Henkinen alistaminen avioliitossa

ilmeisen_paska_mies

Kerron tarinani omasta avioliitosta. Olen nelikymppinen mies. Takana on 3 muutamia vuosia kestänyttä suhdettä, joiden jälkeen oli 6 vuotta taukoa ennen vaimoni tapaamista. Vaimoni on slaavi. Häntä on riivannut aiemmat suhteeni lähes alusta saakka. 1. vuosi meni etäsuhteessa hyvin, kuin paratiisissa. Kerroin hänelle aiemmista suhteistani kysyttäessä. Luulin, että avoimuus kannattaa. Ajattelin, että asioista kaunistelematta kertominen on hyvä juttu, ettei ole mitään salaisuuksia. Kaikki kertomani on kuitenkin kääntynyt minua vastaan. En ole ottanut exiäni puheeksi koskaan. Vaimollani on tapana alkaa kysymään aiemmista suhteistani ihan yks kaks, koska jokin on alkanut askarruttamaan mieltä. Tästä seuraa mielettömiä riitoja, jotka ovat käyneet pahemmiksi mitä pidempään olemme olleet yhdessä, jopa fyysisiksi vaimoni puolelta. Tavarat lentelee, nyrkit heiluu. Itsemurhalla uhkailua. Puukon kanssa vessaan sulkeutumista lukkojen taa. Olen yrittänyt selittää asioita mahdollisimman loogisesti oman kulttuurisen taustan pohjalta. Vaimoni ymmärtää kaiken slaavilaisen kulttuurin kautta, joka poikkeaa tässä asiassa todella paljon suomalaisesta. Esim. exiä kohtaan ei ole neutraalia asennetta. Existä ei voi sanoa mtään myönteistä, koska se on automaattisesti heidän puolustelua. Vaimoni vertaa itseään kokoajan exiini ja esittää kysymyksiä tyyliin kenet valitsisin, jos hän exät mukaan lukien olisivat olleet esim. 10 vuotta sitten tarjolla. Kysymyks on mielestäni absurdi ja johtaa vain spekuloimiseen, koska olin hyvin erilainen ihminen tuolloin, ajattelin asioista hyvin eri tavalla, asenteeni elämään oli hyvin toisenlainen.
Olen ymmärtänyt, että vaimoni epävarmuus juontaa juurensa hänen lapsuudesta ja nuoruudesta, jolloin moni ihminen petti hänet henkisesti perä toisensa jälkeen, jopa oma äiti. Lapsuudessa koetut asiat ovat luoneet itsensä aliarvostuksen ja pohjattoman epäluottamuksen ihmisiä kohtaan. Hän on ottanut terapiaistuntoja joitakin vuosia sitten ja nyt taas uudelleen samalta terapeutilta. Terapeutti on sanonut, ettei vaimoni raivokohtauksilla ole mitään todellisuuspohjaa siinä mielessä, että pitäisi olla jokin konkreettinen syy minkä takia olisi syytä olla kokoajan niin epäileväinen minua kohtaan. En ole antanut mitään syytä epäillä minua pettämisestä tai lämpimistä väleistä exiini. Asenteeni exiä kohtaan on joka tapauksessa enemmän negatiivinen kuin positiivinen. En kuitenkaan ymmärrä miksi pitäisi mustamaalata toisia sylksi suusta lentäen, kun mennyt on mennyttä ja mitä katkeruus tai raivoaminen auttaa enää niin monen vuoden jälkeen. En kuulemma arvosta vaimoani vaan paikallisia huoria, joiksi vaimoni kutsuu suomalaisia naisia.
Tuntuu tosiaan, että mitä pidemmälle tämä menee, sen pahemmaksi kaikki muuttuu. Riidat johtuvat aina yhdestä ja samasta asiasta. Esim. seksin jälkeen vaimoni saattaa kysyä nautinko seksistä enemmän exieni kanssa? Tykkäsinkö nuolla heitä enemmän kuin häntä? Sainko enemmän nautintoa seksistä heidän kanssa kuin hänen? Vastaus on ollut yksiselitteinen ja vilpitön. Totta kai nautin seksistä vaimoni kanssa paljon paljon enemmän kuin exieni kanssa ja tämä on totta. Hän ei usko vaikka maailma räjähtäisi ympärillä. Täytyy vaan jatkaa kuulustelua ja vuosien takaisten sanomisieni muistelua, kontekstista irrotettuna totta kai.
Viimeinen riita alkoi jälleen kysymyksestä koskien seksiä exieni kanssa. Vastasin töiden lomassa kysymyksiin yksiselitteisesti. Kotiin päästyäni vaimo kysyy, eikö minulla ole mitään sanottavaa tähän aiheeseen. Sanoin yllättyneenä, että ei ole. Johan vastasin hänen kysymyksiin. Tästä hän suivaantui, alkoi mököttämään ja taas syyttämään, etten arvosta häntä. Riita eskaloitui, kun vaimoni kysyi olisiko minulle aivan sama, jos olen hänen kanssa (hänellä on vähän suhteita taustalla) vai, jos olisin jonkin suomalaisen naisen kanssa, jolla on ollut jossain elämän vaiheessa useita seksikokemuksia? Sanoin, ettei se ole yhdentekevää. Ryhdyin kuitenkin ajattelemaan asiaa liikaa ja raivon vallassa sanoin, että eikö se ole tärkeintä, jos synkkaa toisen kanssa. Täytyykö ihmisiä vaatia tilille nuoruuden tekemisistä, jos tyyppi on kasvanut ihmisenä ja ajattelee asioista toisin? Tämä kääntyi tietysti siihen, että kuinka ihmeessä olen voinut kiinnostua vaimostani, jos mun makua on enemmän käytetyt paikalliset huorat. Painotin edelleen, etten missään nimessä vaihtaisi vaimoani kehenkään toiseen, koska kaikesta huolimatta hän on parhaina hetkinä aivan uskomattoman viehättävä. Olen tuonut monta kertaa julki, että totta kai arvostan hänen koskemattomuutta ennen minua ja sitä, ettei hän ole harrastanut yhden yön suhteita, vaikkakin olin aluksi yllättynyt hänen neitsyydestään. Arvostin kuitenkin, että hän on elänyt sen mukaan mikä on tuntunut hänestä hyvältä ja pitänyt pintansa tässä ajassa, saanut hyvän kasvatuksen, ja että asioilla on merkitystä hänelle.
Tuntuu järjettömältä hyvästellä kaikki suunnitelmat. Tuntuu kuitenkin järjettömältä elää tällaisessa suhteessa enää kauempaa.

9

378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • der-med-basta

      "Tuntuu kuitenkin järjettömältä elää tällaisessa suhteessa enää kauempaa."
      Tiedät siis itse vastauksen.

    • Lähde suhteesta heti. Väkivalta ja tavaroiden paiskominen ei ole tervettä. Usko minua.

    • Varoitus

      Väkivalta ja mustasukkaisuus ovat vakavia asioita eivätkä ne liity slaavitaustaan. Asettaisin suhteen jatkon ehdoksi sen että nainen hakeutuu hoitoon tai jos tilanne tuntuu jo nyt niin pahalta ero lienee parasta. Väkivalta pahenee ajan myötä ja koko tarinalla voi olla hyvin traaginen loppu. Jättämispuheet voivat laukaista väkivaltaa joten ole varovainen. Sairaalloinen mustasukkaisuus on psykiatrinen häiriö.

    • Oikeastionnellinen

      Omaa typerää käyttäytymistä voi selitellä monin tavoin, silti se ei tee esim. väkivaltaa tai raivoamista yhtää hyväksytymmäksi. Kurja lapsuus sun muut saattavat kuullostaa hyvinkin raflaavilta selityksiltä mutta ne ovat todellakin vain selityksiä.

      SInä itse päätät, miten annat itseäsi kohdeltavan. Lukemani perusteella et itsekään kovin tasapainoiselta vaikuta, saatikka päättäväiseltä, koska siedät moista kiukuttelua ja typerää käyttäytymistä.

      Suhteenne ei ole lainkaan kahden aikuisen parisuhde vaan ilmeisesti jokin roolipeliin viittaava pelleilysuhde, jolla yritätte pitää jännitettä yllä parisuhteessanne koska muutoin huomaisitte sen onttouden.

    • Oppeliini1

      Naistasi sinä et voi etkä osaa pelastaa, itsesi kylläkin.
      Olet jo puhumisesi puhunut. Naisesi tuntee sinut hyvin. Se ei riitä hänelle. Kukaan ei riitä hänelle koska hänen korvien välissä on liian paljon mätää, liian paljon pahoja kokemuksia menneisyydestä.

      Parasta todellakin olisi jos laskisit naisen menemään. Hänen täytyy itse oppia hyväksymään itsensä ennenkuin hän pystyy elämään kenenkään muun kanssa.

      Ero on pakollinen sinun ja naisen itsekunnioituksen, arvostuksen ja henkiinjäämisen takia.

      Ilman suurempia puheitta, vain kokoa tavarasi ja i-l-m-o-i-t-a-t ( siis et yritä keksiä sepusteluja etkä selityksiä: niillä ei enää ole mitään merkitystä) että on kummallekin parempi elää erossa ja mennä omia teitä.

      Sitten vain laillinen erohakemus voimaan ja yhteydenpito poikki.
      Muuten sinä et koskaan pääse tuosta piinaajasta eroon.

    • grappapappa
    • Sepäsiitäjaeimuuta

      Voit vain syyttää itseäsi siitä miksi Kerroit existäsi. Ei uudelle vaimolle kerrota seksi kokemuksista entisten kanssa ne on ainoastaan sinun ja exiesi asioita. Varsinkin kun toinen on koskematon niin se sattuu ja tuo epävarmuutta kun ajattelee oliko exät parempia. Niin se vain ihmismieli toimii mutta toivottavasti terapia auttaa häntä. Näillä palstoilla kehotetaan lähes poikkeuksetta eroamaan Olipa asia mikä hyvänsä, mutta minä kehoittaisin sinua kuitenkin vielä yrittämään jos todella rakastat häntä. Kun hän raivoaa ilman "aseita" mene ja kaappaa hänet syliisi sano että rakastat häntä ja että hän on sinulle kaikki kaikessa. Veikkaanpa että sen kertainen raivo loppuu siihen koska tuollaisessa tilanteessa ihminen taantuu pikkulapsen tasolle ja sisimmässään huutaa apua mutta pukee sen väärään kaapuun eli vihaiseen käytökseen. Mikäli päätät jättää hänet Älä enää koskaan tulevalle naisellesi kerro mitään existäsi vaikka kuinka kysyisi ne eivät ainakaan suhdetta paranna kuten olet jo nähnytkin.

    • Kommentoija_69

      Jos teillä ei ole lapsia, niin muitta mutkitta ero, koska vaimosi on häiriintynyt. Hänellä on luultavasti epävakaa persoonallisuushäiriö. Jos teillä on lapsia, niin erota kannattaa siltikin, koska tuollainen äiti vaurioittaa lastensa mielenterveyttä. Vaimosi sairaudesta on mustaa valkoisella, kun hänellä kerran on hoitokontakti, jiten mahdollisessa huoltajuuskiistassa olet vahvoilla. Kulttuurierojen kanssa vaimosi käyttäytymisellä ei ole yhtään mitään tekemistä.

    • vainpahenee

      Naiselle on aivopesty vahva käsitys, että pitää olla neitsyt avioliittoon asti, ja nyt hän kipuilee sitä, kun sinä et ollut sitä.
      Voi hän olla kateellinen jollain tiedostamattomalla tasolla, kun sinulla on kokemusta seksistä muiden kanssa ja hänellä ei. Hän on jotenkin pihalla omasta seksuaalisuudestaan, koska ei ole saanut siihen vertailupohjaa olemalla muidenkin kanssa.
      Mutta ennen kaikkea hänellä on äärimmäisen huono itsetunto, kun vertailuttaa itseään muilla naisilla.

      Ero on varmasti paras ratkaisu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe