      Ensin kuvataan ykköskortille ja kun se täyttyy niin siirrytään kakkoseen,

      Kuvataan ykköseen jpg ja kakkoseen NEF eli RAW kuvat jolloin ainakin toinen säilyy,

      tai sittan varmistetaan ykkösen kuvat kakkoselle jolloin samat kuvat ovat molemmilla korteilla.

      Noilla kahdella viimeksi mainitsemallani toinen säilyy vaikka toinen alkaisikin kiukutella.

      En tiedä montakokortiia olen hankkinut mutta kaksi niistä on tehnyt tempun josta en pitänyt eli toinen ei suostunut antamaan kuvia ja toinen jotenkin sekosi ajoittain jolloin kuvissa oli vain pieni reunus ylhäällä ja loppu kuva tyhjää.

      Hinnat ovat nykyään niin alhaalla jottei lopputarkastusta ehkä isommin niille tehdä.

    • Suosittelija

      Joskus vuosia sitten kun ostin ensimmäisen järkkärini, Nikon D7000, ostin siihen Kingstonin kortteja pari, molemmat meni takuuvaihtoon alle vuodessa. Nämä takuuseenkaan vaihdetut kortit eivät pelanneet sen kummemmin, joten vaihdoin merkkiä. Nykyään on Transcent ja SanDisk kortteja eikä ole ollut ongelmia. Lexar on myös hyvä merkki.

    • pääsääntöisestihyviä

      Elektroniikka on arvaamatonta. Pääsääntöisesti flash-muistit ovat luotettavia mutta mikään ei takaa sitä etteikö niissä olisi vika joka paljastuu vasta kun menevät jumiin. Se voi johtua niin monesta asiasta. Nykyään kortit ovat massatuotannon vuoksi niin halpoja että joukkoon mahtuu niin monenlaista yksilöä. Sattumalta ovat muuten olleet Kingstoneita mitkä minulla ovat temppuilleet. 128 MB kortti meni aikoinaan rikki ja sen mukana lomakuvat. Kuten voi päätellä tämä tapahtui 2000-luvun alussa.

    • Prokuristi

      Jostain syystä (???) en suostu laittamaan kameraani mitään muita kuin SanDIskin kortteja. Viimeksi on ollut ongelmia joskus reilut 10 vuotta sitten, sen jälkeen ei mitään.

      Kerran on jouduttu pelastamaan 32 GB CF kortti, johon pääsi syntymään mekaaninen vaurio (varmistuskiintolevyn kulma, kuinka ironista, painoi klommon korttiin kun ne olivat laukun sivutaskussa). Maksoi muistaakseni rapiat 700€, mutta tuli halvemmaksi kuin uusia päivän kuvakset 11 hengen kuvausryhmällä ja valorekalla. Tämän jälkeen ostimme firmassa kovat korttikotelot kaikille.

    • Jurmelo

      Kortti tietokoneen kortinlukijaan, ilmoittaa ettei ole alustettu ja kysyy haluatko alustaa. Teet pika-alustuksen, jonka jälkeen tiedostonpalautusohjelmalla (esim. Recuva) pelastat tavaran. Tuon pika-alustuksen jälkeen kortille ei saa kirjoittaa mitään tai palautus ei onnistu. Eli heti samantien alustuksen jälkeen palautusohjelma raksuttamaan. Helppoa kuin heinänteko. Itsellä nuo korttihäikät on säännöllisen epäsäännöllisiä merkistä riipumatta, mutta tuolla tavalla onnistuu.

    • NeverSandisk

      Minä hylkäsin Sandiskin kortit siihen, kun valmistajan oma kortinlukija ei kyennyt lukemaan niitä.

      Sellaista on Sandisk-laatu.

      • Siis et esimerkiksi yrittänyt lukea SDHC-korttia SD-lukijalla.


    • Canonisti_minäkin

      Fujin X Pro2:ssa on myös 2 korttipaikkaa.

    • tkiyrt

      Onko muistikortin lock/unlock-vipu varmasti unlock-asennossa eikä esim. puolivälissä.

    • Olympisti

      Asensin n. 2 vuotta sitten omaan läppäriini Kingstonin 256 G:n ja vaimoni koneeseen 128 G:n SSD kiintolevyt, ovat toimineet nopeasti ja moitteetta. Niissähän käytetään samaa tekniikkaa, kuin muistikorteissa ja muistitikuissa. Muistikorttini ovat Lexar Professional merkkisiä. Sandiskin kortit ovat tosihyvässä maineessa ja olleet testeissä aina kärjen tuntumassa, jos ei jopa ykkösenä.

    • zsxcdfv

      Joo, 2kpl Kingstonea mennyt takuuseen, kortit testattiin liikkeessä ja sököiksi todettiin, tilalle en ottanut samaa merkkiä.

    • Ohjeita

      1. Käytä vain hyvälaatuisia muistikortteja, esim. Sandisk.
      2. Älä säilytä kuvia kamerassa, vaan siirrä ne tietokoneelle heti kun mahdollista.
      3. Ota heti siirron jälkeen varmuuskopio.
      4. Vasta tämän jälkeen tyhjennä muistikortti kamerassa formatoimalla kortti. Siis älä poista kuvia yksitellen, vaan alusta se kortti uudelleen kamerassa.
      5. Käytä useampaa kuin yhtä korttia, kuvaa molemmille korteille, jos toinen hajoaa, et menetä kaikkia kuvia.

      • tilaakunon

        "3. Ota heti siirron jälkeen varmuuskopio."

        Jos varmuuskopiota ei tee heti, niin yksi nopea vaihtoehto on siirtää kuvat väliaikaisesti omaan kansioon kortin juureen. Varsinkin pelkkää jpegiä kuvatessa nykyisillä korteilla on valtavasti ylimääräistä tilaa. Siis kun 32 gigan laatukortteja myydään jo kympillä (tarjouksessa).

        Itsekin tulee formatoitua kortit säännöllisesti kamerassa, mutta enpä tiedä onko siitä mitään hyötyä oikeasti? Olisko semmosta mutu-juttua vaan? Että formatoimalla bitit menis parempaan järjestykseen tai jotain...


    • Näin_kuulemma

      Luin jostain että Kingston ostaa muiden tuottamia piirejä ja paketoi vain oman logon alle. Joten vaikka päällä lukee Kingston, voi piiri todellisuudessa olla vaikka Toshiba.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      336
      3794
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1458
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1308
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1292
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1264
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1221
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe