Velkajärjestely omistusasunto

Pömpoo

Olisiko kellään kertoa kokemuksia siitä että on päässyt velkajärjestelyyn mutta saanut säilyttää omistusasuntonsa?Miten homma toimii ja millaisissa tilanteissa tämä on mahdollista?

10

2693

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syvällä_suossa

      Asunnon säilyttäminen riippuu monesta asiasta.

      Ensinnäkin, miten nopeaa asunto on myydä, eli onko ostajia. Vapaasti suomennettuna, asunnon ulosmittaus joltain pieneltä kuihtuvalta paikkakunnalta on epätodennäköisempää, kuin kasvukeskuksesta.

      Erittäin merkittävä juttu on se, että paljonko velat lyhenee asunnon myynnillä.
      Jos asunnosta on lainaa, niin se maksetaan ensin pankille, ja lopuilla lyhennetään velkoja.
      Jos asuntolainaa on paljon, niin voutia tuskin kiinnostaa ruveta myyntiä järjestämään, jos ainoastaan pankki saa omansa pois, mutta UO-velat ei lyhene.

      Se nyt kumminkin on selvä, että jos asuntosi saat pitää, niin velkaneuvoja suosittaa 8-10 vuoden velkajärjestelyä.
      Käytännössä maksat kaiken ylijäävän rahan velkajärjestelyyn, eli sinulle lasketaan maksuvara, joka on pakolliset menot, kuten puhelin, sähkö,vesi, nuohooja, lämmitys, ruoka, vakuutukset,jne, eli kaikki mukava loppuu, kun ei ole rahaa. Penniäkään ei jää ylimääräistä, koska maksuvara on laskettu sentilleen, eli kaiken pakollisen pystyt maksamaan, mutta et mitään muuta.
      Eli kärjistettynä sinun on tingittävä niistä pakollisista kuluista vitonen kuussa, että saat ostettua joulukinkun, jos sellaista kaipaat. Joululahjojakaan tuo maksuvara ei tunne.

      En tunne tapaustasi, mutta jos sinulla on puoliso, ja asunto on ulosmitattu molempien velkojen takia, niin silloin ratkaisee hyvin pitkälle tuo asuntolainanne määrä.

      Villi veikkaus on, että jos asuntolainaa ei ole, niin asunto myydään. Sen saat toki myydä itse, mutta jos et saa kaupaksi, niin sitten se huutokaupataan.

      Omalla kohdalla homma on kesken, mutta vaimon velkataakka on sen verran iso, että asuntolainan maksun jälkeen velat lyhenee vajaat 10 tuhatta, niin enpä usko, että taloamme myydään.

      Jos molemmat omistaa puolet asunnosta, niin myös myyntitulot menee puoliksi, eli sadan tonnin myyntihinta kuittaa velkoja 50000 miinus asuntolaina, koska toinen 50000 on minun, eikä liity mitenkään vaimon ulosottoon.

    • Pömpoo

      Meillä puolison kanssa asunto myös puoliksi,asuntovelkaa vielä niin paljon,että voittoa ei jäisi kun n.15000e per naama.Ja minä vain ulosotossa ja omat velkani on reilut 100000e.Asunto ei ole mikään arvokas.

    • syvällä_suossa

      "omat velkani on reilut 100000e."
      -Tarkoitatko UO-velkoja?

      Jos sinulla on muuta velkaa, joka ei ole ulosotossa, niin ei ne tähän liity muutakuin sen, että sovitusti hoidetut lainat lasketaan mukaan tuohon maksuvaraan.

      JosUO:ssa on 100 tuhatta, ja sitä saadaan 15 tuhatta pienemmäksi asunto myymällä, niin tuntuu oudolta, jos asunto myydään.
      100 tonnia on kyllä sellainen summa, että ei se lopu koskaan, jos se pitää UO:n kautta maksaa.

      Mikään muu ei ole velkajärjestelyissä varmaa, kuin se, että Lindorff vastustaa järjestelyä, jos ne velkojina on. Ne taitaa vastustaa, vaikka ei olisi velkojinakaan.

    • Pömpoo

      Kyllä uo velkaa on tuo 100000e.

    • itä-suomi

      Olen velkajärjestelyssä ja omistan puolet tästä talosta ja on saatu tämä pitää. Kannattaa olla yhteydessä velkaneuvojaan. Sen kautta minäkin asiani hoidin. Minun velkajärjestely kestää vielä n. 1, 5 vuotta, mutta tämä talo on maksettu parin kuukauden päästä kokonaan. Saa nähä mitä sitten, kun asuntolaina maksettu, mutta minulle on laskettu, että vielä ois n. 5000 € minun osuutta meidän omasta asuntolainasta.

      Jouduin hakeutumaan velkajärjestelyyn sen takia, että saatais just tämä talo pitää. Rakkaalle siskolleni takasin asuntolainan parikymmentä vuotta sitten ja ex-miehensä kanssa jättivät sen maksamatta ja nyt me kolme takaajaa sitä on makseltu. Tai siskon asuntolainakin pankille maksettu, mutta maksan yhdelle takaajalle vielä jonkin aikaa.

    • Pömpoo

      Hei itä-suomi,kuinka pitkä sinun velkajärjestely aika on kokonaisuudessa ollut?

    • syvällä_suossa

      "Saa nähä mitä sitten, kun asuntolaina maksettu, mutta minulle on laskettu, että vielä ois n. 5000 € minun osuutta meidän omasta asuntolainasta."

      Miten se on mahdollista, jos laina on maksettu pois, niin mistä voidaan kaivaa vielä 5000 maksettavaa lainasta, joka on jo maksettu pois??

      Laina on ollut yhteinen, ja sitten sanotaankin, että toisellapa teistä onkin vielä 5000 maksettavaa..

    • niin_se_on

      "Saa nähä mitä sitten, kun asuntolaina maksettu, mutta minulle on laskettu, että vielä ois n. 5000 € minun osuutta meidän omasta asuntolainasta."

      Tämähän ei voi pitää paikkaansa, vaan kyse on lisäsuorituksista, joita joutuu maksamaan, jos tulot nousee, tai saa perintöä tai muuta vastaavaa.

    • itä-suomi

      3 vuotta tulee olemaan.

      Maksan n. 600 €/ kk kahta velkaa. Tulot n. 750 €. Olen työtön. No kohta, kun saadaan tää oma talo maksettua, niin teetätän uuden maksusuunnitelman. Sen jälkeen varmaan pitenee tuo ,maksaminen.

      Silloin, kun tuo suunnitelma tehtiin, niin olin osa-aikatöissä, mutta jäin sitten työttömäksi. Ja uutta suunnitelmaa ei kannata tehd ennen kuin oma talo on velaton.

      No saa nähä miten käy sitten tosiaan, kun teetän uuden maksusuunnitelman.

    • phuuhuh

      Mulla on 5v sopimus, nollamaksulla, asunnon sain pitää koska arvo/lainaosuus /-0, eli maksan vaan pankille lainaosuutta. Olen tytötön, siksi nollamaksu. Hemmetin tiukkaa on, lapsista kaksi alaikäistä sekä täysi-ikäinen asuvat kotona..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      41
      7974
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4656
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      67
      3361
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2186
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1719
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1697
    7. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      17
      1586
    8. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      358
      1518
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1209
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      279
      1118
    Aihe