Kuka perii miehen

äitiäitipuolipuoliso

Hän on aika varakas. Miten perinnön jako menee. änellä on kolme omaa, sitten on mun lapset ja yhteiset. Kannattaako tehdä lisää lapsia jotta meidän osuus olisi suurempi?
Jo mä jään yksin lasten kanssa niin saan koko talon asua ja myyydä sitten kun myyn.
Voiko miehen lapset ostaa pikkurahalla tästä ulos? Ja laittaa talo mun nimiin kokonaan tai puoleksi. Itse olen työtön enkä tahtoisi jäädä maksumieheksi.

14

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tasinko

      Aijotko tappaa ukon, vai onko kuoleman sairas, hänen pitää ekana kuolla, sitte hänen lapset perii, sinä et peri mitään , jos olet aviossa ja teillä ei avioehtoa saat tasinkoa.

    • mitäpäsemullekuuluu

      Ai että sinä mitäänansaitsematon pelkäät jääväsi maksumieheksi toisen ansaitsemasta omaisuudesta?

      No nyt ensinnäkin merkitsee se, oletteko naimisissa. Jos ette, niin hänen lapsensahan (ja sisaruksensa) pääasiassa perii. Silloin sinä et saa mitään.
      Jos taas olette naimisissa, niin asia ei ole ihan yhtä yksinkertainen, mutta kyllähän omaisuus silti menee tasajakoon. Sinä perit kuitenkin, mutta jos haluat ostaa jotain ulos, niin tietysti mitään ei saa ostettua ilmaiseksi. Pikkurahallahan ei ostella isoja osuuksia, älä kuvittelekaan.
      Testamentilla ehkä voi vaikuttaa siihen, että sinulle jää hallintaoikeus, mutta ei omistusoikeutta kuitenkaan sen enempää kuin mitä osasi on. Sinun lapsillesi ei kuulu mitään siitä perinnöstä, ainoastaan miehesi lapsille (ja tietenkin yhteisillenne kun nekin ovat miehesi lapsia), eikä sinullekaan yhtään enempää kuin jokaiselle lapsellekaan.

      • tääontaastätä

        Avioleski ei peri yhtikäs mitään, jos edesmenneeltä jää rintaperillisiä, paitsi jos on tehty lesken hyväksi testamentti. Avokki ei saa edes asumisoikeutta ilman testamenttia.


      • 4567876543

        Sisarukset ja leski EIVÄT peri yhtään mitään ilman testamenttia jos vainajalla on lapsia.
        Vainajan lapset perivät KAIKEN jos siis testamenttia ei ole.

        "Jos taas olette naimisissa, niin asia ei ole ihan yhtä yksinkertainen, mutta kyllähän omaisuus silti menee tasajakoon. Sinä perit kuitenkin, mutta jos haluat ostaa jotain ulos, niin tietysti mitään ei saa ostettua ilmaiseksi."

        Vaikka olisivat naimisissa niin ON erittäin yksinkertaista; vainajan lapset perivät.
        Jos on esim. avioehto niin omaisuutta ei jaeta, leski voi kyllä saada tasinkoa, muttei todellakaan peri puolisoaan. Ainoastaan LAPSETON aviopari perii (ilman testamenttia) toisensa.
        Leski voi jäädä asumaan yhteiseen kotiin (lesken asumisoikeus), vaikka se olisi kuulunut kokonaan vainajalle. Toisaalta taas jos leskellä on asunto, jossa voi asua, niin lapset voivat vaatia häntä muuttamaan sinne.
        Vaikka vainajalla olisi ollut testamentti, jolla leski saisi hänen omaisuutensa kokonaan, niin lapset saavat silti lakiosuutensa eli puolet siitä mitä olisivat perineet ilman testamenttia.
        Jostain syystä monet ajattelevat, että leski perii puolet, mutta se ei ole totta. Käsitys on varmaankin syntynyt siitä, että ilman avioehtoa katsotaan, että puolisot omistavat yhteisen omaisuutensa puoliksi. Eli koko (miehen & vaimon) omaisuus on 100%, josta kummankin osuus on 50% ja tällöin leski pitää oman 50% ja lapset perivät kuolleen 50%.


    • voilissuparkaakaikmeni

      Sinä lissu et peri mitään, onneksi. Entinen ukkosikin on juoppo, joten siltäkään ei jää mitään. Korkeintaan tyhjiä viinapulloja. Voi lapsiparkojasi.
      Sinullahan ei tunnetusti ole uutta miestä, joten tyhjästä on vaikee nyhjästä. Lesken eläkettäkään et saa, jos exukko potkaisisi tyhjää. Sitähän sinä oot täällä palstoilla valitellut.

    • jklio

      Vai että tehtäkö lapsia lisää suuremman osuuden saamiseksi perinnöstä, ei voi enää hirveämmin ajatella. Lapset eivät koskaan saa olla tuollaisia pelinappuloita, että heitä tehtäisiin jonkin saamiseksi itselle.
      Järkyttävää myös nähdä kirjoitus, jossa entisen liiton lapset pitäisi saada "pikkurahalla" pois isänsä osuudesta. Heillä on oikeus ihan samaan kuin teidän yhteisillä lapsilla, taasen sinun lapsilla kun ei oikeutta ole miehen perintöön millään tavalla, heillä on oikeus oman isänsä perintöön.

      Minusta perinnön jos sitä jää, pitää mennä aina oikein jokaiselle lapselle. On järkyttävää jos vanhemmat alkavat jakaa lapsiaan eri kasteihin.
      Ja uusperheessä ihmisten pitää ymmärtää, että entisen liiton lapset ovat yhtälaisia kuin yhteiset lapset kaikessa, sitä vastoin uuden kumppanin entisten liittojen lapset pitää hyväksyä puolison lapsina, heitä ei orjuuteta eikä moitita ja verrata. Mutta uuden kumppanin omaisuus ei kuulu heille, vaan perintö menee aina vain omille lapsille ja tasapuolisesti kaikille.

    • kepulikettu

      Kannattaa mennä naimisiin, puoliso saa omaisuudesta puolet ja toinen puoli jaetaan kaikkien lasten kesken, Puoliso saa jäädä asumaan yhteiseen kotiin.
      Kannttaa jo tehdä jotain asialle jotta kaikki lapset saavat jotain jos omaisuus on suuri, Pienestä ei kannata taistella. Sinä voit ostaa puolet talosta sillon ainakin se puolikas menee sun lasten kesken ja sulle. Pidä pintasi ja lastesi puolta, ja jos sulla ei oo omaisuutta ja miehellä on kantsii mennä naimisiin, jos sinä olet rikas niin tee avioehto tai älä mee naimisiin sillon sun omaisuus jää sun lapsille. Muuta en tiedä.

      • ainaavioehto

        Yleensä toisilla kieroksilla avioituessa tehdään avioehto, jollon ei puoliso saa mitään toisen omaisuudesta, mutta saa pitää omansa.


      • mitäpäsemullekuuluu
        ainaavioehto kirjoitti:

        Yleensä toisilla kieroksilla avioituessa tehdään avioehto, jollon ei puoliso saa mitään toisen omaisuudesta, mutta saa pitää omansa.

        Lasten perintöön avioehto ei kuitenkaan vaikuta millään tavalla.


      • 4567876543
        mitäpäsemullekuuluu kirjoitti:

        Lasten perintöön avioehto ei kuitenkaan vaikuta millään tavalla.

        Tottakai vaikuttaa.
        Jos avioehtoa ei ole, niin leski saa omaisuudesta puolet, joka katsotaan hänen omaisuudekseen. Se ei siis ole perintöä.
        Jos taas avioehto on, niin silloin mennään normaalin perintökaaren mukaan: rintaperilliset (=lapset) perivät vainajan.


    • Kruunattu.pää

      Isän lapset perivät isän. Vaimo ei peri mitään, vaimon sivulapset eivät tietenkään myöskään. Leskellä on oikeus asua yhteisessä kodissa, mutta ei hän voi sitä myydä. Omistus on perillisillä.
      Perintö jaetaan, kun viimeinenkin perillinen on täysi-ikäinen. Siihen asti lapsilla on virallinen holhooja, joka vahtii sinun tekemisiäsi ja vaatii tilitykset lapsen omaisuudesta.
      Älä toivo miehesi kuolemaa, sillä perinnöstä tulee sinulle vain vaivaa ja vastusta, jollet sitten äkkiä menen uusiin naimisiin. Pääset silloin eroon koko roskasta.

    • selkeetsuunnitelmat

      Ei kukaan toivo puolison kuolemaa mutta jos niin äkkisesti käy on hyvä että on suunnitelma valmiina. Ei ole kiva jos toinen puolsko jää ilm,an rahaa millä elättää lapset. Minusta se pitää tehdä niin että tyttöystävä joka siinä asuu perii koko omaisuuden ja voi halutessaan sitten vähän jakaa lapsille, eihän pienet lapset rahaa tarvi. Siellä ne varat seisoisi pankissa nolla korolla kun voi hyvin käyttää menoihin ja puolison tarpeisiin. Miehen lapsill aon äiti joka elättää omansa ja usi puoliso elättää jäämistöllä omat ja yhteisiet mikäli niitä on. Kannattaa olla. Exät ei saa mitään.

      • mitenniinmuk

        nolla korolla; on oma tyhmyys mikäli ei kykene sopimaan pankin kanssa korosta..


    • eikannatasäästää

      Kannattaa ajatella nenäänsä pidemmälle. Pitää mennä naimisiin ja kuluttaa rahaa todellapaljon jos sitä on, ettei sitä jää muille jaettavaksi. Rahaa tarvii nyt jos on omia lapsia, yhteisiä ja puolison lapsia. Jokainen ajattelee itseään joten rahaa vaan kulumaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 143
      4048
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      111
      3662
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2565
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe