Eikö se ole sittenkään kolesteroli?

2345678765

""Tuohon perään loksahtaa hyvin Ivor Cumminsin hiljattainen bloggaus:
http://www.thefatemperor.com/blog/2016/9/5/the-mice-now-speak-insulin-resistance-freed-from-the-confounding-of-cholesterol

Siinä puhutaan hiiritutkimuksesta, missä on todettu että kun hiirille aiheutetaan hyperinsulinemia ja insuliiniresistanssi, alkaa ateroskleroosi kehittymään ILMAN hyperlipidemiaa.

Julkaisu mihin viitataan on: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3891225/
Tämä on vuodelta 2013 ja kuulemma lisätutkimuksia on jo työn alla. Työryhmää vetää Sonia M. Najjar Ohion yliopistossa.

Noniin, hiiret ei tietenkään ole ihmisiä, ja suomalaiset ovat erilaisia kuin ihmiset. Syödään siis pullaa rauhassa ja vältetään "kovia rasvoja"?""

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinpäh

      Valtimoiden ongelmahan on kolesterolin hapettuminen eikä normaali kolesterolitaso.Näytöksi pitäisi riittää jo se ettei valtimopotilaiden ldl eroa muusta kansasta.Jopa hyperkolesteromiassa kol-10 absoluuttinen riski on pieni pari prosenttia,se on ilmeisesti saatu suhteellisella riskillä näyttämään päättömän suurelta.

      • niinpäh

        Siis absoluuttisen riskin lisäys on pieni hyperkolesteromiassa.


    • niinpätietenkin

      Mutta sen myöntämistä ettei LDL:llä ole mitään tekemistä atheroskleroottisten plakkien syntymisessä, koska LDL ei vahingoita endoteliumia.

      Mitä sitten kolesteroli/LDL-veljeskunta teki jouduttuaan kasvokkain tämän suuren, ja mielestäni ylipääsemättömän ongelman kanssa? Hylkäsi ruokavalio-sydäntauti/kolesteroli/LDL (tai miksi sitä ikinä nimitetäänkin) hypoteesin; tai koetti löytää erilaisia tapoja selittää LDL:n kausaalista roolia plakkien synnyssä.

      Ei ole mikään yllätys havaita ettei kukaan halunnut hylätä hypoteesia. Tämä oikeaoppisuuden neliskulmainen palikka oli tungettava hinnalla millä hyvänsä sepelvaltimotautien syytä kuvaavaan pyöreään reikään. Muutenhan koko ruokavalio-sydän/kolesteroli/LDL hypoteesi romahtaisi pieneksi tomuläjäksi.

      Missä me siis nyt olemme? Kuinka LDL oikeastaan aiheuttaa sepelvaltimotauteja?

      Koska sen on oksidoitunut.

      • kuink

        Vaikka väitetään että kovan rasvan vaihto pehmeisiin vähentää sydänsairauksia,TUTKIMUKSIA on todella vähän.Suomalainen erittäin huonosti toteutettu mielisairaalatutkimus on suunnilleen ainoa.Miksei kansalle puhuta ldl-partikkelikoosta? Ei sopisi viralliseen rasvateoriaan.


    • A123H123J

      Kolesteroli on veteen liukenematon rasva, joten sitä ei voi olla veressäkään. Kolesterolia kuljettaa tihetyt proteiinit sinne missä niitä tarvitaan. Kolesterolia tarvitse jokainen meidän solumme.
      Jos lääkkeillä lasketaan kolesterolin tasoa, niin sydän kuolleisuus pienenee 0,02:lla prosentilla, eli ei merkitystä, mutta muut sairaudet lisääntyy, koska kolesterolin tehtävänä on suojella meitä.
      Tämä näkyy tilastoissa, sillä yli 50:lla prosentilla sydäntautiin kuolleista on ns. normaali kolesteroli >5 mmol/l.
      Lisäksi satiinit aiheuttava paljon sivu sairauksia. Itse ole yksi uhri.
      Vo kysy, miksei eläinten kolesterolia mitata. No ehkä tulevaisuudessa kotieläinten, jotta lääketehtaat saavat lisättyä myyntiä.

    • kolesterolistaviis

      "Laitetaanpa muistiin tännekin uunituore vapaasti luettava tutkimus Euroopan eri maiden ruokatottumuksista ja niiden korrelaatiosta sydänkohtaukseen ja sydänkuolleisuuteen. Juttu on jo keskustelussa yleisellä puolella, kiitos hikikomorin. Tekijät ovat tsekkiläisiä urheilututkijoita (mahtaako sielläkin varsinainen ravitsemustiede ja terveystiede olla hitaampia liikkumaan?).

      Tilastot puhuvat hyvin yksinkertaista kieltä: rasva (kaikki paitsi auringonkukkaöljy) yhdessä eläinperäisen proteiinin kanssa korreloi korkeampaan kolesteroliin JA matalampaan sydänkuolleisuuteen. Ja hiilarit, varsinkin viljan ja perunan kaltaiset nopeat hiilarit (ja juujoo, kokojyvä kuuluu tähän) korreloivat korkeampaan sydänkuolleisuuteen, vaikka kolesterolia tällöin laskevatkin. Suomeksi sen voisi sanoa h-y-v-i-n lyhyesti: elämä voittaa Euroopassa kun hiilarit korvataan rasvalla, eikä halveksuta eläinperäisiä tuotteita.

      Linkki juttuun, jossa on kuva kuvan jälkeen ja jopa faktorianalyysikenttiä ihmeteltäväksi. Kentät sikseen,
      ...mutta tämän jutun kuvat ovat kivoja: jokaiseen on kirjattu mitä maata mikäkin piste edustaa. Se avaa silmiä.
      Food consumption and the actual statistics of cardiovascular diseases: an epidemiological comparison of 42 European countries"

      http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?p=2088020#p2088020

      • hämmentäjä

        Ehkä ihmeellisintä on että virallisesti eläinrasva vain nostaa ldl-kolesterolia vaikka se nostaa myös hdl-kolesterolia.Lisäksi ldl-partikkelit muuttuvat vähemmän vaaralliseen kokoluokkaan,joten kolesteroliarvo ei kerro mitään.


      • hämmentäjä

        Kovakin rasva myös laskee haitallisia triglyserideja,ainakin verrattuna hiilihydraatteihin.


    • josseonkinnäin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe