Hoitokokoukset olivat kollektiivinen mielenhäiriö

Miettimisenaihetta

Hoitokokousaikojen "toiminnassa" oli johtaja ja johtajia, jotka johtivat ja saivat toimintaan mukaan myös muita. Mikään puhe ei auttanut, jos yritti saada "johtohahmon" mielipiteen muuttumaan, vaikka tiesi henkilön olevan täysin väärässä. Jälki oli todella rumaa ja monen ainutlaatuinen elämä tuhottiin. Ihmisten uskoa pilkattiin ja heitä henkilöinä häpäistiin julkisesti uskonnon varjolla. Jumalan valtakunta on kultainen kynttilänjalka maan päällä ja uskon että Jumala auttaa ajallaan? Asioita ei ole korjattu niiden vakavuuden ja laajuuden vaatimalla tavalla!

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001253586.html

"Hannu Lauerma kertoo, että kyseessä on useamman ihmisen jakama harhaluuloisuushäiriö.

Lauerma toteaa, että kyseessä ei välttämättä ole suinkaan skitsofreenisesti sairas ihminen. Ihminen voi vaikuttaa täysin ehyeltä, uskottavalta ja vakuuttavalta. Hän saattaa saada muut uskomaan omiin harhoihinsa.

– Tällainen tila on yleensä hoidettavissa sillä, että hoidetaan sitä yhtä henkilöä. Muut tokenevat yleensä itsekseen, joskin hekin tarvitsevat vahvaa sosiaalista tukea.

Perheiden ja parisuhteiden lisäksi ilmiötä voi Lauerman mukaan ilmetä esimerkiksi kiihkouskovaisten pienyhteisössä."

23

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bompa

      En ole varma, tarkoittaako Lauerman lausunto nimenomaan hoitokokouksia. Ehkäpä sopii siihen hyvinkin.

      Mutta oman näkemykseni ja hoitokokouksissa istuneena voin sanoa että myös kokemukseni mukaan on kyse ihan normaalista inhimillisestä toiminnasta. Inhimillisellä en tarkoita mitään positiivista, vaan ihmiselle tyypillistä ja ääriväkivaltaista toimintaa. Sellainen ihminen, joka on tavattoman ahne vallalle on myös innokas alistamaan. Sellaisesta oli kysymys hoitokokouksissa. Eihän yksi vastaan esim. kuusi hoitajaa ja kolme- neljäkymmentä myötäilijää ole mitenkään reilu ja rakentava lähtökohta. Ja kun käsikirjoitus oli niin, että tämä yksi parka ei saattanut saada puolustautumislausettaan loppuun, kun jo ammuttiin kaksi uutta kärjekästä syytöstä. Ei siis annettu edes puhua loppuun. Irvokasta oli puhua veljellisestä rakkaudesta, mutta niin niitä hoitotilanteita mainostettiin.

      Monesti kyse on organisaation pystyssä pitämisestä ja soraäänien vaimentamisesta. Organisaatioita pidetään pystyssä jatkuvilla myyntipuheilla, kuinka meillä on hyvä ja muilla huono elämä. Soraääniä vaimennetaan hoitokokouksilla tai sen kaltaisilla "sielunhoidollisilla" tilanteilla. Hoitokokouksilla oli monta funktiota. Ne toimivat suoraan epäilijöiden vaimentajina, pelotteina epäilemistä harkitseville, "opillisena" puhdistajina (=SRK kuuliaisuus), pelikenttänä vallanhaluisille, jne.

      Hyvä onkin vanha viisaus, että ihminen on kaikessa kavaluudessaan ja vajavuudessaan aivan liian vähäinen kertomaan, miten toisen tulee uskoa.

    • Nostressok

      Osassa kokouksista oli psykoottisia harhoja. Osa oli ihan ok ja niistä ei jäänyt traumoja.

      • Mielenhäiriö

        "Osassa kokouksista oli psykoottisia harhoja."
        Tämä varmaan pitää paikkansa. Ongelmana on nyt se, että hoitajat, jotka ovat toimineet harhojen vallassa ja toimivat niiden vallassa edelleen eivät vieläkään ymmärrä tehneensä väärin. Mitään ei myönnetä eikä korjata. Hoitajien harhat liittyvät puhuteltaviin ja puhutteluihin/niiden syihin. Hoitajien on tällä hetkellä vaikea miltei mahdottomuus tunnustaa väkivaltaisten puhuttelujen/kiusaamisen syy, joka on heidän sairaan mielikuvituksensa/harhojensa tuotetta ja perääntyä ja myöntää "sairautensa". Ehei, ei, ei en minä sitä tarkoittanut, olet ymmärtänyt väärin... eikö se sitten olekaan... ei, ei ehei aivan muusta on kysymys... ei, ei, ehei... Ja eräässä tapauksessa tällaisena keskustelu jatkui tilaisuudesta tilaisuuteen ja vuosia. Nyt jo vuosi kymmeniä. Vastausta siihen, mitä puhuttelu koski ei ole saatu, mutta selvittäminen jatkuu edelleen. Nyt hoitajien toimintaa selittävä teoria on löytynyt!

        http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001253503.html
        "Teoria mielenhäiriöstä

        Australialaismediassa on esitetty teoria, jonka mukaan vanhempien toiminta selittyisi harvinaisella mielenterveysongelmalla. Kyseessä on psykiatrinen ilmiö, joka tunnetaan nimellä ranskankielisellä nimellä folie à deux, kahden hulluus.

        Folie à deux on kollektiivinen mielenhäiriö. Se on tila, jossa vähintään kahden ihmisen todellisuudentaju on samanaikaisesti vääristynyt. Siihen voi liittyä myös muun muassa vainoharhaisuutta."


    • Totuusonpaljatunut

      Hoitajien sairaat harhat tulkittiin Pyhän Hengen ääneksi eikä kukaan uskaltanut puuttua asiaan. Pahaa jälkeä sai Pyhä Henki aikaiseksi, jos niin ajatellaan. Hoitajien sairas mieli kehitteli kaikkea mahdollista taivaan ja maan väliltä syyksi puhutella henkilöä, jota hän kadehti. Tällä palstalla on jo vuosia jos ei kymmenen vuotta sitten ollut teoria, jonka mukaan hoitamisissa oli alun perin kysymys hoitajien mielenterveydestä. Tämän viestiketjun teoria täsmää ja todistaa havainnon todeksi.

    • muutseurasperässä

      Tekivät mitä halusivat, olivat täysin psykopaattisia hulluja.

      • Loppupeleissä

        Mikä vastuu ns. ammattiauttajalla on loppupeleissä, jos hän on neuvonut "potilastaan" tuudittautumaan paatumuksen rauhaan. Keskustelu hoitokokousvääryyksistähän on vasta alussa.


    • hulluutttt

      "Hoitokokousaikojen "toiminnassa" oli johtaja ja johtajia"...
      -
      He olivat psykopaattisia hulluja, jotka suojelivat pedofiileja, jokin pelote piti
      löytää pf koska niin yleistä oli, hoitokokous oli oiva löytö pelotteelle,
      ettei vain pf tietoisuus leviä ja suut kiinni piti.

    • Naulankantaan

      Totta, molemminpuolinen mielenhäiriö. Toisen osapuoli lienee kuollut, mielisairaalassa, tai sitten tervehtynyt. Tollopuoli tuntuu olevan hengissä, mutta ei ymmärrä hakeutua psykiatriseen hoitoon.

      Mieli on mielenkiintoinen osa-alue elämässä. Kaikkein merkittävin, sehän ohjaa elämää.

    • vltoukolasta

      Perheemme erotettiin hoitokokousvuosien aikana, mutta olemme valmiit palaamaan Jumalan valtakuntaan, kun vaan nuosyylliset tekevät parannuksen ja uskovat evankeliumin.

      • tosissaanko.oot

        :)))))))))))))))


      • Eioikeatie

        "...olemme valmiit palaamaan Jumalan valtakuntaan, kun vaan nuosyylliset tekevät parannuksen ja uskovat evankeliumin."

        Et varmaan ole ainoa, joka näin ajattelee. Väärään henkeen ei ole edes mitään kaipuuta eikä tarvetta palata. Yhteisön on ensin irrottauduttava hoitokokousten henkisestä väkivallasta ei vain puhein vaan myös teoin. Voin pahoin kun ajattelen niitä sydämestään uskovaisia henkilöitä, jotka joutuivat riettaiden vallanhoimoisten hoitajien raatelemiksi. Jumalan on kosto!


    • ArvioitaRt7

      Hoitokokous-instituutio supisti POHJOISEN KRISTILLISYYDEN väkimäärää. Ilman niitä liikkeen vahvuus Suomessa olisi ainakin 500000. Luvussa tosin mukana niin lapset kuin aikuisetkin.

    • Keskustelurakentaa

      Häiriköivien hoitajien harhoja luultiin Pyhän Hengen ääneksi. Hoitajien perätön mielipide puhuteltavasta oli ainoa totuus. Siihen ei puhuteltavalla ollut mitään sanavaltaa. Hoitoaikoina pitäjän kateelliset katsoivat heidän aikansa tulleen. Kristuksen kirkkolakia käytettiin väkivallan apuvälineenä ja henkistä väkivaltaa harjoitettiin kirkkolain turvin. Puhuteltaville ei kerrottu mikä oli puhuttelun syy, vaan heitä ja heidän uskoaan vain pilkattiin ei se ymmärrä -periaatteella. Mitä tahansa puhuteltava yritti kysyä tai ehdottaa puhuttelun syyksi vastaus oli ehei en minä sitä tarkoittanut, ei ei ei siitä ole kysymys olet ymmärtänyt väärin aivan muusta on kysymys, ehei ei ei... tätä jatkui päiviä, viikkoja ja vuosia ja nyt jo vuosikymmeniä.

      Minulla on hyvä esimerkki hoitajasta, joka yritti tukkia "kaveriksi" mutta kun juoruilijat ja heidän tapansa elää eivät puhuteltavaa kiinnostaneet, kadehtija ryhtyi hoitajaksi. Nainen valehteli jopa sen, että hän on käynyt vain kahdenkeskisiä keskusteluja. Valitettavasti hän ei kuitenkaan ollut käynyt yhtään ainutta kahdenkeskistä keskustelua, vaan kaikki oli alusta alkaen hoitajan sairasta harhaa. Näin hän kuitenkin epärehellisenä sai ikäänkuin luvan kutsua koolle isomman porukan, jossa taaskaan ei mikään selvinnyt, koska syytä ei sanottu. Tarina jatkuu... ehkä kirjana.

      • silloinNuori

        Oli ne kauheita aikoja.


    • Totuusontässä

      Yhteisön tulisi suhtautua vakavasti ketjussa esitettyyn/lainattuun teoriaan. Ratkaisu hoitoväkivallan aiheuttamien vahinkojen korjaamiseksi pitää joka tapauksessa tulla yhteisön sisällä hoitoväkivaltaan kielteisesti suhtautuvilta eli niiltä jotka eivät halua muuttaa oppia tai ulkoapäin, sillä yhteisön väärintekijät eivät voi olla ratkaisemassa omia väärinkäytöksiään.

      Jos yhteisössä vielä parin kymmenen vuoden kuluttua mietitään tehtiinkö jotakin väärin, vaikka totuus on että monissa suvuissa kahden sukupolven ihmissuhteet ja elämä vahingoitettiin, on "oikeassa hengessä" paljon vialla. Ihmiset kiusattiin keksityillä"syillä"/hoitajien harhoillla ja epärehellisyydellä ulos yhteisön toiminnasta.

      "Älkää itse kostako, rakkaani, vaan antakaa sijaa Jumalan vihalle, sillä kirjoitettu on: "Minun on kosto, minä olen maksava, sanoo Herra."

      • jkljkljkl

        Nythän on julkaistu tästä ajasta ja opista väitöskirja. Väitöstilaisuus oli viikko sitten. Linkki Hanna Nurmisen väitöskirjaan löytyy Päivämiehen verkkolehdestä, jossa se julkaistiin reilu viikko sitten.


    • pois_ylpeydestä

      Miten sitten voisimme lähestyä positiivisesti vihollisen rakastamisen käskyä? Meille voi olla avuksi, jos ajattelemme, että se on ikään kuin ikkuna hengellisen elämämme talossa; sellainen, joka päästää kaiken pahan ja tunkkaisen ilman pois sieluistamme ja jonka kautta Jumalan auringon säteet voivat tulvia sisään tuoden mukanaan syvää ja luomatonta iloa sekä rauhaa. Jos ajattelemme rakkauden vihollista kohtaan olevan jotain, mikä vapauttaa meidät sisäisistä kriiseistämme ja antaa meille uuden ulottuvuuden elämäämme, alkaa se todellakin näyttää paljon kiehtovammalta.

      Miten sitten pitäisi toimia käytännössä? Jos olemme halukkaita yrittämään, Siluan opastaa meitä näin: ”Aluksi pakota sydämesi rakastamaan vihollisia, ja nähdessään hyvän pyrkimyksesi Herra auttaa sinua kaikessa, ja kokemus itse ohjaa sinua.” Ymmärtäen kuitenkin, kuinka vaikea asia tämä on, Siluan tekee myönnytyksen ja sanoo: ”Jos sinulla ei ole rakkautta, älä ainakaan herjaa ja kiroa vihollisia, niin on jo parempi.”

      Jotta voisit rukoilla jatkuvasti, sinun pitää rakastaa niitä ihmisiä, jotka loukkaavat sinua, ja rukoilla heidän puolestaan niin kauan kunnes sielu tekee sovinnon heidän kanssaan.

      Tässä on meille kaikille työsarkaa: Rukoilla meitä loukkaavien ihmisten puolesta niin kauan kunnes sielu tekee sovinnon heidän kanssaan.

      Siluanin mukaan Jumalan rakastaminen ja Jumalan muistaminen kulkevat käsi kädessä; ja toisaalta Jumalan muistaminen ja rukous kulkevat käsi kädessä.

      Ihminen, joka rakastaa Jumalaa, muistaa Hänet aina, ja Jumalan muistaminen synnyttää rukouksen. Jos et muista Herraa, et myöskään rukoile, ja ilman rukousta sielu ei pysy Jumalan rakkaudessa, sillä rukouksen kautta tulee Pyhän Hengen armo.

    • dddfghjk

      Totta! On aika tehdä kollektiivistä parannusta!!

    • Neurologin_arvio_tähän

      Otetaanpa TAAS vähän katsantoa

      >>Hoitokokoukset olivat kollektiivinen mielenhäiriö >>

      Kyllä ja poikkeuksellinen siinä mielessä, että häiriötila oli molemmissa osapuolissa.
      Kaikkein oudointa tässä hämärässä aikakaudessa oli se, ettei tollopuoli parantunut koskaan, josta voi lähteä arvuuttelemaan olikokaan hoitajapuoli edes mielenhäiriössä ensinkään.

      • Valitettavaa

        Neurologin_arvio_tähän
        "Kaikkein oudointa tässä hämärässä aikakaudessa oli se, ettei tollopuoli parantunut koskaan, josta voi lähteä arvuuttelemaan olikokaan hoitajapuoli edes mielenhäiriössä ensinkään."

        Hoitajapuoli=tollopuoli=kollektiivinen mielenhäiriö. Hoitajien harhat ovat todella voimakkaita ja heidän on vaikea niitä käsitellä. On ymmärrettävää, että hoitajat "ulkoistavat" ongelmansa ja näkevät omat tekonsa toisten ongelmina.


    • bbbghjkl

      "" josta voi lähteä arvuuttelemaan olikokaan hoitajapuoli edes mielenhäiriössä ensinkään. "2

      Ei ehkä mielenhäiriössä, mutta raamatullisesti vikaan mennyt. Ei syntinsä myöntäneitä voi noin vain heittää pois, sillä Jeesuskin sanoo: "Joka minun tyköni tulee, sitä en heitä pois", eli oli sitten olo tai mielentila tai ihmisen tila mitä tahansa, sillä ihmisen halu Jeesuksen Kristuksen luokse oli riittävä. Jos kerran vanhoillislestadiolaisuus on Kristuksen ruumis, niin he tekivät aivan toisin kuin Jeesus Kristus olisi menetellyt. Epäilys on siksi suuri: Onko vanhoillislestadiolaisuus Kristuksen ruumis ja aito oikea oppi.

    • Fahrender

      Etäinen pahoittelu ei ole riittävä toimenpide hoitokokous-pyykin pesemisessä. Miksikö: No, käsittääkseni moni hoitajista on jatkanut kaikki nämä vuodet niin kuin mitään väärää ei olisi koskaan tapahtunutkaan. HS oli todella yksi todella harvoja, jonka asemaan puututtiin. Ja "jos" hoitajat tekivät virheitä, niin todellakin saatanalle heittämiset tehtiin usein väärin perustein / väärässä hengessä ja epäuskon hedelminä. Oliko väärät heitot uskovaisten tekemiä? Onko "kristillisyydessä" viime vuosikymmenet toiminut puhujia, jotka ovat epäuskoisia? Vai mitä sellaiset puhujat sitten ovat, jotka eivät ole nöyrtyneet parannukseen vääristä toimintatavoistaan.

      • Rahisevatkasetit

        Fahrender
        Siinäpä hyviä kysymyksiä. Odotetaan vastausta - siallista sellaista.

        Ei asioita voi korjata niin, että yhtäkkiä sanotaan, että aletaan uskomaan niinkuin ennenkin. Soitetaan rahisevia 60-luvun saarnakasetteja tämän "ennenkin" uskomisen vahvistukseksi. Aivan uskomatonta!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5559
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3425
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1346
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe