ohjetta piisaa
http://www.k-ruoka.fi/ruoanlaiton-kasikirja/raaka-aineet/riista-parhaat-villisikareseptit
villisti
https://ripaustryffelia.wordpress.com/2015/02/28/vietnamilaista-villisikaa-grillissa/
mistä
http://pyhtaanrhy.fi/metsastys/villisika/
villisikaa lautaselle
1
1972
Vastaukset
- vihantaa
Ramen villisiasta
”Ramenin idea on liemi. Sen täytyy olla sekä kevyttä että mausteista. Yhtä tärkeä elementti on rasva. Sen avulla nuudeli saa ympärilleen ’voitelun’, jolloin se sujahtaa helposti suusta alas. Ramenin seurana tarjoillaan usein pikkeleitä. Tässä niitä tehdään 9, mutta vähemmälläkin pärjää. Osa tulee tehdä kotona valmiiksi ja kuljettaa purkeissa tarjollepantavaksi. Niissä voi hyödyntää myös suomalaisia metsän antimia, kuten sieniä.”
Villisika-ramen
300-400 g mausteliemessä keitettyä villisikaa
300 g udon-nuudeleita keitettynä
3-4 keitettyä kananmunaa
1 l hyvää kanalientä
1 l hyvää possulientä
2 pinaattikiinankaalia eli paksoita pilkottuna
2-3 rkl hienonnettua chiliä
2-3 dl paahdettua seesamiöljyä
1-2 rkl house raju -chilikastiketta
2 rkl mustaa riisiviinetikkaa
4-5 rkl hienonnettua korianteria
1 tl suolaa
Paahda chiliä ja paksoita kevyesti öljyssä ja etikassa kattilassa, lisää liemet ja anna hautua kevyellä tulella puoli tuntia. Lisää kypsät lihat viipaleina, nuudelit ja lopuksi kananmunat puolikkaina. Mausta suolalla ja yrteillä.
Kimchi
450 g valkokaalia
½ kurkku kuorittuna ja siemenet poistettuna
1½ tl suolaa
½ dl vettä
100 g pilkottua kevätsipulia
5-6 raastettua valkosipulinkynttä
2-3 rkl raastettua inkivääriä
3 rkl murskattuja kuivattuja katkarapuja
3 tl murskattua kuivattua punaista chiliä, mieluiten korealaista
1-2 tuoretta chiliä murskattuna
Pilko kaali ja yhdistä joukkoon murskattu valkosipuli ja kurkku. Lisää suola ja anna maustua tunnin verran. Voit avittaa prosessia nuijimalla seosta muutaman kerran lihanuijalla. Purista ylimääräiset nesteet kaalista, lisää loput ainekset, tarkista maku ja anna maustua tiiviissä purkissa muutaman päivän ajan ennen tarjoilua.
Sinapissa marinoitua munakoisoa
500 g pilkottua munakoisoa
5 dl vettä
3-4 rkl suolaa (?)
5 shiso-lehteä
1-2 rkl voimakasta japanilaista sinappia
1-2 rkl soijakastiketta
2 rkl mirin-kastiketta
2 rkl sokeria
3 rkl paahdettua seesamiöljyä
1-2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl kevätsipulia pilkottuna
Kiehauta vesi ja suola. Ryöppää munakoisot nopeasti ja jäähdytä. Sekoita ainekset keskenään ja anna marinoitua päivä pari ennen tarjoilua.
Misokurkut
1 kurkku ohuiksi siivuiksi leikattuna
2 dl vettä
3-4 rkl vaaleaa misotahnaa
2-3 rkl tummaa sokeria
¼ tl dashi-jauhetta
Kiehauta vesi ja vatkaa misotahna joukkoon. Lisää tumma sokeri ja keitä 2-3 minuuttia. Mausta dashi-jauheella ja jäähdytä. Sekoita jäähtynyt misotahna (saa olla juoksevaa) kurkun kanssa ja anna maustua vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua. Voit piristää kurkun makua lisäämällä joukkoon hieman korianterisilppua ja raastettua valkosipulia.
Aasian parsakaali
2 parsakaalia
4-5 rkl soijaa
2 rkl voimakasta japanilaista sinappia
3 rkl mirin-kastiketta
5 rkl seesamiöljyä
1-2 chiliä hienonnettuna
1 raastettu valkosipulinkynsi
5 rkl vettä
1-2 rkl hienonnettua kevätsipulia
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike pilkottujen, suolalla maustetussa vedessä ryöpättyjen parsakaalien päälle ja anna maustua 2-3 tuntia ennen tarjoilua.
Misomarinoidut valkosipulinkynnet
250 g kuorittuja valkosipulinkynsiä
1 l vettä
250 g misotahnaa
4-5 rkl tummaa sokeria
3-4 rkl mirin-kastiketta
3 dl vettä
Kiehauta litra vettä kattilassa ja ryöppää valkosipulinkynsiä kiehuvassa vedessä pari minuuttia. Jäähdytä. Kiehauta 3 dl vettä ja lisää kiehuvan veden joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen misotahna, tumma sokeri ja mirin-kastike. Kiehauta ja kaada kuumana valkosipuleiden päälle. Anna maustua muutaman päivän ajan ja tarjoa sellaisenaan.
Pinkit salottisipulit
8-10 salottisipulia kuorittuna ja siivutettuna
3 dl vettä
4-5 rkl mirin-kastiketta
4-5 rkl sokeria
1-1½ dl riisiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 chili hienonnettuna
Kiehauta vesi, lisää veteen muut ainekset ja lopuksi sipulit. Kiehauta ja jäähdytä. Anna marinoitua 2-3 päivää ja tarjoile.
kombusalaatti
3-4 nippua rucolaa ja pinaattia yhteensä
4 dl vettä
2-3 rkl suolaa
1 pieni pala kombu-merilevää
Kiehauta vesi, kombu ja suola, jäähdytä ja kaada salaatin päälle. Sekoita ja anna maustua minimissään vuorokausi ennen tarjoilua, mutta mielellään kolmekin päivää.
Aasialaiset marinoidut sienet
3 raastettua valkosipulia
1 keltasipulia hienonnettuna
2-3 laakerinlehteä
1 chili hienonnettuna
1 mustapippuria jauhettuna
3-4 rkl oliiviöljyä
3-4 rkl soijaa
2-3 dl valkoviiniä
2 dl vettä
2 tl suolaa
1-2 dl siitakesieniä
1-2 dl enokisieniä
1-2 dl suomalaisia pieniä rouskuja ryöpättynä
koristeeksi pilkottua korianteria ja kevätsipulia
Kiehauta vesi, valkoviini ja mausteet. Lisää kiehuvan liemen joukkoon puhdistetut ja pilkotut sienet. Kiehauta vielä kerran ja jäähdytä. Anna maustua pari päivää. Koristele ennen tarjoilua korianterilla, kevätsipulisilpulla sekä pilkotulla chilillä.
Retikkakimchi
1 kg retikkaa
30 g suolaa
20-30 g raastettua valkosipulia
1 tl chilijauhetta
1 dl pilkottua kevätsipulia
2-3 rkl raastettua inkivääriä
3-4 rkl sokeria
2-3 rkl pilkottua chiliä
By Välimäki
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa
ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?834507- 1213886
Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."
Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai332451Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta
Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu1931454Wiisaat Lappajärvellä iät.
Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.121276Missä Steffe hiihtää?
Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko221233Olet elämäni rakkaus
On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el361168Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä
Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?621157Milloin nainen, milloin?
Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä611133Olen menettänyt yöunet kokonaan
Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel171035