pakkoruotsi

rehellisyyttäjä

Miksi suomessa asetetaan ruotsinkielisyys erityisasemaan ja hemmotellaan ylenpalttisesti

9

227

3Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pakkoruotsin_ikeessä

      Koska ruotsinkielisten säätiöiden verovapaista jättituotoista osa ohjataan lahjottavien suomenkielisten poliitikkojen vaalikassoihin. Poliitikot ovat suurimmalta osin omaa etuaan ajavia julkisuudenkipeitä henkilöitä joille raha kelpaa. Siinä ei paina kansakunnan eikä valtion kokonaisetu vaan äänestetään pakkoruotsin puolesta kunhan omalle tilille kilisee euroja.
      Näin koko Suomi saadaan aina jäämään jälkeen esim. Ruotsista jossa lähes tarpeetonta pikkukieltä ei laiteta oikeasti tärkeiden kielten edelle. Ruotsissa opiskelijat saavatkin valita opiskeltavat kielensä toisin kuin Suomessa. Ei ole ihme, että ruotsalaiset pärjäävät maailmalla suomalaisia paremmin. Omat maanpetturimme pitävät huolen siitä, että noin on jatkossakin.

      • Myllymaekelaeinen

        Tuohon on paha lisätä mitään.

        Jokohan on vireillä hanke ahvenanmaalaisten asevelvollisuusvapautuksen laajentamisesta kaikille ruotsinkielisille?


      • Smållus

    • huusiannaa

      Väite että Suomessa on puhuttu ruotsia on täydellisen epätarkka.

      Ruotsia on puhuttu vain rannikolla, eikä koskaan sisämaassa. Eli ruotsi on ollut vain paikallinen kieli pienessä osassa maata, mutta silti pakkoruotsia luetaan koko maassa, ja Suomen väitetään olevan kaksikielinen.

      Vain rannikolla puhuttu kieli ei voi tehdä maasta kaksikielistä. Vain rannikolla puhuttu kieli ei voi olla koko maassa virallinen kieli. Ruotsin kieli on ollut vain rannikolla puhuttu kieli ja siksi väite että Suomi on kaksikielinen on täydellisen epätarkka.

      Pakkoruotsi ei tule säilymään koska ruotsin kieli on ollut satoja vuosia pakollinen kieli Suomessa eikä se ole juurtunut tänne. Ruotsin kieli nimenomaan erottaa suomenkieliset ruotsinkielisistä.

      Ruotsin kielellä on lyöty ja nöyryytetty suomalaisia ja suomalaista identiteettiä jo satojen vuosien ajan. Jotta suomalaisten nöyryytys olisi täydellinen, suomalaisille väitetään että ruotsin kieli kuuluu suomalaisten identiteettiin. Asia ei tietenkään ole niin. Ruotsin kieli nimenomaan erottaa suomenkieliset ruotsinkielisistä.

    • huusiannaa

      5% vähemmistö ei tee maasta kaksikielistä. Ruotsinkielinen 5% vähemmistö on kuin mikä muukin vähemmistö. Historia ei takaa ruotsinkielisten asemaa millään tavalla, koska ruotsi ollut maahanmuuttaja kieli Suomessa.

      Historialla ei voi yleensäkään perustella mitään. Jos historialla voisi jotain perustella niin naisilla ei olisi äänioikeutta eikä suomen kielellä olisi mitään virallista asemaa Suomessa.

      5% vähemmistö joka ei edes asu suomalaisten joukossa vaan rannikolla omissa oloissaan, ei tee maasta 2-kielistä. Kieli joka on maahanmuuttajakieli ja kehittynyt jossakin kaukana Suomen rajojen ulkopuolella ei tee maasta 2-kielistä. Kieli joka on ollut pakkokieli suomalaisille jo satoja vuosia ja jolla on lyöty suomalaista identiteettiä ja kieli jolla on estetty suomen kielen kehitystä satojen vuosien ajan ei tee Suomesta 2-kielistä.


      Kieli jota puhutaan vain rannikolla 5% vähemmistön joukossa voi olla paikallinen kieli mutta ei koko maan virallinen kieli. Ihmeellistä on kuitenkin se että ruotsin kieli on ainoa koko Suomessa virallinen kieli, ja suomen kieli on vain paikallinen kieli, vaikka suomea puhutaan koko maassa.

    • Jussiko60

      Pakkoruotsi on täysin käsittämätöntä resussien tuhlausta, johon meillä ei ole enää kansainvälistyvässä maailmassa enää varaa. Pienen marginaalikielen murteen opettaminen pakolla on suomenkielisen koululaisen alistamista ja aliarviointia, joka täytyy lopettaa mahdollisimman pian. Suomalaisten tulee keskittä suuriin kansainvälisiin kieliin ja lopettettava korruptioruotsi välittömästi.

      • Anonyymi

        Kommentti tähän 8 vuotta myöhemmin: Hyvin on varaa kun otetaan joka hallituskaudella valtionvelkaa loputtomasti lisää ja vieläpä lisätään pakkoruotsin määrää kouluissa! Itse äänestin jo jaloillani ja muutin maasta pois 2000-luvulla, ja kun uutisia lukee ei pelkoa että palaan. Lapseni ansaitsevat parempaa kuin tällaisen Suomen!


    • ÖhPåSvenska

      Pakkoruotsilla on perustuslain turva. Harmi, että se ihan oikeasti haittaa Suomen etua! Mitä sanotte pakkoruotsin tarpeesta seuraavassa duunissa:
      "Toimenkuva sisältää poliisin kansainväliseen yhteistyöhön liittyviä tehtäviä"

      Kansainväistä virkaa varten on säädetty laissa kielitaito:
      "Kielitaitoa koskevat vaatimukset
      Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).
      Suomi - Suullinen: Hyvä, Kirjallinen: Hyvä
      Ruotsi - Suullinen: Tyydyttävä, Kirjallinen: Tyydyttävä"

      Näillä eväillä siis pärjää kansainvälisten lakien ja monikansallisten verkostojen kanssa.

      Suomi on köyhä ja köyhäksi jää jos ja kun toimimme näin.

      Olisiko syytä myös miettiä josko sote-uudistuksen yhteydessä kouluttaisimme vähintään kahta kolmesta saamen-murteesta osaavia terveydenhoidon ammattilaisia luomaan tasa-arvoisia palveluja vaikkapa Kauniaisiin jossa lukuisat saamelaiset niitä tarvitsisivat.

      • Mutonhanpakkomatikkakin

        "Pakkoruotsilla on perustuslain turva."

        No kun ei todellakaan ole. Perustuslaissa puhutaan kaksikielisestä valtiosta, ja viimeksi kun tarkistin, se ei tarkoita samaa kuin jonkin kielen pakko-opetus kaikille kaikilla kouluasteilla.

        Perustuslaki on 100 vuotta vanha, pakkohurri 60-luvulta, eh?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2022
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1559
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      146
      1475
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1328
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      274
      1090
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      126
      997
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      111
      976
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      51
      812
    Aihe