Heikon -ja hyvän tason koulun vertailu.

Ei tarvinne lainkaan ihmetellä sitä, että esim. adventtikirkon ylläpitämä Toivonlinnan kristillinen koulu on alempaa keskitasoa vuodesta toiseen.

Ko. tutkimuksessa selvisi se, miksi heikon tason lukiossa edetään verkkaisesti ja osa tärkeästä tiedosta jää kokonaan saamatta. Tämä suoraan vaikuttaa myös todistuksen arvosanoihin ja sitä kautta mahdollisuuksiin edetä akateemisesti.

Toivonlinnan kristillisestä koulusta valmistuu ylioppilastodistuksen saaneita siivoojia, autonkuljettajia, pastoreita, seurakuntansa maallikoita, duunareita jne. Hyvin harva Toivonlinnan oppilas etenee akateemisesti korkealle.

Lainaus erikoisasiantuntija Jari Metsämuurosen tutkimuksesta:

"Parhaimpia tuloksia saaneissa lukioissa matematiikan kursseilla edetään pidemmälle tai syvemmälle ja näin myös vaaditaan enemmän osaamista kuin heikoimpia tuloksia saaneissa lukioissa.

- Olen melko varma siitä, että taustalla on ihan yksinkertainen ilmiö. Ajatellaan, että sekä tavallisessa että kovan tason lukiossa opettaja opettaa samaa asiaa. Heikommassa lukiossa opettaja kysyy opetettavan asian päätteeksi jäikö jotain epäselvää? Kymmenen kättä nousee ylös ja opettaja kertaa asiat.

- Kovan tason lukiossa esitetään sama kysymys, yksikään käsi ei nouse pystyyn. Opettaja menee eteenpäin ja tämän vuoksi saman kurssin aikana päästään pidemmälle. Ja opettaja tekee kokeen sen mukaan, mitä aihealueita on käsitelty, Metsämuuronen selittää."


http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703142200085245_uu.shtml

7

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ettei kenellekään jää väärää tietoa, niin kyseessä oli siis Suomen adventtikirkon ylläpitämästä koulusta:
      "Suomen kristillinen yhteiskoulu", joka sijaitsee Kaarinan/Piikkiön alueella, Toivonlinnassa.

      Sijoitus lukioiden vertailussa vuonna 2015 oli 339., kun koluja kaiken kaikkiaan oli 385.
      Vuonna 2016 sijoitus oli 376., koko maan 417 lukion joukosta.

      Toivonlinnan kohdalla voidaan siis hyvällä syyllä puhua tasoltaan häntäpään koulusta.

    • asiantuntijan_työssä

      Onhan pärjääminen kyllä yksilöstäkin kiinni. Siitä, miten paljon haluaa itsenäisesti panostaa opintoihinsa. Kävin Toivonlinnan tokalta luokalta lukion loppuun asti. Vaihdoin kuudennella luokalla Piikkiön keskuskouluun, jonka taso oli huonompi kuin Toivonlinnassa. Tämä selvisi kun keskustelimme luokanopettajani kanssa opinnoistani. Valmistuin itse 8,2 keskiarvolla lukiosta ja jatkoin korkeakouluopintoihin parin välivuoden jälkeen. Myöhemmin opiskelin vielä toisen korkeakoulututkinnon.

      Aloittajalla on yleistämistä aloituksessaan. Jos joku olisi todella tutkinut Toivonlinnasta valmistuneiden lukiolaisten sijoittumista yhteiskunnassa ja kertoisit niistä tuloksista täällä, niin uskoisin sinua. Kun tunnen kurssimuotoisen lukion ansiosta kahden eri luokan opiskelijat ja käyn edelleen molempien luokkien luokkakokouksissa, voin ainakin kahden luokan oppilaiden suuruisella otannalla väittää, että valmistuneita on kaikissa sosiaaliluokissa ja sekä pitkälle koulutettuja, että vähän koulutettuja. Mikään ryhmä ei erotu erikseen joukosta. En siis usko väittämääsi.

      Mikähän tarkoitusperä sinulla tässä aloituksessasi todellisuudessa on?

      • Kyllä.näin.on

        Piikkiön keskikoulu?
        Koulu ei siitä enää huonompitasoiseksi voisi mennäkään, joten vertailu Toivonlinnaan ontuu.

        Aloittaja ei yleistänyt mitään, vaan kertoi faktat.

        Tämä ei ole uskon asiaa, joten sinun ei tarvitsekaan uskoa.

        Kokemuspohjaltani ja niitä oppilaita tavanneena, jotka ovat olleet Toivonlinnassa koulussa ja ovat vielä adventtikirkon piirissä, niin korkeampi koulutus on kyllä aikalailla heikossa kantimissa. Pastoriksi kouluttautumista ei voida pitää korkeakoulutasoisena koulutuksena. Pikemminkin se on puuhastelua taikauskon ja uskomusten parissa.


      • jaskan_marjatt

        Mielipide se on toikin. Mutta mielipiteet on niinkuin persereikä...jokaisella on omansa.


    • umpiluutaseon

      Aloittaja on vailla minkäänlaista pedagoogista taustaa;Hautoo vihaa kaikkia toisinajattelijoita kohtaan ja katselee maailmaa muilta lainattujen linssien läpi.

    • entinentopilalainen

      Aloittaja näyttää missanneen Iltalehden uutisen lainaaman tutkimuksen osoittaman ongelman, joka on se, että hyvien ja huonojen lukioiden arvostelu matematiikassa poikkeaa niin, että hyvän lukion viitosen oppilas voisi huonossa lukiossa saada ysin. Onneksi useimpiin jatko-opintoihin ylioppilaskokeen tulos vaikuttaa enemmän kuin päättötodistuksen arvosana.

      Tutkimuksen tekijä ei siis käsittele syitä sille, miksi jotkut lukiot ovat parempia kuin toiset ja vielä vähemmän voi tutkimuksen tuloksia yleistää Toivonlinnan matematiikan opetukseen ilman, että juuri Toivonlinnan matematiikan opetuksen arvosteluskaalaa tutkitaan. Se voi olla hyvä tai huono, mutta ilman tutkimusta sitä ei voi tietää. Uutisen kuvaama tutkimus ei myöskään sano mitään siitä, miten Toivonlinnasta valmistuneet ovat jatko-opinnoissaan menestyneet. Tiedän Toivonlinnasta valmistuneita, jotka ovat pärjänneet loistavasti vaatissakin yliopisto-opinnoissa, mutta voihan siitä joukosta joku siivoojakin löytyä, en tiedä, koska en satu sellaista tuntemaan.

      Perussyy siihen, että jotkut lukiot ovat hyviä ja toiset huonoja löytynee kahdesta asiasta. Ensinnäkin hyviin lukioihin otetaan vain hyviä oppilaita, heikompiin, kuten Toivonlinnaan, otetaan lähes kuka vaan, vaikka yläasteen todistus ei suuria lupauksia menestyksestä lukiossa antaisikaan. Toivonlinna on perinteisesti pystynyt aika hyvin tukemaan myös tällaisia oppilaita. Toiseksi joka koulussa on jonkinlainen opiskeluilmapiiri ja toimintamallit, jotka parhaimmillaan kannustavat tai pahimmillaan heikentävät oppilaiden opiskelumotivaatiota. Olen ollut liian kauan pois Toivonlinnasta arvioidakseni sitä, mutta epäilen, ettei aloittajakaan ole kovin äskettäin Toivonlinnan pulpetissa istunut.

    • Toivonlinnassa.ollut

      Onko kukaan tutkinut, että mitä merkitystä numeroiden saamiselle on esim. pärstäkertoimella?

      Toivonlinna on aika lailla ollut lahkon oma sisäinen "siittola", jossa ainakin ennen kohdeltiin oppilaita hyvin eriarvoisesti.

      Pastorin ja adventtikirkon palkkalistoilla olevien lapset saivat huomattavasti parempaa kohtelua kuin ihan tavallisen rivijäsenen lapsi, joilla vanhemmilla ei ollut merkittävää statusta lahkon sisällä.

      Sitten on vielä sellainenkin jopa tutkittu asia, että ns. hyvännäköisiä oppilaita kohdellaan huomattavasti lempeämmin opettajien taholta.

      Sama kohtelu jatkuu myös sitten työelämässä.
      Jos olet kaunis, niin varmemmin menestyt paremmin työelämässä ja työkavereiden piirissä, vaikka et niin järin viisas olisikaan.

      Toisaalta ruma, ylipainoinen ja lyhyenläntä, vaikka olisikin päästään kuin partaveitsi, saa osakseen halveksuntaa ja suoranaista kiusaamista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe