Zoom opjektiivi nikon d5300 kameraan

zoomiavailaatuzoomia

Nikon D5300 kameraan zoomia hakisin, oisko jotaan hyvää halpaa tai hinta/laatu suhde vaihtoehtoa? Maksimi hinta saa olla vaikka 400e.

Onko muuten niin että jos vaikka fx opjektiivi 70-300mm F4-5,6 laittaa dx kameraan jossa 1,5x kerroin (oliks se tää crop factor) niin siitä tulis dx kamerassa noin tai tasan 450mm ja F6,4-8,4? muuttuuko se f numerokin? näkyykö muutos kamerassa ja laadussa vai pelkästään laadussa (että kamera ei sitä ilmoita että isompi f numero) ?

jos laittaa fx opjektiivin dx kameraan niin meniks se laatukin vielä huonommaksi mitne paljon, että kannattas mielummin hankkia dx opjektiivi vai oisko ne fx opjektiivistä tulevat extra mm hyödyllisiä dx kamerassa että zoomia lisää?

zoom/kuvanlaatu suhde VAI sittenkin vaan zoom suhde (että paljon zoomia) jos ois zoomia ja kuvalaatua niin vois hyödyllisesti zoomata kuvaa jälkikäteen että pääsee lähemmäksi ja kuvan laatu silti siedettävä.

Jos mä vaikka kirkkaassa säässä kuvailisin että valoa käytössä.

7

951

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zoomiavailaatuzoomia

      On se mun mielestä just toi crop factor juttu ja uskon että uskoin niin jo ennen sitä kun olin kirjoittanut tuon pää tekstin kokonaan (eli se oli se mun mielestä jo ennen kun kirjoitin tuon pää tekstin kokonaan). Varmuudenvuoksi laitoin tuolleen "oliks se tää" tyyliin, vaikka olise mun mielestä jo aijemmin crop factor.

    • jlskhjsdhh

      Valovoima ei muutu, kuva vain croppautuu, eli rajautuu tuolla 1,5 kertoimella ja tulos näyttää pidemmällä polttovälillä otetulta.
      Kuva-ala vastaa siis 105-450 millistä kinokamerassa.
      Objektiivi ei heikkene itsessään laittoi sen mihin runkoon tahansa, mutta kuvanlaatu muuttuu kameran kennon ja kuvaprosessorin mukaan, huonommaksi tai paremmaksi riippuen kennon, elektroniikan ja ohjelmiston laadusta.
      Suurivalovoimaisia pro-objektiiveja ei tehdä pienikennoisille, eli parhaaseen laatuun ja suureen valovoimaan päästäkseen on pakko käyttää kinokokoisia objektiiveja, ellei käytä sellaista kameramerkkiä, joka tekee vain pienikennoista.

      • Valovoima ei muutu sen enempääkin kuin millitkään.Kuitenkin, kun puhutaan vastaavuuksista, niin niissä pitää kertoa molemmat, muuten matematiikka hajoaa, koska objektiivin tehollisen aukon halkaisija on polttovälin ja aukkoluvun suhde.

        https://www.youtube.com/watch?v=DtDotqLx6nA

        Kanttaa katsoa se 30 minuutin kohdalla oleva törkeä Olympuksen mainoskuva. 27 minuutin kohdalla on melkein yhtä törkeä Sonyn mainos. Kuten edellisessäkin viestissä sanoin, tärkeämpää on ymmärtää kuin tehdä mekaanisesti laskuja.

        Kroppikenno edellyttää objektiivilta enemmän, koska kuvaa suurennetaan enemmän. Tosin kroppikenno antaa reunapiirron ongelmia anteeksi. Myös kroppikameran käyttäjän vaatimukset voivat olla pienempiä.


    • Periaatteessa voit unohtaa nuo crop-factorit, kun sinulla on vain yksi runko. Sinulla nyt ilmeisesti on 18-55 mm f/3,5-5,6. 70-300 mm f/4-5,6 on tähän siinä suhteessa, mitä numerot kuvaavat. Jos kerrot luvut, 1,5:llä niin kaikki pitää kertoa. Eli sinulla on nyt vastaavuudeltaan 27-83 mm ja uusi olisi vastaavuudeltaan 105 mm - 450 mm. Huomaa: objektiivin tyyppi ei ole oleellinen vaan rungon tyyppi. Monilla tuntuu olevan väärä käsitys, että vain FX objektiivit pitäisi kertoa jollain. Millit ovat millejä. FX ja DX objektiivien ero on piirtoympyrän koossa.

      Aukkojen kertominen on tarpeen, jos haluaa miettiä syväterävyyttä ja kuvanlaatua eri kennokokojen kesken. Muuten sitä ei juuri kannatta tehdä. Esimerkiksi pokkareissa valovoimat olisivat siellä f/20 paikkeilla, Nämä eivät enää sano juuri mitään. Tärkeämpää on ymmärtää nämä kuin mekaanisesti tehdä jotain laskuja.

      Voit myös mieltää asian niin, että kun kamerassasi on 16 mm korkea kenno, niin 300 mm:llä kuvaan mahtuu pystysuunnassa metri n. 19 metrin päästä eli ihminen mahtuu kuvaan n. 40-50 metrin päästä (kun jättää varaa päälle ja alle)

    • Eli selvennykseksi jatkan vielä parilla esimerkillä:

      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/36854/csxxr/Nikon-AF-S-Nikkor-55-300-mm-4-5-5-6-G-ED-VR-telezoom-objekti

      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/20417/ngmf/Nikon-Nikkor-AF-S-VR-70-300mm-f-4-5-5-6G-IF-ED-4-3x-zoom-obj

      Edellinen DX, jälkimmäinen FX. Valovoimat ovat samoja. Näiden ainoa ero sinulla olisi se, että edellinen alkaa 55mm:stä ja jälkimmäinen 70 mm:stä. Et siis jälkimmäisellä saisi mitään millejä lisää. Toki jälkimmäinen voi olla parempi laadultaan, mikä voi tuoda kroppivaraa, mutta nämä ovat niitä hankalampia asioita. Painoeroa on 200 grammaa ja hintaeroa 300 euroa. Kumpikin on varmaan ihan hyvä valinta riippuen tarpeesta. Sitten on 55-200 mm DX, joka on suunnilleen saman hintainen kuin 55-300 mutta selvästi kevyempi.

      Toki, jos myöhemmin sitten FX-runkoon, niin edellisestä on vähemmän hyötyä. Nikonissa ei toimivuus sinänsä ole ongelma, mutta se kroppaa automaattisesti tai saat mustat nurkat. Eli käytännössä tällöin kannattaisi käyttää ko. putkea edelleen kroppirungolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe