Karjalan kommuuni

Karelia-suite

Nyt kun SKPn palstasta on tullut pääosin historian palsta n:o 2, niin olisi korkea aika antaa palstatilaa Karjalan kommuunille. Kommuunihan perustettiin 1920-luvun alussa. Kommuunin muutti Suomesta melkoisesti väkeä Neuvostoliittoa rakentamaan. Myös Amerikan suomalaisia kommuuniin tuli. Mutta kuinkas sitten kävikään? Tässä olisi mielenkiintoinen keissi lähihistoriaan uppoutuneelle Partacukselle.

11

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suurin osahan niistä kommuunilaisista joko tapettiin Stalinin puhdistuksissa tai siirrettiin Siperiaan oppimaan tavoille, työtähän kommunismissa ei saanut tehdä vaan piti tyytyä tuhtaan. Työstä kun voisi saada kummia ajatuksia omasta paremmin pärjäämisestään jonka tuhta kyllä saa rajoihin.

    • Karelia-suite

      Eipä näytä Partacusta tämä aihe kiinnostavan. Hänellä on kädet täynnä töitä Lapuan liikkeen kanssa. Ilmeisesti hän ei näe Neuvostoliittoon muuttaneiden kohtalossa mitään väärää - olivathan heidän teloittajansa kommunisteja. Kommunisti ei ole koskaan väärässä.

    • kommuuni

      Venäjän Karjalassa talvella 1921-1922 käyty sissisota, jota kutsutaan näkökulmasta riippuen kansannousuksi tai kapinaksi, oli Karjalan nuoren neuvostoautonomian ensimmäinen ja viimeinen aseellinen konflikti karjalaisen paikallisväestön kanssa. Harvaan Karjalan moderniin historiaan kuuluvaan asiaan liittyy niin paljon ristiriitaisia tunteita kuin juuri Karjalan kapinaan. Tästä piti huolen vuosikausien propagandavyörytys, joka alkoi jo konfliktin aikana.

      http://www.ennenjanyt.net/2012/12/verilammikoita-ja-propagandaa-karjalan-kapina-1921-1922-2/

    • TimoEspoosta

      Kommunistit eivät pilkkuakaan pukahda 1953 tapahtuneesta Itä-Saksan kansannoususta. Sehän kukistettiin NL:n toimesta sein ja sen seurauksena teloitettiin tuhansia saksalaisia.
      Sama toistui kolme vuotta myöhemmin 1956 Unkarissa. Sielläkin murhattiin unkarilaisia NL:n toimesta ja sen asein: Käytyjen ”neuvottelujen” aikana TKP:n johtajat olivat käytännössä vankeina. NKP:n johto painosti heitä julistukseen, jossa olisi tunnustettu vastavallankumous ja todettu Varsovan liiton joukkojen tulleen maahan tšekkoslovakialaisten pyynnöstä. Tähän ei vaikeasta tilanteesta huolimatta suostuttu.
      Ja mitäpä tapahtui myöhemmin Puolassa?

      Kommunistien suurin pelko ja vaara oli aina sen orjuuttama kansa; Se vaatimukset oikeudenmukaisen ja vapaan elämän mahdollistamiseen vastattiin asein ja teloituksin. Kunnes 1980-luvun lopulla kommunistisen diktatuurin sotavoimat lopettivat omien kansalaisten murhaamiset, jolloin kommunismi kaatui ryskeellä. Koko kommunismi oli siis asein ja pelottein ylläpidetty diktatuuri, jota kansalaiset eivät halunneet.
      Diktatuurin kaatumisen ja kommunismin mädäntymisen lopputuloksena hirmuvallan alta vapautuneet maat ja kansat liittyivät kipin-kapin länsimaiseen demokratiian ja vapauteen. Ei heitä tarvinnut maanitella uhkailla tai painostaa EU:iin, Natoon jne.

      Merkillisintä asiasaa on, että edelleenkin muutamat - tosin vain muutamat - jaksavat ihastella ja hurrata tuon kommunistisen diktatuurin aikoja ja sen hirmutekoja. Täysin kritiikittömästi. Ja vielä täälläkin harmitella kiukutella siitä, että Suomen työläiset taistelivat sodissa itsenäisyyden puolesta ja miehitystä vastaan.
      Onnistuivat siinä hyvin, mutta jäljellä oleva pikku-pikku kommariporukka jaksaa sitäkin vaikertaa ja valitella.

      Tosin tuo vaikerrus ja valitus ei tätä palstaa pidemmälle kuulu, eikä siitä kukaan mitään välitäkään; Suomi on ja pysyy itsenäisenä demokratiana. Siihen ei kommarit pysty mitenkään vaikuttamaan.

      • Ne ihastelijat Timo haluaisivat päästä pyssy kädessä meitä vahtimaan. Sitähän se on kommunismi aina ollut kun se ensin on asein valtaan päässyt. Demokratia on ensimmäinen joka kuolee kun kommunismi pääsee valtaan.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ne ihastelijat Timo haluaisivat päästä pyssy kädessä meitä vahtimaan. Sitähän se on kommunismi aina ollut kun se ensin on asein valtaan päässyt. Demokratia on ensimmäinen joka kuolee kun kommunismi pääsee valtaan.

        Niin se on kuule kaikissa diktatuureissa, Argentiinassa, Chilessä, Espanjassa ja osassa niin sanotuissa demkratioissakin, Filippiineillä missä poliisi teurastaa kanslaisiaan tai USA:ssa missä poliisi ampuu aseettomia imisiä, käytää lamautinta vanhuksiin mielenosoituksissa ja .....


      • köyhäkomukka kirjoitti:

        Niin se on kuule kaikissa diktatuureissa, Argentiinassa, Chilessä, Espanjassa ja osassa niin sanotuissa demkratioissakin, Filippiineillä missä poliisi teurastaa kanslaisiaan tai USA:ssa missä poliisi ampuu aseettomia imisiä, käytää lamautinta vanhuksiin mielenosoituksissa ja .....

        Meillä ei ole kk diktatuuria ja siitä voimme kiittää suojeluskuntia koska niinä kertoina kun komut ovat täällä pyrkineet valtaan suojeluskunta on ollut oleellinen tulppa joka sen on estänyt. Kommunismi olisi tuonut meille diktatuurin aivan kuin joka paikkaan muuallekin jossa se on asein valtaan noussut.


      • köyhäkomukka
        Extyökkäri kirjoitti:

        Meillä ei ole kk diktatuuria ja siitä voimme kiittää suojeluskuntia koska niinä kertoina kun komut ovat täällä pyrkineet valtaan suojeluskunta on ollut oleellinen tulppa joka sen on estänyt. Kommunismi olisi tuonut meille diktatuurin aivan kuin joka paikkaan muuallekin jossa se on asein valtaan noussut.

        Meillä on "diktatuuri" markkinavoimat, rahamiehet, kaikki kumartavat markkinoita mikään uhri ei ole liian suuri sille alttarille.
        Jos olemme vapaita, keräämme sient ja marjat metsästä, ongimme kaloja, keräämme käpyjä emme ole markkinvoimien armoilla vaan vapaita, jotka kulkee minne haluua ja tekee mitä haluaa. Ei huono!
        Neuvostoliittoa on kiittäminen, että suomalaiset hitsautuivat yhdeksi kansakunnaksi, yhteisen vihollisen edessä.
        Neuvostoliiton sotakorvaukset teollistivat Suomen ja Neuvostoliiton kauppa loi Suomen hyvinvoinnin.
        Suomalaisia Neuvostoliiton kommunismi on hellinyt.


    • kuinkaon

      Suomalaiset eivät 2010-tapahtumien takana

      Millään suomalaisella palautukseen liittyvällä organisaatiolla ei ole tiettävästi mitään tekemistä Sortavalassa ja Lahdenpohjassa nyt uudelleen heränneen kansanliikkeen kanssa, joka haluaa autonomisen Karjalan tasavallan liittämistä Suomeen.

      Pro Karelia ry on perustettu vasta 1999, joten se ei ole voinut olla mitenkään mukana 1920-luvun tai 1990-luvun tapahtumissa. Eikä se ole osallinen 2010-luvunkaan tapahtumissa, vaikka ihmisoikeuksia kunnioittavana järjestönä esittääkin toivomuksen, että myös Venäjällä noudatettaisiin ihmisoikeusvapauksia.

      Sortavalan ja Lahdenpohjan lehtisen käännös

      Epävirallinen käännös Sortavalan kohua aiheuttaneesta lentolehtisestä on seuraava:

      lainaus ja epävirallinen käännös

      Moukkamaisuus ja rumat sanat kaikkialla! Kouluissa, sairaaloissa, liikenteessä, perheessä! Rikollisuus on sellainen, että me pelkäämme päästää lapsia ulos! Meidän ruokatavaramme ja vetemme ovat vaarallisia. Syntyvyys on laskenut, sairastavuus kasvaa! Me alkoholisoidumme ja tuhoudumme huumeista!

      Samalla kun poliitikot ja bisneksen mahtimiehet täyttävät taskunsa rahalla, me – Karjalan kansa – olemme oikeudeton havainnoitsija siitä, miten meidän isänmaatamme varastetaan. Kuinka kauan me voimme kärsiä?

      Venäjän federaation valta esitti omaa saamattomuuttaan. Karjalan kansan ei ole pakko kärsiä korruptoituneiden virkamiesten vertikaalin vallan ikeen alla.

      Ne lahjusten ottajat ja varkaat pysyvät [vallassa?] vain vain Kremlin hunsvotin avulla. Ainoa keino jäädä eloon – erota Venäjästä, muodostaa vapaa itsenäinen Karjala ja, mahdollisesti, pyytää Suomea ottamaan meidän tasvaltamme Suomen kokonaisuuteen.

      Se ei ole vuosien 1939-1945 sodan tuloksien uudelleenkäsittelyä. Ei ole kyse meidän kielestämme ja kansallisylpeydestämme. Kyse on siitä, voimmeko jää eloon vai tuhotaanko meidät asteittain.

      Meidän täytyy järjestää kansanäänestys kysymyksistä:

      1. Täytyykö Karjalan saavuttaa itsenäisyys Venäjästä? (kyllä/ei)
      2. Jos Karjala tulee itsenäiseksi tasavallaksi, täytyykö Karjalan hallituksen pyytää Suomen hallitusta ottamaan Karjala Suomen alueeseen? (kyllä/ei)

      Me olemme valmiit noudattamaan kaikkia muodollisuuksia, joita laki vaatii kansanäänestyksen järjestämiseksi. Sanokaa meille, miten te vastaisitte sellaisen kansanäänestyksen kysymyksiin ja voitteko te auttaa meitä järjestämään sellainen kansanäänestys.

      2010, tammikuu, Laatokan Karjala

      lainaus ja epävirallinen käännös päättyy

      • komm

        Kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen!


      • komm kirjoitti:

        Kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen!

        Mehän olemme jo pääosin Täällä Suomessa liittyneet/yhtyneet.

        Suomessahan sitä yhtymää jossa oikeat proletaarit ovat kutsutaan Kokoomukseksi! Tervetuloa Suomen proletaareihin, Kokoomukseen!

        Kun ottaa huomioon Krimin valtaamisen perusteet niin Putlerin olisi syytä antaa samat mahdollisuudet kaikilla entisen NL:n kansoille jotka vielä tuntevat olevansa rajojen väärällä puolen. Tässä ei venäläisillä voi olla mitään erikoisoikeutta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe