Opetushallitus pakoilee vastuutaan!

totuus.kirpaisee

"Opetushallitus julkaisi vuonna 2015 opettajille suunnatun Tasa-arvotyö on taitolaji –oppaan ohjaamaan koulujen tasa-arvotyötä ja tasa-arvosuunnitelmien laatimista.” Tasa-arvolain mukaan sukupuolten tasa-arvoa tulee edistää kaikessa opetuksessa ja koulutuksessa. ” http://www.oph.fi/julkaisut/2015/tasa_arvotyo_on_taitolaji

Tasa-arvo naisten ja miesten välillä on varauksetta hyvä ja kannatettava asia. Nyt kuitenkin ”tasa-arvon” nimissä Opetushallitus ohjaa opettajia opettamaan sukupuolesta radikaalisti eri lailla kuin aiemmin, lanseeraamalla täysin abstraktin ja uuden sukupuolikäsitteen. Tasa-arvotyö on taitolaji -opas sanoo sukupuolesta mm. näin:

”Tasa-arvokäsite kattaa myös sukupuolen moninaisuuden eli hyväksyy ajatuksen, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi.” s.67

”Sukupuoli voi tarkoittaa virallisen, henkilötunnuksesta ilmenevän sukupuolen lisäksi esimerkiksi sukupuolirooleja, naiseuden ja mieheyden sosiaalisia merkityksiä, yksilön sukupuoli-identiteettiä tai fyysisiä ominaisuuksia.” s.66

”Ajatteluamme ja toimintaamme ohjaavat usein perinteiset käsitykset sukupuolesta.Oletamme jokaisen ihmisen olevan yksiselitteisesti joko tyttö tai poika, nainen tai mies. Oletamme myös, että ihmisen sukupuoli on muuttumaton ja syntyessä määritetty.”s.12

Opetushallituksella (OPH) ei ole valtuuksia muuttaa sukupuolikäsitystä ideologiseksi.Tasa-arvosuunnitelmien tekeminen tai noudattaminen kouluissa ei edellytä sukupuolikäsitteen uudelleen määrittelyä. Se on on täysin tarpeetonta, perusteetonta ja vastuutonta!

Kouluissa tulee toki olla tilaa kaikenlaisille tytöille ja pojille. Oppaassa ei tyydytä tähän, vaan annetaan jopa ymmärtää,että tytöt voivat olla poikia ja pojat tyttöjä, jos he itse näin kokevat. Sivulla 13 otsikon ”Jokaisella on oikeus määritellä sukupuolensa” alla opastetaan näin: “Jokaisella tulee olla oikeus itse määritellä, millainen tyttö tai nainen, poika tai mies hän on, vai kokeeko hän olevansa muunsukupuolinen eli jotain naiseuden ja mieheyden ulkopuolella tai sukupuolten välissä.”

Aito avioliitto ry kiinnitti huomiota kyseisen oppaan virheelliseen terminologiaan ja pyysi kirjelmässään Opetushallitukselle korjaamaan oppaan epäkohdat. OPH ei kuitenkaan nähnyt ongelmalliseksi sukupuolikäsitteen kuvaamista vastoin biologiaa, vakiintunutta suomen kieltä, kansalaisten yleistä ymmärrystä ja lainsäädäntöä.

Aito avioliitto ry pyysi Opetushallitusta myös vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

1. Miten Opetushallitus määrittelee oppaassa ”Tasa-arvotyö on taitolaji” käytetyn sukupuoli-käsitteen? *)

2. Mihin tosiasiaan perustuen Opetushallituksen mielestä a) ihmisen sukupuolia on enemmän kuin kaksi; b) sukupuoli-käsite voi tarkoittaa kaikkia seuraavia: virallisen, henkilötunnuksesta ilmenevän sukupuolen lisäksi esimerkiksi sukupuolirooleja, naiseuden ja mieheyden sosiaalisia merkityksiä, yksilön sukupuoli-identiteettiä tai fyysisiä ominaisuuksia; c) ihmisen sukupuoli määrittyy biologian lisäksi sosialisaatiossa ja oppimisessa; d) jokaisella on oikeus määritellä sukupuolensa; e) oppilaan sukupuoli voi olla jokin muu kuin tyttö tai poika?

3. Millä tyttö -ja poika -sanaan rinnastettavalla sanalla kutsutaan sellaista lasta, joka ei ole sukupuoleltaan tyttö eikä poika?

4.Mitä sukupuolta sellaiset oppilaat edustavat, jotka eivät ole tyttöjä eivätkä poikia?

5. Miten Opetushallitus määrittelee käsitteet tyttö ja poika?

6. Minkälainen on lisääntymiseen liittyvien ominaisuuksien suhteen sellainen henkilö, joka ei edusta miessukupuolta eikä naissukupuolta, vaan kuuluu sukupuoleltaan luokkaan ”muu”?

Opetushallitus ei vastaa näihin edellä mainittuhin kysymyksiin, vaan vastauksessaan se puhuu asian vierestä ja tyytyy toteamaan, että kysymyksiä on esitetty! ”Aito avioliitto ry on kirjelmässään 10.4.2016 esittänyt näkemyksiään ja sekä useita kysymyksiä Opetushallitukselle koskien Tasa-arvotyön on taitolaji –opasta.”

Miten on mahdollista, että OPH ei kykene vastaamaan sille esitettyihin yksinkertaisiin kysymyksiin koskien Tasa-arvotyö on taitolaji- opasta? OPH on kyllä tarpeeksi rohkea julkaistakseen häpeällisen harhaanjohtavan oppaan opettajille, mutta samanaikaisesti se pakoilee vastuutaan ohittamalla kysymykset oppaan sisällöstä. OPH jaarittelee sukupuolen moninaisuudesta ja todistelee sitä, kuinka se oli velvollinen tekemään oppaan tasa-arvosta. Kukaan ei ole kritisoinut Opetushallitusta oppaan tekemisestä, vaan sen sisältämistä perustelemattomista väitteistä ja suoranaisista virheistä.
http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/opetushallitus-pakoilee-vastuutaan/

104

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • setaan.terkut

      Osaako palstan homottajat vastata noihin kuuteen kysymykseen tai edes niistä?

      • pimeä2000luku

        Kuvittteletko ihan tosissasi , että osaisivat?

        On tuo kyllä täysinjärjetön lausuma OPETUSHALLITUKSELTA.
        Miksi lapsille VALEHDELLAAN päinnäköä ? Toivottavasti uskovat vievät lapsensa KRISTILLISIINKOULUIHIN, on tuo niin törkeää.

        Sääliksi käy ateistien lapsia,jos tuon moskan joutuvat omaksumaan.
        Huvittaavaa tosin, kun töissä on radio roc kanava päällä, niin jopa nämä toimittajat tajuavat miten järjetön tuo on, että ihmisen identiteettiä ei saisi sanoa ÄÄNEEN !
        On tämänmaan päättäjät hulluja.
        Olin kirjamessuilla, niin korviinikantautui sana , "kolmassukupuoli".. Se oli kai setalaisen äikänopen pitämä valistus asiasta.En jäänyt kuuntelemaan.


    • Homo16

      Ei

    • hallitusohjelma

      Väärällä asenteella laadittu opas.

      • munatontamenoa

        "Tasa-arvotyö on taitolaji -oppaassa sanotaan näin suoraan: ”Tasa-arvokäsite kattaa myös sukupuolen moninaisuuden eli hyväksyy ajatuksen, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi”.
        Aito avioliitto ry kahteen kertaan pyysi opetushallitusta vastaamaan näihin kahteen kysymykseen:
        mikä on sukupuoli?
        Monta sukupuolta on?
        Vastausta näihin kysymyksiin ei annettu, kummallakaan kerralla.

        Hiljaisuus on paljon puhuvaa. On hyvä, että ihmiset ovat heränneet kysymään opetushallitukselta perusteita uusiin ohjeisiin ja sukupuolikäsitteen hämärtämiseen. Valoja päälle, opetushallitus!"

        http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/hyvat-naiset-ja-herrat-eiku/

        Herää kysymys ONKO OPETUSHALLITUS tehtäviensä tasalla ?

        Heille maksetaan tästä propankandan syöttämisestä hyvää palkkaa MIKSI ?

        Eikö tässä maassa ole enää ketään täysjärkistä ammatillisesti PÄTEVÄÄ ihmistä ?
        Onko seta niin sumuttanut kaikki ettei järkeä löydy ?
        Kun pitää tehdään päätös jopa tulevia sukupolvia koskettavasta asiasta. Tehdäänkö päätös promillen mukaan? Ja vääristetään koko kansa opetus.


    • hivutusta

      Virkanainen uutisissa kertoo, että mitään ei muuteta, ehkä tulee pieniä muutoksia.

      • marjasiskot.esiin

        Esitelläänko kolmas sukupuoli?


      • femakot.läävässä

        Jätetäänkö tekijät pois eli naisasialiitto unioni?


      • marjasiskot.esiin kirjoitti:

        Esitelläänko kolmas sukupuoli?

        Ja mikähän se kolmas sukupuoli on. Eikö "puoli" tarkoita että, jotain on yksi kahdesta. Jos heitä on useampia, eihän se enää puoli ole vaan jotain muuta.


      • marjasiskot.esiin
        evita- kirjoitti:

        Ja mikähän se kolmas sukupuoli on. Eikö "puoli" tarkoita että, jotain on yksi kahdesta. Jos heitä on useampia, eihän se enää puoli ole vaan jotain muuta.

        Erittäin hyvä kysymys mihin ei ole saatu vastausta.
        Pääasia Setalle on k i e l t ä ä, että on v a i n kaksi sukupolta.

        Eihän Setalla muutenkaan ole mitään faktisia perusteita yhtään mihinkään.


      • ytimeen_
        marjasiskot.esiin kirjoitti:

        Erittäin hyvä kysymys mihin ei ole saatu vastausta.
        Pääasia Setalle on k i e l t ä ä, että on v a i n kaksi sukupolta.

        Eihän Setalla muutenkaan ole mitään faktisia perusteita yhtään mihinkään.

        Juuri noin.


    • opettajaopettaa

      "...kokeeko hän olevansa muunsukupuolinen..."

      Nyt menee yli tämä homotus. Näinkö meidän lapsia opetetaan aprillipäivän jälkeen?

      • Jotta olisi lapsia, pitää päästä panemaan. Otapa tämä hanke lopultakin työn alle.


    • Kuinkahan paljon heitä on, jotka eivät tunne kuuluvansa omaan geneettiseen sukupuoleensa. Luulenpa että aika vähän. Ei minun kouluaikanani tullut eteen kuin yksi tällainen tapaus. Onko tämä niin suuri asia, että se pitää nostaa esiin jo alaluokilta asti, ja siten sotkea lasten päät siitä, mitä hän normaalisti pitää tyttönä tai poikana olemisessa.
      Ehkäpä nämä asiat tulee eteen enemmänkin siellä nuoruusiässä kun ammatinvalintaa ollaan harkitsemassa, mikä minusta isona tulee. Siis se valitsenko perinteisen miesten tai naisten ammatin, vai valitsenko toisin.

      • terkut.setasta

        Lapset pitää aivopestä Setan agendaan.


      • juuri.niin
        terkut.setasta kirjoitti:

        Lapset pitää aivopestä Setan agendaan.

        Marxilainen perinne!


      • kdkdn
        juuri.niin kirjoitti:

        Marxilainen perinne!

        Uudelleen koulutusta kuten kommarit tapaavat sanoa.


    • jankalle
    • Eikös olekin mielenkiintoista, miten nykytiede on tuonut uusia mielenkiintoisia pointteja tähän sukupuolikeskusteluun.

      Jos kromosomeja on kaksi samanlaista (XX), kyse on naisesta, ja mikäli kromosomit ovat eri paria (XY), kyseessä on mies. Useimmat meistä kuuluvat jompaan kumpaan.

      Kromosomeja voi myös puuttua tai olla liikaa. Esimerkiksi tyypit X0 (toinen sukupuolikromosomi puuttuu), XXY ja XYY ovat varsin yleisiä. toimimaton X-kromosomi voi jossain elämänvaiheessa alkaa uudestaan toimia. Tavallaan sukupuoli voi siis muuttua elämän aikana.

      Mahdollisuuksien kirjo on siis paljon suurempi kuin vain kaksi sukupuolta.

      • ihan.naurattaa

        Oletpa melkoinen satusetä :D

        Kyllä ne "sukupuolen muutokset" on tehty ihan hormooneilla ja kirurgin veitsellä.

        Mitä muita sukupuolia on kuin nainen ja mies?


      • ihan.naurattaa kirjoitti:

        Oletpa melkoinen satusetä :D

        Kyllä ne "sukupuolen muutokset" on tehty ihan hormooneilla ja kirurgin veitsellä.

        Mitä muita sukupuolia on kuin nainen ja mies?

        Just tämän takia kannattaa seurata nykytieteen kehitystä ja sen tuomia löydöksiä, jotta ei tarvitse jankata mututotuuksia. Suosittelen siis sinullekin tieteellisten julkaisujen lukemista.

        Mieti siis itse, että mitä sukupuolta esim. kromosomeiltaan X0 mielestäsi on? Ja siihen ei tarvita välttämättä mitään kirurgisia toimenpiteitä tai hormoonihoitoja, että toimimaton sukupuolikromosomi voi aktivoitua jossain vaiheessa elämää ja näin sukupuoli voi vaihtua.


      • pappaDarvin
        sitruunavichy kirjoitti:

        Just tämän takia kannattaa seurata nykytieteen kehitystä ja sen tuomia löydöksiä, jotta ei tarvitse jankata mututotuuksia. Suosittelen siis sinullekin tieteellisten julkaisujen lukemista.

        Mieti siis itse, että mitä sukupuolta esim. kromosomeiltaan X0 mielestäsi on? Ja siihen ei tarvita välttämättä mitään kirurgisia toimenpiteitä tai hormoonihoitoja, että toimimaton sukupuolikromosomi voi aktivoitua jossain vaiheessa elämää ja näin sukupuoli voi vaihtua.

        Älä puhu paskaa!
        On vain naisia ja miehiä kaikki muu on kehityshäiriötä!


      • pappaDarvin kirjoitti:

        Älä puhu paskaa!
        On vain naisia ja miehiä kaikki muu on kehityshäiriötä!

        Nii-iin, eikö olekin mielenkiintoista, että tälläistä uutta tietoa tulee. Jännittävää on myös se, että nämä kromosomivariaatiot ovat jopa varsin yleisiä.


      • pappaDarvin
        sitruunavichy kirjoitti:

        Nii-iin, eikö olekin mielenkiintoista, että tälläistä uutta tietoa tulee. Jännittävää on myös se, että nämä kromosomivariaatiot ovat jopa varsin yleisiä.

        Kaikkea sitä keksitään mutta ei se kahden sukupuolen todellisuutta muuksi muuta.


      • pappaDarvin kirjoitti:

        Kaikkea sitä keksitään mutta ei se kahden sukupuolen todellisuutta muuksi muuta.

        Tiede ahistaa Räyhistä pahan kerran. Hyvä niin.:)


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Tiede ahistaa Räyhistä pahan kerran. Hyvä niin.:)

        Siltä vaikuttaa vai onko kyseessä omakohtainen pelko omasta "puhtaasta" sukupuolesta?


      • Wikikin.tietää
        sitruunavichy kirjoitti:

        Just tämän takia kannattaa seurata nykytieteen kehitystä ja sen tuomia löydöksiä, jotta ei tarvitse jankata mututotuuksia. Suosittelen siis sinullekin tieteellisten julkaisujen lukemista.

        Mieti siis itse, että mitä sukupuolta esim. kromosomeiltaan X0 mielestäsi on? Ja siihen ei tarvita välttämättä mitään kirurgisia toimenpiteitä tai hormoonihoitoja, että toimimaton sukupuolikromosomi voi aktivoitua jossain vaiheessa elämää ja näin sukupuoli voi vaihtua.

        "Mieti siis mitä sukupuolta... mielestäsi on?"

        Eipä sitä miettiä kait tarvitse, koska tiedetään että XO kromosomeilla varustettu henkilö on tyttö, jonka tilaa sanotaan Turner-syndroomaksi. Turner-tytöt ovat hedelmättömiä, joten eivät he mitään uutta sukupuolta edusta.


      • Wikikin.tietää kirjoitti:

        "Mieti siis mitä sukupuolta... mielestäsi on?"

        Eipä sitä miettiä kait tarvitse, koska tiedetään että XO kromosomeilla varustettu henkilö on tyttö, jonka tilaa sanotaan Turner-syndroomaksi. Turner-tytöt ovat hedelmättömiä, joten eivät he mitään uutta sukupuolta edusta.

        Tieteen uusien löydöksien myötä onkin huisin jännää, että olemme tuonkin asian määrittelemässä ehkä uudelleen. Ymmärryksemme lisääntyminen asiasta antaa meille mahdollisuuksia muuttaa ahtaita kategorioita. Mielenkiintoista, eikö olekin?


      • meitä_on_moneksi
        ihan.naurattaa kirjoitti:

        Oletpa melkoinen satusetä :D

        Kyllä ne "sukupuolen muutokset" on tehty ihan hormooneilla ja kirurgin veitsellä.

        Mitä muita sukupuolia on kuin nainen ja mies?

        Useamman X- tai Y-kromosomin omaavat ihmiset ovat kyllä ihan todistetusti olemassa oelva ilmiö. Onpa myös ihmisiä, joilla on perinteiset XX- tai XY-kromosomoit, mutta jotka hormonitoimintaan liittyvien poikkeavuuksien takia ovat kehittyneet "vastakkaisen" sukupuolen edistajiksi. Toki kyseessä on tällöin kehityshäiriö siinä mielessä, että kehitys poikkeaa normaalista. Tällaistekin "häiriöt" ovat kuitenkin luonnollisia, maailmassa ihmisen tahdosta riippumatta tapahtuvia, usein käytännön kannalta harmittomia ilmiöitä.


      • ihan.naurattaa
        meitä_on_moneksi kirjoitti:

        Useamman X- tai Y-kromosomin omaavat ihmiset ovat kyllä ihan todistetusti olemassa oelva ilmiö. Onpa myös ihmisiä, joilla on perinteiset XX- tai XY-kromosomoit, mutta jotka hormonitoimintaan liittyvien poikkeavuuksien takia ovat kehittyneet "vastakkaisen" sukupuolen edistajiksi. Toki kyseessä on tällöin kehityshäiriö siinä mielessä, että kehitys poikkeaa normaalista. Tällaistekin "häiriöt" ovat kuitenkin luonnollisia, maailmassa ihmisen tahdosta riippumatta tapahtuvia, usein käytännön kannalta harmittomia ilmiöitä.

        "Tällaistekin "häiriöt" ovat kuitenkin luonnollisia, maailmassa ihmisen tahdosta riippumatta tapahtuvia, usein käytännön kannalta harmittomia ilmiöitä. "
        Niin, eikös ongelma tule sitten kun ihminen alkaa itseään silpomaan ja pumppaamaan hormooneita itseensä.


      • ihan.naurattaa kirjoitti:

        "Tällaistekin "häiriöt" ovat kuitenkin luonnollisia, maailmassa ihmisen tahdosta riippumatta tapahtuvia, usein käytännön kannalta harmittomia ilmiöitä. "
        Niin, eikös ongelma tule sitten kun ihminen alkaa itseään silpomaan ja pumppaamaan hormooneita itseensä.

        Sinulle ehkä ongelma, mutta tuskin asianomaiselle henkilölle.


      • ihan.naurattaa
        sitruunavichy kirjoitti:

        Sinulle ehkä ongelma, mutta tuskin asianomaiselle henkilölle.

        Sinulla on varmaan kokemusta sukupuolen vaihtamisen yrityksestä.
        Kerro miten värkit toimii.


      • ihan.naurattaa kirjoitti:

        Sinulla on varmaan kokemusta sukupuolen vaihtamisen yrityksestä.
        Kerro miten värkit toimii.

        Ei ole, olen tuntenut oloni kotoisaksi ihan tässä ruumiissani syntymästäni asti. Siksi minun ei ole vaikeaa hyväksyä ihmisten toisenlaisia tilanteita ja tuntemuksia. Joskus mietin, että onko silloin asia ongelma, jos itse on joutunut tukahduttamaan omia tunteitaan sukupuolisuudestaan ja siksi näkee ne toisen kohdalla korostetusti "ongelmana"?


      • ei.naurata.yhtään
        sitruunavichy kirjoitti:

        Ei ole, olen tuntenut oloni kotoisaksi ihan tässä ruumiissani syntymästäni asti. Siksi minun ei ole vaikeaa hyväksyä ihmisten toisenlaisia tilanteita ja tuntemuksia. Joskus mietin, että onko silloin asia ongelma, jos itse on joutunut tukahduttamaan omia tunteitaan sukupuolisuudestaan ja siksi näkee ne toisen kohdalla korostetusti "ongelmana"?

        Mene hoitoon!


      • ihan.naurattaa
        sitruunavichy kirjoitti:

        Ei ole, olen tuntenut oloni kotoisaksi ihan tässä ruumiissani syntymästäni asti. Siksi minun ei ole vaikeaa hyväksyä ihmisten toisenlaisia tilanteita ja tuntemuksia. Joskus mietin, että onko silloin asia ongelma, jos itse on joutunut tukahduttamaan omia tunteitaan sukupuolisuudestaan ja siksi näkee ne toisen kohdalla korostetusti "ongelmana"?

        "Joskus mietin, että onko silloin asia ongelma, jos itse on joutunut tukahduttamaan omia tunteitaan sukupuolisuudestaan ja siksi näkee ne toisen kohdalla korostetusti "ongelmana"?

        Älä höpise. Ongelma ei ole katsojassa jos jotkut itseään leikkauttelevat ja pumppaavat itsensätäyteen hormooneita. Helpompi on hoitaa korvien väliä kuin alkaa ruumistaan leikkelemään koska ei naisesta miestä saa eikä päinvastoon.


      • ihan.naurattaa kirjoitti:

        "Joskus mietin, että onko silloin asia ongelma, jos itse on joutunut tukahduttamaan omia tunteitaan sukupuolisuudestaan ja siksi näkee ne toisen kohdalla korostetusti "ongelmana"?

        Älä höpise. Ongelma ei ole katsojassa jos jotkut itseään leikkauttelevat ja pumppaavat itsensätäyteen hormooneita. Helpompi on hoitaa korvien väliä kuin alkaa ruumistaan leikkelemään koska ei naisesta miestä saa eikä päinvastoon.

        Aihe kuitenkin kiinnostaa, kiehtoo, kiihottaa ja koukuttaa sinua normikansalaista enemmän? Niin usein haluat täällä aiheesta kirjoitella.

        Tuskin niitä, joita sukupuolenkorjaukset koskevat, kiinnostaa sinun mielipiteesi tai hyväksyntäsi asiasta.


      • ihan.naurattaa
        sitruunavichy kirjoitti:

        Aihe kuitenkin kiinnostaa, kiehtoo, kiihottaa ja koukuttaa sinua normikansalaista enemmän? Niin usein haluat täällä aiheesta kirjoitella.

        Tuskin niitä, joita sukupuolenkorjaukset koskevat, kiinnostaa sinun mielipiteesi tai hyväksyntäsi asiasta.

        Tottakai aihe kiinnostaa jos jo nyt Seta vaatii pikkulapsille valehtelemaan, että sukupuolia on monia.

        Äläkä höpise ei sukupuolta korjata vaan se yritetään muuttaa toiseksi.


      • ihan.naurattaa kirjoitti:

        Tottakai aihe kiinnostaa jos jo nyt Seta vaatii pikkulapsille valehtelemaan, että sukupuolia on monia.

        Äläkä höpise ei sukupuolta korjata vaan se yritetään muuttaa toiseksi.

        Ymmärrän, että tämä on sinulle hekilökohtaisesti vaikea aihe.


      • ihan.naurattaa
        sitruunavichy kirjoitti:

        Ymmärrän, että tämä on sinulle hekilökohtaisesti vaikea aihe.

        Kyllä, minulle henkilökohtaisesti lapsille valehtelu on todellakin vaikea asia hyväksyä.
        Mutta Setalta ja homottajilta se käy helposti.


      • tiikerinviirut
        ihan.naurattaa kirjoitti:

        Kyllä, minulle henkilökohtaisesti lapsille valehtelu on todellakin vaikea asia hyväksyä.
        Mutta Setalta ja homottajilta se käy helposti.

        Myös lapsille valehtelu uskonnon nimissä?


      • ihan.naurattaa
        tiikerinviirut kirjoitti:

        Myös lapsille valehtelu uskonnon nimissä?

        Myönnät siis, että Seta valehtelee lapsille sukupuolia olevan enemmän kuin kaksi?


      • ihan.naurattaa kirjoitti:

        Myönnät siis, että Seta valehtelee lapsille sukupuolia olevan enemmän kuin kaksi?

        Faktoja taas sinulle:

        "Muunsukupuolinen tai ei-binäärinen (non-binary) on henkilö, jonka sukupuoli-identiteetti ei ole osa kaksijakoista sukupuolijärjestelmää, ja kuuluu näin sukupuolivähemmistöihin. Henkilöt, joilla on ei-binäärinen sukupuoli, eivät ole (vain) miehiä tai naisia, vaan sekoitusta näistä molemmista, jotain muuta sukupuolta tai sukupuolettomia.[1] Muunsukupuolisten ulkoinen ilmaisu voi vaihdella maskuliinisesta feminiiniseen ja androgyyniin niin kuin muillakin sukupuolilla. Muunsukupuolisia ei pidä sekoittaa intersukupuolisiin. Osa muunsukupuolisista henkilöistä haluaa sukupuolenkorjaushoitoja, jotta heidän kehonsa vastaisi paremmin heidän sukupuoli-identiteettiään. Juridisesti kolmas sukupuolivaihtoehto miehen ja naisen lisäksi on tällä hetkellä voimassa Australiassa[2], Saksassa[3], Intiassa[4], Nepalissa, Pakistanissa, Uudessa-Seelannissa ja Thaimaassa."

        "Muinaisen Israelin kuusi sukupuolta

        Israelin kuningaskunnassa (1020–931 eaa) oli kuusi virallisesti tunnustettua sukupuolta:

        Zachar: mies
        Nekeveh: nainen
        Androgynos: sekä mies että nainen [Viite 1]
        Tumtum: neutraali sukupuoli/määrittelemätön sukupuoli [Viite 2]
        Aylonit: naisesta mieheksi transsukupuolinen
        Saris: miehestä naiseksi transsukupuolinen"


      • tiikerinviirut
        ihan.naurattaa kirjoitti:

        Myönnät siis, että Seta valehtelee lapsille sukupuolia olevan enemmän kuin kaksi?

        Myönnät siis, että yhteisösi valehtelee lapsille uskonnon nimissä?


      • SimpleTruth
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Faktoja taas sinulle:

        "Muunsukupuolinen tai ei-binäärinen (non-binary) on henkilö, jonka sukupuoli-identiteetti ei ole osa kaksijakoista sukupuolijärjestelmää, ja kuuluu näin sukupuolivähemmistöihin. Henkilöt, joilla on ei-binäärinen sukupuoli, eivät ole (vain) miehiä tai naisia, vaan sekoitusta näistä molemmista, jotain muuta sukupuolta tai sukupuolettomia.[1] Muunsukupuolisten ulkoinen ilmaisu voi vaihdella maskuliinisesta feminiiniseen ja androgyyniin niin kuin muillakin sukupuolilla. Muunsukupuolisia ei pidä sekoittaa intersukupuolisiin. Osa muunsukupuolisista henkilöistä haluaa sukupuolenkorjaushoitoja, jotta heidän kehonsa vastaisi paremmin heidän sukupuoli-identiteettiään. Juridisesti kolmas sukupuolivaihtoehto miehen ja naisen lisäksi on tällä hetkellä voimassa Australiassa[2], Saksassa[3], Intiassa[4], Nepalissa, Pakistanissa, Uudessa-Seelannissa ja Thaimaassa."

        "Muinaisen Israelin kuusi sukupuolta

        Israelin kuningaskunnassa (1020–931 eaa) oli kuusi virallisesti tunnustettua sukupuolta:

        Zachar: mies
        Nekeveh: nainen
        Androgynos: sekä mies että nainen [Viite 1]
        Tumtum: neutraali sukupuoli/määrittelemätön sukupuoli [Viite 2]
        Aylonit: naisesta mieheksi transsukupuolinen
        Saris: miehestä naiseksi transsukupuolinen"

        On se jännää, kun nuo muunsukupuoliset aina vaan korjausleikkauttavat itseään joko mieheksi tai naiseksi, mutta eivät koskaan muunsukupuoliseksi.

        Mistähän arvelette tuon johtuvan?

        Oliskohan niin yksinkertanen syy kuin se ettei oikeesti ole muita sukupuolia kuin ne kaksi kiellettyä: mies ja nainen???


      • pappaDarvin
        SimpleTruth kirjoitti:

        On se jännää, kun nuo muunsukupuoliset aina vaan korjausleikkauttavat itseään joko mieheksi tai naiseksi, mutta eivät koskaan muunsukupuoliseksi.

        Mistähän arvelette tuon johtuvan?

        Oliskohan niin yksinkertanen syy kuin se ettei oikeesti ole muita sukupuolia kuin ne kaksi kiellettyä: mies ja nainen???

        Niin ja "korjaavat" eihän se ole korjausta jos miehelle y r i t e t ä ä n tehdä naisen ruumista muistuttava ruumis. Sehän on muuttamista.

        Mutta kai ne sitten on sitä kolmatta sukupuolta koska ovet sekoitus naista ja miestä koska eihän miehestä naista voida tehdä eikä toisin päin.


    • TotuusSattuu

      "1. Miten Opetushallitus määrittelee oppaassa ”Tasa-arvotyö on taitolaji” käytetyn sukupuoli-käsitteen? *)"

      Sukupuolella on sekä fyysisisiä, henkisiä että sosiaalisia sekä kulttuurisia ulottuvuuksia jotka on kaikki otettu huomioon.

      2. Mihin tosiasiaan perustuen Opetushallituksen mielestä a) ihmisen sukupuolia on enemmän kuin kaksi; b) sukupuoli-käsite voi tarkoittaa kaikkia seuraavia: virallisen, henkilötunnuksesta ilmenevän sukupuolen lisäksi esimerkiksi sukupuolirooleja, naiseuden ja mieheyden sosiaalisia merkityksiä, yksilön sukupuoli-identiteettiä tai fyysisiä ominaisuuksia; c) ihmisen sukupuoli määrittyy biologian lisäksi sosialisaatiossa ja oppimisessa; d) jokaisella on oikeus määritellä sukupuolensa; e) oppilaan sukupuoli voi olla jokin muu kuin tyttö tai poika?

      Nuo ovat täysin normaaleja käsityksiä nykyisen psykologian ja sosialogian tutkimuksen mukaan. Sukupuolen erilaisista ulottuvuuksista ei ole mitään erityistä kiistaa tiedemaailmassa.

      3. Millä tyttö -ja poika -sanaan rinnastettavalla sanalla kutsutaan sellaista lasta, joka ei ole sukupuoleltaan tyttö eikä poika?

      Miksi hänellä pitäisi olla joku tietty kutsumasana? Missä tilanteessa pelkkä nimi ei riitä?

      4.Mitä sukupuolta sellaiset oppilaat edustavat, jotka eivät ole tyttöjä eivätkä poikia?

      Jotain muuta.

      5. Miten Opetushallitus määrittelee käsitteet tyttö ja poika?

      Riippuen tilanteesta. Koulumaailmassa jakoa niiden välillä täytyy tehdä hyvin harvoin, lähinnä pukuhuoneissa ja vastaavissa.

      6. Minkälainen on lisääntymiseen liittyvien ominaisuuksien suhteen sellainen henkilö, joka ei edusta miessukupuolta eikä naissukupuolta, vaan kuuluu sukupuoleltaan luokkaan ”muu”?

      Riippuu ihan henkilöstä. Ei sitä tarvitse etukäteen määrittää tai tietää.

      "Miten on mahdollista, että OPH ei kykene vastaamaan sille esitettyihin yksinkertaisiin kysymyksiin koskien Tasa-arvotyö on taitolaji- opasta? "

      Ehkä he eivät jaksa vastata kaikenmaailman idiooteille itsestäänselvyyksiä...

      • pappaDarvin

        "Sukupuolella on sekä fyysisisiä, henkisiä että sosiaalisia sekä kulttuurisia ulottuvuuksia jotka on kaikki otettu huomioon."
        Jos mies haluaa olla nainen edelleenkin hän on mies mutta mies jolla on ongelma omasta identiteetistään.

        Älä siis tee henkisistä ongelmista sukupuolta!


      • pappaDarvin kirjoitti:

        "Sukupuolella on sekä fyysisisiä, henkisiä että sosiaalisia sekä kulttuurisia ulottuvuuksia jotka on kaikki otettu huomioon."
        Jos mies haluaa olla nainen edelleenkin hän on mies mutta mies jolla on ongelma omasta identiteetistään.

        Älä siis tee henkisistä ongelmista sukupuolta!

        Ongelma? Ainoa jolle se taitaa olla ongelma lienet sinä?


      • Ben.Shapiro.toteaa
        pappaDarvin kirjoitti:

        "Sukupuolella on sekä fyysisisiä, henkisiä että sosiaalisia sekä kulttuurisia ulottuvuuksia jotka on kaikki otettu huomioon."
        Jos mies haluaa olla nainen edelleenkin hän on mies mutta mies jolla on ongelma omasta identiteetistään.

        Älä siis tee henkisistä ongelmista sukupuolta!

        Juuri näin. Gender Identity Disorder ei ole sukupuoli vaan sukupuoli-identiteettihäiriö, joka ei ole korjattavissa kirurgin veitsellä.


      • pappaDarvin
        sitruunavichy kirjoitti:

        Ongelma? Ainoa jolle se taitaa olla ongelma lienet sinä?

        Miten minulle voi olla ongelma jos joku mies haluaa päästä pippelistään eroon ja saada pimpin tilalle?
        Kyllä se ongelma on tuolla miehellä :(


      • pappaDarvin kirjoitti:

        Miten minulle voi olla ongelma jos joku mies haluaa päästä pippelistään eroon ja saada pimpin tilalle?
        Kyllä se ongelma on tuolla miehellä :(

        Siis sehän on asia, joka voidaan ratkaista. Jostain syystä se on sinulle ongelma? Miksi?


      • pappaDarvin
        sitruunavichy kirjoitti:

        Siis sehän on asia, joka voidaan ratkaista. Jostain syystä se on sinulle ongelma? Miksi?

        Minulla ei ole ongelmaa. Olen oikein tyytyväinen siihen mikä olen.
        Onko sinut leikattu kuten Marja-Sisko Aalto?


      • pappaDarvin kirjoitti:

        Minulla ei ole ongelmaa. Olen oikein tyytyväinen siihen mikä olen.
        Onko sinut leikattu kuten Marja-Sisko Aalto?

        Vastasin jo toiselle nickillesi jo tuolla ylempänä.


      • säälin.sinua
        sitruunavichy kirjoitti:

        Vastasin jo toiselle nickillesi jo tuolla ylempänä.

        Oletko M-S itse?


      • TotuusSattuu
        pappaDarvin kirjoitti:

        "Sukupuolella on sekä fyysisisiä, henkisiä että sosiaalisia sekä kulttuurisia ulottuvuuksia jotka on kaikki otettu huomioon."
        Jos mies haluaa olla nainen edelleenkin hän on mies mutta mies jolla on ongelma omasta identiteetistään.

        Älä siis tee henkisistä ongelmista sukupuolta!

        ""Sukupuolella on sekä fyysisisiä, henkisiä että sosiaalisia sekä kulttuurisia ulottuvuuksia jotka on kaikki otettu huomioon."
        Jos mies haluaa olla nainen edelleenkin hän on mies mutta mies jolla on ongelma omasta identiteetistään."

        Et siis tajua lainkaan mistä on kyse. Fyysisesltä sukupuoleltaan mies voi olla mies käytännössä hyvin monella eri tavalla ja tämä riipppu hänen persoonastaan, kasvatuksestaan ja kulttuurista jossa hän elää. Ei ole olemassa mitään yhtä ikuista tapaa olla mies joka olisi joka paikassa ja joka ajassa tai jokaisella ihmisellä sama.


      • pappaDarvin
        TotuusSattuu kirjoitti:

        ""Sukupuolella on sekä fyysisisiä, henkisiä että sosiaalisia sekä kulttuurisia ulottuvuuksia jotka on kaikki otettu huomioon."
        Jos mies haluaa olla nainen edelleenkin hän on mies mutta mies jolla on ongelma omasta identiteetistään."

        Et siis tajua lainkaan mistä on kyse. Fyysisesltä sukupuoleltaan mies voi olla mies käytännössä hyvin monella eri tavalla ja tämä riipppu hänen persoonastaan, kasvatuksestaan ja kulttuurista jossa hän elää. Ei ole olemassa mitään yhtä ikuista tapaa olla mies joka olisi joka paikassa ja joka ajassa tai jokaisella ihmisellä sama.

        "Ei ole olemassa mitään yhtä ikuista tapaa olla mies joka olisi joka paikassa ja joka ajassa tai jokaisella ihmisellä sama. "
        Ei mies tarvitse olemalla olla.
        Ei sinun tarvitse nenääsikään päässäsi pitää siinä se vaan on ja pysyy ilman sinun pitämistäsikin!
        On erilaisia miehiä kuten on neniäkin mutta miehiä ja neniä kaikki tyynni.


      • maalaisjärkeä
        pappaDarvin kirjoitti:

        "Ei ole olemassa mitään yhtä ikuista tapaa olla mies joka olisi joka paikassa ja joka ajassa tai jokaisella ihmisellä sama. "
        Ei mies tarvitse olemalla olla.
        Ei sinun tarvitse nenääsikään päässäsi pitää siinä se vaan on ja pysyy ilman sinun pitämistäsikin!
        On erilaisia miehiä kuten on neniäkin mutta miehiä ja neniä kaikki tyynni.

        Juuri näin!


      • TotuusSattuu
        pappaDarvin kirjoitti:

        "Ei ole olemassa mitään yhtä ikuista tapaa olla mies joka olisi joka paikassa ja joka ajassa tai jokaisella ihmisellä sama. "
        Ei mies tarvitse olemalla olla.
        Ei sinun tarvitse nenääsikään päässäsi pitää siinä se vaan on ja pysyy ilman sinun pitämistäsikin!
        On erilaisia miehiä kuten on neniäkin mutta miehiä ja neniä kaikki tyynni.

        Pikkunäppärillä asian vierestä olevilla "vertauksilla" haluatte peittää sen tosiasian että sekä miehen että naisen roolit ja odotettu tai sallittu käytös ja vaihtoehdot elämässä ovat olleet jatkuvassa muutoksessa. Se mikä oli naisellista tai toisaalta naiselle sopimatonta 100 vuotta sitten ei välttämättä ole sitä enää sitä nykypäivänä. Hyväksyttävät tavat toteuttaa miehisyyttä tai naisellisuutta ovat laajenutuneet hurjasti. Mies voi vaihtaa vaippaa ja nainen renkaita. Niitä tekevät edelleen keskimäärin enemmän ne toisen sukupuolen edustajat mutta eivät enää vain ja pelkästään.
        Siksi on typerää vääntää enää tuota mies-nainen jakoa ja kuvitella että se olisi joku samanlainen totuus kuin nenä päässä.


      • pappaDarvin
        TotuusSattuu kirjoitti:

        Pikkunäppärillä asian vierestä olevilla "vertauksilla" haluatte peittää sen tosiasian että sekä miehen että naisen roolit ja odotettu tai sallittu käytös ja vaihtoehdot elämässä ovat olleet jatkuvassa muutoksessa. Se mikä oli naisellista tai toisaalta naiselle sopimatonta 100 vuotta sitten ei välttämättä ole sitä enää sitä nykypäivänä. Hyväksyttävät tavat toteuttaa miehisyyttä tai naisellisuutta ovat laajenutuneet hurjasti. Mies voi vaihtaa vaippaa ja nainen renkaita. Niitä tekevät edelleen keskimäärin enemmän ne toisen sukupuolen edustajat mutta eivät enää vain ja pelkästään.
        Siksi on typerää vääntää enää tuota mies-nainen jakoa ja kuvitella että se olisi joku samanlainen totuus kuin nenä päässä.

        Mies on se jolla on pippeli ja nainen se jolla on pimppi.
        Niin yksinkertaista se on.


      • hyväpappad
        pappaDarvin kirjoitti:

        Mies on se jolla on pippeli ja nainen se jolla on pimppi.
        Niin yksinkertaista se on.

        123nytsattuu. Häpeä seksineutraali olento.


      • pappaDarvin
        hyväpappad kirjoitti:

        123nytsattuu. Häpeä seksineutraali olento.

        En häpeä ;D niin se vaan on.


      • TotuusSattuu
        pappaDarvin kirjoitti:

        Mies on se jolla on pippeli ja nainen se jolla on pimppi.
        Niin yksinkertaista se on.

        "Mies on se jolla on pippeli ja nainen se jolla on pimppi.
        Niin yksinkertaista se on."

        Ja siihenkö se jää eli onko sitten pippelin omistaja aina kaikilla muillakin tavoilla samanlainen, käyttäytyy samalla tavalla, haluaa samoja asioita jne.? Siitähän tässä on kysymys jos nyt edes haluat ymmärtää mistä puhutaan...


      • pappaDarvin
        TotuusSattuu kirjoitti:

        "Mies on se jolla on pippeli ja nainen se jolla on pimppi.
        Niin yksinkertaista se on."

        Ja siihenkö se jää eli onko sitten pippelin omistaja aina kaikilla muillakin tavoilla samanlainen, käyttäytyy samalla tavalla, haluaa samoja asioita jne.? Siitähän tässä on kysymys jos nyt edes haluat ymmärtää mistä puhutaan...

        "Ja siihenkö se jää "
        Siihen se jää. On vain kaksi sukupuolta.

        " käyttäytyy samalla tavalla, haluaa samoja asioita jne.?"
        Ei tietenkään noin ole mutta silti on vain naisia ja miehiä eli vain kahta sukupuolta.


    • nähty.on

      Kyllä nämä aito avio hommat on niin puolijauhosten touhuja. Nyt tikulla on kaivettu tuosta oppaastakin se, että kuinka ikäänkuin opettajat siellä alkaisivat "käännyttämään" lapsia vaikka kokonaisuudessaan tuon oppaan tarkoitus on vain lisätä kaikenlaista tasa-arvoa ja nimenomaan sitä, ettei sen pienen lapsen tarvitse ajatella sitä seksuaalisuuttaan. Annettaisiin lapsien olla lapsia kyllä niistä sitten aikanaan kasvaa niitä aikuisia jotka roolinsa valitsevat. Näin on aina tapahtunut ja tulee heidänkin kohdallaan tapahtumaan, se on luonnonlaki.

      Yksi syy varmasti on tähän aito avioliitto heikkoon kannatukseen se, että kun muu kansa on selvästi jokseenkin huolissaan liian aikaisesta lasten seksualisoinnista niin yllätys, yllätys, itseään syvästi uskovaisiksi nimittävät ihmiset jaksavat jauhaa tälläkin palstalla pimppi ja pippeli juttuja ja jos tuota komboa ajattelee on se jokseenkin sairas.

      • kerrotko.meille

        Mitä puolijauhoista on naisen ja miehen avioliitossa ja siinä, että lapsella on isä ja äiti?


      • nähty.on
        kerrotko.meille kirjoitti:

        Mitä puolijauhoista on naisen ja miehen avioliitossa ja siinä, että lapsella on isä ja äiti?

        No tuohan on tietenkin ideaalitilanne mutta kun emme elä ideaalimaailmassa. Monilla lapsilla ei ole isää tai äitiä vaikka niillä ei olisi mitään tekemistä jonkun seksuaalivähemmistön kanssa. Jos sitten on käynnyt hieman parempi tuuri mutta ei kuitenkaan ihan ideaalitilanne niin...


        Tuolloin aika usein käytetty nimitys onkin sitten vanhemmat jotka siitä lapsesta huolehtivat. Ja tilanne ei ole mitenkään erillainen vaikka lapsella olisi kaksi naispuolista vanhempaa kuin se, että vaikka äitinä muutaman kerran eronnut ja uusiperheitä tehnyt joissa aina tulee sitten se "uusi iskä" kuvioihin.

        Eli tuossa on aika lyhyesti kiteytetty se mikä noissa teidän perusteluissa ontuu. Aito avioliitto on ennenkaikkea uskonnollinen vakaumus, enkä nyt tiedä tarvitseekokaan sitä pystyä muulla perustelemaan ja oikeastaan siinä teettekin virheen, että siihen pyritte koska siihen ei vaan loogisia perusteluita löydy. Toisekseen sitten jos ajatellaan sitä "ihmis-materiaalia" joka herätysliikkeissä ovat enemmistönä niin niillä palkeilla en kauheasti huutelisi avioliiton pyhyydestä jne. Tuolla viittaan siihen, että ovat vähintäänkin olleet moni- ongelmaisia ihmisiä joilta monet suhteet menneet aika lailla myttyyn.


      • kerrotko.meille kirjoitti:

        Mitä puolijauhoista on naisen ja miehen avioliitossa ja siinä, että lapsella on isä ja äiti?

        Avioliiton edellytyksenä ei ole se että on lapsia.

        Lapsia voi olla myös ilman avioliittoa.

        Lapsella voi olla isä myös ilman avioliittoa.

        Lasella voi olla äiti myös ilman avioliittoa.

        Joten mitään, edes puolijauhoista, yhteyttä sillä että lapsella on isä ja äiti ja avioliitolla ei ole.

        :-)


      • kerrotko.meille
        nähty.on kirjoitti:

        No tuohan on tietenkin ideaalitilanne mutta kun emme elä ideaalimaailmassa. Monilla lapsilla ei ole isää tai äitiä vaikka niillä ei olisi mitään tekemistä jonkun seksuaalivähemmistön kanssa. Jos sitten on käynnyt hieman parempi tuuri mutta ei kuitenkaan ihan ideaalitilanne niin...


        Tuolloin aika usein käytetty nimitys onkin sitten vanhemmat jotka siitä lapsesta huolehtivat. Ja tilanne ei ole mitenkään erillainen vaikka lapsella olisi kaksi naispuolista vanhempaa kuin se, että vaikka äitinä muutaman kerran eronnut ja uusiperheitä tehnyt joissa aina tulee sitten se "uusi iskä" kuvioihin.

        Eli tuossa on aika lyhyesti kiteytetty se mikä noissa teidän perusteluissa ontuu. Aito avioliitto on ennenkaikkea uskonnollinen vakaumus, enkä nyt tiedä tarvitseekokaan sitä pystyä muulla perustelemaan ja oikeastaan siinä teettekin virheen, että siihen pyritte koska siihen ei vaan loogisia perusteluita löydy. Toisekseen sitten jos ajatellaan sitä "ihmis-materiaalia" joka herätysliikkeissä ovat enemmistönä niin niillä palkeilla en kauheasti huutelisi avioliiton pyhyydestä jne. Tuolla viittaan siihen, että ovat vähintäänkin olleet moni- ongelmaisia ihmisiä joilta monet suhteet menneet aika lailla myttyyn.

        Ei naisen ja miehen aviolitto, isä ja äiti ole mitään idealismia. Se on ollut yhteiskunnan perusyksikkö jo tuhansia vuosia.

        Avioliitto ja perhe vain ei ole homoille. Hyväksy se.


      • kerrotko.meille kirjoitti:

        Ei naisen ja miehen aviolitto, isä ja äiti ole mitään idealismia. Se on ollut yhteiskunnan perusyksikkö jo tuhansia vuosia.

        Avioliitto ja perhe vain ei ole homoille. Hyväksy se.

        Toistelet siis TP:n ajatuksia ilman että kyseenalaistat sitä mihin ne perustuvat.

        En väittänytkään että isä ja äiti olisivat idealismia. Enkä väittänytkään että avioliitto on idealismia.

        Sitäpaitsi sinä ja TP ette lainkaan tajua sitä että kukaan ei edelleenkään ole kieltämässä naisen ja miehen välistä avioliittoa eikä se muutu yhtään miksikään Suomessakaan 1.3.2017 alkaen.

        EIkä edelleenkään se etät kahden aikuisen parisuhdetta kutsutaan avoliiton tai rekisteröidyn parisuteen sijaan avioliitoksi muuta yhdenkään lapsen asemaa millään tavalla heikommaksi.

        Joten mikä se pointtisi olikaan?

        Ja perusteletko tämän:
        "Avioliitto ja perhe vain ei ole homoille."

        Miksi siis ei ole?


      • nähty.on
        kerrotko.meille kirjoitti:

        Ei naisen ja miehen aviolitto, isä ja äiti ole mitään idealismia. Se on ollut yhteiskunnan perusyksikkö jo tuhansia vuosia.

        Avioliitto ja perhe vain ei ole homoille. Hyväksy se.

        Itsekkin jo reilu 20v avioliitossa olleena ei mitään ongelmaa ymmärtää tuota. Päinvastoin teikäläisillähän se tuntuu olevan suurempi ongelma jos joku 5 % seksuaalivähemmistö voi naimisiin mennä. Tuosta syystä sitten yritätte selitellä tätä aito avioliitto hommaa kaiken karvasilla argumenteillä jotka eivät sitten kuitenkaan lähempää tarkastelua kestä.

        Koettakaa nyt ymmärtää asia siten, että ei teiltä kukaan ole sitä teidän aitoa avioliittoa viemässä, se pysyy vaikka muutama homo sitten keskenään naimisiin menisikin. Itsekkään en ajatellut vaihtaa koska sen verran hyvän emännän olen saannut ;)


      • kerrotko.meille
        nähty.on kirjoitti:

        Itsekkin jo reilu 20v avioliitossa olleena ei mitään ongelmaa ymmärtää tuota. Päinvastoin teikäläisillähän se tuntuu olevan suurempi ongelma jos joku 5 % seksuaalivähemmistö voi naimisiin mennä. Tuosta syystä sitten yritätte selitellä tätä aito avioliitto hommaa kaiken karvasilla argumenteillä jotka eivät sitten kuitenkaan lähempää tarkastelua kestä.

        Koettakaa nyt ymmärtää asia siten, että ei teiltä kukaan ole sitä teidän aitoa avioliittoa viemässä, se pysyy vaikka muutama homo sitten keskenään naimisiin menisikin. Itsekkään en ajatellut vaihtaa koska sen verran hyvän emännän olen saannut ;)

        Ei homot mitään naimisiin mene koska naimisiin menee mies ja nainen mutta leikkiähän aina voitte :D
        Avioliitto on naisen ja miehen liitto.


      • nähty.on
        kerrotko.meille kirjoitti:

        Ei homot mitään naimisiin mene koska naimisiin menee mies ja nainen mutta leikkiähän aina voitte :D
        Avioliitto on naisen ja miehen liitto.

        No saathan sinä päiväunesi pitää, mikä siinä mutta eikös tuo laki tule voimaan 1.3 . 2017 , ei tuota kukaan pysty "torppaamaan" ja vähiten joku pieni uskonnollinen yhteisö. Suomi on demokratia ja uskonnolle ei lasketa kovin kummoista arvoa lakeja laadittaessa.

        Sinulla saa olla tuosta henkilökohtainen näkemys ja uskonnollinen vakausmus, nimittäin nythän kannattaa myös muistaa se, että suomen laki takaa tuon myös sinulle ;)


      • kerrotko.meille kirjoitti:

        Ei homot mitään naimisiin mene koska naimisiin menee mies ja nainen mutta leikkiähän aina voitte :D
        Avioliitto on naisen ja miehen liitto.

        Ja perusteletko tämän:
        "Avioliitto ja perhe vain ei ole homoille."

        Miksi siis ei ole?


      • tiikerinviirut
        kerrotko.meille kirjoitti:

        Ei homot mitään naimisiin mene koska naimisiin menee mies ja nainen mutta leikkiähän aina voitte :D
        Avioliitto on naisen ja miehen liitto.

        Totuus nyt vain on se, että 1.3.2017 lähtien naimisiin menee myös samaa sukupuolta olevat ja avioliitto on siitä lähtien on myös heidän liittonsa. Sinun mielipiteelläsi ei ole asiaan mitään vaikutusta ja se ei oikeasti edes enää kiinnosta ketään.


      • kerrotko.meille
        nähty.on kirjoitti:

        No saathan sinä päiväunesi pitää, mikä siinä mutta eikös tuo laki tule voimaan 1.3 . 2017 , ei tuota kukaan pysty "torppaamaan" ja vähiten joku pieni uskonnollinen yhteisö. Suomi on demokratia ja uskonnolle ei lasketa kovin kummoista arvoa lakeja laadittaessa.

        Sinulla saa olla tuosta henkilökohtainen näkemys ja uskonnollinen vakausmus, nimittäin nythän kannattaa myös muistaa se, että suomen laki takaa tuon myös sinulle ;)

        Katsos kun avioliitto on naisen ja miehen liitto. Ja jos se nyt muutetaan olemaan jotain muuta ei se sellainen ole mikään avioliitto vaan avioliiton irvikuva.

        Ei sairaala-apulaisenkaan kutsuminen lääkäriksi hänestä lääkäriä tee, eihän?


      • kerrotko.meille kirjoitti:

        Katsos kun avioliitto on naisen ja miehen liitto. Ja jos se nyt muutetaan olemaan jotain muuta ei se sellainen ole mikään avioliitto vaan avioliiton irvikuva.

        Ei sairaala-apulaisenkaan kutsuminen lääkäriksi hänestä lääkäriä tee, eihän?

        "Katsos kun avioliitto on naisen ja miehen liitto."

        Ei ole. Esim. Ruotsissa, Espanjassa, Alankomaissa jne.

        Eikä enää 1.3.2017 jälkeen suomessakaan.

        Tuo on siis valhe.

        Vastaatko tähän:

        "Avioliitto ja perhe vain ei ole homoille."

        Miksi siis ei ole?


      • kerrotko.meille kirjoitti:

        Katsos kun avioliitto on naisen ja miehen liitto. Ja jos se nyt muutetaan olemaan jotain muuta ei se sellainen ole mikään avioliitto vaan avioliiton irvikuva.

        Ei sairaala-apulaisenkaan kutsuminen lääkäriksi hänestä lääkäriä tee, eihän?

        Onko tekeillä laki, jonka mukaan sairaala-apulaiset nimettäisiin lääkäreiksi? Onko ehkä kansalaisaloite tulossa tästä? Onko ylipäätään jokin taho esittänyt jotain tämänsuuntaista?

        Uskonto on totisesti sekoittanut pääsi, mutta varmaan pohjalla oli myös ylen runsaasti taipumusta...;)


      • etköosaalukea

        opetushall...


      • kerrotko.meille
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Onko tekeillä laki, jonka mukaan sairaala-apulaiset nimettäisiin lääkäreiksi? Onko ehkä kansalaisaloite tulossa tästä? Onko ylipäätään jokin taho esittänyt jotain tämänsuuntaista?

        Uskonto on totisesti sekoittanut pääsi, mutta varmaan pohjalla oli myös ylen runsaasti taipumusta...;)

        Ihan sama asia on alkaa väittää kahta miestä tai kahta naista aviopariksi.
        Sinähän alat Räyhis Pupuliini oppia!


      • kerrotko.meille kirjoitti:

        Ihan sama asia on alkaa väittää kahta miestä tai kahta naista aviopariksi.
        Sinähän alat Räyhis Pupuliini oppia!

        Sehän on ihan eri asia.


      • YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Sehän on ihan eri asia.

        Räyhis-trollauksen timantinkova ydin on rinnastaa asioita joita ei mitenkään voi rinnastaa ja tehdä niistä olkiukkoja. Vaikea sanoa eikö se vain tajua, vai onko kyse vain yksinäisen ihmisen perverssistä ajantappamisesta. Todennäköisesti molemmista.


      • ytimekäs_
        kerrotko.meille kirjoitti:

        Ihan sama asia on alkaa väittää kahta miestä tai kahta naista aviopariksi.
        Sinähän alat Räyhis Pupuliini oppia!

        Juuri näin!


    • NopeastiNähty
    • sukupuolitiedoton

      ”Lisäksi poikien saatetaan ajatella pitävän kaikesta seksuaalisväritteisestä huomiosta,
      jota he tytöiltä saavat.” (s. 15)
      – Kyllä on kamalaa kun tuollaista saatetaan ajatella

      ”Opetuksen tulee olla sukupuolitietoista … Sukupuolitietoisuus on hyvän opetuksen tunnuspiirre.” … Sukupuolisensitiivisyys saattaa arkiajattelussa sekaantua … essentiaalisuuteen. (s.18–19)
      essentiaalinen (sivistyssanakirja)=
      1. olennainen, välttämätön.
      2. toisesta sairaudesta tai ulkoisista tekijöistä riippumaton.
      3. elimistölle välttämätön.
      – Minkälaista mahtaisi olla sukupuolitiedoton opetus joka ei sekaannu olennaiseen, riippumattomaan tai/ja välttämättömään?

      ” Liikunnassa, kuten muissakin oppiaineissa opetusryhmiä voi jakaa joustavasti tavoitteiden mukaan opetusresurssit ja turvallisuusnäkökohdat huomioonottaen.”
      – Tuosta tullee kivaa mm pesu- ja pukeutumistiloissa. Mitkä mahtaa olla nuo turvallisuusnäkökohdat esim. ”joustavissa” suihkutiloissa?

      ”Sukupuoli voi tarkoittaa … fyysisiä ominaisuuksia.” (s. 66)
      – Tuo lainaus kertonee oppaan kirjoittaneen naisten fyysisistä ominaisuuksista ja miesten jäsenkirjasta.

      jne

      Oppaan tekijät:
      n: Liisa Jääskeläinen, Johanna Hautakorpi, Hanna Onwen-Huma, Hanna Niittymäki, Valpuri Kajander,
      m: Anssi Pirttijärvi, Miko Lempinen

      • hävetkää.itteänne

        Voi kiesus, oikeenko tosissaan uskovaiset ajattelee vaan alastomuutta ja seksiakteja, vittu mitä jengiä, hyi helvetti !


      • tiikerinviirut
        hävetkää.itteänne kirjoitti:

        Voi kiesus, oikeenko tosissaan uskovaiset ajattelee vaan alastomuutta ja seksiakteja, vittu mitä jengiä, hyi helvetti !

        Siltä se vahvasti näyttää, että uudesti syntyneillä mielessä on vain yksi asia... seksi.


      • terkut.setaan
        tiikerinviirut kirjoitti:

        Siltä se vahvasti näyttää, että uudesti syntyneillä mielessä on vain yksi asia... seksi.

        Onko se kova pala inpotenttifrigidille?


      • tiikerinviirut
        terkut.setaan kirjoitti:

        Onko se kova pala inpotenttifrigidille?

        Sitä sun tulee kysyä kyseisiltä ihmisiltä. Taisit kuitenkin myöntää tuon havainnon siitä, että uudesti syntyneillä on mielessä vain seksi, todeksi. Toki me muut olemme huomanneet sen aikoja sitten, mutta kiva huomata, että teidänkin porukat myöntävät sen.


      • OnkoSeKovaPala
        terkut.setaan kirjoitti:

        Onko se kova pala inpotenttifrigidille?

        Seksineutraali inpotenttifrigidi?


    • VoiLapsiParat

      Jos oppaan määräyksiä noudatetaan, joutuu perinteisen perhemallin äiti ja isä , tytär ja poika , muuttamaan käyttäytymistä kotona. Kotonakin täytyy puhutella etunimillä, että pärjäisi koulussa ja toimisi määräysten mukaan. Vielä pahempi, jos on useampi tyttö ja poika perheessä. Ilmeisesti on kiellettyä puhua tytöistä monikossa. Jokainen on mainittava erikseen ja määrättävä yksilölliset tehtävät. He eivät voi toimia ryhmänä.
      Aito Avioliitto korjaa tätäkin asiaa oikeaan suuntaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe